פורום סוכרת
מנהל פורום סוכרת
האים קורטיזול נמוך יכול לגרום לירידה בסוכר והאים ירידה של סוכר יכולה לגרום לקושי בנשימה כאבים ביד ושרפה בחזה והרגשת חום בגוף?
שלום לך, ברמות קורטיעזול נמוכות הנטיה לחהיפט גוברת, וכן קשה יותר להתאושש ממצבי היפו. חלק ממה שהזכרת מופיע בהיפו וחלק לא. מומלץ לעיין בפרק על תת סוכר הדם בספר"סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי"
שלום רב, אני בן 59 ולפני שבוע נתגלתה רמת סוכר קצת גבוהה מהרגיל. 110 לאחר צום מהלילה האם ישנן דרכי מניעה או טיפול להורדת רמת הסוכר לפני שימוש קבוע בתרופות?
אולי כדאי להוסיף שאני נוהג במשך כמה שנים לאכול כל בוקר אשכול ענבים אדומים ( בגלל התכונות האנטי אוקסידנטיות) תפוח, אגס וקיווי . וכמובן שוקולד ועוגות בכל הזדמנות שיש , השאלה אם המצב יכול להיות הפיך, לא עוסק בפעילות ספורטיבית מיוחדת, בעיקר הליכה, שוקל 77 ק"ג גובה 170 ס"מ.
1. בדיקת הדם נלקחה מהיד (ליד המרפק ) האם יש הבדל בין צורה כזו לבין לקיחת דם מהאצבע ? 2. האם אוכל לבצע בדיקת העמסת גלוקוז פומית בבית בעזרת מכשיר בדיקה ביתי, כלומר לשתות 75 מ"ג גלוקוז עם מים או משהו אקויולנטי ולבדוק את רמת הגלוקוז לאחר שעתיים? תודה
מצבך הנוכחי מצביע על |"קדם סוכרת" . על מנת שלא תתקדם לסוכרת "של ממש" - מומלץ לשמור על דיאטה מוגבלת סוכרים זמינים קפדנית. לא מומלץ לאכול ענבים אדומים כל בןקר וגם לא לבנים, וכן להמנע מפרות יבשים. מומלץ לבצע העמסת סוכר 75 גרם פמימת, רצוי בשילוב עם תפקוד/רזרבה לבלבית.
עד לפני כמה שנים רמת הסוכל הגבולית היתה 120 לאחר מכן זה השתנה ל110. רציתי לדעת מתי בדיוק זה השתנה. (תאריך). תודה
1998
האם צריכת נס קפה של מעל 10 כוסות ביום יכולה להשפיע על איזון הסכרת, להוציא השפעת החלב שבקפה. קורה שלאחר שתיה של 1 כוס נס קפה בבוקר ערכי סוכר עולים משמעותית גם ללא אכילת פחמימות האם יתכן? אודה לתשובתך
שלום לך, אין השפעה משמעותית של שתית קפה ורמות הגלוקוז בדם. השאלה היא איזה עוגה אוכלים עם הקפה...
שלום ד"ר קנטר! הנני בת 31 לאחר שני הריונות שלוו בסכרת הריונית טופלתי בדיאטה ובתרופות. כעת חצי שנה אחרי הריון ערכים של סוכר בצום 110 המוגלובין AC1 של 5.59. אינני מטופלת בגלוקאפאז לפי שעה, עדיין מניקה. בבדיקה אחרונה אובחנה פעילות יתר של בלוטת התריס (TSH 0.04) על פי בקשה שלי משום שרזיתי יתר על המידה. האם יש קשר לערכי הסוכר? מה הטיפול במקרה זה והאם טיפול זה "יפתור" את רמות הסוכר הגבוליות בצום? תודה .
כיום - ערכי הגלוקוז שלך הם יציבים ותקינים. יש קשר בין פילות יתר של בלוטת התריס לבין עלית רמות הסוכר.
שלום לך, הלנטוס לא השפיע עלי ל24 שעות,והסוכר שלי לא היה מאוזן (70 בוקר 160 -200 ערב) בהזרקה חד פעמית של 20 מ"ג והרופא המליץ לפצל הזרקות לשתיים 8 מ"ג בבוקר , ובערב 12-14 ,אבל עדיין הסוכר לא לגמרי יציב,ולא לגמרי בתחו הנורמה. מה אתה ממליץ לעשות? האם להחליף את הלנטוס|? עלי לציין שרק עתה עברתי לאינסולין, לפני כן באמצעות כדורים הסוכר שלי היה יציב יותר, ובערכים טובים יותר. תודה סוניה
שלום לך, תחת זריקה בערב, רמות של פחות מ 90 בצום מעידות על איזון יותר מדי טוב... יתכן וצריך לשלב תרופות ממריצות לבלב עם הזרקה החד פעמיחת ביום.
אם בבדיקת סונר נמצאה ציסטה באחת האונות בבלוטת מגן ( הבדיקה נעשתה עקב הפרעות בליעה ותחושות סובייקטיביות שונות בצואר) עם שאר הבדיקה תקינה, מעל איזה גודל של ציסטה מומלץ לנקר אותה ? (TSH תקין) .
כל כודל המאפשר חדירה בטוחה עם מחט.
כידוע אבחנה של סכרת ניתן לעשות ע''י 2 בדיקות סוכר בצום של מעל 126 או בדיקה מעל 200 ללא צום. אם קיימות בדיקות כה פשוטות, באיזה מקרים בכל זאת יש צורך בבדיקה של העמסת 75 גרם סוכר ומדידה שעתיים לאחר מכן ?
כאשר מחפשים מצבי "קדם סוכרת" בצום או שעתיים אחר העמסה, או בודקים את התגובה/הרזרבה הלבלבית לאורך ציר הזמן, יש צורך בהעמסת גלוקו פומית.
שלום ד"ר קנטר אני בת 37 לאחר שתי לידות. בהריון השני (לפני 4.5 שנים) - סוכרת הריון מאוזנת ע"י דיאטה. אבי נפטר מסיבוכי סוכרת כמו גם סבתי מצד אמי. - בבדיקות סוכר בצום התוצאה הינה בד"כ בסביבות ה-110 למרות שלאחרונה (באמצעות דיאטה וספורט) ירד ל-100. - HBA1C - 5.5 - C-Peptide - 523 (בבדיקה הקודמת היה 364) - Insulin - 5.4 (בבדיקה הקודמת היה 2.6) העמסת סוכר 75 מ"ג לפני שנה וחצי - תקינה אבקש לדעת: 1. מה משמעות תוצאות בדיקת ה סי פפטיד והאינסולין? 2. האם ניתן למנוע/לדחות הופעת סוכרת במקרה שלי? מודה לך מראש עבור תשובתך. בברכה, יעל
שלום לך, היות והיתה לך סוכרת הריונית קלה שחלפה, ולאבא מצד אחד ולסבתא מצד שני היתה סוכרת, את נמצאת בסיכון גבוה יותר לפתח סוכרת ביום מן הימים. בדיקות תפקוד הלבלב שלך בצום מעידות שבצום הלבלב פעיל. אולם כדי לדעת אם יש לך תנגודת לאינסולין, ואם תהליך הסוכרת כבר החל, יש צורך לבצע בדיקות של תגובת/רזרבת הלבלב לאורך ציר הזמן ובתגובה להעמסת סוכר פומית תקנית. מומלץ לך לפנות למרכז לסוכרת - גילוי וזיהוי מוקדם לבצוע המבחנים הנ"ל [קרן - 0502061549 ]
רציתי לדעת מה הם הסימנים של סוכר נמוך ומה הם הסימנים של גבוהה ? מה הם הנזקים המופיעים בגוף? כאשר אני מרגישה נימנום ברגלים זה גבוהה או נמוך?
שלום לך, צר המקום מלהכנס בפירוט בתשובות לשאלותיך. עיין בספר "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" בפרקים על סוכר גבוה ועל סוכר נמוך ותמצא מענה לכל שאלותיך לפרטיהן.
מחקר בריטי מצא קשר בין נטילת חוסמי ביטא לבין שכיחות מחלת הסכרת. מה אומר נסיונך בנדון? אני נוטל לופרוסור 195 מזה שנים.בן 48.סכרתי מסוג 2. אם אכן יש קשר האם הפסקת נטילת התרופה יכולה להחזיר הגלגל אחורה?
אימי ואבי סובלים מסוכר על גבול הגבוה, משהו שבין 100-140 לסירוגין בבדיקות בוקר. הם עדיין לא לוקחים שום כדורים להורדת סוכר והם בפיקוח רפואי. לאחרונה אימי גילתה את התוסף תזונה VANADYLE SULFATE שידוע כעוזר בהורדת סוכר. חיפשתי חומר באינטרנט ומצאתי כי הכמות המומלצת לצריכה הינה 30-50 מ"ג ליום לאדם. הוריי נוטלים 10 מ"ג פעם או פעמיים ביום מקסימום. השאלה היא האם מותר ליטול את התוסף באופן קבוע או שיש תופעות לוואי, האם זה יכול להיות רעיל לאורך זמן ? האם בכלל מוצדק לקחת את הוונדיל ? אודה לך על תשובתך. בברכה רביב
שלום לך, החומר וונדיל סולפט מכיל בתוכו כמות של ונדיום, מתכת שנמצא בנסיונות בעכברים שיש לה פעילות דומה לזו של אינסולין. הטיפול בבני אדם נכשל בשל רעילות החומר בכמויות הנדרשות. בתכשיר המדובר משתמשים ספורטאים הרוצים לשפר כביכול את קליטות הסוכר בשרירים, ושיפור היכולת האתלטית שלהם. לגבי טיפול משלים/משולב בסוכרת - אני לא ממליץ, ןבטח לא בכמויות אותן הם לוקחים. אלא אם כן הם רוצים להתכונן לאוליפיאדה בביג'ין - אבל גם אז יש תכשירים טובים חותר... השורה התחתונה - שומר נפשו - ירחק..
גילו לי לאחר בדיקה שיש לי 17.4 במה זה יול לפגוע? אמרו לי בהפלות ובקרישי דם. נתנו לי לקחת b12 וb6 האם זה נכון? זה דיאטנית לפי סוג נתנה לי כשהתחלתי דיאטה אצלה
סיון שלום לך, הומוציסטאין הוא חומר הנמצא בדם ודומה במבנהו לחומצות האמינו מתיונין וציסטאין. כבר בשנות השלושים של המאה הקודמת נמצא הקשר בין רמתו לבין מחלות מסוימות. כשהוא נמצא בשתן בכמויות גדולות מדובר על מחלת ההומוציסטינורה הקשורה בפיגור מנטלי. בשנים האחרונות נמצא שהומוציסטאין גבוה הוא גורם סיכון לגבי מחלות לב, לגבי הפלות ומומים בעוברים בנשים הרות, ולגבי ירידה בכושר הקוגניטיבי במבוגרים. מתן תכשירים משולבים של חומצה פולית וויטמיני קבוצת B היא הטיפול המומלץ.
שלום רב קראתי כתבה בעיתון שאפשר להתרפות מסכרת ע"י אכילה של מחית פרי האם תוכל להיכנס לאתר שרשום ולומר לי האם אתה מכיר את זה? http://www.neto-teva.co.il/ מה אתה אומר על הכתבה האם להאמין?
ברור שלא!!! אחרת כולנו לא היינו סוכרתיים יותר ולד"ר קנטר לא היתה עבודה.
למה לשלם 200 ש"ח ל- 750 גרם ולקבל 98% פרי במקום 7 ש"ח לקילו עבור 100% פרי...? מה יש בשני האחוזים האלה?
שלום לך, כשאני רואה פניות מסוג הפניה שלך, עולים במוחי שני פסוקי יסוד: 1. "פעם סוכרת -תמיד סוכרת" 2. "פתי - מאמין לכל דבר, לחתןל ולעכבר". אין חיה כזו "ריפוי מוחלט מסוכרת". לא ידוע לי על פרסומים אמינים של מחקרים כפולי סמיות שהנוכיחו משמעוצתית את יעילות שיקוי זה או אחר. עצתי לך - אל תהיי פתיה - ואל תתפתי...
זה כבר הופיע באמנון לוי והמוכר ישפט על הרמאות נבדק ונמצא שזה ריבה לכול דבר,ואפילו טעימה אבל מכאן לטיפול בסכרת?????????
שלום לכולם אמי, בת 57, גילתה לפני כשלושה שבועות גוש תחת בית שחי שמאל. בביופסיה התגלה הגוש כממאיר. לאחר בדיקת MRI התברר כי השד השמאלי נקי מגידולים, ואילו שד ימין דווקא נגוע, וכנראה גם בלוטות הלימפה בבית שחי ימני. אציין שאמי נהגה להבדק באוחפן סדיר מדי שנה, שכן אמה נפטרה מסרטן שד בגיל 48. אמי עברה ממוגרפיה אחרונה בדיוק לפני שנה, ואז היתה הבדיקה תקינה. לאחרונה (בערך לפני כחודש וחצי) התגלתה מחלת הסכרת בגופה של אמי, ומאז (בערך כחודש) היא סובלת מבעיות נוירולוגיות קשות בכפות הרגלים. ישנו שינוי עצום בתחושתיות בשתי כפות הרגלים. חלק מהזמן הן בוערות כאילו הן על תנור חם מאוד, וחלק מהזמן הן קרות ואמי מתארת אותן כ"קפואות" ומרגישה שכאילו אצבעות הרגלים "נשברות" לה. קשה לי מאוד ואני בטוחה שגם לכולם להבין את ההגדרות האלה, מכיון שאין אנו מרגישים ומעולם לא הרגשנו תחושות כאלה, אבל הבעיות בכפות הרגלים הן קשות ביותר. כבר שבועיים לערך אמי לא ישנה בלילות, ולא יכולה להעביר את היום ללא משככי כאבים חזקים (נרקוטיקה- מורפיום ואוקסיקונטין). אמי אושפזה בבית החולים במחלקה הנוירולוגית, ושם היא אובחנה כסובלת מנוירופטיה היקפית בעצבים תחושתיים. הפרופסור שטיפל באמי סובר כי הכאבים קשורים למחלת הסרטן שנתגלתה בגופה. בנוסף סובלת אמי מתחושת הרדמות בצד הימני בגוף (בטן וגב) וכן כפות ידיה רדומות. ביומיים האחרונים היא מתלוננת על נימול רציני יותר בכף יד שמאלית - כלומר החמרה בתחושת ההרדמות בגופה. היא החלה טיפול בתרופה חדשה (cymbalta), וכן בטגרטול. במשך יומיים היתה הטבה מבחינת הכאבים (הפסיקה להשתמש במורפיום, אך לא באוקסיקונטין), אולם מאתמול יש נסיגה משמעותית ונראה כי הכאבים חזרו. אמי עברה CT מוח אתמול שתוצאותיות תקינות, וכן CT חזה-בטן-אגן שלא הראה תוצאות חריגות. בנוסף המליץ הפרופסור במחלקה הנוירולוגית על LP (דיקור מותני) לשם המשך בירור, אך מכיון שאמי סובלת מכאבים בלתי נסבלים גם ככה וה LP היא בדיקה כואבת (כך נאמר לנו), נדחה בינתים מועד הדיקור. אציין כי הכאבים בכפות הרגלים הם בעיקר בישיבה/שכיבה, ואילו בעמידה או בהליכה אין לאמא כאבים. בקרוב צריכה אמי לעבור PET CT בהמלצת הכירורג ממרפאת השד שבה היא מטופלת, אך עניין זה נדחה כבר כמעט שבועיים בשל בעיות בירוקרטיות ואישור של קופת החולים. נאמר לנו כי הבעיות הבירוקרטיות תמו, וכי אמי קיבלה אישור לביצוע הבדיקה, אך זאת נוכל לדעת בודאות רק ביום ראשון. וכל זאת עוד לפני שהתחלנו לטפל במחלת הסרטן שנתגלתה בגופה, אבל עם הכאבים הללו פשוט אי אפשר לחיות. שאלתי היא (ואני אפילו לא יודעת אם אני במקום הנכון, אבל שווה לנסות) האם מישהי/מישהו יודע משהו על כאבים כאלה? איך אפשר לטפל בהם? האם מישהי סבלה ממשהו דומה בהקשר של סרטן שד? האם מישהו יכול לתת לי כתובת לאן לפנות???????? כבר יותר משבועים אין חיים בביתי. אשמח לכל עזרה. תודה מקרב לב שירה
שלום לך, התמונה שתארת מתאימה לנוירופתיה סוכרתית. יש קושי המציאת טיפול תרופץי לנוירופתיה מכאיבה - סימבלטה היא אחת התקוות לכך. לא נראה לי שהתהליך הגידולי גורם לתלונות של אמך בגפיים התחתונת. מכל מקום היא מטופלת המחלקה נוירולוגית ואני מניח שהרופאים שם יודעים את מלאכתם.
שלום לדוקטור קנטר. שאלתי ולא נעניתי. אנא בטובך השב על השאלה.שוב תודה
יש תשובה.
ראיון לחולי סוכרת שלום, כאן שחר ונופר כיתה ט בית ספר היובל. הכנו את השאלון הזה לעזור לנו בעבודה בביולוגיה בנושא הסוכרת אם תוכלו לעזור לנו ולענות על השאלון אנחנו נשמח מאוד. תודה. נושא: כיצד משפיעה מחלת הסוכרת על אורח חיי חולייה? 1 באיזה סוג של מחלת הסוכרת את/ה חולה? 2 האם את/ה מזריק/ה אינסולין? 3 האם מותר לך לאכול כל דבר או שיש לך תפריט קבוע? 4 את/ה צריך להתעמל הרבה ולעשות פעילות גופנית רבה? יש לך ספורט מסוים שאת/ה עוסק/ת בו הרבה? 5 האם את/ה צריך/ה ללכת לבית החולים לבדיקות? כל כמה זמן? אילו בדיקות את/ה צריך/ה לעבור? 6 כמה זמן את/ה חולה במחלה? 7 האם נתקלת בקשיי הסתגלות לאורח החיים השונה בעקבות המחלה? האם התגברת על קשיים אלו? תודה רבה על שיתוף הפעולה ועל תרומתכם לנו, שחר ונופר תלמידות בית ספר היובל
שלום בנות להלן תשובותי 1.סוג 1 (סוכרת התלויה באינסולין 2. כן, מספר פעמים ביום 3.מותר לאכול כמעט כל דבר אבל רצוי להצמד לתפריט קבוע מבחינת כמות הפחמימות שבו כלומר שבסך כל הארוחה תהיה אותה כמות פחמימות (פחמימות=סוכר) 4.כן, בהחלט רצוי לעסוק בפעילות גופנית מאחר והפעילות משפרת את השפעת האינסולין על הסוכר ועוזרת לאיזון טוב יותר בכלל מומלץ לעסוק בספורט לבריאות כללית אני נתאמן בחדר כושר 4 פעמים בשבוע 5. כן חייבים להיות במעקב ולערוך בדיקת דם מיוחדת כל שלושה חודשים שנקראת A1C הבדיקה הזו מראה האם רמות הסוכר בדם בממוצע היו בטווח הנורמה או יותר. הרמה המומלצת לחולי סכרת היא עד 7 יותר מזה נמצאים כבר בסיכון לחלות בסיבוכים שונים. 6. אני חולה במחלה כבר 40 שנה מאז שהייתי בן 8 7. בילדות היה לי מאוד קשה כי המודעות למחלה היתה נמוכה והיו המון איסורים אבל במשך השנים חלה התקדמות אדירה בהבנת המחלה ובדרכי הטיפול וההתמודדות והיום הסכרת כמעט ולא משפיעה על התפקוד השגרתי היומיומי. בהצלחה
משה, תודה רבה ששיתפת איתנו פעולה וענית על השאלון. זה טרם לעבודתינו רבות. אנחנו מאחלות לך המון בריאות ואושר, שחר ונופר.
האם אדם הסובל מנירופתיה סוכרתית סובל בד"כ גם מסיבוכים ? או מהתפתחות קלה של סיבוכים אחרים ? האם יתכן כי אני סובל מנירופתיה אך כל הבדיקות דם מעידות על מצב תקין ללא סימן להתפתחות של סיבוכים ?
שלום לך, נוירופתיה סוכרתית יכולה להופיע ולהתבטא בכל מיני צורות, ויכולה להופיע תחילה כשלעצמה ואח"כ מתווספים סיבוכים נוספים. עיין בספר על "סיבוכי הסוכרת- להתמודד ולהצליח" ותמצא הסברים נרחכים לנושאט.
עלי לציין שאבי לוקח את הגלוקמין לאחר ארוחת הבוקר. הרופא אמר לא לקחת לאחר ארוחת ערב. אבי אומר שזה לא מתאים לו. לפי דעתי הוא לא רוצה לקחת את זה בפרהסיה ומכיוון שארוחת הבוקר היא הארוחה היחידה המסודרת ושהוא תמיד בבית...זה מתאים לו...הוא לא רוצה להסחב עם הכדורים שלו לכל מקום. יש לזה משמעות?
הרופא צודק.
לדר' קנטר שלום, לאבי יש סכרת 2 ולחץ דם גבוה. לאחרונה הרופא החליט שעליו להתחיל לקחת בנוסף לתרופה ללחץ דם, גלוקמין ותרופה לכולסטרול ובייבי אספרין. אבי מוכן לקחת את הגלוקמין, ואכן התחיל אבל סירב לתרופה לכולסטרול ובייבי אספרין. אבי טען שכולסטרול שלו בסדר גמור ולכן הוא אינו מבין מדוע הוא זקוק לתרופה זאת. הרופא הסביר לו, כפי שהסביר לי, שאצל חולה סכרת המגמה היא להוריד את הכולסטרול כמה שיותר, אפילו עם רמות הכולסטרול שלו תקינות. הרופא אף הזהיר את אבי שהוא עלול להיות בסיכון לאירוע מוחי. עלי להסביר שאני כותבת לך משום שאני מחפשת איזשהו RELIEF כי אני זאת שנמצאת בחרדה, ואין לי למי לפנות. אני רק מקבלת תלונות שאני משגעת אותו. אני חושבת שאבי חושש מלקיחת כדורים. הוא לא רוצה לקחת אותם סתם. והוא חושש מתופעות הלוואי שלכדורים עלולים להיות. מפחיד אותו הרעיון של דילול הדם הוא אמר לי: "מה יקרה אם אני אהיה בתאונה ויצטרכו לנתח אותי" הם לא יוכלו עם הדם יהיה דליל מידי... בקיצור כפי שאתה רואה יש לי CASE לא פשוט כאן איתו. אני בחרדה משום שמזה כמה חודשים הוא מתלונן על כאבים בזרוע ימין...ואני כבר שמעתי שאפילו שזה לא צד שמאל שזה יכול להיות אינדקציה לדברים כגון, הצרות כלי הדם...או אפילו משהו שמוביל להתקף לב. מצד שני זה גם יכול להיות REPEAT STRAIN SYNDROM אבל אני לא רוצה לקחת את הצ'אנס. אימי כבר לא בחיים, ולפעמים אני חושבת שהיא היתה היחידה שהיתה יכולה לשכנע אותו לראות את הרופא או לקחת תרופות. אני לא יודעת מה לעשות. אני רציתי לשמוע מה אתה חושב...עם רמות הכולסטרול שלו תקינות, ואפילו נמוכות יותר משלי...כנ"ל הטרגלצידים...האם זה אקוטי שהוא יקח BABY ASPIRIN וכדור להורדת הכולסטרול? הוא כן הולך לרופא עיניים...כל כמה זמן, ובבדיקה האחרונה הכל בסדר. הסוכר שלא בבדיקת צום אחרונה היה 137 זאת הסיבה שהוא התחיל לקחת גלוקמין. אחי המבוגר אמר לי שהוא שמע שתרופות להורדת כולסטרול יכולות אפילו להיות לא טובות לבריאות...אני לא יודעת על מה הוא מבסס את זה...כנראה האינטרנט. אני מנסה לעודד את אבי לאכול יותר דגים בשאיפה שהאומגה 3...תעזור משהו. שלך, אורלי (יש שאומרים שאני חרדתית)
שלום לך, הסירי דאגה מליבך ואין צורך להתפלסף יותר מדי. הסיפור הוא די פשוט - אם רמת הכולסטרול ה"רע" [LDL ] אצל אביך היא מעל ל 100 מג% - עליו לקחת תרופה. הרמות המומלצות לגבי סוכרתים הן פחות מ 100, ואם אביך עבר גם ארוע לב כל שהוא אז הרמה הרצויה היא פחות מ 75מג%. בדפי התשובות של רוב הקופות דבר זה מפורט ליד הערך LDL בטופסי התושובות. בקופ\,ח כללית לא פעם אין את הפירוט הזה, וה LDL מןפיע התחומים של עד 130 בץקין, ךמרות שהם מציינים ערך זה לא בתחום הנורמה אלא ערך "יחוס"" . אשר לאספירין במינון אפקטיבי מינימלי - סוכרת היא מחלת כלי דם ולא סוכר. על מנת למנוע צמיגות מוגברת של נוזל הדם בצנרת הסתומה בחלקה - יש לקחת אספירין, ורצוי החל מגיל 35.
אני סובל מסכרת נעורים כ-12 שנה וללא סיבוכים. יש לי זרמים ברגליים(לא רק בכפות הרגליים) ואני מרגיש את זה לאורך כל הרגל ועד לאגן ולגב. בנוסף אני התחלתי להרגיש את העיקצוצים והזרמים בידיים ובראש ובצוואר. קפיצות של העין ובבטן... ממש לא נוח לי... אני לא סובל מסיבוכים ואני לא יודע ממה הדבר נובע... אני במתח בתקופה האחרונה ואני כל הזמן דרוך... האם בנירופתיה סוכרתית מרגישים את העיקצוצים והזרמים בכל המקומות הללו חוץ מהרגליים ?
שלום לך, לרוב עקצוץ בכל הגוף הוא לא סוכרתי. מומלץ שתפנה לנוירולוג ליעוץ, ובהזדמנות תעיין בפרק'ים על נוירופתיה סוכרתיתצ בספר על סיבוכי הסוכרת.
אני עושה אימון שבועי וגם אוכל לפי דיאטקנית ובזמן האחרון הסוכר עלה ל150 במקום מכסימום 110 ששמרתי בעבר אודה אם למישהו יש רעיון למה השינוי בברכה רמי
יקירי, לסוכרתי לא מספיקה פעילות גופנית פעם בשבוע. כדאי ללכת ברגל כל יום או לפחות 3, 4 פעמים בשבוע. שים לב מה אתה אוכל לפני השינה ובאיזה שעה. רק בריאות
בעלי חולה סכרת מזה כ-12 שנים , משתמש ב- 4 גילבטיק + 3 גלופוקז+1 אבנדיה, לאחרונה הוא רואה שיש לו נקודות אדומות על אצבעות כפות הרגלים, האם זה כוויות קור או פטרייה או משהו אחר, תודה על תשובה מהירה.
שלום לך, לא ניתן לייעץ לך לפי התיאור הספרותי בלבד. קחי אותו לרופא שיראה את הנגע וימליץ לך על טיפול או הפנייה למומחה אחר בתחום רופא עור/כלי דם וכ'.
