כאבים והגבלה בתנועה בברך שמאל

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

12/05/2023 | 07:22 | מאת: מורן

היי אני סובלת קרוב ל6 שנים מכאבים בברך שמאל. עשיתי mri ורשום לי ״ניוון מוקואידי מרכזי שלא מגיע למשטח המפרקי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי ,ללא קרע. ורשום שיש ״גנגליון צ׳סט קטן בקוטר 6 מ״מ בעומק שומן הופה קדמית לאינסרציה של הרצועה הצולבת הקדמית לטיביה. מלבד שני הסעיפים האלו רשום שהברך בגדר הנורמה. רציתי לדעת מה ניתן לדעת כדי לטפל בכאבים של הברכך ולהחזיר אותה לשליטה ולפעילות מלאה בעזרת ה׳. אשמח לעזרה . תודה !!

שלום רב. לא סביר שממצאים אלה יגרו לכאבים בברך. יש צורך בהסתכלות נוספת על הבדיקה או יתכן והכאב ממקור אחר (ירך, גב) ומוקרן לברך. תמיד הבדיקה הגופנית היא חשובה יותר מההדמיה. דר׳ נביל גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים