נפיחות בירך לאחר ניתוח THR

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

10/06/2024 | 14:30 | מאת: ימית

שלום, עברתי ניתוח THR ימין לפני כשנה וחצי (בנובמבר 2022). מאז אני מתרשמת שירך ימין נשארה נפוחה. היום החלטתי לבדוק עם סרט מידה, וגיליתי שאכן היקף ירך ימין גדול בכ-7% מהיקף ירך שמאל (55.5 ס"מ לעומת 52 ס"מ). לא יודעת אם זה נחשב הבדל משמעותי או לא... שאלותי: האם זה מצב תקין בשלב בו אני נמצאת? במידה ולא, האם יש דחיפות כלשהי לבדיקה (אוכל להגיע למעקב אצל הרופא המנתח בספטמבר)? תודה מראש על התשובה.

שלום רב, לעיתים השריר נשאר תפוח יחסית לצד הלא מנותח. באופן עקרוני לא משפיע על התפקוד. שנה וחצי מהניתוח אין מה לעשות בשביל לשפר את המלאות או הנפיחות. בברכה, ד"ר נביל גרייב מומחה להחלפת מפרקים

מנהל פורום החלפות מפרקים