שלום לדוקטור. אני בן שבעים ושתיים. סוכרתי מאוזן עם שני כדורי גלוקופז 850 ביום. חטפתי התקף לב..ואני מקבל כדור דיליטם 120 וכדור אספירין. יש לי כולסטרול ואני מקבל כדור ליפידול 10.יש לי לחץ דם גבוה שהיה מאוזן לאחרונה לחץ הדם עלה וממצב של אנלדקס שניים ביום..הרופאה החליפה לי את הכדורים. ועכשיו אני מקבל וסקס פלוס 12.5. וכעת הוסיפה לי עוד וסקס 2.5. ועדיין יש קפיצות באיזון. הנמוך יציב לגמרי...בין שישים לשמונים והגבוה מקפץ ממאה וארבע עד מאה חמישים ומעלה מעת לעת..יש לי שתי שאלות.וכמובן תודה על תשובה. א. האם הטיפול נכון או שצריך לעבור מרופא משפחה לרופא אחר. ב. כרופא שמומחה לסוכרת אני מניח שאתה יכול להעריך אם כל חבורת הכדורים דלעיל..וצירופם..אינה מועילה מכיוון אחד ומזיקה מכיוון שני.שוב תודה.
שלום לך, איני מתכונן לשמש תחליף לרופא המשפחה שלך בבעיותיך האישיות. יקרונית - רוב הסוכרתים בגילך נזקקים לשילוב של 3-5 תרופות על מנת להגיע למשימה החשובה של איזון ברמות של 130/80 . הרופא התחילה טוב בתרופה מהדור הראשון של מעכבי ACE ןעברה לשילוב של שתי תרופות בכדור אחד מהדור השני של מעכבי ACE. זוה הדרך הנכונה. עתה צריך לשלב תרופה/תרופות נוספות - פנה לרופאה שלך או ליעוץ רופא מומחה פנימי ולחץ דם.
שלום רב, אני חולת אסטמה ברונכיאלית, כמו כן סובלת מברונכואקטזיות, מטופלת ב-37.5 מ"ג פרדניזון ליום, ואינהלציות עם בודיקורט רספיולס, כתוצאה מכך קיבלתי סוכרת מטופלת ב- גלוקורייט 2וחצי כדורים בבוקר + 2 גלוקופז' בצהריים - 1 וחצי כדור גלוקורייט לאחרונה קיבלתי כדור בשם אבנדיה של 4 מ"ג מסרבת לקבל זריקות אינסולין. כפי שהוצע לי מכיוון שרמות הסוכר בדם מגיעות בשעות הבוקר כשאני נוטלת את הפרדניזון לערכים של 300 ואחר הצהריים הערכים יורדים ומגיעים בלילה ל-120, 100 כמובן שבבוקר אני קמה עם ערכים דומים לאלו שבערב, הבעיה היא בשעות הבוקר עד הצהריים. מה דעתך בנושא? האם יש עוד איזה שהוא כדור או מינון אחר של הכדורים שאני נוטלת היום שיוכל לעזור לי לאזן את רמות הסוכר בדם ללא לקיחת אינסולין? אודה על תשובתך. בברכה, רחל
שלום לך, רמות של סןכר 3000 בבוקר הן מאד גבוהות. נראה לי שבמקרה שלך רק שילוב של זריקת לילה של אינסולין ממוצע טווח או ארוך טוווח יפתור את הבעייה. פני למומחה בסכרת שייעץ לך.
לפני כשלוש שנים גילו לי סכרת טייפ 2 ובעקבותיה הורדתי 17 קילו למשקל נורמלי בגובה שלי (189/81) והפכתי למעשה ל"טרום סוכרתי". עכשיו, אני חושב שאולי עשיתי דיאטה בטעות, כל גרם פחמימה מיותר שאני צורך פועלת על 81 קילו במקום על 98, מה דעתך? ז"א שאחרי דיאטה למעשה אני צריך להיות הרבה יותר זהיר בצריכת הפחמימות מאשר לפני הדיאטה? אני כמובן קצת צוחק בענין הדיאטה בטעות, אבל האם זה נכון שעכשיו כל גרם פחמימה יותר קריטי?
כשיורדים במשקל הגלוקוז נכנס לתאים ולא נשאר בדם , כמו אצל אדם שמן,
ממש לא הבנתי את משמעות דבריך.
אמי עברה אירוע מוחי קל לפני מספר חודשים. סוכרתית מזה כ-25 שנים ומטופלת באינסולין בשנתיים האחרונות. בעקבות האירוע המוחי מטופלת באספירין 325 ולוסק. בנוסף, מטופלת באורסוליט לכיס המרה והכבד ובסימבאסטאטין להורדת כולסטרול. סובלת מכאבים קשים בכל חלקי גופה, ובעיקר ברגליים. לאחרונה ראתה פרוספקט של נוירובטיק והיא תוהה האם זוהי תרופת הפלא למצבה. אשמח לשמוע את חוות דעתך - האם זה מתאים לכל אחד? האם יש או עשויה להיות בכך תועלת? האם לאור התרופות שהיא כבר נוטלת זה יכול להזיק לה? תודה, אילנה
ראי תשובה קודמת מ 4/1 בנושא זה. זו לא תרופה אלא "תוסף מזון". אם לא יועיל, כנראה גם לא יזיק, ואפשר לנסות...
תודה ויום טוב. אילנה
אני בת 26 רזה, אני סובלת מחולשה מזה שלושה חודשים, ורעב תמידי גם בסוף הארוחה, אופילו לעיתים בלילה אני צריכה לקום לאכול, אחרי פעולה גופנית אני שוב רעבה ואאני מרגישה שכל היום אני מסתובבת סביב האוכל, בבדיקת דם לא בצום הסוכר היה 59 מה אפשר לעשות על מנת להקל על תסמינים אלו, האם יש צורך לעשות עוד בדיקות, והאם זה קשור למשקל נמוך (51 ק"ג)
שלום לך, מומלץ לך לבצע העמסת סוכר פומית ארוכה כולל תפקוד/רזרבה לבלית, על מנת לשלול תגובת אינסולין מוגברת כסיבה אפשרית לתלונותיך.
בעלי כבן 54, גילו אצלו לאחרונה סוכר: 129 ו- המוגלובין אי.אי.אר - 7.6. התחיל לקבל גלוקומין. שאלתי: הוא כל הזמן מרגיש עקצוצים בחלק התחתון של הרגל, מה הסיבה ומה עליו לעשות. ושאלה נוספת: כל כמה זמן עליו לחזור על בדיקת דם לסוכר?-תודה רבה.
סליחה טעות. צריך להיות כתוב: אי.אר.סי. ולא אי. אי . אר. וברצוני עוד לשאול: מתי עדיף שבעלי יקח את התרופה לסוכרת בבוקר, בצהרים או בערב. הוא גם מקבל כדורים לכלורסטרול. כי יש לו טריליגצרים גבוהים בדם.תודה רבה.
שלום לך שולה, העקצוצים בכפות הרגליים יכולים להיות על רקע של נוירופתיה אבל גם גורמים אחרים יכולים להיות מעורבים. את הגלוקופאג' מומלץ לקחת בערב אחר הארוחה, ואת רמות הסוכר יש לבדוק לפחות פעם בשבוע X2 ביום הבדיקה, בצורה מדורגת: בוקר+צהרים, בוקר+ערב, בוקר+לפני השינה. את הבדיקות יש לבצע לפני הארוחות, כל שבוע ביום אחר. את כל המידע הזה את יכולה וצריכה לקבל מרופא המשפחה שלך....
אני בת 39 בריאה, אך חשה כל הזמן נפילות סוכר, יש לי מכשיר למדידת סוכר בבית ובזמן נפילת סוכר מגיעה הרמה ל-73 האם בדיקת העמסת סוכר יכולה לקבוע אם בגוף יש סכרת סמויה או לחילופין שהגוף מפריש יותר מידי אינסולין, אם לא, איזה בדיקות ניתן לעשות כדי לגלות הפרשה של עודף אינסולין בגוף
שלום לך חיה, במצבים כמו שלך מומלץ לבדוק את תגובת הסוכר בדם, תגובת הלבלב האנדוגנית ורמות האינסולין הפריפריות בדם בתגובה להעמסת גלוקקוז 75 גרם פומית. ניתן לבצע זאת במסגרת מרכז הסוכרת ברמב"ם (להסדרת תור - קרן 0502061549 בעלות סמלית של 300 שקל שהקופות אינן מחזירות, או בצורה חלקית ולא תמיד מספקת במסגרת הקופה בה את חברה.
שלום רב, אני אמא לבת 3 וחצי שנים. בבדיקת דם שגרתית נמצאו ערכי גלוקוז גבוהים של 140. האם מדובר בסכרת? האם יש סיבה לדאגה ולבדיקה נשנית?
שלום לך - במי מדובר - באמא או בבת? אמנא הבהירי ונתייחס.
אני בת 76 חולת סוכרת 15 שנה.קיבלתי עלון על תוסף תזונה בשם נוירובטיק. יש לי נוירופתיה סוכרתית . האם כדאי לקחת תוסף זה? האם צריך להתייעץ עם רופא או אפשר לקחת בלי התייעצות? האם לתוסף זה יש תופעות לוואי או שלא יועיל לא יזיק?
שלום לך, אחת הבעיות בטיפול בנוירופתיה סוכרתית היא שאין עדיין טיפול תרופתי טוב ונושלם לבעייה. בתכשיר שאת מתייחסת אלין יש חומצה אלפא ליפואית, הדעות לגבי השפעתה חלוקות. יש עבודות מארה"ב שטוענות שההשפעה לא משמעותית ויש עבודות מגרמניה שטוענות להטבה בנטילת התכשיר. התייעצי עם הרופא שלך בנידון. מומלץ לך לעיין בפרקים על נוירופתיה סוכרתית בספר "סוכרת (כרך שני) סיבוכי הסוכרת להתמודד ולהצליח".
אפשר לקבל את השם המלא ואת שם ההוצאה של הספר סיבוכי סוכרת
הריון תאומים שבוע 24 התקבלה תוצאה 122 האם תוצאה זו תקינה ? לאמא ואחותי מחלת סכרת המון תודות
שלום לך, העמסת סוכר של 50 גר בהריון - עד 150 אחר שעה זה בתחום הסביר.
רציתי לדעת אם עלייה במסת שריר ב-5 ק"ג ואכילת 80 גרם חלבון ביום עלולה להזיק לי אם אני סוכרתי (סוג 1). אני בעבר הייתי מתאמן בחדר כושר והייתי אוכל כ-120 גרם חלבון ביום. אני סוכרתי כ-12 שנה וללא סיבוכים. קראתי במאמרים באינטרנט שצריכת חלבון בכמות גדולה עלולה להזיק לסוכרתיים מפני שחלבון מתפרק בכליות - אם כן, מה באמת החשש בצריכת חלבון בכלל ובמקרה שלי בפרט ? יש לציין,עד כמה שאני יודע, שעליה במסת שריר גורמת לספיחת נוזלים לתוך השריר, כך שהעליה במשקל היא בין היתר כתוצאה מאגירת הנוזלים לתוך השריר ולא עליה במשקל בשומן. לגבי עישון - בהנחה שהסוכרת מאוזנת A1C-6.5 , מה תרומתו של עישון לסיבוכים באופן ישיר או באופן עקיף ? תודה מראש....
שלום לך, המלצה לכלכלת חלבונים בסוכרת היא 1 גר פר קילו משקל. כאשר יש עדות לפגיעה כליתית והפרשת חלבון בשתן- ההמלצה היא ל0.8 גרם פר קילו . אשר לעישון - זה מפריע לכלי הדם הפריפרים, ומולץ לך לעיין בפרק על עישון וסוכרת בספר : סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי
שלום לך, בכ 7-12% מהמטופלים באבנדיה מופיעה אנמיה. יש לפנות לרופא ולשקול היש מקום להמשך הטיפול באבנדיה במקרים אלו
אני טייפ 2, נוטלת 2 גלוקומין בצהרים ובערב, וחצי גלוקורריט בערב. לאחרונה, אני קמה בבוקר עם ערכים גבוהים (130 - 150) למרות שהולכת לישון עם 100. אחרי הליכה של כשעה - רמת הסוכר עולה, במקום לרדת. מה הסיבה לתופעה ומה ניתן לעשות אם בכלל ?
שלום לך, התיעצי עם הרופא שלך מה עדיף מבחינת הסוכרת שלך - לקחת כדור גלוקופאג' נוסף לפני השינה או להעלות את מינון הגלוקורייט בערב
תודה על תשובתך
הרופא שלי נתן לי גלוקומין 850 מ"ג פעמיים ביום. כששאלתי מתי ואיך לקחת הוא ענה שלא משנה מתי העיקר לקחת 2 ביום (מבחינתו לקחת גם את שניהם בלילה) האם זה נכון? כיצד רצוי לקחת את התרופה? 1 ביום ו 1 בלילה או שניהם יחד בלילה?
שלום לך, לרוב מומלץ לחלק לפעמים ביום כדור, אחר הארוחה.
מהי ההמלצה לפי "הספר" לנטילת גלוקופז' של 3 כדורים ביום, ושל 2 כדורים. מה הם הזמנים האידיאלים ביממה
שלום לך, גלוקופאג' 1X3 נוטלים לרוב כדור אחד אחר כל ארוחה, ובמינון של 1X2 פעמיים ביום אחר רוחות הבוקר והערב.
שלום רב, יש לי כיב סכרתי ברגל-שלא עובר לי המון זמן... הומלץ לי לטפל באוזון (שעל זה שמעתי וראיתי תוצאות)-וגם במכשיר של גלי הלם שגורם לשיפור זרימת הדם לאחר חיפוש ברשת האינטרנט מצאתי את הקישור הבא: http://www.dayan-clinic.co.il/article.php?id=1 מישהו ניסה? תודה מראש, רבקה
רבקה שלום, אני טופלתי במרכז ד"ר דיין בתל אביב, קיבלתי טיפול באוזון, בנוסף עירויי ויטמינים ומינרלים אשר מכילים תכשירים להרחבת כלי דם, התוצאות מדהימות!! ממליצה לך בחום! ד"ר דיין 03-6496888 תרגישי טוב, אילנה
אם כן, גם אני רוצה להכניס משהו: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Advertise אם לא, תשכחו מזה...
בראיון שנערך עם פרופ' פיליפ, מנהל המכון לסוכרת בבי"ח שניידר לילדים הוא אמר כי חולי סוכרת צריכים להיות מאוזנים מבחינת רמת הגלוקוז בדם ברוב שעות היממה , עם ערכי HbA1c קרובים ככל האפשר לערכי הנורמה. ואני שואל: מה זה בדיוקק קרובים ככל האפשר ? יש דרישה למתחת ל-7 , אך האם זה נחשב ל"ככל האפשר" או שמתחת ל-6.5 נחשב כזה ? או שבכלל פחות מ-6 יכול לענות על ההדרישה לפחות ככל האפשר...? בהנחה שאני מעוניין להיות מאוזן ככל האפשר ואני מוכן להשקיע המון אז האם איזון של 6.5 זה מספיק ? הרי שעם מאמץ ניתן להגיע גם ל-5.5 - השאלה היא האם זה כבר לא משמעותי ההפרש מ-6.5 ל-5.5 ? אשמח לקבל תשובות קצת יותר מדוייקות ממה שפרופ' פילים אמר (עם כל הכבוד לו... ויש כבוד...)
שלום לך, פרופ' פיליפ הוא אישיות מובילה בתחום הסוכרת, והוא צדק בגל אשר אמר. הפירוש שלי לדבריו הוא: אם יש לך סוברת - ערך של 7.0% המוגלובין מסוכרר יגן עליך מסיבוכים. ערך של 6.5% הוא מתכון להגנה עוד יותר טוב, אולם נסיונות ליישמו בכל הצעירים עלולים לגרור בעקבותעהם ארועים היפוגליקמים קשים. כל ערך נמוך מ 6.5 ועד לתחום הנורמה הוא טוב - אולם הסיכון להיפו בו עולה. כך שרצןי למצוא את שביל הזהב שבין הערך הגבוה של הנורמה ל 7.0 כל עוד אין ארועים היפוגליקמים מסכני חיים.
אני מטופל במרכז הרפואי "שניידר" וכשביקרתי אצל רופאת הסכרת שלי ביקשתי לעבור מ"לנטוס" ל"לבמיר" וזאת בשל ההצלחה שלו ביציבות הסוכר ללא תנודות כמו בסוגים אחרים של אינסולין הרופאה שלי לא התנגדה ורשמה לי מרשם והתחלת טיפול ב"לבמיר". אבל... בעודי מודע לכך ש"לבמיר" הוא אינסולין בעל טווח השפעה לאורך 24 שעות, היא טענה מנגד ש"לבמיר" הוא בעל טווח השפעה עד 12 שעות ומכאן שיש להזריק אותו פעמיים ביום. אני לא הבנתי איך רופאה בכירה אומרת כזה דבר בעוד שהמאמרים וסוכרתיים אחרים שמטופלים באינסולין "לבמיר" מדווחים כי אכן מדובר באינסולין בעל טווח השפעה לאורך 24 שעות וזריקה אחת ביום בלבד!!! אני ממש מרגיש תקוע ואני לא יכול להתחיל טיפול היות והרופאה שלי תנחה אותי לטיפול שמצריך הזרקה פעמיים ביום. איני מעוניין לעשות דין לעצמי ואני מעוניין בההנחיות מרופא אך אין מנוס מהטלת הספק שלי בשיקול הדעת של הרופאה שלי. מה עושים ?
שלום לך, לבמיר אמנם פועל לאורך 24 שעות, אולם בניגוד ללנטוס שהפעילות שלו היא אחידה פחות או יותר לאורך 24 שעות , ללבמיר יש תקופות של עליה בפעילות והפחתה כך שפעילותו אינה ",קו ישר" אלא עם עליה (קלה) וככל שהמינון גבוה יותר התנודות גבוהות יותר והשיא הוא בין 8-12 שעות.כך שהלבמיר מגיע לשיאי השפעתו בין 3-4 שעות ל14 שעות מההזרקה. לכן יש רופאים המעדיפים לחלק אותו לשתי הזרקות כנ"ל. גם בהוראות של יצרני הלבמיר מדובר על שיש לתת הזרקה אחת או שתיים ביממה "לפי צרכי המטופל". אבל מה רע בלהשאר בלנטוס? ידוע שהוא מגיע תוך יומיים מהתחלת הטיפול לרמות יציבות לכל היממה בהזרקה חד יומית. הרי כולנו יודעים שאם יש קלף או סוס זוכה ומוצלח - למה להחליף?
האם פיזיותרפיה יכולה לעזור במיקרה של כף רגל סוכרתית?
שלום לך, המונח "רגל סוכרתית" הוא רחב וכולל הרבה אספקטים - שינויים במבנה כגף הרגל ונקודות הלחץ בדריכה והחליכה, שינויים בתחושה למגע וכאב, דלדול שרירים נוירופתים, תחושות נימול "זרמים\, ועד כאבים קשים ביותר ובמקרים של הפרעה/פגיעה חודרנית גם כיבים וזיהומים עד להפרעות קשות בזרימת הדם ונמק. עקרונית פעילות גופנית, הליכה ופיזיוטרפיה יכולים לעזור בחלק מהאספקטים אך לא בכולם. מומלץ לך לעיין בפרק על "הרגל הסוכרתית" בספר:" סוכרת (כרך שני)-סיבוכי הסוכרת להתמודד ולהצליח"
שלום לרופא, שאלתי הינה: לביתי כליה מסובבת ומעט נמוכה מלידה. עד עכשיו לא התיחסו לכך. בעקבות בדיקות כלליות ואולטרסאונד ביקש רופא המשפחה לעשות בירור באם כליה זו מתפקדת. שאלותי: 1. האם כליה מסובבת (פרסה?) יכולה להיות בריאה כל כליה? 2. איזה בדיקות עושים על מנת לבדוק באם הכליה מתפקדת או לא? ברצוני לציין שכל בדיקות הדם שלה תקינות כולל אולטרסאונד בטן כללית (כולל שלפוחית שתן). בתודה על תשובתך ליאה
שלום לך, כלית "פרסה" היא בדרך כלל חיבור מלידה בין שתי הכליות, ברוב המקרים היא מתפקדת בצורה טובה ללא בעיות. תפקודי הכליוות ה,מקובלים" הם קראטינין, אוראה, חומצת שתן וקראטינין קלירנס, ובנוסף לבדיקוות הדם הללו גם בדיקת חלבון בשתן.
דוקטור שלום. לפני 10 ימים, עברתי ניתוח מעקפים, והמוטיבציה שלי לשמירה על רמת הסוכר בדם גדלה. 1. מה עמדתך לשמירה על רמת סוכר תקינה בדם בדרך הבאה: לאורך היום אוכלים חלבונים וירקות, ודוחים את אכילת הפחמימות לארוחת הערב. 2. האם יש לך רעיון יעיל אחר? הסוכר שלי מאוזן ע"י כדור גלוקומין אחד בערב, ואז התוצאה בבוקר היא כ 110-120. אשמח לקבל טיפים נוספים, תודה מכל הלב. משה.
שלום לך, אני מקוה שאתה מתאושש היטב מהניתוח אוותו עברת. אשר לחלוקת המזון שהצעת- צר לי לומר לך שלעניות דעתי זוהי שטוות מוחלטת. הגוף זקוק לפחמימות מורכבות על פני היממה וולא רק בערב, לכן יש לחלק את הארוחות ל3 עיקריות+ 3 ביניים, עם ביטוי שווה של הפחמימות בארוחות. במקום לנסות להמציא את הגלגל לבד - פנה בדחיפות לדיאטנית.
אני לא זה שהמצאתי את זה, הייתה כתבה באיזשהו עיתון על השיטה הזאת, ולא רציתי להיות הראשון שמנסה אותה, לכן שאלתי אותך.
יודעת לאיזה עיתון הכוונה ואכן הרעיון שם הוא : ירקות וחלבונים ביום. ופחמימות בערב בלבד.
כדי להקבל את הערך הגבוה ביותר - מתי יש לבדוק בבדיקת דם ביתית. כמה זמן מארוחה הערך צפוי להיות בשיא?
שלום לך שיא תגובת הגלוקוז צפוי שעה מסיום הארוחה. מקובל אבל לבדוק לפני הארוחה או שעתיים לאחר סיומה.
שלום רב! לסבי(בן 79.5) יש פצעים על כל חלקי הגוף. כי תוצאה מכך הוא סובל מכאבים חזקים מאוד. חשוב לציין שסבי הוא חולה סוכרת. אנחנו מטפלים בפצעים על ידי משחאות שונות אך ללא עיל. האם יש טיפוילים נוספים? סבי גר בקרית ים ללא יכולת לזוז במיטה. האם יש דרך לקבל עזרה מבית חולים במקרים כאלו ? בברכה, אלה
שלום לך, יש הרבה גורמים לפצעים בכל הגוף בחולי סוכת, ואי איזון של הסוכר רק מחמיר את הבעייה. יש להתייעץ עם רופא עור
אני חולה סוכרת,מאוזן בתרופות ,לחץ דם גבוהץיש לי בעיה בגזיזת הציפורנים - הן קשות ואני מפחד להסתבך בשבירה הגזיזה כואבת מאוד .לעיתים אני משרה כשעה וחצי ! במים האם יש פתרון אחר אולי משחה מרככת ? האם יש רשימה של פדיקוריסטים המומחים לבעיות סוכרת אם יש היכן אפשר להשיג חיפשתי באתר האגודה לסוכרת ואין שם .
שלום לך, תתקשר למזכירות האגודה לסוכרת לקבלת פדיקוריסטים היובדים באיזור מגוריך.
שלום ד"ר קנטר, יש לי סכרת נעורים כבר 13 שנים והאיזון שלי גרוע (A1C9.5) לאחרונה התחלתי להרגיש תחושות נימלול ועיקצוץ וזרמים ברגליים. רציתי לשאול אילו בדיקות אני צריך לעשות והיכן אני צריך לעשות אותם? בתודה מראש אורח1
איך יוצרים קשר?? אולי יש לי פתרון בשבילך
מחכה לתשובה מקצועית מהרופא המכובד
שלום לך, את הבדיקה הנוירולוגית יש לבצע אצל נוירולוג שיבדוק בין השאר את ההחזרים שלך בידיים וברגלים, את מצב התחושות שלך לקור/חום, למגע עדין/לחץ ולכאב. הוא יבדוק אם אין דלדלול שרירים בגופך, ויעבור על תוצאות בדיקות הדם לראות שכל המערכות מתפקדות ושרמת הויטמין B12 תקינה. לבסוף הוא יפנה אותך לבדיקת הפעילות האלקטרופיזיולוגית של השרירים והעצבים [EMG ] שכוללת גם בדיקה של זמני ההולכה בעצבים (NC ) פירוט נוסף תוכל למצוא אם תציץ בפרקקים על מערכת העצבים והסוכרת בספר:סיבוכי הסוכרת - להתמודד ולהצליח"..
רואים זאת בקלות, על פי הפסקת תשובותיו באמצע. מה שהייתי מעוניינת זה לאחל לכולכם "שנה טובה ומתוקה"
אבל לא היה לו סבלנות לענות על שאלות שמלפני יומים! אוףףףףףףףףף יאוש
דורינה ראש השנה זה בתשרי בכריסטמס נטבחו לרגלו אלפי יהודים ואת חוגגת ?
אני לא חוגגת לא קריסמס ולא סילבסטר, רק איחלתי שנה טובה ב-12 חדשים הבאים.
שלום רב, קראתי את מאמרה של מיכל לזרוביץ על חלב ודבש + שמעתי את הדיאטנית שלי ובסופו של דבר לא הבנתי מה דין חלב לחולי סכרת ומה דין מוצרי חלב (כיוגורט, קוטז', מעדנים שונים וכד') לחולי סכרת. הדיאטנית היתה חד משמעית באשא להמעטה דרסטית בחלב ומוצריו. כחובבת חלב בקפה הנושא משמעותי לי- יש דרך ביניים להינות מחלב ולא להגביר רמת הסוכר? בתודה בתיה
שלום לך, איני יודע מיהי מיכל לזרוביץ והיכן מפורסמים מאמריה. בכל אופן היות ובחלב יש סוכר חלב, יש שומן חלב ויש חלבון-יש להביא אותו ומוצריו בהכנת והתאמת הדיאטה האישית עבורך על ידי הדיאטנית. מכאן ועד "המעטה דרסטית בחלב ומוצריו" הדרך רחוקה. שתי קפה מספר פעמים ביום ותהני מכל רגע
תודה לך דר' קנטר אגב, דר' מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית, חברה בפורום אחר באתר זה. בהמשך לסוגיית הסכרת ש"התחדשתי" בה, אשמח אם תסבר את הבנתי לגבי חשיבות-אם בכלל- המכשיר לניטור סכרת? בתיה
בבדיקת העמסה התגלתה סוכרת. בבדיקת אינסולין התגלתה רמה של 6.2. מה זה אומר? יכולה להופיע סוכרת סוג1 גם בגיל 30? עלי לציין שביצעתי גם בדיקה של C-PEPTIDE ועדיין אין תוצאות.
שלום לך, להסקת מסקנות לא די בתגובת האינסולין בצום אלא יש לבצע בדיקות לתגובת הלבלב (C_PEPTIDE ) ואינסולין הפריפרי גם לאחר שעה ושעתיים