קטוקונוס

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

20/11/2008 | 15:10 | מאת: ענת

שלום לחבר שלי יש קרוטוקונוס מגיל 17 וזה יוצא בעיות ביני לבין הורי...שהם לא מוכנים לקבל אותו הם טוענים שהוא מונגולואיד. רציתי לדעת האם יש קשר בין קרוטוקונוס לאנשים מונגולואידים? ואיך ניתן לבדוק אם הוא כזה או לא?

20/11/2008 | 17:50 | מאת: קובי בריג

אכן יש קשר בין קרטקונוס לתסמונת דאון. אחוז גדול מהסובלים מתסמונת דאון סובלים גם מקרטקונוס. אך אם החבר שלך הוא בעל תסמונת דאון (מה שלא נראה לי) ניתן לדעת זאת ע"י בדיקות אחרות ולא דרך זה שהוא סובל מקרטוקונוס.

20/11/2008 | 18:46 | מאת: ענת

תודה רבה על התשובה.. מסקרן אותי לדעת על סמך מה רשמת "(מה שלא נראה לי)" אני פשוט אובדת הצעות...החבר אינו יודע שזה מה שהוריי חושבים... הוא יודע שהם לא מתלהבים ממנו בגלל העיניים.. ע"י איזה בדיקות ניתן לבדוק זאת?

22/11/2008 | 09:42 | מאת: שמואל

הסמנטיקה אינה נכונה (אין קשר בין קרטקונוס לתסמונת דאון ) יש קשר בין תסמונת דאון לקרטקונוס, אחוז הסובלים מקרטקונוס בין הסובלים מדאון סינדרום גבוהה מהסובלים מקרטקונוס בכלל האוכלוסיה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע