חיטה שלמה טרום נבוטה

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/04/2002 | 09:10 | מאת: כץ

שלום לחברים בפורום, אני אוכל לחם מ"חיטה שלמה טרום נבוטה". רציתי לשאול מה טיבה של חיטה זו, האם היא נחשבת לחיטה מלאה והאם הינה מתאימה לחולי סוכרת? יום נעים. כץ.

22/04/2002 | 20:42 | מאת: לזר

שלום כץ, חיובי. לחם חיטה מלאה הוא לחם שבו כל גרעין החיטה משתתף, כולל הקליפה והסובין. ה"טרום נביטה" כנראה קשורה למועד קציר החיטה. כך או אחרת, הלחם הזה מעולה לכל בני התמותה, כולל סוכרתיים, משום שהוא בעל אינדקס גליקמי נמוך, דבר שמקנה לו כושר התנגדות למיצי העיכול וכתוצאה גם עליה מתונה ברמת הסוכר בדם. רק בריאות תוכל להפיק ממנו. קמח הרגיל נטול סובין והקליפה לא משתתפת ביצור הלחם. לכן גוף הסוכרתי מגיב בצורה קיצונית למדי ומעלה את רמת הסוכר הרבה.

מנהל פורום סוכרת