פורום סוכרת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
13237 הודעות
10525 תשובות מומחה

מנהל פורום סוכרת

07/05/2009 | 20:15 | מאת: רותי אלמוג

שלום רב. הנני בת 67. האם בבדיקת סוכר של 109 ו-A1C של 6.4 עלי להתחיל תרופה.ברקע לחץ דם ,פרפור פרוזדורים.עודף משקל

09/05/2009 | 17:31 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הדבר הראשון המומלץ לך זה לרדת במשקל. אם תרדי רק קילו וחצי בחודש (זה כלום) - תרדי 18 בשנה! ההמוגלובין A1C שלך מרצז שהיו לך גפ הרבה ערכים מעל לבודד שציינת. דיאטה לסוכרת, ירידה במשקל, פעילות גופנית מתונה, ולעניות דעתי גם כדור מטפורמין אחד כל ערג אחר האוכל- זה מה שהייתי רושם לך וממליץ לך לאמץ.

07/05/2009 | 18:56 | מאת: אודליה

ד"ר שלום , ילדי לאחרונה התלונן על ריבוי בכאב ראש ,לאור המצב נשלחתי ע"י רופא הילדים לבדיקות דם. בבדיקות הדם נתגלו ערכי סוכר גבוליים. לאחר שקיבלנו את המידע מהרופא ,נשלחנו לחדר האחות לבצע ספירת דם ע"י מכשיר הגלוקומטר(מקווה שרשמתי נכון,כוונתי הייתה למכשיר שמשתמשים בו חולי סכרת לבדיקת רמת הסוכר בדם באופן יומי) הערך שקיבלנו הוא 135 (אציין שהילד שתה באותו הבוקר תה עם דבשמאחר והתלונן על כאבי גרון+אכל בייגלה והבדיקה נערכה לאחר כ3 שעות) עוד אציין שאימי היא חולת סכרת שהתגלתה בגיל מאוחר מאוד!! לאור הממצאים רופא הילדים ביקש ממני לבצע בדיקת העמסת סוכר לבני 50 מ"ג. האם לעניות דעתך יש תקדים לסכרת ?? ממה תוצאות אלו יכולות לנבוע בגיל כזה אם כך?? בני לא מתלונן על צמא רב/מתן שתן רב. אשמח לקבל תשובות בהקדם!!

09/05/2009 | 17:28 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הבדיקה נעשתה בילד שהיה חולה, ואכל בייגלה עם דבש - זו לא ההמלצה לבדיקות אבחנה לסוכרת. יש לחזור על הבדיקה בצום, ורצוי גם שעתיים אחר אוכל, כאשר הוא יבריא ולא יכאב לו הגרון.

07/05/2009 | 17:56 | מאת: רוי

אני בן 22 ואני מזריק אינסולין לנטוס מזה שלוש שנים ובשנה וחצי האחרונות עליתי במשקל 10 ק"ג. האם יש קשר בין שני הדברים הללו?

09/05/2009 | 17:25 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, "תרומת" המעבר לאינסולין לעליה במשקל היא לרוב עליה של בין 2-3 ק"ג בשלושת החדשים הראשונים ולא יותר עליה של 10 ק"ג נובעת מהיחס בין הכמויות שאתה צאוכל והרכב הדיאטה לבין הפעילות הגופנית שלך. לפי הרבי מברסלב - גם מאוירה המבשם של ארץ ישראל.. פנה לדיאטנית בהקדם ל"רענון" הדיאטה.

12/05/2009 | 19:23 | מאת: דניאלה

פשוט תשמור על דיאטה יותר טובה אני משתמשת בלנטוס ולא השמנתי כלל בכלל אינססולין בזלי לא אמור לגרום לעלייה במשקל

07/05/2009 | 14:15 | מאת: סוכרת הריון

שלום רב, אני בהריון בשבוע 26 אלו התוצאות שקיבלתי בהעמסת סוכר 100: glucose 0 -87 glucose 60 -207 glucose 120 -123 glucose 180 -75

09/05/2009 | 17:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, דומני שעניתי ל באתר אחר.. אם לא אזי אני מתנצל. יש לך ערך אחד מ 4 שהוא חריג (אחר שעה ) לשם אבחנה דרושים שני ערכים חריגים לפחות. מומלץ לך לעיין בפרק על "סוכרת הריונית והריון בסוכרתיות" בספר הישוב: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" לקבלת הסברים נוספים.

07/05/2009 | 14:10 | מאת: סוכרתי

ד"ר קנטור שלום יש לי שאלה המטרידה אותי כבר זמן מה לאחרונה אחרי בדיקות מקיפות כאלו ואחרות בקשר לגסטרו לב וכו' התגלה בקרב הנחה בלבד שיש לי מעי רגיש או רגיז ורציתי לדעת אם התזונה היא זו שקשורה ליציאות לא סדירות האם יש אפשרות להפפחית את הכאבים? והאם יש אפשרות לסדר את פעולת המעי במקום לתזוזה מהירה לפי דבריו של הרופא לתזוזה רגילה? ועו דבר אחד ברשותך באיזו פעילות אפשר ורצוי לעסוק ? אם יש לי סוכרת שבירה או פרועה?

09/05/2009 | 17:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, השאלות שלך באשר למעי רגיז מיועדות למומחה בגסטרו שאבחן לך את המחלה. המעי הרגיז כשמו כן הוא - תגובה להתרגזויות ולמתח. אם לא תתרגז ולא תהיה מתוח המעי יחזור לתפקודו התקין. תרופות הרגעה כללית יכולות לעזור. פעילות גופנית מתונה יומיומית של 20 דקות הליכה בקצב שלך או שחיה - נראית גישה טובה. רצוי לעבוד לא בנקומות עתירי מתח ולחץ - עבודה סדירה עם שעות קבועות וארוחות קבועות נטולת מתח - זוהי הגישה המומלצת במידה והדבר אפשרי (בדרך כלל בחיינו בארץ - לא..)

06/05/2009 | 18:42 | מאת: חיים

שלום לד"ר שמי חיים בן 61 ,לאחרונה עשיתי בדיקות דם שגרתיות,ונימצא בבדיקות המוגלבין A1C תוצאה של 7.3 והרופא נתן לי טיפול של METFORMIN של טבע. השאלה שלי מה הדחיפות לתת טיפול? מה זה אומר תוצאה של 7.3? נאמר והתוצאה לא משביעת רצון ,האים אפשר להיות מאוזן ללא התרופה? ובנוסף מתי אים כן מומלץ לקחת את התרופה? ובנוסף לא יודע אים זה המקום אבל אני צורך מולטיויטמין של סולגר האים זה עלול להתנגש עם התרופה.

07/05/2009 | 12:54 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, טוב עשה הרופא כאשר בנוסף לדיאטה המליץ לך גם על מטפורמין, שהיא תרופת הבחירה ההתחלתית לסוכרתי עם סוכרת חדשה קלה אן לקדם סוכרתי. התרופה בגדול מונעת את עליות הסוכר, אך אינה גורמת לנפילתו. על מנת למנוע את הפיכת מצבך ממצב של תמוק ביתר למצב של חולה בסוכרת, יש לפעול להפחתת ערכי ההמוגלובין המסוכרר לפחות מ7.0 ורצוי לכיוון של 6.5%. בכך תעצר הפיכת הסוכרת למחלת כלי דם גדולים וקטנים ותמנע את סיבוכי המחלה. לא ניתן להסביר לך את כל נושא הסוכרת על רגל אחת - מידע נוסף ובגובה העיניים תמצא בספר החשוב : "סוכרת-לחיות עם להרגיש בלי" כולל הפרק על מטפורמין שמסביר הכל. בהצלחה.

06/05/2009 | 10:46 | מאת: חזי

לד"ר שלום בבדיקה לפני פעילות ספורטיבת נמצאים ערכים של 150-180. לאחר פעילות הערכים יורדים הערכים ל 60-80.וזה לא נעים. אני מטופל בלנטוס ללילה.ונובורפיד לפי הצורך. האם זה נורמלי? בתודה מראש חזי.

07/05/2009 | 12:47 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, כמו מרבית הסוכרתיים העוסקים בפעילות גופנית, הסוכר נמוך אצלך לאחר אימון. עליך לאזן את נפילת הסוכר עקב כניסתו לשרירים במן הפעילות לאספקת אנרגיה, על ידי תוספת מזון/פחמימות או לפני האיחון או במהלך האימון. למשל, אכילת בננה במהלך האימון תסייע, או שתית פחית מיץ תפוחים ללא סוכר לפני תחילת האימון ןאל תיקח נובונורם עד שעתיים לפני האימון.

06/05/2009 | 08:38 | מאת: מיואש

http://www.upi.com/Health_News/2009/05/01/Diabetes-drug-link-to-pancreatitis/UPI-94611241234860/ LOS ANGELES, May 1 (UPI) -- A drug used to treat type 2 diabetes may have unintended effects on the pancreas that could increase pancreatic cancer risk, U.S. researchers said. The study -- using rats as subjects AND published in the online edition of the journal Diabetes -- found that the drug sitagliptin, sold in pill form as Januvia, caused abnormalities in the pancreas that are recognized as risk factors for pancreatitis and, with time, pancreatic cancer in humans. Researchers at the Larry L. Hillblom Islet Research Center at the University of California, Los Angeles, said Januvia is a member of a new class of drugs that enhance the actions of the gut hormone known as glucagon-like peptide -- 1 (GLP-1) -- which has been shown to be effective in lowering blood sugar in people with type 2 diabetes. "Type 2 diabetes is a lifelong disease -- people often take the same drugs for many years, so any adverse effect that could over time increase the risk for pancreatic cancer would be a concern," lead investigator Dr. Peter Butler, director of the Hillblom Center, said in a statement. "A concern here is that the unwanted effects of this drug on the pancreas would likely not be detected in humans unless the pancreas was removed AND examined." The statement noted that the study "was undertaken in rats AND that it is possible the adverse effects observed would not occur in humans."

06/05/2009 | 15:17 | מאת: סוכרתי, תל אביבי

כסוכרתי (שמקבל ג'נוביה...) וכמי שעוסק בסטטיסטיקה לפרנסתו, ניסיתי לקרוא את המחקר המלא. כמה נתונים: הניסוי הנוכחי נערך לאורך 12 שבועות, ב- 40 חולדות מתבגרות, שקיבלו דיאטה עתירת שומן. 33 מתוכן היו חולדות שבהן הושתלו גנים על מנת לייצג טוב יותר את ההתרחשות בגוף האנושי. קבוצת הניסוי (חולדות שקיבלו בפועל את התרופה) כללה בסך הכל 25 חולדות שקיבלו ג'נוביה עם או בלי מטפורמין, ושמונה שקיבלו מטפורמין בלבד. את התוצאות בניסוי הזה, צריך כל מטופל להשוות מול מחקר רחב היקף ששימש בסיס לאישור התרופה: הניסויים שדווחו גם בהגשה ל- FDA כללו 500 חולדות ו- 600 עכברים, שקיבלו את התרופה משך שנתיים (ולא 12 שבועות...), במינונים גבוהים פי 60-70 בהשוואה לחשיפה של חולה המקבל את התרופה.בניסויים האלה לא היו כל עדויות לגידול בסיכון לסרטן הלבלב.(כל הנתונים זמינים באתר ה- FDA). בסיכום משולב של 12 מחקרים ב- 6,139 חולים משך שנתיים, שנכללו בתוכנית הניסויים של ג'נוביה בשלבים 2 ו- 3, לא היו הבדלים בעלי משמעות סטטיסטית בין המטופלים בג'נוביה ובין מי שלא נחשפו לתרופה. למעשה, מתוך 4 חולים שדווחו גם כחולי סרטן, רק אחד טופל בג'נוביה, ושלושה לא קיבלו את התרופה, אלא טופלו בתרופות אחרות בלבד (קבוצת ביקורת). האם אפשר להרחיב את המחקר שנערך בחולדות ולהניח כי תוצאותיו רלוונטיות לבני אדם? בתוכנית הניסויים הפרה-קליניים בעולם התרופות, משתמשים לעתים בחולדות על מנת להעריך סיכונים להתפתחות סרטן בבני אדם. ועדיין - הניסויים האלה אינם מאפשרים תמיד לחזות את התגובה האנושית, כפי שתהיה בפועל. בשורה התחתונה, מה המסקנות האישיות שלי? אני לוקח ג'נוביה גם מחר.

מס' הערות: גם אני נוטל, מזה חודשיים, טרם ראיתי השפעה כלשהי עלמנת לדעת ההטחון אם הכדור מסוכן או לאו, לא מספיק בשנתים, תק' של שנתים היא קצרה מדי. לכן טוב וחשוב לדעת שאולי התרופה מסוכנת. וכל אחד ישקול. גם אבנדיה אושרה, וכמעט בטוח שגורמת לנזק. בעצם, אין תרופה אשר אינה מזיקה. חשוב לדעת מה התועלת ומה הנזק, ומה עולה על מה. אישורים למיניהם, אפילו של FDA כבר הוכחו שאינם נקיים תמיד משיקולים כלכליים ומלחצים של החברות הגדולות.

06/05/2009 | 19:56 | מאת: סוכרתי תל אביבי

הוותק שלי בשימוש בג'נוביה ארוך משמעותית מהחודשיים שעליהם אתה מדבר - ואחרי משהו כמו שנה יש לי רק דברים חיוביים לומר. הגעתי לאיזון ברמות שעליהן לא חלמתי. כמובן שלא אתה ולא אני מהווים מדגם סטטיסטי לגבי תופעות לוואי, ולכן בסופו של דבר אני מסתמך על מה שהרופא אומר, ומה שרשויות הרישום של תרופות קובעות, על בסיס מחקרים שנערכים לאורך שנים באלפי חולים - ולא על בסיס מחקר של 12 שבועות ב- 40 חולדות. אני לא חושב שה- FDA בארה"ב מושפע יותר מדי מלחצים: אם הסיפור של אבנדיה מוכיח משהו - זה שב- FDA דווקא מקפידים על קלה כחמורה. בשורה התחתונה, כמו שכתבת: אין תרופה שאין לה תופעות לוואי. בין הגדלת מינון של תרופות אחרות (שידועה כבעייתית בפני עצמה) ובין ג'נוביה - אני מעדיף את ג'נוביה - אלא אם הרופא שלי יגיד אחרת.

06/05/2009 | 22:34 | מאת: מיואש

לדעתי, תרופות רבות אינן נבדקות דיין לפני הכנסתן לשימוש. ראה מה קרה להטרוליטזון, אשר הוצא מהשמוש. גם הג'נוביה לא נבדקה במידה מספקת. בעוד 20 שנה נדע אם היא מזיקה או לא. אם תחפש, תגלה שה FDA נחשדו בשחיתות ובאשור תרופות בגלל לחץ החברות הגדולות מאחר ואתה אדון לגופך, אתה רשאי להחליט להשתמש באיזה תרופה שאתה רוצה.

למה אין תשובות לשאלות מיתאריך 23.לחודש מרץ

ש/לום לך, בשל העדרותי מהארץ לרגל כינוסים רפואים, לא היה באפשרותי לענות על כל ים השאלות שהצטברו בתקופת העדרותי, וזאת למרות שהודעתי על כך ערב יציאתי, ודיווחתי על חזרתי. במידה ויש שאלה שלא נענתה, באם לא התיישנה ניתן לשוב ולשאול בשנית ונשמח לענות.

שלום אני סכרתית עם אינסולין בעצם סכרת נעורים עם גסטרופרוזיס שזה לא עוזר לי להיתאזן היה לי אישור לחמש קופסאות סטיקים ני רופא לסכרת אמר לי לבדוק את הסוכר לפני האוכל ושאתיים אחרי אכשיב ביתלו את האישור צריך פרוצדורה אחרת היום קיבלתי רק קופסה אחד עם זה אני צריכה להיסתדר איפו האגודה לסכרת שתאזור לי אני חברה באגודה לסכרת יהודית

אם יש לך מכשיר של פריסטייל התקשרי לגפן

07/05/2009 | 12:33 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לכל קופה הסדרים ו"תקנות" שהם עצמם המציאו. למה את לא פונה לאגודה לסוכרת שיפעלו ויפנו בשמך?

לדר קנטר שלום למי אני יכולה לפנות באגודה לסכרת יהודית

05/05/2009 | 15:45 | מאת: HANI

דר' שלום! אני בת 40 אחרי 10.5 חודשים לידה ראשונה רגילה לחלוטין והשמנה של 32 ק"ג בהריון.עד ההריון חייתי על תזונה של שללא קמח וסוכר במשך כמעט 4 שנים וכשנכנסתי להריון התחיל אצלי אורך חיים של מתוק וסוכרים ופחמימות!לפני כמה חודשים עשיתי בדיקות ויצא 105 שמרתי קצת על דיאטה וירד ל-95 לפני יומיים עשיתי בדיקות והתוצאה היא 113 בצום של 9 שעות פחות או יותר!האם זוהי תחילתה של סכרת?? האם דיאטה מאוזנת תעזור להוריד את הסוכר?? אני רוצה להיכנס להריון מה עושים?? אודה על תשובתך1

07/05/2009 | 12:31 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מומלץ לך לבצע העמסת גלוקוז של 75 גרם, ולבדוק שוב בצום ושעתיים אחר ההעמסה על מנת שתוגדרי בהתאם, אם יש לך קדם סוכרת או לא. דיאטה מותאמת דלת פחמימות זמינות תהיה השלב הראשון אם תהיי חיובית לקדם סוכרת. עקרונית אין מניעה לכניסה להריון אך מוטב להמתין לתוצאות ההעמסה.

05/05/2009 | 14:47 | מאת: לאה

בעלי סובל מיתר לחץ דם ומטופל באמצעות אמלו ולוטן וכמו כן הינו סכרתי ומטופל במטפורמין. לאחרונה החל להרגיש בפה טעם של ברזל/חלודה ולא עוזר גם כאשר לוקח מסטיק או כל מאכל אחר. האם יש קשר לכך ולתרופות אותן הוא צורך (בנוסף הוא מקבל גם בזפיברט וטבעפירין. תודה חאה

07/05/2009 | 12:28 | מאת: ד"ר יורם קנטר

מטפורמין ואספירין אינם עושים זאת. אמלו ולוטן הם תכשירים שאינם מקוריים אלא מיוצרים בכתחליפים זהים, ואולי יש בהם שינוי מלח כל שהוא. כדאי להתייעץ עם מומחה לגסטרו באשר לטעם.

05/05/2009 | 10:14 | מאת: יורם

האם שתיית מיצי פירות מותרת לסכרתיים? מעבר למנת הפרי היומית? מה בדבר מיצי פירות "דיאט" דוגמת "פריגת" ? בעבר המלצת לשתות מיץ רימונים. מה היתרונות ביחס לסכרת ? (פרט לזה שזה טעים). האם יכול להחשב כמנת פרי יומית?

07/05/2009 | 12:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, במסגרת ,חוק השלוש" מותר לך לאכול 3 פירות ביממה, כאשר תחליף למנת פרי יכולה להיות כוס מיץ. שתיית מיצי פירות דיאטטים (דוגמת תפוזינה) הממותקים על ידי סוכרלוז מותרת כמעט ללא הגבלה. מיץ רימונים מומלץ מאד בשל פעילותו האנטי אוקסידנטית, אך יש להזהר ממיצים מאד ממותקים מסוג "נקטר" רימונים. מומלץ לך לפנות לדיאטנית לקבלת הדרכה אישית נוספת ומותאמת.

05/05/2009 | 03:46 | מאת: גוגי

שלום רב אפשר לקבל הסבר מדוע ערכי הסוכר אצלי עולים בלילה,אני אוכל בסביבות 8-9 בערב,הולך לישון בין חצות ל-1 בלילה,עשיתי מעקב לילה ובערך בשעה 3 הסוכר יורד ל-130 אבל אחר כך הוא עולה בהדרגה ובבוקר בשעה 8-9 הוא מגיע ל-170-190 אפשר לקבל הסבר ומה ניתן לעשות?אני נוטל אמריל 3 מג בבוקר ו-3 גלוקופג' ביום אחד אחרי כל ארוחה,ה-hba1c שלי 7.6 תודה

05/05/2009 | 08:22 | מאת: מיואש

יש מס' הסברים, אני משאיר לדר' קנטר את המלאכה. באחת הפעמים, שאלתי רופא אם קימת תופעה כזאת, מדוע בודקים את רמת הסוכר בבדיקות דם רגיךות, צום של 12 שעות, נאמר לי שזה על מנת לראות אם הכבד מתפקד. בגלל סיבה זאת אסור לסוכרתיים לצום ביום כיפור. מה שמטריד אותי בין השאר, מה עושים ? קיבלתי מס' הצעות: לאכול משהו בלילה, מאוד לא מעשי מבחינתי. לשים שעון מעורר, לאכול, וכיצד להרדם אחר כך ? אולי לקחת כדור שינה ? לפני השינה לאכול פחמימה עם טחינה או משהו שומני אחר - לא עזר להגדיל את מנון התרופות - במקרה שלי גלוקורייט - לא עזר (אני נוטל גם גלוקומין) הוצעו לי עוד מס' פתרונות - התוצאה אותה התוצאה. מכאן הכינוי שבחרתי בו, ולכן אני מעדיף שיאמרו שאין פתרון לבעיה. תרופות - מאוד לא בריאות, מה שפחות פחות נזק, פחות נסיונות, והפתרון כנראה לא להתאמץ, בין כה אין מה לעשות, ופשוט להמתין למכה. לך אני מאחל בהצלחה, אולי תמצא פתרון

07/05/2009 | 12:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אצל כשני שליש מהאוכלוסיה הלא סוכרתית הסוכר יותר גבוה לקראת הערב, ובשאר הוא גבוה יחסית יותר בבוקר. בסוכרתים הפערים מודגשים יותר, ןבמקרה שכזה מומלץ לקחת את המטפורמין מהרים-ערב-לילה. אם לא יעזור התייעץ עם הרופא לשילוב תרופות יתאים לך.

04/05/2009 | 16:04 | מאת: דן

שמתי לב שמגזים מאד בכמות האוכל , לעיתים אמנם רחוקות בעיקר בארוחת הערב , מיד אחרי כן כל פעולה פשוטה כמו רחיצת כלים . אחת האצבעות מושכת הצידה חזק כמו התכוצות שרירים . וזה נעלם אחרי דקות. אני בן 60 רזה מאד ורוצה להשמין. בהגזמה מתכוון שאוכל מעבר לשובע כי טעים מאד. בעיקר שמתי לב שזה קורה--- ביתר פחמימות -- כמו 6-7 מצות, או 4 תא"+3 בטטות, או בארוחת פירות : המון תאנים תמרים תפוח וכו". תודה

07/05/2009 | 12:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לתופעה שתארת אין קשר ישיר לתגובה לארוחה עשירת פחמימות. פנה לאורטופד שיבדוק לך את כף היד אם לא הופיעו שינויים גידים של סוכרת.

04/05/2009 | 15:11 | מאת: מלי

מה עדיף לסוכרתי שמזריק אינסוין ולוקח 2 מטפורמין ביום, להוסיף עוד מטפורמין או לקחת ג'נוביה

06/05/2009 | 19:59 | מאת: סוכרתי תל אביבי

תני לרופא שלך להחליט. בשביל זה הוא למד... חוץ מזה - שימי לב שיש כדור אחד שמשלב את ג'נוביה עם מטפורמין - ואפשר לחסוך כדור...

07/05/2009 | 12:12 | מאת: ד"ר יורם קנטר

להוסיף עוד מטפורמין (עד 3 ליום). ג'נוביה ואינסולין אינם מומלצים.

04/05/2009 | 09:48 | מאת: מיואש

http://www.mednet.co.il/upload/infocenter/info_images/chapter_36.pdf

04/05/2009 | 12:47 | מאת: יש תקווה

[הערת מהנל האתר -הידיעה כפי שהופיעה מהווה פרסומת סמויה וגלויה ל"קליניקה" בהעוסקת כביכול ב"ריפוי" על ידי תאי גזע עצמוניים, ועל כמוסות פלאיות "הממריצות שחרור של תאי גזע ממוח העצמות אל הרקמות הפגועות"...] ..."מאחר ו- FDAהרשות המזון והתרופות בארה"ב וכן הרשויות במדינת ישראל איננה מרשה לייחס תכונות מרפאה לתוספי המזון לא נותרה הבררה אלא רק האפשרות להביא סיפורים של מחלימים שנעזרו לשם ריפוי ושיפור בריאותם ." [כאמור -לא כאן המקום לסיםורי מעשיות על נסים ונפלאות.]

05/05/2009 | 08:31 | מאת: מיואש

מה באשר לסכרת ? מהם המחירים ? מה במקרה של כשלון ונזק ?

לדר' יורם קנטור שלום רב, אני מוגדרת (לאחר בדיקת דם בהעמסת סוכר ) בעלת תנגודת אינסולין. כל שאר בני משפחתי מוגדרים כחולי סוכרת חלקם כבר מזריקים אינסולין. לאחרונה התחלתי להתעניין בטיפול מונע למחלה ומלבד הקפדה על תזונה נכונה ופעילות ספורטיבית קראתי על נפלאותיה של החומצה אלפא ליפואית. שאלתי היא האם לאור המחקרים המעטים שנעשו עד כה בנושא זה (בכל אופן לפי מיעוט ידיעותיי), האם אתה ממליץ על נטילת ח.אלפא ליפואית גם ע"י בעלי תינגודת אינסולין? ומה המינון המומלץ לדעתך? שאלה נוספת: האם החומצה רק גורמת להפחתת הסוכר בדם ע"י הגברת הרגיושת לאינסולין או שהיא גם מגבירה א כמות הפרשת האינסולין מה שאינו נראה לי כרצוי? בתודה מראש על תובותיך ובכבוד רב

04/05/2009 | 01:04 | מאת: סיטאגליפטין

מלבד ממחקר קטן בגרמניה לא הוכח כי חומצה אלפא ליפואית עוזרת לתנגודת ולהורדת סוכר

07/05/2009 | 11:51 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך קימי, החומצה האלפא ליפואית ויעילותה בסוכרתיים נמצאת בויכוח מזה מספר שנים. הקשר לסוכרת הוא במספר מישורים- מישור פעילותה כנטגדת חימצון חזקה, בדומה לויטמין E, ויטמין C וכדומה. בכך היא מסייעת למניעת נזקי המחמצנים הנמצאים בסוכרתים באחוז כבוה, ושומרת על כלי הדם מפגיעה של האוקסידנטים המזיקים. במישור הטיפול/ הקלה במצבים נוירופתיים - בעוד שבגרמניה טוענים שיש לתוסף זה השפעה, האמריקאים טוענים שאין הוכחה חד משמעחית במחקרים כפולי סמיות. כתוצאה ניתן למצוא את החומצה האלפא ליפואית בכל מיני תכשירי ותערובות ויטמינים ותוספי מזון המיועדים כביכול ל"ריפוי" וטיפול בנוירופתיה. במישור הרגישות לאינסולין - יש טוענים שמתן התוסף הזה משפרת את הסנסיטיביות לאינסולין. לא ידוע לי על המלצות לטפול במצבי תנגודת לאינסולין או מניעת סוכרת שבדרך. בשילוב עם צמחי מרפא שונים ומשונים, ומתן התוס בכמויות גדולות דוווח על מקרי נפילת סוכר משמעותית- היפוגליקמיה.. השורה התחתונה - זה לא טיפול מקובל למניעת תנגודת לאינסולין או סוכרת. זה כן טיפול אנטי אוקסידנטי ססביר, אך ויטמין E עדיף.

אחרי אימון גופני יש עלייה בערכי הסוכר בין בדיקה לבדיקה. לפני הליכה הערכים נמוכים מאשר אחרי ההליכה. מה הקשר? היש קשר בכלל? ואיך מונעים עם יש קשר?

לעיתים הורמונים המופרשים בפעילות גופנית מתנגדים לפעולת האינסולין וכתוצאה מכך רמת הסוכר עולה אך אל דאגה כי בשלב יותר מאוחר הסוכר יורד. הספורט הוא בריא למרות שאצל חלק מהאנשים הגוף מפרש את הספורט כסטרס(=לחץ) ומכאן שרמת הסוכר עולה.

האמת היא שאף אחד לא יודע בודאות לאחרונה גילו שמדובר בשני חלבונים אשר הם הסיבה לתופעה, וכעת מתחילים לחקור אותה. גם הג'נוביה אינה עוזרת לכולם, מענין למי עוזרת חוץ מאשר ליצרנים ?

שלום לך ברוב המקרים בעת פעילות גופנית מאומצת הגלוקוז נצרך על ידי פעולת השרירים והסוכר יורד בסוף האימון הגופני. אולם בערך בשליש מהמקרים, התגובה היא דווקא הפוכה והסוכר עולה משום שהגוף של אנשים אלו מפרש את הפעילות הגופנית כסטרס לגוף, הורמוני הסטרס עולים ועמם גם רמות הגלוקוז. לא ניתן לחזות מה תהיה התגובה אצל כל אחד ואחד, וצריך פשוט לבדוק רמת הגלוקוז לפני ואחרי אימון כדי לדעת לאיזה קבוצה אתה משתייך.

03/05/2009 | 17:51 | מאת: יעל

שלום, אני מתגוררת בארה"ב ואני חושדת שיש לי סכרת סמויה. עשיתי בדיקות דם כלליות מספר פעמים אך לעולם לא דיברו איתי על סכרת. רמת הגלוקוז הנורמלית פה זה 70-110. בספטמבר 2007 רמת הגלוקוז היתה 101. בנובמבר 2008 רמת הגלוקוז היתה 103. בפבואר 2009 רמת הגלוקוז היתה 88. כיצד ייתכן ירידה כלכך משמעותית תוך 3 חודשים? האם עדיין יש חשש לסכרת סמוייה? אילו בדיקות נוספות עליי לעשות? אשמח לעזרה. תודה רבה.

03/05/2009 | 18:18 | מאת: יעל

דרך אגב- אני בת 30.

07/05/2009 | 11:24 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יעל, כיום לא משתמשים עוד במושג של "סוכרת סמויה" מבחינים בין מצב נתקין שבו רמות הגלוקוז בצום נעות בין 65 ל110, מצב של "קדם סוכרת" (פרה דיאבטס בלועזית) שבו בצום הרמות הן בין 110 ל 126, או שעתיים אחר העמסת גלוקוז הן בין 140 ל 200., וסוכרת של ממש שבה בצום הרמות הן מעל 126 מג% או מעל 200 שעתיים אחר העמסת גלוקוז (או אכילת ארוחה פחמימתית בהתאם). הערכים שלך בצום הם בתחום התקין. להסיר ספק בדקי גם שעתיים אחר ארוחה פחמימתית (שתי פרוסות לחם לבן עם ריבה וכוס תה עם 3 כפיות סוכר). בהצלחה!

18/05/2009 | 19:05 | מאת: מתוק

אני מבצע בדיקת דם כל חצי שנה וערכי הסוכר שלי בצום נעים סביב 110 - 126 משנת 2003.ערכי HBA1C נעים סביב 6.2 אני לא לוקח תרופות , פעילות גופנית קלה מאוד. גילי 46 זכר. שאר הבדיקות תקינות פרט ל CK = 206. מה לעשות?

03/05/2009 | 17:06 | מאת: יפעת

שלום, האם מחלת הסכרת/סכרת סמויה יכולה להתאפיין בכאבי בטן והתנפחויות לאחר אכילת מאכלים המכילים סוכר?

07/05/2009 | 11:17 | מאת: ד"ר יורם קנטר

לא

03/05/2009 | 16:21 | מאת: יגאל

לדר' קנטר שלום. ב4.לאפריל ביקשתי את דעתך בנושא חום והשפעתו על ערכי הסוכר.אני מצרף בזה את הודעתי המקורית : אני בשלהי מחלת השפעת מלווה בחום.עומד לעשות בדיקה תקופתית להומוגלובין מסוכרר. זכור לי שקראתי בספרך שלחום יש השפעה על ערכי הגלוקוז, אך חיפשתי שוב בספרך ולא מצאתי את הנושא. אודה לך אם תואיל להתייחס. בתודה מראש. יגאל הודעה המקורית

07/05/2009 | 11:16 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יגאל, אין קשר ישיר בין עלית או ירידת טמפרטורת הגוף לרמות הסוכר. אולם כל מצב של מחלה, עם או בלי חום מהווה מצב של סטרס לגוף ומביא לעליה ברמות הגלוקוז.

02/05/2009 | 19:34 | מאת: ורדה

שלום רב לפני כשנה בריקת סוכר הערכים של הסוכר היו מעל הנורמה. עשיתי מדידות עם המכשיר בצום ולאחר 3 שעות לאחר האוכל. בצום היה 135-145, ו לאחר האוכל נמוך יותר: 120-125.קראתי שהיה צריך להיות הפוך.האם יש מקום לקחת טיפול , ואם כן איזה? יש לי דלקת בלבלב עקב אבנים בתעלת הלבלב.לוקח קבוע CREON. יש קשר בין שני הדברים? בכבוד רב

03/05/2009 | 15:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, יש לך סוכרת קלה, הדורשת טיפול קבוע בדיאטה לסוכרת, וכן שילוב של כעדור אחד מטפורמין בערב אחר באוכל למניעת התקדמות המחלה. לא נראה לי שיש קשר לנטילת קריאון.

02/05/2009 | 10:51 | מאת: דרורית

שלום, בני בן 13 גובה 1.75 ומשקלו 68 ק"ג. בשנה האחרונה גבה ועלה במשקל. בבדיקות אחרונות נמצא ערך גלוקוז 103. האם הוא גבולי, מאיזה ערך ניתן לומר שמשהו חולה בסכרת? תודה דרורית

03/05/2009 | 15:34 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הערכים של קדם סוכרת הם בין 110 ל 126מג%. לשם הסר ספק מומלץ לחזור על הבדיקה בצום וכן שעתיים אחר ארוחה פחמימתית.

02/05/2009 | 06:50 | מאת: אורי

שמעתי שחלב נאקות יכול לעזור להורדת רמת סוכר בדם רצית לדעת האים יש מידע על זה מה ההשלכות של שימוש בחלב הזה ? אים יש מצב שזה יעלה את רמת הסוכר בדם ? תודה אורי

07/05/2009 | 11:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, כשאכלתי גלידה מחלב נאקות בבאר שבע, ודאי עלה הסוכר מעט... מידע על הנושא תמצא בכתובת http://news.walla.co.il/?w=//219399&tb=/i/470885

01/05/2009 | 21:21 | מאת: מיואש

יש לי שכן, בן 50 +, חולה סכרת טייפ 2, נזקק לדיאליזה, עבר ארוע מוחי, בעיות בלב,כמעט כל יום מקצצים לו עוד אצבע. מדוע הגיע למצב הזה ? יכול להיות שלא הקפיד ויכול להיות שלא קיבל טיפול מתאים. בקנדה למשל, הסוכרתיים יוצאים למחנה כל שנה, מקבלים הדרכה צמודה, מעקב צמוד, בדיקות ומה לא, על מנת לרענן את ידיעותיהם, לעמוד על מצבם ובעיותיהם, על מנת להדריך ולעזור. מה מקבלים חולי הסוכרת בארצנו ? לו היו מקבלים טיפול נאות לא היה צורך בפורומים כל כך רבים. ואולי השכן לא היה מגיע למצב האומלל בו הוא נמצא. אצלנו, אין תקציב... אחרי שיקטעו לו עו מס' אברים יהיה כסף לספק לו עזרה 24 שעות. ח"כ ריבלין ז"ל היה סוכרתי, נשלח לשוייץ לקבל טיפול. מה באשר לאזרחים רגילים ?

03/05/2009 | 15:30 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מקריאה בדף הנוכחי באתר עולה שאתה מתוסכל על כל הראש ואינך רוצה לראות את החצי הטוס של הכוס. חזרתי שלשום משוויץ, ואני רוצה לומר לך בודאוןת ששם הטיפול הוא לא יותר טוב מאשר בארץ, ואינו בנוי על אגדות של מחנות בקנדה וכדומה. ברגע שהסוכרתי מבין שסוכרת היא מחלה כרונית שיש להתמודד עמה יום יום, והוא מספיק בוגר להתמודד עמה - הוא לא יגיע לכל המצבים הנוראים שאתה מכור להם. הממצאים מראים שמי שמאוזן היטב היטב לאורך זמן לא מפתח זנב זנבו של סיבוך סוכרתי, ויש לי חולים יקים בחיפה עם חמישים שנות סוכרת ללא כל סיבוך - לא בעיניים, לא בכליות, לא ברגליים ולא בשום מקום אחר. למה? כי הקפידו לשמור בנאמנות את כללי החיים עפ סוכרת ללא כחל וסרק. היום בניגו'ד לעבר, ניתן למנוע סוכרת מסוג 2 עוד לפני שהיא הופכת לסוכרת של ממש, ובסוכרתים ניתן על ידי טיפול משולב ודיאטה מותאמת, ושינוי הרגלי החיים להגיע לאיזון אידאלי ולשמור עליו לאורך כל החיים. הגישה של אכול ושתו כי בין כה מחר נמות לא מתאימה בסוכרת, כי בנוסף להארכת החיים של הסוכרתים יש לשמור גם על אייכות החיים. השכן שלך לא שמר, לא טיפל, לא עקב - והסוכרת מכרסמת אותו בכל פה. איזון טוב יותר מטוב - ימנע את הכרסופ ימנע את הסיבוכיפ ויעצור את הקיימים. התכחשות, דחיית המצב, התעלמות, זללנות, עצלנות וחוסר איזון - יש להם מחיר, ולא הרופאים או החברה או הממשלה "אשמים" בכך אלא הסוכרתי עצמו שהתברבר ועשה מה שאסור לעשות, וטעם מה שאסור לטעום ולא לקח תרופות בזמן, ופיתח כרס של ישראלי ממוצע והתוצאה - אצל השכן שלך. אז די ומספיק לשחק את "המיואש" -קום, פעל והיה לסוכרתי חדש - מאוזן כפי שצריך! ואילו אנו הרופאים, נשתדל לעשות הכל לעזור לך לעזור לעצמך- כי בידך הוא.

03/05/2009 | 20:11 | מאת: מיואש

תודה על המענה והסבלנות, ללא ספק ידיעותיך רבות משלי ובכל זאת אני מרשה לעצמי לערער על חלק מדבריך. חלק גדול מרופאי המשפחה אינם יודעים הרבה על סכרת, ובכל זאת הם מטפלים ומיעצים ומפנים לרופא מומחה רק כאשר הבעיות מחריפות. אי אמירת אמת - יש כדורים אשר פותחים את התאבון, וכאשר החולה משמין אומרים שהוא אשם, אכל יותר מדי, לא מסבירים לו מה לעשות לפני ההשמנה. קל למי שלא סוכרתי. קשה לסוכרתי להתעסק עם האוכל כל הזמן, לאורך כל היום. מי שעובד קשה לו לאכול ארוחות מסודרות בשעות קבועות. לרוב לא יוכל לאכול במסעדות, ויהיה עליו להביא אוכל מהבית. באמצע ענין חשוב בעבודה, יגיד עד כאן, טכשיו אני צריך לקחת כדור ולאכול למחרת יגידו לו ללכת הביתה. קניית אוכל - צרה נוספת, חיפוש אחר מוצרים שאינם מכילים סוכר ורכיבים אסורים אחרים. מה עוד שהכל בתוב באותיות קטנות ולעתים מוסתרות ולא תמיד מה שכתוב מדויק. כל היום לשקול ולמדוד מה לאכול ומתי. אולי באמת זה אורח חיים שמתאים ליקים או לפנסיונרים. איזה אדם עובד יכול להעדר מהעבודה כל יום שני וחמישי - רופא, בדיקות דם, בדיקות עינים וכו', ולרוב הכל בשעות הבוקר. כמה סוכרתיים היו אצל פודיאטור ? טרם מצאתי תשובה פתרון לבעיה של רמת סוכר בבוקר. טרם קיבלתי תשובה כיצד למנוע עליית סוכר אחרי פעילות גופנית. צר לי, אבל ראיתי מקרים רבים של חוסר איזון, ולא תמיד החולה היה אשם. פעמים רבות הרופא לא נותן לחולה מספיק כלים והסברים להתמודד עם המחלה. קל לומר "תשמור על דיאטה, קח כדורים, קח תרופות ..." היו לי כאבי בכתף והאורתופד רצה להזריק קורטיזון מבלי להזהיר שהזריקות מעלות את רמת הסוכר. יש כדורים שמעלים את הסוכר והרופאים לא אחת לא טורחים להסביר. החולה רואה שהסוכר עלה ואינו מבין מדוע. יש לי עוד הרבה תהיות והשגות. מצטער, טרם ראיתי סוכרתי זקן בלי סיבוכים. הרוב לא הגיעו כלל לגיל הזה.

30/04/2009 | 17:30 | מאת: יונת

שלום רב, רציתי לדעת בבקשה למה מי שיש לו סכרת 1 חייב להשתמש באינסולין ארוך וקצר? והאם שימוש בשילוב של אפידרה ולנטוס זה טוב למקרה שכזה? תודה.

30/04/2009 | 18:15 | מאת: ליאור

בעקרון חולי סכרת נעורים נאלצים לשלב טיפול אינסוליני במיקס, כלומר לקחת גם ארוך טווח וגם קצר טווח כדי לשמור על רמות תקינות. השילוב שציינת מכיל את שניהם כך שאין איתו שום בעיה.

30/04/2009 | 16:30 | מאת: מלי

האם מישהו ניסה או מכיר את הדיאטה להרזיה של יחיאל ספרא, האם זה מתאים לסוכרתיים

03/05/2009 | 15:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

הנושא לא מוכר לי. עוד דיאטת פלא של מרפא אופנתי?

10/05/2009 | 20:59 | מאת: קימי

מלי היי , אין לי היום את המתכון של יחיאל אבל פעם היה לי ועד כמה שזכור לי המתכון כולל תערובת (נכון יותר לומר מחית) של גרעיני חמניות אגוזים שקדים ועוד ועוד נדמה לי שאפילו פטרולזיליה הייתה שם, בנוסף המתכון כלל בננה. כידוע לך בננה מכילה סוכר. א ב ל , אבל אחד גדול, ההוראה היא להכין את המחית אחת למספר ימים ולצרוך פעם או מס' פעמים ביום -כפית. כך שזה ממש לא יכול להזיק אבל את חולת סוכרת במצב קשה יש להתחשב בכמות הסוכר הזו גם אם היא מועטה. זהו בסה"כ זה אמור לספק לגוף מרכיבים טובים חיוניים וממקורות טבעיים. נסי ותהיי בריאה קימי

29/04/2009 | 17:08 | מאת: אבי1

שלום ד"ר הג'נוביה(סיטאגליפטין) כבר בשוק מספר שנים. שמעתי שיש פיתוחים של תרופה דומה שהחומר הפעיל בה הוא וילאגליפטין. האם כבר יש כדור בנמצא ומה ההבדל בין 2 החומרים הפעילים ? עוד שאלה קטנה : מה בנוגע לפיתוח של אינסולין ככדור, לא כזריקה ? האם יש התקדמות בארץ/בעולם בנושא זה

03/05/2009 | 15:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלוםלך, אתה כנראה מתכוון לוילדאגליפטין, שיש לה פעילות של עיכוב DPP-4 בדומה לג'נוביה. עדיין לא בארץ, גם פה יש תכשיר רגיל ותכשיר משולב עם מטפורמין. ניתן לשלב אותו עם מטפורמין, עם סולפניל אוראה או עם גליטזון. לא ברור אם יש לו יתרונות על גבי הג'נוביה, אך אני מניח שהיצרן (נובארטיס) ימצא כמה כאלו גם כן...

29/04/2009 | 11:39 | מאת: דרור

בחיפוש באינטרנט מצאתי את הכתבה הזו http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=22&ContentID=178247 זה היה אחרי ששמעתי על רופאה שצורכת גלוקופאז' שלא נגד הסכרת אלא לצורך מניעת אלצהיימר אז דר' קנטר, מה אתה אומר לאנשים פשוטים כמוני? אני בן 63, 180/85 צורך אחד מטפורמין עם ארוחת הערב.

29/04/2009 | 17:38 | מאת: מיואש

אחרי שימוש של עשרות שנים פתאום מגלים דברים על התרופה אני קראתי שהמטפורמין כן גורם לאלצהיימר

02/05/2009 | 08:10 | מאת: מיואש

http://www.healthcentral.com/diabetes/c/17/67852/diabetes-dangers מאמר על הסכנות שיש בתרופות

03/05/2009 | 15:03 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, זה עוד תצפית מענינת בחיות מעבדה. לאור העובדה שמאות אלפים לוקחים מטפורמין מזה כ 50 שנה ברחבי העולם, ועד כה לא נצפתה עליה במקרים, אומרת דרשני. תן לחוקרים לחקור בנושא, וסביר שהוא יעלם כמו הרבה הברקות אחרות דומות.

27/04/2009 | 19:16 | מאת: רווית

שלום רב, אני חולת סכרת (2) משתמשת באינסולין (לנטוס) רציתי לדעת האם מותר לי להשתמש גם בגלולות (פמינט) כאמצעי מניעה? תודה.

03/05/2009 | 14:58 | מאת: ד"ר יורם קנטר

כן

27/04/2009 | 18:22 | מאת: שאהאאיפ

שלום רב, שמי שרית, יש לי בן, בן שנה וחצי. משקלו: 8.350 ק"ג גובהו: 74 ס"מ. זה זמן רב שהוא אינו עומד באחוזונים הנכונים. הופננו לבדיקות דם מקיפות. תוצאות: IGF-1 - 31.8 IGF-BINDING.PROT.3 - 2230.0 רופא הילדים אמר לי היום שהוא יפנה אותנו לאנדרוקרינולוג. אנו כרגע מחכים להפניה ולתור (שנקבע לאמצע יולי). אשמח אם בנתיים תאמרו לי מה זה אומר ואיך ממשיכים מפה. המון המון תודה שרית

03/05/2009 | 14:57 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, יש להפנות את השאלה לאתר סוכרת/אנדו ילדים.

26/04/2009 | 12:28 | מאת: יפית

שלום רב לכם, אימי כבת 62 שנים, סובלת מסוכרת ולחץ דם גבוה, מטופלת בכל מיני תרופות, לאחרונה, מיזה כ- שלושה חודשים חלה החמרה במצבה, היא לא מתאזנת במדדי הלחץ דם, באופן קבוע לחץ הדם שלה גבוה, הרופא המטפל מחליף לה את הכדורים בתדירות כמעט יומיומית. אנו חוששים למצבה ויראים מהתדרדרות נוספת. אימי לא מסוגלת לתפקד, מתעייפת מפעולות פשוטות ביותר. לא ברור מדוע לא מפנים אותה לאישפוז, לברור מצבה הרפואי שהולך ומתדרדר. ייתכן והיא סובלת מעוד בעיה גופנית שלא ניתגלתה עדיין. מה עושים???

03/05/2009 | 14:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, פנו ליעוץ לרופא מומחה ברפואה פנימית.

24/04/2009 | 22:33 | מאת: הראל

אני חולה סכרת חדש ועובד במישמרות ,איך אני צריך להמשיך לעבוד או לשנות צורת עבודה ולישמור על יציבות

03/05/2009 | 14:54 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מומלץ לסוכרתי לשמור על סדר יום קבוע ולא לעבוד במשמרות.

ד"ר קנטר יורם שלום רב! אני סטודנטית להנדסת כימיה וביוטכנולוגיה ואני עושה עבודה באימונולוגיה על טיפול ניסויי של התרופה Rituximab בסכרת נעורים. רציתי לשאול מה תפקידה של התרופה בדלדול תאי B (וכך לא נהרסים תאי הביתא),כלומר מה בדיוק דרך פעולתה של המבטרה ( נוגדן CD20 ),את העיקרון הפשוט אני מבינה,אבל אם ידוע לך על הטיפול או תוכל להפנות אותי לגורם מתאים אחר אודה מאוד.

03/05/2009 | 14:49 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הנושא אינו במסגרת נושאי האתר. מומלץ לך להציץ בגוגל שם מופיע תאור של המנגנונים השונים לגבי תאי B לימפוציטרים, ועל השימוש במחלות אוטואימוניות דוגמת סוכרת מסוג 1.

23/04/2009 | 21:58 | מאת: שמואל

השלום והברכה. ברצוני לשאול כעבור כמה שנות שימוש בגלולה גלובן מתחילים לחוש בסימני פגיעה בלבלב אם בכלל, או במילים אחרות מה יודעת הספרות הרפואית לספר בדבר אורך שנות חייה "היעילות" של גלולה זו? (במספר שנים).

24/04/2009 | 22:31 | מאת: מישהו

לחוש ? אתה יודע רק שהמינון הולך ועולה, זה מעיד שהלבלב הולך ונחלש, ועל מנת להפיק אינסולין הוא זקוק להמרצה הולכת וגדלה, עד שיגיע יומו. כמה זמן ? נראה שזה תלוי בגורמים רבים, באיזה מידה אתה שומר על דיאטה ונמנע מלאמץ את האבר הזה.

03/05/2009 | 14:52 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, עקרונית מוסכם על החוקרים ועל יצרני הגליבנקלאמיד ששימוש ממושך והמרצה לבלבית ממושכת יש בהם לתרום לקיצור "חיי" הלבלב. יחד עם זאת מופיעה בחלק מהמטופלים עמידות לתרופה אחר מספר שנים, ואם עוברים לממריץ לבלבי אחר מקבוצת הסולפהילאוראה דוגמת גלוקורייט- הלבלב כן מגיב. אין נתוניחם לגבי "כמה זמן" או ,כמה שנים", יש לזכור שחלק מהמטופלים מקבלים את התכשיר כבר 40 שנה ולא קרה שום דבר מדאיג.

23/04/2009 | 20:36 | מאת: tyu

מישהוא יודע למה לא עונים כבר חודש

03/05/2009 | 14:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך כפי שהודעתי מראש יצאתי לכנסים בנושא סוכרת באירופה ובבוסטון. השבוע חזרתי ואשתדל למלא את הפיגור של השבועיים האחרונים במתן תשובות לשראלות שהצטברו מ 20 לאפריל ועד היום. בברכה ד"ר יורם קנטר

23/04/2009 | 15:09 | מאת: ארז

שלום רב לך. אני בן 36 ולפני כשבוע עשיתי בדיקת דם תקופתית. בסה"כ הבדיקה יצאה תקינה אך שיעור הסוכר הינו 101 (הערך התקין כפי שמופיע לי הוא בין 65 ל-100).. כמובן שהבדיקה היתה בצום של 12 שעות מלבד מים. יש לציין כי בבדיקות קודמות (שנתים לפני ) הסוכר היה כ- 70. האם יש מה לדאוג מחריגה כה מזערית מהגבול התקין? אציין עוד כי יש לי היסטוריה במשפחתי של סוכרת אך אינני יודע כמה חריגה זו משמעותית.לעניין נוסף, מדד הויטמין d25 יצא תקין אך בגבול התחתון. האם זה נורמלי? תודה על תשובתך

03/05/2009 | 14:33 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, למען הסר ספק מומלץ לחזור על הבדיקה בצום בתוספת דגימה של שעתיים אחר ארוחה פחמימתית.

23/04/2009 | 10:48 | מאת: מיואש

חולה סוכרת 20 שנה, טייפ 2, שמרתי כמיטב יכולתי על דיאטה ואורח חיים, A1C היה למטה מ - 6. לפני שנתים, לפתע הכל השתנה, יצאתי מאיזון, לחץ דם עלה, כולוסטרול עלה, ועדין לא הגעתי לאיזון. סטטינים - גורמים לכאבים בקיבה, ניסיתי איזה 5 סוגים, קרסטור היה הנסיון האחרון התחלתי ליטול ג'נוביה, הערכים של הסוכר רק הולכים ועולים יש לי רושם שלא מידעים אותנו שאחרי 20 שנה, הכל משתבש, ומכאן ואילך צריך לצפות רק לצרות ובעיות. הבנתי, כאילו מי ששומר וחי במשטר של בית סוהר, יוכל לשמור על איזון גם בהמשך וכמעט ולא יפגע. הגעתי למסקנה שאין זה כך. הרוב יפגע, מי לא יפגע ולא יגיע לפגיעה באברי המטרה ? מזל, גנים ??? מוטב שיגידו לבן אדם מלכתחילה מה צפוי לו ובמה הוא בוחר, להנות מאוכל, וכו', יחיה פחות אבל לפחות יחיה היטב. בשביל מה לסבול ?

מצטער, הג'נובי לדעתי, חסר תועלת, מועיל מאוד לכיס של היצרנים. מוכרים אשליות בהרבה כסף. עוד כדור, ועוד כדור והכל לשוא שרון במצב הזה - סוכרתי לבגין היתה סכרת לרביץ היתה סכרת ורגל אחת שפירא - סוכרתי בכסא גלגלים איזה סוכרתי גמר יפה ?

כדאי שתתחיל לעבור לצמחי מרפא. חהל על כל רגע.

בסך הכל כולם מתים בסוף, והם דוקא לא היו צעירים וחיו לגמרי לא רע

29/04/2009 | 10:03 | מאת: בן ציון

אתה כל כך צודק . תבדוק אלמתיק A+B .זה תכשיר נוזלי טכעי לחלוטין שמוריד את רמות הסוכר ונותן התחייבות להחזר כספי באם זה לא עוזר. לאחר שתראה תוצאות ,נדרשת סבלנות רבה והתמדה ואין להפסיק תרופות .לאור התוצאות החיוביות תמשיך לכיוון הריפוי הטבעי ותראה תוצאות ברוכות . l

29/04/2009 | 17:27 | מאת: מיואש

גם זה הכל חנטריש... עולה הרבה כסף, ותוצאות אין. גם רופאי רליל לא חסרים

29/04/2009 | 17:36 | מאת: מיואש

מהם המרכיבים של הפלא הזה ? העלות - יקרה למדי

23/04/2009 | 09:36 | מאת: מרב

אני בת 45 חולה בסכרת סוג 1 משאבת אינסולין עשיתי בדיקות תקופתיות ובדיקת egfr יצאה גדול מ מ60 ml האם הבדיקה תקינה או שמע יש איזה חשד למחלת כליות כמו כן בבדיקות שתן יצאו ערכים חיובים ל Leucocytes (U)/Field Erythrocytes (U)/Field Mucous (U Squamous Epithelial Cell | Calcium Oxalate (Crys) האם הבדיקות קשורות ומה זה אומר תודה, מרב

03/05/2009 | 14:31 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך השאלה היא כמה חלבון מופרש בשתן ב 24 שעות של איסוף שתן לחלבון כמותי.

23/04/2009 | 00:05 | מאת: דרור

לצורך יצוב לחץ דם, אני לוקח בבוקר אנלדקס 5 מ"ג ובערב 2.5 מ"ג. ובנוסף, בשעות הערב, אני צורך גם מטפורמין אחד. שמתי לב, שבבוקר, אני מתעורר עם לחץ דם 107/80, האם לייחס זאת למטפורמין שהתחלתי לצרוך רק לאחרונה, או לירידה של 2 קילו מתוך 87 שהיו לי כתוצאה מדיאטה? או אולי לשניהם יחד? בתודה דרור

03/05/2009 | 14:21 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, למטפורמין אין השפעה לגבי לחץהדם, אלא למניעת עלית רמות הסוכר בדם.

03/05/2009 | 22:26 | מאת: מיואש

ולכאבי בטן

שלום רב, תוצאות בדיקות מאיסוף שתן 24 שעות הראו הערכים שלהלן. מבקש לדעת משמעויות. תודה מראש, זאב 77.1 - Albumin-Micro (U)/ 24h | mg/24hr 1.7 - Creatinine (U) /24h | g/24h 330.7 - Na-Sodium/24hr | mmol/24h 339.4 - Protein (U)/24 hr | mg/24h 1600- Urine Volume

שלום לך, הכי פשוט ונכון זה לשאול את הרופא ששלח אותך לבדיקות ולהתייעץ עימו. בקיצור- בבדיקות שלך יש תמונה של פגיעה נפרופתית המתבטאת בבריחת חלבון בכמות למעלה מפי שתיים מהרמה התקינה (148 מג ב 24 שעות). בהתאם גם בירחת החלבונים הקטנים - המיקרואלבומין היא יותר מפי שתיים מהנןרמה (שהיא עד 30 ). להבנה נרחבת ובגובה העיניים מומלץ לך לעיין בפרק על "מיקרואלבומין וחלבון בשתן: זהוא הפרק הראשון מחמשת הפרקים העוסקים בסיבוכי הכליות בסוכרת, בספר: "סוכרת (כרך שני) סיבוכי הסוכרת להתמודד ולהצליח". פנה מיד לרופר לקבלת הסבר נוסף, תרופות ללחץדם תוך כליתי מקבוצת מעכבי ה ACE, איזון טוב יותר של הסוכרת שלך, וייעוץ לגבי דיאטה מוגבלת חלבון. בהצלחה.

שלום, גילי 68 שנה. אני סוכרתית "חדשה", לפחות לפי בדיקות הדם האחרונות שלי. (בבדיקה לפני שנה היה הגלוקוז שלי אחרי צום 93 ובאחרונה 118 ) ההמוגלובין המסוכרר שלי הוא 6.5 והרופא הזהיר אותי שעם אני מגיעה ל-7 אצטרך להתחיל עם תרופות. מעשנת כבדה, מעל 50 שנה, ומקבלת אלטרוקסין, (יום , 100 יום 150 ) נורווסק 10 מ"ק סימביסטטין 20 מ"'. וכדור משתן. לא מסוגלת להפסיק לעשן, וגם לא בדיוק עושה פעילות גופנית., (עבודה בגינה במשך כשעה ליום, נחשב?) ולכן משקיעה עד כמה שאפשר בהרגלי תזונה נכונים. (מחפשת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, הורדתי כמובן סוכר בבישול ואפיה, הרבה ירקות, למזלי לא מתה על פירות, פחמימות מורכבות, וכו'.) אבל אני רעבה, וכל היום "מחפשת משהו לאכול". אציין שאני מרגישה מצויין (קצת יובש בפה), ואם לא תוצאות המעבדה בכלל לא הייתי יודעת ש"אני חולה". האם לדעתכם כדאי לי לרכוש את המכשיר שבודק סוכר, כדי לדעת מתי "מותר" לי לחטוף משהו ? תודה.

03/05/2009 | 13:29 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לפי ערכי ההמוגלובין המסוכרר שלך את כבר סוכרתית, וצריכה להתייעץ עם דיאטנית באשר לדיאטה הנכונה לסוכרת. עליך לרדת במשקל אם את שמנמונת, ולבצע פעילות יומית דוגמת הליכה יום יום. לו אני הייתי הרופא שלך הייתי ממליץ לך גם כדור למניעת התקדמות הסוכרת כמו גלוקופא'ג אחד בערב אחר האוכל ולא מחכה שהסוכרת תתקדם ותכרסם בגופך.

22/04/2009 | 00:17 | מאת: בני

קראתי שיש אינסולינים של ארוך טווח שמוזרקים פעמיים ביום ויש כאלו שרק פעם אחת. רציתי להבין מדוע זה ככה? ואיך זה פועל? וכמובן מה זה אומר?

22/04/2009 | 10:54 | מאת: שירה

אתה בטח מתכוון לאינסולין בזאלי, שזה לטווח ארוך, בגלל שזה מחקה את הפעילות של הפרשת אינסולין טבעי בגוף של מי שיש לו סכרת, וסוג של אינסולינין (החדישים יותר)באמת מוזרקים רק פעם ביום, וככה יש איזון של רמת הסוכר לכל היום.

23/04/2009 | 00:28 | מאת: יעל

אני מביאה מתשובתו של ד"ר קלינמן בפורום סוכרת: "יש שני סוגי אינסולינים אנלוגיים ארוכי טווח. אחד הקרוי Levamir והשני הקרוי Lantus. על מנת להגיע לאיזון אופטימאלי מלא את ה levamir יש להזריק פעם עד פעמים ביום תלוי בהיענות הרפואית ביולוגית של החולה כי לפעמים (ב 55% לפי מחקרים ) אי אפשר להסתפק בזריקה אחת, ויש לתת שתי זריקות. לעומת זאת את ה Lantus יש להזריק רק פעם אחת ביום בכל המקרים ובשעה קבועה, כי נמצא כי מבחינה פרמקוקינטית הרמה שלו מחזיקה 24 שעות". מקווה שזה ענה על שאלתך.

התגלה כחולה סכרת נעורים ואישתי הרבה יותר מבינה בזה ממני ולכן אני מנסה ללמוד ולהבין. הוא קיבל שילוב של אינסולין ארוך טווח (לנטוס) ושל קצר טווח ולכן היה לי חשוב להבין למה הוא מקבל את שניהם. תודה.

20/04/2009 | 20:27 | מאת: גלי

שלום רב, אני בת 31 בהריון שבוע 25. היום ביצעתי בדיקת העמסת סוכר, 50 מ"ג ועל פי האחיות עלי לחפש נורמה של עד 140 מ"ג. אני לא בטוחה לאיזה נורמה הן התכוונו... התוצאות שקיבלתי הן כדלהלן: mg/dl 500 GLUCOSE - U STRIP mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP mg/dl NEG KETONES- U STRIP 1.030- 1.001 1.018 SPECIFIC GRAV-U STRI 7.4- 4.8 /µl 6.0 PH- U STRIP 30- 0 mg/dl 20 PROTEIN- U STRIP mg/dl NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP /µl NEG ERYTHROCYTES-U STRIP NEG NITRITE- U STRIP /µl 250 LEUCOCYTES - U STRIP האם רמת הגלוקוז הגבוהה מעידה על בעעיתיות? תודה מראש

03/05/2009 | 13:24 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך התוצאות שהצגת הן של בדיקת השתן, והן לא רלבנטיות לעניננו. בבדיקת הסקירה של מתן 50 גרם גלוקוז לא בצום ונטילת דגימה אחר שעה, הרמה בדם צריכה להיות פחות מ 140מג%. אם הרמה של הגלוקוז בדם אחר שעה היא מעל ל 140 יש לבצע העמסת גלוקוז מלאה של 100 גרם גלוקוז תוך נטילת דגימות בצום, אחר שעה, אחר שעתיים ואחר שלוש. מידע נרחב נוסף בגובה העיניים תמצאי אם תציצי בספר החשוב " סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" בפרק הדן בסוכרת הריונית והריון בסוכרתיות. בהצלחה.

• התגובה המיידית של הגוף לרמה גבוהה של סוכר מזוקק היא ייצור מוגבר של אינסולין, שתפקידו לווסת את רמת הסוכר בדם. • לאחר שנים של צריכת כמויות גדולות של סוכר מזוקק שאינו מתעכל, תפקודי הלבלב מתחילים להשתבש (הלבלב אחראי על ייצור האינסולין). • לאחר שנים, כאשר הלבלב לא יכול לספק את הדרישה הגדולה של אינסולין (עקב צריכה מופרזת של סוכר מזוקק), הוא עלול להישחק ולהיפגע ולהפסיק למלא את תפקידו כראוי. • רמת הסוכר בדם עולה יותר ויותר, הכליות מנסות נואשות להיפטר מהסוכר העודף בדם (מה שגורם לסימן הקלאסי של שתן מתוק) ואז מאובחנת מחלת הסוכרת. כמה סוכר מותר לצרוך ביום?

סוכר ? מדוע בכלל להשתמש בסוכר ? בנוסף, הלבלב סתם מתחשק לו להפסיק לתפקד, לעתים זה תורשתי.

שלום לך, אולי כדאי לציין מאיפה נלקחו ההצהרות הבומבסטיות הללו, שאינן מדויקות ומטעות. ההצרה השניה "סוכר מזוקק שאינו מתעכל" מה פתאום - הסוכר ה"מזוקק" מתעכל בשלמותו ומנוצל ליצירת אנרגיה או לאגירה. אפשר לאכול סוכר עד שיצא מהאזניים והלבלב לא "יתקלקל". כנ"ל לגבי שטות בהצהרה מספר שלוש. האבחנה של הסוכרת נעשית לפי אמת הגלוקוז בדם של 126 מג% ומעלה. במצב זה עדיין אין סוכר בשתן, והכליות לא "מנסות להפטר מעודפי הסוכר המזוקק". מאיפה הקשקוש בלבוש הזה? אדם ללא סוכרת יכול לאכול פחמימות זמינות כפי רצונו. ההגבלה קיימת לגבי סוכרתיים שאל להם לעבור10% מס הפחמימות היומי בצורת פחמיות זמינות.

20/04/2009 | 12:52 | מאת: פנינית

שלום רב לך, הנני כבת 42, חולת סוכרת נעורים התלוייה באינסולין 22 שנים. רציתי להתייעץ איתך בנוגע לכאבי בטן חזקים, אשר מופיעים לי לאחר כל אכילה. לאחר שעשיתי בדיקת התרוקנות קיבה ונמצא כי ההתרוקנות איטית מהנורמה, האבחנה הייתה כי מדובר בפגיעה עצבית של הסוכרת במערכת העיכול בקיבה. הכאבים הם כמעט לאחר כל ארוחה ובלתי נסבלים. ניסיתי כדורים שונים, אשר העלו חרס, ולאחרונה, החלתי לאכול מעט יותר ולהקפיד יותר בתפריט האכילה לאחר ייעוץ נטורופטי, אך זה לא תמיד עוזר. נוטלת 2 כדורי נוירובטיק. ע"פ הרופא, לא קיימות תרופות אשר יכולות לטפל בפגיעה עצבית של סוכרת. כמו כן, החלו לי לאחרונה כאבים/שריפות/הירדמויות בחלק העליון והחיצוני של שוק הרגל, בעיקר במצב של שכיבה. בבירור נוירולוגי, אמרה לי הרופאה כי גם זו פגיעה נוירופטית של סכרת, אך הרופא לסוכרת חלק עליה בטענה כי מוזר שהסימפטומים הללו קיימים רק ברגל אחת. בכל מקרה, החלתי בעקבות כך בלקיחת טריבמין. האם תוכל לומר לי ממה לדעתך נובעים כל הסימפטומים המתוארים ברגל, ואם כאבי בטן בעוצמה כזו מוכרים לך אצל סוכרתיים אחרים, ומה הטיפול המומלץ/האפקטיבי לכך? מודה לך מקרב לב וממתינה לתשובתך.

