סויה וסוכרת
דיון מתוך פורום סוכרת
מישהו יודע איך משפיעים מוצרי סויה (כמו טבעול, למשל) על הסוכרת? כמו כן מישהו יודע האם חלב סויה (כמו צוריאל) טוב לסוכרתיים?
לארנון האם אתה צמחוני ? עקרונית, לפי דעת רבים, הסויה והטופו עשירים בחלבון ובסידן והם תחליף טוב למוצרי בשר וחלב גם יחד, בעיקר לצמחונים . כמות הפחמימות נמוכה יחסית. באשר למוצרי טבעול, קימת בעיה מסוימת, מאחר והיצרן מוסיף חומרים שונים למוצר המוגמר. אנשים רבים מעדיפים לקנות סויה וטופו במשקל ולבשל/לטגן/לצלות ולהוסיף תבלינים בעצמם. באשר לחלב סויה, להזהר מהתוספות - כמו סוכר, חומרים שונים. דיאטניות רבות ממליצות עליו כתחליף לחלב בקר בגלל שאין בו לקטוז.
שלום ארנון, אין שום בעיה עם חלב כל שהוא לסוכרתיים. אבל, יש סוכרתיים סוג 2 שמתלוננים על חלב הסויה שמעלה להם את רמת הסוכר באופן בלתי צפוי. ראה כתבה נאוד מקיפה לגבי חלב סויה אצל מנדוזה http://www.mendosa.com לי החלב הזה לא עשה שום בעיות מבחינת הסוכרת
באופן עקרוני אין בעיה עם מוצרי הסויה, בתנאי שאינם כוללים תוספות מתוקות. לגבי מוצרי טבעול , יש להתיחס אליהם באל מזון מעובד כלומר, אפשר להשתמש מידי פעם אך לא באופן קבוע. בקיצור, מזון בריאות - ממש לא.