יש למישהו הסבר הגיוני
דיון מתוך פורום סוכרת
מדוע רופא במרפאת סוכרת שבקושי רב הצלחתי להגיע אליו אחרי 14 שנה מאז גילו את מחלתי, סוכרתי 2 מתייחס כפי שהתייחס. היום יש לי HBA1C של 7.8 ( שבע פסיק 8 ) שנמצא בעליה מאז שנתיים, אז היה הערך 6. מטופל קבוע על ידי גלובן במינון שלא השתנה מעולם. בקשתי לערוך בדיקות מקובלות לאפיון מחלתי כמו גם בדיקה C-PEPTID אבל הרופא דחה בתשובה שאין צורך והמליץ להמשיך בטיפול התרופתי ואולי לבדוק תגובות להוספה של חצי כדור נוסף ליום.. בקיצור , האם הוא צודק כללית בהחלטתו . כמו כן מעניין מהם הבדיקות המיוחדות ושגרתיות , בדיקות פיזיות ומעבדתיות של סוכרתי 2 לצורכי מעקב .
דוד שלום, אין הסבר הגיוני, זו פשוט רשלנות פושעת. במקום בו שוררת הרשלנות לא שורר ההגיון. החלף מהר את רופא הסוכרת לפני שיעשה לך נזקים נוספים. שלא יחסוך לקופה כספים על חשבון בריאותך. הבריאות שלך שווה יותר מ-$1000 - עלות בדיקת c-peptide. בדוק גם באמצעות דעת רופא סוכרת נוסף אם הטיפול הנוכחי - כולל הכדורים - הינו מתאים ומעודכן למצבך. אייל
דוד, גם אני לא חותם אוטומטית על הזמנה של $1000 כך. 14 שנה נשארת עם אותה תרופה ואותו מינון? למה שלא תנסה תחילה לשנות את המינון לבד? ערוך רשימת תוצאות של בדיקות הסוכר שלך והמינון של התרופה. אתה מבקש בדיקות מקצועיות, אבל אינך מגבה את טענותיך מספיק. יתכן שהזמנת הבדיקה שבקשת דורשת אישור של רופא מעבדה ונימוק. חשבת על זה? ומה ההשלכות? עליך לרכוש את אימון הרופא במקביל לאימון שאתה מפתח אליו. כך זה עובד. 14 שנה לקח לך להבין שמצבך הורע? לפי דעתי אתה רשאי לקבל טיפול נכון ומעמיק לפי בקשתך, אבל הכן את הנתונים עבור הרופא. הבדיקות השגרתיות הן: בדוק מספר פעמים ביום רמת סוכר כדי להיות קשוב למתכונת התזונה ומינון התרופות. מדי 6 חודשים, בדיקת HBA1c. אני אגלה לך עוד סוד, אבל לא תרצה לשמוע אותו: אני מבצע כל שבועיים לבד בדיקה הקרויה פרוקטוזמין (גלוקופרוטאין). הבדיקה נערכת באמצעות מכשיר וסטיקים בדומה לבדיקת הסוכר הרגילה. תוצאת הבדיקה אפשר להשליך על הערך של HBA1c. הבדיקה יקרה ולכן רק מדי פעם אני רוכש סטיקים כאלה ישר מארצות הברית. כל סטיק עולה לי $5. בדיקה זו קיימת גם בכל מרפאה מקצועית, אבל לא רבים מודעים לה ולא ממליצים עליה תהיה בריא
קשה להסכים לכך שחיכיתי 14 שנה על מנת להגיע למרפאת סוכרת ולהבדק כפי שההגיון מחייב. בשנים הראשונות הייתי די תמים וקבלתי את הטיפול ללא כל עירעור. לאט לאט התחיל האינטרנט ואיתו התחלתי ללמוד את הנושא בפורומים שונים מחול. לא אכחיש שאתה ואחרים תרמו לי המון בהבנת המחלה , דרכי טיפול ואיבחון. מה לעשות שמזה שנים רופא המשפחה סירב לתת לי הפנייה לרופא סוכרת מומחה ודחה אותי באלף ואחד סיפורים. לאחרונה הצלחתי לקבל הפנייה תוך כדי רמזים שאם יסרב אמצא דרכי לכך שבכל זאת אקבל את ההפנייה. מתוך קריאת התכתבויות בפורום אני עדיין חושב שלא מתקבל על הדעת שחולה לא יעבור לפחות סידרת בדיקות אחת מקיפה על מנת להבין איזו תרופה וטיפול ראויים ומתאימים. מה ההגיון לתת לי היום מינון יותר גדול בתרופה מגבירה אינסולין כאשר אף אחד לא יודע אם יש לי חסר באינסולין או רמה גבוהה הנתקלת בנוגדנים. אני חושב שהרופאים נתונים ללחץ רציני מצד הקופות שלא יתנו בדיקות ובעיקר יקרות כעקרון בגלל מצבן הכספי הרעוע. מזל של הקופות והאסון של החולים הוא בכך שרוב אוכלוסית החולים ברובה די תמימה והרופא נראה להם לא פחות מהסגן של אלוהים, כך גם הבדיקות וההנחיות לטיפול והתרופות . . אם נחזור לבעייה שלי , אמתין לעוד התיחסויות ונראה מה אעשה בנדון.
