מקרר
דיון מתוך פורום ארגונומיה
יש היום מקררים חדשים עם מקפיא תחתון, היצרנים טוענים שזה יותר בריא לגב (בגלל שסטטיסטית אנחנו פותחים את המקרר יותר מאשר את הפריזר ואם תא ההקפאה למטה אנחנו מתכופפים פחות, לי אישית זה נשמע ממש משכנע). האם הטענה נכונה?
אסף, שלום רב ראשית, אינני משוכנע שבעידן האוכל המוקפא, השימוש בתא ההקפאה קטן משמעותית מהשימוש במקרר. עקרונית, קיימת כאן חשיבה ארגונומית שלוקחת בחשבון את תדירות השימוש במקפיא והרצון למנוע כיפופים מיותרים, אבל קיים שיקול נוסף שיש לקחת בחשבון,והוא מה תדירות השימוש בתא העליון של המקרר ואיזה מדברים מניחים שם...?? ידוע הוא שעבודה חוזרת עם ידיים מעל גובה הכתפיים גורמת לעומס גדול על הצוואר. מכאן, שקיימת חשיבות גם בסידור הפנימי של המקרר ולא רק במיקום המקפיא. לסיכום- אפשר להמליץ על מקפיא תחתון אבל לא בכל מחיר... בהצלחה צביקה