שאלה למומחים בפורום
דיון מתוך פורום סוכרת
האם ידוע לכם באם מדידת הסוכר בדם כוללת רק את רמת הגלוקוז, או שגם גליקוגן שעדיין לא פורק לסוכרים פשוים נכלל בבדיקה? כלומר, האם בתוצאה כלולים גם דו סוכרים לפני שפורקו???
שלום אפי, הגליקוגן שלא הספיק להתפרק לא ימדד. הסוכר הפשוט שאתה מציין כולל גלוקוז ופרוקטוז ולכן המכשיר שלנו לא מודד "סוכר פשוט", כי סוכר השולחן (סוכרוזה) הוא עדיין דו-סוכר. המכשירים מכוילים ומגיבים לגלוקוז או מלטוז ( מלטוז = גלוקוז+ גלוקוז) לקטוז = גלוקוז +גלקטוז - בחלב סוכרוז = גלוקוז+ פרוקטוז מלטוז = גלוקוז+גלוקוז מכשירי המדידה הביתיים מנסים להתקרב בימים אלה למצב של מדידה בפלזמה, כנהוג במכשור של בתי החולים ולא "בכל טיפת הדם". המדידה בפלזמה גבוהה ב-12% מזו של "כל טיפת הדם", אבל נכונה יותר.
שלום אפי, לאחר שארגנתי את מחשבתי על בסיס מספרים, התמונה תראה כך: על בסיס הטענה שהסוכר הפשוט כולל גלוקוז+פרוקטוז אפשר לומר ששתי המולקולות תורמות למדידה במכשיר הביתי כך, שהסוכר מעלה את רמת הסוכר רק 64% מזו של הגלוקוז הטהור, בגלל שהפרוקטוז מעלה את רמת הסוכר רק 27% מזו של אותה כמות גלוקוז. (127 לחלק ל-2 הם 64%) למעשה המסקנה שלי נובעת מנושא האינדקס הגליקמי של הפחמימות השונות. ובאמת האינדקס הגליקמי של הסוכר הוא 65, כאשר הגלוקוז הוא 100 בדיוק. לגבי הגליקוגן לא כך כך ברור לי עיניין הפירוק שציינת. שבת שלום
1. הגליקוגן נהפך לגלוקוז תוך שניות. כך ששאלתו של אפי אינה רלבנטית. גליקוגן שהשתחר, הוא כבר גלוקוז. לא לשכוח את מטרת הגליקוגן. זהו ה"דלק" שמשתחרר עקב איתות הורמוני מצוקה. כשהגוף במצוקה (בהלה, בריחה, אימון גופני), התאים זקוקים לגלוקוז זמין מיידית. 2. איני יודע אם מד הסוכר מודד גלוקוז בלבד. העובדה היא שבדיקת סוכר למשקה ממותק כלשהו מראה "hi" או תוצאה גבוהה מאד (טיפ שכתוב ב"מתוקים" במקרה ואתה חושד שבמסעדה לא נתנו לך משקה דיאט). ייתכן וזה בגלל הסוכר שבמשקה או בגלל שחלק מהסוכר שבמשקה התפרק לגלוקוז. אבל כפי שכתבתי, השאלה כלל לא רלבנטית. http://www.shsu.edu/~bio_bls/signal.htm אגב, מי אומר שרק הגברים טעימים? מה עם הגברות?