סתם לידיעה כללית
דיון מתוך פורום סוכרת
שבת שלום לכולם אתמול התארחתי לארוחת ערב והסוכר היה לפני הארוחה 133 אך כיוון שהגישו שם פיצות מלוואח בקיצור כל המאכלים שלא הכי תורמים לנו הסוכרתיים ,אכלתי חצי מלוואח וחצי משולש של פיצה בהתאם נתתי 5 יחידות בולוס (במשאבה) לאחר שעתיים רמת הסוכר היתה 95 והרגשתי ממש כאילו אני בהיפו לכן אכלתי אבטיח והוספתי לאחר כחצי שעה עוד 3 יחידות בולוס התעוררתי באמצע הלילה ב- 4:30 עם תחושה של סוכר גבוה מדדדתי והייתי על 213 חשבתי לעצמי והחלטתי שלא אתן בולוס אלא אקום ואשתה כמה כוסות מים ובשעה 9 בבוקר קמתי עם סוכר - 209 למעשה הערך נשאר אותו דבר . למעשה מה שקרה כאן שערכי הסוכר כתוצאה מאכילת פיצה ומלוואח על לאחר כ- 8 שעות זאת למרות הבולוסים. לכל מיודענו בפורום זה ובמיוחד לזר מה הייתם נוהגים לעשות במקומי? בתודה חלי
היי חלי, על מה שכתבת אני אומר שאני הייתי משתגע,לזר לא לוקח את הדברים קשה כמוני ואני בטוח שיש לו פתרון שידהים אותך ואותי,הבן אדם הזה פשוט לא יאומן אני באמת מחזיק ממנו, לגבי המלווח שאכלת לא ברורה הכמות או גודל הבצק שמוסיפים לו גם המון סוכר על הדרך שאכלת, אם אני הולך לפתרון הקל אז אני אומר שלא הערכת את כמות הפחמימה /גלוקוז שנכנס לך לגוף בצורה מדוייקת, מעניין באמת מה תהיה ההערכה של לזר בנושא המלווח,כמה יחידות צריך על מנת לכסות מלווח שלם,אני בטוח שהתוצאה רחוקה ממה שאני מעריך,ובאמת חלי מה אנחנו צריכים בצק מלא שמן וסוכר, זאת תזונה בריאה????????
היי חלי, שכחחת ממני, נכון? מה אני מדבר כל הזמן? האינדקס הגליקמי של הפיצה והמלווח זוכרת? חבל שאת עדיין לא מגיעה לדפים שלי. הפיצה הוא מזון אשר מתחיל לעלות את רמת הסוכר שלנו רק לאחר 3 עד 4 שעות. גם המלווח הוא כזה. וגם הסטייק הטוב הוא כזה (אין בו בכלל פחמימות). לכן, כאשר את אוכלת פיצה, את צריכה לספק בולוס מתמשך, או להשהות את הבולוס בשעה לפחות. לי כבר זה לא קורא מפיצה ומלווח. נכון, בלילה נשארת ללא אינסולין פעיל והנה התשובה סגורה. תנסי את האירוח שוב ותני בולוס חכם שבת שלום