03/05/2009 | 12:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך פנינית, על מנת לסייע לך בהבנת התהליכים בחלק העליון של מערכת העיכול בסוכרת, לוטה קטע מהספר החשוב: ,"סוכרת (כרך שני) סיבוכי הסוכרת- להתמודד ולהצליח" המערכת העיכול – ושט, קיבה ומעיים בסוכרת רוב הסיבוכים של הסוכרת במערכת העיכול, מתבטאים בהאטה בתנועתיות של דפנות המערכת, בשל הפגיעה הנוירופתית האוטונומית (ראה בפרק על הנוירופתיה האוטונומית הסוכרתית). רוב הסוכרתים אינם חשים בשום שינוי, אך בחלק מהם עלולה הפגיעה במערכת העיכול להוות בעיה המפריעה בחיי היום יום ופוגעת באיכות החיים. עיקר ההפרעות הקליניות מתרכזות במערכות הושט, הקיבה והמעיים. הו?ש?ט הושט הנו צינור גמיש אשר באופן תקין השרירים בדפנותיו מתכווצים ויוצרים "גל" המתקדם מבית הבליעה אל הקיבה ("גל פ??ר?יס?ט?ל?ט?י"). בכך, מזון קשיח או נוזלים מועברים מחלל הפה אל הקיבה, במהירות המרבית, (גם כשהאדם עומד על ראשו...). בשל הפגיעה במערכת העצבית האוטונומית המפעילה את שרירי הדופן ומכווצת אותם, הפעילות הכיווצית של דפנות הושט מואטת בצורה משמעותית, האוכל אינו עובר במהירות הרצויה, אינו משתחרר לקיבה, ולפעמים אף "נתקע" בוושט. ההפרעות מתבטאות ב: · ירידה בפריסטלטיקה בעת תהליך הבליעה. · כיווצים מרובים של שרירי הדופן שאינם יוצרים גל פריסטלטי. · הפחתת הטו?נו?ס של השריר הטבעתי (ס?פ?ינ?קט?ר)הסוגר במעבר הושט לקיבה. · הפחתה בהתרוקנות מזון מוצק ונוזלים מחלל הושט לקיבה. כתוצאה, הסוכרתי מתלונן על קושי בבליעה, צרבת, תחושת מלאות ברום הבטן, הנובעים מעליה של מיצי הקיבה החומציים מהקיבה לוושט, ואי מעבר המזון המושהה ו"תקוע" לזמן רב. לעתים הדבר מעורר בחילות והקאות. היות וקיימות סיבות אפשריות נוספות לתלונות אלו, כגון ב??ק?ע ט?ר?פ?ש?י (ה?ר?נ?י?ה ד?יא?פ?ר?ג?מ?ט?ית), גידולי הושט או זיהום פיטריתי של הושט על ידי הפטרייה מוניליה (מצב שיכול להופיע גם בסוכרתים), יש לבצע בירור על ידי בדיקת צילום ושט בבליעת בריום, וא?נ?דו?ס?קו?פ?י?ה של הקיבה והושט. כטיפול בקושי בבליעה (ד?יס?פ?ג?י?ה) ניתן לנסות מתן של תרופות דוגמת צ?יס?אפ??ר?יד (פ??ר?פ?ו?ל?ס?יד(. ולצרבת מתן של מעכבי משאבת הפרוטונים דוגמת או?מ?פ??ר?אזו?ל (או?מפ??ר?ד?קס, לו?ס?ק). .

03/05/2009 | 12:58 | מאת: ד"ר יורם קנטר

המשך התשובה - באשר לקיבה קיבה בשל ההפרעה הנוירופתית האוטונומית, חלה האטה בזמן התרוקנות הקיבה בסוכרתים. מצב זה מכונה "ג?ס?ט?רוֹפ??ר?זיס" (ג?ס?ט?רו?=קיבה, פ??ר?ז?יס=שיתוק). ההפרעות בסוכרתי מתבטאות ב: · התרוקנות מאוחרת של נוזלים ומוצקים מהקיבה. · הפחתה או העלמות של התכווצויות אזור הא?נ?ט?רו?ם (מוצא הקיבה למעי). ההאטה בהתרוקנות יכולה לגרום לבחילה, חוסר תיאבון, תחושת מלאות ברום הבטן, הקאות, יציאה מאיזון הסוכרת וירידה במשקל. אותם סימפטומים מאפיינים גם את מצב החמצת הקטותית בסוכרת (דיאבטיק קטו-אצידוזיס), מצב שבו הקיבה המלאה מתרחבת, ויכולה להכיל כמויות עצומות של תוכן קיבה ונוזלים. הטיפול בגסטרופרזיס בסוכרתי מצריך ראשית כל איזון נמרץ וקפדני של רמות הגלוקוז בדם. המלצה למעבר למספר ארוחות קטנות משך היממה, ונטילת תרופות פרוקינטיות, דוגמת ציסאפריד. תרופות אחרות מקבוצה זו הן הדו?מ?פ??ר?ידו?ן (מו?ט?יל?יו?ם), מ?טו?כלו?פ??ר?אמ?יד (פ??ר?אמ?ין) וא?ר?ית?רו?מ?יצ?ין. במצבים קשים יש צורך לאשפז את החולים לטיפול בעירויי נוזלים להשלמת אבדן נוזלי הגוף והאלקטרוליטים לקיבה, וניקוז הקיבה העצומה על ידי צינור קיבתי. על מנת לשלול גורמים אחרים לחסימת מוצא הקיבה יש לבצע אנדוסקופיה, כי גם הצטברות גוף זר (ב??זו?א?ר) כגון גוש שיער או סיבי אפרסמונים בקיבה, או גידול חוסם במוצא הקיבה יכולים לתת סימנים דומים. בעת האשפוז ניתנות התרופות גם כן בעירוי. לעתים נדירות ובמקרים קשים במיוחד יש צורך בהתערבות כירורגית." כך שעליך לפנות למומחה בגסטרו אנטרולוגיה שיסייע לך בבעיית הקיבה.

20/04/2009 | 12:00 | מאת: מוריה

אמרו לי שאינסולין בזאלי משפיע פחות על המשקל מאשר המיקסים זה נכון?

22/04/2009 | 00:25 | מאת: עמית בנדה

אני יכול לענות לך רק מהניסיון האישי שלי, אני כבר שנתיים משתמש באינסולין ארוך טווח (לנטוס) והוא כעיקרון לא משפיע על עלייה במשקל, כמובן שבמהלך השנתיים האחרונות משקלי השתנה קצת אבל אני מאשים בזה את הפה הבולס שלי ולא את האינסולין. לגבי המיקסים אין לי ניסיון בזה ולכן אני לא רוצה להטעות אותך.

30/04/2009 | 16:07 | מאת: מלי

אל תאשים כל כך את עצמך הפה הבולס הוא לפעמים תוצאה של השפעת האינסולין גם על ההשמנה ככלל (אינסולין הוא הורמון משמין וגם על הגברת התאבון עקב העלייה ברמת האינסולין בדם

30/04/2009 | 16:07 | מאת: מלי

אל תאשים כל כך את עצמך הפה הבולס הוא לפעמים תוצאה של השפעת האינסולין גם על ההשמנה ככלל (אינסולין הוא הורמון משמין וגם על הגברת התאבון עקב העלייה ברמת האינסולין בדם

18/04/2009 | 21:32 | מאת: הילה

האם תוכנית אוכל של 3 ארוחות שקולות ומדודות המתבססות על ירקות טריים, ירקות מבושלים וחלבון ללא פחממות כגון לחם, תפוחי אדמה, אורז, פסטה וכו'. האם תוכנית אוכל כזו יכולה להזיק והאם היא בכלל אפשרית לחולי סוכרת. עלי לרדת 45 ק"ג במשקלי

24/04/2009 | 21:38 | מאת: מישהו

מדוע שלא תפני לדיאטנית ? פסטות, אורז , תפוחי אדמה - אינם מומלצים לסוכרתיים כמה קלוריות את אוכלת ביום ?

שלום הלנטוס הוא להזרקה יומית חד פעמית .. אם אני יוצא ואוכל סלט או משהו שהוא לא פחממות האם אני יכול לא להזריק מהיר ..אם אכלתי רק עוף עם סלט אפשר לא להזריק ביציאה ? ולהשאר רק עם הלנטוס של כל היום ?

21/04/2009 | 12:03 | מאת: שירית

בעקרון הלנטוס אמור להחזיק לך ל-24 שעות כך שאפשר להזריק בבוקר ולצאת לאכול, אם אתה לא אוכל פחמימות אין צורך לחשוש. אם אתה צריך אינסולין קצר טווח בנוסף קח איתך, ליציאה ותבלה בנעימים :)