גרדסיל או סרוויקס?
דיון מתוך פורום צוואר הרחם
1. מה ההבדל בין החיסון גרדסיל לסרוויקס? הבנתי שסרוויקס מחסן נגד נגיפים נוספים שגרדסיל אינו מחסן נגדם האם זה נכון? אם קיבלתי חיסון גרדסיל לפני כחודש (מנה ראשונה) האם מותר לקבל גם סרוויקס? 2. האם גבר שקיים בעבר יחסי מין ונדבק בנגיף ידביק את בת זוגתו גם אם עברו כמה חודשים מאז? ז"א האם ברגע שמישהו נדבק הוא ישא את הנגיף תמיד או שהנגיף לא שורד לאחר כמה זמן?
בעקבות מסע הפרסום לחיסוני סרטן צוואר הרחם שהחל לאחרונה, עלה הצורך לספק לציבור מידע אמין ומעמיק לגבי החיסון. בארה"ב, כבר קמה תנועה של אימהות שבנותיהן מתו או נפגעו קשה מהחיסון. אימהות אלו הקימו אתר המתריע מסכנות החיסון: http://truthaboutgardasil.org/ חיסוני סרטן צוואר הרחם גרמו למותן של עשרות נערות ונשים צעירות, והביאו לפגיעות קשות (שיתוק, אפילפסיה, ועוד) בעוד כאלף נערות. נתונים אלו הם בחזקת אומדן חסר והמספר האמיתי עשוי להיות גדול פי 10 ויותר. המידע המובא לציבור לגבי החיסון הוא מסולף. למשל, היצרניות טוענות שהחיסון מוריד את מספר הנגעים הטרום-סרטניים בכ-98%. בפועל, האמת היא אחרת: החיסון מוריד את מספר הנגעים בטרום סרטניים ב-17% בלבד - במקרה הטוב. (ראו פיסקה חמישית במאמר המצוין של ד"ר אמנון להד): http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=1097847&contrassID=1&subContrassID=11&sbSubContrassID=0/ בנוסף, החיסון אינו אפקטיבי לרוב הנשים שכבר מקיימות יחסי מין מזה מספר שנים, וכמובן אינו רלוונטי עבור נשים במונוגמיה הדדית. כל זה אינו מפורסם בכלי התקשורת. לחיסון יש, כאמור, תופעות לוואי רבות, חלקן קטלניות. רשויות הבריאות בארה"ב מטייחות את הנזקים הללו - בעזרתה האדיבה של התקשורת: http://vaccinesinc.blogspot.com/2010/03/doctors.html גם בישראל, רוב רופאי הנשים אינם מודעים (או שאינם רוצים להיות מודעים) לסכנות החיסון. ראו למשל את תגובת הרופאים שטיפלו בנערה הזו, שנפגעה קשה מהחיסון: http://vaccinesinc.blogspot.com/2010/05/8.html רופאים אחרים, ממליצים בהתלהבות על החיסון, אך לא מספרים שהם קיבלו מענקים מהיצרנית: http://vaccinesinc.blogspot.com/2010/06/blog-post_19.html אחת מחוקרות ה-HPV (פפילומה) הבכירות בעולם, ד"ר דיאן הרפר, שהשתתפה בתכנון וביצוע הניסויים הקליניים של חיסוני סרטן צוואר הרחם, יצאה כנגד החיסונים עליהם עבדה, ואמרה דברים קשים ביותר: http://www.cbsnews.com/stories/2009/08/19/cbsnews_investigates/main5253431.shtml זה ממש רק על קצה המזלג. יש עוד חומר רב לגבי החיסון הזה וככל שקוראים יותר - נחרדים יותר. אפשר להתחיל מהפוסטים בנושא באתר הזה: http://vaccinesinc.blogspot.com/ לכל קוראי הפורום - מדובר על דיני נפשות. אנא קראו לעומק והעבירו לינק להודעה זו לכל אלו ממכריכם שעשויים להתעניין בנושא, ובעיקר להורים לנערות צעירות. חייבים לעצור את הטרוף הזה.
גרדסיל מחסן נגד 4 זנים של וירוס הפפילומה: 6,11 שגורמים ליבלות באבר המין ואינם מסרטנים. 16,18 שמסרטנים. צרווריקס מחסן נגד 16, 18 המסרטנים ובגוף עובר שפעול לחסן כנגד 3 זנים נוספים, מסרטנים. אם התחלת חיסון בסוג מסוים, השלימי את ההתחסנות באותו סוג. מי שנדבק הוא נשא של הוירוס אך לא בהכרח מדביק בו.