פורום סוכרת
מנהל פורום סוכרת
מה הפרמטרים לאיבחון סוכרת
שלום לך, הנושא נדון בעבר מספר פעמים. בקיצור-_ אבחנת הסוכרת נעשת כאשר הסוכר בצום הוא מעל ל 126מג% או מעל ל200מג% שעתיים לאחר ארוחת מבחן פחמימתית או העמסת סוכר של 75 גר גלוקוז. קיימים גם מספר מצבי ביניים של קדם סוכרת שבין סוכרת של ממש למצב התקין. מוצמלץ לך לעין בפרק על אבחנת וסיווג הסוכרת בספר: "סוכרת - לחיותץ עם להרגיש בלי" אם תהיינה לך שאלות לאחר העיון נשמח לענות
כנס לכתובת המצורפת. יש שם את כל התשובות , לשאלות ששאלת, ולאילו שלא שאלת... בהצלחה http://www.matalk.co.il/docy/april_08.htm רק בראות.
הנרי האם הרגשת כובד בשוקיים מעידה על סוכרת? או כמו שקראתי במאמר פצעים בקצה הפה יכול לנבוע מסוכרת?
ג
מה השאלה??
ישנם כמה אנשי פורום שמחכים לתשובה בנושא כי לדעתי הוא חשוב בהחלט כי יש סוכרתיים שמיתנגדים להציב מיגבלות או מיסגרת להם כי לדעתם אין הבדל בין סוכרתי לאדם בריא מבחינת מוגבלות יכולת . אני הבאתי את דעתי שבהחלט ישנה מוגבלות ואסור לסוכרתי לבצע פעילות בעצימות גבוהה לאורך זמן למעט פיקים פה ושם . כאשר לי ניראה שעצימות בינונית כ-70 אחוז מהעצימות הכללית היא בהחלט טובה. היינו רוצים את עצתך דוקטור בנושא חשוב זה.
שלום לך, דעתי העקרונית היא שאין להבגביל את הסוכרתי והוא יכול לבצע הכל קרוב ככל האפשר למה שמסוגל הלא סוכררתי. בעבר היו לי מטופלים שזכו במדליות אולימפיות בשחיה באולימפיאדת טורונטו, ובאולימפיאדה האירונה במלבורן זכה במדליות בשחיה אמריקאי צעיר עם סוכרת נעורים על אינסולין. כמובן שיש להתאים את הפעילות לצורת הטיפול (דיאטה, +תרופות+אינסולין), כשהעיקרון המנחה צריך להיות שאקסטרא פעילות יש לאזן עם אקסטרא פחמימות. בננה בהפסקה של פעילות, סיידר תפוחים בשתיה לפני ובמהלך פעילות, ואפילו טבליות גלוקוז לפני תחרות ברמה אולימפית, אך אין למנוע באופן גורף מסוכרתי לקחת חלק בכל פעילות מכל סוג שהוא.ח
מוזמנים לאכול. שום , כורכום (גם אנטי אוקסידנט חזק וגם אנטיביוטיקה טבעית בדומה לשום , ההודים משבחים אותו כבר אלפי שנים).חילבה לא רע לסכרת 2 לא במקום תרופות אלא כתוספת טובה גם לשומנים בדם. קינמון ידוע כמפחית סוכר . בצל כמו שום. מזונות אלו ניתן בהחלט לאכול .
נא עיינו בתשובה להודעה הזהה המופיעה מיד לאחר הודעה זו
מוזמנים לאכול. שום , כורכום (גם אנטי אוקסידנט חזק וגם אנטיביוטיקה טבעית בדומה לשום , ההודים משבחים אותו כבר אלפי שנים).חילבה לא רע לסכרת 2 לא במקום תרופות אלא כתוספת טובה גם לשומנים בדם. קינמון ידוע כמפחית סוכר . בצל כמו שום. מזונות אלו ניתן בהחלט לאכול .
שלום לכולם, לפני שמתחילים לאכול "מזון בריא לסוכרת" כהמלצתו המוסמכת והמדעית של אדון רון, אתם מוזמנים לעיין בפרק על טיפולים אלטרנטיבים ותכשירים טבעיים לסוכרת, שם תמצאו שהעתיד לאחר אכילתם אינו ורוד כל כך (אולי ריחנ י יותר - של ניחוח החילבה בזיעה וריח השום/בצל בהבל הפה). הייתי ממליץ להפעיל שיקול דעת לפני הכנסה לדיאטה של מזון "בריא" למינהו.
איפה נמצאים המאמרים הללו שאתה כותב עליהם. האם המזונות שהוזכרו לא טובים לסוכרתי ?? אני לא כותב שיש חובה לצרוך אותם, אלו מזונות שנחשבים לבריאים ומה הרע שסוכרתי יצרוך כאלו מזונות ?? בלי שום קשר לטיפול בסכרת בתרופות הנירשמות ע"י מומחים . האם מזונות כאלו יכולים להזיק לסוכרתי??
איפה נמצאים המאמרים הללו שאתה כותב עליהם. האם המזונות שהוזכרו לא טובים לסוכרתי ?? אני לא כותב שיש חובה לצרוך אותם, אלו מזונות שנחשבים לבריאים ומה הרע שסוכרתי יצרוך כאלו מזונות ?? בלי שום קשר לטיפול בסכרת בתרופות הנירשמות ע"י מומחים . האם מזונות כאלו יכולים להזיק לסוכרתי??
שלום אני עשיתי בדיקה העמסת סוכר בשבוע 6 מאחר ואני סובלת משחלות פולצסטיות ואינסולין גבוה האם הבדיקה בסדר? GLUCOSE 88.00 MG/DL ( 65.00- 110.00) (....*....) GLUCOSE1HR 50G 147.00 MG/DL האם הערך גבוהה של העמסת סוכר , ומה היא הגבול שצריך להיות? ואם הבדיקה טובה זה אומר שגם בעוד כחודש וחצי שעשה שוב היא תהיה טובה או שככל שהעובר גדל הסיכוי לסכרת הריונית גבוהה יותר
שלום, ראשית, אני מאחלת שהכל יסתדר ויעבור בשלום. שנית, תצטרכי לבדוק מדי פעם אם דר' קנטר הספיק לענות. שלישית, אם דחוף לך, כנסי לפורום של הריון באתר הזה. .
שלום, מתוך ספרו של דר ' קנטר : (סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי אבחינת הסוכרת ההריונית) "הסקר מתבצע ע"י בדיקת רמת הסוכר בפלזמה ורידית שעה לאחר שתיית מנה של 50 ג' גלוקוז. הנורמה בבדיקה היא עד 140 מ"ג%. אם הרמה גבוהה יותר, היא מוגדרת כפתלוגית ונדרשת העמסת סוכר מלאה ע"י שתייה של 100 ג' סוכר בבוקר שלאחר צום לילה לפני ביצוע הבדיקב יש לשמור על 3 ימים של כלכלה עשירה בפחמימות, למניעת דלדול מאגרי הסוכר בכבד. בודקים סוכר לפני מתן הגלוקוז בשתייה, וכעבור שעה, שעתיים ושלוש משתיית הסוכר. דרושים שני ערכים חורגים מהנורמה על מנת להגדיר סוכרת הריונית קיימת. הנורמות המקסימליות הן עד 95 מ"ג% בצום, עד 180 מ"ג% כעבור שעה, עד 150 מ"ג% כעבור שעתיים ועד 140 מ"ג% כעבור שלוש שעות
שלום לך, כל הכבוד לזהבה על צחטוט מהספר. אנ ממליץ לך לעיין בספר בכל הפרק על סוכרת הריונית והריון בסוכרתיות כדי בתתמצאי טוב יותר בנושא. העובדה שיש לך PCO רק עושה אותך לשייכת לקכובצה בסיכון לפתח סוכרת. לכן יש לבצע עכשיו העמסת סוכר של 100 גר כדת וכדין, וגם אם היא תקינה, לחזור על העמסה כנ\,שבוע ה 24 להריונך. פני ליעוץ לרופא/מוןמחה לסוכרת הריונית באם הערכים של תגובת הגלוקוז שלך הם גבוליים או "חשודים" ולא כל שכן אם הם מעידים על סוכרת הריונית. בברכה ד"ר יורם קנטר
אם רמת האינסולין שלי גבוהה אך הסוכר גבוה? הרי אינסולין מווסת את רמת הסוכר בדם לא? אך זה יתכן? ומה עלי לעשות כרגע עד לבדיקה העמסת סוכר 100 , יש דברים שכדאי להמנע מלאכול?
הודעה לכל משתתפי הפורום, =================== בימים הקרובים נציג של חברה מסוימת, מהידועות בארץ, יענה על שאלות בעניני ויטמינים ותוספי מזון לסוכרתיים בפורום. מי מכם שמעונין, מתבקש לענות ולעקוב אחרי המועד שיקבע. נשתדל לרכז את השאלות קרוב למועד הארוע על מנת להקל על המשיב.
Q10 האם הוא טוב לסוכרתיים. חומצת אלפא ליפואית .
זהבה שלום, לעניות דעתי ובמלוא הענווה אין לאפשר לנציג מסחרי של חברת שיווק תרופות/ויטמינים במה לשאלות וץתשובות, שתהפוך מיד לפרסומת סמויה למוצרי החברה אותה הוא מייצג. זו לא מטרת הפורום. ישנם אתרים של דיאטניות באתר של רוקטורס לקבלת מידע, ואין למצל את הבמה הנוכחית שלם כך. אני מברך אותך על יוזמותיך הברוכות במענה לשאלות חברים באתר, אך מכאן ועד פתיחת הדלת לנציגים מסחריים המנסים להשתמש בגושפנקא של האתר - הדרך עוד רחוקה...
לדר' קנטר, הענין יבוטל כמובן, מצטערת שלא שאלתי .
הי זהבה אני עדיין בארה"ב וראיתי את תשובותיך הטובות ואפשר ללמוד הרבה בקשר לתזונה - אני קוראת על גבי הלחם בארה"ב דוגמא לחם שיפון שאני אוכלת שעל כל 100 גרם של לחם יש 7.2 פחמימות שזה כלום כלומר את יכולה לאכול בארוחה לדוגמא 4-5 פרוסות וזה עדיין לא 100 גרם - ראיתי שכתבת שארוחה גדולה היא בין 15-20 פחמימות בסלט ירוק אין פחמימות זה אבסורט אבל ישנם אנשים רעבים יותר ואז אולי אפשר לאכול יותר לחם. בקשר לדיאטנית לדעתי ואני לא מומחית גדולה לכל חולי הסוכרת זו אותה דיאטה שאלתי כל כך הרבה אנשים וזה מה שכולם אמרו לי לאכול כמה שפחות פחמימות כלומר בגדר המותר. תודה
שלום, לחם אשר תכולת הפחמימות שלו 7.5 גר' ל - 100 ג' (משקל כולל) או לפרוסה ? ל - 100 ג' לחם זה מעט מאוד, חבל שאין לנו בארץ. ברור, שאם יש בלחם הזה כ"כ מעט פחמימות, מותר לאכול יותר. בירקות יש קצת פחמימות, לא להתעלם לגמרי, אבל יש בהם גם הרבה סיבים וזה חשוב . לדעתי את צודקת, דיאטה דומה לכולם, בהתאמה ... אני מניחה שגבר אוכל יותר מאשה, אסור לותר לגמרי על פחמימות, אבל לאכול במידה. אני מקווה שתהיה בפורום דיאטנית מדי פעם, בדקי מדי פעם. סתם נחמד לשמוע התרשמויות.
האם ניתן לטפל ביבלת ברגל של חולה סוכרתי ע"י צריבה בחנקן? אם כן - האם יש סיכון לפציעה, דימום או החמרה? ואם לא - מהו הטיפול המתאים? תודה
שלום נורית, המתיני לתשובה של דר' קנטר !!1 הערות : אני מקווה שמי שהציע את הטיפול מודע לכך שהוא מטפל ברגל של סוכרתי, וזה במסגרת מסודרת (מרפאה לכף רגל סוכרתית, פדיקוריסטית עם אשור לטפל בסוכרתיים). אני יכולה להמליץ על אתר של אורתופד (אומנם מסחרי) שמטפל בסוכרתיים, באתר יש מאמרים, אפשרות לשאול שאלות, באיזה מידה זה מהימן... http://www.goodfeet.co.il
http://footsupport.co.il
שלום לך, לפני שנגשים לטפל/להסיר/לצרוב/לכרות יבלת ברגל של סוכרתי מומלץ להתייעץ עם מוןמחה לרגל הסוכרתית או פודיאטריסט שהוכשר לטפל בסוכרתים. הטכניקה של ההסרה לא חשובה כרגע, והיא תלויה הרבה בסוג היבלת ומיקומה. אם היא עמוקה ופולשהנית או שטחית, אם היא גורמת במיקומה לשפשוף או לחץ וכדומה. יש לבצע את הפעולה בתנאים סטרילים ככל האפשר, אולי אף תחת כיסוי אנטיביוטי זמני. לכן כדאי כאמור לפנות לרופא /מומחה לדבר, לרוב בנסגרות של מרפאות רגל סוכרתית במרכזים רפואיים.
שלום רב ! הגיע לידיי מחקר רפואי שעשה רופא בארה"ב על השפעה של שדה מגנטי על חולי סכרת הסובלים מנוירופאתיה ובכלל חולי סכרת הסובלים מהמחלה. פשוט מדהים ! אשמח לספר לך ולשתף אותך בגילוי, וכמובן במידה ותיהייה מעוניין אשמח לשלוח את המחקר עצמו ולקשר אותך עם המוצר עצמו שעליו התבצע הניסוי. אפשר ליצור עימי קשר דרך המייל או בטל' - 050-7279780 בין השעות 10:00 ל-22:00 בהצלחה ורפואה שלמה ! אור.
אמרו לי ובעצם גם רופא שבריא מאוד לאכול 2 כפות חילבה עם כוס מים כל יום זה מאזן את הסוכרת - האם זה נכון?
ערב טוב נעמה, הנושא נדון בפורום הרבה מאוד פעמים, אם תעשי חיפוש של "חילבה" יהיה לך חומר קריאה להרבה זמן. יש שמועות, אבל אין הוכחות. יוצאי תימן אוכלים חילבה, אז למה ומדוע יש ביניהם חולי סכרת ? אם את אוהבת חילבה, את יכולה להוסיף כתבלין, אבל ספק רב אם יאזן את רמות הסוכר.
התימנים נהפכו כבר לאירופאים לכן יש להם סוכרת - את צודקת בקשר לתימנים אבל לצערנו הם הפכו את עורם שניצלים וכו' וכו' למה אני שואלת מפני שחברתי בעלה חולה סוכרת והרופאה המליצה לו על 2 כפות חילבה כל יום כולל כוס מים - מה שלא נאים בחילבה שזה נותן ריח גוף וגם בשרותים סליחה אבל היא בפרוש המליצה לו על חילבה
אכלתי עכשיו ארוחת ערב 3 פרוסות לחם של טופו כל פרוסה30 קלריות וסלט ירקות - יותר מאוחר אני אלך לאכול דיסת שיבולת שועל האם זה יותר מידי?
ערב טוב, אנו הסוכרתיים מבחינים בין קלוריות לפחמימות, הפחמימות הן אלה שעושות לנו בעיות, מעלות את רמת הסוכר בדם, קלוריות - אנו סופרים בשביל לא להשמין, אלה שני מושגים שונים. בדקי כמה פחמימות יש ב- 3 פרוסות לחם, וסלט ירקות - ומה לגבי חלבונים ? להוסיף דיסה - שוב פחמימות, מדוע ? האם הדיאטנית לא הנחתה אותך מבחינת גיוון ? כמה פחמימות לאכול בארוחה ?
כל פרוסה 30 קלוריות בסלט אין קלוריות ודיסה זה לקראת הלילה
זהבה אני הסתכלתי עכשיו וראיתי על הלחם השיפון כתוב על כל 100 גר' 21.7 פחמימות פרוסת לחם זה אולי 20-30 גרם לא יותר (פרוסה)
שלום רב, אמי (48) הינה חולת סכרת, שאוטוטו מתחילה בטיפולי דיאליזה. עקב כך, שינתה האנדוקרינולוגית שמטפלת בה את מרשם האינסולין שהיא מזריקה, ופיצלה אותו לשני סוגים שונים. בחודשים האחרונים אמי יציבה, פחות או יותר, מבחינת הסוכרת, ושאלתי היא, כאשר רמת הסוכר שלה תקינה (80-90 אחרי אוכל), האם היא עדיין צריכה להזריק אינסולין (לא הצלחתי לקבל תשובה חד-משמעית מהדוקטורית). רוב תודות!
שלום אורלי, אני מצטערת לשמוע על מצבה של אמך, ומקווה שדר' קנטר יענה בהקדם. קראתי שדיאלזה עלולה לשנות ולהשפיע על רמות הסוכר והאיזון ואני מניחה שזה מה שהדריך את המטפלים. נא עקבי אחרי התשובה מאחלת לאמך שתרגיש טוב
שלום לך, כאשר סוכרתית היא ערב דיאליזה, תפקודי הכליה שלח לקויים, ןאז יכול להיות מצב שהאינסולין שאותו היא מקבלת וצריך להתפרק בין השאר גם בכליה - אינו מתפרק בקצב הנכון ומצטבר. כתוצאה - יש עליה בכמות האינסולין בגוף ורמות הגלוקוז בדם יורדות. 80-90 מג% לאמך הנם ערכים העלולים להיות נמוכים יחסית ולחשוף אותה לסיכונים של אירועים היפוגליקמים עם תחילת הדיאליזה, עלולול שוב להיות קפיצות ברמות הסוכר, משום שהאינסולין המוזרק יצטבר /יתפרק לפי השינויים בתפקוד הכליה בין דיאליזה לדיאליזה, וכןבהתאם לסוג הנוזלים (הדיאליזט) ותכולת הגלוקוז בהם. לכן רצוי להיות בקשר הדוק עם הרופאה האנדוקרינולוגית היועצת/מטפלת, ולהיות עם "אצבע על הדופק" באשר לסוגי ומינוני האינסולינים להם זקוקה אמך.
מישהו יעץ לי כי טיפול יעיל בסכרת הוא לבלוע לפני השינה כפית קינמון ולאחריה לשתות מים. האם יש ממש בעצה זו? בתודה מראש
שלום, רבים טוענים שקינמון אכן משפר את הרגישות לאינסולין, וע"י כך יש צורך בפחות כדורים ואינסולין. נערכים מחקרים בנושא אבל עדין לא התפרסמו סיכומים סופיים. 1/4 - 1 כפית ליום (או יותר) הם ההמלצה. גם דר' קנטר מציין בספרו את התועלת בקינמון. קיימת המלצה להמיס את הקינמון במים ולהשתמש רק בחלק הנמס. שמעתי שיש טענה שקינמון עלול להעלות לחץ דם - אבל לא ראיתי זאת בכתובים. אם תחליט להשתמש תצטרך לבדוק בעצמך אם אכן משפיע עליך, כיצד. אם אתה רוצה לקרוא יותר על הנושא: http://www.mendosa.com.newsletter_april.htm
הרבה פעמים אני ניתקל במוצר שרשום עליו שהוא ללא סוכר וללא פחממות,כגון מסטיקים ושוקולדים מיצים שונים ,שמתי לב שהם עתירי פחממות רב כהלים,האם זה באמת לא סוכר,ולא משפיע על רמת הסוכר בדם? לאחרונה אכלתי ופלים כאלה (באישור האגודה לסוכרת איל) ושמתי לב שרמת הסוכר אצלי כן עלתה, אשמח לתשובתכם מוטי
שלום, מתוך ספרו של דר' קנטר: סוכרים אלכוהוליים הם הצורות הכימיות האלכוהוליות של הסטכרים. הסוכרים האלכוהוליים נספגים לאט מהמעי אל הדם ועוברים מטבוליזם בכבד. לרוב משמשים להמתקת ממתקים וסירופים "ללא סוכר". יש להם כמחצית הקלוריות של הסוכר. יוצא, שהם מכילים הרבה פחמימות... להבא, התעלם מהאישורים של האגודה, והסתמך רק על המרכיבים: פחמימות, קלוריות, שומנים מוקשים וכו'. מה עוד, שלא פעם מוצרים אלה עולים הרבה יותר .
זהבית הרבה הרבה תודה על התשובה המהירה
אני ראיתי שהרבה נמצאים במצבי כלומר סוכרתיים ללא תרופות וזריקות אלא דיאטה להיות מאוזן בסוכרת - השאלה הכי שלא נשאלה היא וקיבלו הרבה תשובות וזה מאוד עוזר אבל הכי חשוב לדעת במשך כל היום כמה צריך לאכול פחמימות - ומדוע אני שואלת אני אישה עובדת ואוכלת בבוקר או דיסה קוואקר או 2 פרוסות לחם שיפון עם סלט ירקות אבל בערך אחרי שעתיים אני שוב רעבה אולי מפני שהלחם דל קלוריות או גם הדייסה - ואז אני אוכלת יוגורט דל שומן או פרי ואחרי שעתיים שוב רעבה כלומר אין פחמימות להשביע את הבטן - ואז ארוחת צהרים שהיא דג או עוף סלט או אורז כף או 2 וחוזר חלילה ושוב רעבים ושוב רעבים - לכן הבנתי לפי התשובות שכתבתם כל ארוחת לגופה - מקובל אבל בשורה האחרונה כמה צריך לאכול פחמימות במשך כל היום? הדיאטנית שלי מאוד נחמדה אבל כנראה שלא מספיק חזקה - אז תוכלי ולמחרת תשמרי קצת מצחיק????
ליולנדה, שלום לך, גם אני לפי הנחיות של דיאטנית, ומקווה מאוד שאצליח להביא אותה מדי פעם.. ובכן, זה מה שאני למדתי: כל ארוחה היא בפני עצמה, אין ארוחה אחת "גדולה" ואחר כך קטנה, או להיפך, על מנת לשמור על רמת סוכר בדם, להמנע תנודות לכאן או לכאן. אם לא אוכלים משך זמן רב - רמת הסוכר עלולה לעלות .... הכבד מתחיל ליצר גליקוגן...מין סוכר... יש גישות שונות, הגישה שאני קיבלתי: ארוחת בוקר, ארוחת צהרים וארוחת צהרים בסביבות 30 ג' פחמימות, ארוחות קטנות בסביבות 15 ג' פחמימות. בעצם, טוב לאכול כל 3 ש', זה מה שרצוי. האם את מכירה את המונח אינדקס גליקמי ? רצוי מאוד להכיר, זה מדד אשר ממיין את המזונות לפי המהירות בה הם נספגים ומעלים או לא מעלים את רמת הסוכר בדם. אם יש לך מכשיר למדידת סוכר, הדרך הטובה ביותר היא למדוד לפני שאוכלים ושעתים אחרי שאוכלים ולראות מה קרה. יום נעים
כמה פירות מותר לחולי סוכרת ואיזה מאכלים אסורים לחולי סוכרת
שתי מנות פרי ביום. לא ביחד. כדאי שתפנה לדאטיקנית בשביל מידע מדויק ואישי עבורך.
לדני, ניצן צודק באשר לפירות ובאשר לדיאטנית לסכרת. בעיקרון, אין הרבה מאכלים אסורים, פשוט להעדיף פחמימות מורכבות:מוצרים מחיטה מלאה, שיפון, שעורה, מוצרים עם תכולה גבוהה של סיבים, ירקות, (תירס, תפוחי אדמה - מוגבגלים), מוצרי חלב רזים, להמנע ממזונות בהם יש תוספת סוכר, קטניות - מותרים אבל להזהר מהקלוריות. כאמור זה רק בעיקרון , בגלל שציינת שזה דחוף,
איך אתה מאוזן ? דיאטה,כדורים,אינסולין? או שילובים של ... זה מאוד חשוב לתשובה. אם דיאטה בלבד או דיאטה + כדורים , פירות ישפיעו על עליות קיצוניות בסוכר. יש סוכרתיים שנמנעים מפירות במצב כזה, או כמעט נמנעים.(הדיאטנית לא תסכים לזה) בכול מקרה, אוכלים חצי תפוח ... ובודקים ... עם אתה מאוזן ע"י אינסולין, הסיפור שונה לחלוטין. עקרונית מי "שמשחק" עם האינסולין יכול לאכול פירות... עקרונית כמה שהוא רוצה!! בכול מיקרה יש פירות עם ערך גליקמי נמוך כמו דובדבנים, תות שדה שעדיף לאכול (פחות יקפיצו לך את הסוכר) אם אתה מעוניין בפרוט יתר בתחום מסויים , אז תכתוב... רק בריאות.
שלום לד"ר יורם קנטר אני חולה סכרת סוג 2,לא נוטל כדורים ולא מזריק. לאחר מאמץ אדיר של דיאטה חריפה (הורדה במשקל 15 ק"ג) ופעילות גופנית נמרצת של 45 דקות 6 ימים בשבוע הצלחתי לאפס את כל תוצאות הבדיקות. חוץ מאחת מיקרואלבומין בשתן שנע בין 44 - 78 כאשר הגבול העליון המותר הינו 30אבקש את עצתך האם ניתן לעשות משהו בנושא ללא כדורים.(הוצעו לי כדורים להורדת לחץ דם שמתאימים גם לחלבון בשתן). המצב של נתון הנ"ל הינו מ- 12/2002 ואינו משתנה עד כה. אודה לך על תשובתך. חיים
לפני שד"ר קנטר עונה לך, תן עיון באתר המצרף, במאמר בנושא "הכליות בסוכרת" מאת ד"ר יורם קנטר !!! יכול לעזור לך מאוד מאוד. http://www.israneph.org.il/nurses/article?id=4c8978ae6306ef5ff4b9e671a1a2497e רק בריאות.
תודה רבה רבה לך הנרי. אכן פגעת בדיוק . החומר של ד"ר קנטר מדהים בהסבר, עונה על כל השאלות בצורה עניינית ויש מה ללמוד ולמצות ממאמר זה. מומלץ לקריאה לכל חולי הסכרת. שוב תודה חיים
שלום לך, הופעת מיקרו אלבומין בשתן מעל לנורמה מעידה על פגיעה ראשונית התחלתית סוכרתית בפעילות התקינה של הכליות. ניתן בערכים אלו שציינת לעצור את התקדמות "בריחת" החלבון ואולי אףך לשפר אותה על ידי שילוב של ארבעה דברים: א. איזון יותר טוב מטוב של הסוכרת עם המוגלובין A1C פחות מ 7.0%' ב. שתיה רבה על פני היממה - 10-12 כוסות לפחות ג. שימוש בתרופות ללחץ דם מקבוצת מעכבי ה ACE אן אנטגוניסטים לאנגיוטנסין II תוך ייעוץ ומעקב של הרופא ד. הפחתה בכמויות החלבונים בדיאטה. יש להתיעץ עם רופא/מןמחה לסוכרת וכן עם דיאטנית מתאימה. בברכה
שלום לד"ר קנטר אני מודה לך על תשובתך ואפעל בהתאם. כמו כן קראתי גם את מאמרך "כליות בסכרת" ולמדתי ממנו רבות. יישר כח. חיים
ד"ר קנטר שלום, אני בת 25 ולפני מספר חודשים התגלתה אצלי רמת סוכר גבוהה מאוד בדם (כ- 400). הרופאים אבחנו סכרת נעורים. לאחרונה בצעתי בדיקת נוגדנים והתוצאות היו שאין אצלי נוגדנים שאמורים להיות בסכרת מסוג 1. מה זה אומר? יתכן שאין לי סכרת מסוג 1 אלא 2? יש לציין שכמויות האינסולין שאני צורכת כיום הן מזעריות אך הכרחיות. האם יש דרך נוספת לודא את סוג הסכרת?
לשיר, דר' קנטר מציין בספרו "סוכרת לחיות עם להרגיש בלי "בדיקות נוספות, (אני מניחה שיוסיף למענה שלי עוד דברים) C- PEPTIDE ורמות האינסולין בפלזמה - מאפשרות לקבוע אם חסר אינסולין או יש יתר, הערכת הרזרבה הלבלית. מאחר ודר' קנטר אינו עונה כל יום, עקבי אחרי תשובתו
שלום לך, האבחנה של סוכרת מסוג 1 נעשית לפי מידת התפקוד הלבלבי שמתבטאת בהפרשת C-PEPTUDE .. יש לבצע בדיקת תפקוד/רזרבסה לבלביצת כולל סי-פפטיד ואם הרמה שלו בצום היא מתחת למורמה, זוהי סוכרת מסוג 1. לא בכל מקרי הסוכרת מסוג 1 ניתן למצוא נוכחות של נוגדנים, ולכן מבדילים בין שני תת סוגים של "סוכרת מסוג 1": א. סוכרת אוטואימונית - שבה יש עדות לקיום נוגדנים כנגד הלבלב ב.סוכרת אידיופטית שבה לא נמצאו נוגדנים. לקבלת מידע נוסף מומלץ לך לעיין בפרק :"איזה סוג סוכרת יש לי" בספר:"סוכרת - לחיות עם לברגיש בחי" עיון מוצלח! בברכה ד"ר יורם קנטר
שאלה שנישאלה בפורום סוכרת אחר עם תשובות לשני הצדדים. האם סוכרתי יכול לעשות ספורט ברמה של איש בריא. כלומר להגיע למאמץ גופני קשה לאורך זמן כמו ריצה למרחק של 10 ק"מ ומעלה. ברמות קושי כאלה הגוף ניכנס למאמצים גדולים ולדעתי אישית על אף שלא קיבלתי דיעה מקצועית בעניין אסור לסוכרתי במיוחד מזריק להגיע לרמות גבוהות של מאמץ קשה כאילו היה בריא לכל דבר. הרי הסוכרת עצמה פוגעת באיברים מסויימים בגוף כמו לב, כלי דם, ועוד. מאמץ ממושך אפילו שהסוכרתי יכול לבצע עלול לייצר עומס נוסף על איברים אלו שבמילא נמצאים תחת לחץ הסוכרת. הרבה אנשים לא מבינים שסוכרת זה לא רק היפו והיפר לסוכרת ישנה השלכות לאיברים נוספים בגוף שמיתקשים לאורך זמן לתפקד בגלל לחצי הסוכרת. לדעתי ספורט ברמה מתונה + פיקים מידי פעם זה בהחלט מתקון טוב לסוכרתי. אני למשל רוכב אופניים ואני לא רוכב במסלולים קשים שדורשים מאמץ פיזי גבוהה במיוחד כמו עליות קשות וכו.. אני הצבתי לעצמי מגבלות בשטח ולא אנסה להגיע ללחצים גבוהים על אף שאנשים רוכבים איתי עושים זאת. הייתי מעוניין לקבל הצעות בעניין כי לדעתי זה נושא מאוד חשוב כי אני רואה צעירים (אני בן 47 ) עם סוכרת שלא עושים חשבון לכלום ולפעמים עושים דברים אף קשים יותר מאשר אנשים בריאים רק להוכיח שהם מסוגלים.
אוליי יותר נכון לשאול את השאלה האם: סוכרתי יכול לעשות ספורט בעצימות גבוהה לאורך זמן ספורט שדורש הרבה מאמץ גופני לאורך זמן . או עליו להיסתפק רק בעצימות בינונית לרוב הפעילות הספורטיבית ומידי פעם רק להגיע לפיקים בעצימות גבוהה . האם עצימות גבוהה מסוכנת לסוכרתי ??
בוקר טוב, דר' קנטר אינו עונה כל יום, ותצטרך להתאזר בסבלנות מספר ימים, ולבדוק מדי פעם. אישית, נראה שקימת מגבלה בגלל סיבות שונות, זה הגיוני, אבל מי אני ... יום נעים
רון : ספורט לחולה סכרת הינו אחד הפעולות הטובות ביותר שיכולות לשמור על חיי סוכרתי לאורך זמן (העתיד כמובן) אך רק פעולות כגון: הליכה מידי יום פעם או פעמים בשבוע במכון כושר (בנוסף להליכה)אך לא ספינינג למשל הכוונה לספורט מתון ולא מאומץ מידי כי זה יכול לגרום לתוצאה הפוכה ממה שרצית אלו הם הטיפים שקיבלתי ממכון הסכרת שלי ומאמרים שפורסמו בנושא בעיתון של אגודת הסכרת בארץ(דרך אגב מומלץ ביותר החומר שמתפרסם בעיתון) מסוכרתית שעושה ספורט מידי יום
זהבה אולי זה מופנה אליך חברתי אמרה לי ובעצם חיפשתי ולא מצאתי שהאם את יכולה לתת לי תפריט עד שאני אקבל את הדיאטנית - מטופלת ללא זריקות וכדורים אלא דיאטה וכמו שאת יודעת לוקח זמן את שמקבלים דיאטנית, אנא ממך תני לי בבקשה תפריט אני אודה לך אובדת עצות תודה שבוע טוב
שבוע טוב אולגה, ראשית, אני סוכרתית, ומה שאני יכולה זה לספר לך מה שאני עושה, מתוך נסיון שלי, ומתוך מה שקראתי, ועד שהדיאטנית תפגוש אותך, ותבדוק את הנתונים שלך, ותדריך אותך בדיוק. פחמימות= סוכר, גלוקוז (הסוכר שבחלב), בפירות יש פרוקטוז - סוג של סוכר בעיקרון, לחולי סכרת צריכים לאכול מסודר, 3 ארוחות עיקריות - בוקר, צהרים וערב, ועוד 2-3 ארוחות בינים. סוכרתיים צריכים לאכול בערך כל 3 שעות ולהשתדל לא לאכול הרבה בארוחה רצוי לאכול הרבה ירקות, חיים ומבושלים, בירקות יש הרבה סיבים אשר מונעים מהמזון להספג מהר ולהעלות את הסוכר, פירות מעט, 1-2 ביום, מוצרי חלב רזים, עד 3%, עוף, דגים, רצוי לא מטוגן, לחם - חיטה מלאה, שיפון, שעורה. את צריכה ללמוד לבדוק מה רשום על כל מוצר: מס' קלוריות, פחמימות - כמה גרמים, עד המפגש עם הדיאטנית השתדלי לא לאכול יותר מ40 -30ג' פחמימות בארוחות הגדולות ו - 15020 גר' פחמימות בארוחות הקטנות. חשוב לספור - בגלל זה את יכולה להחליף, למשל לאכול לחם במקום אורז בארוחת צהרים. רצוי שתרכשי ספר על סוכרת ותקראי על המחלה. מה עם מכשיר למדידת הסוכר בבית ? האם המליצו לך הדיאטנית ודאי תדבר איתך על משקל, פעילות גופנית, מספר קלוריות ביום. אם לא ברור משהו, תוכלי לשאול כמובן סבלנות, ולאט לאט הכל יסתדר. שבוע טוב
תודה על השרות ועל ההידוד וזה חשוב - קראתי באיזו מאמר באינטרנט שישנם עוגיות משיבולת שועל - האם יש לך מושג אפוא רוכשים אותם קראתי שזה מיועד לחולי סוכרת כנשנוש בין הארוחות
היכן ובאיזה משתלה מוצאים את הצמח הזה כי לא הרבה מכירים אותו
למשה, איני יודעת, נסה אולי להתקשר למלי, השאירה כאן מספר טלפון, אנסה לברר .... שבת שלום
למשה, עשיתי חיפוש באמצעות גוגל ומצאתי : משתלות יגור - בקיבוץ יגור , טלפון של יגור 984811 04 מחיר לשתיל : 7 ש"ח משתלה בשם "חיש שתיל" בגוש עציון. עם קצת סבלנות, ודאי ניתן לאתר. אם תמצא , תשאיר הודעה בבקשה שבת שלום
משה שלום !! ========= קבל מאמר עם הרבה טלפונים. תספר בפורום לאן התקדמת... לגבי הסטיביה יש התיחסות מיוחדת... שם האתר... http://www.kan-naim.co.il/artical.asp?id=2113 נעים בגינה משתלות חישתיל ורשת קפולסקי עורכים פסטיבל תבלינים 15.6- 4.7 =================================================== תאגיד משתלות חישתיל חושף זני תבלינים חדשים ובהם: אורגנו הוט נ ספייסי, מנטה מרוקו, לבנדר קיו-רד תאגיד משתלות חישתיל ורשת קפולסקי עורכים פסטיבל תבלינים משותף, עם תחילת הקיץ עונת השיא של צמחי התבלין. הפסטיבל ימשך שלושה שבועות, בין התאריכים 15 ביוני 4 ביולי וישתתפו בו כעשרים מרכזי גינון (משתלות) מובילים ברחבי הארץ וכל בתי הקפה של רשת קפולסקי. במסגרת פסטיבל התבלינים יתארח השף הראשי של רשת קפולסקי, זיו שוורץ, במרכזי גינון מרכזיים ברחבי הארץ ויערוך סדנאות הדגמה פתוחות לקהל בנושא הכנת מאכלים על בסיס צמחי תבלין. במרכזי גינון אחרים יערכו טעימות של מטבלים על בסיס צמחי תבלין טריים. מבצעים נוספים במסגרת פסטיבל התבלינים: כל סועד ברשת קפולסקי יקבל צמח תבלין מבית "חישתיל" במתנה וכן 10% הנחה ברכישת צמחי תבלין במרכזי הגינון המשתתפים בפסטיבל. במקביל, רוכשי תבלינים במרכזי הגינון יקבלו 10% הנחה בבתי הקפה של קפולסקי. מנהל השיווק של תאגיד משתלות חישתיל, מני שדמי, מספר על התבלינים המיוחדים שתציג חישתיל בפסטיבל התבלינים: אורגנו הוט נ ספייסי: הצמח אורגנו הוט נ ספייסי, מצטיין בארומה החזקה שלו ומביא את הטעם והריח של האורגנו לשיאים חדשים. אפילו הרחה קלילה של העלים מביאה מיידית את טעם הפיצה לחיך ורוק מתחיל להצטבר. הוט נ ספייסי הוא לא רק תבלין מעולה, אלא גם צמח נוי נהדר, לכיסוי שטחים ושתילה באדניות ושאר כלים בהם נחוץ מופע משתלשל. מתאים לשתילה בחצי צל או שמש ישירה. רוחב הצמח כ-40 ס"מ. צילום למעלה מספר 4. אורגנועה: סלקציה (תבריר) של תבלין האורגנו הרגיל שהתגלה בדרך מקרה על ידי נועה, אחראית מטע האם של משתלת חישתיל בעפולה. האורגנועה, בולט בצורתם המיוחדת של העלים המסודרים כשרשראות שכבות עגולות אחת מעל השניה. האורגנועה, שפותח כאמור, בישראל, מיוצר תחת שם זה באירופה ובארצות הברית. הוא אינו שונה בטעמו מהאורגנו הרגיל. המופע המיוחד של הצמח מאפשר שילובו בהרכבי נוי שונים, תוך הנאה ממנו כצמח נוי, אך גם כתבלין מצטיין. מומלץ, לשתילה בשמש ישירה, אך יגדל גם באזור חצי מוצל. פריחתו לבנה. צילום למעלה מספר 5. מנטה מרוקו: הצמח מנטה מרוקו, היא זן יחודי של מנטה, שהגיע לארץ דרך צרפת. הזן גדל באופן טבעי בצפון אפריקה ומשתמשים בו להעשרת טעמו של התה. תאגיד משתלות חישתיל החל לגדל את המנטה מרוקו בישראל וליצא לאירופה והיא זוכה לביקוש רב בבריטניה וגרמניה. ניתן לזהות את מנטה מרוקו, לפי העלים הכהים והעבים יותר מזני המנטה, האחרים. באשר לטעם מומלץ לכל אחד לנסות, לטעום בעצמו ולהחליט. צילום למעלה מספר 6. לבנדר קיו-רד: הצמח הבא הוא לבנדר מזן יחודי, שפותח במקור בגני הקיו המפורסמים שבלונדון. פורח בארץ מוקדם יחסית, בתחילת חודש אפריל, בפריחה אדומה ורודה. הוא שורד בהצלחה יחסית את הקיץ הישראלי. הלבנדר, נזקק למעט מים. לעיתים גשמי החורף מספקים די מים לתקופה ארוכה ולכן, יש להזהר מעודף השקיה. מתאים לשתילה בשמש ישירה או בחצי צל. גובהו 40 ס"מ ורוחבו כ-30 ס"מ. מתאים לתיבול שוקולדים, גלידות ורטבים לבשר. צילום למעלה מספר 2. טרגון ארבע העונות: תבלין הטרגון הרגיל נכנס לתרדמה בעונת החורף. בפסטיבל התבלינים, תציג חישתיל את טרגון ארבע העונות שכשמו כן הוא צמח רב שנתי שהוא שימושי בכל ארבע עונות השנה. מקורו של התבלין במכסיקו ומשם הוא הובא לישראל. הוא ירוק עד בחודשי החורף ופורח בצהוב זהב בחודשי הקיץ. זהו צמח נוי עמיד לטמפרטורות גבוהות ומתאים ביותר לגינון בארץ. טעם העלים עדין ופיקנטי. לשימוש במאכלי גבינות, דגים ועוף. צילום למעלה מספר 3. סטיביה: ========= צמח הסטיביה, משמש ממתיק דל קלוריות טבעי. התמציות המופקות מעלי הצמח מתוקות פי 300 מהסוכר. לסטיביה יתרונות רבים: ניתן להשתמש בה כממתיק דל קלוריות והיא צמח פורח רב שנתי לגינון ונוי. הסטיביה, היא בן שיח עשבוני רב שנתי ממשפחת המורכבים. מקורה של הסטיביה בדרום אמריקה. הילידים בפרגוואי ובברזיל, משתמשים מזה מאות שנים, בעלים של הצמח להמתקת משקאות מרירים (חליטות צמחי תבלין כמו מאטה) הנפוצים במקומותיהם. עלי הצמח והתמציות המופקות מהם נמצאים בשימוש של כ-40% משוק הצרכנים היפני. בארצות שונות יש שימוש בסטיביה גם כצמח מרפא, להורדת רמות הסוכר בדם, לעזרה בעיכול, איזון לחץ הדם ולהגברת התאבון. סוכר הסטיביה מותר לשימוש גם לחולי סכרת. לא להאמין - הסטיביה הוא גם צמח נוי יפה. פרחיו הלבנים מופיעים בשפע ולאורך שבועות במשך הקיץ. צילום למעלה מספר 1. להלן המועדים והמיקום של הסדנאות להכנת מאכלים על בסיס צמחי תבלין, בהשתתפות זיו שוורץ, השף הראשי של רשת קפולסקי. כל הארועים הם בימי שישי ופתוחים לציבור הרחב ללא תשלום: 20 ביוני במשתלת סלונר בסתריה. (9410577-08) 27 ביוני במשתלת עלי כותרת בראשון לציון. (9660479-03) 4 ביולי במשתלת יגור. (טל: 9848108-04) טעימת מטבלים: 20 ביוני במשתלת גבעת ברנר. (9443912-08) 27 ביוני במשתלת שתילי הר. (5345766-02) 4 ביולי במשתלת נקודת חן. (5352338-03) צמחי מרפא סגולות ושימושים/ משתלות גבעת ברנר 13.07.03 , בישול עם צמחי תבלין שתגדלו לבד חוויה אחרת 17.06.03 , הרצאות לחובבי גינון ואוכל בנושא שימושים בצמחי תבלין למאכל ורפואה 08.06.03 , גידול צמחי תבלין במסלעה 25.05.03 , עוד בנעים בגינה תצוגת אופנה גם לצמחי נוי בן עוזרר צמח חסון, עמיד ומסודר המרוקליס מכוכבי הגינון בעולם המערבי מערך חדשני לשתילה אוטומטית של שתילי ירקות ופרחים טילנדסיה ממשפחת צמחי האויר צמחי החורף עכשיו הזמן לשתול צמח חדש: טאקה Tacca (פרח העטלף) קורס גינון - לאוהבי הגן תות שדה בגינה: שותלים עכשיו נהנים בחורף הקמת גינה אורגנית תיכנון גן בסגנון ים תיכוני סודות צמחי הבית הדברת פגעים בגן הנוי בדרכים בריאותיות חנות ירקות במרפסת בטטת נוי צמחי מרפא סגולות ושימושים חגים ומועדים בראי הגינה טיפ להשקיית צמחי בית צמחי תבלין בגן הנוי
צמח הסטיביה...אתר יותר טוב. http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-2908119,00.html ולמי שלא יכול לפתוח את האתר המצויין הזה... ================================ המדריך המלא לסטיביה כל מה שרציתם לדעת על הממתיק הטבעי: איך משתמשים, כיצד מגדלים בבית, כמה זה עולה, איך ממירים סוכר בסטיביה במתכונים שונים ועוד מורן קויפמן ו"ירוקה" היה זה יום סתווי, הסתובבתי בבית חסרת מנוחה, מצוברחת, ובתחושה כללית של תפוד מעוך. הבנתי שאם לא אמהר לעשות חסד עצמי, אני עלולה לפרוק את תסכוליי על מזווה המזונות המתוקים, המלוחים, או שניהם גם יחד - אז העדפתי לפרוק מעות. נטלתי צעיף וארנק ויצאתי לחנות הטבע לבדוק מה התחדש. בסוף מדף המאפים, ליד הממתקים נטולי הסוכר ועמוסי הממתיקים, הבחנתי בו. הוא לא היה גדול, לא בולט ולא מעורר התפעלות באופן יוצא דופן, אבל בכל זאת הוא צד את עיני. ניגשתי לבחון אותו מקרוב, ותוך כדי תנועה קלטתי את השם: "סטיב". כמו האוסטין הכל יכול מילדותי, כמו המתנדב החתיך מהקיבוץ, וחיוך רחב התיישב על פרצופי. נטלתי ביד את הבקבוק הקטן, וגיליתי שזיכרונות לחוד ומציאות לחוד. שם המוצר בעברית היה סטיביה, ומעיון בדף ההסבר למדתי שהוא עולה חדשה מדרום אמריקה, שהיא ממתיקה טבעית ונקייה מכימיקלים, וגם בריאה ונטולת קלוריות. "גם טבעית וגם אפס קלוריות" כמעט וצווחתי באושר, ורצתי לקופה, מפנטזת בדרך על כל התבשילים, והעוגות שויתרתי עליהם, מתקרבים אלי בקצב הלמבדה. מכיוון שאולי טרם שמעתם על הפלא התורן, החלטתי לגייס מומחית בתחום, מורן קוייפמן, ויחד להפיץ את התורה בכתב. כל שנותר לכם לעשות הוא לקרוא ולהחכים. אח"כ תצטרכו להחליט מהי הצורה המועדפת עליכם, ולרוץ לספר לחבר'ה. להלן המדריך המלא, השלם והמדוקדק. רב שנתי מפרגוואי סטיביה, או בשמו המלא סטיביה רבודיאנה ברטוני -"Stevia rebaudiana Bertoni" הוא שיח עשבוני רב שנתי ממשפחת המורכבים, שמוצאו בפרגוואי. זהו צמח תבלין נטול קלוריות, אשר שימש את תושבי דרום אמריקה כממתיק טבעי במשך מאות שנים להמתקת מאטה (mate), משקה עשבים מר הנהוג באזור. שני יתרונותיו הבולטים של הצמח הם מתיקותו הגבוהה (פי 200 מסוכר רגיל) והיותו נטול קלוריות וסוכר, מה שמתיר את השימוש בו לחולי סוכרת, שומרי דיאטת קנדידה ודיאטות דלות פחמימות אחרות, בהן יש להימנע מצריכת סוכר לסוגיו. מלבד זאת הוא מאזן את רמת הסוכר בדם, מסייע בתהליך ההרזיה, ומהווה חלופה לסוכר לכל המבקשים להקפיד על בריאותם. מצב צבירה, צורת צריכה עכשיו, מצויידת בקסם הירוק שמשווק במספר צורות, גם אני יכולה לשקול אם להצטרף לקדחת דלת הפחמימות המשתוללת בחוץ. כמובן לא לפני שאחליט אם להתביית על הצמח עצמו, עלים מיובשים, נוזל, אבקה, ושקיקים לחליטת עצמית. היות וכל מוצר הוא בעל תכונות שונות, אני מיד מרחיבה בפרטים ומצמצת היקפים (נו מה). צמח הסטיביה - את הצמח בצורתו הטבעית ניתן לרכוש כעציץ, כמעט בכל משתלה, עבור שקלים בודדים. עלי הסטיביה משמשים להמתקת משקאות, חליטות צמחים ותה, ובד"כ עלה או שניים יעשו את העבודה. להמתקת קפה מומלץ קודם לחלוט את העלים במים רותחים, ורק לאחר מכן להוסיף את הקפה והחלב. עלי סטיביה מיובשים - למרות שעלה סטיביה יבש מתוק באופן משמעותי מעלה טרי, צורת השימוש בהם זהה. את העלים המיובשים ניתן לטחון ולהשתמש באבקה המתקבלת להמתקה, בישול ואפייה. סטיביה נוזלית- בשוק קיימים שני סוגי סטיביה נוזלית: האחד, מופק מהשרייה של עלי סטיביה במים מזוקקים או בתערובת של מים ואלכוהול דגנים. השני מופק מאבקת סטיביה יבשה מדוללת במים, ומשומרת במעט אלכוהול (המתנדף בחימום), או בתמצית גרעיני אשכולית. בשני המקרים נמכר הנוזל בבקבוקון טפטפת ומיועד לשימוש של טיפות בודדות. אבקת סטיביה - אבקת הסטיביה הלבנה מתוקה פי 200-300 מסוכר רגיל, וחשוב לציין שלא כל האבקות זהות בטעם, בשיעור המתיקות ובמחיר, והדבר תלוי ברמת הזיקוק ובאיכות הצמח ממנו מופקת האבקה. לדוגמה, אבקות בהן שיעור הגליצרין גבוה, נוטות לייצר טעם לוואי (aftertaste). מאחר והאבקה היא צורת ההפקה בעלת המתיקות הגבוהה ביותר, מומלץ להשתמש בכמות מזערית או לדלל כמות קטנה במים מינרלים או מסוננים, ולשמור במקרר. שקיקי סטיביה - השקיקים נמכרים באריזת קרטון (בדומה לתה), ומוכנים לחליטה. בחו"ל ניתן להשיג את אבקת הסטיביה בשקיקים ובתפזורת. תעריפים ממולצים בבית, כשנרגעתי מהריגוש, שמעתי את עצמי שרה: "עולה..עולה לנו..כמה זה עולה לנו..." הפזמון החוזר השיב: עציץ צמח סטיביה במשתלה: כ-6 ¤. עלים מיובשים: כ-20 ¤ לשקית גדולה. נוזל סטיביה: 40-150 ¤, בהתאם לכמות (קיימים 3 גדלים). אבקת סטיביה: כ-60 ¤ למכל של 50 גרם. בישול, המתקה, וגידול: איך משתמשים כמו בכל מערכת יחסים חדשה, רצוי ללמוד מעט על היתרונות והחסרונות של הפלא התורן, למען נהנה ממעשי ידנו. כדי להצליח עם הסטיביה, יש לעשות בה שימוש בהתאם לתוצאה הרצויה, והנה אני מזרימה מידע בשם תחילתה של הידידות המופלאה. בישול ואפייה עם סטיביה - הכלל הראשון בבישול עם סטיביה הוא שהמתקת יתר גוררת טעם לוואי, ולכן יש להמתיק בזהירות ובהדרגה, להתחיל עם הכמות המקורית המצוינת במתכון (על פי יחס ההמרה, ראו טבלה בהמשך), ולטעום לפני כל המתקה נוספת. ניתן להשתמש בסטיביה בכל מתכון, למעט אלה שבהם נחוצות תכונות הסוכר. למשל להקרים (להקציף) חמאה, ליצור קרמל, להזין התססה של שמרים (הסטיביה גורמת להתפחה מעטה יותר) או כשמעוניינים להגביר השחמה של דברי מאפה. כדי להשיג את ההשחמה באמצעות השימוש בסטיביה, יש לשלב במתכון מיץ או רסק פירות, באמצעות החלפת חלק מהנוזלים במיץ, והמרת חלק מהשומנים ברסק. הסוכר המצוי בפרי (הפרוקטוז) יהיה אחראי לפעולת ההשחמה. במידה ואפשרות זו לא קיימת, ניתן על כל כוס קמח רגיל / מלא, להמיר שתי כפות בשתי כפות קמח סויה, שמשחים מהר יותר. מגבלת השימוש בסטיביה נובעת מהשוני המולקלורי של הסוכרוז והסטיביה (סוכרוז הוא הסוכר הלבן שמופק מקנה סוכר ומורכב מגלוקוז ופרוקטוז. צריכה מוגברת שלו קשורה לעליה בשכיחות עששת, סוכרת, מחלות לב והשמנת יתר). יתרונה של אבקת הסטיביה טמון בעמידותה בחום, ובאי התפרקותה בטמפרטורות גבוהות, ולכן היא בריאה, בטוחה ומומלצת לבישול ואפייה, בניגוד לממתיקים מלאכותיים שמשנים את הרכבם בחימום, ובטיחותם טרם הוכרעה (לדוגמה, סכרין ואספרטיים). דרך טובה להתחיל ולהשתמש באבקת הסטיביה תהיה באמצעות שילובה עם ממתיקים אחרים כגון דבש, סירופ מייפל טהור, לתת, וסוכר חום. השימוש באבקה מאפשר להפחית בכמות הסוכר, ולקצץ בכמות הקלוריות והפחמימות הריקות שאנו צורכים. חשוב לשים לב ליחסים בין הממתיקים השונים ולזכור למשל, שדבש מתוק פי 2 מסוכר לבן. כשמשתמשים באבקת סטיביה להכנת מאפים בעלי נטייה להתפורר, כמו למשל עוגיות שיבולת שועל, יש להמיס תחילה את האבקה באחד מהנוזלים שבמתכון (מים, מיץ, חלב), ולהמשיך לפי ההוראות. במאפים יציבים, כמו לחם, עוגות וכו', יש להוסיף את הסטיביה בשלב בו היה נוסף הסוכר (בדר"כ עם החומרים היבשים), ללא שינוי במהלך המתכון. המלצה נוספת היא לא לטעום או לאכול מזון שהומתק בסטיביה מיד בתום הכנתו ובטרם הספיק להתקרר, וזאת בשל טעם הלוואי שעלול להיווצר בעת הבישול והאפייה, טעם שפג במהלך הצינון, ונעלם בחימום חוזר. המתקה בסטיביה - להמתקת כמות קטנה של משקה (כוס עד מספר כוסות) ניתן להשתמש בטיפות הסטיביה, אך יש שמוצאים שבמשקאות חמים, גורמת הסטיביה לטעם לוואי שיש להתרגל אליו. שימוש באבקה לצורך המתקת משקה מצריך כמות מזערית שקשה לדגום במדויק. הפתרון הוא ללקט קמצוץ של אבקה באמצעות קיסם לח, ולערבב איתו את המשקה, או להפיק מהאבקה הקנויה תמצית סטיביה ולחסוך את עלות רכישת הטיפות. לשם כך יש להמיס כפית מחוקה אחת של אבקה בשלוש כפות מים מינרלים או מסוננים (לא מי ברז), להעביר את התמצית המתקבלת לבקבוקון קטן בעל טפטפת (בדומה לתכשיר טיפות האף), ולשמור במקרר. המרת סוכר בסטיביה - הטבלה הבאה מתייחסת לאבקת סטיביה טהורה (100% סטיביה), נטולת טעם לוואי, והכמויות המצוינות הינן בקירוב. ההבדלים הדקים שיתכנו נובעים מסוגי האבקות השונות המצויות בשוק. גורמים נוספים שיש להביא בחשבון הם שיעור המתיקות של מרכיבי המתכון (למשל, שימוש בפירות חמוצים לעומת מתוקים) והעדפה אישית של רמת המתיקות. טבלת המרות סוכר לבן סיטביה נוזלית אבקת סיטביה 1 כוס 1 כפית 1 כפית מחוקה 1 כף 9-6 טיפות 1/4 כפית מחוקה 1 כפית 4-2 טיפות קורט גידול ביתי - אמנם אני גרה בדירה בלב שיכון עירוני מפויח וצפוף, אבל בלילות אני טווה עצמי בארמון קטן טובל ירוק. עד שתהיה לי גינה, ואם בכלל, ולטובת בעלי החצרות, הגינות, האדניות המרפסות והחלונות, שניחנו גם בחדוות גינון ושתילה, אספר שגידול צמח הסטיביה פשוט וקל, ושבהשקעה מינימלית ניתן לדאוג לאספקה שוטפת של העלים הירוקים המתוקים. את הצמח ניתן לרכוש כמעט בכל משתלה בעלות של שקלים בודדים ולגדל באדנית או בכל נקודה שמשית במרפסת / אדן חלון. מכל בקוטר של 25-30 ס"מ, מלא באדמה קלה (לבקש במשתלה אדמה המתאימה לגידול צמחי תבלין), הוא אידיאלי לגידול צמח בודד. כדי לשמור על הלחות בעציץ מומלץ לכסות את האדמה ברובד של קש ועלים המבודדים ומעשירים אותה. צמח סטיביה צעיר רגיש לקור, ולכן יש לוודא שהטמפרטורה השוררת בבית הגידול לא תהיה נמוכה ושאין סכנת כפור. בעלי סטיביה טריים ניתן להשתמש בשתי דרכים: האחת, לקטוף עלה או שניים ולזרוק לכוס המשקה. השנייה, להפיק אבקה אשר דורשת את ייבוש העלים בשמש קייצית למשך 12 שעות, אך לא יותר, כיוון שייבוש ממושך עלול לגרוע מרמת המתיקות של התוצר הסופי. בימי החורף ניתן לייבש את העלים בטוסטר אובן, בדומה לייבוש עלי תבלין אחרים, ולאחר מכן למולל את העלים היבשים בידיים, או לטחון במטחנת תבלינים / קפה, ולקבל אבקה דקה יותר. אבקה טחונה זו מתוקה פי 10-15 מסוכר, וניתן להפיק ממנה תמצית סטיביה נוזלית ע"י הוספת מים מינרלים / מסוננים ביחס של 1 כוס מים חמים על כל ¼ כוס עלי סטיביה מיובשים וטחונים. את התערובת יש להניח למשך 24 שעות כדי שתתייצב, ולאחר מכן לשמור במקרר. יש צורך לנער לפני השימוש. רגע לפני פרידה, ארבע טיפים קטנים, בריאים ונעימים עלי סטיביה מיובשים, סטיביה בנוזל ובאבקה ניתן לרכוש בחנויות טבע. כשחולטים עלים מיובשים, ניתן להסתייע במסננת קטנה, כדי להותיר את המשקה חף מעלים. מי שחשקה נפשו במשהו מתוק, טבעי ובריא, יכול למצוץ עלה או שניים של סטיביה. המלצה לחליטה ביתית: לערבב 1-2 עלי סטיביה, פיסת שורש ג'ינג'ר טרי, 1/2 מקל קינמון ו-1/2 פרוסת לימון או מעט לימון סחוט, בכוס מים רותחים. מורן קויפמן מנהלת את פורום אוכל אורגני ובריאותי ב-ynet ו"ירוקה" היא אחת מהכותבות הבולטות בו. יש לכם שאלות למחברות? כנסו לפורום.
הכתבה מיושנת, חבל שלא הדבקת את יותר חומר על יותר תבלינים משעמם לך בשבת ? עוסק בהדבקות ? עסקנו בהדבקות בגן
היי הנרי תודה על הכתבה וגם על ההדבקה המשך בדרך הנ"ל ותאמין לי אל תתיחס לכל המלעיזים למינהם לא לכבודך להתיחס לצורה שבה הם הפכו את הפורום נכון אני הרבה נכנס ולא כל כך פעיל ובמיוחד לא מתעסק בברדק שהיה כאן מספיק עם צרת המחלה שבה אנו נלחמים ביום יום ועוד מלחמות כאלה ואחרות בחיי היום יום ולכן לא ארצה להוסיף לחיי עוד אפיק מלחמה לכן אגיד לך ולזהבה ועוד כמה אנשים טובים כאן המשיכו להיות מתוקים ואל תתיחסו לאנשים שרוצים מלחמה סתם כי את הכבוד אתם מקבלים מעצמכם ומאיתנו שותפי המחלה המזורגגת
בוקר טוב אני ראיתי עכשיו שאפשר לאכול קוסקוס הוא עשוי מחיטה ותוספת היא כף שמן זית כמובן לא כמות גדולה כל הקופסה היא 340 גר' אבל 3 -4 כפות לדעתי אפשר מה דעתך לכן אני מתייעצת איתך. דרך אגב ראיתי שאת מעוניינת להביא לפורום דיאטנית טובה - אז ברוכים הבאים.
לשושנה, אל תחשבי שאני מומחית כל כך גדולה, אין לי יומרות... גם אני ראיתי משהו על קוסקוס, הכונה ל -4 כפות מוכן - מבושל , הערך הגליקמי בינוני,(60+), במקום פחמימה אחרת. אם אוכלים משהו שונה, חדש, תמיד כדאי למדוד סוכר לפני שאוכלים ואחרי שאוכלים, ובודקים אם זה לא עושה בעיות. בעיקרון, אפשר הרי לאכול גם פסטה, להשתדל לא לבשל יותר מדי, זה לא טוב לסוכרתיים. לדעתי, הכי טוב להתחיל לאכול כמות לא גדולה ולראות מה קורה. היה /יהיה בחור בשם לזר, ממנו למדנו הרבה, ועוד יותר למדנו ממה שעשה על מנת להתאזן, הוא גילה לנו שפסטה וכו' אסור לשבשל יותר מדי, כמה שמבשלים אותו יותר כך מעלה את רמת הסוכר בדם מהר יותר. שבת שלום
מצאתי : קוסקוס מבושל 5 דקות כמות: 3/4 ספל, מכיל 35 ג' פחמימות - לא מעט בתיאבון !!!
שלום לכם למטרת פיתוח חדשני אודה למי שיוכל למסור מידע לגבי מינון הזרקת אינסולין וסוגי המזרקים שבשימוש.
המטרה אינה ברורה, מינון הזרקת אינסולין שונה בין כול שני מטופלים. מפעם ביום ועד הזרקה לפני כול ארוחה. לכול חברה יש מזרק משלה. קיים גם אינסולין במשאבות, שמחוברות 24 שעות ביממה. אז מה השאלה?...
שלום לך, כל המידע מפורט ומעודכן בפרקים על הטיפול באינסולין ו"כך הולכים השותלים" בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" בהוצאת משכל של ידיעות אחרונות. בכל חנויות הספרים.
מי שמכיר אתר על מחלת אדיסון ויכול להשאיר לי כאן לינק אני אודה לו
למאור, נסה לחפש : ADDISON DISEASE חיפשתי בגוגל ומצאתי המון אתרים
תנסה ב- 4 האתרים הרשומים בהמשך. הטוב ביותר לדעתי הוא האחרון. בסוף מצורף גם מעט חומר על המחלה. רק בריאות. ======================================================= http://nana.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/571/xPG/44/xFT/24058/xFP/24052 http://infomed.msn.co.il/glossary/g_2131.asp http://www.adama.net/index/mrpi/ http://www.gdila.co.il/articles?id=a5966a5ffaeb313a0ad393cd07c34a8a מחלת אדיסון אי ספיקת בלוטת יותרת הכיליה (Adrenal Insufficiency) יותרת הכיליה מורכבת מקליפה (Cortex) ומליבה (Medula ) בקטע זה אנו עוסקים בקליפת יותרת הכיליה בלבד. קליפת יותרת הכיליה מורכבת מ- 3 שכבות: 1) גלומרולוזה (מייצרת אלדוסטרון), 2) פסציקולטה 3) רטיקולריס הפסציקולטה והרטיקולריס מייצרות קורטיזול האחראי בין היתר על התגברות על מצבי דחק ויצור הורמונים בעלי תכונות זכריות (השיעור המיני בנשים וגברים מושפע ע"י הורמונים אלה). בקרת ההפרשה מקליפת יותרת הכיליה: מההיפותלמוס מופרש הורמון ה- CRH (Corticotropin Releasing Hormone ) המעורר הפרשת ACTH (Adreno Corticotropic Hormone ) מיותרת המוח (היפופיזה). הורמון ה- ACTH גורם ליצירת קורטיזול מיותרת הכיליה. רמות הקורטיזול בדם מווסתות את הפרשת CRH ו- ACTH . ה- ACTH בנוסף לגרוי הפרשת הקורטיזול גורם גם לגדילה של קליפת יותרת הכיליה. על גדילה זו אחראיים גם גורמי צמיחה I-IGF ו- II-IGF . האלדוסטרון נמצא בבקרה של מערכת הרנין אנגיוטנסין, אולם גם רמות אשלגן גבוהות מגרות את הפרשתו. שכיחות המחלה : שכיחות זו נלקחה מארצות שונות לא בכל הארצות יש מידע על כל הגורמים למחלה זו. חוסר אבחנה של מחלה זו עלול לגרום למוות פתאומי במיוחד אם החולה לקה במחלה זיהומית עם חום גבוה או מצב דחק אחר. פגיעה ראשונית ביותרת הכיליה: הרס פתאומי של הבלוטה בגלל מחלה זיהומית חריפה התמונה פתאומית וסוערת פגם מולד, חסר אנזים של יותרת הכיליה 16000: 1 לידות, מחלה אוטו אימונית (יצור נוגדנים עצמיים), שכיח יותר בנשים, 100,000 : 1 שחפת 1000,000 : 1 אדרנו-לאוקו-דיסטרופיה מחלה נדירה בה יש פגם בחילוף חומרים של חומצות שומן ארוכות נזק למערכת העצבים וליותרת הכיליה אדרנל היפופלזיה פגם מולד בהתפתחות יותרת הכיליה נדיר מאד פגיעה משנית ביותרת הכיליה: טיפול ממושך בקורטיזון ודומיו גורם לדיכוי הפרשת ACTH. הדיכוי יכול להמשך שנתיים לאחר הפסקת הטיפול. חוסר הפרשת CRH או ACTH בגלל פגם התפתחותי מולד או בגלל גידול שגרם להרס ההיפותלמוס או ההיפופיזה. שקיעת ברזל ביותרת הכיליה או בהיפופיזה במצבים בהם מקבלים עירויי דם רבים כגון טלסמיה. תמונת המחלה: יתכן קושי להבדילה ממצבים אחרים בגלל התפתחות איטית וסימנים השכיחים גם במצבים אחרים כגון: עייפות, אבוד משקל, כאב בטן, בחילות, הקאות, חולשה, לחץ דם נמוך, ירידת לחץ דם פתאומית בקימה משכיבה או ישיבה, יתכן רעב למלח בגלל חוסר אלדוסטרון. שינוי צבע העור לכהה בגלל הפרשת הורמון MSH המגרה ריבוי חומרי צבע בעור. הדמיה: בדיקת הבחירה- CT עוזר לאבחן דמום, הסתיידויות או גידול החודר והורס את יותרת הכיליה. טיפול: במצב חריף החולה אבד נוזלים וחייב השלמה של נפח הדם, יתכן שסוכר הדם נמוך, נתרן נמוך, אשלגן גבוה על כן יש צורך בעירוי עם תמיסת מלח פיזיולוגית המכילה סוכר. חולה המגיע במצב חריף יש לקחת דם לנתרן, אשלגן, גלוקוז, קורטיזול, ACTH ולהתחיל בעירוי הרטמן+ גלוקוז 20 סמ"ק\ק"ג. חולה אם אי ספיקת האדרנל המועמד לניתוח צריך לקבל לתוך הוריד או השריר 50-75 מגר\מר2 הידרוקורטיזון לפני הניתוח.תוך הניתוח 2-4 מגר\מר2 לשעה לתוך הוריד או 10-25 מגר\מר2 לתוך הוריד כל 6 שעות. בימים הבאים לאחר הניתוח מורידים את המינון כל יום ב- 50% עד לרמה הרגילה. יש לוודא אם החולה צריך פלורינף (אם מפסיד מלח). תינוקות צריכים 2-5 גר מלח (NaCL ) ליום השלמה זו חשובה במיוחד בעונות חמות. יש למנוע עליה מופרזת במשקל בעקבות תזונה מופרזת. בחיי היומיום יש צורך בהידרוקורטיזון מחולק ל-3 מנות ביום 10-20 מגר\ מר2 בזמן מחלה חריפה או מצב דחק מעלים את המינון פי 3-5 . תרופה זו מועדפת בילדים כיוון שאינה מדכאת גדילה במינון המתאים. במבוגר דקסאמטזון (מינון קטן פי 40). או פרדניזון פי 4 פחות מהידרוקורטיזון סיבוכי הטיפול מהידרוקורטיזון\ דקסאמטזון[ פרדניזון במינון גבוה: הפרעת גדילה לגובה בילדים, השמנה, סטריאה (פסים אדומים בעור), אוסטיאופורוזיס, חולשת שרירים, לחץ דם גבוה, קטרקט. אזהרה לכל החולים שלנו בטיפול זה אנו נותנים צמיד שעליו כתוב טיפול בסטרואידים וטלפון חירום לרופא.
אני חולת אדיסון שנים רבות האם אתם מנפיקים צמיד עם פרטי חרום?? תודה מירי 052- 3325230
לקרוב משפחה מבוגר יש גרד בעור (ידיים, רגלים, גב ובטן) וכתוצאה מהגירוד הופעת פצעים כמובן, על פי כל הבדיקות נמסר שזה תוצאה של הסכרת. אודה מאד לכל מי שיכול לתת לי מידע בנושא וכמובן פתרונות.
תאריך: 11.7.2004 שעה: 12:44 שלום לך, דבר ראשון - have no fear - Dr. Kabnter is here... אשר לגרוד - בחלק מהסוכרתיים, כאשר רמות הגלוקוז עולות מעל שלוש מאות מג% יכול להופיע עקצוץ/גרד טורדני. הוא יכול להיות בגוף עצמו, בגפיים או באיזור המפשעה (במיוחד בנשים). איזון טוב של הסוכרת וטיפול בגורמים משניים (זיהומים, פטרת) מקלים ומבטלים את הגרד שעלול לעתים להיות טורדני במיוחד. כמובן שיש סיבות נוספות לגרד מקומי דוגמת אלרגיות שונות ומשונות ותגובות של העור לתרופות, חומרים כימיים, סבונים ומוצרים קוסמטים ועוד , ולעתים האבחנה קשה ביותר. מכל מקום - בכל מצב ובטח בגרד יש לשמור על איוזון יותר טוב מטוב של רמות הגלוקוז בדם, עם שאיפה להמוגלובין מסוכרר ( A1C ) פחות מ 7%.
לפני מספר ימים נדונה שאלה דומה, ודר' קנטר ענה עליה, העתקתי את תשובתו, עוד מספר ימים יתכן שירצה להוסיף עוד פרטים, וכדאי לשוב ולבדוק באתר. האם ביקרתם אצל רופא עור ? מרפאה לסכרת ?
תודה
האם מותר לחולי סוכרת לאכול דג סולומון מטוגן בשמן זית?
שלום, האם הכונה לאלתית ? לדג סלמון? 100 ג' :180 קלוריות שומן : 8 ג' פחמימות 0 נראה שהדג שמן קצת, בעיקרון מותר לסוכרתיים, שמן זית מותר, אפילו רצוי בסלט, הבעיה היא עם הטיגון של השמן, מטיגון בשמן אמורים להזהר כולם, מעלה את הכולסטרול...
סלומון: לדעתי זהו סוג המאכלים שאפשר לאכול חופשי...כמה כבר אפשר לאכול דג סלומון? אם דג סלומון אסור , אז מה כבר מותר? צריך גם לחיות, לא?... השאלה שגם צריכה להשאל היא : איך את מאוזנת?? רק בריאות.
מי יתן ותעשה חיים ותאכל כל יום 10 ק"ג דג מטוגן עד שתתפוצץ ותפסיק להטריד עם ההארות והבדיחות שלך,
האם לחולי סכרת מותר לצלול בבריכה ? והאם מותר להם לאכול מידי פעם שוקולד ?
בוקר טוב, במקרה, נשאלה שאלה לגבי קורס צלילה לילד בן 13, אם תרדי קצת למטה, תמצאי אותה, את התשובות כולל תשובתן של דר' קנטר. אכילה של קוביה או שתים , מדי פעם כארוחת בינים, דומני משהו בסביבת 50 קלוריות, אינה סוף העולם. (את כמות הקלוריות והפחמימות ניתן לחשב הרי די בקלות, ולראות אם זה דומה להמלצות הדיאטנית). על מנת לדעת את ההשפעה, הדרך הטובה ביותר היא למדוד את רמת הסוכר בדם לפני השוקולד ו 2 שעות אחרי האכילה. יום נעים ושבת שלום
המשך - האידקס הגליקמי של שוקולד חלב (איני יודעת איזה תוצרת - רק כדוגמה) 42 - בינוני קלוריות - 500 ל- 100 ג'
לאחרונה התחלתי להשתמש בטיפות מרוכזות של סטיביה, מספיק 2 טיפות לכוס שתיה כדי לא לפרסם גלוי, מי שמעונין יכול להתקשר 051737313
שלום מלי, רק לאחרונה שאלו כאן אנשים על סטיביה, האם את אוהבת את הטעם ? למה את משתמשת בו ? לאחרונה חלו שינויים בפורום, נשמח אם תתשתפי באופן פעיל יותר.
תאמיני אני קוראת את התגובות שלך לשולחים ומאוד מרוצה - קודם כל בגלל הידע - כמו כן כשאת לא בטוחה את אומרת ד"ר קנטר יתן תשובה - וזה לדעתי מאוד יפה ולגיטימי. מה הכוונה שלך יובש בפה כאילו אדם צמא? או שיובש בשפתיים? יש לי שאלה אליך אדם שאהב לאכול אוכל סיני - איך כשהוא סוכרתי יכול לאכול אוכל זה תודה
שוב שלום, שמחתי לקרוא את תגובותיך, ואני מקווה שתמשיכי לבקר ואם תמצאי לנכון להעיר הערות, תעירי, ואולי הפורום הזה יהפוך למקום נעים. דרך אגב, אני מנסה לשכנע דיאטנית (מעולה לדעתי) להשתתף מדי פעם ולענות לשאלות. יובש בפה - כמו בצמא, צמא שלא ניתן להרוות, שותים ושותים וממשיכים להיות צמאים. שפתייו יבשות - יכול להיות גם, אבל בדרך כלל זה נגרם ממזג אויר ? אוכל סיני - אני אוהבת אוכל סיני, רוב הרכיבים אינם בעיתיים, ואולי אפילו בריאים, הבעיות הם הרטבים - יש בהם סוכר, וכך גם הציפויים. אולי כדאי לבשל בבית, ולנסות מתכונים מתאימים לנו , לסוכרתיים.
לשושנה, אם את רוצה לנסות: אתר באנגלית, הזכרתי אותו כבר, http://diabeticgourmet.com (המלצה של מאיר) מצד ימין למעלה להחליף ARTICLES ל RECIPES SEARCH להקליד CHINESE ןיופיעו מספר מתכונים , כולל מתכונים לא כשרים , אבל כולם כוללים מס' קלוריות, פימימות וכו'. בתאבון
GAD-II ,INSULIN Ab,ISLET CELL Ab 512 מחבר: עדי תאריך: 28.6.2004 שעה: 01:30 שלום. עשיתי את הבדיקות הנ"ל (שלפי מיטב הבנתי באות כולן עם אותה הבדיקה). אשמח אם תוכל לומר לי מה הבדיקות האלו-מה המידע שהן נותנות, והאם אצל סכרתי הבדיקות אמורות להיות בד"כ בנורמה או חורגות מהנורמה. תודה רבה רבה :-) ה
שלום לך, אלן הן הבדיקות שמבצעים בדרך כלל בסוכרתי חדש עם חשד לסוכרת מסוג 1. מחפשים קיום נוגדנים כנגד אי הלבלב, כנגד אינסולין, וכן כנגד GAD שזהו גמא אאמינו דהידרוןנזה. הבדיקה האחרונה יכולה להיות חיובית זמן רב לפני הופעת הסוכרת ומעידה על סיכון לפתח סוכרת עתידית, או שהיא מופיעה יחד עם נוגדנים כנגד הלבלב וכנגד האינסולין בסוכרת מסוג 1 חדשה. בדרך כלל מעל שנה לאחר הופעת הסוכרת רמת הנוגדנים הללו שבה ויורדת עד שהם נעלמים. אם בעת הגילוי של סוכרת מנסוג 1 ישנה עדות לנוגדנים - הרי האבחנה היא של "סוכרת אוטואימונית מסוג 1". לא ציינת לאיזה מ 3 הבדיקות שייך הערך של 512?
לאבא שלי יש סוכר גבוה מאד כ-300 איך אני יכולה לעזור לו?הוא משתדל לאכול מסודר אך לעיתים אוכל מתוק,וחוטא אילו תרופות ממליצים היום לגיל 67 תודה
שלום גלית, הצטערתי לקרוא לגבי אביך. לדעתי , מישהו, אולי אחות, רופא, מישהו שיש לו עליו השפעה חייב לשבת איתו ולהסביר לו לאן זה עלול להוביל חס וחלילה. האם הוא מרגיש טוב ? בדרך כלל, רמת סוכר כל כך גבוהה גורמת לצמאון, עיפות, השתנה מרובה... חשוב שיגיע לרופא ורצוי מאוד לרופא לסכרת בהקדם שיתאים לו תרופות. קימות תרופות מסוגים שונים, ורק רופא יוכל להתאים לו אותן אחרי בדיקות. הוא חייב להגיע גם לדיאטנית לסכרת אשר תתאים לו דיאטה, מה זה אוכל מסודר ? דיאטה לסכרת איננה רק תזונה מסודרת, היא קצת יותר מסובכת. אני מניחה שדר' קנטר יוסיף את הערותיו והארותיו. יום נעים ושכנוע קל
היום התקלתי בתופעה שמעולם לא חוויתי אותה. אני בת 54, סוכרתית סוג 2 מזה שבע שנים ומאוזנת לשביעות רצון כולם (ובעיקר לרצוני). מטופלת בגלוקופאג' פעם ביום בבוקר. היום, התחשק לי "לרדת" על חטיפי שומשום (אני יודעת שאסור, אך מי יכול לעמוד בפיתוי?), לאחר כשעתיים התחיל לי יובש נוראי בפה, עד כדי כך שהשפתיים נדבקו לי ולא יכולתי לדבר (לשביעות רצון הסביבה, אך לא לשביעותי). גם לאחר ששתיתי מעל ליטר מים, התופעה לא חלפה, אם כי פחתה במעט. גם ארוחת ערב קלה לא עזרה. נכון לעכשיו, שעתיים לאחר האוכל, הסוכר שלי עומד על -96, אך היובש בפה לא נרגע. שאלתי - מה עושים כדי להקל על התופעה, למה היא נגרמה? האם יש קשר בין אכילת המתוק? ואיך אפשר למנוע? האמת שאני די לחוצה, ולא יודעת אם זו תופעה חולפת, או שמא תימשך לאורך זמן. אשמח לקבל כל תשובה, ובלבד שאדע כיצד לנהוג. כל טוב ובברכת בריאות
בוקר טוב ורדינה, אין לי תשובה, אני מקווה שדר' קנטר יוכל לענות לך. מוזר לי קצת, שרמת הסוכר אינה גבוהה, סבירה בהחלט. האם אכלת הרבה עוגיות ? מה היו הרכיבים ? (כמות הקלוריות, כמות הפחמימות, אחוזי שומן). לפעמים, השומן עשוי להאט את העלייה ברמת הסוכר בדם. האם מדדת גם מדדת גם אחר 4 שעות ? בד"כ אסור להמליץ, אבל בחנויות טבע , ניתן למצוא מוצרים של מפעל קטן, יקר למדי, אשר מיצר לחמים, עוגיות שמתאימות מאוד לסוכרתיים מבחינת הרכיבים: חיטה מלאה, שיפון וכו', בלי תוספת סוכר, שמו דר' מרק, אבל ברור שאסור להפריז גם בצריכה של מוצרים אלה. האמת היא שלא כולם אוהבים אותם, אני בטוחה שעוגיות עם הרבה סוכר, חמאה וכו' יותר טעימות. עוגיה אחת או שתים בארוחת הביניים לא נורא. אני מקווה שבינתים חל שיפור ... יום נעים
ורדית שלום !! ========== יובש בפה לא נגרם ב- 96, (שעתיים אחרי האוכל.). יובש בפה מרגישים בסוכר של 300 - 400 או בזמן התרגשות פתאומית! או כאשר לא שותים מספיק בימי שרב... דרך אגב: יש חטיפי שומשום ללא סוכר מאוד טעימים.(אפילו במשקל - 49 ש"ח ק"ג) לא רק שומשום, יש טעימים מהם... רק בריאות. נ.ב. קראתי בפורום (שאילנה) שמספידים אותי. הלו לאט לאט... אני עדין פה !!
כסוכרתית עם וותק הרי שידוע לי בדיוק מה מותר ומה אסור, איפה אפשר להשיג עוגיות כאלה ואחרות, ואת כל הרכבי השומן הרווי והבלתי, פחמימות וכו'. אך גם אני חושבת (לאחר שקצת נרגעתי) כי הסוכר שנמדד שעתיים לאחר אוכל בתוצאה של 96, לא מרמז על בעיה עם הסוכר.. ועם יד על הלב, מי מאיתנו לא מגניב מדי פעם משהו אסור? ולמרות שאני עושה זאת, הרי שאף פעם לא הגבתי כך, לכן לדעתי עלי לבדוק כיוונים אחרים. בכל אופן אני מודה לכם על התייחסותכם, כי בשביל מה יש חברים מתוקים?
אני חושבת שחולי הסוכרת ואני ביניהם יכולים להיות אנמיים מפני שלא אוכלים מספיק אוכל שיש בו ברזל - מה צריך לעשות בכדי לא לקבל חולשה?
ערב טוב עדנה, בד"כ אדם זקוק ל 10 מ"ג של ברזל ליום. מזונות עשירים בברזל: כבד, כליות (איברים פנימיים, בשר בקר, הודו, עוף, ביצים, דגים, סויה, טופו, טחינה, אגוזים, שקדים, עלים ירוקים, חיטה, זרעים.
בוקר טוב זהבה נכון מה שכתבת אבל לא כל הדברים האלה מותר לאכול לסוכרתיים בשר ודברים פנימיים של הבשר אני יודעת שאסור
שלום רב! בידי מאמר בנושא הנ"ל.מוכן לשלוח אותו בכל דרך לרופא העוסק בנושא...ולקבל תגובה. אודה על תשומת הלב. יעקב
ליעקב, השמועה הזאת מסתובבת ברחבי האינטרנט ובמקומות אחרים זה זמן רב, במקרה קראתי היום מאמר על הנושא: http://glclk.acout.com/?zi=1pa דרך אגב, היכן התפרסם המאמר שמתריע על הסכנו, וע"י מי ערב טוב
http://glclk.about.com/?z1/apa
הרופא הנכבד קנטר עסוק בכתיבת ספרים שעבורם מקבלים כספים ואילו בפורומים הללו יש רק אנשים סובלים שאינם משלמים ועוד מבלבלים את המוח בריאות ובריאות יום טוב שיהיה
לדר' הנכבד, דר' קנטר כותב ספרים, ואני מקווה מאוד שהוא גם מרויח, הוא משקיע בהם הרבה זמן , מאמצים , ידע ועוד דברים. מאידך, הוא תורם רבות בפורומים, בהתנדבות, מאחר והוא עסוק ולעתים נוסע להשתלמויות, אינו זמין כל יום. כאשר הוא מתפנה לענות, הוא משתדל לענות על כל השאלות שנשאלו, גם אם כעבור זמן. בנוסף, איני רואה משהו שלילי בעובדה שסוכרתי אחד מוכן לעזור לשני, מתוך התנסותו וידיעותיו, בתנאי כמובן ששני הצדדים מודעים לכך, וברור שהעונה אינו בעל השכלה רפואיתו, ותשובותיו הן יותר בגדר עצות מתוך נסיונו או מתוך ידע . אתה מכיר אולי את לזר - תסכים אתי שידיעותיו רבות מאוד. אני סבורה שכל משתתפי הפורום יכולים לתרום לחבריהם ע"י העלאת שאלות, בעיות ולפעמים גם מתן תשובות, בתנאי שיודעים את הגבולות. אם אתה סוכרתי, ידוע לך ודאי שהסוכרת שונה ממחלות אחרות בכך , שלחולה יש חלק חשוב בטיפול, איננו יכול להיות פסיבי ולהסתפק בנטילת תרופות בלבד, למעשה הוא מהצוות המטפל.
מי מסתתר מאחורי X ? כנראה השפן הקטן...
שלום עודד, אני מציעה להפסיק עם העבר והביקורת (הלא בונה) , אנו מכירים הרי את דר' קנטר, אין הוא זקוק להמלצות שלנו. כל משתתפי הפורום ישמחו אם תגביר השתתפותך. יום נעים
יש כל מיני דגים בים וש כל מיני מופרעים באתרי האינטרנט. חלקם ממציאים וירוסים הרסניים, וחלקם ממציאים שטויות במיץ עגבניות. המשותף לכולם - ההסתתרות מאחורי כינויים והפחד להזדהות. ואף על פי כן ולמרות הכל - האתר ימשיך לתת שרות לסוכרתיים באשר הם, הן באתר הנוכחי, הן באתר MATALK והן באחרים, ולמשטינים לא תהיה תקווה...
לדר' קנטר יישר כוחך והמשך בפעילותך הנפלאה
300 בצום - גבוה מאוד ועלול להיות מסוכן, צריך לפנות דחוף לרופא לשם קבלת טיפול., למי שיש 300 בד"כ גם לא מרגיש טוב. מה היא ההרגשה האם את יכולה בבקשה לפרט לי? תודה
לשושנה, לימי שיש ערכים גבוהים, יכולים להיות לו סימנים רבים, צמא, השתנה מרובה, עיפות, יותר נכון לאות, עלולים להיות שינויים בראייה, בלבול, מצב רוח רע. מספיק ? בד"כ האדם מרגיש שמשהו קורה לו. רצוי מאוד להגיע לרופא על מנת להוריד ערכים מסוג זה, בגלל שהמצב עלול להיות עוד יותר גרוע, ולטווח ארוך עלול לגרום נזק.
תודה על האינפורמציה. חוץ מהתופעות האלו זה גם יכול להשפיע על לחץ דם או דפיקות לב מהירות יותר? או שאין לזה שום חשיבות. יש לי שאלה אליך זהבה וסליחה על השאלה האם שתן מוקצף מסמל על סוכרת?
היום בפעם הראשונה הזרקתי 10 יח' והרגשתי מאין סחרחורת קלה מאין מצב הדומה להיפו אך שונה. אכלתי כמובן מייד בכדי להעלות ורק אז ביצעתי בדיקה והייתי כבר מעל . 200 . דרך אגב הזרקתי במזרק רגיל חד פעמי ולא בעט שעדיין לא קיבלתי אותו. כתוב בהוראות שבמיקרה ומזריקים לתוך הוריד יכול להיות מצב של היפו. הרופא שלי הורה לי לקבל 40 יח' ליום . עשיתי ניסיון רק ל-10 יח' בנתיים עם הרגשת היפו. מה עושים ?? הרופא שלי יהיה רק בשבוע הבא.
שלום רון, מאחר ואתה קצת דואג, ואיני יודעת מתי דר' קנטר יענה, או לחילופין לזר, סוכרתי "מומחה", אתה יכול להתקשר לחברה, אולי יוכלו לעזור לך: 8633700 09 243798 053
שלום לך, התגובה שאתה מתאר היא מוזרה, ובכלל לא בטוח שזוהי תגובה לאינסולין שהוזרק (האם באמת היה \ה לנטוס?). אין תגובה מיידגית למתן לנטוס, (אלא אם כן הזרקת לוריד). המינון ההתחלתי הוא לרוב זהה למינון של ההומולין N או האינסולטרד שנלקח קודם לכן בזריקה חד יומית. מומלץ להועץ ברופא/מןמחה לסוכרת ולנטר את התגובות בהתאם.
למישהו יש מידע לגבי צמח שמחליף סוכרזית ואין לו תופעות לוואי היכן מוצאים וכמה זה עולה
בוקר טוב, על הסטיביה נכתה הרבה, אפילו לפני מספר ימים. צמח שמשמש כממתיק, חסר גלוריות וחסר פחמימות, אפשר למצוא אותו בחנויות טבע: נוזל, עלים מיובשים, אבקה - יקר למדי , בקבוק קטן - למעלה מ -20 ש"ח. יש שקונים עציץ במשתלה ומגדלים בבית, יותר זול. יש לו טעם מיוחד, אולי ימצא חן בעיניך, ואולי לא. אנו מקווים שעוד מספר ימים תענה כאן לשאלות דיאטנית, ואולי היא תיתן יותר פרטים. יום נעים
האם מותר לסוכרתי לעשות קורס צלילה מדובר בילד בן 13 תודה
שלום יורם, עד שדר' קנטר יענה, הרי שני קישורים אשר אולי יעזרו לך: http://www.sukeret.co.il/news2.asp?info-id=13013 (חפש באתר בחלק של החדשות) http://www.metukim.co.il/cgi-bin/forum/index.pl?start-836 (בפורום - צלילה) יום נעים
ליורם, גם בפורום זה, תמצא חומר רב על צלילה, אם תעשה חיפוש, נראה לי שרבים נגד וסבורים שיש בזה מן הסיכון. לפעמים קשה להסביר לילד, אבל לא אחדש הרבה אם אומר שהרבה תלוי גם בילד. חופשה נעימה לך ולילד
זהירות!!!! סכרת לא מפריעה לצלילה אבל כדאי לבדוק את הילד אצל רופא מומחה ולשלול בעיות לב שעלולות להיווצר מהסכרת ואז יש בעיה חמורה. שים לב שבפורום הנ"ל יש אנשים " מאוד מאוד" חכמים אשר מאשרים אפילו תרופות ודברים שונים אז שיהיה לילד אחלה צלילה אבל בשיקול דעת יום טוב
שלום רועי, הצדק עימך, חיבים להזהר, לשקול היטב, להתיעץ עם רופא, לקרוא את הדעות השונות, ולא לקבל דעות של מי שאינם מומחים בענינים רפואיים מובהקים. יום נעים
שלום לך, אם הילד אינו על אינסולין ומישהו צולל על ידו ומשגיח - איני רואה כל סיבה שלא יעשה קורס צלילה. כל עוד אין הוא לבדו - לא צריכה להיות בעיה.
לזהבה רועי ולד"ר יורם קנטר תודה על התשובות הברורות יורם קלגרד
לקרין, הנושא נדון פעמים רבות, בינתים, את יכולה לעשות חיפוש (חיפוש בפורום זה) באמצעות המילה "תורשה". לא כ"כ מפחיד !!! יום נעים
חבר: עדי תאריך: 28.6.2004 שעה: 01:30 שלום. עשיתי את הבדיקות הנ"ל (שלפי מיטב הבנתי באות כולן עם אותה הבדיקה). אשמח אם תוכל לומר לי מה הבדיקות האלו-מה המידע שהן נותנות, והאם אצל סכרתי הבדיקות אמורות להיות בד"כ בנורמה או חורגות מהנורמה. תודה רבה רבה :-)
שלום לך על אילו בדיקות מדובר ?
אני מצויה לקראת סוף ההריון, עם סכרת קדם הריונית (סוג 1). שמעתי על אפשרות להוציא תאי גזע מחבל הטבור ולהקפיא אותם ע"מ שבעתיד, לכשתתפתח הטכנולוגיה המתאימה, אפשר יהיה להשתילם אצלי או אצל ילדיי על מנת לרפא את הסכרת. כרגע עוסקת בנושא חברה מסחרית פרטית, והעלויות הן גדולות. רציתי לשאול מהי העמדה הרפואית לנושא? האם מדובר בהימור פרוע או שאכן שעת הלידה היא הזדמנות חד פעמית לפתוח פתח לריפוי עתידי של הסכרת?
שלום לך, כרגע לא ניתן להשתמש בתאים מחבל הטבור על מנת לייצר מהם תאים מיצרי אינסולין. קיימים ניצנים של נסיויים לגבי תאי גזע ממקורות שונים,אך בצורה יישומית מעשית זה עדין חלום רחוק. לכשהדבר יתממש וניתן יהא להפיק מתאי גזע תאים תואמי תאי ביתא בלבלב לא משנה יהא מקורם.מכאן שהקפאת התאים שלך בתשלום דומה להקפאה של נפטרים על מנת שאם יום אחד יוכלו להחיותם הם ישובו אלינו. בינתיים הם מוקפאים על ידי חברה פרטית בהון תועפות...
ערב טוב, סוף כל סוף נפתרה התעלומה, חבל שמנהלי האתר לא טרחו לא לעדכן ולא להסביר, חבל שמר פרומקין לא מצא לנכון להודיע על פרישתו מהניהול באופן מכובד וראוי, אין זה מתאים לו אפילו יש לו אלף סיבות טובות. חלפה עברה תקופה, נאחל לכם בהצלחה
שלום לך, מוקדם מדי להספיד את האתר. אנחנו נתרכז אמנם באתר המקורי שלנו - מ-טוק, אבל האתר הנוכחי ימשיך לפעול, לפחות מבחינת הרופא המומחה שבחבורה.
לדר' קנטר, אני שמח שהפורום ימשיך בניהולך ונמשיך לקבל ממך את מיטב המידע וההסברים כמימים ימימה. מאידך, אני מקווה שאחרי הסרת העננה ואי הבהירות ,הרוח הטובה תחזור לשכון פה, והפורום ויהפוך למקום נעים ,בו הסוכרתיים יוכלו לשאול, לקבל תשובות, להעלות הרהורים מטרידים, ליעץ לחבריהם .
שאלתי לד"ר קנטר - הייתי בבקורת שיגרתית אצל רופא עיניים לראות עם עיניי בסדר כלומר לחץ לראות אם אין קטרקט וכו' - הכל היה מאה אחוז בסדר - שאלתי היא האם אפשר לראות תוך כדי בדיקת העיניים אם אני סוכרתית? תודה לתשובתך.
שלום דפנה, דר' קנטר בד"כ אינו עונה כל יום, ועד אז... ראשית, אני שמחה שבדיקת העינים עברה בשלום, אני מקווה שאת יודעת שיש לחזור עליה כל חצי שנה. איני חושבת שרופא העינים יכול לקבוע אם יש לך סכרת לפי העינים. קימים סיבוכים שאופיניים יותר לסוכרתיים, אבל אני מניחה שבעיות מסוימות משותפות לאנשים רבים , ולצערנו הסוכרתיים נפגעים יותר מאחרים.
שלום לך, כאשר מחלת הסוכרת "נכנסת למשחק", והמצב המטבולי של אי איזון רמות הסוכר בדם הופך למחלה, מופיעים שינויים בכלי הדם של העין המהווים עדות לכך שהמחלה עצמה קיימת. יש לזכור שבסוכרתיים רבים המאוזנים היטב, שינויים אלו יכולים להופיע אחרי שנים - עד כ 15 שנה בממוצע, כך שאפשר להיות עם סוכרת ללא סימנים בעיניים, ולעתים נדירות אפילו להפך - שינויים בעינים עם סוכרת גבולית בלבד.
סליחה על הבורות אני יודעת שבדיקות דם כשיש 135 זה די גבולי ואז שולחים לדיאטנית וכו' ללא תרופות או זריקות מה הכוונה כאשר רמות הגלוקוז עולות מעל שלוש מאות מג% מה זה אומר 300??? זה לא מסוכן?? סליחה שאני לא מבינה ואם כן אפשר להסביר לי תודה.
שלום שושנה, בור הוא מי שאינו יודע וסבור שהוא יודע. רמת סוכר בצום צריכה להיות בין 80-110 , 135 דורש התיחסות וטיפול . 300 בצום - גבוה מאוד ועלול להיות מסוכן, צריך לפנות דחוף לרופא לשם קבלת טיפול., למי שיש 300 בד"כ גם לא מרגיש טוב.
מה הכוונה שלך לא מרגיש טוב - איזה סימפטומים יכול להיות זה פשוט מעניין אותי אם תוכלי להגיד למשל כמו מה אודה לך תודה.
לזהבה תודה לגבי הנובונרם זה ממש נכון שהתרופה ב 2 מ"ג אותו מחיר כמו החצי מ"ג ביי
למשה, שמחה שיכולתי לעזור מקווה שהנובונורם יעזור לך
למשה, במקרה קראתי מאמר של מנדוזה, בו הוא מציין שניתן לחלק כדורים - על מנת לחסוך כסף, נראה שגם בארה"ב קיימת בעיה של עלויות - להוציא כדורים מצופים, אלה נפגעים ביעילותם אם חותכים אותם
שלום רב, במוצרים ללא סוכר ישנו מרכיב שנקרא אספרטיים לאחרונה ישנם כל מיני פרסומים על הסכנה בצריכת מוצרים בהם יש אספרטיים. הייתי רוצה לדעת האם הוא גורם לבעיות מיוחדות או מהווה סכנה כלשהיא. תודה מראש, גלית
שלום לך, לא רק לאחרונה אלא כבר הרבה זמן מופיעים "מאמרים" על אספרטים. זהו ממתיק טוב וזול, שמתפרק בחום, ופרט לחולי ם במחלה הנדירה "פניל קטונוריה" הוא מתאים לסוכרתים. למידע נוסף הפעילי את מנגנון ה"חיפוש" של האתר, או עייני בפרק על "הממתיקים המלאכותים" בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי
שלום רב, אני לא יודעת אם הרופאים עונים פה, אבל גם תשובה של אחת/ד הקוראות/ים תוכל לסייע: עד כמה יכולות גלולות למניעת הריון להשפיע על רמות הסוכר בדם? התחלתי לקחת לפני ששה ימים ומזה שלושה ימים הסוכר שלי משתולל (ולפני כן הערכים היו נמוכים עד תקינים). האם השפעה כזאת היא בגדר הנורמה? האם הגוף "יתרגל" לגלולות עם הזמן? לתשובה מהירה אודה.
לאחת בוקר טוב, מתוך ספרו של דר' קנטר: ישנן גלולות משני סוגים: כאלו המכילות אסטרוגן ופרוגסטרון וכטלו המכילות פרוגסטרון בלבד. הסוג השני אינו מומלץ ככלל לחולות סוכרת, אלא במקרים מיוחדים, כגון בזמן הנקה, או לתקופה לא ארוכה אין לגלולות כל השפעה על מהלך המחלה או על סיבוכיה, לעתים הן מעלות מעט את רמות הגלוקוז בדם. אצל אשה המקבלת ממילא אינסולין הוספה מינימלית של אינסולין, מחזירה את האיזון לרמתו הרצויה. כך באשר לכדורים להורדת הסוכר והן באשר לאשה הזקוקה לדיאטה בלבד. קיימת בעיה באותן נשים שאצלן העלייה ברמות הגלקוז מחייבת לשנות טיפול, כלומר מעבר מדיאטה לטיפול תרופתי או מטיפול תרופתי לטיפול באינסולין. ...ואולי במצבים כאלה כדאי להמנע מגלולות. כיום, עם המעבר לגלולות מדור חדש, המכילות כמויות קטנות של הורמונים, הבעיות הללו כמעט נעלמו. בכל מקרה, מתן גלולות צריך להיות בהשגחה של רופא נשים ורופא הסוכרת. יום נעים, מקווה שהציטוט מהספר ענה על חלק מהבעיות
תודה רבה על התשובה המהירה, אבל כמובן שזה דבר נורא סובייקטיבי.. למה קוראים: "מעלות מעט את רמות הגלוקוז בדם"? כמה מעט זה המעט הזה? וגם - כמה זה: "הוספה מינימלית של אינסולין"? הדברים מאוד לא מוגדרים ולכן אני לא יודעת אם אני יכולה להסיק מהם מסקנות...
שלום לך, לרוב עלית הגלוקוז בתגובה לנטילת גלולות היא מינימלית, ונדרשים תיקונים קלים של מינוני האינסולין/תרופות. אם בכלל. הבעיה היא בכאלו שמאוזנות על דיאטה ועלית הגלוקוז עלולה לדרוש מעבר פזה - לתרופות בנוסף לדיאטה. אזי יש לשקול את התועלת שבנטילת הגלולה לעומת הצורך בשינוי הגישה הטיפולת בסוכרת. פירוט נוסף תמצתאי בפרק: "להיות אשה מתוקה עם סוכרת" בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי". מומלץ לך לעיין. בברכה ד"ר יורם קנטר
זקוקה לרופא סוכרת באופן פרטי עבור אמי לצורך איזון סוכר באמצעות זריקות אינסולין. האם מישהו מכיר רופא מומחה שאינו נרתע מן הנושא והוא זמין ?
בוקר טוב, אינני סבורה שהגעת למקום הנכון, בד"כ אין נוהגים להמליץ על רופא מסוים בפורום. אם מדובר באיזון - נסי במרפאות סכרת של בתי החולים הגדולים, מקבלים חולים בתשלום, ואת יכולה לשאול במקום לגבי הרופאים, מי מהם מתאים לכם. לחילופין, את יכולה לשאול באגודה לסכרת, אולי יש להם רשימות. שבוע טוב ואיזון
שלום לך, אין האתר ממליחץ על "מומחה: זה אן אחר. מומלץ לך לעיעין בדפי זהב באיזור מגוריך, בערך רופאים -אנדוקרינולוגים, ובדוק מי מהם עובד במרכזי הסוכרת הקרובים למקום מגוריך.
מיכל. פרסמתי באתר בתאריך 04 / 5 / 18 את הרשימה. מפרסם פעם נוספת. ====================================================== מקצוען בחלוק לבן / הרופאים המומלצים ביותר!!! ================================= כתבה שפורסמה בערב פסח 5/4/04 במעריב, איתרתי אותה בארכיון .(30 עמ' פוליו) אני מכניס את הרשימה לפורום, מפני שד"ר קנטר מזכיר אותה הרבה פעמים.לשימושכם כמעט כל אדם נזקק במהלך חייו לרופא מומחה. לרוב, החיפוש אחריו נעשה מתוך בהילות, בתהליך מסורבל שכולל סבב חברים קרובים, ידענים מפוקפקים והשכנה מהמכולת. לפעמים תהיה גם פנייה נכלמת לרופא הבכיר שטיפל בזמנו בדודה נחמה, או טלפון נועז למנהל בית חולים ש''בטוח יוכל להמליץ''. במרוץ אחרי החלוק הלבן לא המרחק ירתיע, גם לא המחיר. השאיפה תהיה להשיג את הרופא הטוב ביותר בתחומו, לקבל ממנו אבחנה חדה ומדויקת ולצאת בהדרכתו אל דרך הרפואה השלמה. אם התוצאות יצדיקו את שמו הטוב של המומחה, ישים החולה את נפשו בכפו, יפקיד רוחו בידו וישיג בעזרתו בריאות - אותו מצרך חמקמק ונדיר שבימים כתיקונם אינו מורגש ואינו נחשק, אבל כשהוא חסר אי אפשר בלעדיו. כדי לקצר את הדרך אל הרופא המומחה ולסייע במלאכת החיפוש המאומצת, יצאנו זו השנה השלישית למשימת הבחירה של עשרת הרופאים הטובים ביותר בתחומם. אלו שממרומי הידע והניסיון זכרו גם להניח יד מנחמת על מצח לוהט. אלו שלצד יוקרתם המקצועית, הצלחתם המסחרית ושלל תואריהם, לא גבו סכומי עתק מחוליהם (ועדיין השתכרו יפה). ובעיקר אלו שלמרות היותם מומחים בעלי שם עולמי, לא גבה לבם ולא רמו עיניהם ולא הפכו את המקצוע סכין לחפור בה, ולא נהגו ביהירות, בחמדנות ובחוסר אחריות וחטאו לחולים ולשליחותם. בחירת הרופא הטוב ביותר היא משימה מורכבת. ראשית, הרשימה מוגבלת, ותמיד יהיו עוד עשרות רופאים מעולים בתחומם שנותרו בחוץ, ואין הם נופלים מאלו שהוזכרו לטובה. שנית, דווקא המומחים הגדולים מטפלים במחלות מסובכות יותר, ששיעורי הפטירה בהם גבוהים מהמקובל ופרסומם גורם עוול לשמו הטוב של הרופא. שלישית, קרוב לוודאי שיש קלינאים מעולים, בעלי כישרון ונשמה, שמתעקשים להמשיך לקבל את החולים בחדר זנוח, בעיירה שכוחת אל, ורק השכונה מכירה אותם או מסעודה משדרות. ורביעית, לעולם ינסו רופאים החמושים ביחסי ציבור, באינטרסים ובאינטריגות להשתרבב בחשאי לרשימה כה מחייבת. למרות זאת, ועל אף הקושי, המשימה הושלמה. זאת משום שתמיד יש עשרה מומחים בכל קטגוריה רפואית שנחשבים קונצנזוס, שם דבר, ואין חולק עליהם. רופאים מומחים שאבחנותיהם מעולות, סברם נעים ונוח, מחיריהם שווים לכל נפש והם מסורים ואחראים - נודעים לאט אך בבטחה. הקהילה הרפואית על כל שכבותיה מכירה אותם היטב ומפנה אליהם חולים. שמם נמסר מפה לאוזן במרפאות ובכנסים, ומודגש בעט זוהר ברשימותיהם של הרב פירר וחבריו. אליהם, כך אני מאמינה, הגענו. ומילה אישית: בכל שנה מחוללת כתבה זו סערה רבתי, בעיקר מצדם של רופאים, מנהלים, דוברים וראשי מוסדות שאנשיהם לא נכללו ברשימה, וגם מצד עסקנים או כתבים המשוכנעים שעלינו לפסול את מי שכתבו נגדו או להאדיר את מי שכתבו בשבחו. מבחינה מסוימת, הכנת הכתבה היא סוג של התאבדות עיתונאית, כי הולדתה בעמל ויזע, ושכרה התמודדות בלתי נגמרת עם שידול ולחצים, הכפשות, התרסות ומרירות. למרות הקושי, אני רואה בעבודתי זו שליחות ציבורית נעלה. דף שעשוי לקצר את הדרך לחולים ולסובלים. רשימה ראשונית, כנה ונקיית כפיים, ועזרה שהיא בגדר ציוד חירום. אני שמחה וגאה במשימה הקשה שהשלמתי השנה. וגם הפעם, כמו בפסח אשתקד, חתמתי על הכתב וידי לא רעדה, כיוון שמאז פרסום הכתבה, לאורך כל השנה האחרונה, לא עבר שבוע בלי שיחת טלפון אחת לפחות מחולים שביקשו העתק ממנה. נדמה לי שכמה מהם הצליחו לחסוך בעזרתה לא רק זמן יקר, סבל וכאב, אלא גם איכות חיים. וזה שכרי. אונקולוגיה (לפי סדר הא''ב) * ד''ר מיה גוטפריד. מומחית באונקולוגיה וקרינה, מנהלת היחידה לאונקולוגיה של הריאה בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472414 * פרופ' נסים חיים. מומחה לכימותרפיה, אחראי כימותרפיה במערך האונקולוגי במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543003 * פרופ' אהרון סולקיס. מומחה לאונקולוגיה, מנהל המכון האונקולוגי בקמפוס בילינסון שבפתח-תקווה. 03-9377456 * פרופ' משה ענבר. מנהל המערך האונקולוגי במרכז הרפואי תל-אביב וראש החוג לאונקולוגיה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב. 03-6973494 * ד''ר אריה פיגר. מומחה לגידולים במערכת העיכול, מנהל השירות לאונקולוגיה של מערכת העיכול במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973082 * פרופ' רפאל פפר. מנהל היחידה להקרנות במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302290 * פרופ' תמר פרץ. מנהלת המחלקה האונקולוגית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' אברהם קוטן. מומחה לרדיותרפיה. מנהל המכון האונקולוגי במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543003 * פרופ' רפאל קטן. מומחה לאונקולוגיה כללית, מנהל המערך האונקולוגי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-6302064 * פרופ' ברוך קליין. מומחה לסרטן השד ומערכת העיכול, רופא בכיר במכון האונקולוגי בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472713 אונקולוגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' מרים בן-הרוש. מומחית לסרטן העצמות והדם, מנהלת מחלקות המטולוגיה ואונקולוגיה בבית החולים מאייר לילדים שליד המרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543002 * ד''ר יצחק יניב. מומחה להמטואונקולוגיה בילדים, מנהל המרכז להמטואונקולוגיה ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253776 * פרופ' גידי רכבי. מנהל המערך האונקולוגי, מומחה לטיפולים חדשניים בתחום הגידולים הסולידיים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302936 אורולוגיה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' ג'ק בניאל. מומחה לכירורגיה אונקולוגית של דרכי השתן, מנהל האגף האורולוגי בקמפוס בילינסון שבפתח-תקווה. 03-9376563 * ד''ר אילן ליבוביץ. מומחה לאורולוגיה אונקולוגית וגידולי מערכת המין והשתן כולל אורולוגיה שחזורית, מנהל המחלקה האורולוגית בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7471557 * פרופ' אריה לינדנר. מומחה לאורולוגיה, מנהל מחלקה אורולוגית במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779409 * ד''ר יגאל מדג'ר. מומחה לפריון הגבר, מנהל היחידה לפריון הגבר ואנדרולוגיה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302804 * פרופ' חיים מצקין. מומחה לסרטן הערמונית, מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי תלאביב. 03-6973265 * פרופ' שמעון מרטיק. מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542692 * פרופ' עופר נתיב. מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי בני-ציון (רוטשילד) בחיפה. 04-8359523 * פרופ' דוב פודה. מנהל המחלקה האורולוגית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' יעקב קנטי. מומחה לאורולוגיה למבוגרים ולילדים, מנהל מחלקה אורולוגית במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-64003410 * ד''ר יעקב רמון. מומחה לגידולים ושחזורים, מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302413 אורולוגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר יעקב בן-חיים. מומחה לאורולוגיית ילדים, מנהל היחידה לאורולוגיית ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974939 * פרופ' פנחס ליבנה. מנהל המערך האורולוגי במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה ומנהל מרפאת אורולוגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253192 * פרופ' עמיצור פרקש. מנהל המחלקה האורולוגית בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555111 אורתופדיה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' שמואל דקל. מומחה להחלפת מפרקים, מנהל המחלקה האורתופדית במרכז הרפואי תלאביב. 03-6974720 * פרופ' נחום הלפרין. מומחה לבעיות ברכיים ומפרקים, מנהל המחלקה האורתופדית במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779432 * פרופ' מאיר ליברגל. מנהל המחלקה האורתופדית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר גבי מוזס. מנהל היחידה לאורתופדיה של הכתף, המרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974689 * פרופ' יצחק מלר. מנהל היחידה לאורתופדיה אונקולוגית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974688 * פרופ' מאיר ניסקה. מומחה בכירורגיה של הקרסול וכף הרגל, מנהל המחלקה האורתופדית בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472568 * פרופ' מיכאל סודרי. מנהל החטיבה האורתופדית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8370969 * פרופ' דן עטר. מומחה לאורתופדיה ילדים, מנהל המחלקה האורתופדית במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6403401 * ד''ר חיים צינמן. מומחה לטראומה אורתופדית, מנהל המחלקה האורתופדית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * ד''ר אבנר קרב. מומחה לכירורגיה של כף היד במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441611 אורתופדיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' שלמה וינטראוב. מומחה לאורתופדיה ילדים, ומנהל מחלקת אורתופדיה ילדים ומעבדת הליכה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974261 * פרופ' שלמה פורת. מומחה לאורתופדיה ילדים, מנהל מחלקת אורתופדיה ילדים בבית החולים אלי''ן שליד בית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר ליונל קופליוביץ. מומחה לאורתופדיה ילדים, מנהל היחידה לאורתופדיה ילדים במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779160 אימונולוגיה קלינית (אלרגיה) (לפי סדר הא''ב) * ד''ר ארנון גולדברג. מומחה ברפואת ילדים, אלרגיה לארס של דבורים וצרעות, מנהל היחידה לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472717 * ד''ר אליאס טובי. מנהל מחלקת אימונולוגיה ואלרגיה קלינית במרכז הרפואי בני-ציון (רוטשילד) בחיפה. 04-8359253 * ד''ר יעל לוי. רופאה בכירה במכון לאימונולוגיה ואלרגיה, מרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253652 * פרופ' יוסי מקורי. מומחה לרפואה פנימית, אלרגיה ואימונולוגיה קלינית. מנהל מחלקה פנימית ומנהל המעבדה לאלרגיה ואימונולוגיה בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7471579 * פרופ' יעקב נפרסטק. מומחה לרפואה פנימית, ראומטולוגיה, אימונולוגיה קלינית ואלרגיה. מנהל האגף הפנימי בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים. 02-6777644 * פרופ' עמוס עציוני. מנהל היחידה לאימונולוגיה פדיאטרית ומנהל בית החולים מאייר לילדים שעל יד בית החולים רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * פרופ' שמואל קיוויתי. מומחה לריאות, מנהל היחידה לאלרגיה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973734 * ד''ר מנחם רותם. מנהל השירות לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה בבית החולים העמק בעפולה. 04-6495237 * פרופ' יהודה שיינפלד. מומחה לאימונולגיה קלינית ואלרגיה, מנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302242 * פרופ' מאיר שליט. מנהל היחידה לאלרגיה ולאימונולוגיה קלינית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 אף , אוזן וגרון (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יוסף אלידן. מנהל מחלקת אף, אוזן וגרון בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר מרדכי הימלפרב. מומחה לאף, אוזן וגרון ולסובלים מהפרעות שיווי משקל, מסחרחורות ומלקויות שמיעה. מנהל המכון לשמיעה ודיבור במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973433 * ד''ר איתן יניב. מומחה לאף, אוזן וגרון, מנהל מכון אף וסינוסים בקמפוס בילינסון שבפתחתקווה. 03-9377146/3 * פרופ' מיכל לונץ. מנהלת מחלקת אף, אוזן וגרון במרכז הרפואי בני-ציון (רוטשילד) בחיפה. 04-8359544 * ד''ר רועי לנסברג. מומחה לניתוחים אנדוסקופיים של מערות האף והפנים במחלקת אף, אוזן וגרון במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973544 * פרופ' רפי פינמסר. מומחה לניתוחי גידולים של ראש וצוואר, מנהל מחלקת אף, אוזן וגרון במרכז הרפואי רבין ומנהל מערך אף, אוזן וגרון במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9376456 * פרופ' יהודה פינקלשטיין. מומחה להפרעות נשימה, דיבור ובליעה, מומי ראש וצוואר וחך שסוע, מנהל היחידה למחלות חך בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472701 * פרופ' דני פליס. רופא בכיר באסותא, מומחה לכירורגיה אונקולוגית ראש וצוואר וכירורגיה של בסיס הגולגולת. מנהל מחלקת אף, אוזן וגרון במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973573 * פרופ' יונה קרוננברג. מומחה למחלות אוזניים, לשמיעה, לסחרחורת, לעצב הפנים ולטראומות, מנהל מחלקת אף, אוזן וגרון במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302242 * פרופ' יואב תלמי. מומחה לכירורגיה ראש וצוואר, רופא בכיר במרכז הרפואי שיבא בתלהשומר. 03-5302889 אף , אוזן וגרון ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר ארי דירו. מומחה לאף, אוזן וגרון ילדים ולהפרעות מולדות וגנטיות הקשורות במערכת אף, אוזן וגרון. מנהל יחידת אף, אוזן וגרון ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974517 * ד''ר מיכאל וולף. סגן מנהל מחלקת אף, אוזן וגרון ומנהל השירות לרפואת אף, אוזן וגרון ילדים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302091 * ד''ר אייל רווה. רופא בכיר באסותא ומנהל מרפאת אף, אוזן וגרון במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253755 גב וניתוחי עמוד השדרה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יצחק אוטרימסקי. מומחה לאורתופדיה ומנהל מחלקה אורתופדית א' במרכז הרפואי תלאביב. 03-6973515 * ד''ר ראובן גפשטיין. מומחה לניתוחי עמוד שדרה מזעריים ומנהל היחידה הארצית לניתוחי עמוד שדרה בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472590 * ד''ר דוד הנדל. מומחה לעמוד השדרה, מנהל יחידת ניתוחי גב בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555566 * ד''ר ישראל כספי. מומחה לעמוד השדרה, רופא בכיר ביחידת עמוד שדרה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302420 * ד''ר יגאל מירובסקי. מומחה לעמוד שדרה וגב, מנהל יחידת עמוד שדרה וגב במרכז הרפואי אסףהרופא. 08-9779437 * פרופ' יעקב נרובאי. רופא בכיר במחלקה האורתופדית ומנהל יחידת הגב במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302420 * פרופ' יזהר פלומן. מומחה לניתוחי עמוד שדרה ומנתח גב באסותא ובמרכז הרפואי תל-אביב. 03-5201467 * ד''ר נחשון קנולר. מומחה לעמוד שדרה וחוט שדרה ומנהל יחידת ניתוחי עמוד שדרה, המחלקה הנוירוכירורגית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר.03-5302650 * ד''ר לאון קפלן. מומחה לכירורגיה של עמוד השדרה אצל ילדים ומבוגרים ואחראי יחידת עמוד שדרה בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6778923 * ד''ר נמרוד רחמימוב. מומחה לעמוד שדרה ומנהל יחידת עמוד שדרה בבית החולים בנהריה. 04-9107739 גינקולוגיה כללית ומיילדות (לפי סדר הא''ב) * פרופ' ראובן אחירון. מומחה לאולטרסאונד ומנהל היחידה להדמיות אולטרסאונד במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5305115 * פרופ' עוזי בלר. מומחה לגינקו-אונקולוגיה בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555720 * פרופ' גלעד בן-ברוך. מומחה לגינקולוגיה אונקולוגית ומנהל מחלקת גינקולוגיה אונקולוגית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302154 * ד''ר משה ברונשטיין. מנהל מכון אולטרסאונד עוברי, מומחה לסריקת מערכות של העובר ורופא בכיר לנשים ויולדות במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543111 * פרופ' אוהל גונן. מנהל מחלקת נשים ויולדות במרכז הרפואי בני-ציון (רוטשילד) בחיפה. 04-8359183 * פרופ' ארנון ויז' ניצר. מומחה לגינקולוגיה ולמיילדות ומנהל יחידת אם ועובר בחטיבה למיילדות ולגינקולוגיה במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400828 * פרופ' יוסי ליסינג. מומחה לגינקולוגיה ולפריון, מנהל האגף למיילדות וגינקולוגיה בבית החולים ליס, המרכז הרפואי תל-אביב. 03-6925603/4 * פרופ' ארנון סמואלוב. מומחה לגינקולוגיה, למיילדות ולמחלות נשים. מנהל חדרי לידה בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6666155 * פרופ' אייל שיף. מומחה למיילדות ולגינקולוגיה ומנהל אגף נשים ויולדות בבית החולים שיבא בתל-השומר. 03-5302785 * פרופ' אליעזר שלו. מומחה לרפואת נשים, לאולטרסאונד, למיילדות ופריון, מנהל מחלקת נשים ויולדות בבית החולים העמק בעפולה. 04-6494031 גינקולוגיה - פוריות (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יוסף איצקוביץ'. מומחה להפריה חוץגופית ומנהל מחלקת נשים ויולדות במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543111 * פרופ' שוקי דור. מנהל היחידה להפריה חוץגופית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302786 * פרופ' נרי לאופר. מומחה להפריות מבחנה ומנהל מחלקת נשים ויולדות בבית החולים הדסה עין-כרם. 02-6776424 * פרופ' דוד לב-רן. מומחה להפריה חוץ-גופית ומנהל היחידה להפריה חוץ-גופית במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5028104/5 * פרופ' אודי מרגליות. מומחה לפוריות ומנהל יחידת ההפריה החוץ-גופית בבית החולים שעריצדק בירושלים. 02-6555025 * פרופ' שלמה משיח. מומחה לפוריות, להפריה חוץ-גופית ולניתוחים לפרוסקופיים, מנהל היחידה להפריה חוץ-גופית באסותא ומנהל המרפאה לפוריות ברמת-מרפא. 03-5201579, 03-5278181 * פרופ' עמי עמית. מומחה לגינקולוגיה ופריון ומנהל היחידה להפריה חוץ-גופית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6925637 * פרופ' גדי פוטשניק. מומחה לפוריות ומנהל יחידת ההפריות של המרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 * פרופ' בני פיש. מומחה למיילדות וגינקולוגיה, פוריות והפריות מבחנה, מנהל היחידה לפוריות והפריה חוץ-גופית במרכז הרפואי רבין בפתחתקווה. 03-9377600 * פרופ' רפאל רון-אל. מומחה לפוריות במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779722 גנטיקה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אבי אור-אורטרגר. מומחה לגנטיקה, למחלות תורשתיות ולסרטן משפחתי. מנהל המכון הגנטי במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974704 * פרופ' צבי בורוכוביץ. מומחה לרפואת ילדים ולגנטיקה רפואית, מנהל מכון שמעון וינטר לגנטיקה של האדם, המרכז הרפואי בני-ציון רוטשילד בחיפה. 04-8359459 * ד''ר יובל ירון. מומחה לגנטיקה רפואית ולרפואת נשים ומנהל היחידה לאבחון טרום לידתי, המכון הגנטי במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974704 * ד''ר דורית לב. מומחית למחלות מיטוכונדריאליות, מנהלת המכון הגנטי במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5028119/536 * ד''ר אפרת להד-לוי. מומחית לגנטיקה רפואית, בית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6666136 * פרופ' משה פרידמן. מומחה לגנטיקה רפואית, רופא בכיר במכון הגנטי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303173 * ד''ר אניק רוטשילד. מומחית למחלות ליזוזומליות (מחלות אגירה), גנטיקאית בכירה בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים. 02-6777111 * ד''ר אורית רייש. מומחית לרפואת ילדים ולגנטיקה רפואית ומנהלת המכון הגנטי במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779617 * פרופ' מוטי שוחט. מנהל מכון הגנטיקה במרכז הרפואי רבין ובמרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9377659 * ד''ר סתוית שלו. מנהלת היחידה לגנטיקה בבית החולים העמק בעפולה. 04-6495446 גסטרואנטרולוגיה (דרכי עיכול וכבד) (לפי סדר הא''ב) * פרופ' שמואל אדלר. מומחה לטיפול בשיטת כמוסת הווידאו ומנהל מחלקת גסטרואנטרולוגיה בבית החולים ביקור-חולים בירושלים. 02-6464206 * פרופ' אברהם אליקים. מנהל מכון הגסטרו במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה.04-8542504, 057-672130 * פרופ' שמעון בר-מאיר. מנהל מחלקת גסטרואנטרולוגיה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303030 * פרופ' זמיר הלפרין. מומחה לגסטרואנטרולוגיה, מחלות כבד, דרכי מרה, ושט, לבלב ומחלות דלקתיות של מערכת העיכול, מנהל המכון למחלות דרכי העיכול והכבד במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974282 * פרופ' בן-ציון נוביס. מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472580 * פרופ' ירון ניב. מומחה לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס ומנהל המכון הגסטרואנטרולוגי בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9377237 * ד''ר משה סנטו. מומחה לגסטרואנטרולוגיה ורופא בכיר במכון למחלות דרכי העיכול והכבד במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974969 * פרופ' איתן סקפה. מומחה למחלות גסטרואנטרולוגיות וכבד ומנהל המכון הגסטרואנטרולוגי במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779722 * פרופ' פרד קוניקוב. מומחה למחלות מרה ואחראי ליחידה אנדוסקופית במרכז הרפואי תלאביב. 03-6974282 * פרופ' דני רחמילביץ. מומחה לגסטרואנטרולוגיה ומנהל המחלקה הגסטרואנטרולוגית בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6666149 גסטרואנטרולוגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יורם בוינובר. מנהל מרפאת גסטרו ילדים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302558 * פרופ' גבריאל דינרי. מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253672/166 * ד''ר שמעון רייף. מומחה לגסטרואנטרולוגיה, מנהל היחידה לגסטרואנטרולוגיה ילדים בבית החולים דנה וממלא מקום מנהל מחלקת ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974515/271 גריאטריה (לפי סדר הא''ב) * ד''ר אברהם אדונסקי. מנהל המערך הגריאטרי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303429 * ד''ר יהושע בן-ישראל. מומחה לגריאטריה ולמחלות פנימיות ומנהל המרכז הגריאטרי המשולב שהם פרדס-חנה. 04-6375612 * ד''ר שי בריל. מומחה לגריאטריה פנימית ומנהל בית החולים בית-רבקה. 03-9335530 * ד''ר יצהל ברנר. מומחה לרפואה פנימית וגריאטריה ומנהל מחלקת גריאטריה פנימית והיחידה לגריאטריה שיקומית בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7471509, 09-7471003 * ד''ר יעקב גינדין. מומחה לרפואה פנימית וגריאטריה ומנהל המכון הגריאטרי קפלן ברחובות. 08-9351902 * פרופ' משה זוננבליק. מומחה למחלות פנימיות ולגריאטריה ומנהל מחלקת גריאטריה בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555168 * ד''ר דוד כהן. מומחה לרפואה פנימית ולגריאטריה. 04-8378663 * ד''ר שמואל לוי. מנהל מחלקת גריאטריה במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441211 * פרופ' מרק קלרפילד. מומחה לגריאטריה ומנהל מחלקת גריאטריה במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400588 * פרופ' מריאן רבינוביץ. בכיר הרופאים הגריאטרים בישראל. 02-5341795 דרכי נשימה (ריאה) (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יששכר בן-דוב. מומחה למחלות ריאה ומנהל המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303095 * ד''ר נוויל ברקמן. רופא בכיר במכון הריאה בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר יואל גרייף. מומחה לריאות, מנהל המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973774 * פרופ' דב היימר. מומחה למחלות ריאה ומנהל יחידת ריאות במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400807 * ד''ר דניאל ויילר. מומחה לפנימית ריאות, ומנהל מחלקת ריאות בבית החולים כרמל בחיפה. 04-8250251 * ד''ר שבתאי ורסנו. מומחה למחלות ריאה, מנהל יחידת האסתמה וסגן מנהל מחלקת ריאות בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472158 * פרופ' מרסל טופילסקי. מומחה לרפואה פנימית ולמחלות ריאה, ומנהל החטיבה הפנימית ומחלקה פנימית ח' במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973376 * ד''ר יהושע סמורז'יק. מומחה למחלות ריאה, ומנהל מחלקת ריאות בבית החולים מאיר בכפרסבא. 09-7471556 * ד''ר ישראל פריאל. מומחה לרפואה פנימית ולמחלות ריאה, ומנהל מחלקת ריאות במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5028754 * פרופ' עמיחי רובין. מומחה למחלות פנימיות וריאות, ומנהל מכון ריאה במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542369 דרכי נשימה ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר חנה בלאו. מנהלת יחידת ריאות וסיסטיקפיברוזיס במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253654 * פרופ' אשר טל. מומחה לדרכי נשימה ילדים ולרפואת ילדים, מנהל מחלקת ילדים במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 * פרופ' יעקב יהב. מנהל יחידת ריאות ילדים והמרכז לסיסטיק-פיברוזיס בבית החולים לילדים ע''ש ספרא, המרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302884, 03-5302218 המטולוגיה (מחלות דם) (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יצחק בן בסט. מומחה לסרטן הדם, לשעבר מנהל המערך להמטואונקולוגיה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302564 * פרופ' דינה בן יהודה. מנהלת המחלקה ההמטולוגית בבית החולים הדסה. 02-6777111 * פרופ' אלן ברבי. מומחה להשתלות אטיאולוגיות (תאי-לב) ומנהל מכון המטולוגיה במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-944121 * פרופ' חיים הרשקו. מנהל מחלקת המטולוגיה בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555871 * ד''ר מאיר להב. מומחה לרפואה פנימית והמטולוגיה ומנהל מחלקה פנימית א' בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9377101 * פרופ' אלה נפרסטק. מומחית להמטולוגיה ולהשתלות מוח עצם ומנהלת המכון ההמטולוגי במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973782 * פרופ' אהרון פוליאק. מומחה ללימפומה, לשעבר מנהל היחידה ללימפומיה ולאוקמיה בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים. 02-6777111 * פרופ' יעקב רואו. מומחה להמטולוגיה ולהשתלות מוח עצם, מנהל המכון ההמטולוגי והשתלת מוח עצם במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542541 * ד''ר פיה רענני. רופאה בכירה במערך ההמטולוגי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303030 * פרופ' עופר שפילברג. מומחה להמטולוגיה ומנהל מחלקת המטולוגיה במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 המטולוגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר רונית אלחסיד. מומחית להמטואונקולוגיה ילדים, סגנית מנהלת מחלקת המטואונקולוגיה ואחראית למערך השתלות מוח עצם בילדים בבית החולים מאייר שליד המרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542222 * פרופ' יוסי קפילושניק. מומחה להשתלות מוח עצם ומנהל היחידה להמטואונקולוגיה ילדים במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 * ד''ר חנה תמרי. מנהלת מחלקת המטולוגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253178, 03-9253768 ( הפריות ראו גינקולוגיה-פוריות) השתלות איברים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' איתן מור. מומחה להשתלת כבד, מנהל מחלקת ההשתלות בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376566 * ד''ר רישרד נקש. מומחה לכירורגיה כללית ולהשתלות כליה, לבלב וכבד. מנהל היחידה להשתלות כליה, לבלב וכבד במרכז הרפואי תלאביב. 03-6973492 * פרופ' אחמד עיד. מומחה להשתלות כבד ורופא בכיר בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים. 02-6777111 * פרופ' מרדכי קרמר. מומחה בתחום השתלת ריאות ומנהל מכון הריאות בקמפוס בילניסון, המרכז הרפואי רבין. 03-9377140 השתלות מוח עצם (לפי סדר הא''ב) * ד''ר יצחק יניב. מומחה להמטואונקולוגיה בילדים ומנהל המרכז להמטואונקולוגיה ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253776 * פרופ' ארנון נגלר. מומחה לפנימית, להמטולוגיה ולהשתלות מוח עצם ומנהל המערך ההמטולוגי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5305830 * פרופ' אלה נפרסטק. מומחית להמטולוגיה ולהשתלות מוח עצם, מנהלת המערך ההמטולוגי במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973782 * פרופ' שמעון סלוין. מומחה להשתלות מוח עצם, מנהל מחלקת השתלות מוח עצם בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים. 02-6777111 * פרופ' יעקב רואו. מומחה להמטולוגיה והשתלות מוח עצם, מנהל המכון ההמטולוגי והשתלת מוח עצם במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542541 זיהומים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יעקב אמיר. מומחה למחלות זיהומיות ורפואת ילדים, מנהל מחלקת ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253700 * פרופ' שי אשכנזי. מומחה למחלות זיהומיות אצל ילדים, מנהל מחלקת ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253837 * פרופ' עמוס ינון. מומחה למחלות זיהומיות ומנהל היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555076 * ד''ר יצחק לוי. מומחה למחלות זיהומיות, מנהל שירות האיידס במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5304937 * ד''ר פיטליק סילביו. מומחה בהעברת זיהומים מבעלי חיים לבני אדם, מנהל מחלקה פנימית בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376312 * ד''ר בינה רבינוביץ'. מנהלת היחידה למניעת זיהומים נרכשים במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה. 03-9372491 * ד''ר גליה רהב. מומחית למחלות זיהומיות ומונוקלאוזיס, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303500 * פרופ' ראול רז. מומחה למחלות זיהומיות, מנהל היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים העמק בעפולה. 04-6494259 * ד''ר קלריס ריזנברג. מומחית למחלות זיהומיות ומנהלת היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 * ד''ר איתמר שליט. מומחה למחלות זיהומיות אצל ילדים, מנהל יחידת מחלות זיהומיות במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253205 ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר איילה אסיה. סגנית מנהלת מחלקת ילדים בבית החולים דנה, המרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974534 * פרופ' שי אשכנזי. מנהל מחלקת ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253837 * פרופ' דוד ברנסקי. מומחה לרפואת ילדים ומנהל אגף ילדים בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' בן-ציון גרטי. מומחה לרפואת ילדים ואימונולוגיה ומנהל מחלקת ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253837 * פרופ' שאול סופר. מומחה לרפואת ילדים וטיפול נמרץ ומנהל היחידה לטיפול נמרץ ילדים במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 * פרופ' עמוס עציוני. מומחה לילדים ואימונולוגיה ומנהל בית החולים לילדים מאייר ליד המרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542646 * פרופ' ג' סטין פסוול. מנהל האגף לרפואת ילדים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302896 * פרופ' גדעון פרת. מומחה לרפואת ילדים וסגן מנהל בית החולים ספרא במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302492 * פרופ' גידי רכבי. מנהל המערך האונקולוגי ומומחה לטיפולים חדשניים בתחום הגידולים הסולידיים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302936 * פרופ' צבי שפירר. מומחה לרפואת ילדים ואימונולוגיה, יועץ בכיר בבית החולים ספרא ומייסד בית החולים לילדים דנה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-7528884 כאב (לפי סדר הא''ב) * ד''ר אילון אייזנברג. מומחה לנוירולוגיה ומנהל מרפאת כאב במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * ד''ר מאיר בן-נון. סגן מנהל מחלקת הרדמה ומנהל מרפאת כאב בבית החולים מאיר בכפרסבא. 09-7472568 * ד''ר סילביו בריל. מומחה לכאב ורופא בכיר במרפאה לכאב במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303106 * ד''ר איתי גור-אריה. מנהל היחידה לטיפול בכאב, המרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303106 * ד''ר שמעון הופמן. מנהל מרפאת הכאב במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400220 * ד''ר ריטה לקר. מומחית להרדמה וכאב, אחראית מרפאת כאב בקמפוס בילינסון בתפח-תקווה. 03-9377477 * פרופ' דוד ניב. מומחה להרדמה וטיפול נמרץ, מנהל היחידה לטיפול בכאב במרכז הרפואי תלאביב. 03-6974716 * ד''ר ברקת שיף. רופאה מרדימה במרכז הרפואי תל-אביב ובקופת חולים מכבי. 03-5462330 * ד''ר אריה שפירא. מומחה להרדמה, אחראי לטיפול בכאב חד ומנהל יחידת הרדמה נשים ומיילדות בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7471047 * ד''ר בן ציון שקלאר. מומחה לטיפולי רדיופריקוונסי ומנהל מרפאות כאב קונבנציונליות ולא-קונבנציונליות במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441211 כבד (לפי סדר הא''ב) * פרופ' רן אורן. מומחה לגסטרואנטרולוגיה ומחלות הכבד ומנהל היחידה למחלות כבד במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973984 * פרופ' ירון אילן. מומחה לגסטרואנטרולוגיה ומנהל מחלקה פנימית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר זיו בן-ארי. מנהלת היחידה למושתלי כבד בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9377250 * פרופ' יעקב ברוך. מנהל יחידת הכבד במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542956 * ד''ר פרץ וייס. מומחה למחלות כבד ורופא בכיר במכון הגסטרואנטרולוגי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5305006 * פרופ' רן טור כספא. מומחה למחלות כבד, ראש בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל-אביב ומנהל המכון למחלות כבד ומחלקה פנימית ד' במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה. 03-9376751 * ד''ר יואב לוריה. מומחה לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד ומנהל השירות להפטיטיס במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973984 * פרופ' עמנואל סיקולר. מומחה למחלות כבד ולמחלות פנימיות ומנהל מחלקה פנימית ב' במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 * ד''ר אלי צוקרמן. מומחה לרפואה פנימית וכבד, המרכז הרפואי בני-ציון (רוטשילד) בחיפה. 04-8370969 * פרופ' דניאל שובל. מומחה למחלות כבד ומנהל היחידה למחלות כבד בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 כירורגיה (לפי סדר הא''ב) * ד''ר סובחי אבו-עביד. מומחה לכירורגיה כללית, לכירורגיה אנדוסקופית מתקדמת ולהשמנה חולנית, מנהל היחידה להשמנה כרונית וסגן מנהל החטיבה הכירורגית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973305 * פרופ' אריה דורסט. מומחה לכירורגיה כללית ומנהל מחלקה כירורגית בבית החולים ביקורחולים בירושלים. 02-6464111 * פרופ' זאב דרז' ניק. מומחה לכירורגיה כללית ומנהל המערך הכירורגי בקמפוס השרון (גולדה) בפתח-תקווה. 03-9372323 * פרופ' עודד יורים. מומחה לכירורגיה כללית, השתלות, כבד ולבלב בבית החולים הדסה עיןכרם בירושלים. 02-6777111 * פרופ' שלמה ללצו' ק. מומחה לניתוחים אונקולוגיים ושדיים ומנהל מחלקה כירורגית בקמפוס בילינסון. 03-9376212 * ד''ר עמיר סולד. מומחה לכירורגיה כללית ולכירורגיה אנדוסקופית מתקדמת ומנהל היחידה ללפרוסקופיה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973255 * פרופ' אברהם צ' רניאק. מומחה לכירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב ומנהל מחלקה כירורגית במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5038604 * פרופ' יוסף קלאוזנר. מומחה לכירורגיה של לבלב, סרקומות וקיבה. מנהל האגף הכירורגי במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974711, 03-6973315 * פרופ' מיכה רבאו. מומחה לכירורגיה כללית ומנהל היחידה לפרוקטולוגיה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973209 * פרופ' פתחיה רייסמן. מומחה לכירורגיה לפרוסקופית ומנהל הכירורגיה הכללית בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6666944 כירורגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר איתמר אביגד. מומחה לכירורגיית ילדים ומנהל מחלקת כירורגיה ילדים בבית החולים ספרא שליד המרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5305225 * פרופ' יצחק וינוגרד. מומחה לכירורגיית דרכי הנשימה אצל ילדים ומנהל מחלקת כירורגיה ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974538 * ד''ר נפתלי פרויד. רופא בכיר באסותא ומנהל המחלקה הכירורגית במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253737 כירורגיית לב וחזה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' דני ביטרן. מומחה לכירורגיית לב חזה, מנהל מחלקת כירורגיית לב וחזה בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555171 * ד''ר בוריס גנדל. מומחה לניתוחי לב וחזה ומנהל היחידה לכירורגיית חזה בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472555 * פרופ' ברננדו וידנה. מומחה לעורקים כליליים ולניתוחי מסתמים אצל מבוגרים וילדים, רופא בכיר באסותא, מנהל מחלקת ניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי רבין ובמרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9376701, 03-9376713 * ד''ר דיב מאהר. מומחה לניתוחי חזה ומנהל היחידה לניתוחי חזה בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555918 * פרופ' גדעון מרין. מנהל מחלקת כירורגיית לב-חזה בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר דוד משעלי. מומחה לניתוחי לב ומנהל יחידת ניתוחי לב ילדים בבית החולים ספרא שבמרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5305176 * ד''ר מילטון סאוטה. מומחה לכירורגיית חזה, רופא בכיר באסותא ומנהל היחידה לניתוחי ריאות במחלקת ניתוחי חזה ולב בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376708 * ד''ר דן ערבות. מומחה לניתוחי לב וחזה ומנהל מחלקת ניתוחי לב וחזה בבית החולים כרמל בחיפה. 04-8250256 * ד''ר אהוד רענני. מומחה לניתוחי לב ומנהל המערך לניתוחי לב במרכז הרפואי שיבא בתלהשומר. 03-5302710 * ד''ר אלון שטמלר. סגן מנהל מחלקת ניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה. 03-9376710 כירורגיה פלסטית (לפי סדר הא''ב) * ד''ר עמירם בורנשטיין. מומחה לכירורגיה פלסטית, בית הרופאים. 03-5223755 * ד''ר אייל גור. מומחה לכירורגיה פלסטית ומנהל היחידה למיקרוכירורגיה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974643 * פרופ' ירון הר-שי. מומחה לפלסטיקה ומנהל היחידה לכירורגיה פלסטית בבית החולים כרמל בחיפה. 04-8250281 * ד''ר ג' רי ויס. מומחה לכירורגיה פלסטית ומנהל היחידה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973320 * ד''ר בתיה יפה. מומחית לכירורגיה פלסטית ולכירורגיית יד ומנהלת יחידה לכירורגיית יד ולמיקרו-כירורגיה בבית החולים שיבא בתלהשומר. 03-5302682 * פרופ' יצחק פלד. מומחה לכירורגיה פלסטית ומנהל מחלקת כירורגיית פה ולסת במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * ד''ר יצחק צילינסקי. מומחה לניתוחים להסרת סרטן העור במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302682 * ד''ר נועם קלדרון. מומחה לטיפול בכיבים ומנהל היחידה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי בני-ציון (רוטשילד) בחיפה. 04-8370969 * ד''ר דב קליין. מומחה לכירורגיה פלסטית, בית הרופאים. 03-5462073 * פרופ' רפאל שפיר. מומחה לכירורגיה פלסטית כללית וסרטן העור (מלנומות) ומנהל מחלקת כירורגיה פלסטית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973402, 03-6974444 כלי דם (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אריה בס. מנהל מחלקת כלי דם במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779188 * פרופ' יעקב ברלצקי. מנהל מחלקת כירורגיית כלי דם בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' אהרון הופמן. מומחה לכירורגיית כלי דם ולכירורגיה כללית ומנהל מחלקת כירורגיית כלי דם והשתלות איברים בבית החו לים רמב''ם בחיפה. 04-8543119 * פרופ' יהודה וולף. מומחה לכירורגיית כלי דם ומנהל מחלקת כלי דם במרכז הרפואי תלאביב. 03-6973641 * פרופ' אביגדור זליקובסקי. מומחה לניתוחי כלי דם ומנהל מחלקת כירורגיית כלי דם בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376669 * ד''ר בוריס יופה. מומחה לכירורגיה וסקולרית וכללית ומנהל מחלקת כירורגיה כללית בבית החולים ברזילי באשקלון. 08-6745555 * ד''ר ירון כרמלי. מומחה לכלי דם ומנהל יחידת כלי הדם בבית החולים כרמל בחיפה. 04-8250211 * פרופ' גבריאל סנדרו. מומחה לכירורגיה כללית וכלי דם ומנהל יחידת כלי דם ויחידת אבחון מחלות בכלי דם במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400954 * פרופ' חיים ענר. מומחה לכירורגיה של כלי הדם בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' יעקב שניידרמן. מנהל מחלקת כירורגיית כלי דם במרכז הרפואי שיבא בתלהשומר. 03-5302712 מטבוליזם (הפרעות במשק השומנים) (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אורלי אל-פלג. היחידה למחלות מטבוליות בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6514215 * ד''ר דב גביש. מומחה לרפואה פנימית ומחלות מטבוליות ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5028642 * פרופ' טומי חייק. מומחה לחקר הליפידים ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543111 * פרופ' טובה חצ' ק. מנהלת המחלקה הפנימית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-677111 * פרופ' דרור חרץ. מנהל המכון לחקר ליפידים וטרשת עורקים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302940 * פרופ' ערן ליטרסדורף. מומחה למטבוליזם ומנהל המחלקה הפנימית בבית החולים הדסה. 02-677111 * פרופ' שלמה קידר. מומחה לחקר הליפידים ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542681 * ד''ר הילה קנובלר. מומחית לרפואה פנימית ומנהלת מרפאה מטבולית במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441211 * פרופ' ארדון רובינשטיין. מומחה לרפואה פנימית ומנהל היחידה למחלות מטבוליות וליפידים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973415 * פרופ' נפתלי שטרן. מומחה לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה ומנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה, המרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973732 נוירוכירורגיה (ניתוחי מוח) (לפי סדר הא''ב) * פרופ' פליקס אומנסקי. מנהל המחלקה הנוירו-כירורגית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' משה הדני. מומחה לכלי דם מוחיים, לגידולי יותרת המוח ולגידולים שפירים של המוח (מנגיומות) ומנהל מחלקת נוירוכירורגיה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-6967222, 03-5302650 * ד''ר מנשה זערור. מנהל המחלקה הנוירוכירורגית בבית החולים רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * ד''ר סרגיי ספקטור. מומחה לנוירוכירורגיה בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' יצחק פריד. מומחה לנוירוכירורגיה ולניתוחים להסרת המוקד האפילפטי, גידולי מוח ולמלפומציות ווסקולריות (אוסף כלי דם). מנהל היחידה לנוירוכירורגיה תפקודית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974949 * ד''ר נחשון קנולר. מומחה לחבלות ראש ומנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה וחוט שדרה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302650 * פרופ' אלי רייכנטל. מומחה למחלות ראש ועמוד שדרה ולניתוחים נוירוכירורגיים ומנהל המחלקה הנוירוכירורגית במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400781 * פרופ' צבי רם. מומחה לגידולי מוח ומנהל מחלקת נוירוכירורגיה במרכז הרפואי תלאביב. 03-6974455 * פרופ' צבי הארי רפפורט. מומחה לניתוחים בגידולי מוח וחוט שדרה ומנהל המחלקה הנוירוכירורגית בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376401 * ד''ר רוברטו שפיגלמן. מומחה לנוירוכירורגיה וטיפולי הקרנה תוך מוחיים ומנהל היחידה לרדיוכירורגיה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302650 נוירוכירורגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר יוסף גילבורד. מומחה לנוירוכירורגיה ילדים ומנהל מחלקת נוירוכירורגיה ילדים במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543040 * ד''ר שלום מיכוביץ. מנהל היחידה לנוירוכירורגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253682 * ד''ר שלמה קונסטנטיני. מומחה לנוירוכירורגיה ילדים ומנהל מחלקת נוירוכירורגיה ילדים בבית החולים דנה לילדים בתל אביב. 03-6974686 נוירולוגיה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' עודד אברמסקי. מנהל המחלקה הנוירו לוגית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר רבקה אינזלברג. נוירולוגית בכירה בבית החולים הלל-יפה בחדרה. 04-6304420 * פרופ' נתן בורנשטיין. מומחה לנוירולוגיה ולמחלות כלי דם של המוח ומנהל המחלקה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973159 * ד''ר תרז טברס. מומחית לבעיות זיכרון ומנהלת היחידה להפרעות זיכרון ותפקודי מוח עילאיים בקמפוס בילינסון בפתח-תקוווה. 03-9377080/2 * פרופ' אלדד מלמד. מומחה לפרקינסון, פרופסור לנוירולוגיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל-אביב ומנהל המחלקה הנוירולוגית במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה. 03-9376356 * פרופ' מירי נויפלד. מומחית לנוירולוגיה ולטיפול באפילפסיה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973418 * ד''ר אריה קוריצקי. מומחה לנוירולוגיה ומנהל היחידה לכאבי ראש במחלקה הנוירולוגית בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376356 * ד''ר ענת קסלר. מומחית לנוירואפטימולוגיה במחלקת עיניים, המרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973408 * פרופ' אבינועם רכס. מומחה לנוירולוגיה ומנהל היחידה להפרעות תנועה בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר יונתן שטרייפלר. מומחה לשבץ מוחי ומנהל היחידה הנוירולוגית בבית החולים השרון בפתח-תקווה. 03-9372261 נוירולוגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' שאול הראל. מומחה לנוירולוגיה ילדים ומנהל המכון להתפתחות הילד והיחידה לנוירולוגיה ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-5643496 * ד''ר רפי וייץ. מומחה לנוירולוגיה ומנהל המרפאה הנוירולוגית במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253612 * פרופ' יהודה שפירא. מנהל היחידה לנוירופדיאטריה בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 סוכרת (לפי סדר הא''ב) * פרופ' חנוך בר-און. מומחה למחלות סוכרת ורופא ראשי בדימוס למחלות פנימיות בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6776967 * ד''ר אילנה הרמן-בהם. מומחית למחלות פנימיות ולסוכרת ומנהלת המחלקה הפנימית ויחידת סוכרת במרכז הרפואי סורוקה בבארשבע. 08-6403418 * ד''ר מיכאל קופלר. מומחה לרפואה פנימית ומנהל היחידה לסוכרת במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973417 * ד''ר יוסף קלינמן. ראש המחלקה הפנימית בבית החולים ביקור-חולים בירושלים ומומחה למניעת כריתת רגליים בעקבות פצעי סוכרת. 02-6464208 * ד''ר הילה קנובלר. מומחית לרפואה פנימית ומנהלת מרפאה מטבולית במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441211 * ד''ר יורם קנטר. מומחה לסוכרת וראש יחידת הסוכרת במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542222 * פרופ' משה קרפ. מנהל מחלקת אנדוקרינולוגיה ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973415 * פרופ' ארדון רובינשטיין. מומחה למחלות פנימיות ומנהל היחידה לליפידים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973415 * פרופ' איתמר רז. מנהל יחידת הסוכרת בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר מיכה רפפורט. מומחה לרפואה פנימית וסוכרת ומנהל מחלקה פנימית והשירות לסוכרת במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779977 סוכרת ילדים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אברהם גולנדר. מומחה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת ילדים ומנהל המרפאה לאנדוקרינולוגיה בבית החולים דנה לילדים שבמרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974519 * פרופ' משה פיליפ. מנהל המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253282 * ד''ר נעים שחאדה. מומחה לרפואת ילדים וסוכרת נעורים וסגן מנהל מחלקת ילדים במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543111 עור ומין (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אריה אינגבר. מנהל מחלקת עור ומין בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר יוסף אלקלעי. מומחה למחלות עור ומין, כירורגיה דרמטלוגית וניתוח מיקרוגרפי בקופת חולים מכבי, סניף חולון. 03-5583555 * פרופ' ראובן ברגמן. מנהל מחלקת עור במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542610 * פרופ' שרה ברנר. מומחית לדרמטולוגיה ומנהלת מחלקת עור במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974287 * פרופ' עמוס גלהר. מומחה לעור ומין ומנהל בית החולים פלימן בחיפה. 04-8307070 * פרופ' מיכאל דוד. מומחה למחלות עור ולפסוריאזיס ומנהל מחלקת עור בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376654/3, 050-933417 * פרופ' סימה הלוי. מומחית למחלות עור ומין, נשיאת האיגוד הישראלי לרפואת עור ומין ומנהלת מחלקת עור במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6403415 * פרופ' רוני וולף. מנהל יחידת העור במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441211 * ד''ר הנרי טראו. מומחה לדרמטולוגיה ומנהל מחלקת עור במרכז הרפואי שיבא בתלהשומר. 03-5302419 * ד''ר קלרה קרבלניק, מומחית לעור ומין בקופת חולים מכבי. 09-9507459 * ד''ר דגנית רוזנמן. מומחית לעור ומין ומנהלת מחלקת עור בבית החולים העמק בעפולה. 04-6494000 עור ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר דני בן אמיתי. מומחה לעור ילדים ומנהל יחידת עור ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים בפתח-תקווה. 03-9253652 * ד''ר אביקם הראל. מומחה לדרמטולוגיה ומנהל היחידה לעור ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974876 * ד''ר אלכס זבולונוף. מומחה לרפואת ילדים ועור ומנהל מחלקת ילדים ויילודים בבית החולים יוספטל באילת. 08-6358011 עיניים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אהוד אסיה. מומחה לקטרקט ומקטע קדמי של העינים (גלאוקומה וקרנית) ומנהל מחלקת עינים בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7471527 * פרופ' מיכאל בלומנטל. מומחה לקטרקט ולתיקון קוצר ראייה ומנהל רפואי של בית החולים עין-טל לרפואת עיניים. 03-5433222 * ד''ר יוסף גלובינסקי. מומחה לגלאוקומה, רופא בכיר לתחום הגלאוקומה ומנהל מחלקת הגלאוקומה בבית החולים עין-טל לרפואת עיניים. 03-5441411 * ד''ר ז' אן פול דריי. מומחה לאוקולופלסטיקה של דרכי הדמעות, עפעפיים וארובה של דרכי הדמעות ומנהל היחידה לאוקולופלסטיקה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973508 * ד''ר יצחק חמו. מומחה לרשתית בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים. 02-6777111 * פרופ' גיורא טרייסטר. מומחה לרפואת עיניים ולשעבר מנהל מחלקת עיניים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303030 * ד''ר שמואל לוינגר. מומחה לרפואת עיניים והסרת משקפיים בשיטת הלייזר. 02-5008784 * פרופ' ענת לוינשטיין. מומחית למחלות הרשתית של העין ומנהלת מחלקת עיניים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6925773 * פרופ' יצחק ליפשיץ. מומחה לניתוחי תשבורת (הסרת משקפיים) במרכז לבריאות העין בתלאביב. 03-6437925 * ד''ר יוסף מוסייב. מנהל מחלקת עיניים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302774 * ד''ר יוסף פרנץ. מנהל יחידת רשתית וזגוגית במחלקת עיניים בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7471527 עיניים ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר דורון נוימן. מומחה לרפואת עיניים אצל ילדים ולפזילה ומנהל היחידה לרפואת עיניים ילדים ופזילה במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5028397, 09-7660866 * פרופ' חיים סטולוביץ. מומחה לרפואת עיניים לילדים ומנהל השירות לרפואת עיניים בילדים ופזילה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973262 * ד''ר אברהם שפירר. מומחה לרפואת עיניים ומנהל יחידת עיניים ילדים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303030 פנימית (לפי סדר הא''ב) * פרופ' חיים ביטרמן. מומחה לרפואה פנימית ומנהל המחלקה הפנימית בבית החולים כרמל בחיפה. 04-8250211 * פרופ' שלמה ברלינר. מומחה לרפואה פנימית וקרישת דם ומנהל המחלקה הפנימית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974961 * פרופ' אהוד גרוסמן. מומחה ליתר לחץ דם ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302834 * פרופ' ערן לייטרסדורף. מומחה למחלות מטבוליות ומנהל מחלקה פנימית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' משה מיטלמן. מומחה לרפואה פנימית והמטולוגיה ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-5303030 * פרופ' יעקב נפרסטק. מומחה למחלות פנימיות ומנהל החטיבה הפנימית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ יחזקאל סידי. מומחה ליתר לחץ דם ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302464 * פרופ' עידית פלטאו. מנהלת מחלקה פנימית בבית החולים העמק בעפולה. 04-6494347 * פרופ' שלמה קידר. מנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * פרופ' מוטי רביד. מומחה למחלות פנימיות ומנהל מחלקה פנימית בבית החולים מאיר בכפרסבא. 09-7472568 פסיכיאטריה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אבי בלייך. מומחה לפסיכיאטריה, מנהל בית החולים לב השרון וראש החוג לפסיכיאטריה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל-אביב. 09-8981221 * ד''ר ברכה גאוני. רופאה פסיכיאטרית, פסיכואנלטיקאית ומומחית לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר, לפסיכיאטריה של המבוגר ולהפרעות אישיות. 03-6422727 * פרופ' לאון גרינהוז. מנהל מחלקה פסיכיאטרית ג' במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303773 * פרופ' אליעזר ויצטום. מומחה להפרעות חרדה ודיכאון, מתמחה בטיפול בציבור החרדי ואחראי להוראת הפסיכותרפיה במרכז לבריאות הנפש בבאר-שבע. 02-6734150 * פרופ' שמואל טיאנו. מומחה לפסיכיאטריה כללית ופסיכיאטריה של הילד והמתבגר, מומחה למינהל רפואי ומנהל בית החולים גהה. 03-9258205 * פרופ' בני לרר. מנהל מחלקת פסיכיאטריה ביולוגית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' חנן מוניץ. מומחה לפסיכיאטריה כללית ולשעבר מנהל בית החולים גהה. 03-5228598 * פרופ' משה קוטלר. מומחה לפסיכיאטריה ומנהל בתי החולים באר-יעקב ונס-ציונה. 08-9258241 * פרופ' אהוד קליין. מומחה לפסיכיאטריה ומנהל המחלקה הפסיכיאטרית בבית החולים רמב''ם בחיפה. 04-8542559 * ד''ר שמואל קרון. מומחה לפסיכיאטריה ומנהל בית החולים שלוותא. 09-7478555 פסיכיאטריה ילדים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אלן אפטר. פסיכיאטר ילדים ונוער, מומחה לדיכאון ואובדנות ומנהל מחלקת בריאות הנפש במרכז שניידר לרפואת ילדים בפתח-תקווה. 03-9253616 * פרופ' אברהם ויצמן. מומחה לפסיכיאטריה כללית ופסיכיאטריה של הילד והמתבגר במרכז לבריאות הנפש בגהה. 03-9258290 * ד''ר דני שטיין. מומחה להפרעות אכילה ולטיפולים קוגנטיביים אצל ילדים ונוער ומנהל המחלקה הפסיכוסומטית לילד ולמתבגר במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302690, 03-5302466 קרדיולוגיה (לפי סדר הא''ב) * ד''ר יורם אגמון. ממלא מקום מנהל מחלקת קרדיולוגיה בלתי-פולשנית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * פרופ' מיכאל אלדר. מומחה לקרדיולוגיה ולהפרעות קצב הלב ומנהל מכון הלב במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302604 * פרופ' אלכסנדר בטלר. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי רבין בפתח- . 03-9377107 * פרופ' ברנרד בלאסן. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל המעבדה לאלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974418 * פרופ' ישעיהו בן-חורין. מומחה לקרדיולוגיה, סגן מנהל מחלקת לב ומנהל יחידת הצנתורים בבית החולים ביקור-חולים בירושלים. 02-6464111 * פרופ' דני צבעוני. מומחה לקרדיולוגיה ולצנתורים ומנהל המחלקה הקרדיולוגית בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555975 * פרופ' גדי קרן. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974248 * פרופ' אריה רוט. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל היחידה לטיפול נמרץ לב במרכז הרפואי תלאביב. 03-6973537 * פרופ' אלכס שגיא. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל יחידת אקו-לב בקמפוס בילינסון בפתחתקווה. 03-9377056 * ד''ר אהוד שוומנטל. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל היחידה להחלמה ולשיקום של הלב במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302649 קרדיולוגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר עינת בירק. מנהלת יחידת קרדיולוגיה סביב ניתוחית במרכז שניידר לרפואת ילדים בפתח-תקווה. 03-9253715 * פרופ' לאונרד בלידן. מומחה לקרדיולוגיה ילדים ומנהל מחלקת קרדיולוגיה פולשנית אצל ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253715 * ד''ר אלי זלשטיין. מומחה לקרדיולוגיה ילדים במאכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 קרדיולוגיה פולשנית (צנתורים) (לפי סדר הא''ב) * ד''ר ירון אלמגור. מנהל יחידת צנתורים בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555197 * פרופ' רפי ביאר. דיקן הפקולטה לרפואה (בטכניון) ומנהל היחידה לקרדיולוגיה פולשנית בבית החולים רמב''ם בחיפה. 054-980190 * ד''ר ויקטור גויטע. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל שירות הצנתורים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302683 * פרופ' יהונתן חסין. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל מערך הלב בבית החולים פוריה. 04-6738648 * פרופ' בזיל לואיס. מומחה לקרדיולוגיה פולשנית ומנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה. 04-8250288 * פרופ' חיים לוטן. מנהל מכון הלב בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' הילטון מילר. מומחה לקרדיולוגיה ולצנתורים ומנהל היחידה לצנתורים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973395 * ד''ר רן קורנובסקי. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל מכון הצנתורים במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה. 03-9376441 * פרופ' יוסף רוזנמן. מומחה לרפואה פנימית וקרדיולוגיה ומנהל מכון הלב במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5028404 * ד''ר שמואל רט. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל יחידת צנתורים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302683 קרדיולוגיה פולשנית ילדים (צנתורים) * ד''ר אורי אסעד. מומחה לצנתורים אצל ילדים ורופא בכיר במחלקת קרדיולוגיה פולשנית ילדים במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542222 * ד''ר אלחנן ברוקהיימר. מנהל יחידת צנתורים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253715 * ד''ר אברהם מתתיהו. מומחה בקרדיולוגיה ילדים ומנהל היחידה לקרדיולוגיה פדיאטרית במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441653 ריאות-ראו דרכי נשימה שיקום (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אלי איסקוב. מומחה לשיקום מטופלים קשים עם קטיעות גפיים מעל הברך ומנהל מחלקת שיקום אורתופדי בבית לווינשטיין. 09-7709090 * פרופ' זאב גרוסוסר. מומחה לנפגעי ראש ומנהל מחלקת שיקום נפגעי ראש בבית לווינשטיין. 09-7709090 * ד''ר צבי וינגרטן. מומחה לבעיות של שריר העצם וכאבים לאחר טראומה ומנהל אשפוז יום שיקומי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303725 * ד''ר יצחק (צקי) זיונר. מומחה לשיקום אורתופדי ומנהל מחלקת שיקום אורתופדי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303701 * ד''ר גבי זייליג. מומחה לשיקום נוירולוגי, שיקום לאחר פגיעות מוחיות וחוט שדרה, ומנהל מחלקת שיקום נוירולוגי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303725 * ד''ר נחום סורוקר. מומחה לשיקום לאחר אירוע מוחי ומנהל מחלקת שיקום לאחר אירוע מוחי בבית לווינשטיין. 09-7709090 * פרופ' אבי עורי. מומחה לשיקום נוירולוגי ומנהל המערך השיקומי בבית החולים השיקומי רעות בתל-אביב. 03-6383666 * ד''ר בנצי קרימצ' נסקי. מומחה לנפגעים מחוסרי הכרה על רקע טראומטי ומנהל מחלקת מחוסרי הכרה בבית לווינשטיין. 09-7709090 * פרופ' חיים רינג. מומחה לשיקום חולים לאחר אירוע מוחי וסגן מנהל בית החולים השיקומי בית לווינשטיין. 09-7709090 * ד''ר רות שוכינה. מומחית לשיקום ומנהלת מחלקת שיקום בבית החולים הדסה הר-הצופים בירושלים. 02-6777111 תביעות ורשלנות רפואית על פי הערכות משרד הבריאות, כ-1,850 איש בישראל מוצאים את מותם מדי שנה בשנה בגלל טעויות ברפואה. אחרים נשארים בחיים, אך סובלים ממומים קשים ומנכויות עד יומם האחרון. הסיבות העיקריות לרשלנות הן כאשר אין לרופא די מידע על החולה, או כשהרוקח לא הבין את הכתב במרשם. בארצות-הברית המצב גרוע פי כמה: ממחקרים העוסקים ברשלנות רפואית בשלוש השנים האחרונות, עולה כי בין 80 אלף ל-180 אלף איש מתים בארצות-הברית בכל שנה בגלל טעויות רפואיות. מחקרים שנערכו בשאר מדינות העולם, גילו כי 69 אחוז מכלל הפגיעות שהוגדרו כ''תאונות רפואיות'', נגרמו בשל רשלנות או בשל אי-ביצוע תהליכים רפואיים מקובלים. מחקר שהתפרסם בכתב העת האמריקני New England Journal of Medicin, גילה כי רופאים וצוותי חדרי ניתוח משאירים בכל שנה ספוגים, מספריים, מלחציים וכלי טיפול קטנים אחרים בגופם של כ-1,500 חולים . על פי המחקר, המקיף מסוגו שנעשה עד כה, הגורמים העיקריים לכך הם לחץ שאליו נקלע הצוות בעת ניתוחי חירום וסיבוכים לא צפויים. הסבירות שאביזר יישכח בגוף חולה, נאמר במחקר, גבוהה פי תשעה כשמדובר בניתוחי חירום, ופי ארבעה במצבים של סיבוך בחדר ניתוח. גם בישראל אירעו לא מעט מקרים כאלה. באפריל 1998 אושפז אדם בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים לצורך הוצאת גידול ממאיר. לאחר הניתוח חש כאבים עזים בבטנו. בבדיקה התברר שהצוות המנתח שכח שם זוג מספריים.החולה תבע את בית החולים ובית המשפט פסק לו פיצויים בסך 100 אלף שקל. בינואר 2000 הושאר פד בגופה של יולדת במהלך ניתוח קיסרי. בית המשפט פסק ליולדת פיצויים בסך 30 אלף שקל. בשנת 1999, לאחר שניסתה להרות במשך שלוש שנים וחשבה שהיא סובלת מבעיות פוריות, גילתה קצינה בקבע כי רופא לא הוציא מגופה את ההתקן התוך רחמי, אף שבמסמך הרפואי נכתב כי ''ההתקן הוצא ללא קושי''. הקצינה תבעה את משרד הביטחון. במאי 2003, במהלך ניתוח להסרת כיס המרה שנערך בבית החולים העמק בעפולה, נשכח בורג גדול בבטנה של חולה. בפברואר האחרון הגישה אישה נשואה תביעה נדירה נגד מרפאת שיניים של קופת החולים מכבי, בטענה שבמהלך הטיפול הרפואי נפגעה לשונה, ומאז היא איננה מסוגלת ליהנות מנשיקות ומקיום יחסי מין. ב-2001 נותח ג' בר אבו-עיד מבית חנינה בבטנו, בבית החולים הדסה הר-הצופים. בעקבות הניתוח נוצר בקע בבטנו ואם לא די בכך, לכל מקום שאליו הגיע היה עליו לשכנע את המאבטחים שלמרות בטנו הנפוחה הוא אינו מחבל. ובנובמבר 2003 התרחשה בבית החולים ביקורחולים בירושלים טעות שהוא חלום הבלהות של כל יולדת טרייה: שני תינוקות הוחלפו, והוגשו כל אחד לאם אחרת. היולדות הניקו את התינוקות הלא נכונים במשך מספר שעות, עד אשר אחת האחיות הבחינה במתרחש ושמה לו קץ. --------------------------------------------------------------------------------
הנרי, רשימה מענינת מאוד עבור המליונרים, מי שלא חי מביטוח לאומי וממשכורת ממוצעת. מתאימה לעופר נמרודי ולבעלי המניות במעריב.
אני חולה סכרת , עם הסכרת באו בעיות לב. הרופא נתן לי אספירין ששמו קרטיה. בעלון של התרופה כתוב "לא מומלץ לחולי סכרת ". הרופא שלי אומר שזה סתם שטויות. מה לעשות? מי צודק?
אילן שלום !! ======== קרטיה הוא שמו המסחרי של האספירין שלך, במקרה גם שלי. אחת מתופעות הלוואי של האספירין היא אכן פגיעה בכליות ובעיניים - איברים שגם כך עלולים להיפגע בסכרת. לכן האיסור. כול סוכרתי חייב להיות במעקב של בדיקות עיניים וכליות, אי לכך יש סיכון, אבל סיכון מבוקר. רוב הרופאים ממליצים לאנשים אשר עברו את גיל ה-40 , לקחת אספירין במינונים נמוכים. ( אני לוקח 75 מיליי-גרם ) על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בסוכרתיים !! אז כנראה שכולם צודקים , ואנחנו מסתכנים מעט. אבל הסיכון שלא לקחת גבוה , מהסיכון שבאספירין, כאשר מבצעים מידי פעם בדיקות. ר ק - ב ר י א ו ת .
שבוע טוב, דר' קנטר ממליץ על נטילת אספירין לכל חולי הסכרת, כמסייע במניעת ארועי לב באמצעות דילול הדם. על פגיעה בעינים ובכליות - לא ידוע לי
הנרי נעשת רופא ממליץ על תרופות ?עדיף קח פנס וחפש בחושך מי ינענע אותך
שלוםפ לך, היות וסוכרת במחלה היא מחלת כלי דם, יש לעשות הכל כדי למנוע את ההפרעה לזרחמת הדם התקינה. אספירין במינון מינימלי אפקטיבי מסייע לכך שהדם יהיה יותר נזיל ופחות צמיג, וכך הוא יזרום טוב יותר בצנרת גם אפ היא חסומה/סתומה בחלקה. מומלץ כיום לתת לכל סוכרתי מגיל 35 (ולכל לא סוכרתי מגיל 40) מינון נמוך של אספירין, בכדור מצופה המונע מגע ישיר בין החומר שבכדור שהוא חומצה אצטו סליצילית לרירית הקיבה. ביו אם זה קרטיה (100 מ"ג בכדור), מיקרופירין (75 או 100 מ"ג בכדור) או אספירין באייר 81 (81 מ"ג בכדור) מומלץ לכל סוכרתי לקחתו בוקר בוקר אחר האוכל. בעבר הרחקו השתמשו בכמויות גבוהות של אספירין ל"טיפול" בסוכרת, ובמינונים גבוהים הוא עלול להגביר פעילות של תרופות נגד סוכרת מסוימות. אולם במינונים הללו, _וגם במנון של 325 מ"ג אחר ארוע מוחי) אין לחשוש.
האם יש חשיבות מתי לוקחים אותו ?? לי המליצו לפני השינה, האם טוב יותר בבוקר ?? תודתי מראש .