פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה
מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה
נושא:רגישות יתר תוכן: אני סטודנטית למשפטים ,שנה א. אני מאד נאה ולא חסר לי כלום מבחינה חברתית או אישית. ( כלפי חוץ). בפנים אני חסרת ביטחון ברמות מלחיצות. אני עם רדר מהלך בפנים לקלוט מה אומרים עלי ולי. אני בוחנת כל תגובה. במידה ומישהו זורק לי הערה אני (בפנים) מתכווצת. והדבר גורם לי ירידה בריכוז. אני משתדלת לא לקחת "סעיפים" של אנשים אחרים עליי אבל קשה לי מאד. אני לוקחת כל דבר באופן אישי. אני בן אדם שמעורר קנאה של אנשים ת וכנראה שהם נהנים לפגוע בי. עד היום הסתדרתי עם זה אבל לאחרונה זה גדול ממני. הריכוז שלי ירד, במשפט אפשר להרוס לי יום. מאז ומעולם הייתי רגישה אבל לא ברמות האלה. עד עכשיו זה לא ממש הפריע לי כי לא הראתי את זה את זה אבל היום זה כבר חזק ממני. זה ברס לי מערכגת יחסים כי כל הזמן חיפשתי את הפגיעה במקום לבוא ממקום שלם. אני מעוניינת להתחיל בטיפול תרופתי וכמה שיותר מהר. הלימודים בראש מעייני כרגע.
שלום רב, אין תרופות לרגישות יתר. במקרים כאלו הפתרון יכול לבוא מטיפול פסיכולוגי. בכל האוניברסיטאות יש שירותי יעוץ הנותנים טיפול במחיר שווה לכל נפש. אינני יודע את המצב במכללות. ישנם סוגי טיפול שונים, לא בכולם מפשפשים בילדות ובחלקם ניתן להתמקד "תכלס" במיתון הנטיה לתגובתיות-יתר שלך. המון הצלחה, גם בטיפול וגם בלימודים.
התפרצה אצל אחי סכיזופרניה והוא מטופל בריספרדל מזה מספר שנים.האם התרופה בסל התרופות?[עד עכשיו הוא קיבל אותם דרך משהבט] ומה הפרוצדורה לק
שלום רב, כן, התרופה בסל הבריאות, ואם תביאו תיעוד על הטיפול מהפסיכיאטר של משרד הבטחון לרופא בקופת-חולים (רופא המשפחה) הוא יוכל לתת לכם מרשם להמשך טיפול.
יש לי תור לרופא רק עוד שבוע ואין לי עם מי להתייעץ כעת, אני נוטל סימבלטה התחלתי בהדרגה עד שהגעתי ל-120 מ"ג , כעת איבדתי את הכדורים שהיו צריכים להחזיק עד המרשם הבא עוד שחצי בערך, ויש לי תןר רק עוד שבוע וחצי ואין לי עם מ לדבר או לקבל מרשם ,כי בבית מרקחת קופ"ח טוענים שאסור להם להביא מעל המינון הקבוע ואם איבדתי בעיה שלי. הבעיה להפסקתי בפתאומיות בגלל שאיבדתי לפני יומיים ומאתמול אני מרגיש כאב ראש/שחרחורות קיצוניות משהו מטורף, חולשה, ישנוניות , קיצר תחושות לא נעימות בכלל! וזה כנראה מהפסת הסימבלטה. מה לעשות? בנתיים אני תקוע בבית אבל היום הסימפטומים החמירו!
שלום רב, אפשר לפנות לרופא המשפחה שיוכל לתת לך מרשם שיגשר על התקופה עד לביקורת אצל הפסיכיאטר. אפשרות אחרת היא ליצור קשר טלפוני עם הפסיכיאטר ולהסביר לו את הבעיה ולבקש את עזרתו בפתרון.
הפסיכיאטר לא בארץ כעת והתור עוד שבוע וחצי , ורופא משפחה אומר שהוא לא רוצה לקחת אחריות וגם עם הוא ירשום יש בעיה בבית מרקחת הם אומרים שאסור להם להנפיק תרופות יותר ממה שרשום כלומר רשום 60 כדורי סימבלטה 60 מ"ג לחודש ואם איבדתי בעיה שלי , למי ניתן לפנות עוד? למי אני פונה במיון ,מה יתנו לי שם סימבלטה לשבוע וחצי?? אני כבר לא עומד על הרגליים, לא מסוגל לנהוג מה אני יעשה שבוע וחצי-שבועיים הקרובים?
אובחנתי אצל הפסיכיאטרית כבעלת הפרעה אישיותית גבולית-קלה -אני נוטה לתחושות היי תמידיות,לחץ היסטריה,ומצבי רוח קיצוניים גבוליים . על מנת לייצב את מצב הרוח ה(היי) שלי קיבלתי טבליות למיקטל במינון עד 125 מג ליום-לאחרונה אני חווה תופעות של נימול באצבעות הידיים.האם זו תופעת לוואי של התרופה ועלי להפסיק ליטול את הכדורים.? כמו כן מדוע קיבלתי תרופות למניעת אפילפסיה אם אין לי שום תופעות כאלו- תודה דליה
שלום רב, למרות שזו לא תופעת לואי שכיחה, יתכן שמדובר בתופעת לואי. כדאי ליצור קשר טלפוני עם הפסיכיאטרית לגבי הפסקת הטיפול. למיקטל משמש למגוון טיפולים בפסיכיאטריה שאינם אפילפסיה, כולל תנודות במצב רוח, בעיקר אצל חולים בהפרעה ביפולרית (מאניה-דיפרסיה).
ד"ר עופר שמגר שלום - תודה על התשובה בעניין הזיפרקסה והציפרלקס עזרת לי להגיעה להחלטה. שאלה נוספת - קראתי מאמרים על כך שהוספת גליצין לזיפרקסה, אותה אני לוקחת כבר שנים רבות,עוזרת לבעיית התסמינים השליליים ואף טובה מבחינה קוגנטיבית. גליצין הוא תוסף מזון טבעי. האם השילוב הזה בטוח? האם יש לו תופעות לוואי? האם אכן תוספת הגליצין עוזרת? ואם כן, כמה זמן לוקח לה להשפיע? אודה על תשובה.
שלום גליצין היא חומצת אמינו הכרחית לבניית חומצות גרעין וחיונית לפעילות תקינה של מערכת העצבים. קיימים מספר דיווחים על נסיונות לטיפול בגליצין באפילפסיה, בתסמינים שליליים של סכיזופרניה אולם גליצין אינה חודרת את מחסום הדם-מוח - מה שמקשה מאד את השימוש בה לצרכם רפואיים.
שלום התחלתי לקבל רמרון ב-2.3.09 15מ"ג ועלו ל-45 מ"ג לפני כשבועיים לאחר תלונה שאני עדיין מאד מדכאת העלו ל-60 מ"ג. טני נעזרת גם בקלונקס 1 ביום. מתי ארגיש בהבדל משמעותי. אני נמצאת גם בטיפול שיחות כשנה וחצי בעקבות מחלת הסרטן שהחלמתי ממנה וכעט עוברת פרידה קשה. אשמח לקבל תשובה במייל
שלום יש לצפות להשפעה מלאה של התרופה כ4 שבועות לאחר נטילת מינון טיפולי מלא (כלומר 4 שבועות לאחר עליה במינון ל60 מג ) ועל כן כדאי להיאזר עוד קצת בסבלנות... ע"פ העולה מדברייך את עומדת בפני התמודדויות קשות ביותר שנדרשות להן הרבה כוחות ואומץ. בהצלחה.
בני בן 16 מאושפז בבי"ח פסיכיאטרי עקב התקף פסיכוטי . הרופאים לא יודעים ממה נגרם. הוא נטל בעבר סרוקסאט ורספרידל עקב ocd אך מאחר והחלו מחשבות אובדניות , הייתה מחשבה של הפסיכיאטרית הפרטית להפסיק סרוקסאט ולהעלות רספרידל ל 3 מ"ג. לא הגיב טוב לרספרידל (אי אצירת שתן). הרופאים בבי"ח אומרים שאולי לנטילת הסרוקסאט יש חלק במחשבות האובדניות. באישפוז החלו לתת לו פרפנן מכיוון שהחלו מחשבות שווא ולא מחשבות טורדניות. הגיב טוב לפרפנן במינון 28 מ"ג עד שלפתע החלה נסיגה, ושוב חזרה מחשבה לא הגיונית שהוא לא מצליח להשתחרר ממנה. יש מחשבה להעלות מינון ל32 מ"ג ואם לא יעזור, להחליף תרופה לזיפרקסה. בני באופן כללי רגיש מאוד לתרופות , מייד יורד לחץ דם וחולשה גדולה פוקדת אותו. הפחד שלי שאם יחליפו תרופה , המצב הפסיכוטי יכול לשוב וכמו כן ההתקף- עקב הרגישות הגדולה שלו, ועקב השינויים בהחלפת תרופה. מה דעתך?
מאחר והטיפול בפרפנן היה יעיל עבור בנך עליה במינון בשלב זה נשמעת לי כמו צעד נכון. אכן, תקופות של החלפת תרופה אנטיפסיכוטית הינן תקופות אשר במידה מסויימת "מועדות" להחרפה אולם ניתן למנוע זאת ע"י החלפה זהירה והדרגתית ובמעקב יומיומי של הצוות המטפל. לא ציינת אם ירידת לחץ הדם והחולשה הופיעו גם תחת הטיפול בפרפנןאולם אם בנך הגיב היטב לתרופה ולא פיתח תופעות לוואי יש סיכוי מצויין שעליה במינון תעזור כך ש"דיה לצרה..." בהצלחה
תודה על התשובה,מקווה שכך יהיה.
ביתי בכיתה י"ב, לא לומדת ולא מרוכזת כמו קודם מזה כשנה, לפני כחודשיים, הופיעו תנועות עם הראש- כמו טיקים. בפגישה אחת, הפסיכולוג אמר שזה כנראה דיכאון, שאל האם יש גם OCD ברקע, והמליץ לגשת לרופא לקבל כדורים. אצל הפסיכיאטר היא אמרה-לא טוב לי. מכיוון שהנערה ממש לא חברותית, אוחזת בדעותיה, ולא מקשיבה לאחרים, חשב שאולי מדובר באספרגר, ורשם כדורי רספרידל 1 מ"ג ליום, במשך חודש. - מה ההבדל בין תרופות SSRI לבין רספרידל? (האם להתחיל עם תרופה אנטיפסיכוטית, ולא עם נוגדי דיכאון זו לא קפיצה גבוהה מידי?) - לכמה זמן ניתן טיפול תרופתי כזה, לתקופה, או לכל החיים? - כיצד ניתן לדעת האם הכל לא נובע ממצוקה ריגשית, ולטפל בשיחות בלבד?
שלום רב, מומלץ להתייעץ בנושא עם פסיכיאטר ילדים. SSRI ואנטיפסיכוטיים הן שתי קבוצות שונות לחלוטין ואין שום קשר בין בחירה באחת הקבוצות לבחירה בשניה. לא מדובר בהבדל כמותי (בעוצמה) אלא בהבדל איכותי. כמו שלא משווים תרופות לטיפול בלחץ-דם עם תרופות לסכרת, כך אין מקום להשוואה בין הקבוצות הלו. הבחירה בקבוצה נעשית עפ"י יעילותה להפרעה ספציפית.
ברור שאנחנו בקשר עם פסיכיאטר.היות ואנחנו בתחילת התהליך, רצינו לעשות אותו בצורה יותר מושכלת, כהורים. SSRI ואנטיפסיכוטיים - ההסבר שלך מאוד יפה, אבל מהי ההפרעה הספציפית עבורה ניתנת כל אחת מהתרופות?(במושגי הפסיכולוגיה)
שלום. אני לוקחת זיפרקסה מספר שנים, תרופה שמנטרלת את רוב התסמינים החיוביים של מחלת הסכיזופרניה,אך אינה יעילה לתסמינים השליליים. הוצע לי להתחיל טיפול בציפרלקס. עבורי הזיפרקסה לא גורמת להשמנה. האם הוספת הציפרלקס יכולה לשנות את תגובת הגוף לזיפרקסה (מבחינת השמנה)? האם הקוקטייל הזה יעיל? והאם יש סכנות בשילוב הזה? אודה על תשובה.
שלום רב, הציפרלקס אינו יעיל לתסמינים השליליים, אבל לעיתים מה שנדמה כסימנים שליליים זה בעצם דיכאון. במקרים אלו בהחלט ניתן להוסיף תרופות נוגדות דיכאון, כמו למשל ציפרלקס. ציפרלקס בעצמו יכול לגרום לעליה במשקל, ללא קשר לזיפרקסה. אינני מכיר קשר דרכו הציפרלקס משפיע על הזיפרקסה בנושא השמנה. השילוב בין התרופות מקובל ואפשרי ואינו טומן בחובו בעיות מיוחדות.
שלום רב, לפני כשנתיים וחצי ילדתי את ביתי הבכורה וסבלתי מדיכאון אחרי לידה די קשה שהצריך מתן טיפול תרופתי וכיום אני נוטלת 3 כדורי רסיטל להרגעה. המצב היה נפלא ועכשיו נכנסתי להריון שני. אני פשוט מעולפת מפחד. אני סובלת שוב מחרדות ודיכאון נוראיים,לא אוכלת,לא ישנה ולא מתפקדת. פתאום הרסיטל הפסיק להשפיע.אני מאוד פוחדת מההריון והלידה ממחשבה כל פעם על הסיפור שהיה. אני מאוד רוצה את ההריון אך שוקלת להפיל מכיוון שאינני רוצה לעבור מצב של דיכאון במשך 9 החודשים ואולי גם אחרי. אני ממש מיואשת ולא מפסיקה לבכות.אני מפחדת שהמצב יגרום לנזק לעובר. כרגע אני מטופלת גם ברסיטל וגם בקסנג'ס להרגעה אך ללא הועיל. בבקשה אני רוצה יעוץ בדחיפות..אני משתגעת! האם כך יעברו תשעת החודשים??
שלום רב, בהריון הטיפול המועדף לדיכאון וחרדה הוא טיפול קוגנטיבי. בד"כ יש קושי לקבל טיפול כזה דרך קופות החולים ורוב האפשרויות הן במסגרת פרטית. מדובר בסידרה של מספר טיפולים מצומצמים שנותנים לך כלים להתמודד עם הבעיה. תוכלי לקרוא על כך יותר ולהגיע לשמות מטפלים דרך האתר של האגודה הישראלית לטיפול קוגנטיבי. בהצלחה.
אני לפני שנתיים ותישע ילדתי את הבת, ונכנסתי לגל מאניה חזק, שכלל שני אשפוזים אחרי הלידה. זה היה סיוט מתמשך. אשפוז אחד היה קשה מנשוא השני פחות, אבל לא נעים להיות בבית חולים פסיכיאטרי- גיהנום מתמשך. וגם אני בהריון כעת.... אבל אני יודעת שאחרי הלידה, אני מרימה את רמות הכדורים לא רק את הכדור המאזן, אותו אני נוטלת גם כעת אלא אוסיף עוד כדור שישמור אותי שפויה. מי כמוני יכולה להבין אותך, חמודה..... לכי לרופא תומך זה עושה את החיים יפים ואל תפחדי, כי יש פתרונות, פשוט תלמדי להשתמש בהם. ולמצוא מה מתאים לך. בהצלחה, שיבא
אבא שלי בן 48 חלה בהתקף לב בגיל 42 ומאז לא עובד. הוא נוטל המון תרופות מידי יום ולא יוצא הרבה מהבית.הוא חושב שמאזינים או צופים בו כל הזמן, וגם כן מדברים עליו ועל המשפחה. לפני כמה ימים הוא שמע שרוצים לעשות לבן משפחה מעשה אלים, או לפגוע ברכוש. הוא גם כן הקליט את השיחה של השכנים שמרכלים עליהם כל הזמן לטענתו, הוא עסוק בזה כבר זמן מה.. מה אתה ממליץ לעשות, או איך להגיב? האם להאמין או לא? האם זה מהתרופות? תודה.
