בעיה-עדשות
דיון מתוך פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע
אני מרכיב עדשות מגע רכות-עם צילינדר כ- 5 חודשים (דיספו), וכבר מהחודש השני בערך יש לי בעיה: בשעות החשיכה, כשאני מביט בחושך במנורות או (פנסים, מנורות וכו') אני רואה כמעין המשך של האור, מן צל של האור (מקווה שהבנת למה התכוונתי) כלפי מעלה. הדבר מפריע לי ואפילו אופטומיטריסט לא ידע ממש מה הבעיה. יצויין שאני גם שם מדי פעם טיפות טירס נטורל. ה"צל" הזה קיים בעיקר בעין שמאל ופחות בימין. השאלה שלי היא האם יש לך מושג מה הבעיה ואם ניתן לפתור אותה (כי העניין מפריע לי בנהיגה בלילה) תודה.
כנראה שזה קשור לגודל האישונים. להלן הסבר קצר: הקוטר של האישון שונה מאדם לאדם. ישנם אנשים שקוטר האישון שלהם בתנאי תאורה הוא 2 מ"מ וישנם כאלה שהוא 7 מ"מ.בנוסף בתנאי חשיכה האישון מתרחב וקוטרו יכול להגיע גם ל- 8-9 מ"מ. קוטרן של עדשות מגע רכות טוריות(עם צילינדר) הוא בממוצע סביב 14 מ"מ,כאשר רק בחלק המרכזי יש תיקון אופטי (ב- 8-9 מ"מ המרכזיים) ובהיקף העדשה אין תיקון אופטי. כנראה שאצלך האישונים בלילה מתרחבים מאוד(בעין שמאל יותר מעין ימין) וקצה האישון שלך חופף את קצה העדשה במקום שאין תיקון אופטי ואז אתה חווה שבירות אור או הילות. בעדשות חודשיות לא כל כך ניתן לפתור את הבעייה.ייתכן ויהיה ניתן לפתור את הבעייה בשימוש בעדשות שייוצרו במיוחד עבורך.
ראשית, תודה רבה על תשובתך המפורטת. אגב, אתה היחיד שנתן לי תשובה מקצועית עד כה. שאלתי היא מהי הפרוצדורה להתאמת עדשות מגע שייוצרו עבורי, והאם יש לזה השפעה על המחיר וכדומה. אודה לתשובתך