מורפיאה
דיון מתוך פורום רפואת עור אסתטית
אבקש לדעת מה זה מורפיאה והאם יש טיפול ופתרון לבעיה.
שלומית שלום מורפיאה הינה סוג של מחלת עור, שבה באזור הפגוע יש החלפה של המבנה התקין של העור ברקמת חיבור בלבד ללא כל המאפיינים האחרים של עור תקין. תקצר היריעה מלפרט את כל הטיפולים האפשריים והתאמה צריכה להיות לאחר בדיקה ויעוץ אצל רופא. בברכה ד"ר שלקוביץ
ד"ר שלקוביץ תודה רבה על התגובה. השאלה שלי היא והיה ויימצא טיפול, שהרי אני ביקרתי אצל רופא עור וקיבלתי טיפול של קרם לחות רפואי - צטומג - האם קיימת אפשרות לרפא את הנגע הזה? ממה זה קורה? תודה, שלומית
לפני כחודש וחצי יצאו לי כתמים אדומים בצד שמאל של הבטן הם ניראו כמו פריחה ואלרגיה . רופא העור שלי נתן לי כדורים שונים נגד אלרגיה בנוסף גם זריקה זה העביר את ה"פריחה" אך לצערי רק לזמן קצר ושוב זה היתפרץ, רופא העור שלי נתן לי את משחת הדרמובט ובנוסף ערכתי ביופסיה. יחד עם טיפולי הכדורים , הזריקה והמישחות השונות שלקחתי בחודש האחרון הופיעה לי ליד אותם פצעים קילופי עור, כלומר העור נראה יבש ומתקלף [כמו אחרי שיזוף] כאשר קיבלתי את תוצאות הביופסיה התחלתי לחשוש ולדאוג והרופא לא נתן לי כל תקווה הוא טען שאין טיפול ואם הזמן העור יתקשה. מה לעשות , איך ניתן לטפל במורפיאה ? והאם ישנן עוד בדיקות שיכולות לאמת שהכן זו המחלה ? מכיוון שבתוצאות הביופסיה כתוב שזה יכול להיות מורופיאה . [ הוא נתן לי עוד בדיקת דם שבה ביקש לבדוק את המורפיאה - האם זה סימן שיש עוד צל של ספק בתוצאת הבדיקות ? ] אני מבקשת עזרה אני מפחדת ולא יכולה להרגע, הרופא הלחיץ אותי שאני חייבת להתחתן לפני שזה יתפשט , האם הוא הגזים ? אני בסך הכל בת 23 וקצת . אני אשמח לקבל עזרה ויעוץ לגבי סוג טיפולים ובדיקות שהכן יוכלו לאשר שזוהי המחלה .
קראתי באינטרנט על טיפול בפוטותרפיה על ידי קרני UVA1 הטיפול נעשה שימוש בקרינה על סגולית, ומיועד לטפל במחלה כמו מורפיאה. האם זהו טיפול טוב, בטוח, מצליח, לא מסוכן לעתיד הרפואי/ פיזיי?? קראתי שהוא יכול לגרום לעידוד סרטן עור- באיזה מידה?? אם יש לך עצה כלשהי לגבי המחלה ודרכי טיפול בה אני אשמח לעצתך. סיפרתי בפורום על הסיפור שלי (ואיך המורפיאה יצאה אצלי) כתגובה למכתב של אור ואני מאוד אשמח אם תוכל לעזור לי או לייעץ לי, תודה רבה.