דבש חרובים וסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/07/2002 | 11:45 | מאת: מרקו

הנני חולה סוכרת. ברצוני לאכול "דבש חרובים" טבעי, ללא תוספות. האם סוכר החרובים כמו סוכר רגיל, כלומר: האם עלי להמנע ממנו? בתודה מראש, מרקו

לקריאה נוספת והעמקה
17/07/2002 | 19:59 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, חרוב רגיל (בשל ומיובש) מכיל קרוב ל 40% סוכר. סוכר זה הוא ברובו סוכרוז והיתר הוא גלוקוז ופרוקטוז. על ידי מיצוי, ניתן לקבל ממנו סירופ דבשי ,דבש החרובים" שכשני שליש ממנו זה פשוט סוכר נקי... לכן, כל סוכרתי שומר נפשו - ירחק מ"דבש החרובים" אשר עלול להקפיץ משמעותית את ערכי הגלוקוז בדם. לעניות דעתי אין להשתמש במור זה בכלכלת סוכרת. בברכה ד"ר יורם קנטר

21/07/2002 | 10:59 | מאת: מרקו

לד"ר קנטר תודה על תשובתך. (-: אני מתנצל מראש אם שאלתי פוגעת בך. אז אנא, אל תכעס: דבש חרובים אמיתי אינו מופק מאבקת חרובים; התהליך מתבצע ע"י --> 1. החדרה של מי ברז אל תוך שק סגור מבד, המכיל שברי חרובים. 2. סינון הנוזל החוצה דרך חרירי הבד אל מיכל נפרד. (דומה לסינון מים מגבינה) 3. עיבוי הנוזל ע"י חימום המיכל למשך יומיים, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. האם זה משנה את תשובתך הקודמת? בתודה, מרקו.

מנהל פורום סוכרת