חידות

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/06/2002 | 23:42 | מאת: אייל

שלום חברים. יש לי שלוש שאלות שמעסיקות אותי לאחרונה. שמתי לב שבבדיקת Hba1c הרמה הנורמלית משקפת רמת סוכר שאמורה להיות בצום. כלומר תוצאה של המוגלובין מסוכר 5 נותן מדידה של 90 ותוצאה של 5.5 נותנת מדידה של 105 ואילו 6.2 אומר שרמת הסוכר היא 126. ז"א מדידות מצוינות לאחרי צום ולא אחרי ארוחות. זה לא ברור לי . האם הגלוקוז לא נקשר להמוגלובין גם אחרי ארוחות? למה זה נותן את הרמה של אחרי צום? ושאלה שניה למה רק אחוזים בודדים של ההמוגלובין נקשרים לגלוקוז? למה לא כל ההמוגלובין? ושאלה שלישית סתם משהו שחשבתי עליו לאחרונה אם החמצן מגיע לכל התאים בגוף בעזרת ההמוגלובין, אז איך מגיע הגלוקוז לכל תאי הגוף? למה הגלוקוז קשור?

23/06/2002 | 00:36 | מאת: לזר

היי אייל, המוגלובין מסוכרר עבורינו הוא אחד המשקף ממוצע תלת חודשי( בערך) האחרון. יש שלא מסכימים לזאת, אלה טוענים שהמיצוע מושפע בעיקר משבועיים, שלושה האחרונים. בכל מיקרה, אדם לא סוכרתי לא עובר הרבה פעמים (אם בכלל) את ה-120, כך שקל לו לקבל המוגלובין של 5.5. לא חשוב צום או אחרי ארוחה, כי ההמוגלובין הוא מיצוע על פני זמן רציף ולא בנוי ממידות מזדמנות עם מכשירי מדידה ביתיים. יש דרך אחת להיות צמוד יותר לידיעת ההמוגלובין והיא לבצע כל שבוע בדיקת פרוקטוזמין (חברת LXN קוראת לה גלוקופרוטאין). זו מדידה שאפשר להשליך על ההמוגלובין. אם תראה את הדף שלי בנושא בודאי תראה גם את טבלת המיפוי. אני נעזר בבדיקה זו כדי לדעת כיצד נהגתי לאכול במשך השבוע. סטיקים כאלה אפשר לייבא בינתיים רק מארצות הברית. יש לי התאמה טובה בין הערכי הפרוקטוזמין וההמוגלובין המסוכררץ http://www.tcb.ac.il/type1file/equipment.html לגבי החידות הנוספות לא יודע להשיב.

23/06/2002 | 19:00 | מאת: מאיר פרומקין

לזר, אדם בריא עובר את ה-120 ואף מעל לזה, לסביבות ה- 140 ואפילו 150. אלא שתוך פרק זמן של שעתיים לכל המאוחר ערכים אלה מונחתים לנורמה. הבעייה שלא מדדנו זאת כשהיינו בריאים, ועכשיו מעט מאוחר. מאיר

מנהל פורום סוכרת