חיידק הליסטריה בזמן הריון
דיון מתוך פורום הריון ולידה - הלל יפה
ד"ר, אני אשמח לעזרה, אני מאוד מוטרדת. אני בהריון בשבוע 26+5 ולפני כיומיים אכלתי במסעדה טוסט שכיביכול אין בו משהו אסור (בייגל, גבינה צהובה, רוטב עגבניות וזיתים), אחרי יום התחלתי להרגיש עייפות חזקה ובחילות. באותה מסעדה הם מבשלים גם דגים ומוכרים סלמון חי אז אולי הם עירבבו משטחים או שהטוסט הוכן בצורה לא נקיה... אין לי חום. אני ממש חוששת מחיידק הליסטריה ונמצאת בפחד. הבנתי שגם אם אלך למיון לא יעשו תרביות אם אין חום. האם זה באמת המדד? בלי חום אין חשש לליסטריה? מפחדת נורא על העובר
ליסטריה אינה בהכרח מסתמנת עם חום. יכולה להסתמן כשפעת קלה ועד שלשולים וחום. היא אכן חיידק מסוכן אבל אם אין לך סימפטומים בכלל אין סיבה אמיתית לבצע תרביות דם. אם יופיעו סמנים כלשהם גשי להיבדק.
כיום לאחר האכילה התחלתי להרגיש עייפות ובחילות... עברו 3 ימים וזה עבר כנראה. לא היו הקאות, שלשולים או חום. האם בחילות ועייפות זה סיבה מספקת להיבדק?