גבינה צהובה לא מומלצת במיוחד?
דיון מתוך פורום סוכרת
לאחרונה שמעתי, כי גבינה צהובה אינה מומלצת לאכילה לסוכרתיים. האם זה מבוסס ואם כן, אז על מה. תודה רבה מראש!
לכפיר, גבינה צהובה אינה אסורה, אינה מכילה פחמימות. עד כמה שידיעתי משגת, אין פסול בפרוסת לחם ועליה שכבה דקה של גבינה לפני השינה, השומן יאט את העכול והספיגה. מאידך, קימות בעיות אחרות, בגבינה צהובה בד"כ אחוז גבוה של שומן (קלוריות) ושל נתרן. ניתן למצוא גבינות עם אחוזי שומן נמוכים. יום נעים
למי שאין בעיות מיוחדות עם כולסטרול ושומנים בדם יכול לאכול צהובה במידה סבירה.
שלום לך, גבינה צהובה, בין עם חורים מתוצרת הארץ ובין עם חורים מתוצרת חוץ - אינה אסורה על הסוכרתיים. הסיבות להגבלה בה הם בשל אחוזי השומן הגבוהים, הנעים בין 18-32%, דבר התורם לעליה בשומני הדם ובפרט בטריגליצרידים. אפשר בהחלט לכלול גבינה צהובה של עד 5-6% ללא חשש. בתאבון!
תודה רבה על התשובה המפורטת. לכל המשיבים ולד"ר קנטר תודה מקרב לב על הניהול האכפתי של הפורום!