חמצת דם

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/04/2002 | 08:13 | מאת: דודי

שלום דוקטור. מהי פירושה של חמצת דם ומהי פירושה של חמצת קטונית ומדוע הרופא מודאג ממנה? תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2002 | 18:41 | מאת: מאיר פרומקין

היי דודי, עד שיענה ד"ר קנטר, להלן מספר מילים בנושא. חמצת קטונית (קטואציטוזיס) הינה תופעה של עלייה מסוכנת בחומציות הדם על רקע של מחסור חמור באינסולין המלווה בערכי סוכר גבוהים ובפרוק רקמות השומןכמענה לצורך באנרגיה, מוצר הלוואי של פרוק השומן הוא גופים קטונים המצויים בדם וגם בריאות. החומציות הזאת מסוכנת ויכולה להתפתח תוך שעות ויש לה סממנים אופיינים של מצב היפר מתמשך, בנוסף לנשימת "דג" וריח חריף של אציטון מהפה (שמקורו בקטונים שנספחו לריאות). מצב זה עשוי להתארע אצל סוכרתיים מסוג 1 החסרים באינסולין (אופייני לסןכרתיים תלויי אינסולין הפונים לתחליפי פלא, או למי שבוחר בדיאטת רעב ופעילות גופנית ללא אינסולין) והוא מחייב מעורבות רפואית דחופה שעיקרה השלמת החוסר באינסולין ואיזון הסוכרתי. רופאך מודאג בצדק ממצב זה. מאיר

20/04/2002 | 19:37 | מאת: דודי

תודה מאיר.

מנהל פורום סוכרת