שלום רב, יתכן מאד שמדובר בהפרעה נפשית משמעותית, ולכן רצוי מאד להגיע בהקדם לבדיקת פסיכיאטר. יש סיכוי שהוא לא יתלהב ללכת לבדיקה, לכן כדאי להתאים את הסיפור של הפניה לפסיכיאטר כך שיוכל לעזור לו להגיע לטיפול. למשל לומר שהפניה לפסיכיאטר היא בגלל שאתם רואים שהוא במתח מכל מה שקורה, או אם כבר מישהו דיבר איתו שאולי זה הכל ממקור נפשי- לומר שהפניה לפסיכיאטר תאפשר לו להראות לכולם שהוא בסדר. בכל מקרה, כאמור, מומלץ להגיע בהקדם לבדיקה.
שבוע טוב. אני סובלת כבר מספר שנים מפיברומיאלגיה. קיבלתי שנתיים רסיטל שעזר והפסקתי והיו לי 5 שנים טובות עם עליות וירידות בעיקר בחרדות ובמיחושים הפיזיים אך לא נטלתי כדורים. לפני שנה וחצי חזרו הסימפטומים והחרדות הקשות וחזרתי לקחת את הרסיטל (אחרי שניסיתי ציפרלקס והיו לי בחילות והעדפתי לחזור למה שעזר לי בעבר) ועליתי למינום של 40 מג' ביום. אחרי חצי שנה התחלתי לרדת במינון עד 10 מג' ליום והתופעות חזרו ושוב חזרתי ל 40. העלתי במשקל 12 קילו וכן החשק המיני שואף ל 0. לאחרונה בעיקר כי הכאבים בפרקים חזקים ובשרירים וכן החרדות נתנו לי כדור בשם סימבלטה ואמרו לי לרדת בהדרגה כמה ימים ברסיטל ואז להתחיל כמה ימים 30 מג' ולעלות ל 60 מג' סימבלטה. אני ודעת מה ההשפעה של הרסיטל אבל על מה משפיעה הסימבלטה? האם היא גורמת לפחות תאבון ופחות בעיות בחשק המיני לעומת הרסיטל? האם היא עוזרת גם לפיברומיאלגיה וגם לחרדות? תודה מרא על כל תשובה.
שלום רב, סימבאלטה היא טיפול מקובל ויעיל לפיברומיאלגיה, ובעצם היא אחת התרופות היותר יעילות למחלה. יש לזכור שגם היא לא מבטיחה 100% יעילות, ויש לשלב טיפולים לא תרופתיים לצורך מתן טיפול מיטבי. יחסית לרסיטל היא מעט פחות משפיעה על התאבון והתפקוד המיני, אבל גם היא יכולה לפגוע בשני התחומים הללו. סימבאלטה יכולה לעזור גם לחרדות. המון המון הצלחה!
שלום בשנים האחרונות התחלתי לפתח כל מיני חרדות, חלקן חברתיות, למשל, בעבר הייתי חברותית והיום אני די נמנעת מלפגוש אנשים. לפעמים אני מגיעה למסיבות עם חברים שלי ואני מוצאת את עצמי במקום לא כל כך נוח בשנים האחרונות כשאני הולכת ברחוב במקומות הומי אדם אני ממש מזיעה, מכל מיני סיבות שאני יודעת שנובעות מחרדות, אני ממש נלחצת. אני מוצאת את עצמי נעצרת, נכנסת לאיזו אופוריה אני מוצאת את עצמי בסיטואציות הכי מופרכות עם עצמי (לא משהו שפוגע באחרים או מפריע לסדר הציבורי) אבל אני פשוט מרגישה שאני משתגעת מבפנים בנוסף כשאני בעבודה אני חוטפת חרדות מהעבודה שלא תתבצע כראוי, לפעמים לא בצורה מוצדקת - אני יודעת את זה, אבל אני לא יכולה לעצור את זה. יש לי סף פרפקציוניזם מאוד גבוה וזה מכניס אותי ללחצים שבסופו של דבר מתבטאים גם פיזית, אני מזיעה, יש לי כאבי בטן והתכווצויות בכל הגוף, אני מרגישה ממש על סף בכי, לפעמים אני נמנעת מלגשת לעבודה מחשש שאכשל בה יש לי כל מיני בעיות, הייתי בעבר בטיפולים אבל כל הנושא החרדתי היה פחות דומיננטי ועכשיו הוא מאוד דומיננטי וקשה לי להתעלם ממנו האם עלי לפנות לפסיכולוג שמתמחה בטיפול בחרדות בלבד או פסיכולוג כללי? או בכלל פסיכיאטר? הומלצו לי תרופות מסוגים שונים, את חלקם לקחתי וחלקם לא. אני שואלת כי יש לי אבחנות שונות, אבל אני כבר לא בטיפול הרבה זמן וכשהייתי הנושא החרדתי לא כל כך עלה עשיתי בדיקת דם לפני כמה חודשים וראיתי שהTSH מעט גבוה. הרופא אמר "זה כלום, תתעלמי מזה" אבל בחודשים האחרונים יש לי בעיות מחזור, הוא בעיקר מאחר הרבה, נמשך זמן קצר, מאוד מוזר יש לי כאבים באיזור העליון של הבטן (מתחת לחזה) ממש כאבים חזקים מאוד והאיזור נפוח, בנוסף לפעמים אני מרגישה לחץ באיזור הראש, כמעט מתעלפת, נמצאת באיזה סוג של "היי" אבל בצורה מפחידה, יש לי גם דפיקות לב מואצות, סחרחורות, קשיים בנשימה, לפעמים קושי בלבלוע (למשל מים) ביקשתי תור לנוירולוג בעניין הסחרחורות, לדעתי יש פה ערבוב של נושאים, לפעמים אני חושבת שזה יותר פסיכולוגי ולפעמים זה נראה לי ממש פיזי ומצריך רופא ולא פסיכולוג. בקופת חולים רצו להפנות אותי לפסיכולוג אבל לדעתי פשוט מעדיפים לא "להתעסק" איתי (אני לא חושבת שהכל קשור לפסיכולוגיה) אבל הנושא החרדתי והכאבים שבמילא יש לי מתערבבים אני קוראת לא מעט על הפרעות מתוך רצון למצוא מזור לבעיה שלי אבל אני פשוט מרגישה הזדהות כמעט עם רוב ההפרעות, אני מרגישה שיש לי פשוט הכל וזה רק מקשה עלי יותר להבין אודה לחוות דעתך, תודה
שלום ע"פ העולה מדברייך אכן - הינך סובלת מתסמינים שהם נפשיים וגופניים. בעיות נפשיות עשויות לגרום לתסמינים גופניים ומחלות גוניות עשויות לגרום לתסמינים נפשיים. על כן, בראש ובראשונה, חשוב מאד לבצע בירור גופני מלא ומסודר אצל רופא המשפחה. כמובן במידה ועולה כי הינך סובלת מבעיה גופנית יש לטפל בה. במידה ותישלל כל בעיה כזו יש מקום לפנות לטיפול נפשי. לא ציינת בדיוק באילו טיפולים היית, מה הן בדיוק האבחנות שאת מדברת עליהן ומה הטיפול שהוצע לך. מידע זה יעזור לי להתייחס לשאלתך ביתר פירוט.
בלקיחת ליתיום האם מספיק לבצע בדיקת דם כדי לראות כמות הליתיום בדם א שיש צורך גם לבצע בדיקת שתן בתודה מראש
רמות ליתיום נבדקות בבדיקת דם, לא בבדיקת שתן.
