עברתי ניתוח וריקוצלה אבל יש לי הרגשה שהאשך השמאלי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

30/10/2004 | 20:27 | מאת: וריקוצלה

שלום. בקרוב אני בן 15. מלפני 10 חודשים עברתי ניתוח וריקוצלה באשך השמאלי שהיה ועדיין קטן מהימני ב-3 סמ"ק.. חצי שנה אחרי בבדיקת האולטרסאונד ראו שהאשך התפתח ב- 3 סמ"ק. אבל נשארה וריקוצלה דרגה 1 בשמאלי. בימני התפתחה וריקוצלה דרגה 2. עברתי צינטור כדי להוציא את שתי הוריקוצלות הנותרות. הוציאו לי את הוריקוצלה באשך שמאל ובאשך ימין גילו שאין יותר וריקוצלה למרות בדיקת האשכים באולטרסאונד. אני ממשש את האשכים בערך 4 פעמים ביום. לפי דעתיח האשך הימני לא גדל. אני חושב שהפער ביניו לבין הימני גדל. וכמובן לפי דעתי זה בגלל שהאשך השמאלי משום מה לא מתפתח. האם יכול להיות שבאמת האשך השמאלי לא מתפתח. אני אוסיף ואכתוב שהאשך נראה לי ממש קטן כשאני ממשש אותו. זה נראה כמעט כלום. אבל בבדיקת אולטרסאונד האחרונה האשך היה לפי הבדיקות 8 וחצי סמ"ק. האם 8 סמ"ק על ידי השוואה של אשך הגדול ממנו ב-3 סמ"ק יכול להראות גמדי בהשוואה לשני? האם באמת יכול להיות שהאשך הפסיק להתפתח? האם זה בגלל הוריקוצלה דרגה 1 שבצינטור שללו אותה אבל לפני כן באולטרסאונד אמרו שהיא קיימת? יש אולי סיבה נוספת להרגשה שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

לא וריקוצלה בדרגה 1 לא צריכה לעורר בעיות אתה רק בן 15 ואני מעריך שהאשך - אם הוא לא נפגע מבחינה של כלי דם עקב הצנטרים - יתפתח/ מה שהכי חשוב עכשיו זה לבדוק נניח בעוד שנתיים את הפוריות שלך ולראות מה קורה - למרות שלעולם לא נדע אם חל שיפור או לא כתוצאה מהניתוח - כי נתחו אותך לפני שבדקו את הזרע.

01/11/2004 | 14:50 | מאת: שרית

לפני כשנה בזמן שאחי הרים משקל כבד בצבא הרגיש כאב חד באשך השמאלי ואפילו עלה לו חום. הוא פונה מיד לבית החולים והתבקש לנוח עשרה ימים קיבל אנטיביוטיקה והתבקש לשים קומפרסים .מאז כל כמה חודשים נעשים לו בדיקות שמראות על ספירת זרע נמוכה. כעת הוא צריך לעבור ניתוח בשייבא . שאלתי היא האם לאחר הניתוח איכות הזרע תהיה טובה יותר. ולא תהיהי לו בעתיד בעיה להביא ילדים

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר