סיבים תזונתיים
דיון מתוך פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה
שלום רב אילן ! רציתי להתייעץ עימך לגבי סיבים תזונתיים, מהסוג שלא הופך לג'ל (לא רוצה לעשות פרסומת) על האריזה מינון מומלץ 2 כפות למבוגר. ולא יותר מ5 כפות על כל פנים. על איזה מינון אתה ממליץ? והאם אפשר לקחת זאת באופן קבוע ? שאלה שניה, איזה דברים טבעיים מהצומח או ע"י קפסולות אפשר ליטול למי שיש לו בעיות ריכוז רציניות ?
זוהר שלום רב, למען ההגינות צריך לומר כי לסיבים יש גם תכונה אטרקטיבית פחות: הם אחראים לתופעה הקרויה בשפת הפוליטיקלי-קורקט "גזים". תפריט עשיר מדי בסיבים גורם לאי נוחות בקיבה. נוסף על כך אותה רשת המצויה בסיבים מסיסים ולוכדת חלקיקי כולסטרול ושומן, מפריעה לספיגת ויטמינים ומינרלים שונים, ולכן ההמלצה היא לאכול לא יותר מ-40-30 גרם סיבים ליום. מי שממש סובל בכל פעם שנכנס לו סיב למערכת, כדאי שיוסיף למזונו תבלינים סופחי גזים כמו גרגרי קימל ושומר, ולשלב בתפריט יוגורט ביו. לסוכרתיים מומלץ לצרוך כמות גדולה יותר ובמקרה של סתימה במעי לא לצרוך כמעט. מקורות עתירי סיבים המומלצים לתזונה יומיומית הם מוצרי הקמח המלא, קטניות, גרעינים, אגוזים, פירות וירקות. אני לא ממליץ על לקיחה קבועה של סיבים, אלא במקרה הצורך ובכל מקרה ניתן לקחת חודש ימים רצוף ולעשות הפסקות מדי פעם. לגבי הזיכרון, יש צמחי מרפא מצוינים אשר משפרים את הריכוז והזיכרון בצורה טבעית, אך אני ממליץ על איבחון אירידיולוגי לפני כן, בכדי לאבחן באופן מדויק את מצבך הפיזי והנפשי ועל ידי כך ניתן לדעת אילו ויטמינים ומינרלים חסרים לך לפעילות התקינה של המוח ולהתאים לך באופן אישי את התזונה הנכונה וצמחי המרפא. כמו כן, יש להיזהר גם במקרים של לחץ דם ולמנוע אינטראקציות גם כאשר לוקחים צמחי מרפא ויש לעשות זאת באופן מבוקר בקליניקה, אשמח לעמוד לרשותך, שבת נהדרת, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.