באגט צרפתי

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/06/2002 | 11:00 | מאת: ליטל

מה כל כך שונה בבאגט צרפתי שעושה אותו הרבה יותר גרוע לסוכרתיים מאשר לחם מקמח לבן רגיל?

29/06/2002 | 14:08 | מאת: לזר

שלום ליטל, האינדקס הגליקמי של הבאגט הוא 95, כאשר הגלוקוז הוא 100 והסוכר שבקפה הוא 68. זה הכל קצב ספיגת הבגאט לדם הוא מהיר מאוד ואפילו עדיף לקחת חתיכת באגט במקום סוכר כדי לצאת מהיפו. באגט הוא בחזקת "רוצח" אם אדם (גם בריא) לא מודע לאיכות הלחם המזוקק הזה. כן, הוא מזוקק, ממש כך.

29/06/2002 | 14:20 | מאת: ליטל

שלום לך לזר, האם ידוע לך מאיזה קמח מיוצר הבאגט הצרפתי? האם הוא שונה מקמח חיטה לבן רגיל? האם משהו שונה בתהליך האפייה? פשוט אין לי מושג מה שונה בבאגט צרפתי ואני תמהה מה עושה אותו כל כך מזיק ביחס לכל לחם לבן אחר. תודה על תשומת הלב, ליטל

מנהל פורום סוכרת