סויה וסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/06/2002 | 16:11 | מאת: ארנון

מישהו יודע איך משפיעים מוצרי סויה (כמו טבעול, למשל) על הסוכרת? כמו כן מישהו יודע האם חלב סויה (כמו צוריאל) טוב לסוכרתיים?

21/06/2002 | 17:33 | מאת: זהבה

לארנון האם אתה צמחוני ? עקרונית, לפי דעת רבים, הסויה והטופו עשירים בחלבון ובסידן והם תחליף טוב למוצרי בשר וחלב גם יחד, בעיקר לצמחונים . כמות הפחמימות נמוכה יחסית. באשר למוצרי טבעול, קימת בעיה מסוימת, מאחר והיצרן מוסיף חומרים שונים למוצר המוגמר. אנשים רבים מעדיפים לקנות סויה וטופו במשקל ולבשל/לטגן/לצלות ולהוסיף תבלינים בעצמם. באשר לחלב סויה, להזהר מהתוספות - כמו סוכר, חומרים שונים. דיאטניות רבות ממליצות עליו כתחליף לחלב בקר בגלל שאין בו לקטוז.

21/06/2002 | 18:48 | מאת: לזר

שלום ארנון, אין שום בעיה עם חלב כל שהוא לסוכרתיים. אבל, יש סוכרתיים סוג 2 שמתלוננים על חלב הסויה שמעלה להם את רמת הסוכר באופן בלתי צפוי. ראה כתבה נאוד מקיפה לגבי חלב סויה אצל מנדוזה http://www.mendosa.com לי החלב הזה לא עשה שום בעיות מבחינת הסוכרת

22/06/2002 | 16:52 | מאת: ניקולט

באופן עקרוני אין בעיה עם מוצרי הסויה, בתנאי שאינם כוללים תוספות מתוקות. לגבי מוצרי טבעול , יש להתיחס אליהם באל מזון מעובד כלומר, אפשר להשתמש מידי פעם אך לא באופן קבוע. בקיצור, מזון בריאות - ממש לא.

מנהל פורום סוכרת