הדבקה משנית בזיהומי מזון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/07/2024 | 14:01 | מאת: יהלי

שלום דר בהריון יקר נורא שבוע 32 מחמירה ומקפידה בטירוף על ענייני האכילה מחשש לזיהומים. בעלי אכל שקשוקה מביצים חיות עם בולגרית במשקל שגם עבר לה התוקף לפני איזה שבוע (בקיצור הכי מסוכן שיש להריון). לאחר כשעה (הוא כן שתה באמצע אםזה רלוונטי) אני אכלתי (כמובן אוכל אחר לגמרי שמותר בהריון) והוא לקח לי "ביס" מהמזלג שלי של האוכל, והמשכתי לאכול מהמזלג אחריו. אני עכשיו בחרדה נוראית שדרך המזלג הוא יכל להדביק אותי בליסטריה או סלמונלה או טוקסופלסמה או משהו שנכנס לו לפה באוכל שהוא אכל. האם זה יכול לקרות או שזה לא עובד ככה? תודה.

טוקסופלזמה לא קשורה בכלל וגם לגבימליסטריה לא סביר שנדבקת ממעבר מזלגות

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה