פורום סוכרת
מנהל פורום סוכרת
מזה כשבועיים מטופלת באינסולין (לבמיר בלילה ושלוש פעמים ביום בנובוריד) רמות הסוכר מתחילות להתאזן, אני מקפידה על דיאטה וספורט ועדיין נדמה לי שאני משמינה באזור הבטן במיוחד. האם לטיפול באינסולין יש קשר להשמנה כזו, ואם כן האם יש מה לעשות בנידון
שלום לך, עם המעבר לנטילת אינסולינים (לא משנה איזה סוגים) נצפית עליה של 2-3 ק"ג במשקל ברבעון הראשון לאחר המעבר לאינסולין. רצוי להתייעץ עם דיאטנית להמלצה לכלכלה מופחתת קלוריות בהתאם.
עשיתי בדיקות דם ומידת הסוכר שלי הינה 65, מה עלי לעשות כדי להעלות את רמת הסוכר ולא להשמין? שאר הבדיקות תקינות
שלום לך, הסוכר שלך הוא עדיין בתחום הנורמה, ולא צרי לעשות שום דבר.
זו הטבלה כולה, גרור בבקשה את הדף עד הסוף ותראה את הרשימה. הקשה על כל אחד מהמוצרים תעביר אותך לדף צפציפי http://www.carbs-information.com/glycemic-index.htm זה הקישור הספציפי לשקדים http://www.carbs-information.com/glycemic-index/almonds-gi-value.htm דרך אגב, לשם הגעתי מאתר מתוקים, שאם אין לי טעות, אתה קשור אליו: http://www.metukim.co.il/nut/gi.php .
http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php?cat_id=3&art_id=9 לפי מה שכתוב שם. ב100 גרם שקדים יש 17 גרם פחמימות.
שלום לך, האתר הוא אמנם מעניין, והם כנראה בשל האינדקס הגליצמי הנמוך, מחשבים אותו לצורכי הדיאטה שאותה הם מפרסמים כשואף ל 0. אין לי קשר לאתר מתוקים. באופו מעשי, פרט לבוטנים ששם מצוין אינדקס של 14, רוב הפיצוחים מופיעים כ "0" והמסקנה היא שאפשר כמעט לא להתייחס אליהם. הבעייה מתחילה בשילוב של מוצרי מזון שונים, כי לכל תערובת יש אינדקס משלה (!) והוא לא הממוצע האריטמטי של האינדקסים של המרכיבים.
ראיתי שהאינדקס הגליקמי של שקדים=0 וגם של יין אדום =0 בעבר נאמר כאן ע"י דר' קנטר שלעיתים רצוי לשתות כוס יין יבש. אז שאלת הבהרה וריענון מידע: האם אין מגבלה לדיאטה לסוכרתי לצרוך הרבה שקדים (100-200 גרם ליום)? כנל, האם אין מגבלה בלשתות יין אדום (מלבד המגבלה שאם שותים לא נוהגים)?
שלום לך, איני יודע מהיכן שאבת את המידע, בכל אופן ב 100 גרם שקדים יש כ 19 גרם של פחמימות וסוכרים ולכן האינדקס הגליצמי אינו יכול להיות ..0 .. יין אדום יבש מומלץ ב"מצוות הרופא" [ד"ר קנטר..} למצבים שבהם הכולסטרול הטוב נמוך מהרצוי. הכמות היא כוסית עד שתיים ביום, רצוי בארוחת הערב. אין עלית סוכר משמעותית או תגובה לבלבית לכוסית יין יבש עם הארוחה.לחיים!
ד"ר קנטר שלום, התחלתי דיאטה שמבוססת על האינדקס הגליקמי בעקבות הצלחה של חברה. אני צמחונית מזה 14 שנה. לאחר שניסיתי סוגים שונים של דיאטות וכושר גופני, ולא הצלחתי לרדת (לעיתים הדיאטות אף גרמו לעלייה) החלטתי להתחיל באכילה שמבוססת על האינדקס הגליקמי. עקב כך התחלתי השבוע לאכול בשר. הגוף מן הסתם יכנס לסוג של שוק ואני מעוניינת למצוא גורם מתאים לפיקוח. מאוד חשוב לי לגשת למומחים ולא לדיאטיקנים שאינם רופאים. אודה לך אם תוכל להמליץ לי על רופא מתאים. בברכה, סטפני
בצום 115 לפעמים רמת סוכר אחרי שעתיים נשאר גבוהה 180 וירד באופן איטי לא תמידלפעמים יורד ל125
שלום לך, התמונה מתאימה למצב של "קדם סוכרת" או פרה דיאבטס. יש לך בצום IFG [סוכר מופרע בצום) ואחרי האוכל מצב של IGT . אם לא תטופל בדיאטה, ירידה במשקל ותרופות- הסיכוי שלך להפוך לסוכרתי "של ממש, ת- 3 שנים הוא גבוה. על ידי טיפול נכון - באפשרותך למנוע את המעבר לסוכרת. פנה למוןחה לסוכרת בהקדם.
אני סובל מחולשה בכל הגוף כבר חודש וחצי, בבדיקות דם הכל תקין חוץ מה- B12 שיצא נמוך 112. קיבלתי 5 זריקות ובמקביל אני לוקח כדור B12 כל יום. נבדקתי ע"י קרדיולוג בדיקת אקו, ומיפוי לב הכל תקין, עברתי גם בדיקת גסטרו גם כן תקין. אני רוצה להדגיש שלפני שהתחלתי להרגיש את החולשה היתי הולך ברגל כל יום 45 דקות בקצב מהיר דבר שאין לי כח לעשות היום. אני סובל כרוני REFLOX ומתופל באופן קבוע כבר כמה שנים ב- CONTROLOC.
שלום לך, מומלץ לפנות לבדיקת מומחה נוירולוג שישלול הפרעה עצבית-שרירית.
בן 61.לוקח תרופות לחץ דם,טמבוקור.משקל91 ,172 גובה.יש סכרת במשפחה,אמא,אחות.מהלך 3 פעמים בשבוע.בדיקות הסוכר כל השנים100-120.(לא לוקח תרופות)שומר(משתדל)על ארוחות תקינות ונמנע בעיקרון מסוכרים.היום קפצה בדיקת הדם ל-160.מה עושים במיידי ובאיזה מצב אני נמצא?תודה .
קודם כ מתיעצים עם הרופא - קרוב לודאי שהגיעה העת לשלב תרופה במערך הטיפולי שלך.
האים ניתן להוריד את a1c ללא תרופות מי7% ל6% כפי שאנשים אומרים באתר ואים כן איך עושים את זה האים באמצעות דיאטה וספורט גורמים לa1c לרדת
שלום לך, ההמוגלובין המסוכרר [ HbA1c ] הוא ממוצע כל רמות הגלוקוז בשלושת החודשים שקדמו לבדיקה - בחושך או באור, ביום או בלילה בחג ובמועד, לפני ואחרי האוכל. כל פעילות שתסייע להוריד את רמות הגלוקוז בצום או בתגובה לארוחות תשפיע על הממוצע הסופי. דיאטה נכונה קפדנית שמרנית [במקום האוכל ולא אחרי האוכל..], פעילות גופנית ירידה במשקל ותרופות לפי הצורך, ישפיעו לשמירת או הפחתת הערך של מדד זה.
מה החידושים בתחום ריפוי סכרת ולחץ דם עקב הניתוחים הנל מה חדש בארץ ובעולם
שלום לך, ניתוחי מעק קיבתי אינם הדרך המומלצת לטיפול בסוכרת או בחלחץ דם. באותם שמנים שמנים של BMI מעל 40 % שעברו ניתוחי מעקף קיבה או קיצור קיבה וירדו במשקל, הירידה במשקל סייעה להעלמות או לאיזון הסוכרת ב כ 70 %. כך שהתגובה של השיפור בסוכרת היא הרווח המשני לניתוחים אלו. אסור לנו לשכוח , שחלק מהם מתו בניתוח או מסיבוכים של מעקפי קיבה לאחר מכן, כך שזו לא הדרך שהייתי ממליץ לכל סוכרתי ל"טיפול" בסוכרת
לד"ר קנטר שלום רב, מספר שאלות לי אליך. אימי סוכרתית. אני בת 47אצלי נתגלה סוכרת בצורה אקראית לפני שנה A1C- 7 . שאלתי היא לפי ה- A1C הנ"ל כמה זמן הייתי סוכרתית ולא ידעתי? ומה שהכי מפריע לי האם כבר נרכשו נזקים בגוף שלא ניתן לתקנם. במשך השנה החולפת הצלחתי להוריד את A1C ל6.3, 6.2, 6, ושומרת על כך בקנאות. אינני שמנה כלל, מבצעת הליכה רגלית 4-5 פעמים לשבוע חצי שעה ושומרת על תזונה וכמויות. קשה אבל מתרגלים. האם ערך של A1C-6 הוא טוב והאם בערך זה גם "אוספים" נזקים יומיומיים או שאין השפעה. אני מנסה לרדת יותר מערך זה אך קשה לי. ערכי שומנים תקינים. ערכי סוכר בצום בבקרים: 130-160, וזה רק בבוקר. במשך היום מאוזן - מה הסיבה? ומה הטיפול המומלץ? הרופא המליץ על חצי גלוקופג' בבוקר וחצי בערב - ללא שינוי בערכי הבוקר והפסקתי לקחת על דעת עצמי. הערכים לא השתנו. האם אני מסכנת את עצמי ועלי לחזור וליטול אותם למרות שערכי הבוקר לא משתנים? מודה לתשובות.
שלום לך, שאלת המון שאלות, ולא ניתן לענות על כולן במסגרת תשובה באתר, וכן לא ניתן לתפקד כרופא האישי שלך. עקרונית - רמות של פחות מ 6.5% מעידות על איזון אידאלי לסוכרתית. ברמות אלו הסיכויים לסיבוכים נדירים ושואפים לאפס. מומלץ לך כן לקחת גלוקומין - לפחות אחד שלם בערב השאר - בינך לבין הרופא האישי שלך.
שלום! אבי בן 66, אין הסטוריה של סכרת במשפחתו. הוא עושה פעילות גופנית. עד היום לקח לופרסורבנזליפ ופנדיל ללחץ דם. תוצאות בדיקות שעשה: גלוקוז: 138 בצום, כולסטרול 154 (LDL), כולסטרול 54 (HDL), אוראה: 52, המוגלובין: A1C: 7.1. מיקרו אלבומים קריאטין: 65.6. הרופא רשם גלוקומין 850 מיליגרם 3 פעמים ביום, סינוסטטין 40 מיליגרם וטבעפירין 1 ביום. האם זהו הטיפול המתאים? (עד עכדיו הסוכר של אבי נע בין 125-129). האם זה לא הרבה בתור התחלה? (אבי חושש כי לאמי יש סוכרת והיא נוטלת את הכדור שנתנו לאבי רק פעם ביום ולאבי אמרו לקחת אותו שלוש פעמים ביום...). תודה מראש על התשובה! צופית.
שלום לך, נראה לי ששני כדורי דלוקומין ליום היא המנה המתאימה לאביך לאור רמת ה HbA1c שלו. הבעייה היא לא בסוכר אלא בכולסטרול הרע שהוא גבוה, ויש לחזור על הבדיקה 6 שבועות תחת נטילת סימבסטטין.
אני בן 55 גובה 1.65 שוקל 67 ק"ג ובמשך 10 השנים האחרונות אני נוטל כל ערב 20 מ"ג סינוסטטין להורדת הכולסטרול שהוא בממוצע 190-220 . והטיגליצרידים כ-300. הכולסטרול הטוב הינו 44. לאחרונה לאחר שרמת הסוכר אצלי עלתה ל-140 הודיע לי הרופא כי עלי לעלות את כמות הסינוסטטין מ-20 מ"ג ל-40 מ"ג. וכמובן להערך לדיאטה לפי הוראות הדיאטנית. שאלתי: האם 40 מ"ג אינו כמות גבוהה לנתונים הנ"ל??? אודה לכם על התשובה המהירה. בברכת חג פורים שמח דוד.
בת דודתי סובלת מסכרת נעורים סוג 1, אך עד כה לא קיבלנו כל תשובה ברורה לגבי תפקוד הלבלב אוו תאי הבטא. בדיקה אחת הלכה לאיבוד ..בשניה לא קיבלנו כל תשובה ברורה. הוריה של הילדה מעוניינים לבצע בדיקה חוזרת במעבדה פרטית לצרוך קבלת תשובה ברורה המשקפת את מצב הלבלב. היכן ניתן לבצע בדיקה חוזרת באופן פרטי. אודה לתשובתך בהקדם האפשרי.שבת שלום.רפי.
שלום לך, על הקופה בה היא חברה לבצע לפחות בדיקת C-PEPTIDE בצום על מנת לדעת אם הלבלב בכלל מתפקד, וכן רצוי לבצע בדיקה לנוגדנים. עם פניה למרכזי הסוכרת בקופה או במרכז הרפואי הסמוך למקום מגוריה יבצעו את הבדיקה, בין אם במסגרת הקופה או תמורת תשלום נכבד.
בעלי נוטל גלוקופאג' 850 מ"ג. האם הוא יכול לקחת חצי כדור בבוקר וחצי בערב או שעדיף לקחת כדור שלם פעם ביום? הוא צריך גם Simovil, Normiten, Losec, אספירין, ו Disothiazide .האם יש כדור אחד שיכול לטפל בכל התופעות כמו לחץ דם גבוה, סכרת 2 וגם רמה גבוה של כולסטרול? תודה רבה, ל.א.
