אומגה 3 צמחית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

03/01/2011 | 15:57 | מאת: דנה

שלום, אני צמחונית (לא אוכלת בשר, דגים, וביצים), אשמח לקבל פרטים האם קיימת פורמולת אומגה 3 מצמחים, ואם כן מהו ההרכב, ולאיזה מטרות כדאי להשתמש? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום רב, ראשית כל, כיוון שאינך אוכלת בשר חשוב לבדוק אצלך את הברזל והויטמין B12 כולל ויטמינים ומינרלים נוספים החיוניים לגוף. כל חומצות השומן מיוצרות בגוף חוץ מחומצות שומן אומגה 6 ו אומגה 3. בדרך כלל כמות חומצת השומן אומגה 6 במזון עולה בהרבה על זו של חומצה שומן אומגה 3. כאשר הכמות במזון של אומגה 6 עולה בהרבה מכמות במזון של אומגה 6 נוצרים איקוסונואידים (ראה פרוט בהמשך) הגורמים לדלקתיות יתר, קרישיות יתר וכיווץ יתר ולכן השפעה שלילית על הבריאות. מקורות במזון ל אומגה 6 ו אומגה 3: אומגה 6: שמנים מהצומח – תירס, חריע, סויה, שומשום, קנולה. אומגה 3: דגי ים צפוני (סול, בקלה, טונה, הליבוט, מקרל, סלמון, סרדינים), שמן קנולה, אגוזי מלך, זרעי פשתן, עלים ירוקים. האומגה 3 חשובה ביותר למטרות הבאות: הורדת רמות הטריגליצרידים במערכת הדם, המביאה להפחתת הסיכון למחלת לב כלילית. הפחתת הסיכון למחלת הסרטן (קשר נמצא להפחתה בסרטן השד, סרטן המעי הגס וסרטן הערמונית). נוגד דלקת ומקל תסמיני דלקת מפרקים, טרשת עורקים ודלקות כרוניות, עשוי להפחית רמות CRP גבוהות. השפעה מעוררת ונוגדת דיכאון. משפר את כושר הקשב והריכוז, במיוחד אצל ילדים. מסייע להתפתחות המוח בעוברים וילדים עד גיל 3-4. אני ממליץ לקחת אומגה 3 ממקור צמחי בלבד, כלומר כמוסות שמן פישתן או צמח המרווה המרושתת, כיוון שכך הריכוז של חומצות השומן גבוה יותר וספיגתן בגוף יעילה יותר מאשר שמן הדגים. שבוע טוב והרבה בריאות, אילן.

04/01/2011 | 22:04 | מאת: דנה

איך משיגים את האומגה 3 ממרווה מרושתת? תחת איזה שם מוצר זה מופיע (חיפשתי ולא ממש מצאתי...) והאם יש קשר לשמן ארומטי מרווה מרושתת? האם ניתן לעשות בשמן הזה שימוש על העור או במבער אם סגולותיו משמעותיות כל כך או שרק מיצוי מסוים שלו כמו באומגה 3 בעל פוטנציאל טיפולי? תודה רבה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה