פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
בפורום הפסיכיאטריה ניתן לקבל תשובות לשאלות על הפרעות פסיכיאטריות כמו סכיזופרניה, דיכאון, הפרעות חרדה כמו פוסט-טראומה (PTSD), חרדה חברתית והפרעות אחרות. אפשר גם לקבל מידע על טיפולים פסיכיאטריים תרופתיים, שיחתיים ואחרים. כאשר התשובות כתובות בלשון זכר הן מתייחסות לשני המינים כאחד, אלא אם כן צויין הדבר במפורש.
8955 הודעות
8795 תשובות מומחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/10/2008 | 11:54 | מאת: שירה

אני נוטלת כדורי רספרידל כחודש וחצי בשל כך שאיניני מצליחה לשלוט בכעסים שלי אבל אני לא מצליחה להיתגבר כרגע על פחדים שאני חשה מאז נטילת הכדור ולמרות זאת הומלץ לי לעלות את המינון מזה שלושה ימים אני לא נוטלת את הכדור בגקלל הפחדים והפחדים פסקו אך אני מאוד עצבנית רציתי לשאול אם אני אעלה את המינון האם הפחדים יחדלו והאם בגלל שלא נטלתי את הכדור שלושה ימים הטיפול ניפגם לתשובתך אודה

11/10/2008 | 15:14 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, בד"כ לא קורה אסון אם מפסיקים את הטיפול ל-3 ימים. צריך לחזור לטיפול הראשוני ורק אח"כ להעלות מינון. לא ברורים לי כל כך מהם אותם פחדים עליהם את מדברת. בכל מקרה, לא רצוי להפסיק טיפול בלי להתייעץ עם פסיכיאטר המכיר אותך.

08/10/2008 | 07:49 | מאת: שירה

שלום, הייתי מעוניינת בעזרה ואבחון מקצועיים באופן מיידי למשהו נורא שקרה במשפחתי ביום א'. אני נשואה ויש לי 2 ילדים קטנים. בעלי שרוי לאחרונה בלחץ עצום מצד מקום עבודתו לקראת נסיעה לתחרות עולמית בחו"ל. ביום א' האימונים לא הצליחו לו והוא יצא ממקום העבודה בשעות הערב מאוכזב ומתוסכל מאוד. דיברתי איתו רגיל, הוא הביע את תיסכולו אך מעבר לכך דיבר רגיל, שאל על הילדים ואמר שמסים משהו וכבר מגיע. כשעתיים אח"כ (אחרי שהוריד את אחותו שהיתה עימו באימונים בבית) שלח לאימי, אימו, אביו, אחותו ולי הודעה זו - סליחה.אני ואימי חזרנו אליו בשאלה על מה ולמה ואימי צינה אם זה קשור ליו"כ והוא כתב לה שממש לא ומחר כבר תבינו. כאן כבר נותק הקשר עימו הוא לא ענה לטלפונים ולמסרים כתובים, החמורים והמתחננים ביותר שיתקשר ויגיד שהוא בסדר. התקשרו אליו כל הזמן היה צליל של אין תשובה ומייד אח"כ ניתוק ובהמשך רק ניתוק עד לאי זמינות לחלוטין. הדבר עורר בכולנו חרדה רבה והדליק נורה אדומה ומייד התחלנו לפעול - פנייה למשטרה וחיפושים אחריו בכל דרך. לאחר 3-4 שעות מורטות עצבים, הגיעה הישועה. הצליחו לאתרו דרך הנייד והבינו את מיקומו, הוא הדליק בהמשך משום מה את הנייד וענה לשיחה בהתנשפות. אח"כ אף דיבר עם אביו ואמר שהוא בדרך לבית הוריו. הוא נמצא לאחר שנהג בעצמו תשוש מאוד, מעורפל ולא כ"כ מבין מה קורה סביבו. רק בבוקר לאחר מכן פתח את הקלפים ואמר לאימו שבלע כדורי אקמול רבים אתמול. הוא מייד הועבר לביח שם נמצא עד היום מחשש לבעיה בתיפקודי הכבד. אציין כי זה מקרה שני שקורה לו באותו סגנון בדיוק, הפעם הקודמת היתה לפני כשנתיים-שלוש, שם גם שתה אלכוהול וגם בלע כדורים שונים ונמצא בבית מוטל על הקרקע, זה היה יותר לחץ מהבית כשהמצב בינו היה רעוע מאוד. האדם לחוץ ומלא עצבים מאוד, נלחץ מאוד מתלאות החיים שלא תמיד קלים לו, למרות שיש לו אישה תומכת, 2 ילדים מקסימים, עבודה ניהולית טובה וכו'. אוסיף כי אחיו התאבד לפני שנתיים ממחלה נפשית ארוכת שנים. כשמדברים איתו על שקרה, למרות הטישטוש והעיפות הרבה שלו, ניכר כי הוא לא לגמרי מבין ומודע לחומרת הדבר שעשה, רוצה כבר לחזור הביתה ושהכל יהיה מאחוריו. הוא מכחיש שניסה לסיים את חייו וקורא לזה משבר, חולשה ודברים דומים לאלה. מה עושים? איך מתמודדים עם מצב כזה? איך עלי להתנהג, לנהוג ולפעול? באחריותי שני ילדים קטנים, שעלי להתיחס לכך בכובד ראש באשר לעתיד שלי ושלהם? אני אובדת עצות, עדין המומה, שבורה וכואבת מן הסתם על הדבר הנורא מכל שעבר ועובר עלי בימים קשים אלה. אני הייתי בטוחה וודאית באותו יום שהוא סיים את החיים, מה גם שיום אחרי דיבר איתי ביקש סליחה ואמר במפורש שהוא לא רצה יותר להיות, שהוא לא רצה להיות לי מעמסה ושאני לא צריכה לסבול. הוא הדגיש וציין שהתחרות הזו פשוט גומרת אותו ומלחיצה אותו מאוד. לעזרה, תמיכה וייעוץ מקצועי מיידי אודה מאוד בשלב זה.

11/10/2008 | 14:52 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אכן נשמע שעוברת עליכם תקופה לא קלה. כמה שאלות הבהרה: האם הוא היה אי פעם בטיפול? פסיכולוגי? פסיכיאטרי? אם כן- כמה זמן ואיך הוא טופל. אם לא- האם זה דובר בינכם? מה היתה תגובתו?

07/10/2008 | 20:37 | מאת: רחל

האם אפשר ליטול גלולות למניעת הריון יחד עם נטילה קבועה של ריספרדל? יש גלולות מסויימות שעדיפות במקרה כזה? האם תופעות לואי שגרתיות של גלולות כמו השפעות על מצב הרוח ישפיעו יותר על מי שרגישה יותר נפשית למצבי רוח?

11/10/2008 | 14:37 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אין בעיה לשלב ריספרדל עם גלולות. ההשפעה של גלולות על מצב הרוח היא קטנה יחסית ונדירה, אבל אצל מי שרגיש זה יכול להתבטא מעט יותר. בכל מקרה, בד"כ זה אינו שיקול עיקרי בנטילת גלולות.

07/10/2008 | 14:19 | מאת: חמוטל

בס"ד שלום ד"ר שמגר א. אני מקווה מאוד שקראת את תגובתי להודעה הקודמת(בקשר לפרופ'/ד"ר) ב. חמותי אתמול החלה להתלונן על כאבים בקיבה (רסיטל 20,סרוקוול 25-התחלנו טיפול ביום שבת,1/2 כדור כ"א,היום העלנו את הרסיטל לכדור אחד בבוקר) האם ידוע לך על תופעה כזו כתוצאה מהכדורים הנ"ל?? ג. תודה שוב על פעילותך המבורכת

11/10/2008 | 13:19 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, רסיטל יכול לגרום לכאבי בטן, בד"כ בתחילת הטיפול או עם עליית המינון. לרוב זה חולף תוך 2-4 שבועות ולא גורם שום נזק. אם זה לא כאבים בלתי נסבלים, אפשר להמתין ולרוב זה יעבור. כדאי להתייעץ גם עם רופא המשפחה, בכדי לשלול סיבות אחרות לכאבים.