תודה דר" וייץ
שלום, יש לי חברה בת 25, שמזה 6 שנים (מהצבא) סובלת מדיכאונות עד כדי 4 ניסיונות התאבדות במהלך השנים האלו. בעקבות איום על חייה היא שוחררה מהצבא וקיבלה אחוזי נכות ממשרד הבטחון (לא ידוע כמה). ידוע שהיא מטופלת אצל פסיכיאטר ונוטלת תרופות באופן כרוני. כמו כן, בצבא היא עברה הטרדה מינית שגם השפיע על מצבה. לפני כחודשיים היה לה התקף דיכאון עמוק ופציעה עצמית מכוונת. מאז, העלו לה את מינון התרופות ומצבה השתפר. בשבועיים האחרונים, מצבי רוח משתנים: התנהגות מוזרה במקומות ציבוריים (רוקדת לבדה בפאב, מתחילה עם בחורים שלא אופייני לה, היא נמצאת ב- HIGH, מדברת הרבה שגם זה לא אופייני לה. שאלתי היא מה ניתן לעשות כדי לתמוך בה ולשפר את מצבה הנפשי? תודה רבה.
שלום ע"פ העולה מדברייך - חברתך נמצאת כעת במצב נפשי אשר מחייב התייחסות מקצועית דחופה ביותר ועל כן הדרך הטובה ביותר לסייע לה היא לעזור לה להגיע לבדיקה פסיכיאטרית במהירות האפשרית.
שלום רב, אינני יודעת אם זהו המקום לפנות אליו אולם - אנסה בני בן ה 20, השתמש בעבר בסמים קלים מסוגים שונים במשך תקופה של שנתיים עוד ב ילדותו אובחן בני על ידי הסביבה שלו כילד היפראקטיבי וחסר מנוחה נראה כי השימוש בסמים פגע בו עוד יותר, ו"שינה משהו במוחו" בני שוקע בדכאונות לעיתים תכופות, מתפרץ בהתפרצויות צחוק, מדבר לעצמו לעיתים תכופות גם כאשר הסביבה מעירה לו על התנהגותו ועל אי תפקודו הוא מופתע ולא מבין מה לא בסדר. בני לא מוכן לקבל טיפול וללכת לפסיכיאטר או פסיכולג וטוען כי אינו זקוק כלל לטיפול. אינני יודעת מה לעשטת ולמי לפנות? האם יש גוף שיכול לעזור לי ? היות ובני עבר את גיל ה 18, שירותי הרווחה טוענים לעצמאותו. אשמח לקבל עזרה בברכה, ילנה
שלום ע"פ העולה מדברייך בנך זקוק לעזרה נפשית והטיפול המתאים לו כעת הוא טיפול פסיכיאטרי. טכן- קשה מאד לעזור למי שאינו מעוניין בכך אבל כדאי לנסות ולשוחח עימו באופן גלוי ולהסביר מדוע מצבו מעורר בכם דאגה ולמה הייתם רוצים שיפנה בכל זאת לטיפול. אכן מדובר במשימה לא פשוטה אבל ללא הסכמה ושיתוף פעולה שלו אין גוף שיכול לעזור.
שלום אני לוקח רסיטל כבר כמה חודשים ולאחרונה הועלתה לי המינון מ-20 מ"ג ל-40 מ"ג. אני מרגיש כי התרופה משפיעה לי על האורגזמה ועל היכולת לגמור. כמו כן כשאני הולך לשירותים להשתין - לוקח יותר זמן מבעבר לשתן לצאת. האם אלו תופעות ידועות של תרופה זו? תודה
שלום עיכוב בשפיכה הינה תופעת לוואי ידוע ומטרידה של טיפול בתרופות SSRI. הפרעות במתן שתן אינן קשורות לטיפול בתרופות מסוג זה. לתופעת העיכוב באורגזמה יש מספר פתרונות - לעתים מומלץ על הפסקת נטילת התרופה ביום קיום יחסי מין כמו כן נמצא כי שימוש ברבע- חצי כדור בונסרין לפני השינה עשוי לשפר תפקוד מיני במי שסובל מתופעות לוואי מסוג זה תחת טיפול בתרופות מסוג SSRI. בכל מקרה כדאי להיוועץ ברופא המטפל בעניין זה. באשר להפרעות במתן שתן- כאמור הפרעות אלה לא רות לטיפול וכדאי לפנות לאורולוג בעניין זה.
אני עייף מאוד כל הזמן, כואב לי הגוף בכל נקודה אפשרית שבכלל קיימת ואני כבר לא יודע מה לעשות. קיבלתי פרובוג'יל ואני משתמש בו והוא כבר לא כל כך עוזר, אבל קיבלתי תרופה שקוראים לה סירקדין בשביל שינה ועדיין לא התחלתי להשתמש בה, יש למישהו מושג עד כמה היא יעילה? אני כבר חסר אונים ולא יודע מה לעשות. אשמח לקבל מעט חיזוקים למצבי שלי ובכלל מנסיונכם הכאוב גם הוא... שלכם, אברהם :)
שלום לכאבים בכל הגוף ועייפות עשויים להיות גורמים רבים שחלקם גופניים ועל כן בראש ובראשונה חשוב מאד לפנות לרופא המשפחה ולבצע בירור גופני מקיף. פרובג'יל היא תרופה מוכרת בארץ לטיפול בעייפות יומית כרונית מסיבות שונות. סירקדין היא תרופה שמיועדת לטיפול בשיבושים במחזורי השינה- ערות. לא ציינת- האם הטיפול ניתן ע"י רופא משפחה. האם פנית לייעוץ נפשי?
שלום לך ד"ר יקרה! לשאלתך, הטיפול ניתן ע"י הרופא שמטפל בי באמצעות משהב"ט והוא בהכשרתו פסיכיאטר, ואני מאוד מעריך ומוקיר אותו. הוא אדם לבבי מאוד ואני מרגיש אצלו מאוד נוח. מה הכוונה בירור מקיף? תחודה רבה, אברהם :)
שלום אני ממש לפני לידה כל יום .... יש לציין שהייתי בטיפול תרופתי לפני ההריון והפסקתי בשל ההריון ובזמן ההריון הייתי בטיפול פסיכולוגי שלא הועיל ויש נושא שממש מטריד אותי: אני בעלת ocd האם ילדי גם יהיה בעל הפרעה זו או הפרעה חרדה אחרת. האם יש איזה הורמון שמשתחרר במהלך ההריון ועובר לעובר שגורם לocd ? קראתי דבר זה באינטרנט האם יש סיכוי שילדי יהיה בריא נפשית?
שלום לילדים להורים הסובלים מהפרעה כפייתית היא אחת מהן, יש סיכוי גבוה יותר לפתח הפרעות מסוג זה לעומת שאר האוכלוסיה. מחקרים מצביעים על שכיחות של כ35 אחוז להפרעה כפייתית בקרובי משפחה מדרגה ראשונה של הסובלים מההפרעה. ההנחה הרווחת כיום היא שמדובר בגורמים גנטים אשר מעלים את השכיחות למחלה. עם זאת לא זוהה עד היום גן ספציפי שגורם להפרעות הללו. אין קשר בין הפרעה כפייתית להורמונים המופרשים בעת הלידה. עדיין- חשוב לזכור שהסיכוי שילדך לא יסבול מההפרעה גבוהים יותר מאשר שיסבול ממנה.
שלום, האם ניתן לקבל ECT באופן פרטי? אם כן מהי העלות?
שלום למיטב ידיעתי בארץ לא ניתן לקבל טיפול ECT פרטי.
שלום, אני בת 27.5, במשך שנים נטלתי ציפרלקס במינון 30 מ"ג ליום לטיפול בOCD. כעת הפסקתי מכיוון שאני בתחילת הריון ולא רציתי לקחת סיכון (המכון הטרטולוגי לא ידע להגיד לי מה ההשפעה או הסיכונים של מינון כזה על הריון, יש להם ניסיון רק במינונים נמוכים יותר) ובנוסף אני מרגישה שכבר אין לי יותר צורך בכדורים (לאחרונה עברתי גם טיפול התנהגותי קוגנטיבי במרכז הישראלי לOCD ויש שיפור במצבי) שאלתי היא האם יש תופעות לוואי או סיכון כלשהוא בהפסקה פתאומית של הכדור? בשבועיים האחרונים אני מרגישה חולשה, בחילות, ודופק מואץ בכל גוף. אני לא יודעת אם זה בגלל ההריון או שאלו תופעות של "גמילה" מהציפרלקס... אודה על תשובה בהקדם.
הפסקת טיפול בתרופות מסוג SSRI עשויה להיות מלווה בתופעות של סחרחורת, בחילה, תחושת "ריחוף" והרגשה כללית לא טובה. ניתן למנוע תופעות אלה ע"י ירידה איטית והדרגתית במינון. הפסקה חדה של הטיפול עשויה לגרום גם להישנות המצבה אשר בעטיו הוחל בנטילתה מלכתחילה - סיבה וספת שהפסקה כזו אינה מומלצת. לגבי שימוש באנטידכאוניים בהריון- קיימים מצאים שמראים עליה בשכיחות מומי לב בעוברים לאמהות שנטלו סרוקסט בשליש הראשון להריון. דיווחים נוספים שהופיעו לאחרונה מתארים מצבי יתר לחץ ריאתי בילודים לאמהות שנטלו תרופות מסוג SSRI בשלבי הריון מתקדמים יותראין דיווחים כאלה לגבי התרופות האחרות אולם כדאי לזכור שלא נערכו מחקרים גדולי היקף וכפולי סמיות בנושא ( בשל בעיה אתית) ועל כן כיום רב האנטידכאוניים מסווגים לקבוצה C של הFDA - אין עדות לנזקים בהריון אולם אין גם עדויות לכך שהתרופה בטוחה לשימוש. בסופו של דבר ההחלטה באם ליטול טיפול תרופתי נקבעת ע"פ התועלת שבכך עבור האם לעומת סיכון אפשרי לעובר . כדאי לשוחח עם הרופא המטפל שלך ולשקול ביחד את כל הצדדים של התלבטות חשובה זו. כדאי לפנות גם למרכז הטרטולוגי בבית החולים "הדסה" בירושליים. גוף זה הינו המקור המעודכן ביותר באשר לשימוש בתרופות בעת הריון . במידה והינך מחליטה שלא ליטול את התרופה בהריון לעתים יש מקום להפסקה מיידית של הטיפול למרות הסיכונים הכרוכים בדבר. בכל מקרה, כאמור, חשוב מאד ליטול החלטות מסוג זה בשיתוף עם הרופא המטפל ובמעקב צמוד שלו. מאחר וטיפול התנהגותי קוגניטיבי עזר לך ייתכן ויש מקום להמשיך בטיפול כזה במקביל להפסקת הטיפול התרופתי- מה שעשוי למנוע או לפחות להפחית את הישנות התסמינים.
לד"ר שולה היקרה תודה רבה על תשובתך המפורטת והאדיבה. עזרת לי מאוד, וכעת אני שלמה עם ההחלטה שלקחתי להפסיק את הכדורים. למעשה אין לי רופא מסודר שמפקח על עניין זה, במקור מי שהמליץ על הטיפול לפני כמה שנים היה רופא ממרכז בריאות הנפש (שכבר לא נמצא שם היום) אשר כתב המלצה לרופאת המשפחה ומאז היא חידשה לי את המרשם באופן אוטומטי. בכל אופן עם הכדור הפסקתי כבר לפני 3 שבועות ככה שכבר מאוחר מידי לעשות "הפסקה הדרגתית". השאלה רק תוך כמה זמן אמורות לחלוף תופעות הלוואי של ה"גמילה" הפתאומית ? שוב המון תודה על העזרה ותשומת הלב לילה טוב :)
אני בת 36 התחלתי לקחת רמוטיב לפני חודשיים נגד דיכאון אומנם אני מרגישה שיוני אבל לא מאוד משמעותי אני לוקחת 2 כדורים פעם ביום אבל לא תמיד בזמן קבוע האים זה משנה אים זה כדור אחד פעמיים ביום או 2 כדורים פעם ביום כי שניסיתי 2כדור אחד פעמיים ביום לפעמים שכחתי לקחת את השני האים זה משפיע על אפקטיביות הטיפול כנל לגבי האים חייב לקחת את הכדורים עים אוכל או שזה לא חשוב כל כך להצלחת הטיפול אודה על התשובה
שלום הקפדה על נטילה מדוייקת ומסודרת של טיפול תרופתי הינה בעלת השפעה מכרעת על יעילות הטיפול וייתכן מאד שנטילה לא מסודרת כפי שתיארת גורמת להשפעה חלקית בלבד. יש ליטול את התרופה פעמיים ליום בזמנים קבועים. מאחר וזמן מחצית החיים של רמוטיב קצר יחסית חשוב ליטול את התרופה פעמיים ליוםבאופן קבוע מאחר ונטילה פעם ליום גורמת לירידה ניכרת במינון הטיפולי בדם. את התרופה יש ליטול לאחר ארוחה
http://www.rafa.co.il/Index.asp?CategoryID=200 אני מעבירה לך לינק של חברת התרופות המייצרת רמוטיב. יש בו הסבר מפורט על השימוש בתרופה
שלום שמי איציק , אני בן 24 . אני לוקח גאודון ולפעמים אני עייף בעבודה , קרה פעמיים שהייתי נורא עייף , 5 שעות בערך , ובגלל שהאי וודעות מתי העייפות תעבור בעבודה עזבתי את העבודה . אני עובד דרך תכנית תעסוקה בדרך אחרת - תכנית לאנשים עם קשיים נפשיים , עבדתי חודש והאחראית על התכנית של תעסוקה בדרך אחרת אמרה לי שאחזור לעבודה ומחר אני חוזר לעבודה . דיברתי עם הפסיכיאטר שלי בעניין הזה והוא אמר לי להמשיך לקחת את התרופות בלי שום שינוי . יש לציין שהעייפות נמשכת בד"כ כשעתיים שלוש כל יום , אולם היו פעמיים באותו שבוע שזה נמשך כ5 שעות בערך . אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין , להסביר לי מה אני יכול לעשות . אני מאוד רוצה להמשיך לעבוד המינון התרופות שלי במשך היום הוא : גאודון במינון של 80 מיל'' עם כדור אחד של דרלין 10 , בצהריים עוד כדור של דרלין 10 ובערב 3 כדורי ציפרלקס , כדור אחד של דרלין 10 ו120 מיל' של גאודון .
שלום טיפול תרופתי אכן עשוי לגרום לעייפות רבה. מבין התרופות שציינת לא רק גאודון עשוי לגרום לתופעות הללו אלא גם טיפול בדרלין יכול לגרום לעייפות. לעתים ירידה במינון אופיזור שונה של הטיפול התרופתי במשך היום גם עשוי לעזור. בכל מקרה לא כדאי לבצע שינויים כאלה על דעת עצמך וכדאי מאד לפנות לרופא המטפל ולהיוועץ בו בעניין זה.
או שאני יכול להתנגד? סתם אם יהיה לי רעיון בעתיד
לא ציינת- בן כמה אתה.?
שלום רציתי לשאול אם אפשר לקחת רמוטיב במקום ציפרלקס אני לוקח חצי כדור ציפרלקס ואני גם מרגיש יותר טוב,הבעיה בציפרלקס שהוא עושה בעיות בחשק המיני ואם כבר אני מרגיש יותר טוב עז למה לא לקחת משהו טבעי תודה
שלום ציפרלקס ורמוטיב הינן שתי תרופות שונות המשמשות להתויות שונות ולא תמיד ניתן ליטול אחת מהן במקום השניה. בניגוד לדיעה הרווחת -לתרופות שמבוססות על רכיבים צמחיים יש תופעות לוואי ותגובות בינתרופתיות לא פחות מאשר לתרופות "כימיות" כך שלא תמיד יש יתרון לתרופה "טבעית" לעומת "כימית". עם זאת שימוש בציפרלקס עשוי לגרום לירידה בחשק המיני ובהחט דאי להיוועץ ברופא המטפל באשר לפתרונות אפשריים.
זה טוב יעשה לי ???
שלום רספרדל הינה תרופה אנטיפסיכוטית אשר עשויה לעזור למי שסובל ממצבים פסיכוטים.
מה הפתרונות אני כבר בן 27 חי עם ההורים גורם לנזקים
שלום שאלתך מאד כללית ועל כן קשה להתייחס לדברים באופן פרטני. במה מתבטאת החרדה שלך? כמה זמן אתה סובל ממצוקה נפשית? האן ניסית לפנות לטיפול?
האם מי שחולה במחלת האספנות בצורה הקשה ביותר, יאגור גם כסף כלומר האם אותו אדם יהיה קמצן באופן קיצוני וכפייתי בצורה כזו שממש תמנע ממנו להוציא כספים אף למחייתו המינימלית ובלבד שיספק את האובססיה שלו לאגור?
שלום נטיה לאספנות ואגירה של דברים אינה מחלה בפני עצמה אלא תסמין נפשי אשר עשוי להופיע במגוון מצבים. קמצנות עשויה להופיע לעתים יחד עם אספנות קיצונית אך לא בהכרח.
שלום רב. רציתי לשאול האם תועד מקרה שבו חייל הלום קרב, בשובו לביתו, החליט כי הוא חיית פרא ויש לכלאו והמשיך בהתנהגות חייתית אשר הפרידה אותו מן הסביבה ומאוחר יותר מן משפחתו. כיצד הייתם מגדירים מקרה שכזה? האם זוהי פסיכוזה? סכיזופרנייה? או מה? כיצד ניתן לטפל במקרה שכזה? שאלותיי רציניות, אנא ענו לי בהתאם. תודה מקרב לב יואל מן.
שלום מצבי סטרס קיצוניים עשויים להוות טריגר לבעיות נפשיות רבות אשר תגובת קרב הינה רק אחת מהן. ע"פ העולה מדברייך ייתכן ומדובר במצב פסיכוטי אך אבחון מדוייק מחייב בדיקה מקצועית ועל כן רצוי מאד לפנות לעזרה מקצועית בהקדם האפשרי
שלום רב אני מטופל כבר למעלה משנה בלוסטרל ןמודאל, בהתחלה לקחתי 50 מ"ג ועם הזמן העלתי ל-200 מ"ג שאני לוקח כבר בחודש האחרון וחצי כדור ליום מודל פורטה, הנני גם נמצא אצל פסיכולוג, וזאת עקב חרדות חברתיות ואובססיביות,כיום אני מרגיש שהתרופה כבר פחות משפיע עליי, האם יכול להיות שתרופה יכולה להפסיק ולהשפיע, ושהגוף שלי למד להתמודד? כמו כן האם המינון הינו מתאים לבעיות משלי? אשמח לתשובה גיא
שלום לוסטרל היא תרופה מתאימה לטיפול בהפרעות חרדה וכפייתיות. עם זאת - לעתים אחרי תקופה ממושכת של טיפול בתרופה עשויה להיות ירידה מסויימת בהשפעתה והישנות התסמינים. בכל מקרה - התאמה של תרופות ומינוניהם היא אישית ושונה בין מטופל למטופל ועל כן כדאי מאד לפנות לרופא המטפל ולהיוועץ בו בעניין זה.
שלום לפני כחודש וחצי עברתי מכדור ציפרמיל לכדור ציפרלקס. התחלתי לקחת כדור שלם 10 מ"ג ולאחר 3 שבועות הקטנתי את המינון לחצי כדור בשל כאבי ראש חזקים. כאשר לקחתי חצי כדור כאבי הראש חלפו. היום התחלתי לקחת שוב כדור שלם (מאחר וחצי כדור אינו הוריד את תופעות הלחץ והחרדה) וכאבי הראש הופיעו שוב. האם עלי להמשיך לקחת כדור שלם? האם זו תופעה שעוברת לאחר זמן? אציין שהציפרמיל אינו גרם לתופעות לוואי של כאבי ראש. אודה לתשובתך.
שלום בתחילת טיפול בציפרלקס עשויים להופיע כאבי ראש. אכן ציפרמיל וציפרלקס הן תרופות מאד דומות אולם אינן זהות ובהחלט עשוי להיות מצב שבו תסבלי מכאב ראש תחת טיפול בתרופה אחת ולא באחרת. לרב כאבי הראש חולפים כעבור זמן קצת ועליה הדרגתית המינון עשויה לעזור. במידה ותופעת לואי זו אינה חולפת יש לשקול החלפת תרופה. לא ציינת- מה הסיבה למעבר מציפרמיל לציפרלקס?
שלום תודה על תשובתך. הסיבה שעברתי לציפרלקס היא בעיות בתפקוד המיני.
רציתי לשאול שאלה נוספת. שמתי לב שהציפרלקס גורם לי לעייפות. אני נוהגת ליטול את הכדור בבוקר. האם יעזור אם אקח אותו בערב? אודה לתשובתך.
אבי בן 63 מטופל בציפרלקס מרופא המשפחה. הוא מסרב ללכת לפסיכיאטר. הוא לא מווסת את עצמו כלל, לא בעוצמות הקול, לא בתכנים, לא בהתנהגות. הוא מאד תוקפני, ניגש למכרים ומעליב אותם בכוונה, ועוד מתגאה בזה בהסבר שהוא לא צבוע "תוכי כברי" בכך הוא מצדיק התנהגות בלתי תואמת חברתית באופן קיצוני. האם יש מה לעשות כדי הוא יוכל לקבל טיפול. אין לי ספק שהוא סובל, והסביבה סובלת. אובדת עצות
שלום אכן, קשה מאד ולמעשה בלתי אפשרי לטפל במי שאינו מעוניין בטיפול. עם זאת- כדאי מאד לנסות לשוחח עם אביך, להסביר לו מדוע מצבו גורם לדאגה רבה לך ולבני משפחתך ומדוע אתם חושבים שטיפול עשוי לעזור. לעתים קרובות שיחה כזו עשויה לחולל נפלאות. בכל מקרה - כדאי מאד לנסות.
היי, לפני כשנתיים סבלתי מדיכאון בינוני שהתאפיין באי אכילה, ירידה בחשק, פסימיות, בכי רוב הזמן, חוסר תפקוד. לאחר טיפולים פסיכותרפיים ופסיכיאטרים הצלחתי להחלץ מהמצב ע"י לקיחת לוסטראל 200 מ"ג ביום. כעבור למעלה מחצי שנה הפסקתי את התרופה בהדרגה והרגשתי טוב. לפני שלושה חודשים, לאחר טיול של חודש בחו"ל חזרתי לארץ ונכנסתי שוב לדכאון. הפעם ישר המליצו לי לחזור לתרופות כדי להתייצב חזרה. כעת אני לוקחת 100 מ"ג ביום (כבר 3 חודשים). אני מרגישה בסדר אך יש לי ימים לא קלים מדי פעם (בייחוד אם אני מפספסת את התרופה יום אחד - וגם כשלא). רציתי לדעת אם כדאי לי להעלות את המינון חזרה ל-200 מ"ג? מה הסיכון שזה עלול להוות לי? אני לא מעוניינת לחזור לטיפול פסיכותרפי. לא הרגשתי שזה הועיל לי, בפרט שנעשה שימוש בשיטת ה-CBT. מה כדאי לי לעשות?
אם הטיפול הקודם לא עלה יפה כדאי מאד לשקול הזדמנות נוספת שלום. אחד הגורמים החשובים ביותר שמשפיעים על הצלחה של טיפול תרופתי הינו נטילה קבועה ומסודרת של הטיפול. על כן - לשם טיפול יעיל רצוי מאד להימנע מ"פספוסים" וליטול את התרופה באופן קבוע. מינון מקסימלי של לוסטרל הינו 200 מג' ובמידה ואין השפעה מלאה של טיפול ב100 מג' בהחלט ניתן לשקול עליה במינון התרופה. יחד עם זאת - לא מומלץ לבצע צעדים מסוג זה ללא מעקב מקצועי ועל כן עלייך לפנות ולהיוועץ ברופא המטפל. טיפול פסיכולוגי בשילוב עם טיפול תרופתי הינו הדרך היעילה ביותר לטיפול בדכאון וגם אם הטיפול הקודם לא עלה יפה כדאי לשקול שוב אפשרות זו, אולי בשיטת טיפול אחרת.
אני מקבלת מזה כ-3 חודשים טיפול לאחר אשפוז רצוני עקב התפרצויות של כעס ואלימות (שוחררתי לאחר 10 ימים)רסיטל 20 מ"ג פעם ביום, קלונקס 0.5 מ"ג פעמיים ביום לפני כחודש וחצי העלתה לי הפסיכיאטרית את מינון הרסיטל לכדור וחצי והוסיפה לי 2 כדורי טגרטול CR 200 מ"ג לאחר כ-20 יום של לקיחת הטגרטול נתבקשתי לבצע בדיקות דם כאשר בניטור טגרטול הייתה תשובה של 4.59 אך TSH היה 7.85 ו-FT4 9.1 מיד יצר איתי קשר רופא המשפחה כדי לבדוק את נושא הירידה בבלוטה אך כשנכנס לספרות לגבי התרופה ראה שהיא יכולה לגרום לתת פעילות הבלוטה כשסיפרתי את המידע לפסיכיאטרית היא שללה כל קשר בין הבלוטה לטיגרטול , מה לעשות וכיצד לפעול ? האם אני "מועילה" מצד אחד ו"מזיקה" מצד אחר דחוף מאוד ותודה רבה מראש
שלום אכן אין קשר בין נטילת טגרטול לתת פעילות של בלוטת התריס וחשוב מאד לפנות לרופא המשפחה ולבצע בירור מתאים .
בן משפחה בגיל 57, לפני מספר שנים אובחן עם הפרעת אישיות סכיזופראנויה ,היה ללא טיפול כל השנים.לצערנו לפני שנה ניפצע בתאונת דרכים ונחבל בראשו באונה הפרונטלית.היום הוא פסיבי,הפרעת קשב,ללא מעקב פסיכיאטר.אנו מחפשים פסיכיאטר שיודע לשלב את המורכבות
שלום אודי ע"פ העולה מדבריך קרוב משפחתך סובל מבעיה נפשית ומחבלה נוירולוגית ועל כן סביר להניח כי ייזקק לטיפול ע"י נוירולוג במקביל למעקב פסיכיאטרי. קשה מאד למצוא מי שמומחה בשני תחומים אלה ולהערכתי הגישה הנכונה ביותר היא לפנות לשני מומחים אשר יעבדו בשיתוף פעולה ביניהם
האם קיים איש מקצועי "נוירופסיכיאטר?" האם זה נכון לפנות לפסיכיאטר שעבד במרכז של נפגעי ראש כמו לוינשטיין? מתנצל מראש אם השאלות אינן ראויות לפורום
שלום, אני מטופל כחצי שנה עם רסיטל עקב חרדה במקום העבודה משיחה עם מנהלים ועם אנשים. כרגע מרגיש הרבה יותר טוב,אולם עדיין לפעמים יש סמני חרדה ובלבול מול מנהלים. אני משתמש בשני כדורי 20mg של רסיטל. כמו כן משתמש בזיפרקסה וליתיום. האם יש צורך להעלות במינון? תודה.
שלום אבי מאחר והינך נוטל מספר תרופות אשר ברובן אינן נוגדות חרדה ( זיפרקסה הינה תרופה אנטיפסיכוטית וליתיום היא תרופה לאיזון מצב הרוח) אני מניחה כי הינך סובל מבעיה מורכבת אשר חרדה ובלבול מול מנהלים עשוי להיות רק אחד מביטוייה. ייתכן ויש צורך בשינוי המינוני התרופות שהינך נוטל אולם החלטה כזו יכולה להינתן רק לאחר בדיקה מעמיקה ע"י איש מקצוע.
החחים שלי באמת בזבל ואין הרבה תקווה שזה ישתפר בעתיד.אני מרגישה נורא לגבי העתיד - ואוביקטיבית אין סיבה להרגיש אחרת. האם היית ממליץ על טיפול תרופתי? על מנת להרגיש פחות רע, יותר שמח?
שלום איה "חיים בזבל" זו הגדרה מאד מאד כללית.....על מנת למצוא עבורך את הטיפול המתאים יש להבין מה הסיבה שאת מרגישה כך ולמה את לא שמחה . ייתכן ומדובר בדכאון ואז טיפול תרופתי עשוי מאד לעזור וייתכן שמדובר בבעיה שהטיפול המתאים לה יותר הוא פסיכותרפיה. בכל מקרה - אין סיבה להמשיך ולהרגיש כך וכדאי מאד לפנות לאיש מ קצוע ולברר עימו איך ניתן לעזור לך.
שלום רציתי לשאול האם כעיקרון יכולה להיות בעייתיות בנטילת גלולה למניעת הריון עם כדור אנטי דיכאוני ? במקרה שלי ציפראמיל ? ואם לא- האם צריך לדאוג שיהיה מרווח של זמן בין לקיחת 2 הכדורים ? אודה לתשובה
שלום רב, אין בעיה בשילוב התרופתי של גלולות וכדורים לטיפול בדיכאון. אין צורך במרווח בינהם.
שלום , התחלתח רסיטל כבר 3 שבועות 20 מג אין עוד שיפור, האם כדאי לעבור לציפרלקס?
שלום רב, אני הייתי מחכה לפחות חודש. במידה ואין שיפור הייתי עובר לקבוצה אחרת כגון לאפקסור.
לפני שנים רבות אובחנתי כסכיזופרן פרנואיד היום אני בגיל 55 ועובדה ששרדתי ללא טיפול כלשהו,האם זה מוכיח שהיתה טעות באבחנה?
שלום רב, לא. זה לא אומר שהיתה טעות. סכיזופרניה פרנואידית נחשבת לתת-הסוג ה"טוב" של סכיזופרניה, עם פרוגנוזה (=מהלך ומידת פגיעה לאורך שנים) טובה יחסית, כלומר רוב החולים לא נפגעים במידה משמעותית ע"י המחלה, ויש כאלו שהפגיעה בהם כמעט ואינה מורגשת.
בני סובל מחרדות כבר כמה חודשים, הרופא נתן לנו לתת לו פבוקסיל, אך הילד לא הסכים, ולכן אנחנו כותשים את הכדור ומכניסים לו לשוקו - ללא ידיעתו ברצוני לדעת האם השפעת הכדור יורדת באופן ניכר בגלל הכתישה. תודה
שלום רב, אינני יודע לומר לך האם זה פוגע ביעילות. נסי לחפש תשובה בפורום של רוקחות. האם התייעצת עם הרופא שהמליץ על הטיפול? האם התייעצת עם הרופא על האפשרות של מתן טיפול ללא ידיעתו של הבן? בעיני זו נקודה מאד מאד בעייתית, ולא הייתי ממהר לתת למישהו תרופה ללא ידיעתו.
שלום דר' שמגר מס' פעמים קראתי בהמלצותיך לשלב גם טיפול קוגנטיבי התנהגותי בטיפול בדיכאון . אשמח לתשובות {גם ממשתתפי הפורום } 1.האם פסיכולוג עושה את הטיפול הזה? 2.כמה זמן הוא נמשך? 3.האם יש השתתפות של קופות חולים בתשלום? 4. האם אפשר לקבל המלצה למטפל במרכז? בתודה מראש
שלום רב, טיפול קוגנטיבי ניתן ע"י איש מקצוע שהתמחה בכך. זה יכול להיות פסיכולוג, עובד סוציאלי או פסיכיאטר. הטיפול נמשך לרוב 8-15 פגישות, תלוי במטופל ובבעיה. לרוב קופות החולים אין כמעט מטפלים (פסיכולוגים או אחרים, אבל יש לברר זאת באופן ספציפי עם הקופה. לגבי המלצות- אינני נוהג להמליץ על מטפלים פרטיים מעל הפורום. ניתן למצוא שמות באתר של האגודה הישראלית לטיפול קוגנטיבי התנהגותי.
