קרע ב ACL וקרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

22/05/2007 | 19:05 | מאת: שאולי

בעת סקי קרעתי את הצולבת הקידמית וקרע במינסקוס. האם כדאי לשחזר רצועה או להסתפק רק בתיקון המיניסקוס. קיבלתי דעות סותרות. באם אעבור שיחזור ACL: תוך כמה זמן אפשר לחזור לעבודה במשרד ? האם יכול להיות אם לא אשחזר ? האם אפשר לדפוק לגמרי את הברך מניתוח שיחזור ? אינני יודע מה לעשות .... אנא תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
25/05/2007 | 04:52 | מאת: ד"ר איתי פניכל

שאולי שלום מצב של קרע ברצועה צולבת קדמית אצל בחור צעיר, פעיל באופן ספורטיבי ושסובל עקב הקרע מארועים של חוסר יציבות של הברך - מצריך ניתוח לשחזור של הרצועה. במידה והשחזור לא יתבצע קיים סכוי שלא תוכל לבצע פעילויות ספורטיביות שביצעת בעבר, ושהארועים החוזרים של חוסר יציבות יגרמו לנזק נוסף במניסקוסים או לסחוס. ניתן לחזור לאחר כשבועיים מהניתוח לעבודה משרדית מלאה בהצלחה דר איתי פניכל מומחה בכירורגיה אורטופדית מרכז רפואי רבין, קמפוס בלינסון

25/05/2007 | 12:27 | מאת: שאולי

ד"ר איתי שלום, ראשית , תודה רבה על תגובתך המהירה. לצערי אינני בחור צעיר אלא טיפה מבוגר (45) אף שאני פעיל ספורטיבית. השאלה הינה האם כדאי לתקן קודם את המיניסקוס ואז אם יש חוסר יציבות , לעשות שיחזור רצועה או שעדיף לגמור עם זה בניתוח אחד ? נכון לעכשיו יש לי מגבלות קלות אבל אין לי חוסר יציבות. האם שיחזור רצועה לא דורש פיזיוטרפיה אינטנסיבית מאוד ????

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים