פורום סוכרת
מנהל פורום סוכרת
איכן ניתן למצוא רשימת מאכלים אסורים לחלוטין, מאכלים מוגבלים בכמות, ומאכלים שניתן לאכול חופשי. מדובר בסוכרתי, שהוריד הרבה במשקל, מאוזן באמצעות גליקופג' אחד ליום אך חוטא במאכלים אלו או אחרים שלא ביודעין.
דעה אישית בתכלית. עקרונית אין שום דבר אסור, הכל ענין של רצוי יותר ורצוי פחות, של גבולות איני יודעת מה הדיאטה שאתה נוקט בה. אחת השיטות היא לחשב את כמות הפחמימות פר ארוחה - רצוי לפי הסוג - להתחשב גם במדד הגליקמי של כל מזון, ופשוט אם אנו רוצים מאוד לטעום משהו, מחשבים ... למה כוונתי ? אם ידוע לי שבארוחה גדולה מותר לי לאכול 30 ג' פחמימות, לא קלוריות, אני מחשבת, רצוי שתהיינה כמובן פחמימות מורכבות וכו' , אך אם חוטאים פעם אחת, לא נורא כל כך. ואחרי זה, משתדלים למדוד את רמת הסוכר ולהבין מה קרה. משך הזמן לומדים לדעת את כמות הפחמימות בכל מזון, ואת השפעתן על הגוף שלנו. האמת היא, שאין לי נסיון עם עוגות וכד' כבר הרבה זמן, אבל בעיקרון זה עובד לא רע.
ההמלצה התזונתית החשובה ביותר היא: פנה מיידית לדיאטנית, שתרכיב לך דיאטה מאוזנת מבחינת הסוכרים המורכבים, חלוקת הארוחות, תכולת השומניעם והחלבונים, תתאים לך מאכלים הטעימים לחכך ולהרגליך
תודה היות ולפני כ 8 שבועות עברת ניתוח לב מורכב, ובד"כ אני מצליח לשמור על רמת סוכר של 110-140 עם גלוקופג' אחד ליום ולפעמים ללא שום סיבה יש קריאה של 160 ולפעמים יותר שאולי מקורה באכילת מאכל אסור או מוגבל בערב שקם לכך.גובהי 184 ומשקלי 76 ק"ג. רשימות מהסוג שאני מבקש יאפשרו לי לדעת מה אסור עלי, ומה מותר לי אבל בהגבלה ומה מותר לי חופשי. יתכן ויסתבר לי שחלק מהתרופות שאני לוקח גורמים לקפיצה ? מצאתי מספר רשימות כאלו בספרים שונים אך הרבה סתירות התגלו ולפיכך הייתי שמח אם מישהו היה יכול להדפיס או לציין מראה מקום לרשימות מסוג זה.
שלום לך, כאשר רמות הגלוקוז הצום הן מעל ל 180מ"ג%, יכולים להופיע התסמינים של צמא, פה יבש, השתנה מרובה ביום ובלילה, אכילת יתר, עייפות טשטושי ראיה ועוד הצרה היא שסוכרת נקבעת כבר ברמות גלוקוז של 126 ואז אין תסמינים.... לכן לאבחנת סוכרת, או זיהוי וגיולוי הפרעה באיזון המטבולי של הסוכר בדם, יש לבצע בדיקות של תגובת הסוכר והלבלב להעמסת סוכר פומית
אני נמצאת בהריון בשבוע 41. היום הגעתי לבית-החולים לביקורת שגרתית, אך עם חשד לעובר גדול (מעל 4 ק"ג). בדקו אותי 3 רופאים שונים וכל אחד מהם נתן הערכת משקל שונה, אך הממוצע היה בין 3.900-4.300. אבל... רופא אחד מבין השלושה טען כי היחס בין קוטר הראש וקוטר הבטן מעלה חשד לסכרת אצל העובר. ההפרש בין הקטרים הוא 2.36 ס"מ. חשוב לציין, כי עברתי בדיקת העמסת סוכר 100 בשבוע 25 והכל היה תקין. שאלתי היא, האם אני צריכה להילחץ? מהם המומים שיכול העובר להיוולד איתם? מהן ההשלכות של סכרת אצל העובר, אם אני לא הייתי במעקב קפדני כל ההריון? אודה לכל התייחסות
שלום לך, ברוב המקרים עובר גדול מ 4 ק"ג יכול להעיד על רמות גלוקוז גבוהת מהנורמה באשה ההרה. זה שעברת העמסה "תקינה" בשבוע ה 25 אינו שולל אפשרות שלקראת השבוע ה41 לא הופיעה איזו שהיא הפרעה קטנה באיזון רמות הסוכר שלך. היות והמומים נקבעים בשלב מוקדם של ההריון, לא נראה לי שיש מקום לדאגה.. האם בדקת מהם רמות הגלוקוז בצום אצלך עכשיו? אם הן מעל ל100 יש לשקול אולי מתן מינון זעיר של אינסולין אחת ליום תוך התייעצות עם הרופא המומחה. אם אמנם יוולד ילד/ה מעל 4 ק"ג, מומלץ 3 חדשים אחר הלידה לעבור בדיקת העמסת סוכר כולל רזרבה ותפקוד לבלבי, על מנת לשלול אצלך סוכרת שבדרך מכל מקום, מומלץ לך לעיין בפרק על סוכרת הריונית והריון בסוכרתית ותמצאי שם תשובות מפורטות יותר לשאלותיך
מישהו יכול להסביר לי (בעברית פשוטה) מה זה הגלובן, מה זה הגלוקופז' ומה ההבדל ביניהם ? כיום אני נוטלת חצי גלובן בבוקר. חצי גלובן בערב. גלוקופז אחד בצהריים. כאילו מה הקטע בדיוק ? תודה חברים.
שלום לך, בגלובן שייך לקבוצת התרופות "ממריצות לבלב" - הוא משפיע על הלבלב הכושל לייצר יותר ולשחרר יותר אינמסולין. הגלוקופג' שייך לקבוצת התרופותץ "עוקפות לבלב" -הוא אינו משפיע על הלבלב אלא מכניס את הסוכר לתאים בפרירפריה ומעלה את קליטתו ומהירות עיבודו בתא. כל זה על "קצה המזלג" לעיון עמוק יותר ובשפה פשוטה - מומלץ לך לקרוא ראת הפרק על "הטיפול התרופתי בסוכרת" בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" ושם תמצאי כל מה שאת צריכה לדעת על התרופות שהזכרת ואחרות. ראיקה מהנה ופוריה.
גלובן - תרופה להורדת רמת הסוכר בדם ע"י המרצת הלבלב להפיק כמות גדולה יותר של אינסולין גלוקופ' - תרופה להגברת רגישות התאים לאינסולין ןמניעת הכבד מיצירת גלוקוגן - סוכר, אשר מעלה את רמת הסוכר בדם
רב תודות לכם. החכמתם אותי !!!
אני כרגע לומדת על סכרת ורציתי לדעת כיצד זה משפיע על הראיה ועל הגלדת פצעים.
חן שלום, סוכרת יכולה לפגוע בעיניים בכמה מישורים - עכירות בעדשת העין (קטרקט), טשטושי ראייה , ראיית ברקים ו"כוכבים" ועוד על ידי השפעה על כליהדם בעין. אשר להגלדת פצעים - ריפוי הפצע בעקרון הוא איטי יותר בסוכרת. אם את כרגע לןמדת על סוכרת - מומלץ לך לעיין בספר "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" ותמצאי שם המון המון חומר רלבנטי. קריאה ולימוד נעים
מה דעתכם? לא אסון כלכלי גדול, שיכנעו אותי לרכוש מכשיר נוסף "פריסטייל" כי מאפשר לקיחת דוגמית דם שלא רק מהאצבע. אז כאמור, יש לי עכשיו שני מכשירים. אבל אני טיפוס סקרן, ביצעתי בדיקה כפולה-אותה טיפת הדם הלכה גם ל"פריסטייל" וגם ל"עילית". (כן, כן, שני המכשירים כויילו, והמספר שעל ה"סטייק ב"פריסטייל מתאים למצויין על צג המכשיר) אבל התוצאה יצאה לא טובה!!! הפרש של 20% בין הקריאות!!! ה"עלית" הראה לי אחרי שעתיים מהארוחה 115, תקין לפי מה שנאמר לי. ה"פריסטייל" הראה לי 138, לא תקין!!! אז מה לעשות?
ערב טוב, אני מגיבה תוך הסתכנות ששוב יבוא מישהו ויתקוף אותי על כך. כמוך רכשתי את המכשיר של פרי סטייל , והרי המסקנות: יש הבדלים בגלל שהפרי סטייל נותן תוצאה של פלסמה ומכשירים אחרים, רובם מודדים דם עורקי. אפשרות נוספת, רמת הסוכר הדם מהאצבע גבוהה יותר מרמת הסוכר מהדם ביד. אם אתה משפשף טוב (?) את היד/אמה הרמה אמורה להיות זהה לרמה מהאצבע, כך הוסבר לי. הבעיה היא שלפעמים דוקא המדידה באמה הראתה תוצאה גבוהה יותר. הבנת את זה ברוך ? סליחה אליהו. האמת היא שהאמה שלי כבר מלאה סימנים מהדקירות. אמת שניה היא שאני כבר מבולבלת, ולא יודעת מה מדויק ומה לא. חבל שלזר איננו, הוא היה מסביר ומבהיר הכל כהרף עין.
אם יהיו לך באופן תאורטי 100 בדיקות מאותה טיפת דם, ב- 100 מכשירים שונים הממוצע יהיה הקרוב ביותר לאמת!!! אז אין צורך להתרגש. שני המכשירים שלך בסדר גמור. 10% סטיה מהממוצע זה תיקני לחלוטין!! תמשיך לבדוק ותהיה בריא.
זהבה, לא שיפשפתי מאומה! חילקתי את אותה הטיפה בין שני המכשירים, והטיפה היתה מהאצבע!!! להנרי, ההבדל בקריאות היה 20 אחוז ולא 10 אחוז, לפי מכשיר אחד, אני צריך לקחת תרופות ולפי השני אני לא צריך לקחת! כך שזה ממש לא תוצאה שאני יכול לבטוח בה. דרך אגב, אני מסכים שיהיו הפרשי תוצאות בין שני מכשירים שונים, אך הפרש של כ-5 אחוז מתקבל, הפרש של 20 אחוז, מעיד על בדיקה לא רצינית לחלוטין. הבעיה שלי עכשיו ההיא איזה מכשיר מהשניים אמין יותר. כן, אני מכיר את השיטה של לעשות בדיקה בקופת חולים ולקחת במקביל בדיקה במכשיר שלי ולאחר מכן להשוות את התוצאות. אני חושב שצריך לקבל תשובה מהחברות שמוכרות את המכשירים. התשובות שלכם לא יכולות להיות נכונות כלל!!!
מה ענין ממוצע לכאן ? אני מתנהגת שונה אם זה 100 או 85 , מה הפתרון שלך ?
שלום רציתי לדעת איזה השפעות מצטברות עתידיות יש לכדור novonorm
למיכל, דעה אישית: תרופה היא כימיקל, כל כדור כך, מועילה קצת ומזיקה קצת, השאלה היא מה סולם העדיפויות. מאחר והלבלב חלש וזקוק לתמריץ חיבים להשתמש בכדורים ממשפחת הממריצים, לפי המחקרים האחרונים, הנובוונורם הכי פחות מזיק, השפעתו היא לטווח קצר בלבד, אבל ברור שבטווח ארוך השפעתו על הלבלב מזיקה. אבל כאמור, אין ברירה, וצריך לקוות שתוצאות הנזק יראו רק עוד הרבה הרבה שנים.
שלון לך, לנובונורם אין "השפעות מצטברות עתידיות".
שוב פעם - הייתי היום אצל הדיאטנית. והיא ביאסה אותי. אני - חצי גלובן בבוקר, חצי גלובן בערב, 1 גלוקופז בצהריים - שומרת על איזון של סביבות 90 בצום ולפני הארוחות. שאלתי את הדיאטנית - ואם אני הולכת לפי כל הכללים. שומרת בהיסטריה על דיאטה. עושה פעילות גופנית כמו שצריך וכו'..... האם יש מצב לרדת לגמרי מהכדורים (הנ"ל) ולהישאר מאוזנת על דיאטה - מצידי כל החיים ? היא אמרה שאין דבר כזה. אפשר לרדת מהכדורים, אבל לא לכל החיים. כי הסכרת זה מעגל שנכנסים אליו ולא יוצאים. במשך הזמן הלבלב ממשיך להתעייף.... ושוב אצרוך כדורים או אינסולין...... התבאסתי. (רוצה תשובה מוסמכת).
אז אפשר יהיה לענות על שאלתך!!
כיום אני שוקלת 85. רוצה לשקול - מצידי 60. אבל יודעת שהמשקל האידיאלי שלי הוא סביבות 70. תודה.
שלום גלשתי וגלשתי וחיפשתי דיאטה לחולה סכרת ולא מצאתי.האם משהו יכול לעזור לי ולהפנות אותי לאתר מתאים? תודה מראש סילבי
הי סילבי נסי את הגתובת הבאה http://www.diabetes.org/nutrition-and-recipes/nutrition/overview.jsp זה באנגלית ישראל
עלי לעבור בדיקה, אני נדרש להיות בצום בצהרי יום לפני הבדיקה. מה עלי לעשות עם האינסולין? אני מקבל אינסולין עם משאבה, האם עלי להפסיק מתן אינסולין? ואם כן ממתי ?
האם תרופה לסכרת - שנלקחת 2 כדורים ליום מובילה לסחרורות עימוד שווי משקל שיכחה בלבול רגלים כבדות האם יתכן? ומה עושים בנידון? האם מחליפים תרופה?
שלום לך, ה"תרופה" הלא מזוהה קרוב לודאי שאינה גורמת לכל התופעות שהזכרת. על איזו תרופה מדובר? ואילו תרופות נוספות אתה לוקח? נסה לפרט יותר ונוכל להתייחס יותר
עוד מעט יש לי צו ראשון ורציתי לדעת עם יקבלו אותי (אני טייפ2)?
תקבלי פרופיל 24, במידה ותתנדבי תהיה חיילת לכול דבר! כמובן במגבלות הבריאות שלך שיוגדרו מראש. כך זה עם חיילים. ( במידה והנהלים לא השתנו ).
מדוע שמו אינו מופיע בין מנהלי הפורום ? מצטרפת לבקשתו של גלעד למידע כלשהו.
בטח החליטו שמנהל יהיה רק אחד. במצב של שני מנהלים כל אחד יכול להטיח את האחריות על השני... לא, ממש לא לקחת את זה בשיא הרצינות. סכרת סכרת אבל גם צריך קצת לחייך.
לאליהו, משהו מוזר קורה מאוד, וכבר לא משעשע בכלל. אם תלחץ על דר' קנטר, תקבל מען מוזר ביותר, ובנוסף "אולי שם בדוי" אולי אין זה דר' קנטר בכלל ? מוזר מאוד שמתבצעים שינויים ואין מי שיטרח ויודיע.
בנראה שבוצעו כאן שינויים, קיבלתי אי אילו הודעות אבל התוצאה הטיפוסית הבלתי נבדקת שנותקתי. משמע שאיני מקבל הודעות וגם יכולת התגובה שלי איבדה מפשטותה. מתנצל ומקווה שיוטב. בוקר טוב לכולם, מאיר
העסק פחות ידידותי. הפלוס היחיד שהדף גדול.
שלום, סתם לידע כללי: רציתי לדעת עם הגלולה של היום שאחרי משפיעה ממש על האיזון?
שלום לך, היות והגלולה של "אחרי הארוע המשמח" מכילה הורמונים (פרוג'סטרון בעיקר), קיימת עלית סוכר. בחלק מהמקרים יש להוסיף (ללוקחות אינסולין) 2-4 יחידות ליממה ביומיים שאחרי. עקרונית מןומלץ לא לסמוך על הגלולה גי היו מקרים של הריונות בכל זאת, כך שמומלץ לנקוט באמצעי זהירות לפני השמחה. מוטב מוקדם מאשר מאוחר...
אני בת 59+. לאחרונה התגלתה אצלי סכרת קלה. עד לפני כמה חדשים היית גבולית אך ידעתי ש"היא" תגיע. לאבי ז"ל הייתה סכרת עשרות שנים לאחי יש סכרת של ממש ועל כן תמיד הייתי עם "היד על הדופק". ערכתי לפני כחודש העמסת סוכר והערכים העידו שיש לי סכרת, אמנם לא גבוהה, אך היא קיימת. התייעצתי עם דיאטנית ואני משתדלת לאכול נכון, בריא ומסודר.אני מתעמלת, ולאחרונה ערכתי עוד פעם, על דעת עצמי, בדיקת סוכר בצום ועוד אחת שעתיים לאחר האוכל. הערכים :גלוקוז-125 והבדיקה הנוספת הינה-84. אודה לך מאד באם תוכל לומר לי, מה ערכים אלה אומרים? וכמו כן מה עלי לעשות. המון תודות .
זה אולי יותר טוב, אבל ממש מפתיע ! לבעלי לב חלש שרגילים לפורום הישן יש בעייה. אולי תשאירו בכתובת הישנה איזה הסבר מינימלי איך מגיעים למקום החדש? שנתחדש כולנו, גלעד
האם לנטוס כלול בסל הבריאות
אני סוכלת מסכרת סוג 2. בכל הבדיקות שאני עושה (במעבדה), רמת הסוכר בצום היא 120-130, ורמת הסוכר שעתיים אחרי ארוחת הבוקר (שתי פרוסות לחם קל + יוגורט) רמת הסוכר היא 80 . מה משמעות התוצאה הזאת? הבנתי מכל ההסברים שקראתי, כי רמת הסוכר אחרי הארוחה אמורה להיות גבוהה יותר. תודה על התשובה.
שכחתי לציין: הסכרת שלי מאוזנת בדיאטה בלבד, ללא תרופות.
שלום לך ארנה רמת הסוכר שעתיים אחר האוכל צריכה בדרך כלל להיות דומה לזו שלפני האוכל, בהנחה שאינך לוקחת תרופות או אינסולין במידה והיא נמוכה בצורה משמעותית מומלץ ךבצע בדיקת תםקוד/תגובה לבלבית, לשלול פעילות יתר/תגובת יתר לבלבית לארוחה בברכה ד"ר יורם קנטר
פרסמתי רשימה של מומלצי עיתון מעריב 18/5/04 לשימושך !!
האם, ובאיזה תנאים, יכולה מחלת הסכרת לקבל הכרה כעילה מוצדקת ליציאה לפנסיה מוקדמת מעבודה?
שלום לך, אין הוראות ברורות בנידון וכל מקה הוא לגופו, וזאת משום שלא פעם אין התאמה בין "דרגת הנכות" לבין "דרגת אי כושר"לעבודה. על פי רוב, נכות בגין סוכרת, בפרט לסוג 1, מאפשרת דרישה לתנאי מתאימים לסוכרתי במקום עבודתו, כגון נגישות לאוכל על מנת לאפשר ארוחות בזמן, נגישות לאפשרות להזרקות ובדיקת הגלוקוז העצמונית ועוד. אני מציע לך לעיין בפרק העוסק בנושא זה כולל פרוט המוגבלויות והנכויות המוכרות ואחוזיהן בגיןהסוכרת בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" בהוצאת ידיעות אחרונות. יש גם לברר האם פרישה מוקדמת לא פוגעת בתנאי הפנסיה, כי לפי החוקים החדשים, הגמלה נקבעת או לפי שנות העבודה או לפי הנכות- ולא ניתן ל"השלים" חסרים בשנות עבודה על חשבון נכות מוקנית, כפי שהיה בעבר. מומלץ להתייעץ עם מישהו העוסק בנושא לפני שעושים שטויות ושגיאות.
מבקש התיחסות מומחה אני חולה סכרת נודע לי על כך לפני כארבע חודשים .. מטופל בכדורים ( GLUCOPHAGE מ"ג 850 ו SIMVACOR ) יש לי הפרעות בעיניים ( משפשף אותם כל הזמן ורואה הפזקים או כאילו מישהוא רץ ונעלם) לא נבדקתי עדיין אצל רופא עיניים . האמת אני נרתע מלגשת בכלל לרופא . (רק במקרים דחופים ) לדעתי מחלתי זו נובעת מלחצים קשים בעבודה שאלה : האם זה יתכן ? אני עובד 17 שנים ברשות מקומית אין בכוונתי לצאת לפנסיה מוקדמת או נכות אך אני רוצא לדעת במידה ובעתיד מצבי יחמיר : האם מחלה זו תהיה מוכרת ? הרשויות נותנות 6% למי שחלה בתקופת עבודתו. בנוסף לכך אני סובל מיתר לחץ דם ןגאוט ( מזה - 10 שנים )מטופל ב- DISOTHIAZIDE NORMITEN ZYLOL
האם h1c 7.2 מצדיק להתחיל לקחת תרופה.
האם הרופא שלך התייחס לתוצאה הזו שהיא במפורש מעל הנורמה והמליץ לך משהו בהתאם. ספר לנו.
שלום לך, ההמוגלובין A1C המומלץ לצעירים הוא מתחת ל 7.0% אם דיאטה ושינוי הרגלי חיים לא מספיקים יש לשקול שילוב של תרופות, בהתאם לסוג הסוכרת , מצב התנגודת, משקל הגוף ועוד - הכל לפי המלצות המומחה לסוכרת.
שלום רב, לאחרונה נאמר לי שאינני יכולה לתררום דם מכיוון שיש לי סוכרת נעורים. מדוע? האם ניתן לתרום מוח עצם?
שלום לך, הנושא נידון בעבר ולא יצא מזה כלום, כי בנק הדם מתנגד לקבל תרומות סוכרתיים (למרות שזוהי שטות לדעתי), והנימוק שקבלתי היה שהיה מקרה בארה"ב שמישהו סוכרתי תרם דם ודימם אח"כ מאיזור הדקירה ושם התפתח אבצס וזיהום. תרוץ עלוב למדי. לעניות דעתי אין שום סיבה שלא לתרום דם, הבעייה היא שבנק הדם מתיחס לסוכרתים כמו שהתייחס בעבר לאתיופים, ולא מקבל את התרומה שגורלה לוטה בערפל.. אשר למוח עצם - יש לשאול את הרופאים העוסקעם בכך. לדעתי אין שום מניעה, אבל לא אני מחליט. סוכרת לא מועברת מאדם לאדם על ידי תצרומות דם או מוח עצם... בברכה ד"ר יורם קנטר
שלום לך, הנושא נידון בעבר ולא יצא מזה כלום, כי בנק הדם מתנגד לקבל תרומות סוכרתיים (למרות שזוהי שטות לדעתי), והנימוק שקבלתי היה שהיה מקרה בארה"ב שמישהו סוכרתי תרם דם ודימם אח"כ מאיזור הדקירה ושם התפתח אבצס וזיהום. תרוץ עלוב למדי. לעניות דעתי אין שום סיבה שלא לתרום דם, הבעייה היא שבנק הדם מתיחס לסוכרתים כמו שהתייחס בעבר לאתיופים, ולא מקבל את התרומה שגורלה לוטה בערפל.. אשר למוח עצם - יש לשאול את הרופאים העוסקעם בכך. לדעתי אין שום מניעה, אבל לא אני מחליט. סוכרת לא מועברת מאדם לאדם על ידי תצרומות דם או מוח עצם... בברכה ד"ר יורם קנטר
שלום, לאבא שלי יש סוכרת, ובזמן האחרון יש לו גירודים חזקים ברגל (בשוק), ונהיה לו שמה סימנים אדומים, ממש נראה כמו חתכים של סכין.. הוא אומר שמהגירודים, אבל יש לו גם מין עיגול כזה אדום, כמו כתם אדום.. יש מקום לדאגה..?
ליטל שלום, רצוי מאד שאביך יפנה לרופא עור בדחיפות, על מנת שיקבע אם ישנה תגובה עורית כך שהיא הקשורה בסוכרת (או לא) כגורם לגרד המקומי בשוק. יחד עם זאת מומלץ לעשות הכל לאיזון יותר טוב מטוב של הסוכרת
יש לי תקופות של גירודים ברגלים בשוקיים ומאחורי הברך כשהגירוד גורם ממש לפציעה. בדרך כלל זה קןרא לי שאני הולכת לישון. לפעמים מופיעים לי על העור שמגרד כמו יבלות של עקיצות יתוש גדולות מאוד אחת ליד השניה. לאחרונה יש לי גם על הידיים... מה זה יכול להיות פשוט נימאס לי לשים קרמים עם קורטיזון.... תודה ליאת
הייתי מעוניינת לדעת האם יש זכויות ו/ או הנחות מיוחדות לחולי סוכרת מסוג 2
הזכות הראשונה שאני זוכר זו הזכות לאזן את הסוכרת, זכות נוספת היא לקבל סטיקים ומכשיר בהנחה משמעותית. זכות נוספת היא להסתכל ברשימת המחלות הכרוניות ולהבין שיש צרות הרבה יותר קשות אבל עם הרבה יותר הטבות.
תודה על התשובה אבל התכוונתי יותר לזכויות כמו בביטוח לאומי וכיוצא בזה, נתונים יבשים, זה לצורך עבודה בניהול טיפול של המחלה על מנת לידע אנשים בזכויותיהם.
שלום רותי אין לי תשובה ישירה ממליץ לך "לחקור" את האתר של הבטוח הלאומי באינטרנט, הוא די מפורט. הכתובת http://www.btl.gov.il בהצלחה, ישראל
תודה שאתה היחיד שענית לי תשובה שיכולה לעזור לי ולא עקץ אותי בדברי לעג, בהצלחה לך גם רותי
האם גלוקופז' יכול לגרום לתופעה של דפיקות לב ועליה בלחץ הדם?
מלי שלום, התשובה היא - לא! (מומלץ לך לעייון בפרק על "תרופות יוקפות לבלב" בספרי: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" ושם תמצאי מידע עדכני ונרחב על הטיפול בתרופות וגלוקופג' ביניהן) בברכה וקריאה נעימה
הוא אמר לי..... שלחולי סכרת יש בעיה בתפקוד המיני, בקיום יחסים, ובהרגשת סיפוק. האם זה נכון, ועד כמה ? האם הכוונה לנשים וגברים ? האם זה שייך לגיל מסויים ? או אולי כל זה סתם בבל"ת ? אשמח לשמוע את תגובותיכם.
דוד...... לא אמרתי שאלו התופעות..... בסך הכל שמעתי משהו.... ורציתי לברר. אגב..... זה שאתה משועשע.... לא סותר בכלל את דברי. יש אחרים ש"יודעים" אולי אחרת..... תתפלא. (אישית - הכרתי מקרוב קרוב מישהו סביבות גיל 60, חולה סכרת, שהיתה לו בעיה רצינית בזה. זה פשוט לא עבד). תודה.
שלום לך, אחת הבעיות של סיבוכי הסוכרת בגברים היא ירידה ביכולת לקיים זקפה בצורה מספקת. הפרעה זו שכיחה במעל ל50% מאוכלוסית הגברים מעל גיל 60, וביניהם הסוכרתים תופסים מקום נכבד. הבעייה העיקרית היא ש 92% מהגברים הללו לא מאובחנים, ורק 8% (שאינם מתביישים לפנות לרופא, או שהרופאה אינה מתביישת לשאול אותם ישירות) מאובחנים, ומהם רק מחצית מטופלים. כיום יש תרופות חדשות, מקבוצת ה PD5 , שנטילתן מסיעת ולעתים קרובות פותרת את הבעייה. התרופה הראשונה קצרת הטווח, הפועלת תוך שעה וחצי - שעתיים על בטן ריקה, היא הויאגרה. תרופה חדישה יותר הפועלת ל 6 שעות נכנסה החודש לארץ ושמה לביטרה - אפשר לקחת אותה גם עם האוכל או שתיה, והיא טובה אם כן למי שמתכנן פעילות במהלך הערב . התרופה השלישית שהיא ארוכת טוח (ל"סוף שבוע") היא הסיאליס. כל התרופות יקרות ואינן ב"סל". יש להתייעץ עם הרופא באם אין איסור רפואי על השימוש בהן. (בספר החדש העומש להופיע בחדשים הקרובים :"סוכרת - סיבוכי הסוכרת להתמודד ולהצליח" מוקדשים 4 פרקים לנושאים אלו. כך שלמידע נרחב ועדכני יש להמתין בסבלנות.. או לפנות לרופא המומחה)
השאלה עבור סבי בן 82 סובל מסוכר יחסית מאוזן מקבל 1 כדור בבוקר חצי בצהריים וחצי בערב. יחסית מאוזן טוב עם דיאטה. אינני זוכרת את השם המדויק של התרופה אך שאלתי אלו תרופות נפוצות יש לסוכר והאם מומלץ לגוון בן התרופות בעקבות טענתו שהוא לא מרגיש כ"כ טוב ( חלש מבולבל עייף מאוד). הוא לוקח תרופות נוספות לכולסטרול וסרוקסט אני רוצה להחליף לו כל פעם תרופה אחרת לראות מה משפיע שאלתי לגבי סוגים שונים של תרופות אפילו פרטיות. תשובתך חשובה לי מאוד כי רופא המפחה אותר " זה מה שיש בסל וזה טוב" אבל בשביל סבא שלי אני רוצה הכי טוב ויותר... תודה
מה זה יחסית מאוזן?? איזה כדור/ים מקבל? אם מאוזן , אז למה לשנות??!
עייפות קיצונית ירידה במצב הרוח. קשה לי להעריך אם זה בגלל התרופות לסכרת אך אני מנסה לשנות כל פעם משהו ולפיו לראות אם חל השינוי הרצוי. השאלה אלו תרופות מטפלות בסוכרת על מנת לנסות כל פעם על מנת להפסיק את תופעות הלוואי.
שלום לך, לכל סוכרתי יש להתאים את קבוצת התרופות הנמועדפת או שילובן. בגדול התרופות מתחלקות ל: "ממריצות לבלב" "עוקפות לבלב" "נוגדות תנ גודת" אינסולינים למינהם. רק רופא המכיר את סבא שלך, יודע איזה סוג סוכרת יש לו, מה מצב התפקוד/הרזרבה הלבלבית שלו ולמה הוא רגיש או מתאים, יכול להמליץ על הרכב התרופות האידאלי עבורו. פני למומחה אמיתי בנושא זה להתייעץ. אשר לך - לםני שאת מחפשת תרופות "פרטית", עייני בפרק על "הטיפול התרופתי בסוכרת" בספר: ,סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" ששם תמצאי פירוט של כל התרופות והתאמותיהן השונות, כך שתדעי על מה את מדברת ומה את דורשת מהמומחה או היועץ לסוכרת של הסבא. בהצלחה
ב"מעריב" מיום 3/5/2004 התפרסם מחקר שנערך בטכניון לגבי השפעת הויטמינים הנ"ל על נשים חולות סכרת. הממצאים היו, כי נוגדי החימצון האלה הביאו תועלת לנשים שבדמן יש חלבון הפטוגלובין מסוג 1-1 , אך האיצו את תהליך היווצרות חסימות בעורקים אצל נשים שבדמן חלבון הפטגלובין מסוג 2-2 . 1) מהו החלבון הפטגלובין, ומה ההבדל בין סוג 1-1 וסוג 2-2 ? 2) מה ממליץ ד"ר קנטר לגבי נטילת ויטמינים E ו-C?
שלום לך, ההפטוגלובינים הם חלבונים המופיעים בפלסמה, ולפי טענת החוקרים בטכניון הם נמצאים בשכיחות גבוהה יותר במקרים של הפרעות וסיבוכי כלי דם, וכולין לכן לשמש אולי ב"חזאים" לגבי הסיכון לפתח סיבוכי כלי דם בסוכרת. הבעייה היא שהם נמצאים גם במקרי הפרעות וסקולריות של לא סוכרתים כך שמציאותם מראה על נטיה או חוסר נטיה מוגברת לפתח סיבוכי כלי דם ולאו דוקא בסוכרת. אשר למחקרים אל נוגדי החימצון: המדיניות הקיימת במרכז לסוכרת ברמב",ם היא לתת לכל סוכרתי, גבר או אשה מעל גיל 35 ויטמין E במינון של מינימום 400 יחידות ליממה כתכשיר מונע נוגד חמצון. אשר לויטמין C - כאן בשל ההחמצה של השתן עקב לקיחת ויטמין C (שהוא חומצה אסקורבית) והסכנה של שקיעת והווצרות אבני חומצת שתן בשתן שסביבתו חומצית, אנו לא ממליצים לקחתו בקביעות כנוגד חימצון. המלצתנן לגבי ויטמין C היא רק לגבי נשים סוכרתיות עם זיהומים חוזרים עקשנים בדרכי השתן, ששם אנו מעונינים בהחמצת השתן על מנת להקשות על החיידקים לפרוח ולשמוח בשתן המתוק.
שמעתי שיש סוג חדש של אינסולין שמאזן סוכר וגם לסוכרת סוג 2 בשם "לנטוס" או דומה האם אפשר לקבל עוד פרטים??????????.
תריצי את המילה לנטוס בחיפוש ותקבלי ים של אינפורמציה.
שלום לך יוזפינה, הלנטוס כבר נמצא בעולם מעל ל3 שנים, ונכנס לישראל לפני כשנה. הוא עדיין לא בסל הבריאות, ובחלק מהקופות ניתן לקבל סיוע בהשגתו למקרים מיוחדים של סוכרת בלתי יציבה עם ארועים היפוגליקמיים חוזרים מסכני חיים. האינסולךין הזה מאפשר כיסוי בסיסי של רקע למשך 24 שעות ברמה רציפה. הוא ניתן בשילוב עם הזרקות לפני כל ארוחה, ובאירופה בסוכרת מסוג 2 הוא ניתן בשילוב עם תרופות ממריצות לבלב קצרות פעוטלה (דוגמת הנובונורם). הנסיון שלנו עם אינסולין זה מזה למעלה משנה הוא שהאינסולין עונה על כל הציפיות. הבעייה היא מחירו ואי הכללתו ב"סל". בברכה, ד"ר יורם קנטר
אני בת 80 עם 21 שנות סכרת סוג 2 לקחתי במשך שנתיים וחצי 1 אבנדיה 8 מ"ג ביום ופעמיים ביום נובונורמ 1מ"ג, ביחד אחרי שנתיים וחצי הפסיקו לי את האבנדיה כי הברזל ירד ל 35 והמוגלובין סוכרתי היה 6.20 האם זה נכון שאבנדיה גורמת לאנמיה???? לא היו לי כל תופעות לוואי ואני רוצה לחזור לכדור שעזר לי מאד
אבנדיה יכולה לגרום לאנמיה. בכול מקרה על מנת לישלול את גורם האנמיה מהאבנדיה, את חייבת להפסיק את האבנדיה ובנתיים ....
שלום לך, אבנדיה גורמת ב 7% מהמטופלים להופעת אנמיה, ולעתים גם בצקות ברגליים.. במקרה שלך לא מומלצת אבנדיה לאור תאורך. האם ניסית לשלב גלוקופג' עם הנובונורם? םני לרופא המומחה שלך שיעץ לך
שבת שלום, בשעה טובה התחלתי להשתמש בפרי סטייל, נוח וקל לשמוש, הדירה היא בלתי מורגשת כמעט, יש לי בעיה קטנה עם דיוק המכשיר. קיים הבדל בין המדידות באמה ובאצבע, ולא רק מיד אחרי האוכל. המדידה באצבע שוה (כמעט) לתוצאה שאני מקבלת מהמכשיר הקודם. איזה מהתוצאות מדויקת יותר ? אודה על תגובה.
FREE STYLE יתרונו בטיפת הדם הקטנה, בהיותו קטן וקל , אבל לפני שממהרים לרכוש אותו לידיעה: הצג שלו קטן, עמוס ולא ברור - מרוב עצים לא רואים את היער, מתרגלים אומנם. הצג אינו מואר דוגמת מכשירים אחרים, כך שצריך לשבת במקום מואר. איך נאמר ? שום דבר אינו מושלם, כל מכשיר ויתרונותיו וחסרונותיו. שבת שלום
איחולי להתגשמות החלום, בענין הדיוק יכול להיות שמדובר בזמן התיצבות הערכים במקומות השונים. מענין אם המדידה הגבוהה תמיד באצבעות או ההיפך, הניחוש שלי שבאצבע התוצאה היתה תמיד הגבוהה בין השתים. מה שחשוב לדעתי זו העקביות במדידות עוקבות באותו מקום מעבר לדיוק היחסי בהשוואה למדידה במקום אחר . אני חושב לקנות את המכשיר אבל אחכה מעט לשמוע ממך ואחרים חוות דעת . הרבה בריאות
אני ראיתי בטלויזיה את דר' משה דיין מי יכול לומר י בבקשה איך יוצרים איתו קשר???
לענת, נסי בוולפסון או אסותא. ראיתי רק את סוף התכנית ואני מנחשת. בהצלחה
שלום רב לזהבה, אני מציע קצת צניעות. עוד לא נתקלתי בדף אחד מדפי הפורום ששמך אינו מתנוסס עליו. וזאת, "ראיתי את סוף התכנית ואני מנחשת"-כדברייך. אם את לא יודעת-אולי תלכי לסרט ולא תמיד תכתבי. אין עוררין על כך שבתי חולים עשויים לתת שרות מעולה. אך נשאלת השאלה מדוע ענת פונה לעזרה ומדוע לא קיבלה תמיכה עד כה. אני אישית בקרתי אצל ד"ר שוראק השבוע. שוחחתי עם מטופלים שנשקו את הרופא וספרו מנפלאות הטיפול המסור. מדוע את מתבטאת בזלזול ברופא M.D "אותו הרופא" " מעשה ניסים". ... אין כאן ניסים. הוא מטפל באהבה רבה בכל מטופל בשיטות הרפואה המערבית (אנטיביוטיקה, אוזון, משחות, והרבה אהבה) אני חוויתי אישית ואת מספרת אגדות. בודאי יש לברר מהות של כל טיפול וטיפול ומי הרופא המטפל. אבל לפסול מראש? ללא ידיעה? הצנעי לכת זהבה ונשמח להשכיל מידיעותייך באם תחדשי ותתרמי בברכה, אריק
אחד הדברים שמבאסים אותי..... ואת זה שמעתי מפורשות מהדיאטנית...... היא אמרה שסכרת, זו מחלה שלא יוצאים ממנה.... ובכל מצב צריכים לאזן ולטפל באינסולין. היא אמרה.... שגם אלה שנוטלים כדורים.... יגיעו בסופו של דבר להזרקת אינסולין (אמא'לה).... כי הגוף מתרגל לכדורים... ויצטרך יותר מזה...... מה הקטע הזה ? היא צודקת ? אין מנוס ?! עצובה :-(
אין לך הצלחה בבחירת המטפלים שלך, מה שאמרה הדיאטנית זו שטות סופר שטותית. גם אם מה שאמרה זה נכון לגבי חלק מהחולים מי היא שתדע שאת נמנית עליהם. יש לא מעט חולים שמטופלים בכדורים 15 שנה ויותר ללא אינסולין אבל במשטר די מחייב מבחינת איזונים. נניח שתגיעי לאינסולין , זה לא סוף העולם כמו שאת חושבת, יש המונים שמקבלים אינסולין וחיים באושר רב וכמעט ללא מגבלות.
שלום לך, סוכרת היא לא דלקת חולפת אלא מצב מטבולי ההופך למחלת כלי דם גדולים וקטנים. המשפט : "פעם סוכרת - תמיד סוכרת" הוא נכון. אשר לדיאטנית שלך, כמו שיש כל מיני דגים בים, יש כל מיני דיאטניות, ולעתים כאלו שנעדרו מהתור ביום שחילקו שכל לבני האדם והחכמה באה לעולם... מומלץ לך לקורא ולשנן את פרקי הספר העדכני "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" ותבין סוף סוף במה מדובר. חבל להתבאס סתם -הסוכר בדם רק עולה מהתבאסות יתר...
שלום, אני יודעת שזו שאלה לרופא המטפל אבל ייקח זמן עד שנגיע אליו.... טיפול ע"י לנטוס והומלוג ליספרו לא עלה יפה ורציתי לדעת איזה אינסולין לארוך טווח מתאים לשילוב עם הומלוג ליספרו? האם אפשר לשלב איתו אינסולטארד? אולי באופן זמני עד הפגישה עם הרופא או שזה שילוב גרוע? תודה מכל הלב.
אנני מבין, אין לך רופא של הקופה זמין???!! בכול מקרה יש צורך במירשםרופא!
ברור שיש - אבל היינו אצלו אתמול (זה בקשר לאבא שלי)ועדיין לא הייתה תשובה של המוגלובין A1C. עכשיו זה סיפור לחכות לעוד תור. הלנטוס עומד להגמר בעוד יומיים וחבל להוציא 400 ש"ח על משהו שלא נותן תוצאות. יש לי כרגע בבית איסולטארד שאלה אם זה מתאים ביחד??? תודה
שלום, לאבא שלי יש סוכרת, ובזמן האחרון יש לו גירודים חזקים ברגל (בשוק), ונהיה לו שמה סימנים אדומים, הוא אומר שמהגירודים, אבל יש לו גם מין עיגול כזה אדום, כמו כתם.. יש מקום לדאגה..?
לדוקטור קנטר אני מודה לך על תשובתך רכשתי וקראתי בעיון רב את סיפרך סוכרת כולל הפרק המוקדש על תוספי מזון והיתרשמתי עמוקות מהיקף היריעה אני חושב שכל חולי הסוכרת חיבים לך תודה על ספר מקיף ומעמיק שכזה. בתשובתך כתבת שבאם יהיו לי שאלות נוספות לאחר העיון בספר שאפנה אותם אליך מחדש. ובכן שאלותי הם כדלקמן. 1. האם ניתן להתחיל ב 5 גרם ליום ולחלק אותם ל 3 הארוחות העיקריות ולעלות בכמות ההדרגה במידת הצורך 2 .בכדורים הבעיה שהכמות לכדור היא מועטה כ חצי גרם כך שהאלטרנטיבה להישתמש באבקה מתי לקחת ליפני האוכל בעת הארוחה או אחרי הארוחה האם יש למהול האבקה במים והאם יש לשתות 2 כוסות מים או יותר עם לקיחת הגואר גם 3. איכן רצוי לרכוש את האבקה 4האם קימים תופעות לואי או קים חשש לסיבוכים כתוצאה מלקיחת גואר גם להרבה שנים באם רמת הסיכון היא קטנה יתכן וכדאי לנסות מה דעתך ושוב המון תודה על כך שאתה מקדיש מזמנך היקר שלך דני
שלום לך, תודה על מחמאותיך. המנה ה"טיפולת" המקסימלית של גואר (כתחליף סיבין) היא עד 15 גרם ליום. נתין כמובן להתיחל ב 5 גרם מחולק פעמייים ביום, עם האוכל. רצוי לשתות מים אך לא לשתות מיץ. בעבר היה תכשיר בשם "גוארם". צריך לבדוק בבתי מרקחת או חנויות טבע אלו מוצרי גואר יש להם ומהי תכולתם. כמו שציינת , הטבליות בשוטק שנועדו ל"הרזייה" הן של 250 -500 מג בלבד. אין סיבוכים בנטילה לטווח ארוך- ההיפך, העבודות מראות את חשיבות העשרת המזון בגואר למניעתץ סרטון המעי לטווח ארוך.. בהצלחה ובתאבון
לד"ר קנטר שלום אני סוכרתית מסוג 2 משנת 98 ,טופלתי בכדור גליביטק -פעם ביום. לפני כחודשיים בבדיקה של CPEPTIDE-C תוצאה של 1 (גבולי) מוגלובין מסוכרר 10.9. כחודשיים אני מזריקה אינסולין לנטוס -אחד ליום בבוקר,והומולוג 3 פעמים ביום. במהלך היום ערכיי תקינים , אך בבוקר ערכיי נעים בין 115-160. האם מומלץ להזריק את הלנטוס בבוקר או בערב (לפני שינה)?
אין חשיבות לזמן הזרקת הלנטוס, העיקר באותה שעה כול יום. הוא פועל באותה "עוצמה" במשל 24-26 שעות. זאת גדולתו!!
זה לא מדויק, יש מומחים המציעים לחלק את הלנטוס לשתי זריקות, ואצל בעלי זה נראה שזה יותר טוב מאשר פעם ביום
שלום לך, עקרונית לא משנה מתי מזריקים את הלנטוס , כי הוא "מתיישר" ושומר על רמת רקע בזאלעת של 24 שעות. מה שחשוב הוא להזריק אותו באותו תחום זמן כל יום ויום. עקרונית אני ממליץ להזריקו בערב, אך ניתן בהחלט גם להזריקו בקביעות בבוקר.
להזכירכם - לפני כחודש וחצי התגלתה אצלי סכרת. מאז אני שומרת על דיאטה חזקה. אני נוטלת גלובן וחצי ביום + גלוקופז' + כדור לכולסטרול. מחר, יש לי תור לדיאטיקנית, על מנת שתתאים לי תפריט וכו'. חברה "גילתה את אזני" והמליצה מנסיונה בחום, שישנה אגודה המומחית לסכרת, יש להם רופאים שיושבים בבני ברק, והם מקבלים חולים בביתו של רב מסויים. ניגשתי.................. רוצה לשמוע את כל הצדדים והכיוונים............. אותו בנאדם שפגשתי, ביקש לראות את תוצאות הבדיקות, שאל כמה שאלות, מילא אצלו את הפרטים שלי, ונתן לי דף הוראות לדיאטה שהם ממליצים עליה, וכן משקה מיוחד אותו הם מכינים מצמחים, אשר אמור תוך כשלושה חודשים לעזור ולשנות לי לגמרי את התוצאות. את המשקה הזה עלי לשתות - כוס לפני כל ארוחה - משהו בסגנון של הגלובן. על הכדורים אני צריכה לוותר לגמרי. הוא טוען.... שנטילת כדורים מפריעה ללבלב "להתרפא" ולעבוד טבעי...... ואילו המשקה הזה יסדר את כל הבעיות ויוריד אותי לגמרי מכל הצרות. קצת נלחצתי....... כי בכל זאת : (1) בקופת חולים אני מקבלת תפריט דיאטה שונה משלו..... (2) האם באמת לוותר על הכדורים (שוב - קופ"ח....) ולהסתמך על המשקה הזה בלבד ? הוא, ואחרים, טוענים שזה עושה ניסים ונפלאות. אני בדילמה. תודה לכולם.
יקירתי אינני מוסמכת כלל ועיקר, ואני בטוחה שאחד מאנשי המקצוע יענה לך בהקדם, אך על פניו נראה לי שהולכת שולל כמו רבים וטובים מעמך ישראל, הנוהגים להסתמך על רופאי אליל ושרלטנים למיניהם (וכאלה לא חסרים אצלנו לצערי). כחולת סוכרת מזה שבע שנים אני יכולה להבטיח לך ששום דבר לא מחליף תזונה מאוזנת, טיפול תרופתי וכמובן פעילות גופנית. אסור לך להפסיק כל תרופה לפני שאת נועצת באדם מוסמך, אל תתני לאף אחד לקחת אחריות על גופך - האחריות היא שלך בלעדית ואין יקר מגוף בריא.. היי בריאה ורק בשמחות
בוקר טוב לנוי, קוויתי שמישהו יותר מוסמך יענה לך... בינתים, אני יכולה לומר לך, שאכן באמת מסתובבים בשוק שרלטנים לרוב ועצות והמצאות שונות בפיהם: חלב נאקות, משקאות סודיים, מגנטים, רפידות, תפילות, יוגה, מחרוזות, דיאטות שונות ומשונות. תמיד נשאלת השאלה, אם אכן המצאותיהם אכן מרפאות, מדוע אינם רושמים עליהם פטנט ? מדוע אינם פונים לקופות ומציעות להם את השיטות האלה ? מדוע בד"כ העלות כל כך גבוהה ? האם את מוכנה לשתות משקה פלאים מבלי לדעת מה יש בתוכו ? אם תעשי חיפוש בפורום הזה תמצאי הרבה חומר על רעיונות והתנסויות דומות. תחילה, תלכי לדיאטנית, קראי על הסוכרת, תתאזני, אחרי זה אם יהיו לך ספקות תוכלי לבדוק תרופות אלטרנטיביות, אבל בזהירות, לאט וכתוספת, לא במקום. דרך אגב, מהן רמות הסוכר בדם ? האם ביקרת כבר אצל רופא מומחה ? האם את מודדת ומנסה לישם ? לא מתוך סקרנות, פשוט שתהיה לך בקרה. בקיצור, איני מאמינה בנסים ובעושי נפלאות !!!
אז ככה : מי שמכיר, בבני ברק יש מספר רבנים, אליהם פונים המון עם ישראל בנושאי בריאות (לדוגמה: הרב פירר - אין אחד שלא מכיר ולא מתייעץ איתו). הייתי אצל רב שכזה, גם אליו נוהרים המונים, והוא עוזר בצורה בלתי רגילה. פעם בשבוע מגיע אליו אדם דתי, העובד גם הוא בבני ברק, באחת המרפאות/אגודות לחולי סכרת. המשקה הזה מורכב מצמחים וכו'.... עפ"י סגולות התורה וכד'. האם שווה לי לנסות 3 חודשים ולראות מה קורה אז ? שמעתי עליו דרך אנשים שהבריאו, דרך כאלה שנמנעו מהם קטיעות גפיים וכו'.... עקב טיפול שכזה. לפני כחודש וחצי כשעשיתי בדיקה ראשונה, הסוכר אצלי בצום היה 300. היום, בבדיקה נוספת, אחרי כחודש וחצי + כדורים, הסוכר אצלי בצום סביבות 120. חוצמזה באמת מעניין אותי - האם התלות בכדורים גורמת ללבלב לתפקד בסבירות רק בעזרתם ? האם לא נוכל אי פעם "להשתחרר" מהכדורים (שלא לדבר.... על העלאת המינון, חלילה). תודה לכולם. כייף לי לקרוא אתכם.
מי זה הרב הזה, מה כתובתו ומספר הטלפון שלו, אני מוכנה לנסות אני כבר מיואשת מהמדידות ומהזריקות רוצה להתרפא מהמחלה הזאת
למיכל, אל תהיי מיואשת, במקום להיות מיואשת תלמדי לחיות עם המחלה, אנשים רבים למדו לחיות איתה במקום להלחם בה, למדו הרבה על עצמם. יכולתי לספר לך על מיני "נסים" , עלו ממון רב, ולא אחת המצב הדרדר. אחרי שתתאזני, אם יבוא לך, תוכלי לנסות דברים אחרים, תוך בקרה, כתוספת אבל לא במקום. איני מאמינה בנסים ובמחוללי נסים. איני יודעת אם את טייפ 1 או טייפ 2, אין זה משנה. כבר נכתב פה פעמים רבות, במקום להאבק, מצאי רופא מומחה, דיאטנית טובה , קראי ולמדי את הנושא, למדי להכיר את הגוף שלך, והכל ישתנה. ברגע שתתאזני, תרגישי יותר טוב. אין אנשים רבים - אולי אין אף אדם מושלם שאין לו בעיות בריאות החל בגיל מסוים, ואנו חיים זה ולומדים מה לעשות על מנת לשמור על הקיים ולחיות עם זה. סכרת, היא אחת המחלות הבודדות שלאדם יש שליטה עליה, התנהגותך בלבד !!!
שלום לך, סוכרת היא מחלה הדורשת טיפול רפואי מיומן ומבוקר. אל תפני לידעונים ומעלים באוב, משקי שיקויי פלא ומעוננים. בשום פנים ואופן אל תפסיקי את הטיפול הרפואי המומלץ (בהנחה שניתן לך על ידי רופא מומחה). אם בכל זאת את שטופה באמונות טפלות ומאמינה ב"נסים" - בררי היטב אם לקיחת שיקויי הפלא לא מזיקה לבריאותך (לפי ההרכב של החומרים ה"צמחיים" המפורט). בכל מקרה - רק בנוסף לטיפול התרופתי ולא במקומו. ראי הוזהרת!! [מומלץ לך לעיין בפרק על "רפואות אלטרנטיביות" בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" ותביני במאי עסקינן.]
הי! רציתי לדעת מה ידוע על התפרצות של סכרת נעורים וטראומה . האם יש קשר בין השניים? ואם יש קשר, איפה ישנו חומר מחקרי או מדעי בנושא?
יש בטוח, מכיר מקרה אחד מובהק כזה מקירבה ראשונה, ועוד מיקרים נוספים משמועות. אשמח לקרוא חומר על הנושא.
הי לך: גם אני מחפשת חומר בנושא . אם יש למשהו חומר בנושא סכרת כתוצאה מאירוע טראומתי אשמח לשמוע. דורית
שלום לך, תמצאי את מבוקשך בפרק הנקרא:"סטרס וסוכרת - הילכו השניים יחדיו?" בספר:"סוכרת -לחיות עם להרגיש בלי" . ניתן להשיג בהנחה באגודה לסוכרת נעורים.
שלום רב אני נערה בת שמונה עשר יש לי סכרת לא מאוזנת וחולה בסוכרת כבר שבע שנים מחוברת למשאבת אינסולין מיזה כשנתים כתוצאה מסוכר לא מאוזן החלו לא מכבר כאבי רגליים פניתי לרופא המטפל שלי בקופת חולים והוא הפנה אותי לרופא כלי דם ואכן מיסתבר שיש לי בעיה בכלי דם עקב הסכרת התחלתי לישתות כדורי אספירין ולאחר זמן מה שוב חזרתי לאותו רופא כי לא היה שיפור והוא הפנה אותי לרופא של העצב ומיסתבר שגם זה הופיעה לי בגלל הסכרת והיא שלחה אותי לקבל טיפול פיזיוטרפי אך ללא הועיל התחלתי לקבל כדורי מפה בי אך ללא שום הועיל ויש לצין יחד עם כאבי רגלים גם התחילו בצקות והיתכחלויות ופיתאום גם הופיעה לי נקודות אדומות שאלתי היא כך האם זה יכול לינבוע מיתוצאה של הלב ?כי נולדתי עם מום לב ועברתי ניתןח לב פתוח ויש לי גם לחץ ראתי מאז ומיתמיד מצפה לתשובה בתודה מראש ברבית כוסית
מאחר ואת סוכרתית מסוג 1 אין בדרך כלל סיבה שלא תצליחי לאזן את הסוכר. תתחילי בכך שתקבעי תור לדיאטנית ובמקביל תדרשי הפניה לרופא מומחה. אם תמשיכי באותה דרך טיפולית כפי שתארת שיש בה המון רצון מצד הרופא לעזור אבל להערכתי אף שאני לא רופא מצבך בטוח לא ישתפר. בעניין איזון בעזרת המשאבה וסוגי האינסולין כדאי שתקראי חומר המצוי באינטרנט ובנוסף תקבלי הדרכה ויעוץ בהמשך כאן בפורום כמנה ראשונה לקראת הפגישה עם הרופא המומחה.
לדוד שלום תודה שהיתיחסתה לשאלתי אך לא קיבלתי תשובה מספקת האם כן יתכן שזה תוצאה של בעית לב ודבר שני אני לא סוכרת מסוג 1 אלה מסוג שתיים אני הולכת לפגישת אצל דיאטנית אך ללא הועיל אני אוכלת ושותה רק דברי דיאט אל אף שאני מחוברת למשאבה מיזה כשנתים .ועוד דבר נוסף ששמעתי שלא כול מוצרי הדיאט הם ללא סוכר ושרוב המוצרים הם כן ה\עם סוכר מוחבא למרות שיש את הסמל של א.י.ל אז תגיד לי אתה איך אפשר להיות מאוזנים למרות כל הבעיות הללו ? בתודה מראש ברבית כוסית
לפני כחודשיים התחילו לי נפיחויות ברגליים, (אולי בצקות) כשפניתי לרופאה של הסוכרת היא טענה שזה לא מהסוכר ופשוט זה פסיכולוגי שחולים סוכרתיים חושבים שיש להם כאבי רגליים בגלל הסוכר, לטענתה אין קשר. כמו שאני קוראת כאן הרי ברור שכאבים ברגליים מופיעים במיוחד אצל חולים סוכרתיים, אני כעוסה מאד שהרופאה התבטאה בצורה כזו והלוואי שהיתה לי אפשרות להקליט את דבריה כשהיא אמרה שהנפיחות והכאבים ברגליים זה לא בגלל הסוכר. אולי הייתי תובעת אותה על רשלנות רפואית. זה חלק מהטיפול ה"מזלזל" של הרופאה שלי לשעבר כלפי. פניתי לרופא מומחה לכלי דם ולאחר בדיקות וצילומים אכן הסתבר שיש לי בעיה בזרימת הדם ברגליים עקב בעיית הסוכרת. אך אמרו לי שלבעיה הזאת אין טיפול, זה לא מסוכן, וחיים עם זה. השאלה האם לא ניתן לטפל בבעיה הזאת?
למיכל, החליפי רופאה, התלונני עליה... ממה שזכור לי, מה שהומלץ בפורום: התרופות הטובות ביותר הן איזון, הליכה, נטילת ויטמין E , ואולי גם ויטמין B12.
כחולת סוכרת, כיצד עלי לנהוג לגבי נטילת תרופות ואוכל, כל זאת בזמן של שלשולים והקאות, ובהנחה שאינני מסוגלת לאכול בזמן שכזה? תודה ורק בריאות
שלום לך, קודם כל יש לבדוק אם השלשולים/הקאות לא הגרמים מתרופות לסוכרת (דוגמת גלוקופג'). במקרי הקאות ניתן לשתות מיץ פירות/תפוחים ללא תוספת סוכרת, משולב עם ת רופה נגד הקאות (דוגמת פראמין). בשלשולים אין סיבה שלא לאכול, ורצוי לשלב כלכה עוצרת - הרבה אורז, מבושל או פרכיות, ובננות. בכל מקרה - התייעצי עם רופא/ת המשפחה.
בעלי קיבל את הסכרת סוג 1 שלו בערך שנה לאחר שחרור מצ"הל. שאלתי האם יתכן וטראומה כלשהי שעבר בצבא עלולה להיות מניע לפרוץ הסכרת שלו? ואם כן וטראומות אכן משפיעות על פרוץ מחלת הסכרת , היכן יש חומר בנושא?
אני חליתי בסוכרת במהלך שירותי והוכרתי כנכה צה"ל. במקרה שלי הוחלט שהמחלה כנראה התפרצה בעקבות ארוע טראומה. אין שום וויכוח שארועי לחץ מעודדים את התפרצות המחלה, אך משרד הביטחון ממנה וועדה לדון בכל מקרה לגופו על מנת להחליט האם המחלה התפרצה בעקבות השירות הצבאי. יש להם מספר קריטריונים להחלטה, דברים כגון משך שירות, אופי הארוע, אופי השירות ובמקרה שלכם אולי גם פרק הזמן שעבר מאז השיחרור ישפיע. ישנם מספר משרדי עורכי דין המתמחים בהגשת הבקשה להכרה בנכות (טופס אותו אתם יכולים להגיש גם ללא עורך דין). עורכי הדין יטענו שהם יכולים לעזור לכם להציג את בקשתכם (וכנראה הם צודקים..) אתם מוזמנים להתקשר ולשאול שאלות 055204530 איל.
שלום, החודש.... קורה לי איחור של כשבוע במחזור החודשי..... (יתכן וזה ימשך גם יותר). שאלתי היא - האם בעקבות נטילת 2 גלובן + 1 גלוקופז'.... משהו משתבש בקטע הזה ? תודה מראש.
שלום לך, אין כל קשר בין נטילת התרופות שהזכרת לאחורים/שיבושים במחזור החודשי בברכה ד"ר יורם קנטר
שלום פורסם היום על שווקו של מכשיר חדש למדידת סוכר, לא פולשני -שעון "פנדרה" של חברת "טאיקו דיגנוסטיקה" ישווק החל מספטמבר הקרוב בארץ, כאם לילד סוכרתי בן 5+ נשמע מעודד למדי , עלות צפויה מעודדת פחות , 5000 יורו לא כולל מע"מ למי שמכיר : האם מיועד גם לילדים ? מה צריך לעשות כדי לקבל סיוע מהקופות אודה לכל התייחסות
שלום רב האם ידוע לך את כתובת האתר שלהם.
לפי מיטב הכרתי את המכשיר (מאנשים בקבוצת ניסוי) המכשיר אינו נעים לשימוש כמובן שכדאי לבדוק לנסות ולבקש מהחברה לחצי יום-יום נסיון- הכי טוב אם לא, FreeStil הוא האופציה המועדפת הבאה שגם מוכרת (לפחות במכבי)
על המכשיר ניתן לקרוא באתר הבריאות של - ynet
אולי יש כאן חובבי אפיה ביננו. אני מת על פרג!!! שאלה א' אולי מישהו יודע לומר מה הרכב הפרג, ואיך הוא משפיע עלינו (מלבד האופיום הממסטל:))) שלב ב' אני רוצה לגלגל שכבת בצק דקיקה (אפילו בצק רגיל, כי האחוז שלו בעוגה יהיה אפסי), נאמר 10% ממשקל כל העוגה, וכל היתר זה מילוי פרג והמרכיבים שמוסיפים (איני יודע מה הם, אבל אני אסתדר אפילו אשים מילוי 100 אחוז פרג ואו בערוב של שקדים+סוכרזית במקום סוכר) מה יש למומחי האפיה ביננו שאולי ניסו כבר בעבר על גופם והסכרת שבו את ההרכב המתוכנן שלי?
מה, אף אחד לא יודע?<
חפשתי בשבילך את הערך הגליקמי של פרג ולא מצאתי. מניסיוני האישי הוא גבוה. עוגה עם בסיס של בצק , לא כול כך טובה בשבילנו! נתתי לך מתכון לעוגת גבינה ללא בצק על בסיס גבינה דלת שומן וסוכרזית ,לפני למעלה מחודש, האם הצליחה??
הי! אני מחפשת מומחה (אבל, ממש טוב!) לטיפול ויעוץ בסכרת, עדיף לא דרומית לתל אביב. יש למישהו המלצות? תודה מראש
שלום לך סג אנו שוב חוזרים ומציינים שאנחנו לא אתר "המלצות" על מומחים, ומאד מבקשים מהמשתפים באתר שלא ל"המליץ" על "מומחה" זה או אחר. תנסי בדפי זהב באיזור מגוריך בקטע המציין "רופאים אנדוקרינולוגים" או עייני במוסף מעריב של ערב פסח שהיה מוקדש ל "מובחרים" ושם מופיעה רשימה של הרופאים "המובחרים" בישראל לנושא סוכרת. (כפי שהם בחרו ולפי הקריטריונים שלהם..).
מקצוען בחלוק לבן / הרופאים המומלצים ביותר!!! ================================= כתבה שפורסמה בערב פסח 5/4/04 במעריב, איתרתי אותה בארכיון .(30 עמ' פוליו) אני מכניס את הרשימה לפורום, מפני שד"ר קנטר מזכיר אותה הרבה פעמים.לשימושכם. כמעט כל אדם נזקק במהלך חייו לרופא מומחה. לרוב, החיפוש אחריו נעשה מתוך בהילות, בתהליך מסורבל שכולל סבב חברים קרובים, ידענים מפוקפקים והשכנה מהמכולת. לפעמים תהיה גם פנייה נכלמת לרופא הבכיר שטיפל בזמנו בדודה נחמה, או טלפון נועז למנהל בית חולים ש''בטוח יוכל להמליץ''. במרוץ אחרי החלוק הלבן לא המרחק ירתיע, גם לא המחיר. השאיפה תהיה להשיג את הרופא הטוב ביותר בתחומו, לקבל ממנו אבחנה חדה ומדויקת ולצאת בהדרכתו אל דרך הרפואה השלמה. אם התוצאות יצדיקו את שמו הטוב של המומחה, ישים החולה את נפשו בכפו, יפקיד רוחו בידו וישיג בעזרתו בריאות - אותו מצרך חמקמק ונדיר שבימים כתיקונם אינו מורגש ואינו נחשק, אבל כשהוא חסר אי אפשר בלעדיו. כדי לקצר את הדרך אל הרופא המומחה ולסייע במלאכת החיפוש המאומצת, יצאנו זו השנה השלישית למשימת הבחירה של עשרת הרופאים הטובים ביותר בתחומם. אלו שממרומי הידע והניסיון זכרו גם להניח יד מנחמת על מצח לוהט. אלו שלצד יוקרתם המקצועית, הצלחתם המסחרית ושלל תואריהם, לא גבו סכומי עתק מחוליהם (ועדיין השתכרו יפה). ובעיקר אלו שלמרות היותם מומחים בעלי שם עולמי, לא גבה לבם ולא רמו עיניהם ולא הפכו את המקצוע סכין לחפור בה, ולא נהגו ביהירות, בחמדנות ובחוסר אחריות וחטאו לחולים ולשליחותם. בחירת הרופא הטוב ביותר היא משימה מורכבת. ראשית, הרשימה מוגבלת, ותמיד יהיו עוד עשרות רופאים מעולים בתחומם שנותרו בחוץ, ואין הם נופלים מאלו שהוזכרו לטובה. שנית, דווקא המומחים הגדולים מטפלים במחלות מסובכות יותר, ששיעורי הפטירה בהם גבוהים מהמקובל ופרסומם גורם עוול לשמו הטוב של הרופא. שלישית, קרוב לוודאי שיש קלינאים מעולים, בעלי כישרון ונשמה, שמתעקשים להמשיך לקבל את החולים בחדר זנוח, בעיירה שכוחת אל, ורק השכונה מכירה אותם או מסעודה משדרות. ורביעית, לעולם ינסו רופאים החמושים ביחסי ציבור, באינטרסים ובאינטריגות להשתרבב בחשאי לרשימה כה מחייבת. למרות זאת, ועל אף הקושי, המשימה הושלמה. זאת משום שתמיד יש עשרה מומחים בכל קטגוריה רפואית שנחשבים קונצנזוס, שם דבר, ואין חולק עליהם. רופאים מומחים שאבחנותיהם מעולות, סברם נעים ונוח, מחיריהם שווים לכל נפש והם מסורים ואחראים - נודעים לאט אך בבטחה. הקהילה הרפואית על כל שכבותיה מכירה אותם היטב ומפנה אליהם חולים. שמם נמסר מפה לאוזן במרפאות ובכנסים, ומודגש בעט זוהר ברשימותיהם של הרב פירר וחבריו. אליהם, כך אני מאמינה, הגענו. ומילה אישית: בכל שנה מחוללת כתבה זו סערה רבתי, בעיקר מצדם של רופאים, מנהלים, דוברים וראשי מוסדות שאנשיהם לא נכללו ברשימה, וגם מצד עסקנים או כתבים המשוכנעים שעלינו לפסול את מי שכתבו נגדו או להאדיר את מי שכתבו בשבחו. מבחינה מסוימת, הכנת הכתבה היא סוג של התאבדות עיתונאית, כי הולדתה בעמל ויזע, ושכרה התמודדות בלתי נגמרת עם שידול ולחצים, הכפשות, התרסות ומרירות. למרות הקושי, אני רואה בעבודתי זו שליחות ציבורית נעלה. דף שעשוי לקצר את הדרך לחולים ולסובלים. רשימה ראשונית, כנה ונקיית כפיים, ועזרה שהיא בגדר ציוד חירום. אני שמחה וגאה במשימה הקשה שהשלמתי השנה. וגם הפעם, כמו בפסח אשתקד, חתמתי על הכתב וידי לא רעדה, כיוון שמאז פרסום הכתבה, לאורך כל השנה האחרונה, לא עבר שבוע בלי שיחת טלפון אחת לפחות מחולים שביקשו העתק ממנה. נדמה לי שכמה מהם הצליחו לחסוך בעזרתה לא רק זמן יקר, סבל וכאב, אלא גם איכות חיים. וזה שכרי. אונקולוגיה (לפי סדר הא''ב) * ד''ר מיה גוטפריד. מומחית באונקולוגיה וקרינה, מנהלת היחידה לאונקולוגיה של הריאה בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472414 * פרופ' נסים חיים. מומחה לכימותרפיה, אחראי כימותרפיה במערך האונקולוגי במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543003 * פרופ' אהרון סולקיס. מומחה לאונקולוגיה, מנהל המכון האונקולוגי בקמפוס בילינסון שבפתח-תקווה. 03-9377456 * פרופ' משה ענבר. מנהל המערך האונקולוגי במרכז הרפואי תל-אביב וראש החוג לאונקולוגיה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב. 03-6973494 * ד''ר אריה פיגר. מומחה לגידולים במערכת העיכול, מנהל השירות לאונקולוגיה של מערכת העיכול במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973082 * פרופ' רפאל פפר. מנהל היחידה להקרנות במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302290 * פרופ' תמר פרץ. מנהלת המחלקה האונקולוגית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' אברהם קוטן. מומחה לרדיותרפיה. מנהל המכון האונקולוגי במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543003 * פרופ' רפאל קטן. מומחה לאונקולוגיה כללית, מנהל המערך האונקולוגי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-6302064 * פרופ' ברוך קליין. מומחה לסרטן השד ומערכת העיכול, רופא בכיר במכון האונקולוגי בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472713 אונקולוגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' מרים בן-הרוש. מומחית לסרטן העצמות והדם, מנהלת מחלקות המטולוגיה ואונקולוגיה בבית החולים מאייר לילדים שליד המרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543002 * ד''ר יצחק יניב. מומחה להמטואונקולוגיה בילדים, מנהל המרכז להמטואונקולוגיה ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253776 * פרופ' גידי רכבי. מנהל המערך האונקולוגי, מומחה לטיפולים חדשניים בתחום הגידולים הסולידיים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302936 אורולוגיה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' ג'ק בניאל. מומחה לכירורגיה אונקולוגית של דרכי השתן, מנהל האגף האורולוגי בקמפוס בילינסון שבפתח-תקווה. 03-9376563 * ד''ר אילן ליבוביץ. מומחה לאורולוגיה אונקולוגית וגידולי מערכת המין והשתן כולל אורולוגיה שחזורית, מנהל המחלקה האורולוגית בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7471557 * פרופ' אריה לינדנר. מומחה לאורולוגיה, מנהל מחלקה אורולוגית במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779409 * ד''ר יגאל מדג'ר. מומחה לפריון הגבר, מנהל היחידה לפריון הגבר ואנדרולוגיה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302804 * פרופ' חיים מצקין. מומחה לסרטן הערמונית, מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי תלאביב. 03-6973265 * פרופ' שמעון מרטיק. מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542692 * פרופ' עופר נתיב. מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי בני-ציון (רוטשילד) בחיפה. 04-8359523 * פרופ' דוב פודה. מנהל המחלקה האורולוגית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' יעקב קנטי. מומחה לאורולוגיה למבוגרים ולילדים, מנהל מחלקה אורולוגית במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-64003410 * ד''ר יעקב רמון. מומחה לגידולים ושחזורים, מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302413 אורולוגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר יעקב בן-חיים. מומחה לאורולוגיית ילדים, מנהל היחידה לאורולוגיית ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974939 * פרופ' פנחס ליבנה. מנהל המערך האורולוגי במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה ומנהל מרפאת אורולוגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253192 * פרופ' עמיצור פרקש. מנהל המחלקה האורולוגית בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555111 אורתופדיה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' שמואל דקל. מומחה להחלפת מפרקים, מנהל המחלקה האורתופדית במרכז הרפואי תלאביב. 03-6974720 * פרופ' נחום הלפרין. מומחה לבעיות ברכיים ומפרקים, מנהל המחלקה האורתופדית במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779432 * פרופ' מאיר ליברגל. מנהל המחלקה האורתופדית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר גבי מוזס. מנהל היחידה לאורתופדיה של הכתף, המרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974689 * פרופ' יצחק מלר. מנהל היחידה לאורתופדיה אונקולוגית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974688 * פרופ' מאיר ניסקה. מומחה בכירורגיה של הקרסול וכף הרגל, מנהל המחלקה האורתופדית בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472568 * פרופ' מיכאל סודרי. מנהל החטיבה האורתופדית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8370969 * פרופ' דן עטר. מומחה לאורתופדיה ילדים, מנהל המחלקה האורתופדית במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6403401 * ד''ר חיים צינמן. מומחה לטראומה אורתופדית, מנהל המחלקה האורתופדית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * ד''ר אבנר קרב. מומחה לכירורגיה של כף היד במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441611 אורתופדיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' שלמה וינטראוב. מומחה לאורתופדיה ילדים, ומנהל מחלקת אורתופדיה ילדים ומעבדת הליכה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974261 * פרופ' שלמה פורת. מומחה לאורתופדיה ילדים, מנהל מחלקת אורתופדיה ילדים בבית החולים אלי''ן שליד בית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר ליונל קופליוביץ. מומחה לאורתופדיה ילדים, מנהל היחידה לאורתופדיה ילדים במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779160 אימונולוגיה קלינית (אלרגיה) (לפי סדר הא''ב) * ד''ר ארנון גולדברג. מומחה ברפואת ילדים, אלרגיה לארס של דבורים וצרעות, מנהל היחידה לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472717 * ד''ר אליאס טובי. מנהל מחלקת אימונולוגיה ואלרגיה קלינית במרכז הרפואי בני-ציון (רוטשילד) בחיפה. 04-8359253 * ד''ר יעל לוי. רופאה בכירה במכון לאימונולוגיה ואלרגיה, מרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253652 * פרופ' יוסי מקורי. מומחה לרפואה פנימית, אלרגיה ואימונולוגיה קלינית. מנהל מחלקה פנימית ומנהל המעבדה לאלרגיה ואימונולוגיה בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7471579 * פרופ' יעקב נפרסטק. מומחה לרפואה פנימית, ראומטולוגיה, אימונולוגיה קלינית ואלרגיה. מנהל האגף הפנימי בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים. 02-6777644 * פרופ' עמוס עציוני. מנהל היחידה לאימונולוגיה פדיאטרית ומנהל בית החולים מאייר לילדים שעל יד בית החולים רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * פרופ' שמואל קיוויתי. מומחה לריאות, מנהל היחידה לאלרגיה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973734 * ד''ר מנחם רותם. מנהל השירות לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה בבית החולים העמק בעפולה. 04-6495237 * פרופ' יהודה שיינפלד. מומחה לאימונולגיה קלינית ואלרגיה, מנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302242 * פרופ' מאיר שליט. מנהל היחידה לאלרגיה ולאימונולוגיה קלינית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 אף , אוזן וגרון (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יוסף אלידן. מנהל מחלקת אף, אוזן וגרון בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר מרדכי הימלפרב. מומחה לאף, אוזן וגרון ולסובלים מהפרעות שיווי משקל, מסחרחורות ומלקויות שמיעה. מנהל המכון לשמיעה ודיבור במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973433 * ד''ר איתן יניב. מומחה לאף, אוזן וגרון, מנהל מכון אף וסינוסים בקמפוס בילינסון שבפתחתקווה. 03-9377146/3 * פרופ' מיכל לונץ. מנהלת מחלקת אף, אוזן וגרון במרכז הרפואי בני-ציון (רוטשילד) בחיפה. 04-8359544 * ד''ר רועי לנסברג. מומחה לניתוחים אנדוסקופיים של מערות האף והפנים במחלקת אף, אוזן וגרון במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973544 * פרופ' רפי פינמסר. מומחה לניתוחי גידולים של ראש וצוואר, מנהל מחלקת אף, אוזן וגרון במרכז הרפואי רבין ומנהל מערך אף, אוזן וגרון במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9376456 * פרופ' יהודה פינקלשטיין. מומחה להפרעות נשימה, דיבור ובליעה, מומי ראש וצוואר וחך שסוע, מנהל היחידה למחלות חך בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472701 * פרופ' דני פליס. רופא בכיר באסותא, מומחה לכירורגיה אונקולוגית ראש וצוואר וכירורגיה של בסיס הגולגולת. מנהל מחלקת אף, אוזן וגרון במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973573 * פרופ' יונה קרוננברג. מומחה למחלות אוזניים, לשמיעה, לסחרחורת, לעצב הפנים ולטראומות, מנהל מחלקת אף, אוזן וגרון במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302242 * פרופ' יואב תלמי. מומחה לכירורגיה ראש וצוואר, רופא בכיר במרכז הרפואי שיבא בתלהשומר. 03-5302889 אף , אוזן וגרון ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר ארי דירו. מומחה לאף, אוזן וגרון ילדים ולהפרעות מולדות וגנטיות הקשורות במערכת אף, אוזן וגרון. מנהל יחידת אף, אוזן וגרון ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974517 * ד''ר מיכאל וולף. סגן מנהל מחלקת אף, אוזן וגרון ומנהל השירות לרפואת אף, אוזן וגרון ילדים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302091 * ד''ר אייל רווה. רופא בכיר באסותא ומנהל מרפאת אף, אוזן וגרון במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253755 גב וניתוחי עמוד השדרה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יצחק אוטרימסקי. מומחה לאורתופדיה ומנהל מחלקה אורתופדית א' במרכז הרפואי תלאביב. 03-6973515 * ד''ר ראובן גפשטיין. מומחה לניתוחי עמוד שדרה מזעריים ומנהל היחידה הארצית לניתוחי עמוד שדרה בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472590 * ד''ר דוד הנדל. מומחה לעמוד השדרה, מנהל יחידת ניתוחי גב בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555566 * ד''ר ישראל כספי. מומחה לעמוד השדרה, רופא בכיר ביחידת עמוד שדרה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302420 * ד''ר יגאל מירובסקי. מומחה לעמוד שדרה וגב, מנהל יחידת עמוד שדרה וגב במרכז הרפואי אסףהרופא. 08-9779437 * פרופ' יעקב נרובאי. רופא בכיר במחלקה האורתופדית ומנהל יחידת הגב במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302420 * פרופ' יזהר פלומן. מומחה לניתוחי עמוד שדרה ומנתח גב באסותא ובמרכז הרפואי תל-אביב. 03-5201467 * ד''ר נחשון קנולר. מומחה לעמוד שדרה וחוט שדרה ומנהל יחידת ניתוחי עמוד שדרה, המחלקה הנוירוכירורגית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר.03-5302650 * ד''ר לאון קפלן. מומחה לכירורגיה של עמוד השדרה אצל ילדים ומבוגרים ואחראי יחידת עמוד שדרה בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6778923 * ד''ר נמרוד רחמימוב. מומחה לעמוד שדרה ומנהל יחידת עמוד שדרה בבית החולים בנהריה. 04-9107739 גינקולוגיה כללית ומיילדות (לפי סדר הא''ב) * פרופ' ראובן אחירון. מומחה לאולטרסאונד ומנהל היחידה להדמיות אולטרסאונד במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5305115 * פרופ' עוזי בלר. מומחה לגינקו-אונקולוגיה בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555720 * פרופ' גלעד בן-ברוך. מומחה לגינקולוגיה אונקולוגית ומנהל מחלקת גינקולוגיה אונקולוגית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302154 * ד''ר משה ברונשטיין. מנהל מכון אולטרסאונד עוברי, מומחה לסריקת מערכות של העובר ורופא בכיר לנשים ויולדות במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543111 * פרופ' אוהל גונן. מנהל מחלקת נשים ויולדות במרכז הרפואי בני-ציון (רוטשילד) בחיפה. 04-8359183 * פרופ' ארנון ויז' ניצר. מומחה לגינקולוגיה ולמיילדות ומנהל יחידת אם ועובר בחטיבה למיילדות ולגינקולוגיה במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400828 * פרופ' יוסי ליסינג. מומחה לגינקולוגיה ולפריון, מנהל האגף למיילדות וגינקולוגיה בבית החולים ליס, המרכז הרפואי תל-אביב. 03-6925603/4 * פרופ' ארנון סמואלוב. מומחה לגינקולוגיה, למיילדות ולמחלות נשים. מנהל חדרי לידה בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6666155 * פרופ' אייל שיף. מומחה למיילדות ולגינקולוגיה ומנהל אגף נשים ויולדות בבית החולים שיבא בתל-השומר. 03-5302785 * פרופ' אליעזר שלו. מומחה לרפואת נשים, לאולטרסאונד, למיילדות ופריון, מנהל מחלקת נשים ויולדות בבית החולים העמק בעפולה. 04-6494031 גינקולוגיה - פוריות (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יוסף איצקוביץ'. מומחה להפריה חוץגופית ומנהל מחלקת נשים ויולדות במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543111 * פרופ' שוקי דור. מנהל היחידה להפריה חוץגופית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302786 * פרופ' נרי לאופר. מומחה להפריות מבחנה ומנהל מחלקת נשים ויולדות בבית החולים הדסה עין-כרם. 02-6776424 * פרופ' דוד לב-רן. מומחה להפריה חוץ-גופית ומנהל היחידה להפריה חוץ-גופית במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5028104/5 * פרופ' אודי מרגליות. מומחה לפוריות ומנהל יחידת ההפריה החוץ-גופית בבית החולים שעריצדק בירושלים. 02-6555025 * פרופ' שלמה משיח. מומחה לפוריות, להפריה חוץ-גופית ולניתוחים לפרוסקופיים, מנהל היחידה להפריה חוץ-גופית באסותא ומנהל המרפאה לפוריות ברמת-מרפא. 03-5201579, 03-5278181 * פרופ' עמי עמית. מומחה לגינקולוגיה ופריון ומנהל היחידה להפריה חוץ-גופית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6925637 * פרופ' גדי פוטשניק. מומחה לפוריות ומנהל יחידת ההפריות של המרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 * פרופ' בני פיש. מומחה למיילדות וגינקולוגיה, פוריות והפריות מבחנה, מנהל היחידה לפוריות והפריה חוץ-גופית במרכז הרפואי רבין בפתחתקווה. 03-9377600 * פרופ' רפאל רון-אל. מומחה לפוריות במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779722 גנטיקה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אבי אור-אורטרגר. מומחה לגנטיקה, למחלות תורשתיות ולסרטן משפחתי. מנהל המכון הגנטי במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974704 * פרופ' צבי בורוכוביץ. מומחה לרפואת ילדים ולגנטיקה רפואית, מנהל מכון שמעון וינטר לגנטיקה של האדם, המרכז הרפואי בני-ציון רוטשילד בחיפה. 04-8359459 * ד''ר יובל ירון. מומחה לגנטיקה רפואית ולרפואת נשים ומנהל היחידה לאבחון טרום לידתי, המכון הגנטי במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974704 * ד''ר דורית לב. מומחית למחלות מיטוכונדריאליות, מנהלת המכון הגנטי במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5028119/536 * ד''ר אפרת להד-לוי. מומחית לגנטיקה רפואית, בית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6666136 * פרופ' משה פרידמן. מומחה לגנטיקה רפואית, רופא בכיר במכון הגנטי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303173 * ד''ר אניק רוטשילד. מומחית למחלות ליזוזומליות (מחלות אגירה), גנטיקאית בכירה בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים. 02-6777111 * ד''ר אורית רייש. מומחית לרפואת ילדים ולגנטיקה רפואית ומנהלת המכון הגנטי במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779617 * פרופ' מוטי שוחט. מנהל מכון הגנטיקה במרכז הרפואי רבין ובמרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9377659 * ד''ר סתוית שלו. מנהלת היחידה לגנטיקה בבית החולים העמק בעפולה. 04-6495446 גסטרואנטרולוגיה (דרכי עיכול וכבד) (לפי סדר הא''ב) * פרופ' שמואל אדלר. מומחה לטיפול בשיטת כמוסת הווידאו ומנהל מחלקת גסטרואנטרולוגיה בבית החולים ביקור-חולים בירושלים. 02-6464206 * פרופ' אברהם אליקים. מנהל מכון הגסטרו במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה.04-8542504, 057-672130 * פרופ' שמעון בר-מאיר. מנהל מחלקת גסטרואנטרולוגיה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303030 * פרופ' זמיר הלפרין. מומחה לגסטרואנטרולוגיה, מחלות כבד, דרכי מרה, ושט, לבלב ומחלות דלקתיות של מערכת העיכול, מנהל המכון למחלות דרכי העיכול והכבד במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974282 * פרופ' בן-ציון נוביס. מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472580 * פרופ' ירון ניב. מומחה לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס ומנהל המכון הגסטרואנטרולוגי בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9377237 * ד''ר משה סנטו. מומחה לגסטרואנטרולוגיה ורופא בכיר במכון למחלות דרכי העיכול והכבד במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974969 * פרופ' איתן סקפה. מומחה למחלות גסטרואנטרולוגיות וכבד ומנהל המכון הגסטרואנטרולוגי במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779722 * פרופ' פרד קוניקוב. מומחה למחלות מרה ואחראי ליחידה אנדוסקופית במרכז הרפואי תלאביב. 03-6974282 * פרופ' דני רחמילביץ. מומחה לגסטרואנטרולוגיה ומנהל המחלקה הגסטרואנטרולוגית בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6666149 גסטרואנטרולוגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יורם בוינובר. מנהל מרפאת גסטרו ילדים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302558 * פרופ' גבריאל דינרי. מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253672/166 * ד''ר שמעון רייף. מומחה לגסטרואנטרולוגיה, מנהל היחידה לגסטרואנטרולוגיה ילדים בבית החולים דנה וממלא מקום מנהל מחלקת ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974515/271 גריאטריה (לפי סדר הא''ב) * ד''ר אברהם אדונסקי. מנהל המערך הגריאטרי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303429 * ד''ר יהושע בן-ישראל. מומחה לגריאטריה ולמחלות פנימיות ומנהל המרכז הגריאטרי המשולב שהם פרדס-חנה. 04-6375612 * ד''ר שי בריל. מומחה לגריאטריה פנימית ומנהל בית החולים בית-רבקה. 03-9335530 * ד''ר יצהל ברנר. מומחה לרפואה פנימית וגריאטריה ומנהל מחלקת גריאטריה פנימית והיחידה לגריאטריה שיקומית בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7471509, 09-7471003 * ד''ר יעקב גינדין. מומחה לרפואה פנימית וגריאטריה ומנהל המכון הגריאטרי קפלן ברחובות. 08-9351902 * פרופ' משה זוננבליק. מומחה למחלות פנימיות ולגריאטריה ומנהל מחלקת גריאטריה בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555168 * ד''ר דוד כהן. מומחה לרפואה פנימית ולגריאטריה. 04-8378663 * ד''ר שמואל לוי. מנהל מחלקת גריאטריה במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441211 * פרופ' מרק קלרפילד. מומחה לגריאטריה ומנהל מחלקת גריאטריה במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400588 * פרופ' מריאן רבינוביץ. בכיר הרופאים הגריאטרים בישראל. 02-5341795 דרכי נשימה (ריאה) (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יששכר בן-דוב. מומחה למחלות ריאה ומנהל המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303095 * ד''ר נוויל ברקמן. רופא בכיר במכון הריאה בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר יואל גרייף. מומחה לריאות, מנהל המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973774 * פרופ' דב היימר. מומחה למחלות ריאה ומנהל יחידת ריאות במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400807 * ד''ר דניאל ויילר. מומחה לפנימית ריאות, ומנהל מחלקת ריאות בבית החולים כרמל בחיפה. 04-8250251 * ד''ר שבתאי ורסנו. מומחה למחלות ריאה, מנהל יחידת האסתמה וסגן מנהל מחלקת ריאות בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472158 * פרופ' מרסל טופילסקי. מומחה לרפואה פנימית ולמחלות ריאה, ומנהל החטיבה הפנימית ומחלקה פנימית ח' במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973376 * ד''ר יהושע סמורז'יק. מומחה למחלות ריאה, ומנהל מחלקת ריאות בבית החולים מאיר בכפרסבא. 09-7471556 * ד''ר ישראל פריאל. מומחה לרפואה פנימית ולמחלות ריאה, ומנהל מחלקת ריאות במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5028754 * פרופ' עמיחי רובין. מומחה למחלות פנימיות וריאות, ומנהל מכון ריאה במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542369 דרכי נשימה ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר חנה בלאו. מנהלת יחידת ריאות וסיסטיקפיברוזיס במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253654 * פרופ' אשר טל. מומחה לדרכי נשימה ילדים ולרפואת ילדים, מנהל מחלקת ילדים במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 * פרופ' יעקב יהב. מנהל יחידת ריאות ילדים והמרכז לסיסטיק-פיברוזיס בבית החולים לילדים ע''ש ספרא, המרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302884, 03-5302218 המטולוגיה (מחלות דם) (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יצחק בן בסט. מומחה לסרטן הדם, לשעבר מנהל המערך להמטואונקולוגיה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302564 * פרופ' דינה בן יהודה. מנהלת המחלקה ההמטולוגית בבית החולים הדסה. 02-6777111 * פרופ' אלן ברבי. מומחה להשתלות אטיאולוגיות (תאי-לב) ומנהל מכון המטולוגיה במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-944121 * פרופ' חיים הרשקו. מנהל מחלקת המטולוגיה בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555871 * ד''ר מאיר להב. מומחה לרפואה פנימית והמטולוגיה ומנהל מחלקה פנימית א' בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9377101 * פרופ' אלה נפרסטק. מומחית להמטולוגיה ולהשתלות מוח עצם ומנהלת המכון ההמטולוגי במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973782 * פרופ' אהרון פוליאק. מומחה ללימפומה, לשעבר מנהל היחידה ללימפומיה ולאוקמיה בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים. 02-6777111 * פרופ' יעקב רואו. מומחה להמטולוגיה ולהשתלות מוח עצם, מנהל המכון ההמטולוגי והשתלת מוח עצם במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542541 * ד''ר פיה רענני. רופאה בכירה במערך ההמטולוגי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303030 * פרופ' עופר שפילברג. מומחה להמטולוגיה ומנהל מחלקת המטולוגיה במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 המטולוגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר רונית אלחסיד. מומחית להמטואונקולוגיה ילדים, סגנית מנהלת מחלקת המטואונקולוגיה ואחראית למערך השתלות מוח עצם בילדים בבית החולים מאייר שליד המרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542222 * פרופ' יוסי קפילושניק. מומחה להשתלות מוח עצם ומנהל היחידה להמטואונקולוגיה ילדים במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 * ד''ר חנה תמרי. מנהלת מחלקת המטולוגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253178, 03-9253768 ( הפריות ראו גינקולוגיה-פוריות) השתלות איברים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' איתן מור. מומחה להשתלת כבד, מנהל מחלקת ההשתלות בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376566 * ד''ר רישרד נקש. מומחה לכירורגיה כללית ולהשתלות כליה, לבלב וכבד. מנהל היחידה להשתלות כליה, לבלב וכבד במרכז הרפואי תלאביב. 03-6973492 * פרופ' אחמד עיד. מומחה להשתלות כבד ורופא בכיר בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים. 02-6777111 * פרופ' מרדכי קרמר. מומחה בתחום השתלת ריאות ומנהל מכון הריאות בקמפוס בילניסון, המרכז הרפואי רבין. 03-9377140 השתלות מוח עצם (לפי סדר הא''ב) * ד''ר יצחק יניב. מומחה להמטואונקולוגיה בילדים ומנהל המרכז להמטואונקולוגיה ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253776 * פרופ' ארנון נגלר. מומחה לפנימית, להמטולוגיה ולהשתלות מוח עצם ומנהל המערך ההמטולוגי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5305830 * פרופ' אלה נפרסטק. מומחית להמטולוגיה ולהשתלות מוח עצם, מנהלת המערך ההמטולוגי במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973782 * פרופ' שמעון סלוין. מומחה להשתלות מוח עצם, מנהל מחלקת השתלות מוח עצם בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים. 02-6777111 * פרופ' יעקב רואו. מומחה להמטולוגיה והשתלות מוח עצם, מנהל המכון ההמטולוגי והשתלת מוח עצם במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542541 זיהומים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' יעקב אמיר. מומחה למחלות זיהומיות ורפואת ילדים, מנהל מחלקת ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253700 * פרופ' שי אשכנזי. מומחה למחלות זיהומיות אצל ילדים, מנהל מחלקת ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253837 * פרופ' עמוס ינון. מומחה למחלות זיהומיות ומנהל היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555076 * ד''ר יצחק לוי. מומחה למחלות זיהומיות, מנהל שירות האיידס במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5304937 * ד''ר פיטליק סילביו. מומחה בהעברת זיהומים מבעלי חיים לבני אדם, מנהל מחלקה פנימית בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376312 * ד''ר בינה רבינוביץ'. מנהלת היחידה למניעת זיהומים נרכשים במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה. 03-9372491 * ד''ר גליה רהב. מומחית למחלות זיהומיות ומונוקלאוזיס, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303500 * פרופ' ראול רז. מומחה למחלות זיהומיות, מנהל היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים העמק בעפולה. 04-6494259 * ד''ר קלריס ריזנברג. מומחית למחלות זיהומיות ומנהלת היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 * ד''ר איתמר שליט. מומחה למחלות זיהומיות אצל ילדים, מנהל יחידת מחלות זיהומיות במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253205 ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר איילה אסיה. סגנית מנהלת מחלקת ילדים בבית החולים דנה, המרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974534 * פרופ' שי אשכנזי. מנהל מחלקת ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253837 * פרופ' דוד ברנסקי. מומחה לרפואת ילדים ומנהל אגף ילדים בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' בן-ציון גרטי. מומחה לרפואת ילדים ואימונולוגיה ומנהל מחלקת ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253837 * פרופ' שאול סופר. מומחה לרפואת ילדים וטיפול נמרץ ומנהל היחידה לטיפול נמרץ ילדים במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 * פרופ' עמוס עציוני. מומחה לילדים ואימונולוגיה ומנהל בית החולים לילדים מאייר ליד המרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542646 * פרופ' ג' סטין פסוול. מנהל האגף לרפואת ילדים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302896 * פרופ' גדעון פרת. מומחה לרפואת ילדים וסגן מנהל בית החולים ספרא במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302492 * פרופ' גידי רכבי. מנהל המערך האונקולוגי ומומחה לטיפולים חדשניים בתחום הגידולים הסולידיים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302936 * פרופ' צבי שפירר. מומחה לרפואת ילדים ואימונולוגיה, יועץ בכיר בבית החולים ספרא ומייסד בית החולים לילדים דנה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-7528884 כאב (לפי סדר הא''ב) * ד''ר אילון אייזנברג. מומחה לנוירולוגיה ומנהל מרפאת כאב במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * ד''ר מאיר בן-נון. סגן מנהל מחלקת הרדמה ומנהל מרפאת כאב בבית החולים מאיר בכפרסבא. 09-7472568 * ד''ר סילביו בריל. מומחה לכאב ורופא בכיר במרפאה לכאב במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303106 * ד''ר איתי גור-אריה. מנהל היחידה לטיפול בכאב, המרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303106 * ד''ר שמעון הופמן. מנהל מרפאת הכאב במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400220 * ד''ר ריטה לקר. מומחית להרדמה וכאב, אחראית מרפאת כאב בקמפוס בילינסון בתפח-תקווה. 03-9377477 * פרופ' דוד ניב. מומחה להרדמה וטיפול נמרץ, מנהל היחידה לטיפול בכאב במרכז הרפואי תלאביב. 03-6974716 * ד''ר ברקת שיף. רופאה מרדימה במרכז הרפואי תל-אביב ובקופת חולים מכבי. 03-5462330 * ד''ר אריה שפירא. מומחה להרדמה, אחראי לטיפול בכאב חד ומנהל יחידת הרדמה נשים ומיילדות בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7471047 * ד''ר בן ציון שקלאר. מומחה לטיפולי רדיופריקוונסי ומנהל מרפאות כאב קונבנציונליות ולא-קונבנציונליות במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441211 כבד (לפי סדר הא''ב) * פרופ' רן אורן. מומחה לגסטרואנטרולוגיה ומחלות הכבד ומנהל היחידה למחלות כבד במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973984 * פרופ' ירון אילן. מומחה לגסטרואנטרולוגיה ומנהל מחלקה פנימית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר זיו בן-ארי. מנהלת היחידה למושתלי כבד בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9377250 * פרופ' יעקב ברוך. מנהל יחידת הכבד במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542956 * ד''ר פרץ וייס. מומחה למחלות כבד ורופא בכיר במכון הגסטרואנטרולוגי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5305006 * פרופ' רן טור כספא. מומחה למחלות כבד, ראש בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל-אביב ומנהל המכון למחלות כבד ומחלקה פנימית ד' במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה. 03-9376751 * ד''ר יואב לוריה. מומחה לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד ומנהל השירות להפטיטיס במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973984 * פרופ' עמנואל סיקולר. מומחה למחלות כבד ולמחלות פנימיות ומנהל מחלקה פנימית ב' במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 * ד''ר אלי צוקרמן. מומחה לרפואה פנימית וכבד, המרכז הרפואי בני-ציון (רוטשילד) בחיפה. 04-8370969 * פרופ' דניאל שובל. מומחה למחלות כבד ומנהל היחידה למחלות כבד בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 כירורגיה (לפי סדר הא''ב) * ד''ר סובחי אבו-עביד. מומחה לכירורגיה כללית, לכירורגיה אנדוסקופית מתקדמת ולהשמנה חולנית, מנהל היחידה להשמנה כרונית וסגן מנהל החטיבה הכירורגית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973305 * פרופ' אריה דורסט. מומחה לכירורגיה כללית ומנהל מחלקה כירורגית בבית החולים ביקורחולים בירושלים. 02-6464111 * פרופ' זאב דרז' ניק. מומחה לכירורגיה כללית ומנהל המערך הכירורגי בקמפוס השרון (גולדה) בפתח-תקווה. 03-9372323 * פרופ' עודד יורים. מומחה לכירורגיה כללית, השתלות, כבד ולבלב בבית החולים הדסה עיןכרם בירושלים. 02-6777111 * פרופ' שלמה ללצו' ק. מומחה לניתוחים אונקולוגיים ושדיים ומנהל מחלקה כירורגית בקמפוס בילינסון. 03-9376212 * ד''ר עמיר סולד. מומחה לכירורגיה כללית ולכירורגיה אנדוסקופית מתקדמת ומנהל היחידה ללפרוסקופיה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973255 * פרופ' אברהם צ' רניאק. מומחה לכירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב ומנהל מחלקה כירורגית במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5038604 * פרופ' יוסף קלאוזנר. מומחה לכירורגיה של לבלב, סרקומות וקיבה. מנהל האגף הכירורגי במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974711, 03-6973315 * פרופ' מיכה רבאו. מומחה לכירורגיה כללית ומנהל היחידה לפרוקטולוגיה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973209 * פרופ' פתחיה רייסמן. מומחה לכירורגיה לפרוסקופית ומנהל הכירורגיה הכללית בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6666944 כירורגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר איתמר אביגד. מומחה לכירורגיית ילדים ומנהל מחלקת כירורגיה ילדים בבית החולים ספרא שליד המרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5305225 * פרופ' יצחק וינוגרד. מומחה לכירורגיית דרכי הנשימה אצל ילדים ומנהל מחלקת כירורגיה ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974538 * ד''ר נפתלי פרויד. רופא בכיר באסותא ומנהל המחלקה הכירורגית במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253737 כירורגיית לב וחזה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' דני ביטרן. מומחה לכירורגיית לב חזה, מנהל מחלקת כירורגיית לב וחזה בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555171 * ד''ר בוריס גנדל. מומחה לניתוחי לב וחזה ומנהל היחידה לכירורגיית חזה בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7472555 * פרופ' ברננדו וידנה. מומחה לעורקים כליליים ולניתוחי מסתמים אצל מבוגרים וילדים, רופא בכיר באסותא, מנהל מחלקת ניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי רבין ובמרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9376701, 03-9376713 * ד''ר דיב מאהר. מומחה לניתוחי חזה ומנהל היחידה לניתוחי חזה בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555918 * פרופ' גדעון מרין. מנהל מחלקת כירורגיית לב-חזה בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר דוד משעלי. מומחה לניתוחי לב ומנהל יחידת ניתוחי לב ילדים בבית החולים ספרא שבמרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5305176 * ד''ר מילטון סאוטה. מומחה לכירורגיית חזה, רופא בכיר באסותא ומנהל היחידה לניתוחי ריאות במחלקת ניתוחי חזה ולב בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376708 * ד''ר דן ערבות. מומחה לניתוחי לב וחזה ומנהל מחלקת ניתוחי לב וחזה בבית החולים כרמל בחיפה. 04-8250256 * ד''ר אהוד רענני. מומחה לניתוחי לב ומנהל המערך לניתוחי לב במרכז הרפואי שיבא בתלהשומר. 03-5302710 * ד''ר אלון שטמלר. סגן מנהל מחלקת ניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה. 03-9376710 כירורגיה פלסטית (לפי סדר הא''ב) * ד''ר עמירם בורנשטיין. מומחה לכירורגיה פלסטית, בית הרופאים. 03-5223755 * ד''ר אייל גור. מומחה לכירורגיה פלסטית ומנהל היחידה למיקרוכירורגיה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974643 * פרופ' ירון הר-שי. מומחה לפלסטיקה ומנהל היחידה לכירורגיה פלסטית בבית החולים כרמל בחיפה. 04-8250281 * ד''ר ג' רי ויס. מומחה לכירורגיה פלסטית ומנהל היחידה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973320 * ד''ר בתיה יפה. מומחית לכירורגיה פלסטית ולכירורגיית יד ומנהלת יחידה לכירורגיית יד ולמיקרו-כירורגיה בבית החולים שיבא בתלהשומר. 03-5302682 * פרופ' יצחק פלד. מומחה לכירורגיה פלסטית ומנהל מחלקת כירורגיית פה ולסת במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * ד''ר יצחק צילינסקי. מומחה לניתוחים להסרת סרטן העור במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302682 * ד''ר נועם קלדרון. מומחה לטיפול בכיבים ומנהל היחידה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי בני-ציון (רוטשילד) בחיפה. 04-8370969 * ד''ר דב קליין. מומחה לכירורגיה פלסטית, בית הרופאים. 03-5462073 * פרופ' רפאל שפיר. מומחה לכירורגיה פלסטית כללית וסרטן העור (מלנומות) ומנהל מחלקת כירורגיה פלסטית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973402, 03-6974444 כלי דם (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אריה בס. מנהל מחלקת כלי דם במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779188 * פרופ' יעקב ברלצקי. מנהל מחלקת כירורגיית כלי דם בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' אהרון הופמן. מומחה לכירורגיית כלי דם ולכירורגיה כללית ומנהל מחלקת כירורגיית כלי דם והשתלות איברים בבית החו לים רמב''ם בחיפה. 04-8543119 * פרופ' יהודה וולף. מומחה לכירורגיית כלי דם ומנהל מחלקת כלי דם במרכז הרפואי תלאביב. 03-6973641 * פרופ' אביגדור זליקובסקי. מומחה לניתוחי כלי דם ומנהל מחלקת כירורגיית כלי דם בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376669 * ד''ר בוריס יופה. מומחה לכירורגיה וסקולרית וכללית ומנהל מחלקת כירורגיה כללית בבית החולים ברזילי באשקלון. 08-6745555 * ד''ר ירון כרמלי. מומחה לכלי דם ומנהל יחידת כלי הדם בבית החולים כרמל בחיפה. 04-8250211 * פרופ' גבריאל סנדרו. מומחה לכירורגיה כללית וכלי דם ומנהל יחידת כלי דם ויחידת אבחון מחלות בכלי דם במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400954 * פרופ' חיים ענר. מומחה לכירורגיה של כלי הדם בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' יעקב שניידרמן. מנהל מחלקת כירורגיית כלי דם במרכז הרפואי שיבא בתלהשומר. 03-5302712 מטבוליזם (הפרעות במשק השומנים) (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אורלי אל-פלג. היחידה למחלות מטבוליות בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6514215 * ד''ר דב גביש. מומחה לרפואה פנימית ומחלות מטבוליות ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5028642 * פרופ' טומי חייק. מומחה לחקר הליפידים ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543111 * פרופ' טובה חצ' ק. מנהלת המחלקה הפנימית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-677111 * פרופ' דרור חרץ. מנהל המכון לחקר ליפידים וטרשת עורקים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302940 * פרופ' ערן ליטרסדורף. מומחה למטבוליזם ומנהל המחלקה הפנימית בבית החולים הדסה. 02-677111 * פרופ' שלמה קידר. מומחה לחקר הליפידים ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542681 * ד''ר הילה קנובלר. מומחית לרפואה פנימית ומנהלת מרפאה מטבולית במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441211 * פרופ' ארדון רובינשטיין. מומחה לרפואה פנימית ומנהל היחידה למחלות מטבוליות וליפידים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973415 * פרופ' נפתלי שטרן. מומחה לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה ומנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה, המרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973732 נוירוכירורגיה (ניתוחי מוח) (לפי סדר הא''ב) * פרופ' פליקס אומנסקי. מנהל המחלקה הנוירו-כירורגית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' משה הדני. מומחה לכלי דם מוחיים, לגידולי יותרת המוח ולגידולים שפירים של המוח (מנגיומות) ומנהל מחלקת נוירוכירורגיה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-6967222, 03-5302650 * ד''ר מנשה זערור. מנהל המחלקה הנוירוכירורגית בבית החולים רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * ד''ר סרגיי ספקטור. מומחה לנוירוכירורגיה בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' יצחק פריד. מומחה לנוירוכירורגיה ולניתוחים להסרת המוקד האפילפטי, גידולי מוח ולמלפומציות ווסקולריות (אוסף כלי דם). מנהל היחידה לנוירוכירורגיה תפקודית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974949 * ד''ר נחשון קנולר. מומחה לחבלות ראש ומנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה וחוט שדרה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302650 * פרופ' אלי רייכנטל. מומחה למחלות ראש ועמוד שדרה ולניתוחים נוירוכירורגיים ומנהל המחלקה הנוירוכירורגית במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400781 * פרופ' צבי רם. מומחה לגידולי מוח ומנהל מחלקת נוירוכירורגיה במרכז הרפואי תלאביב. 03-6974455 * פרופ' צבי הארי רפפורט. מומחה לניתוחים בגידולי מוח וחוט שדרה ומנהל המחלקה הנוירוכירורגית בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376401 * ד''ר רוברטו שפיגלמן. מומחה לנוירוכירורגיה וטיפולי הקרנה תוך מוחיים ומנהל היחידה לרדיוכירורגיה במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302650 נוירוכירורגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר יוסף גילבורד. מומחה לנוירוכירורגיה ילדים ומנהל מחלקת נוירוכירורגיה ילדים במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543040 * ד''ר שלום מיכוביץ. מנהל היחידה לנוירוכירורגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253682 * ד''ר שלמה קונסטנטיני. מומחה לנוירוכירורגיה ילדים ומנהל מחלקת נוירוכירורגיה ילדים בבית החולים דנה לילדים בתל אביב. 03-6974686 נוירולוגיה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' עודד אברמסקי. מנהל המחלקה הנוירו לוגית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר רבקה אינזלברג. נוירולוגית בכירה בבית החולים הלל-יפה בחדרה. 04-6304420 * פרופ' נתן בורנשטיין. מומחה לנוירולוגיה ולמחלות כלי דם של המוח ומנהל המחלקה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973159 * ד''ר תרז טברס. מומחית לבעיות זיכרון ומנהלת היחידה להפרעות זיכרון ותפקודי מוח עילאיים בקמפוס בילינסון בפתח-תקוווה. 03-9377080/2 * פרופ' אלדד מלמד. מומחה לפרקינסון, פרופסור לנוירולוגיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל-אביב ומנהל המחלקה הנוירולוגית במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה. 03-9376356 * פרופ' מירי נויפלד. מומחית לנוירולוגיה ולטיפול באפילפסיה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973418 * ד''ר אריה קוריצקי. מומחה לנוירולוגיה ומנהל היחידה לכאבי ראש במחלקה הנוירולוגית בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376356 * ד''ר ענת קסלר. מומחית לנוירואפטימולוגיה במחלקת עיניים, המרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973408 * פרופ' אבינועם רכס. מומחה לנוירולוגיה ומנהל היחידה להפרעות תנועה בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר יונתן שטרייפלר. מומחה לשבץ מוחי ומנהל היחידה הנוירולוגית בבית החולים השרון בפתח-תקווה. 03-9372261 נוירולוגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' שאול הראל. מומחה לנוירולוגיה ילדים ומנהל המכון להתפתחות הילד והיחידה לנוירולוגיה ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-5643496 * ד''ר רפי וייץ. מומחה לנוירולוגיה ומנהל המרפאה הנוירולוגית במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253612 * פרופ' יהודה שפירא. מנהל היחידה לנוירופדיאטריה בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 סוכרת (לפי סדר הא''ב) * פרופ' חנוך בר-און. מומחה למחלות סוכרת ורופא ראשי בדימוס למחלות פנימיות בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6776967 * ד''ר אילנה הרמן-בהם. מומחית למחלות פנימיות ולסוכרת ומנהלת המחלקה הפנימית ויחידת סוכרת במרכז הרפואי סורוקה בבארשבע. 08-6403418 * ד''ר מיכאל קופלר. מומחה לרפואה פנימית ומנהל היחידה לסוכרת במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973417 * ד''ר יוסף קלינמן. ראש המחלקה הפנימית בבית החולים ביקור-חולים בירושלים ומומחה למניעת כריתת רגליים בעקבות פצעי סוכרת. 02-6464208 * ד''ר הילה קנובלר. מומחית לרפואה פנימית ומנהלת מרפאה מטבולית במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441211 * ד''ר יורם קנטר. מומחה לסוכרת וראש יחידת הסוכרת במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542222 * פרופ' משה קרפ. מנהל מחלקת אנדוקרינולוגיה ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973415 * פרופ' ארדון רובינשטיין. מומחה למחלות פנימיות ומנהל היחידה לליפידים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973415 * פרופ' איתמר רז. מנהל יחידת הסוכרת בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר מיכה רפפורט. מומחה לרפואה פנימית וסוכרת ומנהל מחלקה פנימית והשירות לסוכרת במרכז הרפואי אסף-הרופא. 08-9779977 סוכרת ילדים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אברהם גולנדר. מומחה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת ילדים ומנהל המרפאה לאנדוקרינולוגיה בבית החולים דנה לילדים שבמרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974519 * פרופ' משה פיליפ. מנהל המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253282 * ד''ר נעים שחאדה. מומחה לרפואת ילדים וסוכרת נעורים וסגן מנהל מחלקת ילדים במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8543111 עור ומין (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אריה אינגבר. מנהל מחלקת עור ומין בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * ד''ר יוסף אלקלעי. מומחה למחלות עור ומין, כירורגיה דרמטלוגית וניתוח מיקרוגרפי בקופת חולים מכבי, סניף חולון. 03-5583555 * פרופ' ראובן ברגמן. מנהל מחלקת עור במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542610 * פרופ' שרה ברנר. מומחית לדרמטולוגיה ומנהלת מחלקת עור במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974287 * פרופ' עמוס גלהר. מומחה לעור ומין ומנהל בית החולים פלימן בחיפה. 04-8307070 * פרופ' מיכאל דוד. מומחה למחלות עור ולפסוריאזיס ומנהל מחלקת עור בקמפוס בילינסון בפתח-תקווה. 03-9376654/3, 050-933417 * פרופ' סימה הלוי. מומחית למחלות עור ומין, נשיאת האיגוד הישראלי לרפואת עור ומין ומנהלת מחלקת עור במרכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6403415 * פרופ' רוני וולף. מנהל יחידת העור במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441211 * ד''ר הנרי טראו. מומחה לדרמטולוגיה ומנהל מחלקת עור במרכז הרפואי שיבא בתלהשומר. 03-5302419 * ד''ר קלרה קרבלניק, מומחית לעור ומין בקופת חולים מכבי. 09-9507459 * ד''ר דגנית רוזנמן. מומחית לעור ומין ומנהלת מחלקת עור בבית החולים העמק בעפולה. 04-6494000 עור ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר דני בן אמיתי. מומחה לעור ילדים ומנהל יחידת עור ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים בפתח-תקווה. 03-9253652 * ד''ר אביקם הראל. מומחה לדרמטולוגיה ומנהל היחידה לעור ילדים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974876 * ד''ר אלכס זבולונוף. מומחה לרפואת ילדים ועור ומנהל מחלקת ילדים ויילודים בבית החולים יוספטל באילת. 08-6358011 עיניים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אהוד אסיה. מומחה לקטרקט ומקטע קדמי של העינים (גלאוקומה וקרנית) ומנהל מחלקת עינים בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7471527 * פרופ' מיכאל בלומנטל. מומחה לקטרקט ולתיקון קוצר ראייה ומנהל רפואי של בית החולים עין-טל לרפואת עיניים. 03-5433222 * ד''ר יוסף גלובינסקי. מומחה לגלאוקומה, רופא בכיר לתחום הגלאוקומה ומנהל מחלקת הגלאוקומה בבית החולים עין-טל לרפואת עיניים. 03-5441411 * ד''ר ז' אן פול דריי. מומחה לאוקולופלסטיקה של דרכי הדמעות, עפעפיים וארובה של דרכי הדמעות ומנהל היחידה לאוקולופלסטיקה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973508 * ד''ר יצחק חמו. מומחה לרשתית בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים. 02-6777111 * פרופ' גיורא טרייסטר. מומחה לרפואת עיניים ולשעבר מנהל מחלקת עיניים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303030 * ד''ר שמואל לוינגר. מומחה לרפואת עיניים והסרת משקפיים בשיטת הלייזר. 02-5008784 * פרופ' ענת לוינשטיין. מומחית למחלות הרשתית של העין ומנהלת מחלקת עיניים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6925773 * פרופ' יצחק ליפשיץ. מומחה לניתוחי תשבורת (הסרת משקפיים) במרכז לבריאות העין בתלאביב. 03-6437925 * ד''ר יוסף מוסייב. מנהל מחלקת עיניים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302774 * ד''ר יוסף פרנץ. מנהל יחידת רשתית וזגוגית במחלקת עיניים בבית החולים מאיר בכפר-סבא. 09-7471527 עיניים ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר דורון נוימן. מומחה לרפואת עיניים אצל ילדים ולפזילה ומנהל היחידה לרפואת עיניים ילדים ופזילה במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5028397, 09-7660866 * פרופ' חיים סטולוביץ. מומחה לרפואת עיניים לילדים ומנהל השירות לרפואת עיניים בילדים ופזילה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973262 * ד''ר אברהם שפירר. מומחה לרפואת עיניים ומנהל יחידת עיניים ילדים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303030 פנימית (לפי סדר הא''ב) * פרופ' חיים ביטרמן. מומחה לרפואה פנימית ומנהל המחלקה הפנימית בבית החולים כרמל בחיפה. 04-8250211 * פרופ' שלמה ברלינר. מומחה לרפואה פנימית וקרישת דם ומנהל המחלקה הפנימית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974961 * פרופ' אהוד גרוסמן. מומחה ליתר לחץ דם ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302834 * פרופ' ערן לייטרסדורף. מומחה למחלות מטבוליות ומנהל מחלקה פנימית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' משה מיטלמן. מומחה לרפואה פנימית והמטולוגיה ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי תל-אביב. 03-5303030 * פרופ' יעקב נפרסטק. מומחה למחלות פנימיות ומנהל החטיבה הפנימית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ יחזקאל סידי. מומחה ליתר לחץ דם ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302464 * פרופ' עידית פלטאו. מנהלת מחלקה פנימית בבית החולים העמק בעפולה. 04-6494347 * פרופ' שלמה קידר. מנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * פרופ' מוטי רביד. מומחה למחלות פנימיות ומנהל מחלקה פנימית בבית החולים מאיר בכפרסבא. 09-7472568 פסיכיאטריה (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אבי בלייך. מומחה לפסיכיאטריה, מנהל בית החולים לב השרון וראש החוג לפסיכיאטריה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל-אביב. 09-8981221 * ד''ר ברכה גאוני. רופאה פסיכיאטרית, פסיכואנלטיקאית ומומחית לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר, לפסיכיאטריה של המבוגר ולהפרעות אישיות. 03-6422727 * פרופ' לאון גרינהוז. מנהל מחלקה פסיכיאטרית ג' במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303773 * פרופ' אליעזר ויצטום. מומחה להפרעות חרדה ודיכאון, מתמחה בטיפול בציבור החרדי ואחראי להוראת הפסיכותרפיה במרכז לבריאות הנפש בבאר-שבע. 02-6734150 * פרופ' שמואל טיאנו. מומחה לפסיכיאטריה כללית ופסיכיאטריה של הילד והמתבגר, מומחה למינהל רפואי ומנהל בית החולים גהה. 03-9258205 * פרופ' בני לרר. מנהל מחלקת פסיכיאטריה ביולוגית בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' חנן מוניץ. מומחה לפסיכיאטריה כללית ולשעבר מנהל בית החולים גהה. 03-5228598 * פרופ' משה קוטלר. מומחה לפסיכיאטריה ומנהל בתי החולים באר-יעקב ונס-ציונה. 08-9258241 * פרופ' אהוד קליין. מומחה לפסיכיאטריה ומנהל המחלקה הפסיכיאטרית בבית החולים רמב''ם בחיפה. 04-8542559 * ד''ר שמואל קרון. מומחה לפסיכיאטריה ומנהל בית החולים שלוותא. 09-7478555 פסיכיאטריה ילדים (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אלן אפטר. פסיכיאטר ילדים ונוער, מומחה לדיכאון ואובדנות ומנהל מחלקת בריאות הנפש במרכז שניידר לרפואת ילדים בפתח-תקווה. 03-9253616 * פרופ' אברהם ויצמן. מומחה לפסיכיאטריה כללית ופסיכיאטריה של הילד והמתבגר במרכז לבריאות הנפש בגהה. 03-9258290 * ד''ר דני שטיין. מומחה להפרעות אכילה ולטיפולים קוגנטיביים אצל ילדים ונוער ומנהל המחלקה הפסיכוסומטית לילד ולמתבגר במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302690, 03-5302466 קרדיולוגיה (לפי סדר הא''ב) * ד''ר יורם אגמון. ממלא מקום מנהל מחלקת קרדיולוגיה בלתי-פולשנית במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542369 * פרופ' מיכאל אלדר. מומחה לקרדיולוגיה ולהפרעות קצב הלב ומנהל מכון הלב במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302604 * פרופ' אלכסנדר בטלר. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי רבין בפתח- . 03-9377107 * פרופ' ברנרד בלאסן. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל המעבדה לאלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974418 * פרופ' ישעיהו בן-חורין. מומחה לקרדיולוגיה, סגן מנהל מחלקת לב ומנהל יחידת הצנתורים בבית החולים ביקור-חולים בירושלים. 02-6464111 * פרופ' דני צבעוני. מומחה לקרדיולוגיה ולצנתורים ומנהל המחלקה הקרדיולוגית בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555975 * פרופ' גדי קרן. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6974248 * פרופ' אריה רוט. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל היחידה לטיפול נמרץ לב במרכז הרפואי תלאביב. 03-6973537 * פרופ' אלכס שגיא. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל יחידת אקו-לב בקמפוס בילינסון בפתחתקווה. 03-9377056 * ד''ר אהוד שוומנטל. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל היחידה להחלמה ולשיקום של הלב במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302649 קרדיולוגיה ילדים (לפי סדר הא''ב) * ד''ר עינת בירק. מנהלת יחידת קרדיולוגיה סביב ניתוחית במרכז שניידר לרפואת ילדים בפתח-תקווה. 03-9253715 * פרופ' לאונרד בלידן. מומחה לקרדיולוגיה ילדים ומנהל מחלקת קרדיולוגיה פולשנית אצל ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253715 * ד''ר אלי זלשטיין. מומחה לקרדיולוגיה ילדים במאכז הרפואי סורוקה בבאר-שבע. 08-6400111 קרדיולוגיה פולשנית (צנתורים) (לפי סדר הא''ב) * ד''ר ירון אלמגור. מנהל יחידת צנתורים בבית החולים שערי-צדק בירושלים. 02-6555197 * פרופ' רפי ביאר. דיקן הפקולטה לרפואה (בטכניון) ומנהל היחידה לקרדיולוגיה פולשנית בבית החולים רמב''ם בחיפה. 054-980190 * ד''ר ויקטור גויטע. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל שירות הצנתורים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302683 * פרופ' יהונתן חסין. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל מערך הלב בבית החולים פוריה. 04-6738648 * פרופ' בזיל לואיס. מומחה לקרדיולוגיה פולשנית ומנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה. 04-8250288 * פרופ' חיים לוטן. מנהל מכון הלב בבית החולים הדסה בירושלים. 02-6777111 * פרופ' הילטון מילר. מומחה לקרדיולוגיה ולצנתורים ומנהל היחידה לצנתורים במרכז הרפואי תל-אביב. 03-6973395 * ד''ר רן קורנובסקי. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל מכון הצנתורים במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה. 03-9376441 * פרופ' יוסף רוזנמן. מומחה לרפואה פנימית וקרדיולוגיה ומנהל מכון הלב במרכז הרפואי וולפסון בחולון. 03-5028404 * ד''ר שמואל רט. מומחה לקרדיולוגיה ומנהל יחידת צנתורים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5302683 קרדיולוגיה פולשנית ילדים (צנתורים) * ד''ר אורי אסעד. מומחה לצנתורים אצל ילדים ורופא בכיר במחלקת קרדיולוגיה פולשנית ילדים במרכז הרפואי רמב''ם בחיפה. 04-8542222 * ד''ר אלחנן ברוקהיימר. מנהל יחידת צנתורים במרכז שניידר לרפואת ילדים. 03-9253715 * ד''ר אברהם מתתיהו. מומחה בקרדיולוגיה ילדים ומנהל היחידה לקרדיולוגיה פדיאטרית במרכז הרפואי קפלן ברחובות. 08-9441653 ריאות-ראו דרכי נשימה שיקום (לפי סדר הא''ב) * פרופ' אלי איסקוב. מומחה לשיקום מטופלים קשים עם קטיעות גפיים מעל הברך ומנהל מחלקת שיקום אורתופדי בבית לווינשטיין. 09-7709090 * פרופ' זאב גרוסוסר. מומחה לנפגעי ראש ומנהל מחלקת שיקום נפגעי ראש בבית לווינשטיין. 09-7709090 * ד''ר צבי וינגרטן. מומחה לבעיות של שריר העצם וכאבים לאחר טראומה ומנהל אשפוז יום שיקומי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303725 * ד''ר יצחק (צקי) זיונר. מומחה לשיקום אורתופדי ומנהל מחלקת שיקום אורתופדי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303701 * ד''ר גבי זייליג. מומחה לשיקום נוירולוגי, שיקום לאחר פגיעות מוחיות וחוט שדרה, ומנהל מחלקת שיקום נוירולוגי במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. 03-5303725 * ד''ר נחום סורוקר. מומחה לשיקום לאחר אירוע מוחי ומנהל מחלקת שיקום לאחר אירוע מוחי בבית לווינשטיין. 09-7709090 * פרופ' אבי עורי. מומחה לשיקום נוירולוגי ומנהל המערך השיקומי בבית החולים השיקומי רעות בתל-אביב. 03-6383666 * ד''ר בנצי קרימצ' נסקי. מומחה לנפגעים מחוסרי הכרה על רקע טראומטי ומנהל מחלקת מחוסרי הכרה בבית לווינשטיין. 09-7709090 * פרופ' חיים רינג. מומחה לשיקום חולים לאחר אירוע מוחי וסגן מנהל בית החולים השיקומי בית לווינשטיין. 09-7709090 * ד''ר רות שוכינה. מומחית לשיקום ומנהלת מחלקת שיקום בבית החולים הדסה הר-הצופים בירושלים. 02-6777111 תביעות ורשלנות רפואית על פי הערכות משרד הבריאות, כ-1,850 איש בישראל מוצאים את מותם מדי שנה בשנה בגלל טעויות ברפואה. אחרים נשארים בחיים, אך סובלים ממומים קשים ומנכויות עד יומם האחרון. הסיבות העיקריות לרשלנות הן כאשר אין לרופא די מידע על החולה, או כשהרוקח לא הבין את הכתב במרשם. בארצות-הברית המצב גרוע פי כמה: ממחקרים העוסקים ברשלנות רפואית בשלוש השנים האחרונות, עולה כי בין 80 אלף ל-180 אלף איש מתים בארצות-הברית בכל שנה בגלל טעויות רפואיות. מחקרים שנערכו בשאר מדינות העולם, גילו כי 69 אחוז מכלל הפגיעות שהוגדרו כ''תאונות רפואיות'', נגרמו בשל רשלנות או בשל אי-ביצוע תהליכים רפואיים מקובלים. מחקר שהתפרסם בכתב העת האמריקני New England Journal of Medicin, גילה כי רופאים וצוותי חדרי ניתוח משאירים בכל שנה ספוגים, מספריים, מלחציים וכלי טיפול קטנים אחרים בגופם של כ-1,500 חולים . על פי המחקר, המקיף מסוגו שנעשה עד כה, הגורמים העיקריים לכך הם לחץ שאליו נקלע הצוות בעת ניתוחי חירום וסיבוכים לא צפויים. הסבירות שאביזר יישכח בגוף חולה, נאמר במחקר, גבוהה פי תשעה כשמדובר בניתוחי חירום, ופי ארבעה במצבים של סיבוך בחדר ניתוח. גם בישראל אירעו לא מעט מקרים כאלה. באפריל 1998 אושפז אדם בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים לצורך הוצאת גידול ממאיר. לאחר הניתוח חש כאבים עזים בבטנו. בבדיקה התברר שהצוות המנתח שכח שם זוג מספריים.החולה תבע את בית החולים ובית המשפט פסק לו פיצויים בסך 100 אלף שקל. בינואר 2000 הושאר פד בגופה של יולדת במהלך ניתוח קיסרי. בית המשפט פסק ליולדת פיצויים בסך 30 אלף שקל. בשנת 1999, לאחר שניסתה להרות במשך שלוש שנים וחשבה שהיא סובלת מבעיות פוריות, גילתה קצינה בקבע כי רופא לא הוציא מגופה את ההתקן התוך רחמי, אף שבמסמך הרפואי נכתב כי ''ההתקן הוצא ללא קושי''. הקצינה תבעה את משרד הביטחון. במאי 2003, במהלך ניתוח להסרת כיס המרה שנערך בבית החולים העמק בעפולה, נשכח בורג גדול בבטנה של חולה. בפברואר האחרון הגישה אישה נשואה תביעה נדירה נגד מרפאת שיניים של קופת החולים מכבי, בטענה שבמהלך הטיפול הרפואי נפגעה לשונה, ומאז היא איננה מסוגלת ליהנות מנשיקות ומקיום יחסי מין. ב-2001 נותח ג' בר אבו-עיד מבית חנינה בבטנו, בבית החולים הדסה הר-הצופים. בעקבות הניתוח נוצר בקע בבטנו ואם לא די בכך, לכל מקום שאליו הגיע היה עליו לשכנע את המאבטחים שלמרות בטנו הנפוחה הוא אינו מחבל. ובנובמבר 2003 התרחשה בבית החולים ביקורחולים בירושלים טעות שהוא חלום הבלהות של כל יולדת טרייה: שני תינוקות הוחלפו, והוגשו כל אחד לאם אחרת. היולדות הניקו את התינוקות הלא נכונים במשך מספר שעות, עד אשר אחת האחיות הבחינה במתרחש ושמה לו קץ. --------------------------------------------------------------------------------
שלום האם תוצאה של 115 גלוקוז נחשב גבוה? ואם כן מה עלי לעשות? הבדיקה נעשתה בצום אני בת 63 ובריאה
למירי, תוצאה של 115 בצום עלולה לרמוז על אפשרות שעוד מספר שנים תחלי בסכרת. אני מציעה לך לבקש מהרופא בדיקה חוזרת, ואולי אפילו בדיקה של העמסת סוכר. אם את במשקל גבוה, כדאי לרדת במשקל, כדאי להתחיל בפעילות גופנית, הליכה, שחיה וכו' ואולי אפילו לבקש הפניה לדיאטנית שתדריך אותך בנושא תזונה נכונה. ובעצם, מה אמר לך הרופא ?
אני רזה ופעילה הרופא שלי לא התיחס
שלום לך, תוצאה של 115 מג% בצום מעידה לפחות על הפרעה של IFG כלומר רמות סוכר בלתי תקינות בצום, ומסווגים אותך לתחום של "קדם סוכרת". על מנת לדעת בבטחון מה מצב התפקוד/הרזרבה הלבלבית ואיך את מסווגת באמת, מומלץ לבצע בדיקות של העמסת 75 גרם גלוקוז ובדיקת התגובה הגליצמית, התגובה הלבלית האנדוגנית (C-PEPTIDE ), והתגובה הלבלבית הפריפרית (רמות האינסולין בפלזמה.) כל זאת בשילוב עם בדיקת מדדי הסוכר הממוצעים התלת חודשים והתלת שבועים (פרוקטוזאמין) האחרונים. בדיקות אלו מבוצעות בשלמותן במרכז לגילוי וזיהוי סוכרת שבבית החולים רמב"ם, לקביעת תור ופרטים נא להתקשר למזכירת המרכז גב' קרן הדר 671549 057 . מומלץ!
בבדיקת העמסת סוכר (בשבוע 7) נמצאו הערכים הבאים: 0'- 103 mg/dl 60' - 180 mg/dl 120' - 118 mg/dl 180'- 100 mg/dl האם זו סכרת הריון? (הבדיקה בוצעה בשלב מוקדם של ההריון בגלל אבא חולה סוכרת ובגלל ערכים גבוהים של סוכר בצום) תודה!
ליולי, תץמיד כשאני רואה שאלה כזאת, אני תמה, מה אמר על זה הרופא יוזם הבדיקה. לפני שאנו מביעים דעה, היה ראוי לשמוע את דעתו. גם אנו עשויים לצאת למדים מכך. ועתה, לא כרופא ובוודאי שלא כמבין בנשים, נדמה לי שהערך לאחר שעתיים גבוה מעט מהרצוי. טוב היה שהערך לאחר שלוש שעות יושג לאחר שעתיים. מה עושים עם זה? לדעתי חוזרים לרופא שהוא מומחה, אני מקווה, ורצוי להיות במעקב. והמשך הריון מוצלח, מאיר
שלום לך, הערכים של הבדיקה שלך (בהנחה שבוצעה ב 100 גר גלוקוז) הם חשודים/גבוליים, כי הערך בצום וערך אחר שעה הם מעל/בגבול הרצוי. עצתי לך להתקשר עם דיאטנית וכן עם מרפאת יעוץ לסוכרת בהריון ולהיות במעקב. לאבחנה סופית יש לבצע שוב את ההעמסה (של 100 גר גלוקוז) בסוף הטרימסטר הראשון (אחר 3 חדשי הריון) או כפי שיקבע הרופא המומחה לסוכרת הריונית. להשלמת הידע בנושא מומלץ לך לעיין בפרקים על סוכרת הריונית והריון בסוכרתיות בספר\ף"סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי".
שלום. האם סכרת עוברת בתורשה באופן כזה שאם לאמא יש אז לבנות יהיה סכרת ולבנים לא? או שמא אין הבדל בין בנים לבנות בהקשר זה אם האמא חולת סכרת? תודה רבה. מאיה
מאיה, כל נושא התורשה מתבטא באמדים סטטיסטים. כל ממצא או מחקר נכון לנסיבות שלו ואינו מחיל כלל גורף על הכל. שאם למשל היתה העדפה בהשפעת התורשה על שכיחות הסוכרת על זכרים או נקבות, הרי שלאורך זמן רוב הסוכרתיים היו או זכרים או נקבות, וזה אינו המצב העובדתי. מבחינתנו, אנו מפרשים את השפעת התורשה כ"גורמי סיכון". משמע, מי שיש לו במשפחתו סוכרתיים מקרבה ראשונה (הורים, אחים), הרי שיש לו גורם סיכון ביחס לאוכלוסיה האחרת, שאין להם קרובי משפחה סוכרתיים שכאלה, ללקות בסוכרת. ולכן מומלץ למי שיש לו גורמי סיכון (כמו גם מצבי סטרס, השמנה, מחלות מסוימות) להיות במעקב שוטף ולבדוק את הסוכר אחת לחצי שנה, או יש האומרים אחת לשנה. לי למשל היתה אמא סוכרתית, ואני סוכרתי ואילו שתי אחיותי אינן סוכרתיות. יתכן שאני ירשתי את גורם הסוכרת מאימי ואילו אחיותי ירשו גורמי סיכון אחרים מאבי. קיים הכלל אבל הוא אינו בחזקת הכרח על הפרט. אבל רצוי להיות מודע לסיכון, כמו לכל סיכון אחר. מאיר
אבל האם אתה סוכרתי סוג 1 והאם אמא שלך היתה סוכרתית סוג1? האם כשילדה אותך ואת אחיותיך כבר פרצה המחלה? תודה
קיים מחקר של פרופסור ווינטרופ על השפעת מחלת הסכרת
שלום לך, עם כל הכבוד ל"מחקר" של פרופסור זה או אחר, כל עוד לא פורסמו שני מאמרים נפרדים, בשני עתונים מדעיים שיש להם בקרה רפואית/מדעית על מחקר כפול סמיות המשווה השפעת רפידות עם מגנטים לרפידות ללא מגנטים - ההתיחסות לנושא היא כאל גימיק בלתי מוכח . זוהי גם ההתרשמות האישית שלי מנסיוני הצנוע כמומחה לסוכרת עם דוקטורט נוסף בביוכימיה פרמקולוגית.
אני נורא מצר על כך שאינך מודע לכל פיתוח הטכנולוגיה החדשה לגבי רפידות מגנטיות של חברת ניקן
אודה למשתתפי הפורום באם יוכלו לחלוק איתי מנסיונם לגבי תוסף מזון בשם גואר גם האם ניתן לצרוך כ 5 גרם לארוחה האם קימים תופעות לואי ומה הם איכן לרכוש את הגואר גם מתי לקחת אותו ואיך המון תודה
שלום לך, בספר:"סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" קיים פרק שלם המוקדש לסחבחן תזונתיים והגואר "מככב" בו... מאד מומלץ לך לעיין ולקרוא, ואם תהיינה שאלות נוספות לאחר מכן - אזי נשמח לענות. עקרונית, 5 גרם היא המנה המינימלית, ויש הממליצים על העשרת המזון בעד 15 (!) ג4ם ליממה.ׂ
רכשתי וקראתי את ספרך בעיון רב והיתרשמתי עמוקות אני מודה לך על תשובתך שאלתי היא מתי מומלץ לקחת את הגואר גם במהלך היום האם למהול במים ליפני את האבקה. בכדורים יש בעיה הואיל וכל כדור הוא כמחצית גרם האם קים חשש לתופעות לואי או סיבוכים היכן לרכוש את הגואר גם האם ניתן בהתחלה לחלק את החמישה גרם לשלוש ארוחות ובמידת הצורך לעלות בהדרגה ושוב לדוקטור קנטר המון תודה מקרב לב
אני משתמשת בגואר גם שנים להסמכת תבשילים וכד, בבית,כתחליף לקמח. אני מעוניינת מאוד לדעת מה ערכו התזונתי,משמע גם קלוריות ,משום שאינני רוצה בתוספת קלורית ניכרת לתבשילים. יש לי נטייה להשמנה (גנטית) ואני שומרת כל חיי.אודה לך אם תענה לי על שאלתי.
מה ההחלטות שלוקח הרופא בעקבות תוצאות הבדיקה של הרזרבה הלבלבית? לדוגמה, אדם חולה (בבירור) בסכרת טייפ 2, למה עליו לעבור את הבדיקה? האם: 1. זה נותן לרופא כלי להחלטה האם בכל אופן לטפל באופן תרופתי ולא דיאטתי? 2. או שאולי בכלל יכול לתת לרופא אפשרות לקבוע שהבעיה בכלל אחרת? 3. בקיצור מה נותן לו הכלי הזה? בתודה מראש אלי
שלום לך, בבדיקות התפקוד/רזרבה הלבלית כפי שהן מבוצעות במרכז לסוכרת שבהנהלתי, המידע המתקבל מאפשר: א. לסווג את סוג הסוכרת (1 או 2) בוודאות. ב. לדעת האם במקרה של תגובה לבלית מופחת למרות רמה תקינה בצום יש מקום להמרצת הלבלב על ידי תרופות עוקפות לבלב ג. לדעת האם במקרי תגובה לבלבית ערה ביותר לאורך ציר הזמן , אם יש מקום להתרכז ולהדגיש את הטיפול בתרופות עוקפות לבלב ולהמנע לפחות בשלב ראשון ממריצות לבלב. ד. לקבל מידע ברור על דרגת התנגודת לאינסולין, ולדעת האם הטיפול הראשוני המומלץ הוא מקבוצת נוגדי התנגודת לאינסולין ולא קבוצות אחרות ה. לדעת האם קיים הכרח לשלב און לעבור לטיפול על ידי תכשירי אינסולין בלבד או כהשלמה ו. לדעת במקרים של סוכרת מסוג 1 עם נטיה להיפוגליקמיות אם ישנה עדיין פעילות לבלבית מינימלית המפריעה לאיזון ומביאה להיפו - ואז הרופא המומחה ישקול שילוב מינונים קטנים של ממריצי לבלב עם האינסולין ,על מנת ל"יישר" את התגובה הלבלבית האנדוגנית כך שבידים של מומחה לסוכרת ש"מבין עניין" רציני ואמיתי, בדיקות התגובה/רזרבה הלבלבית נותנות מידע אמין שאין לדעת עלחיו לפי "שיקולי הבטן" של הרופא או "נסיונו העשיר". אין תחליך לעדות המבוססות על מידע רפואי (EBM )...
תודה לתשובה המפורטת והברורה ביותר. אומנם אני סוכרתי סוג 2 והשאלה היתה רק לצורך הרחבת ההבנה במחלה.
ברצוני לדעת כיצד ניתן להשיג את תחליף הסוכר "מלטיטול" על-מנת להשתמש בו לאפייה. סרקתי את מדפי הסופרמרקטים ולא מצאתי את התחליף בצורתו המקורית אלא רק בתוך מוצרים כגון: מרמולייט, שוקולד ללא סוכר וכו'. שאלה נוספת: השתמשתי בתחליף "כמו סוכר" אשר מצויין לאפייה וכמעט שאינו משאיר טעם לוואי אבל אין עליו את סמל "האגודה הישראלית לסוכרת". האם המוצר אינו מאושר לשימוש של חולי סוכרת?
לשירז, מתוך ספרו של דר' קנטר: פוליאול דו-סוכרתי שמקורו ממלטוז. נמצא הרבה בטבע כציקוריה. משתמשים בעיקר לציפוי של ממתקים, פוליאול - סוכר אלכוהולי, נספג לאט מהמעי אל הדם, ועובר מיטבוליזם בכבד, מכיל פחות ממחצית הקלוריות של סוכר. האמת היא שאיני יודעת היכן רוכשים אותו, אולי בחנויות טבע ? באשר לסמל של האגודה - דעתי היא שאם ידועים לך עקרונות הדיאטה, עדיף תמיד לקרוא את התוית ולשקול בהתאם למרכיבים אם המוצר מתאים לך או לאו, חברות רבות מיצרות מוצרים מתאימים לאוכלי הסכרת ואינם מבקשים אישור מהאגודה, שהרי ידוע שהאישור מותנה בתשלום גבוה למדי.
תודה על ההיענות אבל לגבי המלטיטול - אני יודעת מהו ומה מקורו ולא יודעת איפה ניתן להשיגו. לגבי התחליף "כמו סוכר" - אני רוצה להכין עוגות לחולה סוכרת ולכן חשוב לי לדעת האם העובדה שאין את סמל האגודה על המוצר מצביעה על כך שהוא אינו מאושר לשימוש בחולי סוכרת (כי אני יודעת שמוצרים אחרים של אותה חברה שמייצרת את "כמו סוכר" ומכונה BISCOL כן מאושרים ע"י האגודה (למשל: סוכרזית ב"פטרייה" ו"דיאטיפ") ולכן אני נוטה להסיק ש"כמו סוכר" פשוט אינו מאושר וזה לא שיקול כלכלי של החברה). מה שמטריד אותי הוא שישנן קונדיטוריות שמשתמשות בתחליף הסוכר "כמו סוכר" למוצרים "ללא סוכר" ואם התחליף באמת אינו ראוי לשימוש דיאבטי אזי זו בעצם הונאה של ציבור שלא ממש יודע את כל הפרטים על תחליפי הסוכר.