פורום רפואה דחופה
מנהלי פורום רפואה דחופה



יש לי אלרגיה לשומשום ואני טסה מחר לאיזור בו השפה האנגלית לא מדוברת כמעט, כך שעניין זה יקשה עליי להסביר כי אני אלרגית ומבקשת לא להגיש לי מנות עם שומשום. אם אני נחשפת לשומשום הפנים שלי מתנפחים ולעיתים אף אני סובלת מקוצר נשימה. האם עליי להצטייד במזרק/כדורים כולשהם במקרה של התקף אלרגיה? מה היית ממליץ לעשות?
הייתי נזהר ממאכלים שמכילים שומשום . במקביל הייתי לוקח כדורים מסוג אנטיהיסטמין . על כל צרה שלא תהיה יש מקום לפנות לבית החולים הקרוב .
הייתי נזהר ממאכלים שמכילים שומשום . במקביל הייתי לוקח כדורים מסוג אנטיהיסטמין . על כל צרה שלא תהיה יש מקום לפנות לבית החולים הקרוב .
"ר . רציתי לשאול מה הסיבות לכך שהלשון שלי בחלקה העליון לבנה והיא צורבת . האם יש לבצע בדיקות כלשהן . על מה התופעה מצביעה . תודה
יתכן ומדובר בפטרת או תהליך זהומי מקומי . האם את מעשנת .... יש מקום להתיעץ עם רופא מטפל\א.א וגרון .
שלום אני בת 34 לפני יומים ביצעתי צילום CTA אנגיוגרפית למח עם הזרקה של יוד תוך דקה החלה תגובת אלרגיה חריפה של חוום בגל הגוף בצקת בפנים ובצוואר עיקצוצים בלשון ובחילה שלפוחיות ברגליים קיבלתי טיפול במקום ולאחר שעה שיחררו אותי הביתה הרגשתי חולשה והלם מימה שקרה למחרת בבוקר התעוררתי שוב עם נפיחות ואודם בפנים הלכתי לרופאת משפחה שנתנה לי כדור אחד ביום למשך שבעה ימים מיזולן וזריקת קורטיזון האודם ירד יש עדין קצת נפיחות אני לוקחת את הכדור שגורם לי לתשישת רבה אני ישנה הרבה האם זה בסדר?? ודבר נוסף יש לי גירוד קל מאוד בגוף... אני אציין שאני גם הומוזיגוטית ל MTHFR לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג לא כל יום רמת הומוציסטאן היתה תקינה האם יכול להיווצר נזק בכלי הדם??? טרומבוזה?? אני מאוד חרדה האם התגובה המתמשכת הזאת היא בסדר?? האם יתכן ונישאר לי עדין יוד בגוף?? והאם יכולים להיגרם נזקים לכגוף?? אוה לתשובתך בהקדם
את רגישה לחומר הניגודי-יוד. כל התופעות קשורות לרגישות יתר . יש להזהר מנטילת יוד אם זה לביצוע בדיקת הדמייה או טיפולים שונים המכילים יוד.
קוסמטיקה,www.sr10.co.il,אס.אר.קוסמטיקס,מוצרי קוסמטיקה,טיפוח פנים,טיפול יופי,קוסמטיקה מוצרי קוסמטיקה
אני מרגישה כאבים בבטן ולחץ בחלק היותר עליוןת לפעמים הם מתגברים עד שאני מתכווצת ולפעמים אני לא מרגישה אותם אני בתחילת הריון אודה מאוד על קבלת תשובה
אני מרגישה כאבים בבטן ולחץ בחלק היותר עליון, לפעמים הם מתגברים עד שאני מתכווצת ולפעמים אני לא מרגישה אותם אני בתחילת הריון אודה מאוד על קבלת תשובה
בהתחלת ההריון קיימים שינויים פיזיולוגיים בגוף וגם שינויים הורמונליים .גירוי קיבתי יכול לגרום ללחץ ברום הבטן . יש מקום לבקר אצל רופא המשפחה .
ד"ר יקר שלום רב.... אני בן 23 פעם בשנתיים אני עושה בדיקות דם כלליות תוצאות הבדיקות הגיעו ויש לי כמה חריגות מתחום הייחוס.. רציתי לדעת בבקשה מה הם אומרות... 1) RBC - ערכי יחוס 4.5-5.5 תוצאה= 5.71 2) URIC ACID ערכי יחוס 3-7 תוצאה= 7.4 3) CHOLESTEROL ערכי יחוס 150-200 תוצאה=143 4) CHOLESTEROL-LDL calc ערכי יחוס 40-75 תוצאה= 36 5) C-REACTIVE PROTEIN ערכי יחוס 0-0.5 תוצאה= 0.3 בתוצאות הבדיקות הצטרף לי דף נוסף אני אולי מפחד שזה מבשר שהיה לי פעם אולי וירוס? ככה מופיע שם... שם הבדיקה: lgG תוצאה = 1125 שם הבדיקה: lgM תוצאה= 261 שם הבדיקה: lga תוצאה= 154 הבנתי שיש בעיה אולי בחומצה האורית הוא מעט גבוהה מזה אומר? בנוסף יש חריגה בערך של הכדוריות האדומות,וערכי הכולסטרול הם נמוכים? ד"ר יקר האם אני צריך לשים לב למשהו בבדיקות ההללו? מה ההיית עושה במקומי?
אני בת 17 עד מאה ועשרים.בשבת האחרונה הרגשתי שעין שמאל דומעת. ביום ראשון ראיתי נפיחות בעפעף.שמתי קומפרסים של תמצית תה.ביום שני בצהריים הבחנתי בחסר תחושה בלחי השמאלית, בנחיריים, והשתיה ששתיתי, נשפכה לי מהפה בצד שמאל. רופא המשפחה, קרא לזה העצב השביעי,ונתן לי כדורים 3 פעמים ביום. לפי הפרוספקט זה סטרואידים.1.ממה זה קרה? אני ב"ה בדרך כלל בריאה. 2.כמה זמן עובר עד שמבריאים.? 3.ביום חמישי הקרוב יש לי בחינת בגרות, האם מותר לי לגשת לבחינה? אודה לכם על תשובה מהירה ומפורטת. שושנה.
לפי התיאור זו פגיעה בעצב הפנים .הסיבות שונות ביניהם התקררות,וירוסים ואחרים . המעבר של העצב הוא צר באיזור האזן וכל לחץ מקומי עלול לגרום לשיתוק עם הבטויים שהזכרת . במידה ולא תחול הטבה יש להתיעץ עם רופא נוירולוג.
שלום רב! אני בן 23 ומזה כשבוע יש לי כאבים בבסיס הגולגולת מעל העורף צד ימין, אני לא יודע אם זה כתוצה מכך אבל יש לי גם סחרחורות ואני נמצא בתחושה מתמדת כאילו אני בשייט על אוניה, מידי פעם אני גם מקבל מעין גלי לחץ באיזור העליון של הראש, שכל גל כזה פעם אני מרגיש אותו בצד ימין שזה לרוב ופעם בצד שמאל. רציתי לדעת מה כדי לי לעשות ואם יש איזה שהן המלצות מיוחדות... תודה מראש.
שלום רב במצבך מומלץ להבדק על ידי נוירולוג ואורטופד בתיאום עם רופא מטפל . יש להמנע מפעילות גופנית שקשורה להפעלת עמוד שדרה צוארי עד תום הבירור .
שלום רב, בתי בת השנתיים סובלת מזה יומיים מפצעים בלשון, חלקם אדומים וחלקם עם ראש לבן. היא מצליחה לאכול רק דברים קרים ורכים ומריירת כל הזמן. הדיבור מסורבל. אני לא יודעת עם יש קשר אבל זה החל בדיוק ביום שבו ביקרה לראשונה בים. מה אפשר לתת להקל את הסבל והאם ישנו טיפול למיגור התופעה?
שלום לגבי שאלתך מומלץ להיות במעקב אצל רופא הילדים .בשלב זה ניתן למרוח דקטרין ג'ל ולהקפיד על כלכלה נוזלית .
ד"ר שלום. אני גבר בן 51 , מצב בריא. ביום ראשון הרגשתי לא טוב. ביום שני התברר לי שיש לי 39.4 חום ביום שלישי הגעתי לרופאה וקיבלתי טבליות מוקסיפן ואקמול. כל 8 שעות אני לוקח מוקסיפן אחד ואקמול אחד. אני שוכב בבית ושותה כוסות תה ( כמה שניתן). אני גר לבד , ביום אני יורד לקנות מצרכים חיוניים. שופך זבל . מכונת כביסה. קראתי באינטרנט לאכול מעט וללא סוכרים , אפשר להגיד שאני אוכל שליש מהכמות שאני אוכל.(הפה התמלא לי בפצעים). מאתמול שמתי לב : בשעות הבוקר החום יורד במעלה אחת - 37.5 בצהרים החום עולה במעלה אחת 38.5. אני כבר שבוע ימים עם החום הגבוה הזה. בביקור חוזר אצל הרופאה נתבקשתי להיעזר בסבלנות. אני מבקש עצה. אפילו , אולי ניתן להתקשר 03-5065936. בתודה מראש. איתי.
שלום רב לפי ניתונים שהצגת מדובר במחלה זהומית בדרכי נשימה עליונות .הטיפול שאתה מקבל בדרך כלל עוזר בפרק זמן מחמישה עד עשרה ימים .יש להקפיד על שתייה מרובה ולהמשיך במעקב אצל רופא מטפל .
שלום כששכבתי במיטה גילתי בצד ימין בבית השחי נפיחות כלשהיא אין כאבים זה פשוט מציק רציתי לדעת ממה יכולה להיות הנפיחות ואילו בדיקות עלי לבקש לעשות? האם זה מסוכן? כמו כן ערכו לי שקיעת דם והערך יצא 40 האם יש קשר לנפיחות האם יש דלקת או זיהום בגוף? תודה
שלום במצבך מומלץ להפסיק זמנית את השימוש בדאודורנטים (יתכן ומדובר בהגדלת בלוטת הזיעה ). המשך מעקב ובירור חייב להתבצע בתיאום מלא עם רופא המטפל (בדיקות דם וכו').
שלום רב, אני בן 35 ולאחרונה מרגיש (בזמן ארוחות בעיקר) צורך עז להכניס אוויר ולנשום עמוק. כ"כ אני מרגיש לעיתים קרובות לחצים באיזור אמצע החזה (כאילו שהלב הופך פתאום כבד ותפוס). לפני כחודש התלוננתי על גראפסים רבים שהופיעו לאחר ארוחות והוקל לי לאחר שקיבלתי כדורים נוגדי חומצה מרופא המשפחה.ברצוני לציין עוד שבשנתיים האחרונות אני קם משנתי בבוקר כאשר חלל הפה יבש באופן קיצוני. שאלתי היא האם יש קשר בין התסמינים והאם זה מעיד על בעיות אפשריות בלב. כ"כ אשמח לקבל תשובה על השאלה הבאה: האם נכון הדבר שקראתי לא מזמן בעיתון שעישון סיגריה אחת ביום גורם לעומס על הלב. כן... אני מעשן סיגריה אחת בלבד כל יום. המון תודה מראש.
שלום רב לגבי שאלתך יש להיות במעקב אצל רופא מומחה למחלות מערכת העיכול וכן קרדיולוג . מומלץ בכל זאת להפסיק עישון ולהנע מאכילת מזון חריף ,חמוץ ומטוגן ......
שלום ד"ר בעת מתן שתן שמתי לב למן וריד או כלי דם בולט בשק האשכים בצבע סגול האיזור לא כואב לי אלא כשאני נוגע יש רגישות כזו כמו תמיד שמתי לב לזה רק בעת השתנה האם זה נראה בעייתי??
שלום לגבי שאלתך יש להתיעץ עם רופא אורולוג .ייתכן ומדובר בהרחבת ורידים של שק האשכים (VARICOCELE).
