שאלה בנושא העמסת סוכר בהריון
דיון מתוך פורום הריון ולידה - הלל יפה
שלום, לא יודעת אם אני בפורום הנכון אבל אשמח אם תוכל לשפוך לי קצת אור על הנושא של העמסת סוכר.. זה הסיפור: עשיתי העמסה של 50- יצא 154. ניסיתי לעשות העמסה של 100- אחרי 2 דקירות (הצום והשעה הראשונה) הקאתי ועצרו לי את הבדיקה. ככל הנראה לא אצליח לבצע אותה שנית כי הגוף שלי מגיב לזה ממש רע. התייעצתי עם רופא נשים שלטענתו גם ה2 שעשיתי מספיקות כי ככל הנראה אם יש לי סכרת הריון יראות את זה כבר מהבדיקה של השעה הראשונה. א. האם זה נכון שזה מספיק? ואם כן אז למה בעצן עושים את כל שאר הדיקרות הנוספות? נשמע לי מוזר... ב. לטענתו לא אעשה את העמסה של ה100 שנית אלא סוכר בצום בעוד שבועיים. לומר את האמת אני מודאגת מאוד שאולי יש הקלת ראש ומפחדת שמשהו לא תקין... האם מה שהוא אמר הוא נכון ואני יכולה לסמוך על זה ולהישאר רגועה או מומלץ לעשות ניטור ליתר בטחון?
זה בדיוק הפורום 1. אכן צריך את 4 הערכים. זה נכון שבדרכ כשיש סוכרת אחד מהם פתולוגי ולא השניים האחרונים ועדיין בהחלט ייתכן שהערל השלישי יהיה פתולוגי וצריך אותו 2. בדרכ מה שעושים זה אומרים לאישה לבצע עקומת סוכר של דקיקות באצבע לפני ואחרי אוכל ואת ברה לביקורת אחרי עקומה של שבוע להערכה עם גורמי הסיכון . לא אידיאלי אבל זה מה שעושים