שלום לך, אין כדור פלא שכזה הכולל את כל התחומים שהזכרת. אשר לטיפול אותו הוא מקבל כיום - יש ל"רענן" אותו. דיזותיאזיד אינו מומלץ כתרופה לכשעצמה ללחץ דם כי הוא מחמיר איזון הסוכרת. משתמשים בו כיום במינון נמך ביותר של לא יותר מ 12.5 מ"ג , כתמריץ ("תוסף לדלק")ביחד עם תרופה ללחץ דם מקבוצת מעכבי ACE או אנטגוניסטים לאנגיוטנסין II הן תרופות הבחירה ללחץ דם בסוכרתי להגנת הכליות מסוכרת ומניעת "בריחת" חלבון בשתן. נורמיטן בד"כ היא התרופה השניה או השלישית ולא הראשונה . פני למומחה ברפואה פנימית ש"מבין" גם בסוכרת.
תודה רבה על התיחסותך. בינתיים, עד שהוא אפנה למומחה, האם הוא יכול בכל זאת לחלק את הגלוקופאג' לשני חצאים, ולקחת חצי בבוקר וחצי בערב? בברכה, ל.א.
אבי בן 82 עבר מעקפים לפני חודש.לפני הניתוח היה סכרתי ללא תרופות. לאחר הניתוח הסוכר נע ברמות 200-170 .הפצע ברגל היה דלקתי ומזוהם. מקבל אנטיביוטיקה כבר שבועיים דרך הוריד. הפצע של הניתוח אדום מסביב. הרופאים אומרים שיקח זמן. אנחנו לא רגועים ,מה עושים?
שלום לך, לא פעם בניתוח מעקפים, מוציאים את הןריד מהרגל ובאיזור ההוצאה לאור הרגל מתפתח לא פעם זיהום וזה מה שקרה.בשל הסוכרת - ריפוי הפצע הוא איטי יותר. הטיפול הוא אנטיביוטי, ואותו הוא מקבל. כל זיהום - מעלה את רמות הגלוקוז, ויש להגביר קמעא את מינוני התרופות/אנסולין בתקופה זו תוך ייעוץ עם הרופא לסוכרת.
חולה סכרת מזה 25 שנה, בן 71 עם ילד ערכי בדיקה אחרונה - מיקרואלבומין 202 קריאטינין 88.70 מיקרואלבומין 180 מה טיפול הממולץ ה-HB1C 6.80 המוגלובין 12.8 ערכי קולסטרול וטריגליצרידים בטווח הנורמה
שלום לך, לפי הנתונים, קיימת בריחה די רצינית של מיקרואלבומין בשתן. על מנת שנדע את היקף הפרוטאינוריה (בריחת חלבון בשתן ) יש לבצע איסוף שתן חוזר ל 24 שעות של סך החלבונים (TOTAL PROTEIN ) וכן יש לדעת מהם תפקודי הכליות הרגילים שלך (בדיקות הדם לקראטינין, אוראה, חומצת שתן ו CCT ). בינתיים מומלץ לך לעיין בפרק על "מיקרואלבומינוריה וחלבון בשתן" בספר "סיבוכי הסוכרת להתמודד ולהצליח" להבנת העניין.
לדר' שלום רציתי לשאול מה דעתך על התרופה החדשה בייטה, איך היא פועלת והאם היא מתאימה לחולים ותיקים (18 שנה) שעברו בשנה האחרונה לאינסולין, או שמשתמשים באינסולין כבר מספר שנים ואינם מאוזנים. תודה מראש
שלום לך, הבייטה משתייכת לקבוצה חדשה של תרופות שהומלצו לאיזון הסוכרת, והיא עובדת דרך מנגנון הציר שבין המעי ללבלב והאינקרטין. היא ניתנת בזריקה חד יומית, ואינה מתאימה למטופלי אינסולין.
בס"ד קיבלתי מרשם והדרכה מחב בייטה . אני מזריק 33 יחידות אינסולין מבקש לדעת למה התרופה אינה מתאימה לחולי אינסולין האם תופעות הלוואי קשות יותר ? טרם התחלתי את הטיפול בבייטה נח
שלום, אבי בן 70 , חולה בסוכרת כשנתיים, מטופל בנובונורם 0.5מ"ג, לאחרונה גילו כי ישנה בעיית בתפקוד הריאות, והן מתפקדות רק כ50%. שאלתי היא מה עושים ברגע זה? איך מטפלים בבעיה בתפקוד כליות? האם המצב בלתי הפיך?? תודה
שלום לך, לא ברור לי אם הכוונה שלך לבעיה בתפקוד הריאות או בתפקוד הכליות? ומה היא בדיוק ה"בעיה"?
שלום רב אימי בת 61 חולת סכרת קשה לפניי כמה חודשים החלה טיפול בנובומיקס זריקות 3 פעמים בשבוע לאחרונה שמתי לב שהעור שלה מאוד יבש ומקומט בגוף נאמר לי שזה בגלל הסכרת האם יש קשר בין נטילת נובומיקס לתופעה ? מה ניתן לעשות בכדיי שהעור יראה טוב יותר? בתודה מראש על כל תשובה שתתקבל
שלום לך, עור יבש ומקומט בגיל מבטגר היא תופעה הקשורה בסוכרת ולא באינסולין. האמנם היא לוקחת את הזריקות רק 3 פעמים בשבוע? מוזר...
טעות שלי 3 פעמים ביום
שלום רב דוקטור. אני סוכרתי, 2, מטופל בשני גלוקומין. אני בן 35. יש לי בעיה לא חדשה ואשמח לשמוע דעתך בעניין....: אני "מתרגש" לפני בדיקת סוכר (בבית). אני מרגיש פתאום דפיקות לב מהירות יותר.... שאלתי היא, האם דבר כזה יכול להשליך על המדדים. אודה לתשובה. טל
שלום לך, יש הרבה אנשים שנכנסים למתח לפני בדיקה, וללא ספק הגלוקוז עולה בתגובה. רצוי להכין את כל הציוד (גלוקומטר, דוקרן עם מחט, ספוגית אלכוהול) על השולחן, לחכון, להרגע ואז לדקור. ולמדוד. בעת הדקירה - דמיין שאתה דוקר את אצבעו של השכן. לפעמים זה עוזר..
החל משנת 2000 ועד היום עליתי ברמת הסוכר מ 110 ל 124-126 לפני חודשיים ביצעתי בדיקת המסת 75גר סוכר והתוצאה היא 273. קיבלתי מרופא המשפחה מטפורמין, כדור אחד ליום לאחר ארוחת הערב. בדיקה ביתית מראה שרמת הסוכר היא 117. האם מוצדק להוסיף עוד כדור? לשנות טיפול? להמשיך? עלי לציין שאני מרגיש יובש בפה בלילה והולך להשתין הרבה (2-3 פעמים בלילה) בתודה.
שלום לך, על מנת לדעת אם אתה זקוק לכדורים נוספים יש לבצע עקומה יומית - כלומר בדיקת רמות הגלוקוז באצבע לפני הארוחות, בוקר-צהריים-ערב-לפני השינה, ואז תדע אם די בטבליה אחת או צריך יותר.
לד"ר יורם קנטר שלום, מצ"ב תוצאות בדיקת רמת סוכר ביתית שעשיתי על פי המלצתך. בדיקת בצום בתאריך רמה 9.11 116 12.11 117 2.5 שעות 2.5 שעות לפני לפני מא. בוקר מא.צהרים א. ערב שינה 16.11 114 181 128 125 138 17.11 129 מבקש לדעת מה דעתך, האם להישאר עם מטפורמין אחד לאחר ארוחת ערב או לשנות את הטיפול. בתודה!
שלום אני חולה סוכרת סוג 2 ואמור לעבור צינטור שאלותי האם מותר לי להישתמש בכדורים סימבקסון ,מטפורמין,מיקרופירין בתוספת אומגה 3 ?? כמה זמן אורך צינטור ? והאם אני יכול להמשיך באורח חייים רגיל לאחר הצינטור ? מה עושים בצינטור?
שלום לך אבי, יכולת לחסוך לעצמך את החרדה אם היית פשוט שואל את הרופא שלך את קושיות הצינטור (למה.? מה? מו? מי? וכ'). בהנחה שהצינטור שלך הוא ללב - מכניסיים צינורית קטנה (קטטר) מוריד המפשעה עד ללב, תחת שיקוף, מגיעים לפתחים של כלי הדם הקורונרים המזינים את הלב עצמו, ומזריקים חומר ניגוד שמראה אם הכלים מתוחים לרווחה או סתומים בחלקם או לגמרי. במידת הצורך ניתן להרחיב עם בלון שמתנפח בקצה הקטטר את האיזוירם המוצרים, או להשאיר תומכן (סטנט) עם או ללא תרופה באיזורי ההצרות. לא פעם באם 2-3 כלים סתומים השלב הבא הוא ניתוח מעקפים. המאפין סוכרתים עם טרשת הוא סתימות מרוטבות מפושטות ולא חסימה בודדת בכלי אחד או שניים. ניתן לקחת את כל התרופות שהזכרת. אומגה 3 תן לחתול. מומלץ לך לעיין בפרק שנקרא :"שימו לב ללב-הלב בסוכרת" בספר: "סיבוכי הסוכרת - להתמוןדד ולהצליח" למידע נוסף.
מדוע אומגה 3 לתת לחתול יש מידע רחב בנושא על יעלותו??? הסבר לי זה לא טוב לי?
אני בן 76 במשקל 70 ק"ג. בדיקת סכרת בצום במעבדה אחרי 2 כדורי גלוקומין 850 מ"ג ביום היא 111. הרופא העלה ל- 3 כדורים ועכשיו בבדיקה בביתי, בצום, הסכרת היא 110-125. אז מי צוחק על מי ומה דפוק פה? איך יתכן ששלושה כדורים לא מורידים מתחת ל-100 למרות שאני שומר על דיאטה מתאימה- ככל שניתן. האם להעלות ל-4 כדורים או 3.5 ליום? תודה.
שלום לך טוני, א אחד לא צוחק ושום דבר לא "דפוק" פה. אתה מסתכל על רמות הגלוקוז בצום בלבד בעוד שהרופא שלך קרוב לוודאי לקח בחשבון את ערכי הגלוקוז אצלך במהלך היממה - צהרים ערב ולילה. גלוקופג' היא לא תרופה שמורידה סוכר מתחת ל 100 אלא מונעת את עלייתו לרמות לא רצוית בשום פנים ואופן אין לעבור 3 כדורים ביום, ולפי האמריקאים - לא יותר מ 2.5 כדורים ליום. מקווה שהבנת, ואינך צוחק עוד בנושא רציני זה.
יש לי סכרת טייפ 1.. כבר 3 שנים וכיום אני בת 24 , יש לי שאלה מאד מביכה.. אשמח אם יש מישהו שיוכל לענות לי: אז ככה, הבנתי שהסיבה שגבר תשוש אחרי סקס זה כי בזרע הוא מפריש כמויות אדירות של סוכרים ובכך הוא מאבד הרבה מהמקור אנרגיה הזמין ביותר, אם ככה נגיד ואני בולעת זרע האם זה ממש תוספת סוכרים וצריך לקחת את זה בחשבון , בזרקת תוספת אינסולין? אני מתביישת לשאול את הרופאה שלי ולכן העדפתי את זה ככה בצורה אנונימית. המון תודה!!
שלום לך תמר, אני ממאד מקווה שאת שואלת ברצינות וזו לא איזו שהיא בדיחה תפלה של רננה ודומיה. ברצינות - הגבר עייף לאחר יחסי מין ופליטת זרע ללא כל קשר לאיבוד סוכרים. כמויות הגלוקוז בנוזל הזרע אינן גבוהות (בניגוד לחלבון) אין צורך לקחת תוספת אינסולין באם את בולעת או לא.
תודה רבה!! וזה לא בדיחה , שאלתי ברצינות! עזרת לי מאד, שיהיה לכולנו סופשבוע מצוין!
מה דינו של חולה סוכרת 1 מבצע מין אוראלי במשך שעה בבחורה סוכרתית לא מאוזנת? אני שואל ברצינות...
אני שואל ברצינות...
שלום אני אמור לעבור צינטור ויש לי סוכרת סוג 2 אשמח לקבל מידע מה מומלץ לי לאוכל לפני הצינטור ? ולאחר הצינטור ? ובמהלך הצינטור? בבקשה עזור לי תודה מראש
שלום לך, אין שום "דיאטה מיוחדת" לקראת צינטור. לא אוכלים במהלך הצינטור, ולאחריו תמשיך בכלכלה הרגילה שלך. בהצלחה
מאחר והדוקטור לא מצא לנכון לענות לשאלתך, כנראה משום שאין בה הזדמנות להמליץ על פרק בספרו, אני אנסה: על פי ההגיון, האדם הבריא שאתה מציע, זה שאוכל סוכר כל שעתיים (נקווה שהוא ישן בלילה), יש לו שתי אפשרויות - לעשות המון פעילות גופנית, וכך רמת הסוכר שלו תישמר בגבולות הנורמה (אני מנחשת שבגבולות הגבוהים) או לא לעשות פעילות בכלל, ואז לא רק שרמת הסוכר שלו באמת תישאר 160 קבועה, אלא תעלה ותעלה, ויותר מכך: הוא ישמין וישמין ולא יעבור הרבה זמן עד שיצטרף לידידו הסוכרתי, זה שרמת הסוכר בדמו 160 בצום. איך זה נשמע לך?
חן חן לתשובתך שנראית לי הגיונית.
שלום, ברצוני לברר מהי הפעילות הגופנית המומלצת לסוכרתיים בכדי לרדת במשקל? אני מצרפת נתונים עלי, כדי לוודא שהפעילות הגופנית ,שאני עושה ,אכן מתאימה. אני בת 46, מקבלת2 מטפורמין, 1 אנלדקס, 1 אספירין (75 מ"ג)ו-3 בטיסטין(למניעת סחרחורת) אני הולכת 6-7 פעמים בשבוע ובכל פעם אני הולכת במשך שעה וחצי ולאחרונה אני צמודה שוב לדיאטה של סוכרתיים,אך הירידה איטית מאוד.
שלום לך, פעילות גופנית בלבד אין בה די להפחתה משמעותית במשקל, והיא צריכה להיות מלווה בדיאטה מתאימה. התייעצי עם דיאטנית טובה בנידון.