לפני כחודש עברתי הפסקת הריון בשבוע 22 בעקבות טריזומיה 18. כעת עשיתי בדיקת דם וה-Beta- HCG עומד על: 2> . האם זה תקין או שצריך להגיע ממש לאפס? האם יש צורך לחזור על הבדיקה? תוך כמה זמן סביר שיחזור המחזור החודשי? כמה זמן מומלץ להמתין לפני הריון חוזר?
שלום אחרי הפסקת הריון קיימת ירידה הדרגתית בערכים של B-HCG . לגבי אופן הירידה ותדירות ביצוע הבדיקה יש להתיעץ עם רופא נשים המטפל .
איך מזהים עקיצת קרציה ,האם יש אדמומיות רק באזור מסויים אני בהריון בחודש תשעי ונעקצתי ממשהו יש לי כלב חצר אבל אני לא יודעת אם זה קרציה האם אני צריכה לפנות לעזרה רפואית?
שלום רציתי לדעת האם בבדיקת דם שגרתית יכולים להופיע איזשהו סימנים קלים ביותר אפילו ,למחלת האידס או רמז שמשהו לא בסדר בגוף הקשור לאיידס? (האם יכול להיות סימן קטן ביותר לנשא או לחולה אידס בספירת דם או בבדיקת שתן מבלי לעבור בדיקת איידס של ממש? אנא עזרו לי
שלום רב! בספירת הדם בדרך כלל אין סימנים אמינים אשר מאשרים או שוללים אבחנה של HIV+ . בדיקת שתן אינה אמינה בכלל. כדי לאבחן המחלה יש לבצע בדיקות דם מיוחדת-סרולוגיה ל-HIV דרך רופא המטפל או בבית חולים במרפאת HIV . בתודה.
התוצאות הן של בחורה בריאה בת 27, תתקיים כמובן פגישה עם רופא המשפחה באמצע השבוע, אך בינתיים אנחנו סקרנים לגבי התוצאות הבאות, ולכן נשמח רק להבין ברמה של מספר מילים מה המשמעות של כל פרמטר (פרט לכולסטרול, שהוא מובן :-)) לגבי ה HB, HCT, MCV, MCH, MCHC - מישהו יכול לכתוב מספר מילים (לא מחייבות כמובן) מה בכלל הם אומרים ? תודה ! הנתונים : http://img2.tapuz.co.il/forums/1_118477192.jpg
עד שתקבלי כאן תשובה, תיכנסי לפורום רפואת משפחה, שם בצד שמאל יש הפנייה לשני מאמרים בעניין בדיקות מעבדה. זה יעזור לך להבין...
שלום רב! HB -זאת רמת המוגלובין בדם אשר שונה אצל גברים ונשים. MCV-גודל ממוצא של כדורית הדם האדומה-נמוך במצב של חסר ברזל או פגם בייצור של הכדורית-טלסמיה לדוגמא. שאר הפרמטרים מתייחסים לריכוז של המוגלובין בכדורית הדם האדומה-פרמטרים טכניים. בתודה.
שלום, אני בת 35, חולה באבעבועות (כנראה שנדבקתי לאחר ביקור במספר גנים על מנת למצוא גנון מתאים לבתי בת 14 החודשים). ידוע לי שבמבוגרים המחלה קשה יותר אך נדמה לי שאצלי היא בעייתית במיוחד - האבעבועות מופיעות על כל הפנים, הקרקפת, כפות הידיים והאצבעות, ואפילו באיזור המפשעה, חוץ מהמקומות היותר קונוונציונליים - דהיינו בטן וגב ומגרדות מאד מאד. חוץ מאקמול לטיפול בהרגשת החולי הנוראה והבחילה, האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות? אני מרגישה רע מאד, מתקשה לאכול ולא מסוגלת לישון. האבעבועות הופיעו לראשונה ביום ראשון (היום יום חמישי), אך לא התפשטו לכל הגוף עד יום שלישי. כמה זמן עוד ימשך השלב הקשה של המחלה? בתודה מראש
שלום רב! התפשטות הנגעים אינה משקפת סיבוכים של המחלה. באופן כללי אצל מבוגרים המחלה היא יותר ממושכת -יכולה להמשך מספר שבועות אך מעט החולים עושים סיבוכים משמעותיים-דלקת ריאות,דלקת קרום המח ואחרים. במרבית המקרים טיפול סימפטומתי ומנוחה עוזרים. בתודה.
נעקצתי ע"י קרציה לפני שבוע. העקיצה לא התלוותה בכאב או גרד. המקום התנפח חשבתי שזה יעבור אך עבר שבוע והמקום עדיין נפוח מאד (כמו בונקלה בעור.) הייתי אצל רופאת עור והיא אמרה לי שאין מה לעשות. הנפיחות מאד מתרידה אותי ומפריעה לי. אין משהו שאני יכולה לעשות כדי להוריד את הנפיחות הזאת כמה שיותר מהר??
איך פורצת המחלה בפתאומיות? כל החיים שלי הייתי בפעילות גופנית עד שבאחד מהימים החלקתי ממיניבוס ומאז אני מושבטת. עברתי אורטוסקופיה ברגל אחת ורגל שנייה גם סובלת כך ששאבו ממנה נוזלים. אני מתקשה בהליכה וכשהמחלה בהתקפה אני מנועה מהליכה. המחלה מתפשטת למפרק הבוהן ומפרק כף היד, אני גם מתחילה לרגיש מעט כאבים בעורף. אני כרגע לוקחת סלזופירין וכרגע קבלתי אשור לטיפול ע"י אנברל. המחלה הנ"ל גורמת לי דכאון מחוסר תפקוד כבעבר. האם יש מצב לצאת מזה? או האם יש פיתרון טיפולי אחר ללא ניתוחים.
שלוס רב דלקת פרקים הינה מחלה כרונית עם עליות וירידות. המחלה דורשת סבלנות מהרופא המטפל ומהפציאנט כאחד. יש להמשיך מעקב ראומטולוג/אורטופד ולשקול טיפול פיזיוטרפי. כל זה בתיאום עם הרופא המטפל. החלמה מהירה.
שלוס רב דלקת פרקים הינה מחלה כרונית עם עליות וירידות. המחלה דורשת סבלנות מהרופא המטפל ומהפציאנט כאחד. יש להמשיך מעקב ראומטולוג/אורטופד ולשקול טיפול פיזיוטרפי. כל זה בתיאום עם הרופא המטפל. החלמה מהירה.
שלום לכם אני סובלת קשות ממיגרנה , והנורולוג החליט שנראה אני במצב שהכמות הכדורים שאני לוקחת מביא את האב ראש התמידי, עכשיו הנורולוג נתן ליח 12 ימים לקחת פרדיזון בהדרגה להתחיל עם 40 מ"ג ל3 ימים ולהמשיך להוריד בהדרגה, במקביל אני העלתי את הכדורי מנעה דפרקסן מ75 מ"ג ליום ל125 ליום , האם טיפול כזה יוכל לעצור לי את ההתקפים קשים שאני סובלת, ראתי שבהפסקת הפריזון אפשר להכנס למצב של מניה דפרסיה האם זה נכון גם ב12 ימים רצופים , והאם העלעת כדורי המנע יוכל לעזור ? ואיזה תופעות יכולות להיות מפרידזון? תודה , תשובתם חשובה לי , חיה
שלום רב פרדיזון הינה תרופה עם תופעות לוואי לטווח ארוך (חודשים) לכן אין סכנה לתקופות קצרות המשך טיפול יש לתאם עם נוירולוג/פסיכיאטר . החלמה מהירה.
שלום רב האם משהוא מכיר מונח מקצועי לבייגלה? (התקן מתחבושת משולשת להגן על עצם זר שתקוע בגוף) האם משהוא מכיר מוצרים יעודיים לצורך כך? תודה רבה
אני בן 23 ביצעתי בדיקות דם ויש לי בבדיקות דם כמה תוצאות לא ברורות... מכיוון שאני שם לב שיש חריגה. ואלו הן: שם הבדיקה: CHOLESTEROL ערכי נורמה 150-200 תוצאה: 143 שם הבדיקה: CHOLESTEROL-HDL ערכי נורמה 40-75 תוצאה: 36 שם הבדיקה: URIC ACID ערכי נורמה 3-7 תוצאה: 7.4 שם הבדיקה: RBC ערכי נורמה 4.5-5.5 תוצאה=5.71 שם הבדיקה: LUC abs ערכי נורמה 0-0.4 תוצאה=0 שם הבדיקה: %MCRAO ערכי נורמה 0-2.5 תוצאה=0 שם הבדיקה: MCH ערכי נורמה 27-31 יחידות pg תוצאה:27.3 שם הבדיקה: lgG=1125 lgM=261 lgA=154
שלום רב! בבדיקות שלך אין ממצאים מסוכנים אך יש מקום להתייעץ עם רופא המטפל ודיאטנית לגבי תזונה. בתודה.
שלום מזה חצי שנה אני סובלת מגירודים נורא חזקים והתקפים בלתי נסבלים כבר בתוך שתי האוזניים, מרגישה כמו סוג של פטרייה ,הייתי אצל מומחה לאף אוזן גרון וגם לא מצא כלום,כל פעם מחליפים לי טיפות,ואני לא יכולה לסבול יותר. מה כבר יכול להיות,איך אני אהיה ואחזור להיות רגועה מהמצב הזה?? אשמח לתשובה.
שלום רב! לאור לעיל מומלץ לבצע בדיקות דם כלליות כולל תפקודי כבד וכליות ולהתייעץ עם רופא עור.יש מקום לנסות טיפול בכדורי OTAREX בתיואם עם רופא המטפל. בתודה.
האם מישהו יודע על תהליך טיפול או כל עזרה בנושא של עצב שריר בפי הטבעת שרק בשינה הוא נסגר ... אני מטופלת במרפאת כאב האם למישהו יש ידע בנושא?? תודה.
שלום שתיתי לפני כמה שעות קולה דיאט (נטול סוכר וקפאין) שהתברר לי לאחר מכן שפג תוקפו לפני שנה...אני מרגיש כרגיל. האם יש בזה סכנות בריאותיות?
שלום רב! ברוב המקרים אין סיבוכים מסוכנים למעט בחילה,הקאה או שלשול. יש להמשיך מעקב אצל רופא המטפל. בתודה.
שלום אני בת 61. ישלי כאבי ראש וגם נפלתי פעמים כי לא יכולתי להחזיק שיווי משקל. עשיתי לפני מספר חודשים ct ו,eeg.הבדיקות היו תקינות.הרופא ביקש בדיקה חוזרת של eeg.הפעם היו מספר דברים לא תקינים:פעילות רקע בלתי סדירה סימטרית. במחצית קדמית נראית פעילות בטה מהירה ונמוכת מתח מעורבת עם פעילות איטית במחצית אחורית פעילות אלפא בתדירות 10מ\ש באמפליטודה בינונית הנחסמת בעת פקיחת העיניים.אי סדירות אטיות וחדות עם הדגשת צד לא קבוע. נראים קטעים של אטיות דיפוזיה בשל נימנום. בנשימת יתר ריבוי הדרגתי משמעותי של פעילות איטית וחדות עם הדגשה לשמאל בעיקר באיזורים הטמפורו אוקציפטליים. אבקש לדעת מה משמעות התוצאה. תודה ניצה
שלום רב! במקרה שלך יש להיוועץ ברופא נירולוג -מומחה ב-EPILEPSY . כמו כן מומלץ לבצע בדיקות מקיפות דרך רופא המטפל. בתודה.
בתרבית שתן נמצא nitrofurantoin ורשמו לי מקרודנטין 100 מ"ג, 4 פעמים ביום. לא סובלת מצריבה או כאבים בשתן. התחלתי ליטול כבר 4 כדורים. 1. מכיוון שלא רחצתי את עצמי לפני מתן התרבית, האם ייתכן, כי מדובר בכלל בחיידק מהנרתיק שהגיע לשתן? 2. האם זה בסדר להפסיק ליטול הכדור עד שאראה רופא מחר בבוקר? תודה רבה!
שלום רב! התרופה שקיבלת מתאימה לשם שמופיע בתשובת התרבית. בהחלט יכול להיות מצב שהחיידק אינו שייך לדרכי השתן אם התרבית בוצעה בצורה לא סטרילית.מומלץ לחזור לתרבית שתן בצורה נכונה ולדווח לרופא המטפל על כך. בתודה.
שלום, יש לי כאבים חזקים (לפעמים שוכח ולפעמים מתגבר) בזרוע שמאל, שהתחילו אתמול. לפני השינה בלעתי כדור אופטלגין שהשקיט את הכאבים לכ-12 שעות והכאב חזר בעוצמה משתנה. פרט לזה אני מרגישה טוב. אני בת 50. לאיזה רופא עלי לפנות? תודה.
שלום רב! הבירור מקובל להתחיל מביקור אצל רופא המטפל וביצוע תרשים אקג. לאחר שלילת בעיה לבבית דחופה יש להיוועץ באורטופד. החלמה מהירה.
הנני סובל מסחרחורות וכאבי ראש מזה כ-8 שנים ,הייתי בהרבה בדיקות כולל CT וכל מה שקשור בראש כולל זרימת דם וחשמל במח אך לא נמצא דבר,יש לי כולסטרול קצת גבוה TSH שעולה ויורד אך האינדוקרינולוג מוסר כי זה לא שייך לסחרחורות ,יחד עם זאת אני הפסקתי לעשן לפני שנה וחצי,אני עושה המון ספורט משמעותי אך הסחרחורות מפריעות לי בריכוז ולפעמים אני מרגיש בסירה ,בשנה האחרונה נרדמים לי כל מיני חלקים בגוף מידי פעם כולל רגל יד כל פעם במקום אחר ואף תחושת נימול בראש ,אך גרוע מכך בעיה בעיניים החלה שהעניים אינם זזות במקביל למרות שאני רואה טוב ולא כפול אך קשה להתמקד בזוג עיניים שמולי וכך לאחרים שמדברים איתי ,הייתי אצל נוירולוג וכל הבדיקות היו בסדר אולם נראה לי כי מנסים להתחמק מבדיקת MRI שעשויה לשפוך אור ,נא עצתכם בנושא,הדבר משפיע על רמת החיים באופן משמעותי ביותר
שלום רב! במצב של סחרחורת כרונית ניתן להגיע למרפאת סחרחורת דרך נירולוג של קופהייח. החלמה מהירה.
שלום ד"ר בן 33, מזה כמה זמן שאני סובל מהשתנה תכופה (כולל בלילה), לפני כחודש הייתי אצל אורולג והבדיקה הפיזית היתה תקינה, בדיקות דם ושתן היו תקינות, ושלח אותי לבדיקת אופלואומטריה (בדיקת זרימת השתן), האורולוג הנ"ל הפסיק לעבוד עם הקופה, הלכתי לאורולוג אחר עם תוצאות הבדיקה והוא ציין שבדיקת האופלואמטריה לא תקינה, ונתן לי מרשם לכדור אומניק 0.4 מ"ג ביום, עם המלצה לחזור על בדיקת האופלאומטריה בעוד חודש. רק כשקניתי את התרופה הבנתי שהיא נועדה לפרוסטטה, ולמיטב הבנתי לא אובחנתי לזה. בכל מקרה התרופה לא משפיעה עלי, ותכיפות השתן לא רק שלא ירדה אלא לטעמי גם עלתה. בנוסף לכך אני בבירור אנדוקרינולוגי בגלל פרולקטין מוגבר וכן לחצי דם מוגברים לאחרונה, נשלחתי בין השאר לאיסוף שתן, שעשיתי אתמול והיום בבוקר מסרתי. נפח השתן שיצא לי ליממה הוא 4 ליטר , אני לא בטוח אם שתיתי כמות כזו במשך היממה הזו (מה גם שהשתדלתי למעט קצת מאחר ולא היה לי חומצה ליותר מהכמות הזו). יש תוצאות חלקיות : VOLUME URINE 4.00 L/24H CREATININ U/24 2348.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.........)* CREATININ UCON 58.70 MG/DL רציתי לשאול מספר שאלות : 1. האם זה סביר כמות כזו של שתן ביום ? 2. אם עדיין יש לי את אותה תכיפות של שתן על אף שאני נוטל אומניק כבר כמה ימים,האם הבעיה היא אחרת מאשר פרוסטטה ? 3. על מה מעידות התוצאות החלקיות של הבדיקה ? 4. והאם זה הגיוני שלמשל בבוקר אני קם להשתין ובמשך החצי שעה שלאחר הקימה אני יוצא שוב פעמיים ? תודה על הסבלנות, ואשמח לקבל הסבר.
שלום רב! המקרה שלך הוא מורכב ודורש בירור אורולוגי-אנדוקרינולוגי ורוויזיה של הטיפול התרופתי אשר הינך מקבל.יחד עם זאת כמות הזאת של שתן באיסוף בהחלט יכולה להיות תקינה. החלמה מהירה!
שלום רב! אני בבירור בקשר למחלת הנשיקה , לאחר שבוע עם חום גבוה והרגשה מאוד לא טובה היום לאחר שבועיים יש לי כעבים בכול הגוף ביקר בבטן עם חום נמוך 37.2. בבירור של הבדיקה ebv.ebna התוצאה היא 242.00 positive cmv 0.20 שלילי שקיעת הדם שלי 80 תודה מוריס
שלום רב! על סמך הנתונים שהיצגת אין אפשרות לקבוע האם הינך סובל ממחלת הנשיקה. יש לציין כייל של EBV IGM וליפנות לרופא המטפל. החלמה מהירה!.
שלום. אתמול מצאתי קרציה על הראש של התינוקת שלי שהיא בת שנה ותשעה חודשים. נראה לי שהקרציה היתה עליה כיום כי בלילה שלשום היא התעוררה בבכי ולא ככ נרגעה ואחכ התעוררה שוב מספר פעמים. יש לנו כלבה שעונדת קולר, נקיה וחיה איתנו בבית (למרות שנמצאת גם בגינה כשאנחנו מחוץ לבית). הורדתי את הקרציה והיה נראה שהיא מתה ונשאר פצעון קטן ואדום על הקרקפת. מה עוד עלי לעשות? האם רופא המשפחה ידע איך לטפל (במידה ויש צורך)? איזה רופא מומחה כול לעזור? תודה
שלום רב! כעת אין סיבה לדאגה אך יש לעקוב אחר התינוק מבחינת התפתחות מחלת חום או אודם מקומי משמעותי.ניתן להישתמש במשחת FENISTIL מקומית. בכל מקרה להיות בקשר עם רופא ילדים המטפל. בתודה.
שלום רב, ברצוני לשאול מה הסיבה שיכולה להיות לכאב ראש שמגיע בתזוזת הראש, כאב חד ומקרין לאיזור האוזן , המצח הצדדית ועד מתחת לאוזן, הכאב ממש חזק, ועובר כאשר אני מסיטה את הראש ומטה אותו לכוון אחר, הצד שכואב הוא ימין, הכאב הופיע לאחר מספר ימים של כאבי ראש רצופים עם עיין ימין, לאחר שהכאב הסטטי עבר היתחיל הכאב החדש. האם זה מצביע על מחלה כל שהיא?
שלום רב! במקרה שלך יש מקום להתיעצות נוירולוגית וכן אורטופדית -בעיה בעייש צווארי? יש להימנע מתנועות ראש חדות עד תום הבירור. בתודה.
שלום מה אמרת בדיקת דם בשטח טרומבוציטים בקבוצות למרות שעשו את הבדיקה עם מבחנה שונה לפי בקשת רופא מטולוגיה תודה חנה
שלום רב! בדרך כלל ככה בודקים אמינות בדיקת הדם הקודמת-מספר מדוייק של טרומבוציטים וצורתם. בדרך כלל הבדיקה מתבצעת כאשר בדיקת דם קודמת מראה מספר נמוך של טרומבוציטים. בתדה.
שלום רב: בבדיקת נשיפה התגלה חיידק הליקובקטור ואני מקבלת טיפול ב-אומפרדקס,קרין 500,ומטרוגין,מכל הכדורים אני לוקחת פעמיים ביום ,שאלתי היא כמה ימים אני אמורה לקבל את הטיפול ומה אני אמורה לעשות לאחר הטיפול ? יש לציין שאני אלרגית לפניצלין. בתודה מראש אש.
שלום רב! בדרך כלל נותנים טיפול אנטיביוטי למשך שבוע וממשיכים טיפול ב-OMEPRADEX בהתיעצות עם גסטרואנטרולוג. החלמה מהירה.
מקווה שזה הפורום הנכון, בסונר נמצאו בלטות בצוואר מוגדלות מאוד עד 1.7 ס"מ - עם מרקם שומני מחוק - תמונה סונרית חשודה limphoproliferative? מה זה אומר - מה הדחיפות? תודה
שלום רב! מזה 3 שנים אני סובלת מהתעלפויות חוזרות בתדירות גבוהה. האבחנה שניתנה לי זה נפילות לחץ דם ואני מטופלת בגוטרון אך הטיפול לא עוזר לי. לפני כחודש התגייסתי לצבא. בתקופת הטירונות התעלפתי כ-15 פעמים ובאחת מהן קיבלתי מכה חזקה בראש והיה לי זעזוע מוח. אני חשה כל הזמן עייפות, אני מתקשה לעמוד הרבה זמן, כל פעילות קטנה מעייפת אותי וגורמת לי לסחרחורות. נבדקתי על ידי רופאים ואומרים שאין מה לעשות זו תכונה של הגוף. חלק מהאנשים חושבים שזו סתם התפנקות אך אני לא מסוגלת לבצע אפילו את המטלות היומיומיות הקלות ביותר. אחרי שינה אני קמה עייפה וחלשה, לא משנה כמה שעות ישנתי. בכל מקום נדבק אליי הכינוי של "המתעלפת הסדרתית" ואותי זה לא מצחיק כלל. אני פוחדת ללכת לבד שמא אפול ואקבל מכה חזקה ומסוכנת. איני יודעת כיצד לעבור את השירות הצבאי. אולי אתם תוכלו לעזור לי? עכשיו בשירות הסדיר שלי עוד יותר קשה לי. א
שלום רב! הסיפור שלך הוא מורכב ולכן דורש בירור ומעקב במרפאה צבאית מתאימה. יש לשתות יותר נוזלים ולהיתיעץ עם פסיכולוג. בתודה.
יש לי ילדה בת 11 חודש.שאובחנה במחלת הפה והטלפיים.קיבלה תרסיס להקלה אבל לא עוזר.יש פצעים לבנים ונפיחות בלשון. מה אפשר לתת במקום.כדי להקל על הילדה
הי עוזי, זאת מחלה נוראית שאפשר לטפל בה כמו שעשו פעם, לקחת את הילדה למשהו שיש לו עז ולהשפריץ לה לפה מהעטין של העז חלב עיזים (גם מחוץ לפה איפה שיש פצעים) אחרי יומיים תראה שיפור ורפואה צר לי לומר לך שחוץ מזה אין משהו מועיל אולי זה ישמע לך מגעיל אך דע שיש אפילו היום כאלו שדורשים על הפעולה הזו כבר כסף כי יודעים שזוהי התרופה שהכי עוזרת... מאחלת רפואה שלמה אירית
לאירית שלום כבר עשיתי זאת.ויש שיפור תודה רבה עוזי
,תודה רבה
שלום!,לחברה שלי יש חור אחד קטן יותר וחור שני גדול יותר. האים זה מסוכן?אים כן מה הסכנות בזה?ואיך אפשר לטפל בזה? אשמח אים תענו! תודה מראש!
אני גר 100 מטר מהקניון ויש בו כ-5 מקבצי אנטנות של סלולר שונות. האם זה מסוכן או שאני מספיק רחוק ואין סכנה של הקרנה? בתודה מראש וחג עצמאות שמח! שריאל
בוקר טוב, אתמול נעקצתי ע"י קרציה באיזור הירך, מקום העקיצה התנפח מעט וגירד. מיד חטאתי את המקום באלכוהול ומרחתי קרם אלוורה. זוהי לא הפעם הראשנה שאני נעקצת ע"י קרציה אך כרגע העניין מטריד אותי מפני שאני נמצאת בחודש חמישי להריוני. האם עליי לבצע איזושהם בדיקות, האם זה יכול לפגוע בעובר?
הפגיעה היא בדרך כלל מקומית .העקיצה גורמת לגירוי מקומי ואודם מקומי . יש לעקוב אחרי הסימנים המקומיים והמערכתיים . על כל שינוי ניתן להתיעץ עם רופא המשפחה . מבחינת ההריון את יכולה להיות רגועה .....
שלום ד"ר שמי איריס ואני אמא של יהב בת השמונה אתמול תאריך 24 במאי 08 מצאתי קריצה על ראשה אין לי מושג כמה ימים היתה למרות שבכל יום אני חופפת ומסרקת אותה יתכן מאוד כי שהקריצה היתה שם יום לכל היותר לאחר שהוצאנו את הקרציה נשאר פצעון אדום על הקרפקפת שאלתי היא מה עליי לעשות האם לפנות לרופא האם אני צריכה לטפל בדחיפות בנושא אודה מראש לתשובתך
שלום ד"ר שמי איריס ואני אמא של יהב בת השמונה אתמול תאריך 24 במאי 08 מצאתי קריצה על ראשה אין לי מושג כמה ימים היתה למרות שבכל יום אני חופפת ומסרקת אותה יתכן מאוד כי שהקריצה היתה שם יום לכל היותר לאחר שהוצאנו את הקרציה נשאר פצעון אדום על הקרפקפת שאלתי היא מה עליי לעשות האם לפנות לרופא האם אני צריכה לטפל בדחיפות בנושא אודה מראש לתשובתך
איפה תגובת הרופא!!!
הייתי בולימית והפסקתי להקיא לפני 3 חודשים. בפסח הקאתי פעם אחת לצערי והרגשתי שיצא לי דם. מה זה אומר? מאז לא הקאתי ולא אחזור לזה יותר. האם הקאה אחת לשבוע במשך 15 שנה יכולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים? תודה
לכל פעולה מאומצת קיימים סיבוכים .הקאה היא פעולה מאומצת ועוד יותר במצבך שאת גורמת לכך . מקיאים נגד שסתום סגור .שסתום זה נמצא בין הושט לקיבה .שמתאמצים ומקיאים נפתח בכח ויכול לגרום לקרע בכלי דם קטנים במקום שגורמים לדם בהקאה .
בהעדר פורום לדיון במחלות זיהומיות אציב שאלתי כאן: מהם הסימפטומים של המחלה המועברת ע"י קרציות? האם הם כוללים חום קל 37.5 לאורך זמן (שבוע) וכאב ראש בלתי פוסק (גם שבוע)? וכן, מהו משך הזמן המירבי לאחר הנשיכה, אחריו עלולים להופיע סימנים אלה? תודה רבה
האם אתה מדבר על קדחת הבהרות .. זו מחלה המועברת על ידי קרציות מבעלי חיים ובמיוחד כלב . יכולים לא להתפתח סימנים בגוף למעט סימנים מקומיים . אחרי תקופה של שבוע-עשרה ימים יכולים להופיע סימנים מערכתיים כמו כאבי ראש חזקים .מחלת חום .חולשה קיצונית .מחלת דמוי שפעת .לאחר 3-5 ימים מופיעה פריחה כולל כפות ידיים ורגליים . בדיקות דם יכולות לרמוז בשלב הראשוני על קיום המחלה .
בן 23, בריא בדר"כ, במהלך יום שני, ה21/4, החלה לי נפיחות לאורך שריר הSCM בצוואר מצד ימין, בערב הנפיחות כבר הייתה משמעותית וביום שלישי בבוקר הופנתי על ידי הרופא משפחה שלי לחדר מיון. באסף הרופא התקבלתי למחלקת א.א.ג ושם נשלחתי לאולטרא סאונד לחיפוש ציסטות וכדומה, האולטראסאונד לא מצא כלום והנפיחות הוגדרה כדימום בשריר הSCM הצוווארי. בערב אותו יום כשהלכתי לישון, הנפיחות ירדה מעט. למחרת בבוקר שקמתי הנפיחות ירדה בצוואר(לא לגמרי) אך עלתה לאזור אחורי האוזן, נשלחתי לבדיקת דופלר וסי טי בשל חשש לקרישיות יתר עקב רקע משפחתי (חוסר בפקטור 5), הדופלר יצאה תקינה ולא נראו חסימות כלשהן בורידים, הסיטי הראתה בבירור את הנפיחות, שהיא הצטברות נוזל, ספק דם, ספק לא ידוע, ביום שאחרי(רביעי)י הנפיחות בצוואר ירדה כמעט לחלוטין והנפיחות עלתה לאזור אחורי האוזן ואחורי הרקה. ראינו רופא נוסף(מומחה לא.א.ג) שבדק את הסיטי והדופלר וטען שעלינו לחכות מספר ימים ולראות התפתחויות מכיוון שהם לא יודעים מה זה וששללנו את הדברים המסוכנים. ביום חמישי הנפיחות כבר הייתה בחלק מעל האוזן וצד הפנים, כיום(שישי) הנפיחות כבר נמצאית צמוד לעין ימין, היא בגודל חצי אגרוף. מה יכל לגרום את הדימום או הנוזל ומדוע הוא זז, מה זה יכול להיות ואילו כיוונים אחרים שווה לבדוק ? תודה. יונתן
שלום רב! לאור לעיל יש להמשיך מעקב אצל רופא אאג וכן מעקב המטולוגי . הדימום יכול להיות קשור לטראומה קטנה כמו תנועה לא נכונה או לבעית קרישת הדם. החלמה מהירה!