בת 35 עברתי בירור קרדיאלי מקיף שכלל - אקו לב דופלר , צינטור וירטואלי , גסטרו סקופיה ,הולטר 24 , בדיקת מאמץ ,= עברתי את הבירור בעיקבות א.ק.ג לא תקין שהתברר כתבנית קבועה אצלי עם היפוך t הרופאים אמרו שהכל תקין אך עדיין יש לי כאבים בחזה כמו לחץ חזק בחזה וכאב ביד ומסביב לחזה .אני חושבת שיש לי סוג של חרדה גם הרופא חושב כך ונתן לי ציטולפרם אך עדיין הרגשתי כך כיום לא לוקחת כלום , קיבלתי מרשם לקרדיולק 2.5. מ"ג . רציתי לשאול עם כדור זה מתאים לחרדה? האם כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר " עוברת בשבןע הבא שתלים בשיינים האם מצבי ישפיע על השתלים? תודה אורלי
שלום רב, אינני מכיר כדור בשם קרדיולק. כדאי להתייעץ באופן מסודר בכדי לראות אם מדובר בתסמיני חרדה. לפי תאורך לא מדובר בהסתמנות קלאסית של חרדה. לגבי השתלים- אינני מומחה בכך, ועדיף להתייעץ עם רופא שיניים, אבל לא נראה לי שצריכה להיות איזושהי בעיה עם זה.
שלום טופלתי בציפרלאקס כשנה וחצי ואז לפני כשלושה חודשים הפסקתי לאחר שירדתי לחצי כדור כחודשיים . אח"כ התחלתי להרגיש לפעמים חרדות בעיקר בלילה והרופאה הציעה לי שלא הייתי צריך להפסיק עדיין ובכל מקרה לא מפסיקים בחורף חזרתי לקחת כדור שלם מלפני 3 שבועות ואני מרגיש מאין הנג אובר כזה גם בבוקר וגם במשך היום ? האם זה נורמלי ? או שאתה מציע לבדוק את זה? אציין כי עשיתי בדיקות דם שגרתיות לפני חצי שנה והיה תקין
שלום רב, יתכן שעדיין מדובר בהסתגלות לכדור. קצת קשה לדעת כי לא מדובר בתופעה אופיינית. אם אתה עדיין חש שלא במיטבך, כדאי להתייעץ עם רופאת המשפחה.
האם אפשר להשתמש בכדור "בקלופן" לצורך גמילה מאלכוהול
שלום רב, הכדור שציינת אינו מוכר לי.
שלום. יש לי חרדה חברתית קשה מאוד (101 במבחן ליבוביץ), ועדיין לא הלכתי להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי טיפול תרופתי. אני חייב להודות שיש לי סטיגמות כאלה ואחרות, ואני מפחד מכמה דברים: 1. אני מחבר שירים וכותב ספר כרגע, ואני לא יכול לעצמי להפסיק להיות יצירתי. האם תהיה פגיעה ביצירתיות כתוצאה מלקיחת כדורים לטיפול בחרדה חברתית? 2. האם כדורים כאלה גורמים לעלייה/ירידה בתיאבון? 3. האם אטימות ריגשית (אי-הרגשת כאב לדוגמא) תיתכן בשל לקיחת כדורים לטיפול בחרדות חברתיות? ובכלל, מהן ההשלכות לטוב ולרע של כדורים כאלה? מהן תופעות הלוואי שאמורות להדאיג?
שלום רב, ראשית חשוב שלא חובה להעזר דוקא בטיפול תרופתי. חרדה חברתית מגיבה מצויין לטיפול קוגנטיבי-התנהגותי. מבחינת התרופות- ככלל הטיפול התרופתי לא אמור לפגוע ביצירתיות. חלק מהתרופות הן בעלות פוטנציאל לגרום לעליה במשקל- אבל לא תמיד ולא כולן. אטימות רגשית היא נדירה ביותר עקב טיפול, אבל יש מקרים בהם זה קורה. לרוב התרופות אין תופעות לואי משמעותיות. התופעות שמקשות יחסית על מטופלים הן העליה במשקל אליה התייחסתי, ולעיתים יכול להיות הפרעות בתפקוד המיני. שוב, זה קורה במיעוט מהמטופלים. חשוב לזכור כי במידה ומופיעה תופעת לואי לא נעימה כלשהי, תמיד ניתן להפסיק את הטיפול והמצב יחזור לקדמותו.
שלום, לפני כשנה התחלתי להרגיש מן ריקנות כזאת ואדישות, כאילו חסר לי משהו בראש או יש לי משהו בראש שחוסם אותי עם העולם. אני לא יודע איך להסביר את זה. לא ממש אכפת לי מכלום האם זה דיכאון? אני לא יודע מה הסיבה שהוא התחיל (אני בן 17 וחצי) איך אפשר לטפל בזה בלי תרופות ופסיכולוג וכמה הזמן זה יקח בערך? (אני מתכוון לטפל בזה בשיטות כמו להתאמן לשמוע מוזיקה וכו', איזה שיטות יש עוד והאם זה עוזר?) תודה
שלום רב, התאור שנתת יכול להיות קשור למגוון תופעות, חלקן קלות ערך וחלקן מאד משמעותיות. רק הערכה מסודרת אצל פסיכולוג או פסיכיאטר תוכל לתת את האבחנה. ברור שללא אבחנה מסודרת- לא ניתן לכוון אותך לטיפול. כשאתה מגיע לבדיקה אינך מתחייב לטיפול. אתה לא מתחייב בעצם לכלום. אבל לפחות תדע נגד מה אתה נלחם.
אתה יכול לרשום לי כמה תופעות שניראות לך מתאימות למה שיש לי?
שלום רב, הייתי שמחה לדעת מה ההבדל בין ציפראמיל לציפרלקס, ואיזו תרופה עדיפה מבין השתיים. איריס
שלום רב, ציפרמיל מכילה שתי מולקולות הזהות במבנה שלהן אבל מאורגנות אחת כתמונת ראי של השניה. מסתבר שרק אחת המולקולות בעצם פעילה. ציפרלקס מכילה רק את המומקולה הפעילה. אין הבדל ביעילות בין התרופות, אבל לציפרלקס יש תחילת פעולה מעט יותר מהירה ופחות תופעות לואי. מצד שני ציפרלקס לא נמצא בסל הבריאות ולכן עלותו לבעלי ביטוחים משלימים (כללית מושלם, מכבי מגן וכו') היא 100-75 ש"ח לחודש.
שלום רב, מזה כ- 5 שנים אני נוטלת לוריון (בעת הצורך), סרוקסט (20 מ"ג) וכעת בשל תת פעילות בבלוטת התריס (וזפק רב קשרי) אני צריכה להתחיל לקחת אלטרוקסין. האם ניתן לקחת את כל התרופות יחד?
שלום רב, אין שום בעיה לשלב את כל התרופות הללו ביחד.
במידה וטופלתי בציפרלקס 20 מ"ג לדיכאון והיה שיפור חלקי , האם אפשר לעבור לרמרון במינון 30 מ"ג או שתחילה מתחילים ב15 מ"ג? הבנתי שמינון של 15 מ"ג גורם לישנוניות יתר ,האם הכוונה שגם אחרי השינה מרגישים ישנוניות ? האם מתחילים את הטיפול ברמרון במקביל לירידה במינון בציפרלקס או שמחכים עד להפסקת הציפרלקס ? תודה מראש
שלום רב, רמרון גורם לפעמים ישנוניות בתחילת הטיפול, לכן מעדיפים להעלות בהדרגה את המינון ולקחת את הכדור בערב. הישנוניות יכולה להמשך בכל שעות היממה. כדאי להתחיל טיפול במקביל להורדת מינון הציפרלקס.