ללזר בנוגע לממתיק מלאכותי

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/04/2002 | 00:38 | מאת: אייל (הראשון)

היי לזר, הלכתי היום לפי המלצתך לקנות "סוכרזית זהב". עד כמה שזכור לי המלצתך נבעה מכך שזהו ממתיק המבוסס על אספרטם, בניגוד לסוכרזית הרגילה המבוססת על סכרין. כשבדקתי את המוצר הבחנתי שכל טבליה של "סוכרזית זהב" מכילה כמות גדולה יותר של סכרין מאשר הסוכרזית הרגילה ובנוסף לזאת כמות קטנה יחסית של אספרטם. כמות סכרין בטבליה של סוכרזית רגילה: 14.78 מ"ג כמות סכרין בטבליה של סוכרזית זהב: 15.32 מ"ג בנוסף מכילה כל טבליה של "סוכרזית זהב" רק 4.36 מ"ג אספרטם. לכן ברצוני לשאול אותך מה בכל זאת היתרון של "סוכרזית זהב" על הסוכרזית הרגילה? בתודה, אייל

23/04/2002 | 16:27 | מאת: לזר

היי אייל (I), הנושא בטיפול אצלי. לא יכולתי לענות מהבוקר. אם ניקולט תענה לך בינתיים אשמח מאוד, משום שהיא המליצה לי בנידון.

23/04/2002 | 19:13 | מאת: ניקולט

הי לזר ואיל, באופן עקרוני - הממתיק המלאכותי המומלץ ביותר כיום ע"י הגורמים המוסמכים הוא זה המכיל אספרטיים. המוצר המוזכר לעיל עומד בקריטריונים אלו יותר ממוצרים אחרים. גם אני חיפשתי בהתחלה ממתיק המיוצר כולו מאספרטיים.........

23/04/2002 | 20:47 | מאת: לזר

תודה לניקולט, מתוך עיון בספרות וככל שאפשר להבין מהספר של ד"ר קנטר, יש צורך בכמויות גדולות של חומרי המתקה כדי לגרום לנזק של של ממש בגוף האדם. "סוכרזית גולד" נראה לי בהחלט טוב גם בטעם וגם בתכולתו, כך שאני לא יכול להוסיף יותר. אין שם חומר בחזקת "אסור" (שלא לדבר שיש לו חותמת של האגודה).

24/04/2002 | 07:49 | מאת: ד.ל

אין דבר כזה "מורכב רק מאספרטיים" מכיוון שהחומר הפעיל נדרש בכמות כל כך קטנה שלא תוכלי כלל לזהות אותה. מדהים, אבל כשאת לוקחת שקית המכילה אספרטיים, 96% ממנה יהיה סוכרוז, דהיינו סוכר לבן נטו!

מנהל פורום סוכרת