פחמימות וסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/04/2002 | 16:28 | מאת: רוני

רציתי לדעת מה הקשר בין מחלת הסוכרת למזון עשיר בפחמימות

לקריאה נוספת והעמקה
19/04/2002 | 16:44 | מאת: מבקר

מזון חסר פחמימות עלול לגרום לסוכרת כמו שמזון המכיל בעיקר פחמימות עלול גם הוא לגרום לסוכרת.

19/04/2002 | 18:27 | מאת: מאיר פרומקין

מבקר יקר, מזון נטול פחמימות אינו מזון, אם נתייחס לפחמימות כמקור אנרגיה וחיים. האם מים נחשבים למזון? אין בהם פחמימות כלל. מזון צריך להכיל פחמימות, ויש לטפל תרופתית כדי לאפשר את הורדת סוכר הדם אל רקמות הגוף. מאיר

19/04/2002 | 17:56 | מאת: לזר

רוני שלום, כבר 20 שנה לפחות ידוע שהפחמימות (במילה יותר בוטה: הסוכר) איננו הסיבה לסוכרת. קיים עדיין המיתוס אצל רוב הציבור, כולל רופאים מסוימים שלא יודעים זאת. אגב, הפחמימה היא המזון הנאכל ביותר על ידי בני האדם אחרי שתית מים! לא משנה אדם בריא או חולה סוכרת. גם אם אתה כבר סוכרתי, הפחמימה היא אחוז נכבד בהרגל התזונה. צריך ללמוד את סוגי הפחמימות ולהשתמש בהן בצורה מושכלת לאיזון רמת הסוכר שמירה על המשקל תקין.

19/04/2002 | 18:21 | מאת: מאיר פרומקין

רוני, הסוכרת הינה מחלה המתאפיינת בליקוי בשינוע הפחמימות כסוכר המצוי בדם החוצה אל תאי הרקמות מחמת ליקוי או מחסור באינסולין. לפיכך מזון עשיר בפחמימות מוסיף לקושי הקיים ממילא. מאיר

19/04/2002 | 19:46 | מאת: זהבה

שלום רוני, מה הסיבה לשאלה ? האם אתה מתוק או שאלת לשם המידע ? בעיקרון, הנושא נידון לא אחת מפני שהוא מסובך למדי. הפחמימות חשובות לפעילות הגוף, ודוקא לכן חשוב לדעת ולהכיר את סוגי הפחמימות ואת "כללי" התזונה הנכונה ולשמור עליהם מגיל צעיר, להפוך אותם למעין טבע שני שלנו. בשנים האחרונות הסכרת הפכה למעין מגפה בארה"ב בגלל הרגלי התזונה הקלוקלים, צריכה מוגברת של המזון המהיר. מה הקשר בין מזון וסכרת ? נראה שיש.

20/04/2002 | 00:30 | מאת: ליאון

נכון זהבה,אבל לא רק. ישנם גזעים ולאומים שונים הנוטים לפתח סוכרת יותר מאחרים,הסינים למשל ביחס לסקנדינבים, ואין עדיין בטחון של 100 % שהמזון גורם לתחלואה מוגברת.

מנהל פורום סוכרת