פורום סוכרת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
13237 הודעות
10525 תשובות מומחה

מנהל פורום סוכרת

02/05/2004 | 14:52 | מאת: הייאט

אם אובחנתי בעלת סכרת הריונית בהריון הראשון מה הסבירות שיהיה לי גם בהריון השני? ואם אכן יהיה לי אז ממתי אני אמורה להתחיל לשמור על כמות הפחממות? בתחילת ההריון או בבדיקה השיגרתית בחודש שישי אני שואלת וקצת בלחץ כי אני כבר בחודש שלישי ולא שמרתי עד עכשיו כי לא חשבתי על זה ורציתי לדעת אם סיכנתי עד עתה את העובר?

05/05/2004 | 11:43 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הסבירות שסוכרת הריונית תחזור היא גבוהה. מומלץ שתפני מיד לבצע את הבדיקות - רצוי העמסת גלוקוז של 100 גר למשך שלוש שעות על מנת להסיר ספק ולדעת מהו המצב לאשורו. מה שהיה - היה, על חלב שנשפך אין להתצטער ואין מה לעשות.

02/05/2004 | 10:13 | מאת: זהבה

שלום, נראה שהסטיקים נמכרים בבתי מרקחת מסוימים, אבל נראה שזה בגדר סוד, או פשוט אין מי שיודע. העצה שקיבלתי: לעבור משבית מרקחת לבית מרקחת עד שאמצא אחד בו היתן לרכוש אותם, אבל אם תעמדו על דעתכם יסכימו להמשיך ולשלוח לכם אותם עם שליח. מדוע לא לבזלבז זמן על טירטורים - דהיינו חיפושים ? אתה גם חולה וגם מעז לבקש מידע ? הגזמת לדעתם של מנהלי הקופה ? נראה גם שניתן לקבל החזר, בהתאם לתנאים. העיקר, הצטידו בהרבה סבלנות !!! דרך אגב, בארה"ב קיים דגם חדש, קטן יותר ו FLASH שמו, עדין לא הגיע לארץ, ולא ידוע מתי יגיע.

03/05/2004 | 07:51 | מאת: דוד

האם הקופה מוכרת את המכשיר ועושה בעיות ברכישת הסטיקים או שיש כאן סיפור אחר. לא מבין את בעניין, בדומה לתופעות אחרות בכללית שלא עושות טוב לחולים ובעיקר לאלה שגדלו ללא טיפוח מרפקים ו"פה" מניב ביטויים ודימויים להם הכללית ראויה ללא מבחני התאמה.

03/05/2004 | 08:06 | מאת: זהבה

לדוד, מסתבר שהקופה מוכרת את המכשיר ואפילו מחזירה חלק מהעלות בהתאם לכללים, אבל מסתבר שאף אחד אינו יודע באיזה בית מרקחת ניתן לרכוש אותו, ובלית ברירה, במקום לעבור מבית מרקחת אחד לשני, אתה חוזר למחלקת הנדסה ודורש שיביאו את המכשיר אליך הביתה עם שליח. מה מסתתר מאחרי ה"סיפור" ? כל אחד והפרשנות שלו. בעוד 20 שנה הכל יתברר ויתבהר. תחי הביורוקרטיה !!!

24/05/2004 | 10:05 | מאת: שוש

קופ"ח כללית עומדת עוד שלושה שבועות בערך להחליף את המכשירים הישנים בפריסטייל כך אמר לי הרוקח שרציתי לקנות מכשיר חדש- כדאי לך להמתין. ובנוגע למקלונים ושאר ציוד. רצוי ליצור קשר טוב עם רוקח אחד קרוב לבית ופשוט לבקש ממנו לזמין כל מה שאת צריכה.

01/05/2004 | 08:49 | מאת: שואל וותיק

חברי פורום סכרת נכבדים ! האם מענה של פעם בשבועיים לשאלות מאד מקצועיות המופנות לד"ר קנטר נראה לכם הולם את אופיה של רשת האינטרנט בכלל,ואת אופיו של פורום זה בפרט??????????????? זה מאד בסדר שיש אנשים נוספים(שאינם רופאים)המנסים"לכסות" את העדרויותיו של ד"ר קנטר,אך בכל זאת תשובותיהם לוקות בחסר,וזאת אף לפי דבריהם עצמם.עדיף,לדעתי, שקנטר ימנה לעצמו ובעצמו ממלא מקום למצבים בהם יש פניות גולשים והן לא נענות בתוך 48 שעות לא כולל שבתות וחגים.מניסיוני באתרים מקבילים בתחום הרפואה אין מצב של אי-התיחסות רפואית על ידי בר סמכא במשך תקופה כה ארוכה. תודה רבה מראש.

לשואל הותיק אשר חושש להזדהות, תגובה חלקית להערות שלך אשר פשוט מרגיזות . יש עוד פורומים רפואיים בהם לעתים צריך להמתין שבועיים לתגובה. אף אחד אינו מנסה "לכסות", אנשים מנסים פשוט לסייע, לספר על התנסויותיהם, ולהביע את דעתם, האם אין זה מקובל עליך ? האמת היא שיש פורומים בהם אין זה מקובל, ואתה בהחלט רשאי לבחור בפורום מסוג זה. דר' קנטר משתתף בפורום בהתנדבות, ונראה שיש עתים בהם הוא עסוק ונאלץ להעדר, ונראה לי שהוא מודע למצב ואינו זקוק לעצות שלך. ועצה אחרונה, נסה לחפש רופא או איש מקצוע שיואיל להקדיש מזמנו בהתנדבות לפורום , מדוע רק ביקורת שלילית ? מדוע שלא תתרום משהו חיובי ? הערה אחרונה, אחד האתרים "המקצועיים" לסכרת, הוא אתר של סוכרתי, ידיעותיו רבות ומעמיקות עד כדי כך, שאגודת הסכרת האמריקאית מנתה אותו למנהל האתר שלה.

01/05/2004 | 16:37 | מאת: משתתף וותיק

זה שהציפיות שלך לתגובות מהירות לשאלות שלך זה ברור וטבעי במיוחד שאתה בקשר עם רופא שמקבל תשלום עבור השרות שהוא נותן. כאן בפורום זה קצת אחרת וצריך סבלנות אפילו שבוע,לפעמים יותר ולעיתים רחוקות לא תקבל שום תגובה . מדהים עוד יותר שאנשים פונים בפורומים בשאלה דחווווווווופה ורוצים תגובה בזמן אמת, כל זאת במקום לרוץ למיון או לכל מקום שם יקבלו מידית התיחסות לתלונתם. נכון שהשרות בפורומים זה בחינם, לצד ההערכה לרופאים המתנדבים לענות צריך להבין גם את המגבלות שצריך להפנים, הבנת ברוך.

01/05/2004 | 17:34 | מאת: מאיר פרומקין

לידידי הוותיק, בעקרון, אתה צודק, ולוואי והכל היה מתקיים כפי שאתה מייחל לו. אבל זה מה שיש, ואני יותר מאסיר תודה לד"ר קנטר שעונה, מתי ובעת שהוא יכול. ככלות הכל זהו אמור להיות פורום של סוכרתיים, עם תמיכה מקצועית והארות של ד"ר קנטר. אבל הפורום הזה אינו יכול להיות תחליף למעקב וטיפול רפואי של ממש. את אלה צריך איכשהו ליישם עם רופא מטפל המכיר את הסוכרתי ובקיא יותר בפרטים ועובדות. אנו כאן יכולים להוסיף מנסיוננו, ולעיתים אנו גם מציעים דבר מה המציל, תאמין לי, רגל או זיהום שעשויים היו להסתיים בכי רע. וד"ר קנטר, כשהוא יכול, הוא עונה. האמן לי, אני לא מכיר את התור שבו מצטופפים רופאים המבקשים שיתנו להם לענות בפורומים. חיפשתי לא פעם ונכזבתי. אזי לעת הזאת, אנו כאן משתדלים לענות ולעזור. וצריך להאזר בסבלנות. מאיר

בבדיקה האחרונה של מיקרואלבומין התקבלה תוצאה של 29. הנני לוקחת מטפורמין 850מ"ג ליום. את הכדור הזה הנני לוקחת 3 וחצי שנים. בבדיקה הקודמת לפני כ-8ח.התוצאה הייתה 25.הנני לוקחת גם חצי כדור אנלדקס 5מ"ג ליום. שאלתי:האם יתכן שכדור המטפורמין הוא הגורם להרעה? האם מצבי מדאיג? רמת הסוכר בדרך כלל אינה עולה על 120.והמוגלובין a1c 5.6 עברתי גם ניתוח מעקפים לפני כ-4 שנים.לוקחת אספירין 100 מ"ג ביום נורמיטן 25 מ"ג סימוביל 10 מ"ג .רופאת המשפחה טוענת שאינני זקוקה לרופא סכרתי ושעלי להמשיך בתרופות כרגיל.לאן פונים ? וכן בבקשה מחכה לתשובה בנושא מיקרואלבומין.(שייכת לקופת חולים הכללית)

לפי הרשום אצלי רמת המיקרואלבומין אצלך היא גבוהה והשאלה היא מדוע השאלה שאת מעלה היום לא התעוררה כבר אחרי הבדיקה הקודמת. יש לי נסיון גרוע כמו גם לרבים אחרים עם רופאי משפחה שמטפלים בסוכרת. יכול להיות שבגלל ערכי A1C טובים לא תצליחי להגיע למומחה, שוה מאד ללחוץ לקבלת טיפול מקצועי של אנדוקרינולוג שידע לשלב בין איזון רמות הסוכר עם מינון נכון של תרופות למניעת נזקים עקיפים אפשריים לאורך השנים.

שכחתי להוסיף בתחילת התשובה , איך התיחסה הרופאה לרמת המיקרואלבומין אחרי הבדיקה הקודמת והאחרונה. האם לדעתה זה בסדר או שהיא דחתה אותך בתשובה סתמית.

יונה, לדעתי, שלא כפי שסובר דוד, ההמוגלובין שאת מציינת אינו ערך גבוה, אבל הוא מסמן על ראשית סממני החלבון בשתן הנובע מ...אני חושש במילה, פגיעות ביכולת הסינון של הכילייה. ככל שאני יודע, בערך שכזה עדיין לא מתווים טיפול תרופתי. הפגיעונת הכילייתית היא על רקע הסוכרת, ואני חושב שהמטפורמין הוא העילה לכך. מאיר

שאלתי למנהל הפורום מאיר ול ד"ר קנטר אני מבינה שהמטמורפין היא התרופה לסכרת. שאלתי היא אחרת:האם יתכן והפגיעה בכיליה נובעת מהתרופה הנ"ל ואולי צריך להחליפה באחרת? או שהפגיעה בכיליה נובעת מעצם הסכרת?

30/04/2004 | 17:04 | מאת: דוד

אני מטופל בכללית כמו אותה כותבת ובדפי הבדיקות אצלי התחום של המיקרואלבומין הוא 0-0.03 . במילים- בין אפס ל אפס פסיק אפס 3 . על פי כך נראה לי שלהגדיר את הערכים שציינה יונה הכותבת כגבוהים זה בהחלט סביר. האם בטבלת הבדיקות שלך התחום הנורמאלי הוא שונה.

