טיפול בציפצופים באוזניים באמצעות תרופות
דיון מתוך פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס
שלום. בעקבות ציפצופים באוזניים קיבלתי מרשם מרופא אף אוזן גרון לכדורים הבאים: agiserc betistine אך מאחר וזו הפעם הראשונה שרופא מציע לי לקחת כדורים לטיפול בבעיה זו (כבר נפגשתי עם מספר רופאים ואף אחד עדיין לא המליץ לי לקחת שום כדור), רציתי לדעת מה דעתך עליהם והאם הם אמורים להוות פיתרון? תודה רבה!
שלום רב, שוב אני מצטערת לשמוע על כך, למרות שיש רופאים שממשיכים לרשום אותה, לשוא. התרופה משפיעה כמו פלצבו כלומר אין לה השפעה של ממש. לעומת זאת היא עשויה להקל חלקית על סחרחורות מסוימות ולהפחית קצב של התקפי סחרחורות וחומרתן. במחקרים לא נמצאה השפעה לתרופה זו על טיניטוס, אבל בחלק בלבד כן נמצאה השפעה על סחרחורת, למשל : Betaserc used in treatment of balance system disorders lessens the insensitivity of vertigo, gait disturbances AND nausea/vomiting. It does not affect hearing loss OR tinnitus. מתוך מחקר על 980 חולים משנת 2006. (מחקר לא כפול סמיות) One trial with good methods showed no effect of betahistine on tinnitus compared with placebo in 35 patients. None of the trials showed any effect of betahistine on hearing loss. ויותר גרוע מכך - REVIEWER'S CONCLUSIONS: There is insufficient evidence to say whether betahistine has any effect on Menière's disease. במחקר גדול מאוד שבדק מאמרים כפולי סמיות המתוכננים מדעית באופן נכון בנושא תרופה זו בכלל. אז שתהיה שבת שלום למרות הכל... ד"ר טליה מרק מומחית ברפואת אא"ג לקביעת תורים : 03-5272477
כן, אבל יש ראיות שתרופות רבות אחרות יכולות לסייע לטיניטוס. כך למשל התרופה מסוג SSRI sertaline נמצא במחקר מבוקר כפול סמיות (באופן מובהק) כבעלת אפקט המפחית את הטנטון וגם את הבעיות הנפשיות הכרוכות בהתמודדות עם טנטון. כמו כן תרופה אחרת המשמשת לגמילה מאלכוהול נמצא כמסייעת ונכנסה למאגר התרופות שנחקרות, שלא לדבר על לידוקאין (שלא ניתן לקחת אותו בשל השפעותיו החמורות). כך גם תרופות מסוימות לטיפול במחלת הנפילה ועוד. בנוסף, אין ספק כי תרופות נוגדות חרדה מסוגים שונים מסייעות, בין עם בהפחתת הטינטון על-ידי הפחתת מתחים ובין עם כטיפול באספקטים הנפשיים. ובכל הכבוד למחקרים, הצלחות אנקדוטליות לא יכולות להופיע במחקר מבוקר. לעומת זאת, יש אחוזים בודדים שאינם "מובהקים", שיכולים ליהנות מפתרונות שלא הוכחו מחקרית. ולבסוף, הטינטון היא אחת התופעות הפסיכוסומטיות הבולטות ברפואה. לפיכך היא רגישה מאוד לפלצבו, דבר שלא רק שמטה את המחקרים, אלא שולל מרבים שיכולים להינות מאפקט זה את היתרונות שבלקיחת תרופה שאולי אינה "עובדת". לסיכום: שקר קטן, שקר גדול, סטטיסטיקה. לדעתי הכי טוב לנסות כל מה שיכול לעבוד על הטינטון - עד הפתרון (כשעדיף להתחיל עם מה שהוכח כיעיל ורק אחר כך לעבור לדברים אחרים).