תירס ושעועית
דיון מתוך פורום סוכרת
רציתי לשאול אם מישהו יודע את רמת הסוכר של תירס ושעועית. אני מתכוון טרי מבושל או בקופסת שימורים או טרי קפוא. האם אפשר לאכול כמות גדולה?
וגם אני רוצה להוסיף האם זה משנה איך מבושל וכמה מבושל או כמה זמן. אני מתכוון גם לירקות באופן כללי אם זמן הבישול משפיע.
שלום אליעזר, אני לא מכיר אותך, אז תצטרך להחליט לבד האם וכמה לאכול מכל דבר שאפרט. יש הבדל בין החשיבה לגבי סוכרת סוג 1 וסוג 2, אבל הנה העובדות לפניך ירקות אם אתה מבשל אותם, אז אתה רק מרגיש טעם, כי אין בהם כלום מזמן - אין ערך תזונתי ירקות אוכלים טריים, בלי לקלף כליפה ומקצצים אחרונים בארוחה ואוכלים עכשיו. תוך זמן קצר, ויטמין C איננו. הוא "פורח" אפילו באור היום. אנו רשאים לאכול ירקות כמעט חופשי, כאשר הגזר כולל בערך 10 פחמימות ב-100 גרם. האחרים פחות, עד כלום. על תקלף את המלפפון. אז מה אם זה לא טעים לך, נסה. תירס בעל אינדקס גליקמי בינוני (בסביבות 55) בכל צורותיו: חי, מבושל או מקופסה. יש בו בערך 15 פחמימות בכל 100 גרם. כמה לאכול? תחליט לבד לפי חישוב שלך בהתאם. קורנפלקס הוא הדבר הגרוע ביותר שסוכרתי יכול לאכול ממשפחת הדגנים הקרים. אינדקס הגליקמי שלו מתקרב ל-85, כאשר הגלוקוז הוא 100. מה לעשות. לאגודה שלנו יש תו תקן על מוצר דומה השייך לתלמה. נדמה לי שהוא טוב לסוכרתיים, כי הוא דומה לאול בראן פלקס של קלוגס. אול בראן הוא נהדר. אינדקס 51. שעוית אינדקס גליקמי של שעוית מבושלת הוא 31. די נמוך וטוב לנו הסוכרתיים. בכלל כל משפחת הקטניות מומלצת לנו כמרכיב פחמימתי בארוחה. השעוית טובה מהאורז מבחינתינו ללא ספק בגלל שרמת הסוכר לא קופצת מעלה. בכוס שעוית שי 35 פחמימות לא מפחידות בגלל האינדקס שלהם. השעוית מלאה עם סיבים כהוגן. רק 1 גרם שומן באותה כמות. עוד יותר טוב משעוית - העדשים והחומוס והשיא הוא ה-chana dal המפורסם. אני מת עליו. כל טוב