07/10/2008 | 10:32 | מאת: אברהם שרווד

שלום חברים יקרים! יש לי מספר שאלות בקשר לטיפול התרופתי שאני מקבל: אני בזמן האחרון מרגיש מאוד מנומנם ומטושטש. בכל פעם שאני נוסע למקום כלשהוא אני נרדם ואז או שאני מפספס את היעד שאליו הייתי אמור להגיע, או שמעירים אותי בתחנה האחרונה. אינני יודע מה לעשות בכך וגם הפסיכולוגית שלי מודאגת מהעניין. זה גורם לי לקשיים גם בתפקוד היומיומי בכלל ובכל הדברים שהייתי עושה עד נכון להיום... אני מציין את התרופות שהפסיכיאטר רשם לי: אלטרולט - שתי כדורים בערב, לוסטרל - כדור אחד בבוקר, קסנקס - כדור אחד בערב. לוריוון - עפ"י הצורך, זה נמצא עמי בתיק ובכל פעם שאני מרגיש חרדה אני נוטל ולפעמים שתי כדורים ברצף. סימבאלטה - כדור אחד בבוקר, למיקטל - שתי כדורים בערב. זודורם ובונדורמין לשינה בלבד. אינדוביס - כדור אחד בבוקר ואוקסיקונטין עפ"י הצורך - נגד כאבים מהבעייה שיש לי ביד שהיא CRPS או בעבר שקראו לה RSD. היום הייתי אצל הפסיכיאטר והוא נתן לי מרשם שבו הוא ממליץ להעלות את המינון של סימבלאטה ל- 90 מ"ג ביום ולהוסיף יוניסום 25 מ"ג (UNISOM) ביום שזה כדור שינה וזה עפ"י הצורך. אני רוצה לציין שבכדורי שינה אני נעזר, נכון להיום, הרבה יותר מבעבר... אני מצרף בנוסף את שמות התרופות שאני מקבל באותיות לטיניות להבנה יותר ברורה: LUSTRAL 100mg ELATROLET DRAG 10mg LORIVAN 1mg XANGIS 1mg CYMBALATA 60mg LAMICTAL DISP 50mg BONDORMIN (BROTIZOLAM) 0.25mg ZODORM 10mg NUMBON 5mg INDOVIS 25mg OXYCONTIN 200mg - משתנה עפ"י הצורך LOSEC 10mg אשמח באם מישהו ימליץ לי בנדון וכמובן שכל שינוי מתבצע ע"י הרופא שלי, אך אני רק רוצה לדעת ממה באים סימני העייפות המוגברים שאני חש. אני רוצה לשאול בנוסף, האם אני יכול לצום את צום יום כיפור ללא התרופות. הפסיכיאטר שלי כרגע נמצא בחו"ל ולכן אני שואל אתכם. בתודה מראש לכל מי שיעזור לי, אברהם.

11/10/2008 | 12:27 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, קצת באחור- אבל בכל זאת: אתה נוטל כמויות גדולות של תרופות שכמעט כולן תורמות לאפשרות של עייפות ונטיה להרדם. בכדי להבין מי תרם לשינוי שקרה לך לאחרונה, צריך לנסות לחזור אחורנית ולראות איזה שינויים בתרופות נעשו בשבועות שקדמו לעייפות. זה יוכל לתת כיוון לגבי "מי אשם".

06/10/2008 | 23:32 | מאת: נעמה

שלום, אחי אובחן לפני כמה חודשים כחולה סכיזופרניה. אינני מתיימרת להיות רופאה אך אני סבורה כי חלה טעות באבחון. אחי עבר משבר בגיל העשרים לחייו. הוא גדל תחת מרותו של אב שתלטן אשר דאג להוריד לו את הביטחון מגיל צעיר ובשל היותו ילד שקט ביישן ורגיש, הצליח לגרום לו להיסגר ולהאמין כי אכן הוא לא יוצלח. בילדות היה ילד מקסים, חברותי ואף עסק בספורט. בגיל עשרים עבר משבר ודכדוך ובמקום לטפל בבעיה באמצעות שיחות ועידוד, אבי דאג כי יטופל במרפאה פסיכיאטרית דרך קופת החולים ( לא אציין את שם המרפאה אך נתקלתי בעשרות תגובות באינטרנט המגנות את המרפאה כי אינם מתייחסים לחולים והגישה היא למלא אותם בכדורים. ) ואכן דאגו לסמם אותם בכדורים תחילה נגד דיכאון ( פרוזאק) וכדורים נוספים. במשך כ- 8 שנים בשל העובדה כי איבד את הביטחון העצמי ( והמשיך לגור עם הורי ולהמשיך לספוג את אותו היחס במהלך תקופה זו ) הסתגר אחי בתוך עצמו והפך לאדיש למצבו. בשנה האחרונה חלה הרעה במצבו ולפני כמה חודשים אובחן ע"י רופא במרפאה כחולה סכיזופרניה. התוצאה הייתה : טיפול בכדורים אגרסיביים יותר אשר מרדימים אותו ( הוא מבלה את שעות רוב היום בשינה ) . דעתי היא גם ילד בריא לחלוטין אשר היה גדל בצורה בה אחי גדל היה עובר משברים קשים ובעיות רגשיות והתחושה שלי היא כי קל היה לרופאים לקחת סממנים אלה ולאבחן את הבעיה בצורה לקויה . שוב- הנני סבורה מהיכרות שלי עם אחי כי אובחן בצורה לקויה. התייעצתי עם בן זוגי והחלטנו לקחת אותו לאבחון מחודש אצל רופא מומחה פרטי בתחום . שאלותיי הן: האם ישנה דרך לאשש או להפריך את המחלה בבדיקות כגון סי טי ראש או כל בדיקה אחרת? ( חברה טענה כי ישנה בדיקה כזו) האם ישנן מחלות / הפרעות פסיכיאטריות אחרות אשר סממניהן עלולות לגרום לאבחון של סכיזופרניה? האם ניתן לתת לי המלצה על מרפאה / רופא אחר אשר יוכלו לתת אבחון מחודש? תודה , נעמה

11/10/2008 | 10:49 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, צר לי לשמוע על מצבו של אחיך. נשמע שהיו לו חיים לא קלים, וכעת הם אולי קשים יותר. לגבי שאלותיך: אין בדיקה אובייקטיבית (כמו צילום) היכולה לאשר או להפריך אבחנות פסיכיאטריות. ברוב המקרים האיבחון של סכיזופרניה הוא מאד ברור ואין טעויות. אבל כמו בכל דבר בו עוסקים אנשים- גם כאן יכולות ליפול טעויות. לפעמים מדובר בתסמינים חופפים של מספר בעיות נפשיות. קשה לי לדעת לפי תאורך אם אכן כך המקרה. לגבי חוות דעת נוספת- אם תצייני את אזור המגורים של אחיך- יתכן ויהיו כאן ממליצים על פסיכיאטרים מהאזור. במקביל יש לציין כי על-פי חוק זכויות החולה אחיך רשאי לבקש לעבור לטיפול במרפאה אחרת אצל מטפל אחר.

06/10/2008 | 21:01 | מאת: ירון

שלום רב דוקטור, לאחר שנים של שימוש בקסנקס התיצבתי על טיפול מינימלי של רבע מ"ג 3 פעמים ביום. נתקלתי במאמרים רפואיים ( באנגלית) לא פעם שמדברים בשבחו של ה" טגרטול" כמסוכך טוב בזמן גמילה. הדבר מעניין אותי משום שלא מגיב טוב לקבוצת הssri ( לא ניסיתי ציפראלקס). שאלתי היא האם הדרך הזו מוכרת גם כאן בארץ? ואם כן באיזה מינונים מקובל להתחיל בדרך זו. כמו כן מגלה עיניין בסורבון כאופציה נוספת לתהליך הגמילה. כמובן שלא מצפה לתשובה מחייבת. תודה רבה ושנת שפע.

11/10/2008 | 10:32 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, טגרטול אכן יכול לסייע בגמילה מקסנקס. השאלה היא האם יש צורך בגמילה? כלומר, האם אתה נוטל קסנקס שלא לצורך או במינון מופרז? אין ספק שהמינון אינו מופרז, ולגבי הצורך- אצל רוב האנשים הבעיות לא נעלמות מעצמן, ןעם הורדת הטיפול התרופתי המתח חוזר. אם אתה מסוגל להתייצב על המינון שציינת לאורך זמן אינני רואה בכלל צורך בגמילה. לטגרטול הרבה תופעות לואי ומינונו נקבע עפ"י בדיקות דם שיש לבצע אחת לשבוע. סיפור מורכב, אבל במצבים בהם אין ברירה זה עדיף על התמכרות לא מרוסנת לקסנקס. אבל כאמור, לא נשמע לי שזה המצב אצלך. לגבי הסורבון- הוא מהווה תחליף לקסנקס ודומיו, ללא סכנת התמכרות. יחד עם זאת, האפקט שלו פחות טוב מהתרופות האחרות (כמו קסנקס), ולכן כמעט תמיד מטופלים העוברים אליו מקסנקס חשים חוסר שביעות רצון וטוענים ש"זה לא זה". לכן כיום כמעט ולא משתמשים בו.

לקריאה נוספת והעמקה
06/10/2008 | 17:33 | מאת: אמא

שלום לך קודם כל שנה טובה וחתימה טובה אני אם לילד אשר בשל בעיות היתנהגות קיבל כדור רספרידל ראשית אני רוצה לשאל האם הכדור יכול לגרום לילד לפחדים האם הוא יכול לגרום לו לפתע להיתפרצות של עצבים והאם לגלי חום אני רוצה לציין שהוא מקבל את הכדור בלילה ותכשהולך לישון חש בחום ומקש לקרר את החדר בשעות היום אין לו תלונות דבר נוסף רציתי לשאול אם שכחתי כדור יום אחד האם הטיפול ניפגע ?

11/10/2008 | 10:17 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, כדאי להפנות את השאלה לפסיכיאטר ילדים ונוער. תוכלי למצוא פורום בנושא זה באתר ifeelgood.

06/10/2008 | 01:11 | מאת: שלי

אני מדמיינת כאילו באמיתי למשל שקרוב שלי מת ואני יכולה אפילו לבכות וכו' ואני יודעת שזה לא נכון אבל אני מרגישה הכי אמיתי שבעולם מה זה ההרגשה הזאת ?

11/10/2008 | 10:11 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, המידע שמסרת אינו מספיק בכדי להעריך את המצב. לפי מה שתארת כנראה לא מדובר במחלת נפש של ממש. מצד שני אני מבין שזה מטריד אותך. כדאי להתייעץ באופן מסודר עם פסיכולוג או פסיכיאטר שיתנו לך כלים להתמודד עם המחשבות הללו.

05/10/2008 | 21:59 | מאת: ליאונה

האם אפשר לקחת גלולות למניעת הריון למי שלוקחת ריספרדל באופן קבוע (1 מ"ג ליום) והאם יש גלולות שמומלצות יותר מאחרות במקרה כזה? הריספרדל נלקח בגלל הפרעה בי פולר. האם יש חשש שגלולות למניעת הריון הן בעייתיות יותר מבחינת תופעות לואי של המצב רוח על אישה שיש לה הפרעה כזאת? תודה רבה

11/10/2008 | 10:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אין בעיה לשלב גלולות עם ריספרדל. אין גם חשש מבחינת השפעת הגלולות על מצב הרוח.

05/10/2008 | 16:13 | מאת: יוסי

אני לפעמים עצבני מאד ולא שקט. אני נוטל בדרך כלל 20 מ"ג אסיוול ביממה. האם אני יכול להעלות את המינון במקרים מסויימים. או באופן קבוע. עד

11/10/2008 | 10:08 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, ניתן להעלות את המינון גם מעבר ל- 20 מ"ג. העניין הוא ש- 20 מ"ג הוא מינון גבוה יחסית, והעובדה שלמרות זאת עדיין קיים מתח יכולה ללמד שהתרגלת לתרופה ולכן השפעתה עליך פוחתת. במצב זה אתה עלול להגיע לכך שכל הזמן תצטרך להעלות את מינוני התרופה בכדי להגיע להשפעה הרצויה. רצוי מאד להתייעץ עם פסיכיאטר באופן מסודר לגבי הטיפול התרופתי שלך, ולשקול לשלב טיפול נוסף שיעזור לך מבלי שתצטרך להעלות את מינוני התרופות.

05/10/2008 | 12:19 | מאת: נננ

בני בן 9 סובל מבעיית קשב וריכוז נוטל רטלין 20la ואחהצ אם יש פעילות כלשהיא נוטל 10 מג.הבעיה היא כשהוא ללא השפעת הכדור הוא צועק מתפרץ על כל דבר שהוא. אנחנו עומדים מולו כמעט חסרי אונים (למרות שאנו מקבלים ייעוץ וכן רואים שינוי גם אצלינו וגם אצלו)אך עדיין אנחנו חושבים(אני ובעלי)שעלינו לקחת משהו להרגעה.התחלנו ליטול רגיעון יום,בעלי חושב שזה עוזר לו אך אני עצמי לא רואה שינוי אצלי. שאלותיי-האם יש תרופות נוספות(טבעיות)שניתן לקחת להרגעה? אחרי כמה זמן תהיה השפעה? האם ישנן גם תופעות לוואי עם נטילת תרופות כגון אלו? תודה מראש

11/10/2008 | 10:05 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, כדאי להפנות את השאלה למומחה לילדים ונוער. תוכלו למצוא פורום בנושא זה באתר ifeelgood.

05/10/2008 | 12:11 | מאת: נירית

שלום רב, אמא שלי סובלת מזה כשנתיים מדיכאון שמתבטא בתופעות פיזיות, בעיקר בחילות קשות כל היום. לפני שנה היתה מאושפזת במחלקה פסיכיאטרית כחודש וחצי עד לאיזון תרופתי. בחודש האחרון הבחילות חזרו למרות כמות גדולה של תרופות מכמה סוגים. (נמצאת במעקב של פסיכיאטר). שאלתי: האם כדאי לשלב גם טיפול של פסיכולוג?

11/10/2008 | 10:02 | מאת: ד"ר עופר שמגר

בהחלט כן. שילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי הוא היעיל ביותר לדיכאון, יותר מאשר כל אחד מהטיפולים בנפרד.

05/10/2008 | 11:33 | מאת: שירן

ד"ר שמגר שאלה נוספת. האם קיים קשר בין מות עובר ברחם לנטילת אפקסור 150 מ"ג? אני בשבוע 29+4. אשמח לתשובתך. שירן.

11/10/2008 | 10:00 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אינני מכיר קשר כזה.

05/10/2008 | 10:24 | מאת: שירן

ד"ר שלום רב. אני בשבוע 29 להריוני השני ונוטלת 150 מ"ג אפקסור מזה 9 חודשים. לקראת הלידה אני רוצה לרדת במינון כמה שיותר. כיצד לעשות זאת?? ישנם כאלו שאומרים ישר לעבור ל - 75 ויש מאמר שקראתי בו היתה הפחתה הדרגתית מאוד שנמשכה זמן רב, יום 150 יום 75 לשבועיים ואז רק 75 לעוד שבועיים וחוזר חלילה עד 17.5....מה אתה חושב שנכון לעשות? האם ישנם תסמיני גמילה בתינוק במינון של 75 מ"ג אחת ליומיים למשל? או ב - 37? האם זה נפוץ?? האם כשאחזור אח"כ ל - 150 ההשפעה תהיה טובה כבעבר או שהיא תיחלש ואאלץ לעלות במינון? אני חייבת לציין שלאור הפרעת OCD ניסיתי את כל משפחת ה - SSRI במשך שנים רבות ללא תועלת משמעותית עד שעברתי ל - SNRI הזה שעשה באמת פלאים בשילוב עם טיפול קוגניטיבי שעזר מאוד. אינני רוצה להגיע למצב בו הכדור לא ישפיע עליי כבעבר... אשמח לחוות דעתך לגבי כל שאלותיי. תודה רבה,שירן.

08/10/2008 | 07:34 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, לאור הסיכון הפוטנציאלי לתופעת גמילה בתינוק, אני חושב שזה צריך להיות כרגע המוקד. אינני יודע לומר לך האם תופעות הגמילה בילוד משתנות כתלות במינון שהאם נוטלת, אבל ההגיון אומר שכן, ושככל שהמינון נמוך יותר יש פחות סיכון לתופעות לואי. עקרונית ככל שהירידה שלך במינון תהיה איטית יותר כך זה טוב יותר. בד"כ מקובל לרדת בחצי מינון כל 2-3 שבועות. אין בטחון שאם תחזרי למינון מלא ההשפעה תהיה זהה. אני מניח שכיום עם הטיפול הקוגנטיבי זה יתן לך רשת בטחון מנפילות ותוכלי לעבור את זה בשלום.

05/10/2008 | 09:38 | מאת: קרן209

לקחתי ציפרלקס במשך 6 שנים (10 מ"ג) עד ינואר האחרון שהחלטתי לעשות הפסקה עקב השמנה רצינית. בנוסף אני גם מטופלת באלטרוקסין לבלוטת התריס. במשך תקופת לקיחת הציפרלקס הבלוטה הייתי מאוזנת (או כך חשבתי...). בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה ללא הציפרלקס הTSH שלי היה 17.69. אני כיום מטופלת ב100 מק"ג אלקטרוקסין וגם מאוד רזיתי. לצערי אני מרגישה שאני צריכה לחזור לציפרלקס בכל זאת כי אני "לא אותה אני", עצבנות, חרדות, אגוראפוביה וכד', כולם בצורה קלה אבל זה לא חיים. לפני החזרה לציפרלקס רציתי לבדוק אם יש (1) כדור חדש יותר, טוב יותר ממשפחה זו (2) כדור שאין לו השפעה על בלוטת התריס והשמנה. (3) אם בכל זאת אשאר עם הציפרלקס, איך להתחיל, כדור ליום או חצי?

08/10/2008 | 07:06 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, לציפרלקס אין השפעה על בלוטת התריס. מעבר לכך- נדמה לי שרמות ה- TSH שלך תקינות. בכל מקרה, אין בעיה לחזור לכדור שלם של ציפרלקס מיד. אין כדור יותר יעיל מציפרלקס- כיוון שכל הכדורים יעילים באותה המידה וההבדלים הם רק בתופעות הלואי. מבחינת השמנה- לאפקסור פחות נטיה להשמין (אם כי זה יכול לקרות גם שם). רק בריאות.

05/10/2008 | 08:53 | מאת: בני

שלום מחפש פסיכיאטר פרטי טוב באזור השפלה ומרכז. כל המלצה תתקבל בשמחה. תודה

08/10/2008 | 11:40 | מאת: שיבא

יש את פרופ' יוסי זוהר, אבל הוא מאוד יקר. הרצליה פיתוח

05/10/2008 | 02:14 | מאת: אלמוג

שלום רב עקב משבר רומנטי, התחלתי לקחת קלונס חצי כדור בבוקר (כתום). בלילה בונדורמין, שלא עוזר לי להרדם. יש לי 2 שאלות: איזה כדור שינה לא גורם התמכרות בסיכון גבוה? יש לי שילוב של מצב רוח רע (מיני דכאון וחרדה). איזה כדור מומלץ? משהו שלא ברמת התמכרות גבוהה? כרגע אין לי דכאון, אבל שהיה לי, שום כדור לא עזר. הציפרליקס, הפריזמה ועד סוג עשו לי יותר גרוע ולכן הפסקתי לקחת אותם. הקלונקס מתחזק אותי נגד הרגשת חרדת נטישה ממנה עדיין אני סובלת במינון נמוך. אני גם בטפול פסיכולוגי. אולי כדאי בכלל לא לקחת כלום? אני סובלת מכעס וכאב עקב פרדה מלפני שנה וחצי ועדיין לא השתחררתי ממנה. קשה לי לבד ומכאן ההרגשה הזיפטית. אני מתעמלת, התיאבון חזר עובדת. הפסיכיאטרית שלי לא יודעת מה לעשות איתי ואמרה לי להמשיך עם חצי קלונס. בבקשה עצה . תודה רבה

08/10/2008 | 06:31 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, את מתארת משבר מתמשך לאחר פרידה, עם הרבה כעס וכאב. במצבים כאלו תרופות עוזרות מעט יחסית. מבחינת הדיכאון אולי כדאי לנסות רמוטיב, שיכול לעזור לדכאונות קלים ואין לו כמעט תופעות לואי (הוא גם על בסיס טבעי). כל הכדורים להורדת מתח ממכרים במידה כזו או אחרת. יש כדורי שינה שלא ממכרים (כמו אוניסום) אבל הם חלשים יחסית. אולי שילוב עם בונדורמין יניב תוצאות. בהצלחה.

04/10/2008 | 23:42 | מאת: שי

לחרדות ודיכאון - הנני מטופל בלוסטראל 50 מ"ג + לוריוואן 1 מ"ג וזאת לאחר כישלון כל סוגי התרופות המוצעות כולל בילתי קונבנציונאלי. 1) שתיית יין -בקידוש בסופ"ש אני שותה יין אדום יבש 12.5% אלכוהול מינון 3/4 כוס. לאחר השתיה אני נופל מעייפות ובילבול. ידוע לי על האיסור לערבב יין עם התרופות הנ"ל. למה הדבר גורם במוח?האם יש סכנה ממשית או רק תופעות לוואי? 2) ברצוני להיגמל להלוריוואן האם המינון של הלוסטראל מספיק? באם אני יעלה מינון אוכל להפחית ביתר קלות את הלוריוון? 3) בעבר נגמלתי מקלונקס ע"י אסיוואל. האם זהו פתרון טוב?

08/10/2008 | 06:25 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, מעבר לתופעות המיידיות שאתה חש אחרי שתיית אלכוהול- אין נזק לטווח ארוך. מומלץ לנסות להפחית את כמות האלכוהול, ואף לשקול לקדש גם עם מיץ ענבים. לגבי הפסקת הלוריואן- קצת קשה להעריך את הצורך בעליה במינון הלוסטרל. הגמילה עצמה לא קשורה ללוסטרל. צריך לרדת באופן הדרגתי. ניתן להעזר בהחלפת הלוריואן באסיוואל, שממנו יותר קל להגמל.

04/10/2008 | 23:35 | מאת: חמאדה

שלום רב לדוקטור שלום ד"ר הבן שלי חולה במחלה סכיזוואפקטיבי הוא מטופל בתרופות ליטיום1500מ"ג למיקטל200מ"ג לפונקס375מ"ג קלונקס2מ"ג דקינט6מ"ג וקלופיקסול 20מ"ג בתור אמא שסובלת רציתי לדעת אם הטיפול מתאים כלומר השילוב ליתיום ולמיקטל ולפונקס כי הלפונקס צריך ספירת דם והליתיום מחייב רמה בדם האם אתה חושב שהשילוב של כל הכדורים מתאים אודה לך אם תתן לי תשובה מלאה

05/10/2008 | 20:49 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אינני מכיר את בנך ולכן לא אוכל להתייחס להתאמה הספציפית של התרופות למצבו. באופן כללי ניתן לומר שכל התרופות שציינת יכולות להתאים לבעיה ממנו הוא סובל. מבחינת השילובים: לפעמים רואים בעיה בשילוב של קלונקס ולפונקס המתבטאת בעייפות, טשטוש ובילבול ניכר. אם זה קורה, זה מופיע מיד בתחילת הטיפול. אם זה לא הופיע אז אין חשש.

04/10/2008 | 22:47 | מאת: הדס

ברצוני לשאול שאלה בנוגע לסבתא שלי. אני לומדת פסיכולוגיה וזאת הסיבה שהתחלתי להתעניין בנושא ולתהות ולשאול את עצמי מס' שאלות לגביה וזאת הסיבה שאני פונה אלייכם. שאלתי היא: סבתי בגיל 65 התחילה להשתנות מבחינה התנהגותית. היא הפסיקה לעבוד ולכן כל היום היתה בבית ואז החל שינוי אצלה שהתבטא בכך שהיא הפסיקה לתפקד בבית. לא בשלה לא ניקתה, לא הךלכה לנכדים, לילדים, לקניות. כל היום היתה יושבת מעשנת חושבת ולא עושה הרבה. היתה יורדת לרחוב וילדים היו מתגרים בה והיא החלה להחזיר להם כמו ילדה קטנה. כאילו שהכירו אותה שהיא מתנהגת מוזר ועשו לה בכוונה והיא שיתפה איתם פעולה. לאחר שסבא שלי נפטר מצבה עוד יותר הדרדר. היא נפלה בבית שברה את האגן ומאז לא כמה יותר. 10 שנים שהיא היתה בכסא גלגלים לא רוצה ללכת או להשתקם. עם הזמן היא גם הפסיקה לדבר. כשהיינו מבקרים אותה בבית האבות היא לא הגיבה לנו, לא דברה, לא הפנתה מבט, לא התלןננה. פשוט התנתקה מהעולם ונראה שללא כל סיבה. מה יכולה להיות הסיבה לכך שבן אדם משנה את התנהגותו בכזו צורה? והאם זה תורשתי? אם כן אייך ניתן להמנע?

04/10/2008 | 23:26 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, יכולות להיות סיבות רבות להתדרדרות במצבה של סבתך. זו יכולה להיות בעיה נפשית כמו דיכאון, בעיה נוירולוגית כמו אלצהיימר, ואולי סיבה אחרת. ניתן להתעניין אצל רופא הבית של בית-האבות בנושא. כיוון שאינני יודע את הסיבה, לא אוכל להתייחס לנושאים כמו תורשה ומניעה.

04/10/2008 | 20:21 | מאת: אריאלה

אני נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג מזה כחודש ובשבועיים האחרונים החלה תופעה של קפיצות שרירים , יותר בעת מנוחה. שאלתי היא האם יש סיכוי שתופעת הלוואי תעבור או שיש צורך להחליף תרופה? אין לי אפשרות להחליף תרופה בחודש הקרוב כי הפסיכיאטרית שלי נמצאת בחו"ל כרגע. האם כל התרופות נוגדות הדיכאון גורמות לקפיצות בשרירים? האם ציפרלקס גורמת להתמכרות או שניתן להפסיקה בכל עת? לתשובתך אודה.

04/10/2008 | 23:23 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, קפיצות שרירים אינה תופעת לואי ידועה של ציפרלקס. כדאי להבדק בנושא ע"י רופא המשפחה. לציפרלקס יש פןטנציאל ממכר קל, שמשמעותו שלפעמים בזמן הפסקת הטיפול מופיעות תופעות גופניות לא נעימות. בד"כ זה קצת לא נוח ולא מעבר לזה. הורדה איטית במינון מורידה את הסיכון לתופעות גמילה אילו.

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2008 | 19:28 | מאת: דן

שלום רציתי לדעת בבקשה האם ריטלין יכול ליגרום לדום לב

04/10/2008 | 23:18 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, בהרבה מקרים ריטלין גורם לדופק מואץ וכאבים בחזה. במקרים נדירים הוא גם עלול לגרום להתקף לב, אבל כאמור זה נדיר מאד.

04/10/2008 | 23:15 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שנה טובה וגמר חתימה טובה לך ולכל הקוראים!

04/10/2008 | 12:10 | מאת: א

שלום! אני סובלת מדיכאון ורגשי אשם, לאחר שרמרון לא עזר לי במשך חודשיים הוסיף לי הרופא לוסטראל שאותו העליתי בהדרגה כל שבוע עד שהגעתי ל100 מ"ג, עכשיו כבר שבוע אני על מינון 100 מ"ג, יש שיפור אבל עדיין יש עליות וירידות והירידות גורמות לי לפחד שאני לא אסתדר, רציתי לדעת כיצד נראה השיפור וכמה זמן יקח להגיע למצב יציב

04/10/2008 | 23:14 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, כדאי לחכות לפחות עוד שבוע. אם עדיין השיפור חלקי ניתן להעלות בהדרגה עד 200 מ"ג לוסטרל, שזה נחשב המינון המלא לטיפול בדיכאון (ישנם מצבים בהם נותנים יותר מ- 200, אבל זה המינון המלא הרגיל). בהצלחה.

04/10/2008 | 00:53 | מאת: עמית

ד"ר שלום מטופל ברסיטל 30 מ"ג לחרדות. התחלתי לקחת לפני כמה ימים סורבון 15 מ"ג ביום. תוך כמה זמן התרופה אמורה להרגיע?

04/10/2008 | 23:12 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, הטיפול בסורבון אמור לעזור תוך כ- 3 שבועות.

03/10/2008 | 20:39 | מאת: לין

האם 20 מ"ג ציפרלקס ביום יכולים לפגוע בזיכרון וכושר הריכוז? אני לוקחת כבר שנה ושמתי לב שאני נוטה לשכוח המון פרטים ושקשה לי להתרכז בעבודה

04/10/2008 | 23:02 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אינני מכיר שום פגיעה של ציפרלקס בזיכרון. כדאי לפנות לרופא המשפחה לצורך בירור והערכה ראשוניים, ואם זה לא עוזר - להגיע למרפאה קוגנטיבית.

