שיני שום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

16/10/2009 | 16:37 | מאת: מירית

שלום, כמה שיני שום מומלץ לאכול ביום כחלק מטיפול משולב להתגברות על קנדידה, והאם על בטן ריקה? תודה על תשובתך.

מירית שלום רב, השום נחשב לאחד מפלאי הטבע בכל הקשור לטיפול וחיזוק במצבי התקררות ומחלות החורף, וגם במקרים של יתר לחץ דם וכולסטרול. השום הוא אנטיביוטיקה טבעית,המרכיב הפעיל בו נקרא 'אליצין', חומר נדיף היעיל נגד טווח רחב של חיידקים". הוכח מחקרית וחד משמעית כי השום הוא אנטי-ויראלי, אנטי-בקטריאלי ואפילו אנטי-פטרייתי. היות והרכיב הפעיל בשום מתנדף, לא מומלץ לטגן אותו, או לחילופין - להוסיף אותו למרק. ההמלצה היא להשתמש בשום בצורתו הטבעית ביותר, ללא בישול ככל האפשר. מומלץ להוסיף שום טרי לסלטים, לממרחים ולכל מאכל באופן טבעי, גם אם כרגע לא חולים, ההמלצה היא לאכול 3 שיני שום טריות ביום. אני ממליץ נגד קנדידה על פורמולה טבעית לחיזוק מערכת החיסון המכילה צמחי מרפא מצויינים למיעה ולטיפול בקנדידה ודלקות חוזרות במערכת הנשימה והעיכול. הפורמולה היא של חב' טינקטורה טק ונקראת חיסון אקסטרא בטיפות. יש לקחת למניעה 20 טיפות ביום בקצת מים. לטיפול לוקחים 20 טיפות 3 פעמים ביום עד לשיפור המצב, שבוע טוב ובריא, אילן.

19/10/2009 | 20:23 | מאת: מירית

תודה רבה לך אילן על תשובתך המקצועית והמפורטת, ציינת 3 שיני שום- האם ב'מכה' או בחלוקה לשלוש פעמים ביום- מושגת האפקטיביות הגדולה ביותר כנגד קנדידה ושאר טורדנים למניהם? שוב תודה, הפורום הזה נפלא מלמד ומחזק...

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה