מלטיטול וסכרת שאלה לד"ר קנטר
דיון מתוך פורום סוכרת
לאחרונה שמעתי שצריכת מוצרים שממותקים במלטיטול מסוכנת לחולי סכרת. מה מידת האמת בכך
שלום לך - הנושא כבר נידון בעבר )נובמבר 2000(. אני מעתיק את תשובתי מאז שטובה גם היום. על ידי חיפוש המילה באופצי של "חיפוש" - יכולת לחסוך לך ולי זמן וטרחה...להלן העתק התשובה מנובמבר: "שלום לך, קיימים מספר ממתיקים מלאכותיים ותחילים טבעיים לסוכר המבוססים על תרכובות כוהליות של סוכרים. הנגזרת הכוהלית של בגלוקוז היא הסורביטול, הנגזרת הכוהלית של סוכר החלב הגלקטוז היא הגלקטיקול, זו של הקסילוז היא הקסיליטול, וזו של המלטוז היא המלטיטול. בניגוד לסוכרים - הכוהלים הסוכריים נספגים פחות, ועוברים מטבוליזם ופחרוק לסוכרים לאט לאט בגוף. לכן הם מתאימים לשמש כתחילפים וכממתיקים במקום סוכר רגיל. למטליטול יש טעם מעודן דומה לזה של הסוכר הרגיל, הוא מתוק כ 90% בהשוואה לסוכר רגיל. בגלל שהוא עמיד לחימום ובישול הוא נמצא כיום בממתקים "ללא סוכר" בדברי אפיה, בגלידות בשוקולד ובמסטיק. בכמויות הרגילות הוא אינו מזיק. בכמויות גדולות -בדומה לשאר הכוהליםן הסוכרתיים הוא עלול לגרום לשלשולים. השמוש בו מומלץ אם כן בסוכרתיים, הוא אינו גורם לעששת בשיניים כצו הסוכר, וןהוא דל - קלוריות ומתאים לדיאטות -רק 2.1 קלוריה בהשואה ל4 קלוריות של הסוכר. מידע נוסף על ממתיקים מלאכותיים תמצא בספר "ללא סוכר - בישול ודיאטה" בברכה ובתאבון - ד"ר קנטר"