קינמון שום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

16/01/2011 | 23:57 | מאת: אלה

שלום, אני שותה הרבה פעמים תה ירוק או צמחים ומוסיפה מקל קינמון. האם נין לאכול אותו אח"כ, ואם כן איזה רכיבים חיונים יש בו? כמו כן מוסיפה הרבה שום למרקים. האן לשום שבושל כשעה נשאר עדיין איזשהו ערך ואם כן מהו? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אלה שלום רב, בדרך כלל לא נהוג לאכול את מקל הקינמון אלא הוא מוסיף טעם למזון. ניתן להוסיף קינמון באבקה למזון ולאכול אותו בצורה כזו. לגבי בישול ירקות, אנשים רבים טוענים שירקות טריים מזינים יותר מירקות מבושלים, אך יותר ויותר מחקרים מציעים כי הבישול עשוי למעשה להגדיל את השחרור של חלק מחומרי המזון. לפי מחקר שנערך לאחרונה באיטליה, החוקרים העריכו את השפעותיהן של שלוש שיטות נפוצות לבישול באיטליה – אידוי, טיגון ובישול במים רותחים – על הערך התזונתי של גזר, קישוא וברוקולי. בישול ואידוי לא הזיקו לתרכובות האנטי-מחמצנות של הירקות, אך טיגון גרם לאיבוד משמעותי של אנטי-מחמצנים בהשוואה לבישול ואידוי. במקרה של הברוקולי, האידוי למעשה הגדיל את כמות הגלוקוז-אינולאט החופשית, שהיא קבוצה של חומרים צמחיים הידועים בתכונותיהם האנטי-סרטניות. שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה