פורום סוכרת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
13237 הודעות
10525 תשובות מומחה

מנהל פורום סוכרת

30/04/2003 | 20:42 | מאת: רותי

בקשר לתוכנה המתרגמת... ניכנסים ל - www.nana.co.il יש קטוגריות באתר,בוחרים בתוכנות. בחיפוש תוכנות רושמים-lingoware מורידים את התוכנה מהאתר,ומתקינים אותה לאחר מכן. 14 יום התוכנה בחינם,ולאחר מכן יש קומבינות להמשך הזמן...

30/04/2003 | 21:53 | מאת: מאיר פרומקין

30/04/2003 | 14:23 | מאת: זיוה

לד'ר קנטר שלום, אני בת 70 חולת סכרת ללא טיפול תרופתי. אני בודקת את ערכי הסוכר בבוקר ובערב, שאלתי היא מהם הערכים התקינים של הבדיקה בבוקר ומהם בערב? כמה פעמים ביום עלי לבדוק? תודה על תשובתך.

03/05/2003 | 20:45 | מאת: חלי

זיוה שלום הערכים התקינים הן בבוקר והן בערב הם עד 120 ולמחמירים עד 110 אם את שומרת על ערכים קרובים לכך יכול להיות שמספיקה רק דיאטה כלומר שמירה על האוכל מבחינת הסוכרת. בברכה חלי

29/04/2003 | 16:55 | מאת: מייקל

שלום רב אני בן 45 עד לפני כמה חודשים הכל היה 10 לפני כחצי שנה היה לי איזה דיין ודברים עים הבוס שלי בעבודה ! אחרי בדיקה היה לי 580 בבדיקה שהיתה בחדר מיון עים כל אותם טיפולים ירד ל150 אני נימצא במעקב אני משתמש בכמוסות של גלוקו גארד היום הסוכר עומד על 114 אני רוצא לדעת עים יש בקופה תחליף בתודה מיכאל

29/04/2003 | 18:22 | מאת: מאיר פרומקין

מייקל, גוקוגארד, אינו טיפול או תרופה, דומני. הכל נראה לי משונה. עניין עם הבוס ועד אז הכל היה תקין. אף מילה על סוכרת. מי אני שאקלקל את האידיליה. כדאי לברר בקופה או אצל רופא מהו התחליף המתאים. כל טוב, מאיר

28/04/2003 | 11:51 | מאת: שרית

אם אדם אוכל הרבה מתוק ומאכלים לא בריאים ואין סכרת במשפחה, האם יש לו סיכוי בעתיד לחלות בסכרת ?

28/04/2003 | 14:28 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אכילת וזלילת סוכרים זמינים בכמות מעל חלסביר ואכילה לא נכונה, יכולה להעמיס על הלבלב, ולעתים לתרום לכיוון של סיכון לסוכרת. לא הוכח קשד ישיר בין הדברים, כלומר לא כל מי שאוהב מתוק מפתח בהכרח סוכרת.

28/04/2003 | 09:11 | מאת: דרור

בקופת חולים נאמר לי שבין מקורות הפחמימות, אסור לי (לדוגמה) לאכול דבש (ואני מתכוון באופן כללי בלבד). אבל, נאמר לי גם, שהמקורות המותרים לי לפחמימות, הם לחם, שבולת שועל, פתיתים, בורגול, תירס, אורז. אז באיזו ארוחת בוקר בחו"ל, אכלתי (לאחר שעה פעילות ספורטיבית ומנוחה)בעיקר זיתים, עגבניות, מלפפונים, דגנים עם חלב, וגם, שלוש פרוסות לחם שיפון מרוח בחמאה. בבדיקה לאחר שעתיים, היו לי רמות סוכר של בערך 170 . בבוקר שלמחרת, אכלתי אותו הדבר אבל נמנעתי מהלחם, ורמות הסוכר היו לאחר שעתיים ברמה של בערך 98. אז מה שאני שואל, האם יתכן שללחם המלא כמדומני, היתה כזו השפעה הרסנית? קרוב משפחה שלי, חולה סכרת, אפילו נזף בי באיזה אירוע משפחתי שאסור לי לגעת לחלוטין בלחם ולהתמקד רק בבשר וירקות. אז מה אומרים המומחים?

28/04/2003 | 10:58 | מאת: אלי

אם אכלת דגנים, כדאי להמעיט אם לא לוותר לחלוטין על הלחם. בעיקרון לך על 2 פרוסות של לחם קל. אני שותף להרגשתך וגם לי קשה לאכול רק 2 פרוסות. אגב, באיזה ספורט אתה מתמקד ? (ע"פ ההמלצות שקיבלתי האירובי מומלץ)

28/04/2003 | 11:17 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בעבר הלא רחוק, היה נהוג ל"ייעץ" לסוכרתים לחדשים - "לא לאכול סוכרים"(נכון!) ו"לא לאכול לחם"-(שטות מוחלטת!ׂ. בכל כלכלה יומית של סוכרתי יש לכלול פחמימות מורכבות, ולחם מלא הוא אידאלי לשם כך, ולחם שיפון או לחם דגנים עוד יותר טוב. המינון המינמלי שיש לאכול ביממה הן 3 פרוסות לחם, וברוב המקרים מותר עד 5-6 פרוסות לחם מלא. הדיאטניות בגרמניה למשל מדריכות את הסוכרתיים לאכול שווה ערך של "12 יחידות לחם ביממה" תוך החלפת הפרוסות במאכלים אחרים לפםי טבלאות תחליפים, כך שההדרכה היא לא בקלוריות אלא ביחידות לחם שווה ערך ללחם. ההשוואה שעשית באופן חד פעמי בין ארוחה ללא לחם לארוחה עם לחם היא נכונה לגביך לאותו בוקר. לאורך זמן ההמנעות בכלל מפחמימה מורכבת (לחם, קטניות) עשירה בסיבין תזונתיים היא שטות. לפרטים נוספים נא עיין בפרקים על כלכלה נכונה בסוכרת ועל הסיבין התזונתיים בספר: סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי, בתאבון!

28/04/2003 | 15:56 | מאת: דרור

מסתבר שאני באמת לא מבין בסכרת, בילדות כמדומני, למדוני שצריך לכתוב "סכרת" ולא "סוכרת" או שגם הזכרון כבר נדפק לי גם. איך אני קונה את הספר הזה מבלי לזוז מהכורסאת מנהלים שלי?

29/04/2003 | 08:48 | מאת: לזר

דרור שלום, לחם שיפון וכל לחם המבוסס שיש בו דגנים הוא נהדר לכל אדם, ובעיקר לחולה סוכרת. ה-170 שאתה מציין אינו מספיק להערכת העשייה שלך בבוקר, משום שלא ציינת מה היתה רמת הסוכרת לפני הפעילות הגופנית. יתכן שבעקבות פעילות גופנית רמת הסוכר שלך עלתה עוד בטרם אכלת ארוחת בוקר. צריך להיות מוכן גם לתרחיש כזה. לגבי הלחם: מצד אחד, לחם השיפון (נסה פומפרניקל הגרמני - זהו הלחם הטוב ביותר שקיים בעולם!) מתפרק בדופינו לאט, לאט ובלי שום קשר למספר הפחמימות שבו. זה מבטיח שמירה על רמת סוכר תקינה ובלי עליות לשיאים גבוהים (מדובר כאן על האינדקס הגליקמי של הלחם) טרם פעילות גופנית בדוק רמת סוכר כדי לא להיות מופתע. מקור העליה ברמת הסוכר לא כל כך פשוט כפי שמדמה לנו בדרך כלל.

29/04/2003 | 09:48 | מאת: דרור

בענין רמת הסוכר, ברוב המקרים כשאני מתעורר בבוקר, יש לי בערך 103-105 בימים הנדונים, היה לי לפני הפעילות הפיזית תוצאות בתחום של 90-98 (כפי הנראה תוצאה של סדר היום הקודם) ואחרי הפעילות (באותו המקרה שתארתי, צעידה בקצב 6 קמ"ש למשך שעה) הערך השתנה לבערך - 88. לחם פומפרניקל, דרך אגב, אני אחפש מעכשיו לחם פומפרניקל, יש רמות שונות של לחם כזה, אתה אולי יכול לומר לי מי עושה לחם כזה שהוא בטעם הכי אטרקטיבי? תודה על ההתיחסות.

29/04/2003 | 15:24 | מאת: Gubi

שלום דרור, בקופת חולים וגם בבתי חולים עובדות תזונאיות, איך נקרא לזה - אלופטיות! הן מחוברות בטבורן ובידע שלהן למשרד הבריאות, אז למה אתה כבר מצפה. לחם שיפון הוא עדיך בהחלט על לחם רגיל או לחם מחיטה מלאה מבחינת בגלסימיות (גלקימיות) שלו. אבל...אבל...אבל... הוא עדיין מכיל ג-ל-ו-ט-ן!!! הלחם העדיף ביותר מבחינה בריאותית הוא לחם מחיטה נבוטה. אני יודע שבזמנו מאפית אנג'ל אפתה לחם כזה, איני יודע אם עדיין קיים???!!! באשר לממתיקים, הממתיק העדיף לכל הדעות הוא STEVIA עם אפס גלסימיות. הוא לחלוטין אינו מכיל פחמימות. אם אוכלים מגוון של מוצרי מזון בארוחה מסוימת, העלייה ברמת הסוכר נקבעת בעיקר ע"י סה"כ צריכת הפחממות באותה ארוחה, ולא האינדקס הגלסימי של הפריטים (HAUSER). כמות סה"כ האוכל שנאכל בארוחה גם הוא בעל השפעה קרדינאלית על עלייה ברמת הסוכר בדם. פריטי מזון הגלסימיים הבאים כתובים בסדר יורד של גלסימיות: גזר לבן - PARSNIP, תמרים, תפוחי אדמה רגילים ומתוקים, דלעת, אבטיח, חיטה מלאה, קוסקוס, קמח תירס, אננס, מישמיש מקופסאות (מישמיש מיובש הוא בעל אינדקס גלסימי נמוך), מנגו, תירס, פופקורן. אישית, אם הייתי חולה סוכרת או סרטן הייתי נמנע לאכול את הנ"ל על קיבה ריקה. מקווה שעזרתי

29/04/2003 | 16:24 | מאת: לזר

אתה יכול לקרוא חומר מהמקור. ראה דפים של האתר של מנדוסה (הוא סוכרתי טייפ 2). אם אתה לא סוכרתי ולא בדקת על גופך אינדקס גליקמי, עדיף שתקרא את האתר. שלי גם כן, אל הוא צנוע יותר http://www.mendosa.com לצערי האתר של מנדוסה עבר וגם דף המעבר כעת בחזקת "לא קיים" אז ראה דפים שלי בנידון. http://www.tcb.ac.il/Extra/type1file/gi.html רק בריאות

30/04/2003 | 21:05 | מאת: יגאל

לחם מחיטה נבוטה מיוצר מזה שנים על ידי " לחם-חי", יש להם גם גירסה ללא מלח. אין לו תג של האגודה הישראלית לסוכרת. נמצא בכל המרכולים.

ד"ר קנטר שלום, שאלתי היא למעשה אם בת זוגי סובלת מסכרת נעורים מה הם סיכויי צאצאינו לחלות במחלה ? תודה

בוקר טוב לא., אם את קוראת אנגלית, כדאי שתקראי על הפגם הגנטי שגורם/לא גורם לסכרת. את הדיון והלינק תמצאי קצת בהמשך. מרתק ומאלף ומלמד עד כמה הענין מסובך.

28/04/2003 | 09:12 | מאת: א.

לא הוספת את הלינק ולכן ...

28/04/2003 | 11:23 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, ברגע שאחד מבני הזוג הוא סוכרתי, כל צאצא נמצא בסיכון גבוה יותר מאוכלוסיה רגילה לפתח סוכרת עתידית. קיימים הערכות ונתונים שונים לגבי "אחוזי" הסיכון. לגב י הצאצא זה או 0% אם הוא לא מפתח סוכתר או 100% אם הוא כן יפתח... ג ם מי שישנם אצלו סמנים גנטיים מסוימים נמצא בסיכון גבוה יותר אך לא בהכרח תופיע אצלו סוכרת. כך שמה שעובאר בתורשה היא לא הסטכרת אלא הנטייה לפםתח סוכרת תחת תנאים מסוימים. יתכן מאד שתוך מספר שנעים יהא ניתן לתת "חיסון" למניעת סוכרת עתידת בקבוצות סיכון, כרגע הדבר אינו ישים. כדאי לשמור שילדיכם ישמרו על משקל תקין, כלכלה מאוזנת ללא עודפי סוגכרים זמינים ויחיו חיים בעלי פעילות גופנית יומיומית, ובכך תמעיטו את הסיכוי להופעת סוכרת (אם בכלל) בעתיד הרחוק.

לדרור, הלינק צויין ע"י מאיר: http://www.dna.com חפש במחלות

27/04/2003 | 18:36 | מאת: אלי

כולם כותבים ומייעצים לסוכרתיים איך לרדת במשקל ואילו אני דוקא צריך להעלות 4-5 ק"ג. איך עושים זאת בלי להעלות את הסוכר ? תודה אלי

28/04/2003 | 04:08 | מאת: פיקולינו

מאסת השירים תגדל וכתוצאה מכך משקל הגוף שלך יעלה אבל ללא צבירת שומן מיותר. הורומון האינסולין מחולל פלאות בהתפתחות השרירים.

28/04/2003 | 11:27 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מומלץ לפנות לדיאטנית שתרכיב לך דיאטה מאוזנת מבחינת הפחמימות אך עשירת קלוריות (2200 -2400 קלוריות ליממה)., ותוך 3 חדשים תעלה כרצונך.

28/04/2003 | 21:40 | מאת: פיקולינו

אני חושב שחסרים לי כמה נתונים שלך כמו גובה ומשקל ובעיקר גילך שזה נתון עיקרי. אם אתה רזה מאוד ובני משפחתך גם וכולכם אוכלים כהלכה ובכל זאת רזים ביותר אז זה הגזע שלכם וחילוף החומרים שלכם טוב מאוד מן הסתם אז הפחמימות בלבד כמו שיעץ לך ד"ר קנטר יעזרו לך כמו כוסות רוח למת, אבךל לא נתת לי פרטים ושאלת שאלה סבוכה ומורכבת ואתה ממש חוכמולוג, תן פרטים. השריר המתפתח כפי שיעצתי לך יוסיף לך משקל והוא יצרוך יותר חלבון לגדילה שלו מאשר פחמימה, אבל מאחר וזאת פעילות אשר שואבת גם המון גלוקוז מהגוף אתה עלול לגלות ירידות תלולות ברמת הסוכר שלך, לפיכך אל תמנע מפחמימה. צרוך פחמימה כרגיל אבל הפחת מכמות האינסולין ועקוב אחר המתחולל בגוף בעזרת גלוקומטר. אם אתה שייך לסוג 2 אז שכח את כל מה שאמרתי ונהג כאשר יעץ לך ד"ר קנטר. דבר אחרון: לפני ששואלים שאלה חשוב לתת את כל הנתונים החיוניים על מנת שלא תקבל חלקי תשובות. כל טוב.

27/04/2003 | 12:08 | מאת: גילה

האם יש אנשים טייפ 2 שהגלובן לא משפיע עליהם כלל או שזה ענין של מינון, ומה המינון המקסימלי ליממהץ כמו כן, כמה כדורי גלוקופז' ניתן לקחת ביום, ובאיזה שעות תודה

28/04/2003 | 11:34 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, גלובן שייך לקבוצת "ממריצי הלבלב", וקיים בשוק מעל ל35 שנה. המינון המקסימלי הוא עד 4 כדורים של 5 מ"ג ליממה. לאחר שימוש ממושך בו הגוף יכול לפתח "עמידות" ואז בהרופא ימליץ להחליםו בסולפניל אוראה אחר (דוגמת גלורוייט) או נובונורם. הגלוקופג' שייך לקבוצת התרופות "עוקפות הלבלב". המינון המקסימלי בארץ הוא עד 3 כדורים של 850 מ"ג ליממה, למרות שהאמריקאים מציעים להסתפק ב פחות (שם ישנם כדורים של 500 מג והם ממליצים עד 4 ביום.} לפרטים נוסבים על כמויות, אופני פעולה וכדומה מומלץ לעיין בפרקים על הטיפול התרופתי בסוכרת , בספרי:"סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי".0 אם לאחר מכן תשארנה עוד קושיות - אשמח לענות.

26/04/2003 | 20:49 | מאת: Gabriella

שלום! אני תלמידה חטיבת ביניים ברעננה. אני מכינה עבודה בנושא ה"סוכרת" ורציתי לדעת אם ניתן לבדוק את לאתר את הפגם התורשתי על ידי בדיקות גנטיות? אשמח אם תענה לי בהקדם. תודה מראש.

27/04/2003 | 04:56 | מאת: אייל (הראשון)

אחותי, מה נשמע ברעננה? מה איבדתי שם? נולדתי שם ואני חולה על המקום. האם את בכיתה של שחף שטרן? ראי את השאלה הכמעט זהה שלו/שלה כמה הודעות קדימה בפורום זה ואת התשובות שנתקבלו. ד"ש לחב'רה ברעננה, אהיה אצלכם בקרוב ביום העצמאות.

26/04/2003 | 11:58 | מאת: ראש גזר

האם גזר טוב לחולי סוכרת? אפשר לאכול אותו בכמויות גדולות? האם מיץ גזר טוב לחולי סוכרת? מהו הערך הגליקמי של גזר? עד כמה שידוע לי גזר הוא ירק ולא פרי, אז האם מיץ גזר נחשב למיץ ירקות ולא למיץ פרי וככזה הוא פחות מזיק ממיצי פרי? מה בכלל דינם של מיצי ירקות לעומת מיצי פירות חוץ מהעדר הסיבים תזונתיים אצל שניהם? האם תכולת הסוכר שלהם שונה משמעותית? שיהיה לכם יום כתום. שירי ראש גזר

28/04/2003 | 11:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, גזר נחשב לירק מקבוצת הירקות האדומים, מהם מומלץ לאכול לא יותר מ3 ביממה. שתייתץ מיץ גזר בכמויות גדולות,כמו אצל ה צמחונים/טבעוןנים למינהם עלולה לגרום לשקיעה של קרוטן - פיגמנטי צבע צהוב-כתום, כך שהעור וכפות הידיים. מצהיבות כמו בצהבת (אך האישונים נשארים לבנים). בגזר ישנם ויטמינים כגון ויטמין A החשוב לראית לילה, מאידך עודפי הויטמין עלולות להזיק. האמונה אומרת שהגזר שומר על הראייה (וההוחכה היא - האם ראית פעם שפן עם משקפיים?..) אין כל עדות שאכילת גזר מונעת או שומרת על העין משינויי כלי הדם של הסוכרת. ההמלצה אם כן - לא להגזים, ולאכול במידה, לא יותר מ3 גזרים בינוניים ליום, ולא יותר מ 3 פירות ליום.

26/04/2003 | 02:13 | מאת: אהובה

רציתי לשאול מהו התפריט היומי לסוכרת

26/04/2003 | 03:23 | מאת: מאיר פרומקין

אהובה, תפריטו של הסוכרתי היא כשל האדם, למרות שרצוי להתאימה עם דיאטנטית בהתאם ליעדים, נניח אם רוצים להפחית במשקל וכד'. עד 6 פרוסות ביום, כ- 4 מנות פרי, פנת פחמימות בארוחת צהרים, בשר, גבינה לבנה, אשל...מה רע? שיקנאו הבריאים. מאיר

26/04/2003 | 20:19 | מאת: חלי

אהובה שלום להוסיף על דבריו של מאיר את יכולה לקנות את הספר "ללא סוכר בישול ודיאטה" באגודה לסוכרת יש שם מתכונים פשוט נפלאים לא מסובכים ואפילו הלא סוכרתיים יכולים לאכול מהם יש גם תפריטים לקינוחים למיניהם הכל עם פירוט של קלוריות מלבד זאת בספר מצויינים תפריטים יומיים לסוכרתיים שבוודאי תוכלי לאמץ אחדים מהם מומלץ לך בחום(ולי אישית לא יוצא מכך דבר) בתיאבון חלי

25/04/2003 | 13:54 | מאת: שחף שטרן

1) מהו הפגם התורשתי שגורם למחלה? 2) האם ניתן לאתר את הפגם התורשתי על ידי בדיקו תגנטיות? לא מצאתי תשובה לשאלות אלו בכל מקור מידע שחיפשתי (כולל ספרים בנושא).

26/04/2003 | 12:16 | מאת: אייל (הראשון)

לא ציינת אם כוונתך לסוכרת סוג 1 או 2, אולם נראה לי כי עד היום לא ניתן היה לזהות את הגן או הפגם. אולי רק עכשיו לכשהושלם פרוייקט הגנום האנושי כן אפשר.

26/04/2003 | 15:03 | מאת: סיון

לגבי השאלות על הסוכרת, האם יש הבדל בפגם התורשתי בין סוכרת סוג 1 לסוכרת סוג 2? כיצד ניתן לברר זאת? האם יש מקור מידע שיתן לי מידע על הפגם התורשתי ואיתורו ע"י בדיקות גנטיות?

25/04/2003 | 12:33 | מאת: שגית

שלום, אני רוצה להכין עוגה ניסתם פעם להקציף חלמונים אם ממתיק נוזלי ויצא קצף ? מה התחליף לשמנת מתוקה ? תודה שגית

28/04/2003 | 11:44 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מוןמלץ לעיין בספר "ללא סוכר בישול ודיאטה" בהוצאת מודן. יש שם הרבה מתכונים גם לעוגות, בהוכנו והצליחו יפה (גם נראה נעים, וגם טעים)

25/04/2003 | 07:06 | מאת: שושי

האם גרודים ועיקצוצים סימן לסוכרת?

25/04/2003 | 09:49 | מאת: חלי

שלום לך מניסיון שלי אישי פצעים שלא נרפאים במיוחד ברגליים יכולים להוות סימן לסוכרתלמשל אצלי שנתיים שלוש לפני שנתגלתה הסוכרת (אני TYPE1 ) הופיעו פצעים ברגליים בעיקר בשוקיים שגרמו לי לגרד אפילו עד זוב דם וכל רופאי העור שהלכתי אליהם והמשחות והדיאטות שנתנו לי לא עזרו וברגע שהתגלתי כסוכרתית והתחלתי עם זריקות אינסולין נעלמו הפצעים כלא היו. מאז שגיליתי כי אני סוכרתית התחלתי לחקור ולקרוא חומר על המחלה וראיתי שבדיעבד הפצעים היו סימן לסוכרת .נכון לעכשיו כשיש לי סוכר גבוה יכולים להופיע אצלי פצעים אבל לא באותו מצב שהיה לפני כן. בברכה חלי

26/04/2003 | 21:30 | מאת: מחשבות

ככה זה התחיל אצלי. גרוד בכל הגוף שהיה שווה ערך לפרק אפל במיוחד בתיקים באפלה. למחרת הלכתי לרופא שחשב שזו אלרגיה. לאחר יומיים נוספים נשלחתי לבדיקת דם והבשורה לא אחרה לבוא.

28/04/2003 | 11:48 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לילך, גרוד ועקצוץ יכולים להיות סימנים מבשרים לסוכרת, בפרט כשרמות הגלוקוז גבוהות. כשהגרד הוא במפשעות הדבר מבהוה בעיה כי בעקבות הגרוד עלול להתפתח זיהום פטריתי או חידקי משני. יחד עם זאת קיימיות סיבות רובות נוספות לגרד (תגובה למאכלים מסוימים, אלרגיות לתרופות או חומרי ניקרוי, מתח חריג ועוד) ולכן מומלץ לפנות לרופא עור לברור ולאבחון. וכמובן - לעבור בדיקות לשלילת סוכרת או קדם סוכרת.

25/04/2003 | 06:01 | מאת: סוזנה

אני לא קוראת אנגלית היכן למצוא חומר בעברית על בעיות סוכרת? תודה

27/04/2003 | 15:52 | מאת: Lara

www.metukim.co.il למען האמת באמת שאין מספיק אתרים בעברית... :(

28/04/2003 | 11:51 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הספר המומלץ הוא ""סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" בהוצאת ספרי חמד וידיעות אחרונות. -ספר שחייב להיות בכל בית שיש בו סוכרתי. האתר המומלץ הוא: www.matalk.co.il

24/04/2003 | 23:02 | מאת: נינה

מה הם הסימנים לסוכרת תודה.

25/04/2003 | 09:52 | מאת: חלי

שלום לך, הסימנים לסוכרת הם: צמאון, שתן רב בעיקר בלילה, ייתכן ירידה במשקל, אלו בגדול הסימנים

28/04/2003 | 11:59 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הסימנים המופיעים בשלב מתקדם יחסית של הסוכרת, משום שהם נובעים ממעבר הגלוקוז לשתן וספיחת מים לשתן, מופיעים כשהרמה של הגלוקוז בדם היא מעל ל"סף הכליתי" כלומר מעל ל 178 מג%, בעוד שסוכרת מוגדרת כ"סוכרת של ממש" כבר ברמה של 126 מג% בצום (ואז אין סימנים לרוב.) הסימנים אם כן אם - שתינת יתר ביום ובלילה, יובש בםה וצמא, לשון יבשה בלילה ולקראת הבוקר. קיימת נטיה לאכילת יתר ברוב המקרים, בעוד שבסוכרת מסוג 1 קיימת ירידה קיצונית במשקל. קיים טשטוש ראיה (בגלל שינויי קמירות העדשה בעין בעליות הסוכר) קיימת עייפות יתר ונטיה להרדמות מוקדם בערב נטיה להופעת פרונקולים וזיהומי עוןר שלא מתרפאחים בקלות במקרים קיצוניים של חמצת וקטוזיס עלולה להתפתח הפרעה בתמצאות וחוסר הכרה. מומלץ לקבלץ פירוט נוסף והסבר מלא לעיין בספר:"סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי"

24/04/2003 | 21:22 | מאת: יהודית

שלום אני חולת סכרת מקבלת אינסולין נובורפיד ואינסולטרד שלוש פעמים שתי זריקות בזמן אחרון אני הרבה בהיפו הרופאה המטפלת אמרה לי שאני צריכה לעשות בדיקה לתיפקודי כליות האם תוכל להסביר לי מה זה אומר תודה יהודית

28/04/2003 | 12:27 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, האינסולין מתפרק בעיקר בכבד ובחלקו בכליות. לכן כל הפרעה בתפקודי הכליוןת גורמת לכך שהאינסולין אינו מתפרק ומצטבר, ואז הדבר עלול להביא להיפוגליקמיה. לכן יש לבדוק את תפקודי הכליות (קראטינין, אוראה, חומצת שתן ולפעמים גם CCT ) אם התפקוד הכליתי הוא תקין צריך לחפש את הסבות להיפו במקום אחר (אי התאמה בין איסולין לארוחות? הפרעה בהורמונים הקונטררגולטורים? חוסר איזון בין פעילות גופנית להזרקות/דיאטה.ועוד).

24/04/2003 | 14:35 | מאת: קובי

שלום לכולם ברצוני לדעת האם יש מכשיר למדידת הסוכר ללא צורך בדקירה?

28/04/2003 | 12:29 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, קיימים מספר מכשירים העוקבים אחר רמות הקלוגוז ללא דקירת האצבעות. הבעיה היא באמינותם וכך שהם אינם זמינים בארץ והקופות אינן תןמכות בציוד הנלווה. ראה באתר של www.matalk.co.il

24/04/2003 | 13:54 | מאת: נאוה

שלום לך האם יובש בפה מעיד על בעית סוכר בדם?

26/04/2003 | 21:31 | מאת: מחשבות

לא תמיד, אבל זה בהחלט סימן לא מעודד ואחד הסימנים היותר מובהקים למחלה.

28/04/2003 | 12:53 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הועדה לאישור תרופות ואביזרים לסל הבריאות מתכנסת אחת לשנה בד"כ לקראת דצמבר. לאור הברוך הכלכלי שהמדינה נמצאת בו, לא נראה לי שתאושרנה השנה צתרופות של שהן. בשלב זה אין עדיין אישור. ממקורות החברה נאמר שניתן יהיה להשיג בבתי המרקחת תמורת טבין ותקילין "אחרי פסח".

23/04/2003 | 08:32 | מאת: ישראל

חג שמח בזמן האחרון מתחילה רמת הסוכר בדמי לעלות - לפני כמה חדשים הרמה היתה בים 110 לכ-150 אולם בזמן האחרון הרמה עלתה עד לשיא של 220 ויורדת ל-181 בערך אפילו לאחר הליכה של שעתיים רצופות. הבוקר עם ההשכמה היתה 140 מדובר בחולה אוצרטיב קוליטיס - לא פעילה ולאחר נתוח מעקפי לב לפני 6 שנים משתמש בכדור אחד של גלוקומין 850 ליום. פעילות גופנית של הליכה ברגל כשעתיים ביום. האם זו הדרדרות רצינית או שיש צורך להגדיל את כמות הגלוקומין שומר בדרך כלל על סוכר - אולם פה ושם "חוטא" עם איזו עוגיה בשבת (לא רציני) אשמח על תשובה. תודה וחג שמח ישראל

23/04/2003 | 08:33 | מאת: ישראל

שכחתי לציין את גילי - בן 60 ישראל

25/04/2003 | 01:15 | מאת: גיל

הזמן האפקטיבי להליכה הינו מינימום 40 דקות אולם לא בטוח ששעתיים הן לא יותר מידי . גם אני פקפקתי בזה עד שלקחתי עמי מכשיר ובדקתי אחרי 45 דקות כל רבע שעה . אל תתייחס לשינויים מינורים בטווח סטייה של המכשיר אלא מגמה כללית בכמה בדיקות . כך תוכל לראות מה אופטימלי עבורך

25/04/2003 | 20:29 | מאת: ישראל

ערב טוב לא היתה התיחסות לנושא רמת הסוכר אם אפשר דעה מקצועית למכתבי מה-23 לחודש זה תודה

26/04/2003 | 03:25 | מאת: מאירל

23/04/2003 | 01:38 | מאת: בני

שלום רב אני בן 53 וסובל מסוכרת מטיפוס 2. ומלחץ דם אני מטופל בתרופה GLUCOMIN ובתרופות להורדת לחץ דם כמו ANAPRIL אני מעדיף תרופות צמחיות, במידה שישנן כאלה. האם מוכרות תרופות צמחיות לטיפול בסוכרת ובלחץ דם שיכולות להחליף את התרופות הנ"ל? בני

26/04/2003 | 15:14 | מאת: ירון

מחבר: ירון תאריך: 26-04-2003 15:02 סובל.. סובל מאוד נמאס לך לקחת תרופות ללא תוצאות חברת ענק אמריקאית פיתחה עבורך סידרת מוצרים מהפכנית על טהרת צימחי המרפא ובעזרת טכנולוגיה זו ניתן לקבל תוצאות תוך שבועיים. המוצרים מופצים ב-58 מדינות בעולם ויש להם אישורים של כל משרדי הבריאות באותם מדינות. אז כעט עם נמעס לך לסבול לנו יש את הפתרון לכל בעיות אקנה,צלוליט, ירידה במשקל או עליה,אסטמה, מיגרנות, פסוריאזיס, צרבות (אולקוס),עצירות,סוכרת, נפילות אנרגיה, תוכניות מותאמות לספורטאים וכדומה. צור קשר בטלפון: 066-377381 או הדואר אלקטרוני שפורסם.

26/04/2003 | 18:22 | מאת: ד"ר אריק לשם N.D

לבני שלום, ציטוט מדברי הרמב"ם, " היו מזונותיך-תרופותיך",יתן לך להבין איך לעשות את השינוי . המזון שאותו אתה אוכל הוא צמח המרפא החשוב ביותר. בסל זה של מזון (צימחי מרפא)יש להוסיף או לגרוע. כמובן, שקיימים צמחים בעלי איכויות מרפא כמו ה"היפרשום" הטיבטי ,(שאותו אני מפיק כבר שבע שנים) ועוד צמחים רבים בעלי תכונות ספציפיות הידועים כמורידי סוכר או המשפיעים על מערכות הגוף ובעקיפין משפרות תיפקודים ואיכות חיים . בימים אלו מסתיים בידוק של טינקטורת ה"די-אבטיס"-מיצוי+חליטת צמחים- על כ- 20 מטופלים. התוצאות מרשימות. אשמח לעזור. 054501989

28/04/2003 | 13:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לא מובן לי מה יש לך נגד "תרופות" - לא פעם הן בנויות על ייצור סינטטי של מרכיבים המצויים בצמחים, בהבדל אחד - הכמויות לכל טבליה הן מוגדרות ומדויקות, קיים זמן תפוגה לתכשיר המסחרי, וקיים מידע רב של בדיקות ונסיונותצ חיה ואדם שהוכיח מעל לכל ספק את יעילותה של התרופה, יתרונותיה וחסרונותיה. אין לי שוב דבר נגד אוכלי עלים ושותי תמציות צמחים, הבעייה היא שכמעט ב 90% מהמקרים אין מחקרים כפולי סמיות המוכיחים מעל לכל ספק את יעילות השיקוי הצמחי, אין מידע לגבי טריות ושמירת הפעילות לאורך זמן ( מה פועל בתמציות התה - הצמח עצמו או העובש שצמח עליו?). וכן לא ברורה השפעת "תערובת " של מספר צמחים שונים ויחסי הגומלין בין מרכיביה, אפילו אם הם מ"טיבט" , "קברי האינקא", "מקדשים הודים עתיקים" או מקום אכזוטי אחר. מומלץ שתעיין בפרק על רפואה אלטרנטיבית בסוכרת בספר :"סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" או תכנס למאמר בשם זה באתר www.matalk.co.il אם עדיין תהיינה לך קושיות בנושא - נשמח לענות ולהתייחס.

23/04/2003 | 01:28 | מאת: בני

שלום רב אובחנתי לאחרונה כסובל מסוכרת מסוג 2 . אני בן 53 ועוסק בריצה כמעט מדי יום. אני רץ כ- 10 ק"מ. להפתעתי, בדיקות סוכר שאני עורך מיד אחרי הריצה, מראות ערכים גבוהים יותר מאלה שבזמן מנוחה. האם מוכרת לכם תופעה כזו? האם כדאי להמשיך בריצה? תודה כני

23/04/2003 | 14:22 | מאת: מחשבות

מאמץ גופני מגביר את ייצור הסוכר בכבד. אין לי המלצה מה לעשות במקרה של ספורט המלווה במאמץ רב יחסית.

25/01/2004 | 19:53 | מאת: אמיר

ייתי מעוניין מאוד לקרוא באינטרנט חומר בעברית כל סוכרת מסוג 2 ופעילות גופנית. אודה אם אקבל הפניות לקישורים או מאמרים רלוונטיים.

28/04/2003 | 13:05 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, עקרונית מומלץ לעסוק בספורט יומיומי וכל המרבה הרי זה משובח. אולם לפעמים קיימים סוכרתיים לגביהם הגוף מגיב למאמץ כאילו לסטרס, וכתוצאה מעליית הורמוני הסטרס הדיאבטוגנים עולה הסוכר במקום לרדת , כמקובל אחר מאמץ. אולי אם תרוץ 5 ק"מ ולא 10 המצב ישתפר ? כדאי לנסות!

22/04/2003 | 18:45 | מאת: דני

סכרתי 23 שנים. עליות וירידות באיזון. המוגלובין a1c תקין לאורך כל השנים. בשנה האחרונה נבדק פרוקטוז אמין ונמצא גם תקין. למה בכל זאת יש סיבוכים (לב עיניים ועוד)

24/04/2003 | 10:22 | מאת: לזר

שלום דני, לא הבנתי הרבה מהנאמר, אבל אפילו לבריאים יש סיבוכים כלשהם. לדוגמה, גם לא סוכרתיים עוברים ניתוחי קטאראקט. מה זה המוגלובים תקין? למה עשית בדיקת פרוקטוזאמין? הרי בדיקה זו היא אינדיקאטור הקשור להמוגלובין a1c משוקלל לשבועיים שלושה לאחור סך הכל. מה? רק הסוכרתיים חולי לב? אולי אתה שואל לגבי סיבוכים באופן כללי? לא הבנתי.

24/04/2003 | 23:17 | מאת: דני

שלום לזר הסיבוכים הם בגלל הסוכרת כך לטענת הרופאים המטפלים שכחתי לציין שגילי הוא 42 לקיתי בהתקף לב בגיל 37 לטענת הקרדיולוג זה בגלל הסוכרת המוגלובין a1c שלי הוא 5 החלפתי רופא סוכרת והוא זה שביקש לבדוק פרוקטוזאמין כדי להיות יותר בטוחים

22/04/2003 | 13:37 | מאת: מנשה

בעקבות הכתבה שפורסמה בידיעות בתאריך 21.4 יש לי שאלה בכתבה אמרו שדי בזריקה אחת ליום ואין צורך בבדיקות דם, עשיתי חיפוש בפורום וקראתי שהאינסולין הנ"ל הוא כאינסולין רקע, כמו הבזל של המשאבה, והאחרי הארוחות יש להמשיך ולהזריק את התוספת, ACTRAPID או ליספרו או כל מיני בעלי תווך השפעה קצר. אז מדוע בכתבה הם לא אומרים את הדברים הנכונים ונותנים לכלל חולי הסוכרת לחיות באשלייה שאכן זו זריקה אחת ביום וללא בדיקות ? ? ? והדגש כאן על המילה אחת.

22/04/2003 | 19:53 | מאת: מאיר פרומקין

מדוע לא אומרים בעיתון את הדברים הנכונים? שאלה טובה. עיתון הוא פיליטון הנכון למי שמאמין ששם, יושבים מי יודעים משום מה, טוב יותר. הקיצר, כל מה שאתה כותב הוא נכון. והעיתון, הם יתממו, הרי כל מה שכתבו נכון כאור היום. אלא מאי, לא הכל. אז מה? צריך למדוד, גם בלי זריקות. צריך להשלים באינסולין בולוסי, תמיד. והלנטוס משמש כרקע יציב למשך יממה. חג שמח, מאיר

22/04/2003 | 22:14 | מאת: מנשה

תודה רבה לך מאיר וחג שמח לכולנו

22/04/2003 | 12:25 | מאת: רועי

בבדיקה שנערכה לי בצום של 12 שעות רמת הסוכר שלי 104 האם זה תקין והאם עלי לשמור אני בן 44 תודה

22/04/2003 | 19:49 | מאת: מאיר פרומקין

כן, רועי, תשמור. חג שמח, מאיר

21/04/2003 | 21:36 | מאת: טל

האם ידוע למישהו על מומים אצל ילדים הנולדים לגברים חולי סוכרת?

28/04/2003 | 13:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, סוכרת אצל האב אינה גורמת למומים בלידה אצל העובר,בפרט אם האם בריאה ואין לה סוכרת הריונית כל שהיא..

21/04/2003 | 08:04 | מאת: אריה

איזה ויטמין מןמלץ להורדת רמת הסוכר כתוסף?

28/04/2003 | 13:11 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אין כיום "ויטמין" המוריד את רמות הסוכר.

21/04/2003 | 07:44 | מאת: אריה

האם טחינה אמורה להעלות את רמת הסוכר

23/04/2003 | 14:26 | מאת: מחשבות

למה אתה חושב כך? טחינה ממש מומלצת לחולים ובכלל.

20/04/2003 | 23:24 | מאת: אילן

קרוב משפחה שלי, בן 54, חולה סוכרת ותיק, שוכב מזה חודש במחלקת שיקום בבי"ח לאחר קטיעת רגל שמאל (מתחת לברך). עוד מאז שהתאשפז עם הזיהום המקורי ברגל (שהביא לקטיעה), לפני שלושה חודשים, הוא סובל מקשיי נשימה - בעיקר בשכיבה, בעיקר בלילה. חמצן עוזר מעט מאוד, אינהלציה עם חומר מכווץ ריריות עוזרת קצת יותר. שמעתי ממשפחה סוכרתית אחרת שידוע קשר בין מחלת "ברגר" (לא מצאתי את השם הזה באינטרנט בכלל) לבין סוכרת - כלומר קשיי נשימה הידועים כסיבוך של סוכרת. מי מכיר? מי יודע? תודה מראש, אילן

21/04/2003 | 21:22 | מאת: adi

היי, אבל תנסה פה: http://doctors.msn.co.il/forums/list.php?f=15 עדי

24/04/2003 | 12:52 | מאת: עובר אורח

למחלה קוראים "בירגר" זוהי מחלה דלקתית שפוגעת בכלי הדם ובעיקר בעורקי הרגליים. המחלה פוגעת במיוחד במעשנים. שילוב סוכרת ועישון, הוא "לא נחמד" (זה בעדינות) במקרה זה. הופעת נמק ברגל מקורו במקרים אלה, בדרך כלל בבירגר ולא בסוכרת. אחד הסימנים הראשונים הוא "צליעה לסירוגין" שכשמה כן היא. פעם כן ופעם לא. אם האיש מעשן, מוטב לו שיפסיק מיד!

28/04/2003 | 13:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אלן בירגר היה רופא כלי דם שתאר מצבים של הפרעת כלי דם פריפריןם בגפיים התחתונות של צעירים מעשנים כבדים, ללא סוכרתכיווצי כלי הדם בעקבות סיגריה אחת, ולא כל שכן מעחל ל20 נליום, יחד עם גורמים אחרים הביאו לתגובה של כלי הדם ההקפיים בגםיים התחתונות., לסתימתם ולהופעת מצבי נמק שהצריכו קטיעה. לא פעם בשל העישון הכבד מתלווה גם הפרעה נשימתית של מעשנים כבדים. היות וסוכרת היא לחמעשה מחלה של כלי הדם הגדולים והקטנים, נתקלים פה ושם בסוכרתי אשר קיימת אצלו הפרעה בכלי הדם בגפיים על רקע של חסימות הנובעות וקשורת סבסוכרת. זה בדרך כלל במבוגרים מעל גיל 50 עם "ותק" של שנות סוכרת. התוצאות של נמק וחסימות לזרימה התקינה עלולות כמו בבירגר בצעירים להסתיים בקטיעות. הכי גרוע הוא - שסוכרתי כזה ממשיך לעשן - וחורץ את גורלו לנכות וקטיעות, ולכסא גלגים. קל יותר להפסיק לעשן, ולעשות הכל לאיזון טוב ינותר של הסוכרת...

20/04/2003 | 21:34 | מאת: ענת

ביתי בת ה 17 נבדקה בדיקת גלוקוזה בדם. והתוצאות היו 80 במבחנה הראשונה (בצום) אחרי שעה וחצי, שוקו, וכריך התוצאה היתה 72 האם התוצאה סבירה? מה היא אומרת?

21/04/2003 | 02:20 | מאת: מאיר פרומקין

ענת, עפ"י התוצאות בתך בריאה ואין חשש מסוכרת. חג שמח, מאיר

22/04/2003 | 10:34 | מאת: ענת

תודה על מענה מהיר, חג שמח, מקווה לא להתראות יותר. (בלי העלבות)

נאמר לי שיש קשר בין חשיפה ללחצי קול גבוהים ( בתדרים נמוכים) לבין מחלת סוכרת מבוגרים. האם זה נכון? היכן ניתן לקרא על זה? תודה !

22/04/2003 | 19:56 | מאת: מאיר פרומקין

מה ששמעת נראה לי משונה. לסוכרת יש קשר למחסור באינסולין. מה לכך ולתדר נמוך של גלי קול? שמועה. חג שמח, מאיר

הנה מה שענו לי בפורום סאונד (אחת מהתשובות) פורסם: ראשון 20 אפר',03 23:37 -------------------------------------------------------------------------------- HI/LF sound (לחץ קול גבוהה/תדר נמוך) זה המונח הלא כל כך שגור (לא מעולם הסינטים במקרה זה), ובאמצעותו המוח מפריש אנדורפין ואנדרנלין בשפריץ לתוך הדם. אלו סמים לכל דבר. ויש להם תפקיד. בין השאר לשכך כאבים. השאלה מאין הכאבים בזמן שהגוף מופצץ ב-HI/LF sound? ( השערה שעדיין לא אומתה, שמדובר בהרס כלל-תאי בשל חדירת גלי הקול (Vibroacoustic Syndrome) ע"פ J.C. Guignard. עד השערה זו, האמינו שמדובר רק בפגיעה או נזק ברכיבי שמיעה ואיזון. זה מוביל אותנו מידית לפגיעה במערכת העצבית, כלי דם, אפילפטיות ושבץ, אם ננסה להתאים מספר דוגמאות קליניות לתדרים של מתחת ל-100 הרץ ולחצי קול בסביבות המאה פלוס דיבי לחץ. 'מצחיק', ביחוד עבור זה שבא כדי לרקוד, אבל כל מערכת השרירים נמצאת בויברציה ברגעים אלו, ואז כבר כל הגוף שלנו כלול בחגיגה הזו, אין איבר יוצא מהכלל, בכל כיוון שרק נסתכל על זה. קוריוז עבור מתפעל הגברה: דווקא כשהפיזור (מהמערכת או מההקרנה) גדול יותר, הגוף נרגש פחות מהלחץ, כך גם התחושה (למעשה, מצב דומה להופעה ללא הגברה כלל). תן ללהקת רוק להפגיז את הקהל עם נמוכים בדיסטורשן, ויש לך מתכון לשלהוב ופיעפוע מעין סמים תוך גופי. "חזק ונקי". לבריאות הנה לינק נוסף : http://www.omnisonic.com/articles.html ותגידו לי עכשיו אם זו שמועה

20/04/2003 | 18:37 | מאת: רונית

מעונינת בשם של רופא המתמחה בפצעים בכף רגל סכרתית (פודיאטור)מקווה שכתבתי נכון הבעיה הינה מתמשכת חשוב שיהיה מומחה בתחום זה

28/04/2003 | 14:07 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בניגוד לרב פירר, ואין אנו נוהגים "לתת שמות" או להמליץ על רופא או פודיאטר זה או אחר. תנסי לברר אם במרכז הרפואי באזור מגוריך קיימת מרפאה להפרעות כף הרגל הסוכרתי, ותתיעצי אתם על מי הם ממליצים ולמי הם מפנים .

19/04/2003 | 21:12 | מאת: עדית

האם יש קשר בין סכרת נעורים והופעת דלקת בגידי כף היד ?

28/04/2003 | 14:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בסוכרת בכלל (ולכן גם בסוכרת מסוג 1) קיימת אפשרות של סיבוכי הסוכרת בגידי כף היד. הגידים יכולים להתעבות (מה שנקרא "דופיטרון"), יכולים להתקצר ולמשוך את האצבעות של הרגליים בכיפוף קבוע , כמו צפרני נמר יכוליןם להביא ל"תפישה" של האצבעות (אצבע "טריגר" ועוד. כדאי להתיעץ עם רופא מומחה לכף היד במרפאות כף יד באזור מגוריך.,

שלום לכולם דר קנטור בזמן האחרון התחלתי לקרוא שיש בפיתוח מד סוכר שעובד דרך עדשוה מגע ובודק דרך נוזלי העין. רציתי לדעת האם זה נכון והאם יש תוכנית להכניס את זה ארצה. זה יכול להיות אדיר במקום 5-6 דקירות ביום. ארל

28/04/2003 | 14:12 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, המוןח היהודי, וןגם הלא יהודי ממציא לנו פטנטים... לא קראתי על כך. האם תוכל להפנות אותי למקור בו מצאת את הידיעה? אם יש בזה משהו זה - זה מענייין.

לדר' קנטר, במקרה, הופיע מאמר בעיתון הארץ על הנושא, בגליון של אתמול, 28.4.03

19/04/2003 | 13:48 | מאת: רמי

מה זה אומר ?

19/04/2003 | 18:03 | מאת: טל

28/04/2003 | 14:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

לא פעם נוכחות גבוהה של חלבונים בשתן גורמת לשתן להקציף. מומלץ לבדוק שתן באיסוף שך 24 שעות למיקרואלבומין ולחלבון (פרוטאין) בשתן .

19/04/2003 | 13:44 | מאת: רמי

לפני מס' חודשים שמתי לב לכך שאחרי ארוחות מסוימות יש לי צלצולים באוזניים היום נראה לי שיש קשר הדוק לסכרת שלי (150-230 ) משהו יכול להרחיב ? תודה

28/04/2003 | 14:16 | מאת: ד"ר יורם קנטר

לא ידוע לי על קשר כזה

19/04/2003 | 10:24 | מאת: אברהם

שלום רב ברצוני לדעת מה זה עודף אינסולין -סימנים-משמעות-השלחות בתודה אברהם

28/04/2003 | 14:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מפאת קוצר המקום לא ניתן לפרט את כל שאלותיך . מומלץ לך לעיין בפרק על: "אינסולין עודף ותנגודת" וכן בפרק על "היפוגליקמיה - סכנח חיים" בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי".

19/04/2003 | 08:00 | מאת: יוסי תוכי

ד"ר שלום. אני מטופל ב4 מ"ג אבנדיה ביום, ובנוסף אני לוקח 3 כדורי גלוקופג' ביום מיד אחרי כל ארוחה שאלתי ? מתיי הזמן המתאים ביותר במשך היום לקחת את האבנדיה, האם אחרי הארוחה או לפניה ? ובאיזה ארוחה של היום אכי רצוי לקחת אותה ? תודה מראש. יוסי.

28/04/2003 | 14:20 | מאת: ד"ר יורם קנטר

בבוקר, מיד לפני האוכל

18/04/2003 | 23:50 | מאת: שלי

מה בדיוק גורם למחלת הסכרת ?

21/04/2003 | 12:45 | מאת: דור

היי הגורם לסוכרת סוג 1-נעורים , או סוג 2-מבוגרים ? יש להם גורמים שונים.

23/04/2003 | 19:17 | מאת: שלי

הכוונה לסכרת המופיעה אצל מבוגרים

28/04/2003 | 14:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, התשובה לשאלתך ה"פשוטה" מהווה פרק שלם בספר : "סוכרת -לחיוץת עם להרגיש בלי" עייני נא בפרק על "הסיבות והגורמים לסוכרת." אם לאחר מכן עודש תהיחינה לך תהיות וקושיות - נשמח להשיב.

18/04/2003 | 22:21 | מאת: יהודית

שבת שלום האם האינסולין לנטוס נמצה בארץ והאם מישהו כבר משתמש בו שבת שלום יהודית

22/04/2003 | 18:24 | מאת: דני

יש כתבה על הלנטוס בידיעות בתאריך 21/4/03

18/04/2003 | 17:03 | מאת: אברהם

אני חולה סוכרת הרבה שנים , ובשנה אחרונה הפיעו פצעים על הקרקפת. האם הפצעים קשורים למחלה .? האם ניתן לרפא את העור מהפצעים המגרדים.?

28/04/2003 | 14:24 | מאת: ד"ר יורם קנטר

28/04/2003 | 14:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מומלץ לפנות בדחיפות לרופא עור להגדרת הסיבה לפצעים בראש. בסוכרת אינה גורמת לכך, אבל יכולה להחמיר ולהאיט ריפוי של תהליך גירויי או זיהומי בקרקפת. פנהי לרופא מומחה ויפה שעה אחת קודם, ואל תגרד!

18/04/2003 | 05:07 | מאת: רחלי

למה אין מוצרים ללא סוכר כשרים לפסח???????????????? לא שוקולד, ג'לי, ריבה, חמאת בוטנים, עוגיות....טוב נו, הבנתם זה לא שאני חיה על זה (גם ככה אסור לי לאכול המון דברים בלי שום קשר לסכרת) אבל אני ממש מרגישה שאין לי מה לאכול וכולם יכולים מה שבא להם ורק מתלוננים שאין מה לאכול מי קרא לזה חג בכלל? :-(((((

18/04/2003 | 22:42 | מאת: מחשבות

זאת בדיוק ההרגשה שלי ולא רק בפסח. הצורך לחשוב על כל מה שמכניסים לפה...

19/04/2003 | 07:30 | מאת: זהבה

שבת שלום וחג שמי, לפעמים כדאי לחשוב על מה שמכניסים לפה, על ההשלכות, על התוצאות . הבעיה היא שלא כולנו גודלנו על ברכי הידע והמודעות, והתוצאה היא מיני מחלות משונות, שחלקן הן תוצר של התרבות המערבית המודרנית. לו חינכו אותנו והרגילו אותנו מילדות לחיים בריאים יותר, היינו מפנימים אורח חיים אחר והיום לא היינו צריכים לספור ולבדוק כל מה שנכנס לפה, זה היה פשוט מאוד הופך לחלק מאישיותנו, ואולי היינו זוכים להיות יותר בריאים. ראו נא, כמה משאבים משקיעה ארה"ב בחינוך ופעולות הסברה על מנת להפחית את מספר השמנים. לכן, חשוב לראות את הצד החיובי, משך הזמן זה הופך להרגל ולטבע שני, ואני בטוחה שתרגישו יותר טוב, ותלמדו להנות ולהתענג ממה שמותר וממה שיש.

18/04/2003 | 00:44 | מאת: יש לי שאלה

היי דוקטור יש לי שאלה! אני יודעת שסכרת זה מצב של אי איזון ברמות הסוכר בדם (הגדרה כללית "ובגדול") אבל.... השאלה שלי היא כזאת! אדם הנמצא בהיפוגליקמיה משמע שרמת הגלוקוז שלו בדם נמוכה מאוד, תאי גופו אינם מקבלים דיי סוכר לצורך תיפקוד תקין. במצב כזה הגוף מגיב בהזעה, חיוורון ובמצבים מסויימים ללא טיפול אף בחוסר הכרה. במצב של היפר, בדם יש כמות גדולה של סוכר ובין היתר הגוף מגיב בעור אדום וחם, ריח אצטון מהפה וכו. השאלה שלי היא כזאת: במצב של היפר יש כמות גלוקוז גבוהה בדם מדוע? כי אין אינסולין שיעביר את הסוכר מן הדם לתאים, משמע שגם לתאים אין גלוקוז בדיוק כמו מצב של היפוגליקמיה אז מדוע ולמה הגוף אינו מגיב כמו במצב של היפו (נגיד חוסר הכרה) אלא מגיב שונה? שאלתי כבר רופאים ופראמדיקים רבים ואף אחד לא נתן לי תשובה מספקת ורק הלך סחור-סחור אודה לך מאוד אם סוף סוף תוכל אתה לענות לי על השאלה. בברכת חג שמח

18/04/2003 | 01:36 | מאת: מאיר פרומקין

הכל נכון אלא שלא זהו שורש העניין. סוכר הדם משמש גם את האנרגיה הדרושה לתפקוד המוח האחראי על כל מערכות החיים. במצב של היפר, אמנם התאים לכאורה חסרים פחמימות, אבל אין כל מחסור אנרגיה למוח ולכן הכל תקין ובהיר. לא כך בהיפו, שאזי נוכח המחסור באנרגיה נפגעות מערכות אוטונומיות כדי להותיר את פעילות המוח במינימום ביזבוז אנרגיה על מערכות שאינן "חיוניות" לחיים. וככל שרמת הסוכר תרד כך יוחמר המצב עד לאובדן הכרה, שגם זהו מצב המונע צריכה של אנרגיה. כך שאין כל קשר לתאים עצמם, החסרים פחמימות במידה זאת או אחרת מחמת ליקוי כלשהו באינסולין, שהרי זאת בדיוק מחלת הסוכרת. ההיפר מבטא מחסור שכזה לאורך זמן, משמע שהסוכר ממשיך לעלות באין גורם שינחיתו, ומאידך חסרון הפחמימות בתאים המבצעים הליך שריפה אנרגטי גורם לכך שהגוף מפצה חוסר זה בפירוק שומנים לפחמימות ומכאן הפסולת הקטונית וריח האציטון. המוח, במקרה זה, חוגג על "עודף הסוכרים" בדם. בהיפו, כאמור, המצב שונה בתכלית. התאים חסרים פחמימות, ובכך אין כל חידוש. אלא שגם המוח, הצורך כמחצית מסוכרי הדם, מתחיל להגיב על החוסר הזה ומכאן תגובת ההיפו העשוייה גם להיות מסוכנת לחיים במידה ולא תטופל. ההסבר לכך הוא אם כן שאספקת האנרגיה למוח מתבצעת ישירות מסוכרי הדם. לפיכך תופעת ההיפו פוגעת מיידית בפעילות המוח על כל המערכות הנשלטות מוחית, ואילו ההיפר לא פוגע בשום פעילות מוחית בטווח הקצר והמיידי. חג שמח, מאיר .

18/04/2003 | 02:11 | מאת: מתעינין

אנסה לפשט את התשובה הסוכרת נובעת ממצב של חסר אינסולין ו.או שפעילותו אינה תקינה . האינסולין אחראי בין היתר להכנסת סוכר לרקמות המטרה כגון רקמת שומן שריר וכבד , ברקמת המוח אין צורך באינסולין על מנת שהסוכר יכנס לתאים והכמות שנכנסת תלויה ישירות ברמת הסוכר בדם. מכאן גם נובע השוני בתסמינים . חסר אינסולין וכתוצאה מכך "היפר" אכן גורם ל"רעב" בתאי המטרה אך לא במוח בעוד שרמת סוכר נמוכה כן משפיעה (ראה תשובתו של מאיר ) כאשר בשלב ראשון הגוף מנסה לגרום לעלית סוכר הדם ע"י הגברת הפרשת הורמונים נוגדי אינסולין כמו אדרנלין ועוד (בכדי לנצל את המאגרים) והללו גורמים "למזלנו " לתחושות ההיפו - הזעה דופק מהיר וכו', במידה ורמת הסןכר מאוד מאוד נמוכה מנגנונים אלו אינם יכולים לעזור ולכן מופיע אבוד ההכרה.

18/04/2003 | 11:33 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, השאלה שלך מורכבת ןקצר המקום להכנס לפרטים. עקרונית - כאשר רמת הגלוקוז נמוכה בדם, מופעלים מנגנוני האזעקה המטבולים המתבטאים בסימנים של "הך או ברח" - דפיקות לב, פחד, רעד הזעה וכולי. רק בשלב מתקדם יותר, עקב חסר גלוקוז למוח מופיעים הסימנים שקשורים בהפרעות פעילותו עד לאיבוד ההכרה. כאשר הגלוקוז גבוה בדם, ואין אינסולין במידה מספקת, הסימנים הם לא מעודף הסוכר תא אלא של הצפת המערכות המטבוליות, כתוצאה תצטברות חומצות קטו הגורמות לחמצת ולקטוזיס. הסימנים הם בחלקם ביטוי של נסיונות של הגוך להלחם בחמצת על ידי נשימה מהירה ואופיינית ("נשימת פי הדג", )הרחבת כלי הדם, נסיונות להפטר מעודפי הקטונים על ידי הפרשת האצטון בנשימה ובשתן ועוד. להסבר מלא ומפורט, מנומלץ שתעייני בפרקים עך המערכת המטבולית, וכן על היפוגליקמיה והיפרגליקמיה בספר:"סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" חג אביב שמח

18/04/2003 | 16:44 | מאת: יש לי שאלה

17/04/2003 | 17:18 | מאת: לימור

אני בת 20 ואבי חולה סוכרת רציתי לדעת אים בגיל כזה אני יכולה לחלות בסוכרת וגם מה הסימנים למחלה?

17/04/2003 | 22:33 | מאת: מאיר פרומקין

לימור, אפשר לחלות בכל גיל בכל מחלה. בגילך לסוכרת יש סימנים מובהקים כך שלא ניתן לטעות בהם. רצוי לבדוק באופן קבוע את סוכר הדם, אחת לשנה. חג שמח, מאיר

17/04/2003 | 01:39 | מאת: מאיר פרומקין

17/04/2003 | 06:06 | מאת: יעיש אחמר

חג שמח גם לך ולבני ביתך מאיר ולזכור שלא להגזים עם המצה בביצה והנס קפה בבקרים.

17/04/2003 | 12:33 | מאת: מאיר פרומקין

יעיש, זה הדבר הראשון על הבוקר של פסח. ומלח וזיתים. שיהיה לכולנו בתיאבון והנאה. מאיר

16/04/2003 | 16:49 | מאת: לירי

שלום רציתי לדעת מהי היפוגלוקומיה? ממה נובעת? מה הסמפטומים? ואיך ניתן לטפל? תודה רבה, חג שמח

17/04/2003 | 01:38 | מאת: מאיר פרומקין

לירי, ההיפו הינה תופעת רמת הסוכר הנמוכה, משהו כמו 60 ומטה. הסימנים חלקם ובסופו של דבר כולם, חולשה, רעב, דפיקות לב, בלבול, הזעה, דיכאון, ובמקרים קשים, אובדן ההכרה. התרופה להיפו היא אכילה או שתייה של פחמימות מהירות, משע, סוכרים, ממתקים, שתייה ממותקת. במקרים של אובדן הכרה הזרקת גלוקגן. השיפור בד"כ הוא מיידי, תוך דקות לא מרובות. חג שמח, מאיר

17/04/2003 | 12:29 | מאת: לירי

תודה על תשובתך המהירה, יש צורך בלקיחת תרופות? כיצד מאבחנים זאת מלבד הסימנים שציינת- ז"א כיצד הרופא מאבחן זאת?

13/04/2003 | 23:10 | מאת: דרור

כבעל סכרת סוג 2, רוצה לדעת אם הבנתי: אם היה לי סוכר ברמות שמעל המותר, ולאחר דיאטה מתאימה, והמשך שמירה כדרוש, ירדה רמת הסוכר ונהייתה מאוזנת, האם עד שיחלפו בין 90 ל-120 יום, יהיה לי המוגלובין מסוכרר שמראה על סכרת, ואילו אחרי זה ישאר תקין כל עוד אני מאוזן? מה יקרה אם במהלך הזמן, עקב אי השגחה, יצא הסוכר מאיזון, ויעמוד למשך יום או יומים על רמה לא תקינה, לדוגמא, 200 בממוצע, האם זה יגרור שוב עליה בהמוגלובין המסוכרר לעוד 120 יום? תודה

14/04/2003 | 08:33 | מאת: לזר

דרור שלום, ההמוגלובין a1c הוא לא ממוצע פשוט כפי שהושמע לפניך מדי פעם. הוא ממוצע נע לאורך ציר הזמן בדיוק כמו רמת הסוכר הנקודתית. מקובל לבדוק אותו כל 3 חודשים, אבל ערכו ניתן לוודא כל חודש. הממוצע הזה הוא מעריכי, כלומר, לשבועיים, שלושה האחרונים יש משקל הרב ביותר לתוצאה. אפשר לזהות את התנודות בהמוגלובין על ידי בדיקת הפרוקטוזאמין, אשר מתבצעת אחת לשבוע. את התוצאה אפשר להשליך על סטית ה-a1c. לצערי הרב, החברה המופרסמת LXN (אשר מוכרת סטריפים לצרכן הבית) נסגרת בקרוב ובכך נמנעת מאיתנו גם לבצע יותר בדיקות פרוקטוזאמין (גלוקופרוטאין) חבל. מקווה שבדיקה זו תשאר בתוקף בביתי החולים אם הממוצע הוא מעריכי, אין אפשרות לוודא שכל מדידה על ציר הזמן משקפת נאמנה את הנצפה על ידי הבדיקה. כמסקנה, אין צורך לחגוג אם קבלת a1c קרוב ל-6, אלה לאחר 2 עד 3 בדיקות בזו אחר זו. כל טוב

14/04/2003 | 13:31 | מאת: דרור

אבל אני שאלתי. אם אתה יודע אשמח לשמוע תשובה ממוקדת. הרי אם במשך כמה חדשים אני מאוזן גם ההמוגלובין המסוכרר ודאי יהיה תקין. השאלה היא האם כתוצאה מאיזו מסיבה או נשף שהשתתפתי וחגגתי באוכל שפוזר שם , ורמת הסוכר עלתה למשך כיומים , עד שהצלחתי לאזן אותה, אז, ורק במקרה כזה, האם בדיקת ההמוגלובין המסוכרר תעלה למשך עוד כ-120 יום, או שלא? וההמוגלובין המסוכרר ימשיך למעשה להראות ממוצע של ערכים לאורך תקופה?

18/04/2003 | 11:44 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, רמת ההמוגלובין המסוכרר היא ממוצע אריטמטי של רמתו בכדוריות האדומות. הכדוריות חיחות כ 3 חדשים, ובכל דקה (עכשיו למשל!) "נולדו>" כמה ומתות כמה. כך שבבדיקה נבדקת אוכלוסית כדוריות , שך בין 4.5 ל 5.0 מיליון, בנות גילים שונים מ 0 ועד 3 חדשים. מקובל לכן להשתמש במדד זה על מנת לבטא "איזון". אבל בחלק מהסוכרתיים, שיש להם סוכרת "פרועה", המדד הזה עלול להטעות. אם נאמר למשל שהרמה ה צויה הממוצעת (כולל לפני בזמן ואחרי הארוחות) היא של 150 מג% גלוקוז בדם, נקבל את אותו ממוצע ב3 המצבים הכאים: אם הרמה נעה ב3 החדשים האחרונים בין 140 ל 160 (יפה!) אם הרמה נעה בין 100 ל200 אם הרמה נעה בין 0 ל300... מכאן שלא בכל המקרים השגת ההמוגלובין המסוכרר הרצוי (פחות מ 7.0% ) מבטאת גם מצב מטבולי מאוזן, ומידת ה"קפיצות " של הסוכרים אינו בא לידי ביטוי. אם יומיים קצת חרגת ושאר ה 88 ימים שמרת - הדבר לא יתבטא בממוטצע הכללי באופן משמעותי. השימוש בפרוקטוז אמין מסייע לנו לגלות האם עליית ההמוגלובין המסוכרר היא בשל שינויי לאחרונה ולא מלפני חודשיים. חג שמח ד"ר יורם קנטר

18/04/2003 | 14:47 | מאת: דרור

זה הסבר מצוין שאפילו אני הבנתי. תודה וחג שמח

13/04/2003 | 07:30 | מאת: לילי

הייתי רוצה לדעת האם מישהו מכיר/ הישתמש/ יכול להמליץ על המישחה זו לפצעים ברגליים סוכרתיים. האם זה בסל של ק"ח? תודה, לילי

18/04/2003 | 11:49 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, זוהי משחה המסייעת לריפוי כיבים בגפיים בסוכרתיים, ויש לה תוצאות טובות בשימוש תחת הדרכה ומעקב. התרופה אושרה למרבית הפלא לשימוש במסגרת סל הבריאות לפני כשנה, אולם יש לברר בכל קופה וקופה מהן הגבלים ה"מקומיים" לקבלתה במסגרת הקופה בה אתם חברים. מכל מקום השימוש צריך להיות במעקב רופא מומחה או מרפאה לרגל סוכרתית