שלום ד"ר שמגר, סיפרתי לך בעבר, שהיה לי באוגוסט אישפוז של שבוע, ב"אברבנאל" קיבלתי שם פרפנן בזריקות וליתיום. עם שחרורי, קיבלתי פרפנן- 24 מ"ג, והרופא בפעם הקודמת שהייתי אצלו הוריד לי את המינון ל- 20 מ"ג ביום.לפני שבועים בערך. שאלותיי- החודש לא קיבלתי ווסת. הייתי אמורה לקבל ב- 2.10.2008. אני בדיאטה ולא מרזה. להיפך- מעלה במשקל. במאות קילוגרמים. אבל בכל זאת, לא מרזה. והדיאטה שלי קפדנית (דיאטת חלבונים). אז, ד"ר שמגר, או שאני בהריון- למרות שאנחנו שומרים באמצעות קונדומים. או שזה תופעות לוואי של הפרפנן. או שאין לי מושג מה עובר על הגוף שלי. שאלה שניה- עם איזה רופא עליי להמשיך את הבירור? אינדוקרינולוג, פסיכאטר, רופא נשים?. חשבתי קודם לקנות ערכה לגילוי הריון. ואז? למי אני פונה? עליי לציין שאני לא סומכת על הפסיכיאטר שלי. ואחרי החגים אעבור לרופא אחר. תודה רבה. אני מודאגת.

04/10/2008 | 23:00 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, ערכה לבדיקת הריון נראית באמת הדבר הראשון הנכון לעשותו. אם אין הריון, יש לבדוק רמות הורמון פרולקטין. לפעמים פרפנן מעלה את רמות הפרולקטין וזה גורם להעדר מחזור. רופא המשפחה יוכל להפנותך לבדיקת דם לצורך הערכת רמת הפרולקטין.

03/10/2008 | 18:53 | מאת: רווית

שלום רב, מזה כשמונה חודשים אני נוטלת סרוקסט 20MG ליום בעקבות דיכאון קל בינוני שאובחן ע"י רופא משפחה. לפני כחודש החלטתי להפסיק לטול את הכדורים בהדרגתיות ולנסות להתמודד עם מצבי באמצעם שאינם ממכרים, כ"כ בשל העובדה שהכדור גרם י להשמנה לא מבוקרת. מזה כחודש אני נוטלת 10MG ליום ולפני כ3 ימים הפסקתי כליל את נטילת הכדורים. פעולת הפסקת נטילת הכדור גורמת לי לסחרחורות חזקות וקצרות, כמעין פולסים חשמליים בראש ובאיזורים הפריפריים בגוף כגון קצות האצבעות בידיים וכו'. ובסיכומו של עניין אלו תחושות של איבוד שליטה וחוסר יכולת לתפקד כרגיל. שאלתי היא האם אלו סימפטומים מקובלים לגמילה מסרוקסט? מהו משך זמן הגמילה? מה עלי לעשות ע"מ למנוע זאת או למתן את התופעות הללו? אודה לתשובה, רווית

04/10/2008 | 22:57 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אלו אכן יכולות להיות תופעות גמילה. בד"כ זה נמשך שבוע-שבועיים. עקרונית אין הרבה מה לעשות. רק ירידה עוד יותר הדרגתית במינון יכולה להקטין את התופעות, אבל זה מצריך חזרה לאחור ולקחת חצי כדור יום כן ויום לא לסרוגין. אם את מצליחה להחזיק מעמד הייתי מציע להמשיך ללא טיפול כמו שאת, ואני מניח שתוך ימים אחדים תחושי שיפור ניכר במצב. בהצלחה.

03/10/2008 | 17:26 | מאת: נתי

שלום, האם אתם מכירים מרכזי גמילה מתרופות וכדורים באזור מרכז הארץ? (בעיקר כדורים כמו אלגוליזין פורטה. אני יודעת שבבתי חולים במח' נוירולוגיות יש אשפוזי גמילה. ניסיתי. לא עבד) האם יש מרכזי גמילה מתרופות כמו שיש,להבדיל,מרכזי גמילה מסמים? כי האפקט די דומה. אשמח לקבל תגובה מקצועית. תודה רבה.

04/10/2008 | 22:00 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, באלגוליזין פורטה יש חומר ממכר. אין מקומות מסודרים לנושא. לפעמים מטפלים בזה במחלקות פסיכיאטריות. אם מישהו מהקוראים יודע פרטים נוספים אשמח לפרסם את המידע.

03/10/2008 | 17:26 | מאת: חמוטל

בס"ד שנה טובה ומבורכת,ד"ר שמגר! בעבר התיעצתי איתך לגבי חמותי ועזרת מאוד. נקווה שגם הפעם תרגיע אותנו. חמותי כבת 71 החלה לפני 10 חודשים לסבול מהזיות וקולות(במפתיע ללא התראה מוקדמת) , טופלה ברספרדל 2 מ"ג (עד היום). מאותו יום דעכה מבחינה גופנית(חולשה ,עייפות,ירידה של 16 ק"ג) ונפשית(נראית בדכאון). אתמול פנינו לעזרת פסיכיאטר אחר שטוען כמונו, שכנראה המינון לאישה בגילה גבוה מדי ולכן נתן את התרופות הנזכרות בכותרת, כאשר מתחילים עם שניהם ב-1/2 כדור ליום(האם יש חשיבות לזמנים?אם פספסתי היום את הזמן לתת רסיטל בבוקר,אפשר לתת אותו בערב עם הסרוקל? או שנתחיל ממחר את שניהם?) שאלותיי: 1.האם ההזיות והקולות עלולים לחזור כתוצאה מהשינויים ואם כן מהו פרק הזמן הסביר?(אנחנו בלחץ מזה ורוצים שתהיה תחת השגחתנו בזמן כזה) 2.למה עלינו לצפות בכלל בשבועות הקרובים? האם ייתכן בלבול? 3. האם יש מצב שלא יהיו תופעות לוואי בכלל? 4. תוך כמה זמן נחוש בשינוי?6 שבועות?! בקיצור...כנראה שכבר הבנת את הלחץ וחוסר האונים שלנו,הלוואי ותוכל לעזור/להרגיע/להדריך. שאלה אחרת שנזכרתי בה: איפה ניתן לבדוק הסמכה של פסיכיאטרים? נאמר לנו שהפסיכיאטר הקודם אינו פרופ' כמו שחשבנו. האם ייתכן מצב כזה? איך בודקים? סליחה..סליחה...סליחה(על האורך) שבת שלום

04/10/2008 | 22:43 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אתחיל מהסוף: פרופסורה אינה הסמכה פסיכיאטרית או רפואית. זהו תואר אקדמי המשקף את מידת הפעילות האקדמית של האדם (כלומר, כמה מאמרים הוא פרסם וכמה הוא עוסק בהוראה). ישנם רופאים העוסקים רק במחקר ואינם עוסקים כמעט בכלל ברפואה פעילה וטיפול בחולים, והם מקבלים פרופסורה. כך שהתואר אינו מלמד בהכרח על ידע או נסיון גבוהים יותר. לצורך בחינת ההסמכה יש להכנס לאתרים של האוניברסיטאות מהן הוא היה יכול לקבל את התואר ולראות האם הוא מופיע ברשימת אנשי הסגל שלהן (פרופסור הוא איש סגל של אוניברסיטה). ולעניין המרכזי: 1. שינוי תרופתי יכול לגרום לשינוי במצב. בד"כ ניתן לראות זאת בשבוע-שבועיים הראשונים. 2. יש סיכוי טוב שהעסק יעבור בשלום, אם כי יתכן מצב בו יחזרו חלק מהתסמינים בגללם אמך החלה לקבל את הריספרדל בעבר. אם זה קורה צרו קשר עם הפסיכיאטר והתייעצו איתו לגבי שינוי מינון הסרוקוול. 3. בהחלט יש מצבים בהם אין תופעות לואי, או שיש תופעות מינמתיות שאינן מפריעות. זה בעצם המצב אצל רוב המטופלים. תופעות לואי מתרחשות רק במיעוט המקרים. 4. שינוי במצב יכול להיות בטווח של 3-4 שבועות, אבל לפעמים זה לוקח קצת יותר. צריך סבלנות ויש סיכוי טוב לשיפור. שנה טובה וגמר חתימה טובה.

05/10/2008 | 07:55 | מאת: חמוטל

בס"ד שלום רב ד"ר שמגר 1. ממש לא משנה לנו אם הפסיכיאטר הוא ד"ר או פרופסור, העניין היה לגבי האמינות. הרי מי שאינו פרופ', לא מקובל שיציג עצמו כך נכון?? בסופו של דבר רק התוצאות הן חשובות! 2. תודה רבה על העזרה ועל התשובה המהירה 3. גמר חתימה טובה לך ולמשפחתך

03/10/2008 | 16:40 | מאת: ארמדיל

רציתי לדעת מה הסיבה שאני קופץ בפתאומיות בזמן שאני ישן(קורה יותר שאני ישן או בבית עם החברה או בנסיעות הארוכות בצבא -ליד אדם זר) הקפיצות מלוות בעליית קצב פעימות הלב בצורה דרסטית ובנשימה כבדה-אחרי 2 דק' אני חוזר לעצמי. אולי זה לא קשור אבל עד גיל 13 הייתי היפראקטיבי. בתודה.

04/10/2008 | 21:57 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, יש אנשים שסובלים מקפיצות, בעיקר ברגליים, בזמן שינה. זו בעיה נוירולוגית, לכן כדאי להתייעץ עם נוירולוג.

03/10/2008 | 14:31 | מאת: לילי+

שלום רב! אמא שלי בת 62, לפני כשבוע אושפזה בבית חולים לבראיות הנפש, לפני שנה היו לה כאבי ראש במשך כחודש, היא היית אצל הניורולוג, קבלה בבן, לפני כחודש שוב התחילו כאבי ראש, ובסוף הפנו אותה לבית חולים. אנחנו באים לבקר אותה אבל היא ממש אפטית, לא מעניין אותה אף אחד ושום דבר, חושבת רק על בעיות שלה,פנסיה וכל הניירת שצריך למלות, שאת זה כבר סידרנו, על כאבי בטן, רוצה לאכול ולא רוצה, לא ילדים, לא נכדים לא מעניינים אותה, לא שאולת, לא מתייחסת. כמה מדברים איתה שתעזור לעמצה לא עוזר כלום, פשוט הרימה ידיים ולא רוצה לעזור לעצמה. השאלות שלי הן: 1) אמרו לנו שתרופה שהיא מקבלת , לוקח לה 3 שבועות בערך, ומכיוון שאין לה מחלה נפשית אלה דיכאון אז היא תחזור לעצמה. ( היא גם ככה לא בן אדם שמח במיוחד, נלחצת מהר, נבהלת מהר מכלדבר) 2) איך אנחנו צריכים להתנהג אליה? איך לדבר איתה.? בתודה מראש!!!!

04/10/2008 | 21:55 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, באמת נשמע שהיא סובלת מדיכאון. תרופות נוגדות דיכאון מתחילות להשפיע אחרי כשלושה שבועות, אבל לוקח כחודש או יותר עד להתאוששות מלאה. תחת טיפול תרופתי היא אכן תוכל להתאושש ולחזור לעצמה לגמרי. מבחינת ההתייחסות אליה- רצוי להתייחס כרגיל. בשלב זה אסור לשדר לה ציפיה למאמץ (משפטים כמו "תעזרי לעצמך, תנסי ללכת יותר, לאכול יותר" ממש לא עוזרים). גם לא כדאי לחבר את המצב לדברים שקרו (משפטים כמו "זה הכל בגלל....."). כן כדאי לשדר לה אופטימיות זהירה, משהו בסגנון "את בידיים טובות ועוד מעט המצב ישתפר". החלמה מהירה, ורק בריאות....

03/10/2008 | 10:46 | מאת: דני

שלום.אני סובל מזה כשנה מהתופעות הבאות: סחרחורת רעידות/קפיצות של שרירים תחושת עייפות וכבדות שורף בחזה בילבול בדיקות הגופניות כולל בדיקות דם+שתן מלאות ו- EMG תקינות. האם זוהי חרדה?

04/10/2008 | 21:51 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, בכדי להתייחס לשאלתך אני זקוק למספר הבהרות: האם התחושות הגופניות קיימות כל הזמן או מגיעות בהתקפים? למה כוונתך ב"בילבול"?

03/10/2008 | 10:43 | מאת: עמי

האם נטילת תרופות הריספירדל והולידול גורמים לרעידות בידיים וברגליים אך אפשר להתגבר על הרעידות האם יש תרופה חזקה נגד הרעידות

03/10/2008 | 14:23 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, כן, רעידות בהחלט יכולות להיות תופעת לואי של תרופות אלו. ניתן להעזר בתרופה למניעת רעידות, כמו דקינט או ארטן- בהתייעצות עם הרופא המטפל.

02/10/2008 | 20:30 | מאת: ג

שלום, אני מטופל ב200 מ"ג איקסל, 8 מ"ג פרפנן ובשבוע האחרון בדקינט, בהתחלה 2 מ"ג למשך שבוע ובימים האחרונים עוד 2 מ"ג - סה"כ 4. בחודש האחרון חזרה לי תופעה מטרידה ומגבילה של בליעת רוק תכופה, כנראה עקב הפרשה מוגברת. כנגד התופעה הזו קיבלתי מהרופא את הדקינט- לדבריו תוך מספר ימים מועט הדקינט אמור היה להפסיק את בליעת הרוק . אני לא יודע אם בליעת הרוק נובעת מהחמרה זמנית בחרדה או שהיא תופעת לוואי של הפרפנן. התופעה הזו קרתה לי בעבר וליוותה אותי חודשים. יש לציין שבעבר טופלתי כמה חודשים בסורבון ולפני כן תקופה ארוכה בקלונקס. כמו כן, אני מרגיש לעיתים מועקה בחזה ומעט קשיי נשימה ותחושת מחנק. מקריאה בנושא אני מבין שהתרופות הללו אמורות לייבש דווקא את הפה. התופעה הזו מאוד מגבילה אותי ומוסיפה עלי לחץ וחרדה מבחינה תפקודית וחברתית. האם יש לשקול הפחתה למינימום של הפרפנן או בכלל להחליף כדור, או שמא זה לא הכיוון בכלל? האם 4 מ"ג דקינט אמורים לעזור וצריך לתת להם זמן? תודה, ג.

03/10/2008 | 00:59 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, דקינט יכול לגרום ליובש, אבל פרפנן דוקא גורם להפרשת רוק מרובה. 4 מ"ג דקינט הם כמעט המינון המקסימלי. צריך להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל לגבי אפשרות של שינוי תרופתי.

02/10/2008 | 20:22 | מאת: מירי

אני בחורה בת 28, כבר תקופה ארוכה סובלת מבעיות כגון: תשישות, חוסר רצון לצאת מהמיטה, מה שהכי מפריע לי זה שיש לי שהראש שלי מאוד מעורפל, כאילו אני כל הזמן על סמים מכהיי חושים. קשה לי להתרכז בדברים מורכבים וללמוד הרבה חומר. מרגישה לעיתים אפאתיה לגביי החיים. אני רוצה להיות כל הזמן בחברת אנשים ואני מרגישה שזה נותן לי אנרגיה לעשות דברים. לא יודעת אם אלה סימנים לדיכאון אבל אני לא יודעת למי לפנות כדי לטפל בזה. בעיקר חשוב לי להחזיר לעצמי את צלילות המחשבה.

03/10/2008 | 00:51 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, זה יכול להיות דיכאון, אבל יכול להיות בעיה גופנית כמו אנמיה, חוסר ויטמין B12 ועוד. זה גם יכול להיות תסמונת העייפות הכרונית chronic fatigue syndrome. ראשית כדאי לפנות לרופא המשפחה בקופ"ח או לפנימאי לביצוע הערכה גופנית טובה. אם הכל תקין יש מקום לשקול יעוץ פסיכולוגי או פסיכיאטרי.

02/10/2008 | 20:00 | מאת: אדם

שלום רציתי לשאול: 1.האם שימוש קבוע בתוסף אומגה 3 בעל ריכוז גבוה של מרכיבים פעילים יעיל כנגד הפרעת חרדה?(קראתי שהוא עוזר להגמשת תאים ולהעברת נירוטרנסמיטורים). 2. האם ידוע בפסיכיאטריה על צמחי מרפא כמו VALERIAN או PASSION FLOWER המסייעים נגד חרדה או שזו סתם "רפואת סבתא"? 3.האם התרופה רסיטל עשויה לגרום למצב מאני אצל מי שסובל רק מחרדה ולא מדיכאון?

03/10/2008 | 00:36 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, 1. ישנן עדויות טובות על יעילות אומגה 3 למניעת דיכאון. לגבי חרדה- נדמה לי שהנושא פחות נבדק. בכל מקרה מדובר על מניעה ופחות על טיפול. 2. ולריאן ופסיפלורה מכילים חומרים מרגיעים בעלי יעילות נמוכה יחסית. הם יכולים לעזור למצבי מתח קלים, אבל לא להפרעות חרדה. 3. כן. רסיטל יכולה ליצור מצב מאני אצל כל אדם. גם אצל אדם ללא שום בעיה נפשית. זוהי תופעת לואי נדירה יחסית, אבל יש להזהר ביחוד אצל מי שפתח בעבר מצב מאני ואינו נוטל מייצבי-מצב-רוח.

02/10/2008 | 18:50 | מאת: אלי

ד"ר שלום בעבר נטלתי סרוקסט 20 מ"ג עקב משבר פיזי ממושך. הכדור עשה לי תופעות לוואי של לחץ בעיניים סחרחורת וכאבי ראש לכן הפסקתי בהדרגה. יש לי חברים שלוקחים ציפרלקס ולא סובלים משום תופעות לוואי. שאלתי האם הוא נחשב כדור חדיש יותר ו"נקי" יותר? מה ההבדל אם יש בכלל בין הכדורים ומה הקו המנחה לתת את אחד מהם דווקא? כמובן שאגש לרופא שלי לאחר החגים אך אשמח מאוד לשמוע את דעתך תודה!

03/10/2008 | 00:27 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, נכון, ציפרלקס נחשב "נקי יותר" ויש לו פחות תופעות לואי. חסרונו העיקרי (לעומת סרוקסט) הוא בכך שהוא לא בסל הבריאות, כלומר מחירו גבוה יחסית.

03/10/2008 | 17:19 | מאת: אלי

הסרוקסט ניתן לי עקב נפילה פיזית רצינית וללא תוצאות רפואיות ברורות... גם לא רקע חרדתי או דיכאוני. הוא גרם לי ללחץ בעיניים וחוסר פוקוס. אחותי לוקחת ציפרלקס ללא כל תופעות לוואי האם זה יהיה נכון לנסות לעבור לציפרלקס? תוך כמה זמן אפשר לעבור ? מה המינון המקביל של סרוקסט 20 מג בציפרלקס? ושוב.. ברור שבסופו של דבר אגש לרופא המשפחה המון המון המון תודה! אתם עושים עבודת קודש

02/10/2008 | 16:34 | מאת: רונלי

אני עוברת מפבוקסיל למירו והומלץ לי לשתות בהתחלה 150 מ"ג פבוקסיל וף30 מ"ג מירו למשך שבועיםם ושוב לרדת עוד מהפבוקסיל כל פעם בחמישים מ"ג רופאת המשפחה ששמעה את זה מאוד מאוד התפלאה וטענה שהשילוב בין שניי התרופות מאוד מסוכן ............... מה קורה ידוע לך משהו כזה?????..

03/10/2008 | 00:25 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אין שום בעיה ליטול את שתי התרופות ביחד. בודאי שאין בכך סכנה. להפך, מדובר בשילוב מקובל מאד.

02/10/2008 | 15:40 | מאת: שרון

קיבלתי לוסטראל 50 מג. אין יותר דיכאון אבל איכות השינה עדיין איומה.מה עושים?

03/10/2008 | 00:20 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, הפרעות שינה הן תופעת לואי מוכרת של לוסטרל, שלא תמיד עוברת. אם אתה לוקח את הטיפול מעל לחודש-חודש וחצי יש לשקול החלפת טיפול.

שלום לך! הייתי מטופל בסימבלטה במשך שנה על בסיס יומי, ולפני שבוע הפסקתי לקחת. אני חווה סחרחורות ובלאק-אאוטים רגעיים שנמשכים כמה שניות, ובכלל תחושה כללית של חוסר יציבות. האם עליי לבדוק את זה, או לחכות וזה יעבור מעצמו. עוד שאלה: אני עושה ניסיון לראות איך אני מרגיש בלי התרופה , אחרי, כאמור, שנה שלקחתי אותה. במידה ויחזרו לי תופעות של דיכאון וחרדה, האם זה בסדר פשוט להתחיל לקחת את התרופה שוב, או שעליי לעבור פרוצדורה של ביקור אצל פסיכיאטר מחדש? תודה רבה!!! רואי

שלום רב, מדובר בתופעות גמילה שבד"כ חולפות תוך 2-3 שבועות. אין בעיה לחזור לטיפול אם הדיכאון חוזר, רק שחשוב לציין שאחרי הפסקה לא תמיד התרופה משפיעה. בכל מקרה- אחרי שני גלי דיכאון מומלץ חד-משמעית לקחת טיפול לכל החיים כיוון שיש מעל 90% סיכוי שהדיכאון יחזור בשלישית. רק בריאות.....

01/10/2008 | 22:07 | מאת: מור

בערך מגיל 12(אני עכשיו בת 18) אני תמיד דואגת להעמיד פנים שאני ממש אכפתית כלפי הסביבה ושאני דואגת לידידיי ולמשפחתי. האמת היא שאיני מחשיבה אף אחד מידידיי כידיד אמיתי ושלא ממש אכפת לי ממשפחתי. אני נוהגת להעמיד פנים שאכפת לי על מנת שלא יטרידו אותי בשאלות שנובטות כביכול מתוך דאגה. איני אוהבת להתרועע עם אנשים ולצאת לבלות והרעיון של פשוט לשכב על המיטה הרבה יותר קורץ לי. אני נמנעת מלהתחייב מכיוון שאני יודעת שבדרך כלל אני אסוג מההתחייבות עקב חוסר עניין ברעיון או בדרישה, אפילו לבית הספר הייתי מגיעה פעם בשבועיים רק מכיוון שלא היו בי הרצון והמוטיבציה ללכת, וזאת מתוך הידיעה העצמית שאין לי צורך ללכת לבית הספר על מנת לעבור את הבגרויות. צורת חשיבה זו לא באה מתוך ארוגנטיות אלא כי ידעתי שזוהי ממש עובדה (ואכן עברתי את כל הבגרויות בציונים גבוהים). יש בי חוסר מוטיבציה לעשות כל דבר שאני יודעת שאני אכן אצליח לממש ולכן אני לא טורחת. חוסר האכפתיות שלי מופנה כלפי הסובבים אותי וגם כלפיי. לא אכפת לי מה יקרה לי בעתיד או מה קרה לי בעבר, אפילו אם התרחש הרגע. בעבר גם פגעתי בעצמי בצורה פיזית וגם שקלתי לנסות ולהתאבד רק משום שהרעיון של "חיים" מצטייר לי כחסר תועלת. לעתים קרובות אני מרגישה תחושת ריקנות ובתקופות אלו גם אם מדברים אליי אני פשוט ממשיכה בשלי (שבתקופות אלו, כולל שכיבה על המיטה, בהייה וחוסר מחשבה במשך שעות, או במקרה שאני מחוץ לבית פטות התעלמות טוטאלית מכל מה שסביבי) כמספר אנשים אמרו לי שכל זה יעבור והסיבה היחידה שאני כך היא מכיוון שעוד לא התבגרתי. האם זו הסיבה? האם יש דרך לעודד את המוטיבציה? אמרו לי שאם אנסה דברים חדשים זה יעזור אבל אני עדיין לא מתעניינת בדבר. מה אני יכולה ועליי לעשות?

03/10/2008 | 00:10 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מור שלום, אני לא בטוח שזה רק גיל ההתבגרות. זה נשמע לי ממושך מידי וקשה מידי. בתחושה שלי (אני יכול להסתמך יתר על תחושה כי לא בוצע כאן איבחון כמו שצריך) זהו מעין דיכאון קיומי אותו רואים לפעמים בבני נוער. האינטיליגנציה שלך לא עוזרת לך בקטע הזה, אולי אפילו מפריעה. בצבא נהוג לומר "אין שכל- אין דאגות". אצלך זה בדיוק להפך. העניין הוא שאם לא מטפלים בזה זה עלול להפוך למשהו כרוני, לא תמיד בעוצמה מלאה, אבל על "אש קטנה". אז מה עושים? ראשית נראה לי נכון לפנות ליעוץ מקצועי. פסיכולוג או פסיכיאטר, עדיף כזה המתמחה בטיפול בבני נוער. במקביל נראה לי שמאד יכולה לעזור לך פעילות התנדבותית. לא חשוב במה, רק שזה יהיה משהו שאת מסוגלת להתחבר אליו. זה יכול להיות עזרה בלימודים לילדים צעירים יותר, סיוע לנזקקים (ישנן המון עמותות), טיפול בבעלי חיים, עמותה אקולוגית כלשהי- כל דבר שאת יכולה להתחבר אליו. מומלץ מאד שזה יכלול קשר עם אנשים או בעלי חיים, ולא רק פעילות מול מחשב/ טלפון. את יכולה לחפש גם ב'גוגל' תחת 'התנדבות'. אני משוכנע שיש לך המון מה לתת, ואחת הבעיות שכיום כל האנרגיות הללו לא מנותבות לשום מקום והן הורסות אותך מבפנים. קצת קשה להתחיל עם זה- אבל מרגע שתתגברי על הקושי הראשוני- תסחפי לזה וזה ימלא אותך. תגלי שאין דבר שיותר ממלא מאשר לתת לאחרים ללא תמורה. שתהיה לך שנה של התחלות חדשות.

01/10/2008 | 20:49 | מאת: בן 27

רק לתיזכורת - לוקח ריספרדל כשנתיים עקב התקפי אי שקט מלווים ברעידות בכל הגוף, כמו כן בשל התנתקות חברתית, כיום מרגיש יותר טוב, בשניי המישורים. אוקיי אז קורה לי שאני מסדר את הראש שלי ואת המחשבות ואז הכל נהנה בסדר, ואז פתאום באה מחשבה טורדנית אחת והורסת לי הכל ופוגעת בי מבחינת איך שאני מתנהג בחברה ( אני נהיה יותר שקט ומשהו כמו פחות חברותי ופחות נוכח במקום ) חשוב לציין שלפני שלקחתי את הריספרדל לא זכור לי מקרים כל כך קשים של מחשבות טורדניות שבאים לי כל כמה שניות והורסים לי הכל. גם ככה אני רוצה להפסיק עם הריספרדל, האם באמת זה הריספרדל שגורם לי למחשבות הטורדניות האלו ? בכל מקרה ככה אי אפשר להמשיך ואני צריך למצוא פתרון המחשבות הטורדניות הורסות לי את החיים.

02/10/2008 | 23:56 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, ריספרדל אינו גורם למחשבות טורדניות. לפעמים הוא יכול להקל עליהן. אם אני לא טועה, נדמה לי שאתה מקבל גם טיפול נוסף למחשבות הטורדניות. בכל מקרה- האם התייעצת בנושא עם הפסיכיאטר שלך? מה הוא אומר על מצבך?

03/10/2008 | 00:43 | מאת: בן 27

לפני כמה זמן דיברתי איתו על המחשבות הטורדניות ומה שהוא אמר לי זה להעלות את המינון ( כרגע לוקח 1 מיליגרם ) אבל כבר הייתי לוקח 2 מיליגרם וגם היתה לי את הבעיה הזאת. התחושה שלי בכל אופן, בכל זאת שאיך שהוא הריספרדל כן גורם למחשבות טורדניות. ( למען האמת זה גם רשום בדף של התרופה ) אבל אתה אומר שלא אז אני כבר לא בטוח, הייתי לוקח גם פרוזק עד לפני חצי שנה ( לטיפול בחרדות מליכלוך ורחצה של הידיים פעמים רבות במהלך היום ) אבל היום כבר אני לא צריך את הפרוזק ( לקחתי אותו רק כמה חודשים ) כי עשיתי לעצמי טיפול בחשיפה וכיום מרגיש טוב עם כל העינין של שטיפת הידיים וכו. ( אני שוטף כבר מעט את הידיים ) בכל אופן מזמן לא דיברתי עם הפסיכיאטר שלי אז אני אתקשר אליו למרות שאני יודע שהוא יאמר לי להגדיל את המינון. ( דבר שלא מקובל עלי, יותר מדי מהריספרדל משגע אותי ואני זז בלי סוף ) תודה

01/10/2008 | 18:34 | מאת: איריס

האם יש תרופות מיוחדות לטיפול בכאבי בטן כתוצאה מחרדה האם יש דרך אחרת בכדי להחלים מכאבי בטן

02/10/2008 | 23:24 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, ראשית חשוב לברר היטב האם לא מדובר בתסמונת גופנית עם מרכיב נפשי. להרבה תופעות גופניות של כאבי בטן יש מרכיב נפשי חזק, כולל כיב קיבה, תסמונת המעי הרגיז, קוליטיס ועוד. האם נבדקת ע"י גסטרואנטרולוג מומחה? אם גטרואנטרולוג קבע שאין שום סיבה גופנית, אז ניתן לטפל בתרופות רגילות לחרדה. אין תרופה מיוחדת לזה. יש מקום לשקול גם טיפול לא תרופתי, כולל ביופידבק, טיפול קוגנטיבי ו- EMDR.

מה יודעים היום על השפעות ארוכות הטווח של התרופות האנטי דיכאוניות מקבוצות SSRI+SSNR? שכן קראתי בספר "פרוזק התרופה של שנות ה - 90 מאת פיטר קריימר, יצא לאור בשנת 1993, בעמ' 225: "...מפני שפרוזק מצוי איתנו זמן קצר מכדי שנוכל לדעת מהן ההשפעות ארוכות הטווח שלו.". הכוונה להשפעה על מי שנוטל את הטבליות מהקבוצות הנ"ל כבר שנים. ומה לגבי השפעות ארוכות טווח של תרופות פסיכיאטריות אחרות? לא ראיתי שמשהו פה בפורום שאל לגבי זה.

02/10/2008 | 23:15 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, לרוב התרופות השימושיות כיום אין השפעות שליליות ארוכות טווח ידועות. כל מה שמופיע כתופעת לואי - מופיע בימים או בשבועות הראשונים של הטיפול. בעבר היו תרופות (בעיקר אנטיפסיכוטיות) שגרמו לתופעת לואי של הפרעות בתנועה בשימוש ממושך. כיום נדיר ביותר לראות זאת עם התרופות האנטיפסיכוטיות החדשות. לתרופות נוגדות דיכאון לא ידוע על תופעות לטווח ארוך, מעבר לאפשרות של פיתוח תלות מסויימת, בעיקר בתרופות מסוג SSRI (כמו פרוזאק). משמעות התלות הזו היא בהופעת תסמיני גמילה כאשר מנסים להפסיק את הטפול, תסמינים אותם ניתן להפחית למינימום ע"י ירידה איטית במינון, ואשר אינם גורמים נזק מעבר לאי- נוחות משך מספר ימים.

01/10/2008 | 10:28 | מאת: saba9

האם צימבלתה משפיעה לרעה על חולי גלאוקומה (לחץ תוך עיני גבוה)

02/10/2008 | 22:59 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, כן, סימבאלטה עלולה להחמיר במידה ניכרת גלאוקומה מסוג זוית-צרה. יש להתייעץ עם רופא עיניים לגבי סוג הגלאוקומה הקיימת (זוית צרה או זוית רחבה) לפני תחילת הטיפול.

03/10/2008 | 19:22 | מאת: saba9

האם "גלאוקומה סגורת זווית" מימין היא גלאוקומה מסוג זווית צרה?

30/09/2008 | 17:45 | מאת: אחד שסובל

ד"ר שלום ושנה טובה. מזה כחצי שנה אני סובל מחולשה גדולה ההשערה ממחלת הנשיקה הכרונית . בנוסף קיבלתי סרוקסט 20 מג אותו התחלתי לאט - רבע כדור נוסף כל שבוע ואז למשך חודשיים כדור מלא. עקב תופעות לוואי החלטתי להפסיק והורדתי כל שבוע רבע כדור עד הפסקה מוחלטת לפני כ10 ימים. מזה כ3 ימים אני סובל מאוד: חולשה בחילה חוסר פוקוס בעיניים הרגשה כללית רעה. האם אלו יכולים להיות תסמיני גמילה למרות שבערך 7-10 ימים הרגשתי בסדר? אין לי אפשרות ליצור קשר עם הרופא שלי עד אחרי החגים לכן אשמח מאוד לתשובה מפורטת ככל הניתן. מה עליי לעשות ואיך להקל על הסבל? האם התופעות עתידות להחריף או יעלמו / יחלשו תוך כמה ימים? המון המון תודה

30/09/2008 | 23:56 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, כן, בהחלט יתכן שאלו תופעות גמילה. בד"כ זה חולף תוך ימים אחדים. זה לא מסוכן ולא ניתן לטפל בזה. קצת סבלנות וזה ישתפר.

30/09/2008 | 16:20 | מאת: ליאת

שלום ! אני בת 39, סובלת מזה כ- 10 שנים מנדודי שינה, בשלוש שנים האחרונות נטלתי את הטרזודיל אותו קיבלתי בהמלצת רופאה במכון השינה, הכדור סייע לי במידה מסויימת להרדם, כיום נראה לי כי השפעתו כבר כמעט פגה. אני שוקלת להחליף לכדור אחר, היות ואני מרגישה שהכדור כבר לא משפיע, רציתי לשאול האם מישהו מכם השתמש בכדורים הבאים: אלטרול, ג'ילקס, רמרון, בונסרין כמסייעים לנדודי שינה ואם כן האם היה שיפור באיכות השינה ? אשמח לתגובותיכם. שנה טובה ליאת

30/09/2008 | 23:46 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, הטרזודיל יעיל יותר משאר התרופות שציינת לשינה. אני הייתי ממליץ לשוב ולהתייעץ עם רופא מומחה לשינה בנושא. אולי כדאי להעלות את מינון הטראזודיל?

29/09/2008 | 22:05 | מאת: דפנה

שלום דר' שמגר הרופא רשם לבני את התרופה הנ"ל היות ואינני מכירה תרופה בשם זה רציתי אם אפשר לקבל פרטים עליה. האם התרופה משמינה? האם היא נחשבת לתרופה חדשה? האם יש לתרופה תופעות לוואי? ומה הם? מודה לך על התשובה!

30/09/2008 | 23:43 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, סרוקוול היא תרופה נוגדת פסיכוזה אטיפית המשמשת לטיפול בסכיזופרניה. היעילות של קוואטיאפין בטיפול בתסמינים של סכיזופרניה נמצאה דומה לזו של שאר נוגדי הפסיכוזה, אלא שלעומת התרופות האנטי פסיכוטיות הטיפוסיות (כמו האלידול ופרפנן) תרופה זו גורמת לפחות תופעות לוואי הפוגעות בתנועתיות, כמו פארקינסוניזם, ואינה גורמת לעלייה גבוהה ברמות הורמון הפרולקטין. התרופה שייכת ל"דור החדש" של התרופות, שכיום הוא כבר לא כל כך חדש, אלא רק חדש יחסית לעומת תרופות שקיימות כ- 30 שנים בשוק..... תופעות הלוואי הנפוצות האפשריות: ישנוניות, סחרחורת, יובש בפה, עצירות, עלייה באנזימי כבד, הפרעות בעיכול ועלייה במשקל. רוב התופעות (פרט לעליה במשקל) משתפרות בד"כ עם הזמן ואופייניות בעיקר לתחילת הטיפול. התרופה עלולה לגרום לירידה חדה מדי בלחץ הדם במעבר משכיבה לעמידה, בייחוד בפעמים הראשונות לנטילת התרופה, ולכן מומלץ לנוח לאחר נטילת התרופה בימים הראשונים לנטילתה.

03/10/2008 | 01:27 | מאת: רינה

תרופה טובה מאוד !

04/10/2008 | 22:07 | מאת: דפנה

שלום דר' שמגר בהמשך לשאלתי הקודמת, מה ההבדל בין זיפרקסה לסרוקואל .מתשובתך הבנתי שגם מסרוקואל הסיכוי להשמין הוא רב + יתר תופעות .בזיפרקסה בני עלה 20 קילו וזאת הסיבה להחלפת התרופה. מה דעתך? מה ז"א עליה באנזימי הכבד? האם תופעה זאת מסוכנת? אני ממש עובדת עצות מצד אחד אני מבינה שהנער חייב לקחת תרופה אבל קשה לראות את איבוד הצורה החיצונית, ובנוסף לפחד מתופעות לואי בנוסף למחלה שנפלה עלינו... איזה הורמון זה פרולקטין למה הוא אחראי? תודה על תשובתך!