אימון ופסיכולוגיה
דיון מתוך פורום אימון אישי, זוגי ועסקי
אהלן יובל, בפסיכולוגיה רווחת הסברה, כי אם אדם חותר ליעד שאפתני כלשהו ועוד מתקשה להשיג אותו- סימן שהוא איזה אגו-מניאק המחפש סה"כ לפצות על דימוי עצמי נמוך.מעניין אותי כעת לדעת מהי הגישה הרווחת של המאמנים. אשמח לקבל תשובתך.
הי גדי, תודה על פנייתך. שאלה מעניינת. ראשית, אני חושב שלהגיד שהפסיכולוגיה מתייחסת ליעד שאפתני שקשה להשיגו לאגו מניאקיות ודימוי עצמי נמוך זו הכללה. תלוי מה היעד ועם איזה ביטחון אתה מגיע. אני מעריך, שמי שיש לו ביטחון עצמי גבוה מדי ודימוי עצמי גבוה יכול להיתקל באותה הבעיה. אנחנו רואים את האדם כשלם כמו שהוא. החוק הראשון של האימון הוא "האדם שלם, יצירתי ובעל תושיה". אין לנו מטרה לנסות ולשנות את האדם, אלא למקד אותו לעשייה שבא הוא טוב ואותה הוא אוהב. אם, על הדרך, יש בעיות (חסמי הצלחה) כמו דימוי עצמי נמוך או ביטחון עצמי בעייתי, אנחנו נשמח לנסות ולמצוא דרכים להתמודד גם עם אלמנטים אלו. לפיכך, אם אתה חושב שאתה טוב במשהו, וזהו יעד שאפתני, אני כמאמן אף פעם לא אגדיר אותך כאגו מניאק (קודם כל כי אנחנו לא שיפוטיים). המטרה היא לבחון על פי ערכיך עד כמה השאיפות שלך ריאליות, לבחון אותן מפרספקטיבות שונות ומגוונות ולראות עד כמה הן מקדמות אותך לכיוון החזון (או שהן עצמן החזון). לעתים, נמצא שהיעד הוא בר השגה אחרי תקופת לימודים נוספת או עם שותף שיענה לצורך מסוים בו אתה חלש יותר. אלו בדיוק החוזקות של האימון. מקווה שעניתי לשאלתך, שבוע נפלא, יובל פייס
מה זה דימוי עצמי גבוה וביטחון עצמי גבוה מדי? איך אני יודע עד כמה הביטחון העצמי שלי צריך להיות נמוך? "לבחון עפ"י ערכיך עד כמה השאיפות שלך ריאליות..." - כיצד בוחנים אם השאיפות ריאליות? אם למשל אנשים מסביבך מזלזלים ולא מאמינים שתצליח זהו סימן שהיעדים שלך לא ריאליים?