שאלה לגבי גלולת היום שאחרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/07/2024 | 00:37 | מאת: רונית

שלום, בלילה שבין היום ה 7-8 מתחילת המחזור, בן הזוג שלי גמר מעט בפנים לפני שהספיק לצאת. לקחתי גלולת פוסטינור בסוף היום ה 10 למחזור, קצת פחות מ 71 שעות לאחר שגמר. 3 ימים לאחר נטילת הכדור, כלומר בימים ה 13, 14 מתחילת המחזור שכבנו מספר פעמים שוב ללא אמצעי מניעה, בן זוגי לא גמר בפנים אבל בדרך כלל יש לו תופעה של פרי-קאם כשהוא עוד בפנים. הבנו בדיעבד שייתכן וכדור הפוסטינור לא מגן עלינו כששכבנו יומיים-שלושה אחרי נטילת הכדור, ועכשיו אנחנו מתלבטים האם יש צורך לקחת כדור פוסטינור נוסף או ״אלה״, או אם הסיכוי להריון נמוך אז נעדיף שלא לקחת כדור נוסף. אציין שבחמשת הימים מאז שלקחתי את הפוסטינור יש לי תופעת לוואי של מיגרנה/כאבי ראש, כך שאם הסיכוי להריון נמוך אעדיף מאוד שלא לקחת כדור נוסף. אשמח לשמוע את דעתך, האם הסיכוי להריון נמוך (ואז לא אקח כדור נוסף)? או שהסיכוי גבוה ועדיף לקחת כדור פוסטינור/אלה גם עכשיו? תודה לתשובתך.

לצערי אני רואה את זה מאוחר ייסית. כן יש סיכוי להריון אבל פוטיניר הוא לא אמצעי מניעה טב כדאי למצוא משהן יעיל

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה