כאבים והגבלה בתנועת הירכיים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

06/07/2024 | 08:28 | מאת: חנה

לאורך כל חיי היתה לי הגבלה בתנועת האגן ,לאחרונה יש לי כאבים חזקים בעצמות הרגליים ברמה שזה מפריע למהלך חיים תקין. אורטופד בדק ואמר שיש לי הגבלב קשה בתנועת המיפרקים. באבחנה כתב מצב אוטופלביס וראה בצילום אנקילוסינגשל מיפרק הירך משני הצדדים. שאלתי האם ניתן לעשות משהו לגבי הכאבים(פרט לניתוח) והאם ניתן לקבל על זה נכות ?

שלום רב. לפי מה שהבנתי ממשה כתבת את סובלת מכאבים והגבלה ולפי הצילום יש שחיקה קשה עד כדי היעדר מפרק כמעט. לצערי הפתרון היחיד והטוב מאוד לבעיה הנ״ל הינו החלפת מפרק בניתוח. הפתרונות האחרים הינם הקלה זמנית בלבד וללא שיפור באיכות החיים שהניתוח מעניק בצורה מצוינת . בברכה ד״ר נביל גרייב מומחה להחלפות מפרקי הירך והברך

מנהל פורום החלפות מפרקים