29/04/2004 | 19:51 | מאת: חוה

ל'כ ד'ר קנטר שלום רב! רציתי לדעת מה גובע הסוכר הנורמלי לאישה בת 57 ומה זה אומר מצב גבולי וכמה זה בספירת הסוכר .שאלה נוספת מה הסימפטומים שמרגישים כשזה מתחיל לעלות? אודה לך מאוד עם תוכל לחזור אלי עם תשובה. בתודה מראש ובכבוד רב חוה

29/04/2004 | 20:54 | מאת: זהבה

לחוה, מאחר והנושא עלה פעמים רבות, את יכולה לערוך חיפוש, לקרוא באתרים שקשורים לנושא. רמת הסוכר בדם אחרי צום של 8 שעות אצל אדם בריא: 70-110 אין סכרת גבולית, קיים מצב של טרום סכרת . למה כונתך ב"ספירת הסוכר" ? לא תמיד יש סימפטומים, אנשים מסתובבים שנים עם סכרת, דהיינו ערכים גבוהים , מבלי לדעת ומבלי להרגיש. מי שחושש מוטב שיבדק.

28/04/2004 | 01:59 | מאת: בן17

אני עוד חודש בן 17 וסוכרתי מגיל 13.5 מטופל באינסולין 3 פעמים ביום ורוצה להוציא רישיון נהיגה על רכב. אני חייב לציין שאני לא הכי מאוזן... לפני 3 חודשים עשיתי בדיקה a1c ועד כמה שאני זוכר היה יותר מ11(!!!!!) אבל עכשיו יותר טוב. רציתי לדעת עד איזה גבול של רמה בבדיקת ההמוגלובין מאשרים להוציא רישיון? קראתי שהמלצת למישהו לא "להודות" במקרים של היפוגליקמיה,להגיד שלא היו??? בקיצור,תכין לי בבקשה מעין מדריך קצר לגבי כל הבלגאן הזה. תודה:)

28/04/2004 | 23:11 | מאת: מאיר פרומקין

בן17 , אני כבר לא זוכר איך זה להיות בן17, אבל סוכרתי בד"כ אם אין לו ליקויי ראייה או אירועי היפו ובאישור רופא משפחה שהוא כשיר לנהוג - אין כל מניעה לכך. אין שום קשר לבדיקת ההמוגלובין ולנהיגה. מה שכן ירשמו ברשיון שלך שאתה חייב לשאת עימך ממתקים, מה שתמיד תחזיק ברכב, ואולי אחת למספר שנים יקראו לך לבדיקה לבדוק אם לא חלה הרעה במצב בריאותך. כך שאם אתה יכול לרקוד, ללמוד ועוד דברים נוספים, אתה גם יכול לנהוג. בזהירות, כמובן.. מאיר

29/04/2004 | 03:53 | מאת: בן17

תודה רבה וכן,אני יכול לרקוד(אם אני מסטול-אבל זה כבר משהו אחר;).....

11/09/2008 | 21:05 | מאת: אהבה לאופנועים

2004 אני מבין שאתה כבר בן 21 ^_^ אבל אני יגיד את המיקרה שלי לאלה שכותבים בחיפוש בגוגל. ככה אני עושה רישיון לA2 אופנוע שהספק מנוע עד 14.6 כוח סוס אם אני זוכר נכון ב2004 לא היה חוקים כאלה יקים ולא ממש הגבילו סוכרתיים! היום 2008 חודש 9 כבר 4 וחצי חודשים שאני מחכה מחכה מחכה ומשלם משלם משלם עדיין לא קיבלתי שלילה כניראה שהדוקטור הנחמד במכון רוצה לעשות עלי טיפה כסף (הכוונה למדינה) לא מספיק שאנחנו אם בעיות עושים לנו את החיים קשים! היה לי 15 לפני הטופס הירוק כשקבלתי אותו לקחתי החלטה ! הורדתי ל11!! תוך שלושה שבועות בילבד!! הורדתי את האיזון ל 8.7!!! בלי עבר של היפוגליקמיה בלי יותר מידי חשש להיפר אבל קורה כמו כולנו.לא החזירו לי עדיין תשובה יום יום שאני מחפשש מכתב אם בול של המבר וכלום!! ואני בנאדם של אופנועים זה האהבה שלי זה הבייבי שלי! ואני חושב שחולי סוכרת יוכולים להחזיק הגע בידיים בלי לחשוש כל בנאדם מרגיש היפו ואף אחד מאיתנו לא יהיה מספיק טיפש ולא יעצור בצד אם תחשובה שלא אכלתה שבועה! ואני לא אומר שכל התהליך לא נחוץ רק שיורדו את החוקים הנוקשיים שלהם ויתרקחו טיפה! אני לא רוצה לבעס כאלה שניגשים או שיראו תכתבה בעתיד אבל זה מה שקרה לי שכל אחד יפיק תמסקנות שלו מהסיפור המתיש הזה!

לדוקטור יורם קנטור הנכבד. ברצוני לפרט במעט הרחבה את תוצאות הסוכרת לאחר פעילות של כשבוע כאמור היתגלה 320 בצום ולאחר כ שבוע ירידה הדרגתית עד ל 142 בבוקר בצום עליה ל כ 220 לאחר ארוחה לאחר פעילות גופנית ירידה ל כ 90 באם הפעילות הגופנית נעשית כשעתים לאחר ארוחת הצוהורים (הפעילות יכולה להעשות גם מידית לאחר ארוחת הצוהורים להבא)הבעיה היא ש הירידה ל 90 מחזיקה מספר שעות ועולה בהדרגה נכון לאתמול ל 122 לאחר שעתים וחצי ול ול 178 לאחר כ 6 שעות אך קים שיפור הדרגתי יום יומי לדוגמא התוצאות מידי יום בבוקר לאחר צום היו 272 יום אחרי 236 יום אחרי 202 יום אחרי 186 יום אחרי 186 יום אחרי 157 יום אחרי 142 רב תודה מראש

לניר, חג שמח ודיאטה נעימה ומועילה. אין כללים ברורים וחד משמעיים כמו במתמטיקה. ידוע הוא שמי שחלה אין לו סיכויים להבריא , אחרי שהלבלב נפגע, אף דיאטה ל א תחלים ולא תרפא אותו, צריך להשתדל לשמר אותו כמה שיותר, אם אפשר רק בעזרת דיאטה, מה טוב. הערכים אחרי צום צריכים להיות :80-110, 2 שעות אחרי האוכל - פחות מ- 140 , ואם הערכים גבוהים יותר, קימת בעיה., ערכים גבוהים לאורך זמן עלולים לפגוע באברי המטרה. הובהר לך ודאי ע"י דיאטנית שסוכרתיים חייבים לאכול 5-6- ארוחות ביום, דהיינו כל מספר שעות, 6 שעות מרוח בין ארוחה לארוחה זה קצת הרבה, אולי בגלל זה רמת הסוכר עלתה שוב. דר' קנטר יענה מה שיענה, אבל בינתים אני מציעה לך לשוב ולעין בספרו של דר' קנטר, הוא עוסק בהרחבה בבעיות שאתה מתלבט בהן. צריך לשמור על הכללים אבל עם זאת, צריך להיות גם ריאלי. נ.ב. יאין לעסוק בפעילות גופנית מיד אחרי הארוחה

לדוקטור יורם קנטור קראתי בהנאה רבה את ספרך המעמיק סוכרת ושאלתי במיוחד אליך או לכל גורם אחר בפורום כדלקמן אני גבר באמצע שנות ה 50 שניתגלתה אצלו סוכרת מסוג 2 לפני כשבוע בערך של 320 בצום.בנוסף ברצוני לצין כי אני בעל מישקל יתר רב כ 120 קג סובל מלחץ דם גבוה שומנים בדם כבד שומני כולסטרול זאת ללא טיפול תרופתי.כאשר נודע לי על הסוכרת התחלתי בדיאטה מסיביתופעילות גופנית.ללא טיפול תרופתי תוך כשבוע היו תוצאות מפתיאות רמת הסוכר בבוקר בצום ירדה בהדרגה וקים שיפור כמעט יום יומי ירד ל כ 185 ו ל 157 ואמול ל 142 .בבוקר לאחר מאמץ גופני הירידה היא ל כ 90 הבעיה שלאחר ארוחה הסוכר עולה ל כ 220 בנוסף לחץ הדם שלי ירד פלאים לאחר מאמץ גופני ברצוני לצין כי אני בודק בעצמי סוכר בדם כ 4 פעמים ביון וכן לחץ דם וסוכרת במקביל. שאלחתי האם לתת צאנס לדיאטה ופעילות גופנית ליפני לקיחת תרופות כמו גלוקופאז ובאם כן איזה פרק זמן לנסות לאזן את הסוכרת בשיטה הנ"ל אני מודע לבעיתיות השאלה מפני שיתכן וקימים סיכונים בדרך הנ"ל מהם הסיכונים לעומת הסיכוי לנסות תקופה של חודש או חודשים להיתגבר ללא תרופות לעומת הסיכוי מהם הנימוקים בעד ונגד והאם טיפול תרופתי לא גורם לניוון כל שהוא של מערכות הגוף מלהיתמודד עם הסוכרת ללא טיפול תרופתי דהינו האם לתת צאנס לדיאטה ופעילות גופנית ליפני הטיפול התרופתי שהוא כנראה מחויב המציאות באפ הסוכרת לא מיתאזנת .בנוסף האם תוסף מזון בשם גואר גום יכול לעזור לסוכרת מסוג 2 ובאם כן איכן ניתן לרכוש אותו רב תודות מראש על תשובתך ובהערכה עמוקה ניר

27/04/2004 | 19:06 | מאת: ה נ ר י

ניר שלום !! ========= הטיפול בסכרת מתבצע תמיד בשלושה אפיקים: א) מ ז ו ן - (מותר / אסור חובה / רצוי .....) תפנה מידית לדיטנית!! ב) פ ע י ל ו ת - (הליכה / ריצה חדר כושר שחיה.....) ג) ת ר ו פ ו ת טוב שהתחלת בשני הראשונים באופן מידי, אתה חייב להתמיד , כרגע אתה מעט בשוק, לכן התמורה מהירה ומעודדת. בהמשך ביום יום זה מעט יותר קשה. אתה שוקל הרבה יותר מידי , יכול להיות שכאשר תגיע למשקל הרצוי (לא כתבת גובה) הסוכר שלך יתיצב בערכים נורמלים, גם אז תמשיך לעקוב אחרי הסוכר. במידה ולא, אל תחשוש להתחיל עם תרופות. אכי חשוב- תמצא לך רופא מומחה לסכרת, כבר היום. (דרך הקופה)- כול ההחלטות איתו !! ת ה י ה - ב ר י א .

26/04/2004 | 03:10 | מאת: ספיר

שלום, אני תלמידת בית ספר ומעוניינת לעשות עבודה על מוות בטרם עת אשר מתאפיין בחוסר כאב וסבל. ידוע לי תהליכי מוות קשים ממחלות ותאונות אשר גורמים לכאב וסבל על אף שחלקם הוא מופיע פתאומי או מוות במקום ישנו כאב גדול בתהליך מוות קצר ופתאומי זה. מה שאני מתעניינת הוא על מוות שהוא לא פתאומי זאת אומרת למשל לא שהלב פתאום מבהיל את הבנאדם בהפסקת פעולתו וגרימת כאב בחזה ובקיבה ולא דברים מהסוג הזה שבהם הכאב ממוקד לספר רגעים אלא על מוות שקורה תוך כדי שינה שלווה ללא כאב ואולי אפילו שינה מתוקה, שהולכת ומעמיקה שבה האדם נכנס נמצא במצב כמו של נירוונה לחלוטין ללא כאב וסבל והכאב והסבל רחוקים ממנו כל כך הרבה וזה תהליך מותו. רציתי לדעת איזה סוג של מוות בטרם עת מתאים לתיאור האחרון של מוות . אשמח לדעת גם מילות חיפוש שיתאימו על מנת למצא מאמרים כל נושא זה.

28/04/2004 | 22:09 | מאת: שמעון

לא באים לבת הנידון עם חבל גם קחה אנחנו סובלים !!!

25/04/2004 | 22:28 | מאת: ארל מרנס

שלום לכולם מצאתי ריכוז של כמה links שחשבתי שיכולים לעניין. www.pendragonmedical.com - radio-wave impedance spectroscopy www.sensysmedical.com - near-infrared spectroscopy www.glucon.com - photoacoustic www.sugartrac.com - near-infrared light www.cmetele.com - near-infrared light www.medoptix.com - mid-infrared ray light www.pindi.com - magneto-wave spectroscopy http://microgravity.grc.nasa.gov/grcbio - interferometry/polarimetry ארל

26/04/2004 | 16:53 | מאת: ורדינה

הי ארל'ה אתה לא יכול לארגן לי משהו בעברית? חג שמח

27/04/2004 | 00:26 | מאת: גלעד

שמונה חברות מהן 5 אמריקניות (כולל נאס"א), קנדית, שוויצרית וישראלית מפתח תקווה מתמודדות על פיתוח מד-סוכר ללא דקירה. הן נעזרות בלייזרים, גלי רדיו, קרינה אינפרא-אדומה, אולטרה-סאונד ואולי עוד. הפיתוי ענק: מי שתצליח לקבל ראשונה את אישור ה FDA למכשיר שלה צפוייה להרוויח סכומי עתק. קשה לשפוט מי הכי קרובה לקו הסיום, אך אני באופן טבעי בעד הישראלים. ואחרי הכל, אני שואל את עצמי כמה דולרים אצטרך להוציא מכיסי כדי לרכוש את הפלא החדש וכמה שנים יעברו עד שזה יכנס לסל המיתולוגי. מה לעשות, מין שאלות פרוזאיות שכאלה. בכל אופן תודה לארל מרנס על הריכוז המעניין. גלעד

25/04/2004 | 15:39 | מאת: חנה

האם ידוע למישהו על אדם חולה סכרת אשר תלוי באינסולין, אשר החלים לגמרי מהמחלה? אשמח לקבל תשובה בנושא.

25/04/2004 | 17:23 | מאת: מאיר פרומקין

חנה, נכון להיום, הסוכרת הינה ליקוי בלתי הפיך. אני מסייג את דברי, לאמור, הסוכרת אינה ניתנת לריפוי כרגע, אלא אם כן בוצעה השתלה כלשהי של תאים תחליפיים לתאי לנגרהסט שבלבלב המפיקים את האינסולין. לכן, אם מישהו מציע לך מרפא או מזור, אנא, אל תאמיני. פעם, כשהתגלתה אצלי הסוכרת, הובילו אותי באותות ומופתים לרופא ירושלמי שריפא, כך הוכיחו לי, סוכרתי תלוי אינסולין, הציגו לי אסמכתאות לא ברורות ותקפו את עקשנותי ואת חוסר פתיחותי. מה כל כך נואל בהתמכרות לתקווה, לכל אותם קולות המפתים במתק של שכנוע "מה כבר יש לך להפסיד". אז, כמעט ומתתי. חנה, למחסור באינסולין אין כל תחליף למעט אינסולין. אם הלבלב אינו מפיק אינסולין, לא יתכנו חיים לאורך זמן ללא אינסולין. שום התכוונות, התעמלות, משחה, דיאטה, שיקוי או אבקה אורינטאלית. כל מקסמי השווא מזיקים בעליל. רק השלמה של אינסולין. מאיר

25/04/2004 | 19:26 | מאת: ה נ ר י

כיום אפשרי בהשתלה בלבד.

25/04/2004 | 14:35 | מאת: רוני

לד"ר קנטר, מאיר, וחולים בעלי נסיון....שלום. אני חולת סוכרת מטופלת בלנטוס וליספרו(3-4 זריקות ביום). אני צריכה לעבור קולונוסקפיה ומאד מוטרדת כיצד להיערך לבדיקה מבחינה תזונתית מההזרקות לפני ובאותו היום. יש לי נטיה להיפו. הבדיקה תהיה ב8 בבוקר. אשמח לקבל הנחיות, הצעות ו"טיפים" .... תודה רוני

25/04/2004 | 17:10 | מאת: מאיר פרומקין

רוני, ההכנה לבדיקת הקולונוסקופיה כוללת בין השאר שתיית נוזל מגעיל ומשלשל, בסיגנונות שונים בהתאם להנחיית הרופא, ולעיתים גם חוקן. טעמו של המשקה כה מנוול עד לכדי מיאוס בכל דבר מזון. התוצאה כמובן היא שלשולים שמטרתם לנקות היטב ויפה את בני המעיים. צריך בהחלט השגיח שלא להתייבש בחמת ההתרקנות וכמובן לא להיכנס להיפו. אכן החשש הזה תמיד מקנן, ולכן חובה למדוד את הסוכר בבוקר של הבדיקה, ועם הוא נמוך מידי, יש לשתות משקה ממותק בסוכר, והשתייה אינה מפריעה לבדיקה עצמה. הבדיקה עצמה אינה מכאיבה ולא מורגשת, בתקווה שהרופא הבודק חנון ונעזר בזרקית טשטוש שבסוף הבדיקה אין אתה זוכר מאום ממנה. אני עברתי בדיקה זאת אי אילו פעמים, והקטע הקשה בה הוא תהליך ההכנה והצום ולא עצם הבדיקה. אבל כבר ראיתי בדיקות שנערכו בקמצנות וללא זריקה, ואם תיווכח שלא משתמשים בזריקה, הייתי מציע לקום ולחפש רופא אחר. המשקה המנוול והתפל ששותים בטרם הבדיקה מבטל כל רצון או תיאבון. וצריך למדוד את הסוכר, ואם יש צורך בפחמימות - רק במשקה, לא במאכל מוצק. שיהיה בהצלחה, מאיר

25/04/2004 | 10:18 | מאת: גורן

בן 56 מאוזן עי דיאטה בלבד מזה 15 שנה בסוכרת מטיפוס 2 .בחודשים האחרונים בבדיקות אקראיות הערכים לאחר שעתיים בצום או בבוקר נעים 135-160 .השאלה האם בערכים כאלה יש הצדקה להתחיל בלקיחת תרופות ובכלל מאיזה ערכים מתחילים לשקול מתן תרופות.?h1c האחרון שלי היה7.1 משקלי תקין לחלוטין ואני עוסק בפעילות גופנית אינטנסיבית.

25/04/2004 | 11:48 | מאת: זהבה

לגורן, החזקת מעמד יפה 15 שנה, אבל לצערנו למחלה הזאת יש תכונה לא לעמוד במקום. המוגלובין שלך נראה לי קצת גבוה.

25/04/2004 | 10:08 | מאת: גורן

בן 56 מאוזן עי דיאטה בלבד מזה 15 שנה בסוכרת מטיפוס 2 .בחודשים האחרונים בבדיקות אקראיות הערכים לאחר שעתיים בצום או בבוקר נעים 135-160 .השאלה האם בערכים כאלה יש הצדקה להתחיל בלקיחת תרופות ובכלל מאיזה ערכים מתחילים לשקול מתן תרופות.?

25/04/2004 | 17:27 | מאת: מאיר פרומקין

גורן, ענתה יפה זהבה. הסוכרת יש לה טבע משלה וכמו בראייה, התהליך אינו סטגנטי ואפשר בהחלט שמה שהיה נכון עד כה, אינו מתאים יותר. אם הדיאטה לא מתאזנת בערכים רצויים, יש לשקול נטילת תרופה בהתאם למצב. מדוע להתעקש? הרי לשם כך נועדו התרופות. מאיר

25/04/2004 | 08:25 | מאת: אריק

אני בן 31 וחולה סכרת נעורים... בזמן האחרון "נתפסות" לי האצבעות ובעבר אף ניתחתי שתי אצבעות...נאמר לי שמצב זה נקרא tripel finger? האם יש קשר לסכרת נעורים? ממה מצב זה נובע והאם בעקבות הניתוח התופעה תיעלם?

25/04/2004 | 09:38 | מאת: אבנר

המצב אותו אתה מתאר נקרא כנראה "TRIGGER FINGER". יש נם מקורות המציינים כי הוא שכיח יותר אצל סוכרתיים TYPE 1. תוכל להכנס לאתר: http://www.insulin-pumpers.org/ ולעשות חיפוש לפי "TRIGGER FINGER". אבנר

25/04/2004 | 18:10 | מאת: אבנר

ראה לדוגמה שאתה לא לבד... Re: [IP] what is trigger finger and what can you do about it?? -------------------------------------------------------------------------------- To: [email protected] Subject: Re: [IP] what is trigger finger and what can you do about it?? From: "Gareth A. Wise" Date: Sun, 30 Mar 2003 17:01:47 -0500 Reply-To: [email protected] -------------------------------------------------------------------------------- [email protected] wrote: > Insulin Pumpers is made possible by your tax deductible contributions. > Your donation of $10, $25, or more... just $1 or $2 per month is > needed so that Insulin Pumpers can continue to serve you and the rest > of the diabetes community. Please visit: > > http://www.insulin-pumpers.org/donate.shtml > > Your annual contribution will eliminate this header from your IP mail > > I think I might have the symptoms of trigger finger but I wanted to know more > about the medical symptoms, what causes it and what can be done about it. > Thanks. > ---------------------------------------------------------- > for HELP or to subscribe/unsubscribe, contact: > [email protected] Trigger finger is a problem with the tendons of the fingers. They can swell or enlarge and then cannot pass through the channels in the fingers specifically designed for them. It is like a tube that the tendon passes through. Trigger finger allows the tendon to move through the channel, but binds on the return. Characterized by soreness in the joint and the finger actually locking into a position that may or may not require external force to return to normal. It can be quite painful I had trigger finger surgery done on the middle and ring finger of my left hand.. The channel was opened up and the tendons no longer bind in the channel. that was about four years ago and I have had no problems since. I have been type 1 for over 28 years - diagnosed in 1974 and am in the process of obtaining my first pump (June/July timeframe). Gary - South Central PA. ---------------------------------------------------------- for HELP or to subscribe/unsubscribe, contact: [email protected]

25/04/2004 | 17:40 | מאת: מאיר פרומקין

אריק, אני לא מכיר מצב זה, אבל לפני התגלות הסוכרת היו לי התכווצוית של שרירים, בעיקר בלילה, ובעיקר בשוקי הרגליים. לא יודע להוסיף. מצטער. לא מכיר את הניתוח שעברת. מאיר

26/04/2004 | 11:25 | מאת: דן

אני בן 39 נותחתי לפני כשנתיים באצבע בעקבות trigger finger ניתוח פשוט שהעלים את התופעה. לפני שנה חליתי בסכרת נעורים לא יודע אם יש קשר בין המקרים.

06/05/2004 | 01:57 | מאת: משה

גם אני חולה סכרת כבר למעלה משלושים וחמש שנים ולקיתי בתופעה הזו למען האמת בערך כשהייתי בן 30 . נותחתי בכל האצבעות בשתי הידיים ומאז התופעה נעלמה בנוסף נותחתי גם בשורש כף היד בשל תופעה דומה של גידים התפוסים בתוך המעטפת שלהם בדרך כלל התופעה מופיעה אצל אנשים שעושים שימוש מרובה עם האצבעות כמו פסנתרנים למשל. לא זוכר שנאמר לי בזמנו שזה קשור לסכרת מה גם שפגשתי עוד אנשים שעברו ניתוחים דומים והם אינם לוקים בסכרת. בכל מקרה זהו ניתוח קל יחסית, ההחלמה ממנו קלה ואין שום תופעות לואי מיוחדות בקיצור היה ונשכח. בהצלחה

24/04/2004 | 14:30 | מאת: אברהם

אני סוכרתי 2 . מרגיש נימלול ושריפה בכפות הרגליים. בבדיקת דופלר הכל היה תקין. איך ניתן להסביר את זה? אולי בדיקת הדופלר לא מדויקת ולא ניתן לסמוך עליה.. יכול להיות מצב כזה שאני חש נמלים ברגליים והדופלר תקין?

25/04/2004 | 00:40 | מאת: מאיר פרומקין

אברהם, הרגשת הנימלול ברגלים הינה על רקע עצבי, ובדיקת הדופלר אין בינה לבין עצבים מאום והיא נועדה לבדיקת תקינותם של כלי דם, משמע, חללים נפחיים. מכאן שהדופלר תקין, וזה טוב, והבעייה נותרת עצבית. צריך הפנייה לנוירולוג שיבצע בדיקת מוליכות חשמלית דוגמת EEG . מאיר

24/04/2004 | 11:06 | מאת: dor123

שלום, מה הן התגובות בראיה בעקבות הסכרת? האם ידוע על מוגלה עינית שמתרחשת בתדירות גבוהה בעקבות סכרת? מהן הפגיעות בראייה הבאות לביטוי כתוצאה מסכרת? תודה,

25/04/2004 | 00:43 | מאת: מאיר פרומקין

דור שלום, סיבוכי הסוכרת בעיניים עיקרם בפגיעה בכלי הדם הנימיים בחלל וברישתית העין, ולא באורח חיצוני בצורת דלקות. מה שכן, הריפוי בסוכרת ממושך יותר וזה חל גם על דלקות. מאיר

24/04/2004 | 09:47 | מאת: יהודית

איזה אינסולין מומלץ לשימוש במשאבה בזמן הריון והנקה? תודה

24/04/2004 | 14:35 | מאת: גלעד

עד שד"ר קנטר יענה, יש כאן שני סיפורים אישיים שאולי יעזרו: http://www.insulin-pumpers.org.uk/pregnancy2/ http://www.insulin-pumpers.org.uk/pumpsinpregnancy/ בהצלחה, גלעד

25/04/2004 | 00:46 | מאת: מאיר פרומקין

יהודית, עד שיענה ד"ר קנטר לשאלה בסיסית על משאבה, הרי שהמשאבה בעקרון נועדה לעבוד עם האינסולינים המהירים האנלוגיים ולא עם שום אינסולין אחר. ואין זה משנה אם מדובר בהריון או בהנקה. מאיר

25/04/2004 | 01:09 | מאת: גלעד

השאלה היא האם אינסולין אנלוגי מהיר בטוח לשימוש בהריון והנקה כמו האינסולין הרגיל. זה לא מובן מאליו שהשילייה חוסמת אותם אותו דבר. רק כדוגמה, בסיפורים שבקישורים כתוב שהתינוקות נולדו עם היפוגליקמיה קלה כתוצאה מרמת סוכר גבוהה בדמה של האם בזמן הלידה (?!). מאחר ששום דבר אינו מובן מאליו בדברים האלה יש צורך לבדוק את בטיחות השימוש. קרוב לודאי שאין כל בעייה, אבל עד שתהיה בדיקה מוסמכת איש לא יקח אחריות לאשר. ואם רופא כלשהו אישר ללא בדיקה שימוש באנלוגים, אז הוא הימר. יצרני האנלוגים כותבים שבטיחות השימוש בהריון והנקה נמצאת בבדיקה. עד שהבדיקה תסתיים צריך כנראה להשתמש באינסולין רגולר, למרות שזאת משאבה. גלעד

סכרת 1 או סכרת 2 או שאין קשר בכלל

סכרת מסוג 1 נקראת גם בשם "סכרת תלויה באינסולין" הנה תשובתך ! לעניין סכרת מסוג 2 מדובר בעמידות הגוף לאינסולין יותר מאשר מחסור באינסולין כלומר הלבלב מיצר איסולין אך הגוף מסיבה כלשהיא אינו מנצל אותו לגמרי והחולה זקוק וטיפול תרופתי שניתן בעזרת כדורים ומטרתו לשפר את רמת ההשפעה של האיסולין

23/04/2004 | 14:42 | מאת: אריק

שלום רב אבי חולה סוכרת מזה שנים. הכל התחיל בשירות הצבאי בשנת 73. אבי קיבל פטריה ברגלו ומכוון שקיבל טיפול מוטעה התפשטה הפטריה לכלל אקזמה ברגליו. עקב טיפול אינטנסיבי בסטרואידים באותה תקופה, התפרצה מחלת הסוכרת ועל השלכותיה מיותר לדבר. היום סובל אבי מסכרת , בעיות ראייה, יתר לחץ דם והשמנת יתר(130 ק"ג). לאחרונה (כבר שנתיים) סובל אבי מפצעים פתוחים בכל רגליו מקטע הברך ועד לכפות רגליו. כמו כן הוא סובל מבצקות קשות בכל רגליו. אבי טופל רבות בבית חולים ולאחרונה הוא מטופל על ידי אימי המשמשת לא כאחות מסורה אך ללא הועיל. הטיפול במישחות לא ממש עוזר ולאחרונה אבי מתקשה כבר בעמידה , הליכה ופעולות פשוטות. ראויי לציין שמרגליו נודף גם ריח לא טוב. הרופאים המטפלים בו בבית החולים לא מחדשים בנושא טיפולים חדשים במשחות חדשות אלא מבקשים להמשיך בטיפול הקיים. לאחרונה המליצו על טיפול בשם "לימפה פרס" שאין ביכולתו של אבי לממן. אבי מוכר כנכה צה"ל , האם לדעתכם צריך אגף הביטחון לממן את הטיפול? האם יכול מישהו מהמלומדים להאיר את עיניי, להסביר לי מה מצבו של אבי. האם יש חלופות לטיפול. אחת המטפלות הזכירה את המושג תא לחץ , האם יש קשר. האם תוכלו להפנות אותי למומחה אבל באמת מומחה לבעייתו של אבי. ניסיתי לתמצת את הכתיבה , במידה וחסריפ פרטים אשמח לספקם. תודה ושבת שלום בן עצוב.

25/04/2004 | 11:44 | מאת: זהבה

לאריק, לא נהוג לעשות פרסומת , אבל בכל מציעה לנסות באזור המרכז: בית חולים וולפסון, תל השומר - יש להם מחלקות ידועות לטיפול ברגל הסוכרתית.

23/04/2004 | 11:18 | מאת: אהרון

אני מבקש לשאול מספר שאלות. אני בן 55 . יש לי סכרת כבר 4 שנים. בשנתיים הראשונות התאזנתי עם כדורים גלוקטפאז ואבנדיה. לפני פחות משנתיים רמת הסוכר אצלי עלתה היו קפיצות שהגיעו עד 400 אבל ללא תרופות. לכן הומלץ לי להפסיק טיפול פומי ולהתחיל עם אינסולין מיקסטארד 50 הזרקות בכתף. רציתי לדעת איך הולך החישוב של יחידות האינסולין המומלצות ביחס לרמות בסוכר בדם. כלומר. כל יחידת אינסולין כמה בערך מורידה את רמת הסוכר. מתי הכי מומלץ להזריק. בבוקר ? בערב?. האם במצב של הזרקת אינסולית קבוע אין צורך בטיפול תרופתי. האם בכלל ניתן להגיע בעזרת אינסולין לאיזון סוכר כך שבדיקת H1C תהיה בתחום הנורמה בין 5 ל 6. אני מרגיש תחושת נמלים ושריפה בכפות הרגליים אולם בבדיקת דופלר הכל היה תקין. הכיצד? בדיקת עיניים גם תקינה. תודה עבור היעוץ.

24/04/2004 | 02:32 | מאת: מאיר פרומקין

אהרון, יש כללים אמפירים לכמה ליחידות הסוכר כל יחידת אינסולין מורידה. אבל אלה חלים אך ורק על אינסולינים מהירים, ולא לגבי תערובות ארוכות טווח. קשה לנחש את המיקסטרדים למינהם, כי פעילותם משתנה עם הזמן. לעומת זאת המהירים מגיבים מייד וטווח פעילותם קצר, כך שניתן להעריך וגם למדוד את השפעתם. נראה ליך קצת משונה הטיפול שאתה נוקט. האם אתה מתייעץ עם רופא מןמחה במרפאת סוכרת? מקובל לטפל באינסולין ארוך טווך ויציב דוגמת לנטוס או אחר, ולהשלים במספר זריקות לכיסוי הארוחות. איך אפשר להסתדר בזריקה אחת? נשמע מאד לא עדכני. מאיר

24/04/2004 | 10:16 | מאת: זהבה

למאיר, עד כמה שידיעותי מגיעות, קורה שטייפ 2 נזקק לאינסולין חיצוני בגלל שהלבלב אינו מסוגל ליצר מספיק אינסולין או הפסיק ליצר לחלוטין, באופן שלמרות כדורי ההמרצה, זקוק גם לכדורים אשר מטרתם להחליש את התנגודת לאינסולין.

23/04/2004 | 02:31 | מאת: ענת

הדיאטנית אמרה לי ולאבא שלי שניתן לתכנן את רמות הסוכר בדם לפי חישוב פשוט אבל התבלבלנו ואנחנו לא זוכרים את ההסבר או שבכלל לא הבנו אולי. אולי תוכלו להסביר לי את השיטה באופן קל? אבי במשקל כ-80 ק"ג, גיל כמעט 60 . נקודת החישוב היא כאשר הוא עם רמות סוכר תקינות לדוגמה - 90. ז"א אם במצב הזה הוא יאכל ארוחה של כ-400 קלוריות שכוללת כ-80 גרם פחמימות שתים עד שלוש פרוסות לחם 7 דגנים מרוחות בחמאה , קצת חומוס, סלט עגבניות וירקות טוריים מעדן יגורט כלשהו לאילו רמות יגיע הסוכר בדם? או דוגמא נוספת, כשהוא אוכל סטייק 250-300 גרם, עם סלטים ומנה שועית מבושלת חריף (צ'ילי) בתודה מראש ענת

23/04/2004 | 06:57 | מאת: זהבה

לענת, האם אביך טייפ 1 או טייפ 2 ? עד כמה שידוע לי, סוכרתיים טייפ 1 מחשבים את כמות האינסולין לפי כמות המזון שהם מתכנים לאכול. ציינת משקל, מה לגבי גובה ? האם אביך במשקל הרצוי ? אם ציינת פחמימות - כמה מהי הכמות הכללית לאורך כל היום ? 80 ג' פחמיות בארוחה נראה לי ימוגזם, יש דיאטנים שמציעים לא לעבור כמות זאת במשך היום כולו, וברור שיש להתחשב גם בסוג הפחמימה. מה פתאום ציינת חמאה ? שומר נפשו ירחק ממנה, גם אדם בריא, השומן מחמאה מאוד לא רצוי. אני מציעה לכם לחפש מושג נוסף, אינדקס גליקמי, גם יעזור לכם להבין ולתכנן טוב יותר את הארוחות. האם הדיאטנית היא מומחית לסכרת ?

23/04/2004 | 08:15 | מאת: ענת

כן, אבי חולה סכרת שאינו מזריק אינסולין ואינו לוקח תרופות. הוא מתאזן באמצאות דיאטה, אני לא יודעת להגדיר איזה טייפ הוא, כפי הנראה טייפ 2 הדוגמאות שנתתי לארוחה הן היו לצורך המחשה, אבל חמאה הוא אוכל. אני יודעת שנאמר לו לא לעבור ביום כ-200 גרם פחמימות כמדומני. חמאה, הוא אוכל כן חמאה ועדיין מתאזן, מה , להסתיר מפניו את החמאה? ואם שאלת על הגובה, גובהו כמעט 1.80 אבל כשגילו את המחלה שקל כ- 95 והפחית ממשקלו עד ל-80 ק"ג. אז אני מסיקה מתשובתך שאין אפשרות קלה לחישוב הערך העתידי של הסוכר בדם? בתודה ענת

22/04/2004 | 20:02 | מאת: גלית

שלום, האם בבדיקות דם שמבצעים לפני ניתוח מבצעים גם בדיקת סוכרת? האם קטונים שנמצאו בשתן יכולים להעיד על סוכרת? מהם הסממנים הנוספים שצריכים להתלוות לממצא זה"? תודה

22/04/2004 | 20:29 | מאת: מאיר פרומקין

גלית, קטונים בשתן בהחלט מעידים או על צום מוחלט מפחמימות או על סוכרת מסוג 1. איני יודע אם בודקים סוכר לפני ניתוח, אני מניח שכן. אצל סוכרתי בוודאי, פרט לכך שגם הסוכרתי בודק. מאיר

22/04/2004 | 18:50 | מאת: אורי

לכל המומחים עם הניסיון איך השיטה הטובה ביותר לצאת מהיפו 50-60 בצורה מבוקרת. כאשר מתחילים להרגיש הרגשת היפו. אל תיתנו לי את התשובה , לאכול משהו מתוק, מאחר ללא בקרה, הסוכר קופץ וכל האיזון הולך. האם גלולות גלוקוז מוסיפות באופן מבוקר או יש שיטה טובה יותר מדעית. תודה מראש

22/04/2004 | 21:43 | מאת: אבנר

רק טבליות גלוקוז (יש בטעם תפוז או תות). אם אני מתחיל מ-60 אזי שתי טבליות יביאו אותי ל-100 עד 110 תוך 30-45 דקות. האם אתה זקןק למה שהוא מבוקר יותר? אבנר

22/04/2004 | 22:00 | מאת: גלעד

גם שתי כפיות סוכר משיגות תוצאה דומה. ראה מידע נוסף במאמר: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=408&msgid=14693953 בהצלחה, גלעד

25/04/2004 | 06:31 | מאת: תשובה לאורי

מה שאנחנו מודדים בדם הוא ריכוז ה גלוקוז ול א ריכוז ה ס ו כ ר ! ולכן, מה שצריך לקחת בשעה שיש היפו הוא (בעדיפות ראשונה) גלוקוז או משהו שמכיל גלוקוז או משהו עם אפקט גליצמי קרוב לגלוקוז !! שים לב-סוכר (לבן או חום)הוא פחמימה המורכבת משתי יחידות ויש צורך בפירוק אנזימתי במערכת העיכול לשתי יחידות בודדות בכדי שהן תספגנה ממערכת העיכול למערכת הדם,או אז תשפענה על מצב ההיפו.לחם או מוצרי בצק או מוצרים המבוססים על קמח נקראים פחמימות מורכבות מאחר והן מורכבות מיותר יחידות הקשורות בקשרים הדורשים תהליך עיכול ארוך יותר(גם כאן פירוקים אנזימתיים).משך הזמן כאן עוד יותר ארוך במיוחד אם המזון מועשר בסיבים.מה שטוב בתזונה מודרכת ומבוקרת(קמח מלא מועשר בסיבים),אינו מתאים במצב של היפו !! הכי חשוב,לא להגיע למצבים חריגים,וזאת עושים על ידי מינון נכון של תרופות נכונות בזמנים נכונים של היממה וסמיכות הנכונה לארוחות,וכן, חלוקה של סך המזון היומי ל-6 ארוחות ביום(3 עיקריות ו-3 קטנות)וכן,פעילות גופנית יום-יומית,למשל,צעידה רצופה ונמרצת של 45 דקות כל יום.

25/04/2004 | 06:47 | מאת: זהבה

בוקר טוב ושבוע טוב, בתיאוריה, הכל נכון, למעשב אתה טועה, גם אם נוהגים לפי כל הכללים והחישובים. איני יודעת אם אורי טייפ 1 או 2, אבל לכולם זה עלול לקרות., לכן עדיף להיות מוכן לשעת צרה. מה עוד, שטייפ 2, עלול להרגיש היפו אפילו בערכים גבוהים יותר, פשוט בגלל שאיננו רגיל להם.

22/04/2004 | 15:18 | מאת: ניר

יש לי שאלה שמאוד חשובה לי. אם מדינה\ות (למשל ישראל או כל רוב המדינות ביחד) תשקיע את רוב כספה יתנו מהיום השקעה המון המון כסף למחקר והרחבת כח אדם שכל תלמידי העולם ישתתפו בהם והכל כדי שתוך שנה שנתיים יהיה אפשר למצא תרופות שירפאו סרטן, ירפאו סוכרת, ימחקו מהעולם בעיות של יתר לחץ דם גבוה ובעיות של כלי דם, ימחקו מעולם התקפי לב ושבץ מוחי, ... האם ההשקעה הגדולה ביותר בעולם תביא לתוצאות אלה ?

22/04/2004 | 16:09 | מאת: ה נ ר י

.

כן . אני בן 22

ניסיון

22/04/2004 | 12:33 | מאת: מלי

לכל מי שרוצה מבוא בעברית על סוכרת, במיוחד לחדשים אתר נחמד http://www.umassmed.edu/diabeteshandbook/Hebrew/intro.htm

כל סוכרתי יכול למצוא שם מידע מועיל. בעיני זהו ספר מצויין. תודה מלי! גלעד

22/04/2004 | 08:01 | מאת: זהבה

mendosa כותב על פסטב מיוחדת, אשר מיוצרת באופן שמסירים ממנה את מירב הפחמימות, היא טעימה למדי, האינקס הגליקמי שלה :12 בלבד. לדעתו, הטרנד הבא בארה"ב יהיה לעבור למוצרים אשר יוצאו מהם חלק ניכר מהפחמימות על מנת להוריד את האינקס הגליקמי שלהם. איני מאמינה שבארץ ניתן להשיג פסטה זאת בשלב זה. http://www.mendosa.com/dreamfields-pasta.htm

22/04/2004 | 22:00 | מאת: יגאל

שהיתי לאחרונה בארה"ב ומצאתי שם המון מוצרים בשטח הממתקים בשם המותג " ATKINS" בערכים התזונתיים כתוב שתכולת הפחמימות במוצר שואפת לאפס, בגלל תכולת הסיבים הגבוהה, מאחר והמותג מאד מפורסם שם [שמו של יזם הדיאטה הידועה } והמוצרים נמכרים כמעט בכל סופר מרקט ובחנויות טבע ווטמינים, אני מניח שיש אמת בכתוב, אני מקווה שבקרוב ימצא יבואן שגם ייבא אותם ארצה כי הם טעימים ביותר ובטעמים שונים. יגאל

שלום רב מזה חודשיים רמות הסוכר שלי בדם אינן מאוזנות ונעות בין 200 לשלוש מאות. שני ה- A1C האחרונים שלי היו 9.2%. עד פברואר הייתי מאוזן כשנתיים שלוש. אני שומר על דיאטה (חוץ ממעט חטאים...) אני מתעמל באופן אדוק שלוש פעמים בשבוע התעמלות ארובית (ספינינג) ואני מטופל ב Glipizide 20mg לאחרונה הועלתה הכנות ל- 20מג' שניים בוקר ושניים ערב - ללא השפעה Folic acid 5 mg Enalapril 5 mg Atorvastatin 40mg (הועלה על ידי הרופא המומחה בשל חוסר הצלחה בהורדת הכולסטרול (כעת עומד על 200 ) והטריגליצרידים (כעת 331) Aspirin 75mg חוץ מהאטרווסטטין שכמותו עלתה, וה Atenolol 25mg שהפסקתי לקחת בהוראת הרופא אין שינוי לא בדיאטה, לא בפעילות הגופנית, לא במצב הלחץ האישי - והערכים פתאום מאד גבוהים. בן ארבעים ושבע ולא יודע מה לעשות. לא מבין למה יצאתי מאיזון. מה עלי לעשות כדי להתאזן שוב? תודה על עזרתכם.

לרונן, אם אתה בטיפול של רופא משפחה בלבד אני מציעה לך לפנות בהקדם לרופא מומחה לסכרת ולדיאטנית לסכרת. מעבר לזה, קרא קצת על סכרת, תרופות וכו' ותבין קצת על בעיות איזון וסוגי תרופות.

21/04/2004 | 20:22 | מאת: שרון

21/04/2004 | 20:31 | מאת: שרון

האם ניתן לקבל אינפורמציה על בדיקה הנקראת סי-פפטיד מתי ממליץ רופא לערוך בדיקה זו? מה בדיוק מגלה הבדיקה? האם קופות החולים ממנות בדיקה זו?

22/04/2004 | 00:27 | מאת: מאיר פרומקין

היי שרון, בדיקת הסיפפטיד נועדה לבדוק כלום מפיק הלבלב אינסולין, משמע, באם הלבלב מפיק כמות אפסית של אינסולין, הרי שמדובר בסוכרת מסוג 1אזי אין מנוס מהזרקת אינסולין, ומאידך אם מתקיימת הפרשת אינסולין עצמונית, מדובר בסוכרת מסוג 2 ובהתאם למידת החוסר ניתן להשלים בטיפול תרופתי מתאים את החוסר. לדעתי בדיקת הסיפפטייד חשובה גם לסוכרתיים מסוג 2, כי היא מלמדת על מידת הליקוי ועשוייה למנוע כל מיני הליכים של נסיונות בסוגי כדורים וכד'. בעקרון, מולקולת האינסולין נוצרת ממולקולה גדולה יותר הנקראת פרואינסולין שבתהליך היווצרות מולקולת האינסולין היא משילה מעצמה מולקולה שיש לה את צורת האות האנגלית C , ומכאן שמה. היות והם נמצאים ביחס של אחד לאחד, משמע אם מוצאים מולקולה אחת של הסיפפטייד, מבינים שהלבלב הפיק מולקולה אחת של אינסולין. לכן מציאת סיפפטייד ברמה נורמטיבית הוא אינדיקציה להימאות תקינה של אינסולין עצמוי, כזה שהלבלב מפיק. את הבדיקה הזאת ניתן לבצע ברמב"ם במחיר מסובסד יחד עם בדיקות נוספות. מאיר

21/04/2004 | 16:03 | מאת: מרי

שלום בבדיקה רוטינית מצאו אצלי גלוקוז 110 אחרי שבוע חזרנו על הבדיקה ומצאו 127 הייתי בצום לפני הבדיקות בערך 7 שעות השאלה היא מה עושים כעת ואם אפשר להסביר לי מה זה בדיקת דם להמוגלובין גלוקוז ופרוקטוסמין מה הקשר ביניהם בתודה

22/04/2004 | 00:33 | מאת: מאיר פרומקין

היי מרי, הערך של 127 לאחר צום הוא מעט גבולי. רצוי לכן לבצע בדיקה ממצה יותר, משמע העמסת סוכר שבה נוטלים גם משקה ממותק תקני ובוקים את ערכי הסוכר כל מחצית השעה כדי להיווכח האם רמות סוכר הדם מונחתות לגדר הנורמה מקץ שעתיים. ההמוגלובין בהקשר לסוכרת מייצג ממוצע של רמות סוכר הדם במרוצת שלושת החודשים בטרם הבדיקה. והפרוקטוזאמין משקף את אותו הממוצע אלא שלתקופתה של שלושה שבועות בטרם הבדיקה. וכאמור, לדעתי יש לבצע עקומת סוכר. מאיר

20/04/2004 | 20:31 | מאת: חגית- לד"ר קנטור

אובחנתי במהלך הריון כשייכת לקבוצת סיכון לסכרת מאז תום ההריון מצב הסוכר ללא שינוי. רמות סוכר בצום נעו בין 120-130 HA1c- נע בין 5.9 ל 6.3 (האחרון) מטופלת בגלוקאפאג' 500מ"ג *1 ביום לא נצפה שיפור משמעותי ברמות סוכר. HA1C .הרמות יורדות אך לא לרמות של 90-110 בצום או פחות מ5.9 במדד התלת חודשי שומרת על דיאטה דלת פחמימות זמינות בנוסף משקל גוף ירד ב2-3 ק"ג בחודשים אחרונים ל51. מה ניתן לעשות? האם גלוקאפאג' אכן מונע התפתחות המחלה?

21/04/2004 | 13:03 | מאת: זהבה

לחגית, לפני התיחסותו של דר' קנטר, נראה לי שחסרים לך מספר מושגים בסיסיים. רמת הסוכר בדם בבוקר, אחרי צום של 8-10 שעות צריכה להיות בין 80-110 , כאשר היא מתקרבת ל-110 צריכה להדלק נורה אדומה ולעמוד על המשמר, וזאת בלי כדורים , עם כדורים על אחת כמה וכמה. אם בבוקר רמת הסוכר מעל 110, סימן שהאיזון אינו אידיאלי, ומדובר ביותר מאשר במניעה...

20/04/2004 | 00:32 | מאת: דני לב ארי

שלום רב הנני בן 33 בשנתיים שלוש האחרונות מרגיש שמשתין ושותה הרבה יותר מבעבר ( כי צמא ). באחרונה, עקב בדיקת דם שגרתית שהראתה יוריק אסיד בדם גבוה של 9.7 קיבלתי מרופא המשפחה לעשות בדיקת שתן 24 שעות של יוריק אסיד ( שיצאה בטווח העליון ). במסגרת הבדיקה הבחנתי כי השתנתי 3.2 ליטר באותו יום ! מאוחר יותר ביצעתי בדיקה נוספת ליוריק אסיד ל 24 שעות ובאותו יום השתנתי 3.35 ליטר! יצויין כי באותו יום עשיתי לעצמי רישום מלא של כמה שתיתי וגיליתי ששתיתי 3.5 ליטר. דהיינו ב 24 שעות הבדיקה השניה שתיתי 3.5 ליטר והשתנתי 3.35. אני מניח שגם בכל יום רגיל אני שותה כ 3-3.5 ליטר. ההרגשה הכללית שלי היא בסדר חוץ מקצת עייפות שלפעמים יותר חזקה. כמו כן יחסית קר לי לעומת העבר ( מדדתי והטמפרטורה שלי לעתים אף מגיעה ל 35.2-35.5 ובד"כ -36.0 35.8 ). מעבר לכך כל בדיקות הדם שלי תקינות - סוכר, כימיה, ספירת ושקיעת דם וגם TSH ו T3,T4 . כמו כן ראיתי שבוצע לי בדיקת קורטיזול וטסטוסטרון שהיו תקינות. האם זה מעיד על בעיה מסוימת? האם יש לבדוק משהו או להתעלם? האם סביר כי אדם ישתין כמעט כל הכמות ששותה?

20/04/2004 | 13:56 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, כבר הרמב"ם לפני 850 שנה מבדיל בכתביו בין השתנה הנובעת מסוכרת לבין השתנת יתר שאינה קשורה בסוכרת. בסוכרת בלתי מאוזנת באופן קיצוני, ניתן להתקרב לעתים לכמויות שציינת, אך בכל מקרה יש לשלול אפשרות של "דיאבטס אינסיפידוס" שהיא הפרעה בתפקוד/רמות הורמון ה ADH . םנה בהקדם למרפאת מומחים אנדוקרינולוגים, לביצוע הבדיקו והמבחנים הדרושים לאבחון/שלילת הםרעה אנדוקרינית זו. בברכה

19/04/2004 | 22:41 | מאת: שרון

20/04/2004 | 13:57 | מאת: ד"ר יורם קנטר

מה?. מי? מו? מה השאלה? שאלי בתי - ונען!

19/04/2004 | 22:32 | מאת: יהודית

האם אנלוג האינסולין ליספרו -הומולוג מואושר להריון והנקה?

20/04/2004 | 13:59 | מאת: ד"ר יורם קנטר

יהודית שלום, למרות שעל פניו אין סיבה לשלול זאת, הרי שבשלב זה בישראל הליספרו אינו מאושר לשימוש למרבית הצער.

20/04/2004 | 15:21 | מאת: יהודית

איזה אינסולין מותר להשתמש במשאבה בזמן הריון והנקה?

20/04/2004 | 20:23 | מאת: מאיר פרומקין

הליספרו זה הרי ההומלוג של אלי לילי? הוא בשמוש כאנלוג מהיר לכל אלה שאינם משתמשים במשאבה. ככל שאני יודע הוא מאושר, או שנפלה כאן טעות. מאיר

20/04/2004 | 21:04 | מאת: נטע

זה כלל לא נכון שבארץ אינסולין ליספרו אינו מאושר בזמן הריון והנקה. לי יש משאבת אינסולין ובמהלך כל הריוני ובתקופת ההנקה, המשכתי להשתמש באינסולין ליספרו בהנחיית רופא מומחה לסכרת המטפל בי במסגרת מעקב בבית חולים.

19/04/2004 | 22:06 | מאת: יהודית

לכול משתמשה לנטוס בכללית הלנטוס בקופה עולה כ 300 שקל אני חושבת שבמרפאה של סכרת צריך לקבל מרשם אני מקווה שהלנטוס יכנס גם לסל התרופות יהוודית

20/04/2004 | 14:05 | מאת: ד"ר יורם קנטר

חיהודית וכל השאר שלום, הלנטוס אומנם נמצא להשגה סוף סוף גם בקופת חולים כללית לשרותך, ובמחיר מופחת לפי הסכם עם היצרן, אך הקריטריונים לאישור השימוש בו עדיין מגבילים את השימוש החופשי. בין הקריטריונים הדורשים אישןו של המנהלת או ה"מומחה" מטעם, מוזכרים מצבים שבהם למרות 4-5 הזרקות יומיות הסוכרת לא מאוזנת, מצבים עם עדות מוכחת להיפוגליקמיות מרובות או קשות וכ' וכ' וכ', כאשר כל :מחוז" מפענח אותן לפי ראות עיניו של המומנה המקומי... זו התקדמות לגב המצב הקודם ששם לא היה ניתן להשיג לנטוס בקופה זו כלל וכלל, ונקווה שעם הזמן תהיינה פריצות דרך נוספות, גם לגבי סוכרתים עם סוכרת מסוג 2 כמקובל במדינות אחרות בעולם החופשי.

18/04/2004 | 22:09 | מאת: רונית

אבי בן 80. עבר לפני כחודש וחצי ניתוח בו הוצאה יליה עם גידול. לפני הניתוח הוא הלך עם מקל באופן סביר אך איטי. עתה ברגל בכף הרגל פצע כנראה פצע לחץ עקב שכיבתו אחרי הניתוח חודש בלי שהצליח ללכת. עתה קיים פצע בכף הרגל שלא ממש מתרפא. למעלה ברגל כתם חום מתחת לברך הקיים כבר שנה. רופא עור אמר שיש בעיה בם ומכאן הכתם. המליץ לאבי פיזיוטרפיה. אחות הפיזיוטרפיה אומרת שאולי יש לו נמק. מה זה נמק?? רופא עור נתן לו רק משחה לפצע בכך הרגל. שינוי בעור בצבע חום כהה כמו שתיארתי מביא לנמק? אנו בהתלבטות. הפנו אותנו לרופא סכרת האם צריך רופא כירוג? או ששוב לחזור לרופא כלי דם שאמר שהכתם החום היה גם לפני שנה וזה כתוצאה כנראה מבעית כלי דם. אנו בבעיה מה עושים??

18/04/2004 | 22:27 | מאת: מאיר פרומקין

לא מבין. אם יש נמק, מה כאן עושות המשחות? נמק מחייב או טיפול אנטיביוטי נמרץ או התערבות כירורגית. פשוט לא מבין. נמק הוא ריקבון של רקמה ממחסור בחמצן, שעשוי להתפשט. ומתחייב טיפול ממוקד לעצירת הנמק. אני לא יודע, אבל משחות או פיזוטרפיה אינן מתאימות לעניין. לדעתי הפשוטה, לא כרופא אלא כאדם הגיוני. מאיר

21/04/2004 | 22:11 | מאת: רונית

למנהל הפורום שלום. תודה על הפורום הנהדר. זה הניע אותנו לפנות לבי"ח. בביח אמרו שיש נמק בכף הרגל בקרסול. כעת הוא מטופל במשחה מקומית. וגם קיבל אנטיביוטיקה. מאד מודה לך ולפורום זה. רונית

19/04/2004 | 12:56 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך כאשר רקמה אינה מקבלת אספקת חמצן (באמצעות הדם) היא מאבדת את חיוניתה ו"מתה". כתוצאה הרקמות "מתיבשות" ומופיע איזור נמקי של שריר/רקמה שאינם חיים עוד. אם הנמק אינו מלווה בזיהום מדובר על "נמק יבש" ואם הוא מלווה בכיב וזיהום מקומי מדובר על "נמק רטוב". לבעיית הטיפול המקומי בכיב/פצע לחץ מומלץ להתייעץ עם רופא פלסטיקאי. לבעית השינויים בכלי הדם מומלץ להתיעץ עם מומחה כלי דם או מומחה לבעיות הרגל הסוכרתית.

20/04/2004 | 07:45 | מאת: נוי

בתור בת לאבא ז"ל, אשר עבר קטיעת שתי רגליים (בגיל 62) עקב סכרת, אני ממליצה לך לפנות לד"ר ליפו (lipo) מירושלים. את הטלפון שלו נסי להשיג דרך אגודת "עזר מציון" בבני ברק. הוא רופא מומחה לבעיות רגליים עקב סכרת, הציל המון אנשים מקטיעה. שווה להגיע אליו. נוהרים אליו מרחבי הארץ. הוא מטפל בעלוקות. רפואה שלמה.

21/04/2004 | 22:07 | מאת: רונית

יורם שלום תודה על תשובתך. אבי הגיע לבי"ח ןאכן היה נמק בכף הרגל. הוא מטופל גם באנטייוטיקה. מודה לכם. תודה. רונית

18/04/2004 | 18:45 | מאת: חיה

חמותי בת 77 חולת סכרת כבר כ-20 שנה. היא מזריקה לעצמה אינסולין פעמיים ביום ולי נראה שההזרקה שהיא מזריקה אינה בכמויות הנכונות מאחר שהיא מקבלת היפו כול יומיים לערך. מה האוכל שהיא צריכה לאכול כדי שהתאזן הסוכר? לי נראה שהיא לא אוכלת נכון, וגם מזריקה לא נכון. בשאלותי אלייה היא לא אוכלת ירקות, סרדינים, גבינות רכות פחותות שומן מהפחד שהסוכר יהיה גבוה. האם זה נכון? הודה לתשובות מורחבות כדי שאוכל לעזור לחמותי מה השגיאות שלה. תודה חיה

18/04/2004 | 21:21 | מאת: מאיר פרומקין

חיה, מתי יהיה סוף סוף טוב גם עם ההגיון...... ובכן, כל מה שאת מציינת שחמותך לא אוכלת, דווקא היא יכולה לאכול היות ואינם מכילים פחמימות. ירקות, סרדינים, גבינות, באלה אין כ לפחמימות והם אינם מעלים את רמות הסוכר. אם היא מזריקה אינסולין פעמיים ביום, למה היא סוכרתית מסוג 2? והיפו כל יומיים זה לא סוף העולם, רצוי אמנם להמנע מהיפוהים אבל זה לא אפשרי. מה שקובע הוא אם רמות הסוכר סבירות. ואני מקווה שחמותך מודדת מספר פעמים ביום. ואם המדידות סבירות, אזי זה מה שקובע שמתקיים איזון בין כמות האינסולין לבין האוכל הפחמימתי שהיא צורכת. זה לא הכי מסובך אבל גם לא פשוט אבל קצת לא אפשרי דרך צד שלישי. קיימים כללים שכל מי שמזריק לומד אותם על עצמו, כמה אינסולין יש לצרוך במשך היום לכך כך וכך גרם פחמימות. ויש גם סוגים שונים של אינסולין. בקיצור, קצת קשה לי להעביר את המידע בדרך שכזאת, עם כל הרצון. מאיר

19/04/2004 | 16:58 | מאת: חיה

סליחה יתכן וטעיתי והיא סוכרתית מס' 1 . תודה על התשובות כעט אוכל להסביר לחומותי על השגיאות שלה בקשר למאכלים שהיא יכולה לאכול. ושוב תודה

20/04/2004 | 15:30 | מאת: מלי

מאיר אני מתפלאה שאתה שואל למה סוג 2 מקבל אינסולין, יש סוג 2 שמקבלים יותר זריקות מסוג 1

19/04/2004 | 13:05 | מאת: ד"ר יורם קנטר

חיה שלום, חמותך ואת זקוקות ל"רענון" יסוןי בכל הקשור לאיזון הסוכרת, הדיאטות, הרכבי המזון והאינסולינים מבחינת הסוגים/כמויות וזמני ההזרקה. לא ניתן במסגרת האתר להעביר קורס מזורז של "חינ וך מחדש". באשר לדיאטה מומלץ לפנות בדחיפות לדיאטנית חייעוץ ומעקב. באשר לאינסולינים מומלץ לפנות בדחיפות למומחה לסוכרת. באשר למכלול השאלות ששאלת - לנושאים אלו מוקדשים פרקים שלמים בהספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי". רכשי לך אותו כמתנה ליום העצמאות, ואם לאחר שתעייני בו טוב טוב תשארנה לך שאלות נקודתיות ספציפיות - נשמח לענות

18/04/2004 | 04:29 | מאת: פפי

האם יש אפשרות לבצע התיעצות-מקצועית בבית-החולים כאשר בקופ"ח,מסיבות אובייקטיביות של עומס ולחץ,לא ניתן לקבל מענה מהיר לכל הבעיות-ובמיוחד כאשר מטופלים כבר למעלה מחצי-שנה ולא הושג ע"י התרופות וכו' איזון בסוכרת. פפי.

19/04/2004 | 13:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בכל בית חולים גדול קיימות מרפאות לסוכרת שניתן להגיע אליהן ולשלם עבור ביקור/יעוץ חד פעמי אצל מומחה אמיתי, סכום שיחסית אינו גדול, שהקופה אינה מחזירה ואינה משתתפת בו. ניתן גם לפנות למומחה מוכר וידוע בסוכרת באיזור מגוריך, ולשלם עבור ביקור פרטי, אש ר הביטוחים המשלימים ("משלים מושלם","מכבי מגן זהב" ועוד) מחזירים כ 80% מדמי הביקור אצל מומחה שהוא מנהל מחלקה ומוכר על ידם ועד "תקרה" שך 490 ש"ח). לרשימת המומחים רצוי לעיין בדפי זהב בין הרופאים שיש להם תואר מוכר כמומחים באנדוקרינולוגיה, או להעזר ברשימת "המובחרים" של הרופאים ש"מוכרים" כטובים ביותר בארץ, ברשימת רופאי הסוכרת שהופיעה במוסף ידיעות אחרונות של ערב פסח. י

20/04/2004 | 11:56 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, תיקון טעות בתשובתי הלמעלה - המוסף ,הכי טובים" הוא מוסף הנבחרים השנתי של מעריב (ולא ידיעות כפי שהוטעתי לחשוב) המוסף התפרסם בחוברת עבה על ידי מעריב בערב חג הפסח, 5.4.04 .

18/04/2004 | 03:58 | מאת: פפי

כאשר בעקבות לקיחת התרופה מופיעים מס. תופעות לוואי הרשומות גם בדף-התרופה כתופעות מוכרות וביניהם שלשלים תמידיים (אלא אם-כן נאכל אורז וכד' בתדירות) באיזה תרופה אחרת ניתן להחליפה כדי שיפסקו השלשולים או שיש פתרון אחר? פפי

18/04/2004 | 07:29 | מאת: זהבה

התיעצות - אם את בככלית ויש לך ביטוח מושלם יש לך לך אפשרות להתיעצות, מספר פעמים בשנה וחלק מהתשלום מוחזר. על מנת לברר את כל ההסתיגויות, וההגבלות עדיף להתקשר ישירות לקופה ולשאול אותם. ביקור במרפאה סכרת בבית חולים, איננו כ" כך יקר, יחסית במובן, גם זאת ניתן לברר כמובן. גלוקומין - כמה זמן אתה נוטל ? באשר לתחליפים, איני יודעת ואיני מוסמכת, אבל באשר לגלוקומין, ידוע שרוב האנשים מתרגלים בסטפו של דבר, ורוב התופעות שציינת מפסיקות. יש להקפיד על נטילת הכדור עם האוכל ולאכילת פחמימות, בארוחה שאחריה נוטלים את הכדור.

19/04/2004 | 13:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הגלוקומין = גלוקופג'=מטפורמין =אפופאג' היא תרופה המשתייכת לקבוצת התרופות "עוקפות לבלב". בין התרופות שיכולות לבצע את הפעולות הדוצות יש להזכיר את ה פראנדאז ואולי גם את האבנדיה ( שהיא בעיקר תרופה "נוגדת תנגודת". כדי לקבל מידע נרחב יותר בנושא התרופות לסוכרת ותופעות הלוואי של כל אחד לחוד ובשילובים שונים, מומלץ לך לעיין היטב בפרקים הרלבנטים בספר" סוכרת - לחיות עם לה רגיש בלי" שנמצא בכל חנןויות הספרים.

17/04/2004 | 22:57 | מאת: יואב

שלום, לפני שבוע איבחנו אצלי סוכרת - סוכר בצום 310 בבדיקת רמת אינסולין נמצא - רמת אינסולין בצום 22 ושעה לאחר האוכל 41. האם זה אומר שאני type1? איזה רמת אינסולין יש אצל אדם בריא שעה לאחר האוכל?

17/04/2004 | 23:00 | מאת: יואב

היחידות בבדיקת האינסולין הן pmol\L

18/04/2004 | 01:12 | מאת: מאיר פרומקין

יואב, כללית, איני זוכר את המספרים הקשורים באינסולין אבל רמות סוכר גבוהות הן סממן לליקוי באינסולין. או שהוא חסר או שאינו פועל מסיבה כלשהי, כמו תנגודת, רצפטורים ומה לא. אם סוג 1 או 2? את זה בודקים לפי תפוקת הלבלב בבדיקת סיפפטייד. בד"כ אצל סוכרתיים מסוג 1 ישנה נוכחות שיורית, כמעט אפסית, של אינסולין. ומדוע אני אומר שיש לי בעיה עם המספרים? כי התוצאות שאתה מביא באשר לאינסולין גדולים בסדרי גודל מאלה הזכורים לי מתוצאות הסיפפטייד. כנראה עניין של יחידות המידה של הערכים. קשה להבין מספרים ללא יחידות מידה. אבל, בעצם יש הבדל מהותי בסממנים של סוגי הסוכרת. אלה מסוג אחד מאבדים במשקל, בד"כ יש להם אציטון בשתן, וסוכרתיים מסוג 2 מתגלים על רקע של עודף משקל. ואין שום חשש באשר לאופי הטיפול. סוכרתי מסוג 1 לא יוכל להסתדר, משמע לשרוד, ללא אינסולין. מה שלא מתקיים אצל סוכרתי מסוג 2. כדאי, רצוי וחשוב להתחיל מייד בטיפול תרופתי אצל מומחה לסוכרת והכל יבוא על מקומו במהרה. גם השאלות. ברור שאתה סוכרתי, יואב, ואל תבזבז זמן ללא טיפול. כל טוב, מאיר

17/04/2004 | 20:58 | מאת: 20th century girl

מה עושים אם מזריקים בטעות, קצת יותר מידי אינסולין ממה שצריך? לדוגמא פי 2?

17/04/2004 | 21:39 | מאת: ה נ ר י

האם פי-2 ? אוכלים פחממות+פירות,ובודקים סוכר, ממשיכים לאכול ולבדוק , לאכול ולבדוק...לדעתי יש ליצב את האינסולין ע"י אוכל ולא סוכר. את לא חייבת ללכת לישון הלילה!!! תרגישי טוב, ובעתיד בלי שטויות!!!

18/04/2004 | 01:14 | מאת: מאיר פרומקין

אוכלים...ומודדים כדי לא להיכנס להיפו. קצת ממתקים, עוגה, מה רע? זה כ"כ טעים שלפעמים עושים זאת בכוונה. מאיר

19/04/2004 | 20:27 | מאת: Joe

סתם שתרגישי סבבה, פעם הזרקתי את הכמויות הנכנות אבל התבלבלתי בין המזרקים. למזלי שמתי לב וגררתי חבר לשאוורמה ב-12 בלילה. (זה בטח קורה לכולם מתישהוא..) שבוע טוב! איל.

17/04/2004 | 12:12 | מאת: מלי

לזהבה סתם כך, יישר כח אני לא משתתפת הרבה אך נכנסת לפורום באופן קבוע, העצות שלך מצוינות ולמדתי ממך הרבה, לא תמיד צריך רק עצות של רופא בפורום, ותרומת בעלי הנסיון היא רבת ערך ביותר, אגב איפה נעלם לזר, לי הוא חסר מאד.

17/04/2004 | 16:10 | מאת: זהבה

למלי, תודה , אני סבורה שרבים יכולים לסייע . אני מקווה שלזר יחזור בהקדם, הוא חסר לרבים. שבוע טוב

17/04/2004 | 11:21 | מאת: יצחק

אני סובל ממספר מחלות : סכרת , מטופל באינסולין, אבנדיה וגלוקופז. יתר לחץ דם, מטופל בויסקס פלוס וראש ונורמיטן. טרגליצרידים , מטופל בלפיטור 20 + 10 , ליפינור. נוטל אומפרדקס ולוריוון. מזה כשנה אני סובל מבצקות ברגליים ונפיחות מהקרסוליים כלפי מעלה. כיצד ניתן לטפל בתופעה זו ולהקל על הסימפטומים? תודה,

18/04/2004 | 00:58 | מאת: מאיר פרומקין

ליצחק, איני רופא אבל מהמעט הידוע לי: בצקת ברגליים עשוייה להגרם בין השאר כתוצאת לוואי לתרופות, מליקוי במערכת הלימפה, מפגיעה בתפקוד הכליות על רקע סוכרתי (שניתן לבדוק בנקל, בעיקר להימצאות חלבון בשתן ואזי יש טיפול תרופתי), פגיעה לבבית הצריכה בירור אצל קרדיולוג, וגם, לדעתי, פעילות גופנית נמרצת כמו ריצה כתוצאה משברי מאמץ או משהו דומה, ואפילו עודף משקל. ואפשר גם, שעושים את כל הבדיקות והכל תקין אבל הבצקת קיימת וההסבר אינו ידוע. אני אומר את אלה לא כרופא אלא מתוך ההגיון והנסיון הפרטי שלי. משמע, וכאן אולי אעודד אותך. גם לי היתה בצקת שלא נמצאה לה סיבה קבילה והיא נעלמה. אני מבצע פעילות גופנית, איכשהו הורדתי במשקל, והבצקת נעלמה. אני משער שזה קשור איכשהו בפעילות הגופנית, בשינוי ההרגלים, או בהורדת המשקל. הטיפול התרופתי בד"כ הוא נטילת פוסיד שהיא תרופה משתנת, אבל גם מייבשת. אני לא לקחתי א תהפוסיד בהמלצת הרופה. אז קדימה. להוריד במשקל ולרוץ בעדינות. מאיר

18/04/2004 | 18:12 | מאת: מור אריה

גם אני סובל מבצקות.האבנדיה גורמת לעיתים לבצקת.ההמלצות של מאיר להורדה במשקל הן האופציה המעודפת לטיפול בבצקות.

17/04/2004 | 00:50 | מאת: סכרתי חדש

עד כמה שהבנתי לא ניתן לבצע בדיקת פרוקטוזאמין בקופת חולים "כללית". האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש מכשיר לבצוע בדיקות פרוקטוזאמין בבית וכמה הוא עולה ? האם מישהו יודע מה המצב העדכני בקשר לקבלת מקלוני בדיקה "פריסטייל"בקופ"ח "כללית"?

19/04/2004 | 13:29 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בארץ לא ניתן לרכוש ולקבל שירות למכשיר ביתי לבדיקת פרוקטוזאמין. בשלב זה אשר לאספקת מקלוני פרי סטייל יש לפנות למשלים/מושלם, יש להם שרות המופעל על ידי מח' ההנדסה שלהם לאספקת מקלונים הביתה במחיר "מוזל".

16/04/2004 | 17:19 | מאת: נוי

כבר שבועיים שאני נוטלת 2 גלובן (בוקר וערב). היום הוסיפו לי קלוקופאז' אחד בצהריים (הראש שלי מתפוצץ מכאבים). במקביל התחלתי לשמור על דיאטה (משקלי עודף). איך ? איך בדיוק אמור להיות לי כוח לעשות הליכה וספורט ? אני מרגישה לפעמים עייפה !!!

19/04/2004 | 13:36 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך. מומלץ לבדוק את רמות הגלוקוז בדם עת ש"הראש מתפוצץ מכאבחים" על מנת לשלול אפשרות של היפו וןנפילת רמות הגלוקוז בדם כתוצאה מפעולת הגלובן. אני מניח שהיות וכנראה אימך רזה כמו מקל הרי שיש לך תנגודת קשה לאינסולין, העולה ל"שמים" בעקבות אקרוחת הבוקר בתוספת "ממריץ" לבלב מקפיץ עוד יותר את רמות האינסולין, בצורת הגלובן... הכי טוב - לבצע מבחן של תפקוג /רזרגכה לבלית עם גלובן וארוחת מבחן, ולראות בדיוק מה התגובה הלבלבית, מהי הרזרבה ומהי מידת התנגודת לאינסולין. (ניתן לבצע ברמב"ם - לפרטים: טלפון 671549 057 .) בברכה .

20/04/2004 | 09:27 | מאת: נוי

תודה רבה ד"ר קנטר.

16/04/2004 | 17:13 | מאת: נוי

לא הבנתי בדיוק את הקטע של סוכרת סוג 1 או 2. מה הכוונה ? במה זה תלוי ? מי אמור להחליט מה אני ? אפשר הסבר בקצרה ? תודה מראש.

17/04/2004 | 07:40 | מאת: זהבה

לנוי, בכל אתר תוכלי למצוא הסבר. בקיצור : טייפ 1, הלבלב אינו מייצר אינסולין ואז צריך לספק מבחוץ, ע"י זריקות או משאבה. טייפ 2 - הלבלב אינו מייצר אינסולין בכמות מספקת ואז צריך להמריץ אותו באמצעות כדורים כמו גלובן. בנוסף, האינסולין אינו מצליח להכנס לתאים, קימת תנגודת , אין מספיק רגישות, ואז נותנים כדורים מסוג גלוקופז' ומציעים להוריד במשקל ולעסוק בפעילות גופנית. הבעיה היא למצוא את השילוב בין: דיאטה, פעילות וכדורים. קימות בדיקות באשר לפעילות הלבלב, אבל רופאים רבים נמנעים מלשלוח את המאובחנים לבדיקות האלה, ומעדיפים את שיטת הניסוי והטעיה - יתור זול לקופה.

19/04/2004 | 13:39 | מאת: ד"ר יורם קנטר

כפי שכבר נאמר - יש חומר בכל את. מומלץ לך לעיין בפרק "איזה סוג סוכרת יש לי?" בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" בהוצאת ספרי ידיעות אחרונות.

16/04/2004 | 14:14 | מאת: משה

ממה עשוי הסוכרזית? והאם יש חוץ מהסוכרזית ממתיק אחר לחולי סוכרת תודה.

16/04/2004 | 16:37 | מאת: זהבה

למשה, על גבי הקופסה רשומים המרכיבים. המרכיב הממתיק מבוסס על סכרין, הממתיק הנפוץ ביותר. ממתיקים נוספים: ציקלמט אספרטיים - המומלץ ביותר לסוכרתיים סטיויה - עשוי מצמח מתוק , ניתן להשיג בחנויות טבע הסברים מפורטים תוכל למצוא בספרו של דר' קנטר

15/04/2004 | 23:38 | מאת: נוי

רציתי לשאול האם קיימת בעיה כלשהי ב(כניסה ל)היריון (טיפולי הפרייה) עקב הסכרת המתוקה שהתגלתה אצלי ? מעוניינת בתשובה מוסמכת בלבד. תודה חברים.

15/04/2004 | 23:54 | מאת: גיל

אישתי סכרתית סוג 2, עברנו טיפולי הפריה ונקלטנו מהר, וכעת היא בשבוע 19. כך שאין קשר בין הסכרת לבין הניסיונות להריון. בהצלחה.

16/04/2004 | 17:11 | מאת: נוי

תודה גיל. שיהיה לכם בהצלחה. בטוח שהילד/ה יהיה מתוק !!!! (במובן החיובי של המילה).

19/04/2004 | 13:44 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, יש לודא שהסוכרת מאוזנת נהיטב, עם רמות גלוקוז על פני היממה דומות לאלו של הלא סוכרתים, לפני הכניסה חהריון, על מנת להבטיח התפתחות עובר תקינה ללא חשש לסיבוכי סוכרת של ההריון.יש לזכור שתחומי ה"איזון" הם שונים בסוכרתית עם סוכרת וללא סוכרת, והרבה יותר "חריפים" אצל הסוכרתית שרוצה להרות או בהמהלך ההריון עצמו, ובפרט ובמיוחד בשבועות הראשונים להריון, מומלץ ךךף לעיין בפרקים על סוכרת הריונית והריון בסוכרתיות, בספר: "סוכרת - לחיות עןם להרגיש בלי".

15/04/2004 | 23:36 | מאת: נוי

אל תצעקו עלי......... מעניין אותי אם ישנו מאכל שממנו מותר לאכול ולאכול..... מבלי שהסוכר "יקפוץ". לפעמים אני רעבה ורוצה לאכול.... אבל לא בא "להקפיץ". תודה מראש.

הרבה סלט ירקות. קל להגיד, הרבה יותר קשה לעשות.....

16/04/2004 | 17:12 | מאת: נוי

אין לי בעיה עם סלט ירקות. עושה המון, וממש בכייף (קצת מוזיקה ברקע). אם אני אוכלת ירקות וירקות וירקות - זה לא "ידגדג" לסוכר ? לא אמצא את עצמי לפתע בקפיצה מיותרת ? תודה הנרי.

19/04/2004 | 13:47 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך נוי, מומלץ שתפני בדחיפות לדיאטנית לקבלת הדרכה על המזונות והדיאטה המתאימה ביותר עבורך לפי נתוניך, טעמיך ותאוותיך האישיות למזונות אלו או אחרים. זהו ה "א-ב" של הגישה הטיפולית בסוכרת...

15/04/2004 | 22:54 | מאת: שרון

לכל מי שמבין ואולי יכול לעזור (אם אדם נחמד בשם לזר קורא זאת שמעתי כי יש הרבה מה ללמוד ממך) אבי חולה סכרת מסוג1 אבי אדם קפדן באופן יוצא דופן ומקפיד לאכול את המזונות בכמות ובצירופים שהומלצו לו ע"י רופאים ודיאטנים וכן מזריק לעצמו ע"פ הנדרש למרות זאת הוא אינו מצליח לאזן את רמת הסוכר בגופו ומגיע למצבים קיצוניים של היפו או יתר סוכר בדם נואשנו מלפנות לרופאים שלא מצליחים לתת פתרונות ולהביאו לידי איזון. האם יש מבינכם המכירים תופעות אלו ויכולים לסייע בידינו ולשתף אותנו כיצד ניתן בכל זאת לאזן את רמות הסוכר בגופו של אבי. תודה מראש שרון

16/04/2004 | 04:17 | מאת: מאיר פרומקין

שרון יקרה, הסוכרת אינה מתכון מסודר התואם את הכונות שלנו. אנו, הסוכרתיים משתדלים ומנסים, בל אנו לא נציגי האלוהים ולא תחליפי לבלב. זה זאנחנו מנסים, שומרים, אינו אומר שנצילח כי אנו כל כך שואפים לכך. משמע, יש סוכרת פרועה, שבירה, לא ברורה, עם הגיון משלה. באורח פראדוקסלי, ככל ששואפים ונלחצים יותר, לכאורה התוצאות המקוות מתערערות. איכשהו, בתוך בליל הקושי הזה, אביך ימצא קרוב לוודאי את נקודת האיזון. זה לא פשוט, אנא, האמיני לי. אם תתיעצי עם רופאים - מה זה יועיל למאבק היומיומי של אביך עם התנודתיות הזאת של ערכי הסוכר? זאת לא מתמטיקה. זה לא חשבון של בנק. שה לעיתים לא פשוט. האמיני לי. אולי, אם אביך יכנס לכאן וישתף אותנו בפרטים, אפשר שנוכל להאיר אולי איזה כיוון, ליקוי, מגמה. מהדאגה לשמה לא ניתן להסתייע. מאיר