כמה שאלות : שבוע 10+6...
דיון מתוך פורום הריון ולידה - הלל יפה
שלום רב, אני בהריון שבוע 10+6 חשוב לי לציין שחומצה פולית לקחתי באופן דיי סדיר. ברזל הרופא לא רשם לי ועכשיו אני קצת חוששת שיכול להיות שזה משמעותי ויכול לפגוע בהתפתחות התקינה של ההריון והעובר.. 1. האם זה נוראי שלא לקחתי ברזל וויטמינים נוספים חוץ מהחומצה פולית? 2. בעלי רוצה לקחת אותי למסעדת בשרים.. שם הבשר (אנטריקוט, כבד אווד, מולארד וכו') מבושל בשיטת עישון.. כלומר הוא מעושן ולא על אש ישירה (אני יודעת על נקניקים ודג מעושן שעדיף להמנע).. האם מותר לי לאכול במסעדה הזו? 3. האם בהריון בכלל מותר לאכול כבד עוף וכבד אווז (אם כן באיזה מידת עשייה ובאיזה תדירות וכמות..)? אשמח אם תענו על שלושת השאלות תודה
שלום מיטל 1. בדר"כ נותנים רק חומצה פולית בתחילת ההריון (אלא אם יש חסרים משמעותיים נוספים) ומוסיפים ברזל בטרימסטר השני כך שמבחינה זו אל חשש. 2. אין בעיה לאכול בשר אבל הוא צריך להיות עשוי ולא נא (מה שבדר"כ לא קורה בעישון). 3. כנ"ל לגבי כבד עוף .אפשר בהחלט אבל בתנאי שהוא עשוי ולא נא בתאבון!