שלום, לאיזה קופת חולים אתה שייך ? לקופת חולים כללית יש חוברת ומעין כרטיס בו מפורטות הבדיקות המאושרות לחולי הסכרת. החוברת אמורה להמצא אצל האחיות במרפאה. באופן זה תהיה מעודכן לפחות לגבי הבדיקות שקו"ח מאשרת בלי ויכוחים. באשר לקופות החולים האחרות, אני מניחה שיש להם חוברות דומות. באשר למרפאה מקצועית, קימת אפשרות לפנות למרפאת סכרת בבית-חולים, באופן פרטי, הבדיקות שימליצו לך עליהן יעשו במסגרת הקופה, ואם אתה מבוטח בביטוח משלים מירב הסיכויים שהתשלום יוחזר, מוטב לבדוק לפני המעשה, מהם התנאים. ניתן (ואולי רצוי) לפנות גם לרופא המחוזי, על מנת לדרוש מה שמגיע, ואם לא יאשר לפחות להתריע שקימת בעיה שאין הקהל מוכן להשלים עמה. והעיקר, אל תותור
אני משויך לקופת חולים כללית וכמובן גם מצויד בכללית מושלם. את החוברת של הבדיקות לחולי סוכרת לא ראיתי . די בטוח ששום בדיקה שרשומה שם לא יקרה ובטח לא כזו שעולה כ 1000 דולר - סי פפטייד . מעבר לבעיה הפורמאלית כיצד להכריח את הקופה לאשר לי בדיקה כזו , חשוב לי להבין עד כמה הדבר הכרחי וחשוב מנקודת מבט רפואית לצורך קביעת הטיפול התרופתי המתאים לי.
שלום לך, קודם כל לא מובן לי למה לקח לך 14 שנה להגיע לרופא סוכרת? זוהי גם הזנחה מצידך.. לא כל רופא העובד במרפאה לסוכרת הוא גם מןמחה לסוכרת שמחזיק בתעודת מומחה של המועצה המדעית של הר"י. בקופת חולים (במיוחד בכללית) מקובל התואר של "רופא העובד במרפאת מקצועית שהוכרת על ידי המנהל" - כמובן לא מצתוין מיהו המנהל ולמה הוא מנהל - התחבןרה? המנהלה? כל שדי בכך מבחינת הקופה שהרופא מקבל בחדר עם שילוט חיצוני של "מרפאת סוכרת", והיא מכירה בו במומחה "מטעמה". בארץ דמוקרטית עם שוק חופשי - תוכל תמניד למצוא מומחה אמיתי גם בקופה וגם במיערכת הפרטית. ברוב הקופות אתה זכאי להחזר על עד 3 ביקורים לשנה אצל רופא מומחה. למה שלא תנצל זאת? באם לא תסתדר - המרכז הרפואי ברמב"ם מציע עכשיו סדרת בדיקות כולל תפקוד /רזרבה לבלביתץ בעלות כוללת של 300.- שקל בתקופת המבצע . כדאי לך להתעניין (קרן - 8542486 04 - מזכירת המרכז לסוכרת ברמב"ם).