בהמשך לתשובה בנושא אומגה 3
דיון מתוך פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה
שלום רב לאילן ראשית תודה לתשובתך בענין אומגה 3- אבל, לא כול כך הבנתי מה מותר ומה מזיק יש לי בעיה של -דילול דם-אני מבינה שכמוסות אומגה 3, עלולות להזיק לי,ומה אם זרעי פשתן טחונים-2 כפות ליום האם טונה סרדינים ,או דג סלומון עלולים להזיק? אם כך מה אפשר כן לאכול -מבלי שיזיק? אשמח לקבל את תשובתך סופי
סופי שלום, כפי שציינתי אני ממליץ על אומגה 3 ממקור צמחי בלבד כלשכן לאלו הנוטלים תרופות מדללות דם למיניהן, כיוון שכמוסות מרוכזות של אומגה 3 ממקור חי(שמן דגים) עשויות לגרום לדימומים ובעיות בקרישת הדם. לגבי התזונה, אין מניעה לאכול דגי ים או דגי בריכה כיוון שהריכוז של האומגה 3 בהן אינו כזה היכול לגרום לבעיות כאלו אלא אם צורכים כמויות גדולות מאוד של דגים ליום(דבר שרק דובי קוטב יכולים לעשות...), אני ממליץ על כמוסות שמן פישתן או שמן מרווה מרוכזות, שבוע טוב ובריא, אילן.
לא מזמן קיבלתי הסבר מעולה מהרופא שלי בענין, אמר שאומגה 3 ממקור דגי לא מדללת את הדם במינונים סבירים, כאלו שנצרכים היום בכמוסות שמן דגים בשוק, אמר שבמכון ליעוץ תרופתי של אסף הרופא ואחרים, גם לנוטלי מדללי דם מתירים לצרוך עד 1 גרם של אומגה 3 ממקור דגי. דרך אגב, מסתבר שהאחראית על "דילול הדם" היא הEPA אם כבר, שנותנת "קוטנרה" לחומצת שומן מסוג אומגה 6 שמביאה לקרישיות הדם במינונים גבוהים. אמר שהיום אנחנו צורכים כמויות גבוהות במיוחד של אומגה 6 בתזונה, ואין חשש אמיתי בנטילה של אומגה 3 שתגרום לדילול, אבל אם כבר - אז הEPA ובמינונים גבוהים במיוחד (עוד לא נראה מינון כזה במחקרים וכבר בדקו כמויות נכבדות).