תזונה ו CUMADIN

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/10/2011 | 19:15 | מאת: טניה

אימי מקבלת קומדין נאמר לה לא לאכול מזון צמחי ירוק. השאלה שלי האם כל דבר שהוא ירוק יש בו ויטמין K גם ענבים? מלפפון? והאם בישול לא הורס את הויטמין K? כמו כן איפו ניתן למצוא רשימה מדויקת ומורכבת מה מותר ומה אסור. בתודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

טניה שלום, ראשית, מדובר בירקות עליים (העשויים עלים) כגון ברוקולי, כרוב, תרד, עלי תה ירוק, חסה, אספרגוס וכדומה. ענבים ומלפפון אינם נכללים בקטגוריה. הינך יכולה לבדוק במאגרי מידע באינטרנט בדיוק אילו מאכלים הם עשירים בויטמין K. בנוסף, כדאי לדעת שאין איסור על אכילת מזון המכיל ויטמין K, אלא ההמלצות בספרות המקצועית ועפ"י כל גורמי הבריאות הן להמשיך לאכול מזון המכיל ויטמין K כמו שאת רגילה בדיאטה היומיומית שלך. כלומר, לא לחרוג מהכמויות שאת נוהגת לאכול בדר"כ, אך אין שום צורך להמנע לגמרי מאכילת מזון עלי ירוק. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי