ממתיקים מלאכותיים

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/05/2002 | 09:08 | מאת: צימוקים

שלום לחברי הפורום! אני מבולבלת לגבי השימוש בממתיקים מלאכותיים. ידוע לי שבחלקם מוכנסים חומרים שיכולים להעלות את רמות הסוכר בדם. יש לי תחושה שהחברות המסחריות " מרמות" קצת בפירוט המרכיבים שעל גבי המוצרים ( תחושה שמתבססת על עיון מדוקדק). איפה אוכל למצוא מידע לגבי דברים שכאלה? תודה, יהודית.

לקריאה נוספת והעמקה
01/05/2002 | 10:48 | מאת: אייל

בכל פעם שאת קוראת את המלה "סוכרוז" על עטיפת החומר הממתיק, דעי לך שזהו פשוט סוכר. בדרך כלל הוא מהווה 96% מסך כל החומר. אבל לא לדאוג מהסוכר. מפני שדווקא הוא, על פי מחקרים אחרונים, אינו מזיק בכמות נמוכה. שלא כמו אספרטיים, סכרין, אססולפאם קיי וכל השאר.

01/05/2002 | 11:52 | מאת: לזר

לצימוקים שלום, הממתיקים למיניהם כוללים תחליפים שהם מתוקים פי 50 עד פי 1000 מהסוכר (סוכרוז) ולכן הם בכמויות קטנות בממתיק. כך שהפחמימות שאנו סופרים לבקרת רמת הסוכר זניחות. כלומר, אם כפית סוכר היא 5 גרם, יש בסוכר 5 פחמימות, אז בממתיק יש אולי 0.1 גרם שהם בערך 0.1 פחמימה. זה הכל. נא לשכוח מעלית הסוכר בדם בגלל ממתיקים בבקשה. יש הטוענים שהחומרים הממתיקים מזיקים לבריאות בלי קשר לרמת הסוכר, בלי קשר. כל המחקרים מצביעים על כך שהכמויות הנורמליות שאנו משתמשים להמתקה לא מזיקות כל טוב

01/05/2002 | 19:32 | מאת: אייל (הראשון)

יהודית שלום, דנו בזה כאן לפני מיספר ימים. בדקי הקישור הבא:- http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=18&i=47830&t=47744 כמו כן ערכי חיפוש בפורום תחת המילה "ממתיקים". אייל

01/05/2002 | 22:22 | מאת: צימוקים

תודה לכולכם על התשובות ועל העזרה! יהודית.

05/05/2002 | 12:50 | מאת: מאיר פרומקין

שלום רב לך, מומלץ לקרוא את הפרק על הממתיקים המלאכותיים בספר: סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" והדברים יובהרו לך במלואם. בברכה ד"ר יורם קנטר

מנהל פורום סוכרת