אימי בת 62 סובלת ממחלות שונות ומסובכות לחץ דם מאוד גבוהה סכרת קשה לחץ ריאתי קשה 70% דליפה ממסתם הלב שלדעת הרופאים זה לא רציני ולכן אין צורך להחליפו כמו כן היא אנמית קשה היא מטופלת בזריקות רוקרמון אחת לשבועיים ומטופלת בהמון כדורים ללחץ דם ומזריקה 3 פעמים ביום נובומיקס לטיפול בסכרת. הבעיה היא שהיא תמיד מלאה בנוזלים קשה לה לאכול לנשום ובעיקר ללכת אפילו 3 מדרגות קשה לה לעלות להתקלח או להתלבש היא מיד מתעייפת היא מקבלת 4 וחצי כדורי פוזיד ליום ובכל זאת ללא הועיל היום היא התעוררה עם לחץ דדם 215 לאחר שנתתי לה את התרופות ירד ל115 בגלל ההתדרדרות הקשה שלה היא לא יוצאת מהבית והיא במיטה כל הזמן אני מעוניינת לפנות לרפואה הפרטית אבל אינני יודעת לאיזה תחום של רפואה עליי לקחת אותה קרדיאולוג?רופא ריאות? רופא סכרת? או לחץ דם? בנוסף לזאת הגיעו למסקנה שזריקות הרוקרמון גם מוסיפות למצב הנוזלים לכן הורידו את המינון אחת ל3 שבועות אבל אז רמת ההמוגלובין שוב יורדת אני מאוד מיואשת ובעיקר מודאגת אני חסרת אונים כיוון שאני היחידה שמטפלת בה אבקש את עזרתכם הדחופה בתודה מראש
שלום רב! המקרה הוא מאוד מורכב. יש להיוועץ ברופא קרדיולוג ונפרולוג מומחים וכן להמשיך מעקב צמוד של רופא סוכרת. מומלץ להמשיך טיפול ברקורמון במינון מלא. בתודה.
שלום רב אני מקוררת כשבועיים שבוע ראשון חום וכאבי גרון נוראיים טופלתי באנטביוטיקת מוקסיפן לאחר שבוע הצטננתי עוד יותר!!!והיא לא עזרה לי כלל!!!ויש לי ליחה מוגלתית ונזלת ושיעול טורדני כבד!ניתן לי לשבוע אנטיביוטיקת רוליד. מצבי עד עכשיו ללא שינוי ורק מחמיר!!ונעלם לי בנוסף חוש הריח והטעם נעלמו לי לגמרי כבר כשבוע ועד להיום!! מה עליי לעשות?אני אובדת עצות וקשה לי כך מאוד! תודה רבה..
שלום רב! מומלץ לבצע צלום מערות האף וליפנות לרופא אאג בתיאום עם רופא המטפל. בשלב זה לא להפסיק טיפול אנטיביוטי. החלמה מהירה!
שלום, בני בן 30 סובל מזה 8 ששנים מכאבי ראש חזקים, ללא בחילות או הקאות. בבדיקת CT עם חומר ניגוד נמצא בעיקרון שהכל בסדר פרט לכך שהם מציינים: "וריד קימרוני די רחב פארא-סגיטאלי מימין, המתנקז ל- SSS מצידו הימני" מה פירוש? האם זוהי בעייה בכלי דם? בתודה, גילה
שלום. אבא שלי כבן 60 בדר"כ בריא בחודשיים האחרונים התחיל לסבול מתופעות שונות. לפני כחודשיים אבי חלה בדלקת ראות ולא טיפל בה כראוי. לאחר שבועיים הוא חלה שוב בדלקת ראות. לאורך כל הזמן הזה הוא משתעל בלי הפסקה. פנינו לבית החולים ושם בצילום הראות נאמר כי ישנה בעיה בקרום הראות וקיבל כדורים לכך. השיעול לא פסק אך אבי הרגיש טוב יותר. עברו להם עוד שבועיים ושלשום שוב החל להשתעל, יש לו חום גבוה מאוד, מזיע, חוסר תאבון מוחלט לעיתים מקיא, תשישות. יש לציין כי לאבי לחץ דם של 140\90 והוא נוטל כדורים להורדת לחץ דם. אני דואגת מאוד אנא ממכם תנו לי עצה.
שלום רב! לאור לעיל יש מקום לבירור ריאתי מקיף כולל בדיקת CT בית החזה ובדיקות דם מקיפות. כמובן הבירור צריך להיתבצע בתיאום מוחלט עם רופא המטפל. בריאות שלמה!
ד"ר שלום. אני בת 74 ועברתי טיפול ארוך של קורטיזון + קולציצין + אספרין למשך חצי שנה בגלל דלקת קרום הלב (פריקרטיטיס). נכון להיום אני מקבלת רק קולציצין . בזמן האחרון יש לי כאבים במיוחד בברכיים , בגב וגם כתפיים בזמן תנועה . אני מתלבטת לאיזה רופא הבעיה שייכת ואל מי לפנות , לרופא משפחה ? אורטופד? או אחר . לפי דעתך אל מי לפנות ולמי התחום הנ"ל שייך ? תודה
שלום רב! יש להמשיך במעקב אצל אורטופד וראומטולוג בתיאום עם רופא המטפל. בריאות שלמה!
שלום רב, מזה מס' ימים יש לי כאבים נורא חזקים באזור הנ"ל, בעיקר בעת יציאת הצואה ...לפעמים גם יוצא מעט דם. ממה זה נובע ואיך ניתן לטפל?
שלום רב! תמונה קלינית לעיל יכולה להתאים לטחורים או סדק ברירית באזור פי הטבעת. מומלץ להיבדק בדחיפות עיי פרוקטולוג ולהימנע מאכילת מזון חריף ולמנוע עצירות. החלמה מהירה.!