סקלורוזיס בעצם הפוביס
דיון מתוך פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל
בת 44 , מזה זמן רב מאד,סובלת מכאבים המתמקדים בגב תחתון ומקרינים לככון המפסעה השמאלית ופרק הירכ ,לעיתים עד כף הרגל . בדרך כלל מחמיר לאחר עבודת פיזית או הליכה ברגל . לעיתים הכאב במפסעה מלוווה בתחושה כאילו היא נתפסת . בדרל כלל לאחר מנוחה המצב קצת משתפר. נשלחתי לצילום פרקי ירך וגב תחתון. הממצאים לגבי פרק ירך הם- ממצא סקלרוטי באצטבולום השמאלי מתאים לאי-עצם. סקלרוזיס בעצם הפוביס מצד שמאל. הממצאים לגביי עמוד שידרה מותני הם -מודגמת הרחבה של SIJ דוצ' עם סקלוריזיס במיוחד משמאל. . האם תוכל לתרגם לי את המינוחים לשפת העם? מה המשמעות? האם הממצאים הנ"ל יכולים להסביר את הכאבים ? ומה המלצתך לריפוי או הקלה בכאבים לאור ממצאים אלו . פיזיו' או שחייה יכולה לעזור? ומה לגבי רכיבה על אופניים? .....מנוחה? בתודה מראש.
שלום ל.ע הממצאים אכן יכולים להסביר לפחות חלק מהכאבים. בפרק הירך השמאלית ישנו איזור שבזמן ההתפתחות שלך, התפתח מעט שונה ( אי עצם ). בדר"כ זה לא גורם לכאבים. השאלה היא האם יש במקביל שינויים ניווניים בפרק הירך? כי במידה ויש זה יכול להסביר בהחלט את הכאבים במיפשעה. ( קלאסי ). בנוסף, במפרק שבין עצמות האגן לע"ש המותני ( SIJ) יש לך משמאל "חלודה". אכן יכול לגרום לכאבים בגב תחתון, הקרנה לאגן הקדמי. כנ"ל גם הסקלרוזיס בפוביס. שורה תחתונה את מחלידה. ממליץ על: התעמלות כדוגמת פילטיס, עדיף מכשירים. שחייה מצויין אבל לא חזה. אופניים כן, וגם מכשיר קרוס טריינר בחדר כושר. פחות הליכות או ריצה ( זה גורם לחיכוף ועומס בגב תחתון ). במקביל לקחת תוספי תזונה מסוג אומגה 3 + מגה גלופלקס. במידה ויש עודף משקל, אז לרדת במשקל. בהצלחה.
תודה. א. לגבי תוספי המזון - אומגה 3 :.ידוע כי הוא מדלל דם בין היתר , האם יכול להשפיע גם על הגברת דימום ווסתי ,(בעייתי מבחינתי .)..? .ומה המינון המומלץ . ב. איזה מינון של מגה גלופלקס היית ממליץ? ג. לממצאים שבצילומים ,האם יכול להיות איזה שהוא קשר לתזונה ללא חלב ומוצריו במשך 12 שנה(חוסר בסידן ..).? ד. מה זה סקלרוזיס בעצם בפוביס? האם המצב הוא הפיך במידה ואאמץ את המלצותיך... ה. האם צפיפות עצם יכולה לתרום להשלמת הבדיקות או שאין קשד...קבלתי הפנייה.