לדברי רופא המשפחה שלי ,בכנס שנערך בשבועים האחרונים פורסם, ש-"האירגון האמריקאי לסוכרת" עומד להכריז על כך ,שהמדד שיקבע מי סוכרתי ומי לא, יהיה ה-HBA1C ולא המדד של העמסת סוכר . האם אתה יכול לאשר את הענין? . ואם כן כיצד תתבצע הבדיקה ?ומתי יוחלט על ישום השיטה גם בארץ ?.
שלום לך, בשלב זה לא ידוע לי על כך. לכשיפורסם הדבר - נתייחס.
לפני 6 שנים הוגדרתי כסוכרתי לאחר שבבדיקת גלוקוז בצום התקבלה תוצאה של 134 . ובבדיקה חוזרת התקבלו תוצאות: גלוקוז 127 ו- A1C 6.89 .בנוסף הסתבר שיש לי מיקרואלבומין. מאז, אני שומר על דיאטה והורדתי ממשקלי 12 ק"ג (כיום אני שוקל 77 , גובה 170 ,גיל 59 ). במשך כל השנים האלה אני מבצע בדיקות גלוקוז + A1C כל 4 חודשים בערך.הערכים שנאספו עד כה הם בתחום הנורמלי .גלוקוז 80-98 : A1C 5.5-6 . בשבוע האחרון ביצעתי העמסת סוכר 75 גרם והתוצאה היא גלוקוז בצום 97 , ולאחר 120 דקות 75 .
שלום לך, קרוב לוודאי שההפחתה הנכרת במשקלך הביאה לכך השסוכרת הקלה שהייתה לך "חלפה" בשלב זה. מבחינת הסיווג אתה שייך לקבוצה שמסווגת כמי שהייתה להם סוכרת או הפרעה במטבוליזם הפחמימות בעבר ועתה נכל תקין. למרות זאת אתה נשאר בקבוצת סיכון להופעת סוכרת עתידית, ולעניות דעתי מומלץ לך לשמור על כלכלה מאוזנת דלת סוכרים זמינים גם אם כרגע הכל נראה תקין.
שלום רב! אני מאוזנת לחלוטין, עם 20 יחידות נובומיקס ביום, A1C 5.5 ומקפידה על תזונה נכונה. בזמן האחרון אני משתינה הרבה מעל לרגיל, מבלי שהעליתי את כמות השתיה, לפעמים עד כדי שלוש פעמים בלילה. השתן בהיר לגמרי. שאלותי: האם הדבר יכול להיות קשור לסוכרת, האם ייתכן לסבול מסיבוכי המחלה גם כאשר מאוזנים לחלוטין ומה עלי לעשות? תודה רבה!
שלום לך אוריה, על מנת שנוכל להאשים את הסוכרת בנוקטוריה שלך, עליך לעבור את הרמה של 180-200 בדם, מה שלא נראה מערכי ההמוגלובין המסוכרר שלך (המשקף את ממוצעי רמות הסוכר ב 3 החדשים שחלפו). נסי לפנות לרופא נשים לשלול צניחת רחם.
האים במבה צהובה מכילה סוכר והאים זה בריא לאכול במבה צהובה
ששלום לך, תסתכל על כמות הפחמימות הרשומה על השקית ותדע אם יש או אין סוכר בבמבה צהובה.(רשום בפחמימות ). מה שיש כן זה הרבה הרבה קלוריות, (כ 450 ל100 גרם) ןמעל ל10% שומן, שלא לדבר על מלח... אז זה נראה לך בריא?
אני כל כך מבינה אותכם ואני באותו מצב חסר אונים. לאחר שנתיים עם משאבה שלא עזרה לי בכלל התקשרו אליי מחברת המשאבות בכדי לבוא ולהחליף לאחת "חדישה" יותר. אני בת 24 ויש לי 22 שנה את המחלה. לאחרונה גילו לי התחלה של מחלת עיניים. אני עליתי בכמות הבדיקות היומית ומגבילים אותי אפילו בסטיקים של המכשיר שמודד את הסוכר בדם. אני מתחננת כל יום שיתנו לי את המשאבה החדשה שגם מודדת ומזריקה בהתאם אבל אף אחד לא נענה לבקשתי. אני נלחמת לקבל אותה אבל גם הכוחות להילחם נגמרו. אני מחפשת עזרה בכל פורום אפשרי או אפילו המלצה כלשהי.
שלום לך טלי, למיטב ידיעתי אין עדיין משאבה שגם מודדת וגם מזריקה אוטומטית בו בזמן ובהתאם.("מעגל סגור"). קיימת משאבה שמסייעת למדידת הרמות, תוך ביקורת באצבע, בנוסף,. ועליך לשנות את המינונים בהתאם.
שלום, לאחר מעקב ממושך הוחלט אתמול (9/11)על התחלת טיפול תרופתי בגלוקופג'. מדדי הסוכר בצום, לפני ארוחות וכשעתיים לאחר הארוחות היו כ - 25% מעל הנורמה בדר"כ. המינון הוא אחת ליום לאחר ארוחת הצהריים. לקחתי פעמיים, אתמול והיום......ביצעתי מדידות......קטסטרופה.....ההגיון אומר שהגוף מגיב למשהו חיצון חדש.....לא מספיק ההגיון ואני מחפש את האמת!!!! המדידות מראות פי 2 מהנורמה!!! איך זה יתכן? האם יש הסבר? אתמול בבוקר לפני לקיחת כדורים היה כמעט נורמלי וכעת כך.....אני מחר טס לחו"ל ולא יתאפשר לי ביקוא אצל הרופאה לפני הטיסה.....יש לך דרך להרגיע אותי?
שלום לך, גלוקופג' אינו מעלה את הסוכר. המתח שלפני נסיעה לחו"ל - כן קך כדור הרגעה ופנה שוב לרופא/ת המשפחה לכשתחזור.
בבדיקות שלי לאחרונה ההמוגלובין המסוכרר היה 5.9 כולסטרול רע 114 ובלי שומנים בדם. האם ערכים אלה הינם מחלת סכרת ויש צורך בכדורים?. ברצוני לציין כי המדידות הביתיות שלי נעות בין 100 ל-120 סוכר בצום. תודה רזיה
שלום לך רזיה אם את מגיעה לרמות של 5.0 המוןגלובין מסוכרר בככלכה ובפעילות הנוכחית ללא כדורים - המשיכי בכך. LDL שמעל ל100 נחשב כיום כגבוה לסוכרתיים, ומומלץ לעשות דיאטה כדי להורידו. אם הדיאטה לא תספיק - יש לנסות תרופות מקבוצת הסטטינים. פני לדיאטנית טובה לייעוץ והדרכה.
שאלה לאחד הדוקטורים , האם צריך לאכול בזמן זריקת לנטוס , לטווח הארוך , או אחרי ? .
שלוןם לך אין קשר בין מועד הזרקת הלנטוס לזמן הארוחה. כי זה אינסולין ארוך טווח שפועל בצורה שווה לאורך יממה רציפה. לכן אפשר לאכול, אפשר לא לאכול - ללא קשר להזרקה.
שלום ד"ר אני חולה בסכרת 2 ומזריק אינסולין, מדי פעם אני עושה מסז שוודי, לפני כמה ימים הייתי בספא ורציתי לעשות מסז' נאמר לי שבגלל שאני מזריק אינסולין אסור לי לעסות מסז', האם זה נכון? בתודה שמחה
שמחה שלום, עיסוי נמרץ באיזור ההזרקה עלול לזרז את ספיגת האינסולין, ולכן לא מומלץ לעשות עיסוי כזה בשעתיים לאחר ההזרקה ובמקום ההזרקה. חוץ מזה עיסוי שוודי הוא דבר טוב לבריאות.
יש לי שאלה \זה נכון שאנו הסכרתיים סובלים מכאבי רגליים
שלום לך איריס. עצם השאלה והצגת מראה עד כמה אין לך מושג בנושאי הסוכרת. מומלץ לך לעיין בספרים השונים ולקרוא קצת על המחלה. לא כל הסוכרתים סובלים מכאבי רגליים, ולא כל מי שסובל מכאבי רגלים הוא סוכרתי. לכן ההנחה הבסיסית שלך מטעה ואינה נכונה לצערי.
בס"ד' לד"ר שלום בהתייחס לתגובת "אלמוני" מ5.11. אלמוני טווען שקינמון עלול לגרום לעליה בלחץ דם. האם זה נכון? תודה איריס
שלום לך איריס, אחד הדברים המסוכרנים באינטרנט הוא שכל "אלמוני" יכול לפזר שטויות כאוות נפשו, והפתאים מאמינים. קינמון, אם בכלל הוא יעיל בכמויות סבירות, מומלץ להורדת לחץ הדם...
שלום לדוקטור אני כחולת סכרת , מטופלת ע"י 2 כדורים של מטפורמין ביום. הייתי מאוד מודה לך אם תסביר לי איך עובד הכדור על הסוכר בדם. תודה, רותי
שלום רותי, השאלה שלך חוזרת, ולכן בחרתי להביא קטע מהפרק על התרופות בסוכרת מספרי "סוכרת - לחיות עם להאגיש בלי" ...."א.מטפורמין (גלוקופג', גלוקומין, אפופאג') : Metformin ( Gluco-phage, Glucomin, Apophage) תכשיר זה נכנס לשימוש באירופה הדוברת צרפתית ב 1957. מאז, נעשה בו שימוש נרחב, של למעלה מ 40 שנה, שאפשר רכישת ניסיון קליני עשיר בטיפול בתכשיר ובפעילותו באירופה ובישראל (מטופלים שמנים ו/או סוכרתים טופלו על ידי במתן גלוקופאג', במרפאות ההשמנה והסוכרת כבר בסוף שנות הששים). בשל הטראומה שהותירה תקופת השימוש בפנפורמין, והאיסור הגורף בשימוש בו, אישרו האמריקאים את המטפורמין לשימוש רק באמצע שנות התשעים (!). עד לאישורו על ידי ה- FDA, לא היה למעשה בארה"ב תכשיר תרופתי זמין "עוקף לבלב" לטיפול בסוכרת מסוג 2. עתה, מוצג המטפורמין בפרסומים בעיתונות הרפואית כתרופה ה"חדשה" לטיפול בסוכרת מסוג 2, ובמיוחד בסוכרתים שמנים עם תנגודת לאינסולין, ותסמונת X. מטפורמין גורם למכלול של שינויים מטבוליים, כולל שנויים במטבוליזם הפחמימות והשומנים. את השפעתו על הגלוקוז, הוא מפעיל על ידי הפחתת התנגודת לאינסולין בשני מישורים: בכבד, ובשרירים. ההשפעה הכבדית: כמה מחקרים הדגימו, שמטפורמין מפחית ב 9-30% את ייצור הגלוקוז הכבדי ושחרורו לדם, בסוכרתים עם סוכרת מסוג 2. רוב המחקרים טוענים שהמטפורמין מפחית את פירוק הגליקוגן בכבד (גליקוגנוליזיס), בעודו מגביר את כניסת הגלוקוז לכבד ויצירת הגליקוגן ,וחלק טוענים שהמטפורמין גם מפחית בכבד את ייצור הגלוקוז מחלבונים (גלוקוניאוגנזיס). ההשפעה הפריפרית: המטפורמין מוריד את רמת הגלוקוז בדם על ידי הגברת הטרנספורט של גלוקוז לתוך תאי השרירים, תאי השומן, תאי המעי, ואולי אף בכדוריות האדומות. שיעור קליטת הגלוקוז Glucose Uptake)) ברקמות התלויות באינסולין, עולה ב - 20-40% בהתאם לאוכלוסייה הנבדקת. המטפורמין גם מעלה את מספרם של הרצפטורים לאינסולין ואת האפיניות שלהם, בתאי השומן והשריר, ומגביר את פעילות התירוזין קינז ברצפטורים. מחקרים בבעלי חיים ובתרביות תאי שריר שנלקחו מסוכרתים עם תנגודת לאינסולין, הדגימו שמטפורמין פועל ברמה התאית, להחשת תהליכי הגלוקוז טרנספורט. המשמעות הקלינית של תצפית זו אינה ברורה עדיין. חלק מפעולתו יכול להיות קשור בהשפעתו על ספיגת הגלוקוז, ובמיוחד השפעתו על ההפחתה בספיגת החלבונים מהמעי, (כולל החומצות האמיניות הגלוקוגניות שיכולות להפוך לגלוקוז בכבד). בכך יש פחות חומר גלם לגוף לייצר גלוקוז כבדי. מבחינה משמעותית, השפעה זו כנראה זניחה. בסוכרתים עם סוכרת מסוג 2 והשמנת יתר, מפחית הטיפול במטפורמין את רמות הגלוקוז בצום ב 60-70 מג%, ואת רמות ה HbA1c ב 1.5-2.0% בהשוואה לאוכלוסייה המטופלת בדיאטה ובאין בו (פלצבו). מחקר אחר שבדק את הקשר בין המינון לתגובה, במינונים של מטפורמין שבין 500-200- מ"ג, הדגים את היתרון שבטיפול במינון אפקטיבי גבוה. המינון הגבוה הביא להפחתה של 86 מג% ברמת הגלוקוז בצום.הטיפול במטפורמין הביא גם להפחתה של 16% ברמות הטריגליצרידים, הפחתה ברמות הכולסטרול "הרע" (LDL), ולעליה ברמות הכולסטרול ה"טוב" (HDL). הסוכרתים שקבלו מטפורמין, אף ירדו מעט במשקל. פה מעניין להזכיר עובדה היסטורית: כריסטיאן ברנרד, משתיל הלב הראשון בעולם, טיפל בחולי הלב שלו שהיו עם יתר משקל והפרעות שומני הדם במטפורמין. (באותה תקופה לא היו בנמצא הסטטינים של היום).נמצא שמטפורמין מפחית את שיעור החמצון של חומצות השומן החופשית והליפידים בפלזמה. השפעה חיובית נצפתה גם על גורמי סיכון לטרשת אחרים, דוגמת השפעתו להורדת הרמות הגבוהות של מעכב הפלסמינוגן אקטיבטור 1, ועל גורמים פיברינוליטים בפלזמה." מידע מפורט נוסף בתרופה זו ובאחרות תמצאי בעיון בספר בביקורך בחנות הספרים בקניון הקרוב למגוריך.
קוראים לי איריס אסידו , חולה בסוכרת מבוגרים מזה שנתיים ומקבלת ויטמין B 12 כבר שנה , אני בדיאטה כבר בשנה האחרונה ונשברתי ל 3 חודשים . קשה לי לחזור למצב הקיים , יש לי כאבים ברגליים בחצי שנה האחרונה . אחריי בדיקות לא נמצאו ממצאים , חוץ מעמוד שידרה צווארי . רמת המוגלובין בדם היא 5.1 , ברצוני לדעת מדוע יש לי כאבים חזקים ברגליים ? גובהי הוא : 60 מט' , משקלי הוא : 80 קילו . התוכל לתת לי הצעה לרדת במשקל ? נ.ב מאוזנת ללא כדורים ואינסולין !
שלום לך, איני רופא שעןושה נפלאות בעזרת מתן עצות אחיתופל באינטרנט. עצתי לך לפנות לרופא אורטופד באשר לכאבי הרגליים ולדיאטנית טובה באשר למשקל בהצלחה!
שלום רב ד"ר קנטר, על אף העובדה "שחינכו" אותי שאין כל הבדל בין גלוקופג' לבין מטפורמין, רציתי לשאול אותך האם יכול להיות הבדל בין שתי התרופות. לקחתי במשך תקופה ארוכה גלוקופאג', וכאשר עברתי למטפורמין, נצפתה עלייה קלה במדדים. לחוות דעתך אודה, שי
שלום לך שי, מטפורמין הוא חומר שאין עליו "פטנט", כי עברן כחמישים שנה מאז הופיע בשוק ולכן כל חברת תרופות יכולה ליצר אותו. אין הבדל בין מוצרי חברות שונות כשהם באים באותו מינון, ולכן במינון של 850 מג גלוקופג'=גלוקומין=מטפורמין=אפופאג'=מטפורמין ליפא. למותר לציין שבארה"ב קיימים מינונים אחרים (של 100,250 ו 500 מג) וישנם גם כדורים משולבים של גלובן עם גלוקופאג' ביחד.
שלום. אני לומדת נטורופתיה ויש לי קורס על תוספי מזון למדתי אתמול כי כאשר יש אדם עם סוכרת או תת פעילות של בלוטת התריס אם הוא יטול ויטמין b1 זה ישפר את התופעה. רציתי לדעת איך זה קורה מבחינה אינזימתית ומדוע הויטמין משפר את המצבים האלו? תודה רבה
שלום לך - לא ידוע לי שויטמין B12 משפר רמות הסוכר או רמות בלוטת התריס. על הקשר בין בלוטת התריס לסוכרת תוכלי לקבל מידע בפרק העוסק בכך בספר" סיבוכי הסוכרת להתמודד ולהצליח".
לפני אוכל 90 שעה אחרי 160 עוד חצי שעה 130 שעתיים 130 שעתיים וחצי 130 בקיצור תקוע ולא יורד.לקחתי תפוח עץ סיימתי לאכול אותו אחרי דקה מדדתי סור ירד ל120 אחרי שעה 73 שאלתי מה קרה פה .זה קרה לי כבר מספר פעמים. מטופל באבנדיה metformin u + גליבטיק
קרה לי שוב המקרה המתואר הערב
אני מטופלת בגלוקופגי גליבטיק פוסלן קלציצ"ו וב חול זות ישלי טוצעות לו טובות לצפיפות העצם מה הסיבה?
שלום לך, יש לך קרוב לודאי אוסטיאופורוזיס שלא קשור לתרופות אותן את לוקחת. שאלות בנושא האוסטיאופורוזיס הפנח לאתר העוסק בכך - לא לסוכרת.
שלום לך, תרגע, לא קרה שום דבר.. זה פשוט המצב אצל סוכרתי עם אוסצילציות של רמות הגלוקוז בדם. אל תשכח - זה לא רק התפוח, זה גם הסוכר הכבדי שמופרש, השפעות התרופות, תגובתך לסטרס ולמזג האויר, בקיצור - הסוכר לא נח רגע ועולה בכל פגע...
שלום לדוקטור קנטר. אני בן שבעים וארבע סוכרתי 2 מזה עשר שנים. מזמן לא ביקרתי אצל רופא סוכרת. אני יודע שאני צריך לבוא אליו עם בדיקות רמות הסוכר, לפני ואחרי צום . אני רק לא זוכר כמה בדיקות צריך לעשות..לפני ואחרי צום, וכמה ימים. תודה על התשובה.
שלום לך, למרות שלא ברור לי אם אתה מקבל תרופות או אינסולין, רצוי לבוא לרופא עם המידע הבא עקומות סוכר יומיות של הסוכר בדם לפני כל ארוחה, משלושת הימים האחרונים תוצאות בדיקות דם מקופת החולים על תפקודי הכליות, תפקודי הנכבד, ושומני הדם תשובת בדיקת ההמוגלובין המסוכרר (המוגלובין A1C ) אחרונה. כך המומחה יוכל תת לך יעוץ סבער ולא לשלוח אותך לבדיקות נוספות...
שלום לד"ר יורם! אינני מבינה מה בדיוק מפריעה לך, האם מידע אודות רופא שיכול להשיג תוצאות טובות עם מטופלים או שמה מפריע לך שמשבחים רופא? אני חושבת שהמידע שכתבתי בהודעה הוא מידע חיוני לכל חולי הסוכרת! ויכול ליהיות שגם רופאי קופ"ח יכולים לאמץ שיטות חדשות לטיפול בחולי סוכרת. חוסר הקבלה של שיטות שונות מהמקובלות מראה על אטימות ועל חוסר אופק! בהחלט לא מתאים!
שלום לך, יש מאות רופאים מצוינים שמרפאים בהצלחה יום יום חולים רבים ואינם זקוקים ל"תשבחות" . הם פשוט עושים עבודתם נאמנה, ובהתאם לשיטות המקובלות ברפואה שהוכיחו את עצמם בעבודות מחקר מבוקרות ומסודרות. אין מקום לנוכלים ולמתחזים שממציאים "שיטוות חדשות" שאיש לא כדק אותן במחקרים כפולי סמיות, ושכל רופא מומחה של אמת, מבין מיד איפה הבלוף. פריירים לא מתים- הם רק מתחלפים כל הזמן וממשיכים ליפול בפח. מטרת האתר בין השאר להגן על הסוכרתים מרפואת וודו, של מעוננים ומעלים באוב, המפרסמים עצמם במודעות בתשלום בעתונות היומית.. אודה לך אם תרדי מנסיונות הפרסומת לרופא הפלאים שלך, ובאם לא - אני אוריד אותם מהאתר.
ד"ר קנטר, נניח: 1.אדם בריא שאוכל כל שעתיים ורמת הסוכר בגופו 160דרך קבע. 2.סכרתי שצם ורמת הסוכר בגופו אף היא 160. מה ההבדל בניהם?
שלום לך, נניח שלסבתא היו גלגלים, אז מה? ההנחה הראשונית שלך היא בלתי אפשרית - אין אדם "בריא" שרמת הסוכר אצלו היא 160 מ"דרך קבע". אם יש לך שאלה רצינית וענינית - אשמח לענות.
ד"ר קנטר, אני כנראה לא אינטלגנטי מספיק, אחרת הייתי כבר דוקטור. אתה יכול אולי להבין את שאלתי בצורה אחרת: מה ההבדל בין סכרתי שרמת הסוכר בגופו 160 לדוגמא גם בצום, לבין אדם בריא שאוכל עוגות וממתקים כל הזמן ורמת הסוכר בדמו בהכרח גבוהה מהנורמה. אני מקווה שתענה על השאלה גם אם היא נחשבת לא לרמתך.
ביתי בת השנה וחצי שותה מים בכמויות גדולות מאוד [כ - 5-8 ] בקבוקים של 240 CC בלילה ובמהלך היום הגננות מדווחות גם על שתייה מרובה. בדיקות הדם הצביעו על ריכוז סוכר נורמאלי. ביצענו היום בדיקת דם של הורמון אנטי דיורטי. החשד הוא לסוכרת תפלה. בנוסף להנ"ל היו לה תקופות בהן היא אכלה כמויות אוכל רבות מאוד [לשמחתינו זה קצת היתאזן]. כמו כן היא עירנית ופעילה מאוד [ אין עיכוב התפתחותי ? בנתיים לפחות] . אודה לך עם תסביר לי על מהות המחלה טיפול סכנות [כן גם זה ...] ואיך להקטין אותם [האים הטיפול בהורמון עם המשאף מקטין סכנות, או תיקוותי - שהוא מונע סכנות התפתחותיות שונות] וכמובן איך לוודאי סופית שאכן המחלה היא סכרת תפלה [בדיקת דם ומניעת שתייה?] בתודה רבה מראש איתי יבין ירושלים
שלום לך, הנושא אינו בתחום אתר לסוכרת (מתוקה-לא תפלה) מבוגרים. פנה לאתר העוסק בבעיות אנדוקרינולוגיה פדיאטרית.
שלום, אני מדבר בשם מכר שלי הגר במדינה חסרת אמצעים רפואיים מתקדמים כישראל, מדובר במדינת הפיליפינים., התוצאות הבאות מציגות את המצב הרפואי שלו והייתי מעוניין לדעת האם יש פתרון טוב ומיידי לכל המצב הזה והאם ניתן למנוע התערבות כירורגית כלשהיא., תודה רבה רבה מראש. להלן ההיסטוריה והאבחנה: History: Patient is diabetic wounded on the left 1st digit left foot Medical Xray Findings: LEFT FOO AP, LATERAL OBLIQUE: There is note of osteolytic lessions of the proximal phalanx of the 1st digit, left foot Thers is bone demineralization. Hypertrophic spurs are noted on the posterior AND inferior parts of the calcaneus. Rest of the bony cortices are intact. No blastic boney changes noted Rest fo the visualized osseous structures, joint spaces AND soft tissues are unremarkable. IMPRESSION: 1.CONSIDER OSTEOLYTIC LESION, PROXIMAL PHALANX 1st digit left foo as described suggest clinical orrelation 2.HYPERTROPHIC DEGENRATIVE OSTEOARTHITIS, LEFT FOOT 3. OSTEOPOROSIS תודה רבה
שלום לך, לא נהוג לתת יעוץ באתר אינטרנט לחולה שלא ניתן לראותו עלום שם בארץ לא נודעת. לידיעתך - יש רופאים טובים מאד בפיליפינים הבעייה היא של "רגל סוכרתית" ונקודת המפתח היא אם יש או אין תהליך אוסטיאומייליטי(דלקתי) זיהומי שחדרלעצם. אם יש תהליך כזה - שום דבר לא יעזור אלא כריתת הקטע הנגוע באצבע של הרגל. אם לא - ניתן על ידי טיפול אנטיביוטי וכן טיפול מקוםי לפצע להשיג הטבה. שיפנה לאורטופד (ששלח אותו לצילומים) בארץ מגוריו.
תודה רבה לך, אם אפשר לדעת האם יש לך שמות של רופאים טובים בפיליפינים והיכן ניתן למצוא אותם, אני גר שם ואשמח לדעת. תודה רבה ויום נעים
אני שמעתי שיש קפסולות של קינמון שמורידות את הסוכר בדם .
איריס שלום אינני מחפש לרכוש קפסולות. מה גם שנבטו הזרעים של החילבה. אגב, איפה מנהל הפורום? יכול להיות שיש לו תשובה? תודה אלי
בחנויות טבע יש קפסולות הקינמון עלול לגרום לעלייה בלחץ הדם.
שלום לך, נושא הקינמון עלה מספר רב של פעמים בעבר. הפעילי את מנגנון ה "חיפוש בפורום זה" , הקישי את המילה לחיפוש "קינמון" ותוכלי להתרשם ממכלול התשובות בנושא. בינתיים, אני הולך לשתות כוס תה עם קינמון. ..
אז שתדעו שיש חיים טובים עם סוכרת! בעלי חולה לב, לפני 4 שנים הופיעה גם סוכרת. במשך 4 שנים הבן אדם לא היה מאוזן בצורה דרסטית. הגיע לזריקות אינסולין אבל גם הם לא עזרו רמת הסוכר שלו אחרי זריקות היו מאד דומות לרמות הסוכר לפני שהזריק בקיצור חשבתי שיום יום אני מאבדת אותו! יום אחד הביאה חברה לעבודה כתבה על ד"ר [*] ועל הטיפול שלו בסוכרת, כבר למחרת קבענו טור ובעלי התחיל בטיפול. כבר בטיפול ה-4 רמות הסוכר היו מאוזנות ללא צורך בהזרקת אינסולין, הבדיקות הלבביות שלו היו טובות כפי שלא היו מעולם. [*] שם "רופא" הפלא הוצא מהידיעה שהנה שיר הלל לנפלאותיו, ואין לה מקום באתר.
שלום לך, קטע התשבחות לאדם ש"טיפל" בבעלךך אינו מתאים לאתר. אנו לא נוהגים להלל לשבח לקלס ולפאר כל מי שטוען ל"הצלחה פלאית" במעשיו כמטפל/ורופא זה או אחר. אם את כל כך מרוצה - שלחי לו פרחים או בונבוניירה דלת סוכר. זה לא המקום, ולכן נמחקו קטעי התשפוכת של התשבחות הלא מקובלות. בברכה
אני שותה 2כדורי גלוקומין כל יום והרופא נתנה לי נגד דיכאון בונסרין כדור לפני השינה האם זה בסדר כי הבונסרין קראתי שהוא לא הולך עם סכרת בתודה מראש
שלום לך, חיים אין התנגדות לנטילת בונסרין עם גלוקופג'.