תסביב שהשתחרר בעצמו - האם לבצע קיבוע + עוד שאלות ב

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

07/08/2004 | 00:24 | מאת: ג.

שלום! בגיל 15 ושוב בגיל 24 היו לי ארועים של תסביב האשך השמאלי. בשני המקרים זה השתחחר בעצמו, ללא ניתוח, רק אושפזתי להשגחה של יום. לאחר הארוע הראשון האשך השמאלי נהיה אטרופי. היום אני בן 29. מה הסיכוי לתסביב נוסף באשך השמאלי? מה הסיכוי לתסביב באשך השני? לפחות פעם אחת קרה שהאשך הימני (התקין) היה ממוקם פתאום לרוחב שק האשכים ולא לאורכו וזה עבר לאחר מספר דקות, ללא כל כאב. האם כדאי לבצע ניתוח לקיבוע (אחד, שניהם)? מה הסיכונים בניתוח? אם נמצאים במקום מרוחק (בחו"ל) ולוקח זמן להגיע לבית חולים, האם יש עזרה עצמית ראשונה במקרה של תסביב אשך? מה רמת בית החולים שיכול לטפל במקרה של תסביב אשך. האם מרפאה פרטית קטנה תעזור? האם שינוי צורת האשך ללא כאבים מספיק כדי להצביע על הבעיה ויש לגשת לבית חולים? כמה זמן יש בין שינוי הצורה ו/או הופעת כאבים לבין נזק בלתי הפיך? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
07/08/2004 | 00:56 | מאת: ג.

אמרתי שהאשך אטרופי, ואולי אינני מדייק: באולטראסאונד דופלר נמצא כי יש בו זרימת דם. אורולוג שראה אותי המליץ לא לכרות את האשך השמאלי (זה שהסתובב פעמיים). מימדים: 1.3*2*2.8, נפח כ- 4 סמ"ק.

אוקיי אז הוא נפגע אבל אולי הוא באמת לא אטרופי - עדיין אני בדיעה שצריך לקבע את שני האשכים. כמו כן - האם עשית מבדק זרע? ספירה? אולי כדאי וחשוב - כולל איסוף ושמירה

הרבה הרבה שאלות אבל לדבר העיקרי אתה לא נותן תשובה. יש לך אשך אטרופי? זאת אומרת שהוא קטן? מאוד? מי אמר שהוא אטרופי? האם השני גדל יותר אחרי זה? אם הוא אטרופי אחרי התסביב הראשון - זה אומר שפספסו את התסביב - וזה אומר שאתה צריך לתבוע מישהו למשפט - וזה אומר - שאת האשך הימני בטח בטח צריך לקבע. ולכן - לא צריך לחכות חלילה שמשהו יקרה לאשך השני הימני - אלא לקבוע זמן ולקבע אותו

08/08/2004 | 00:19 | מאת: ג.

שים לב לתשובה לשאלותיך בענף זה

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר